Gość: berry IP: 80.51.226.* 01.08.04, 23:35 Wiem, że pan Kosiński i przynajmniej kiedyś pan Kowalewski. Kto jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greg_f Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 02.08.04, 00:16 Podobno także Szydłowska. Pamiętam również, że kiedyś w konkretnej sprawie (pogrzeb żołnierza poległego w Iraku) głos zabrała pani Mędrzycka, wydawca popołudniowego ZD3. Odpowiedz Link Zgłoś
greg_f Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 02.08.04, 00:19 No i oczywiście Sito, choć akurat obecnie zajmuje się on telewizją, a nie radiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: *.chello.pl 02.08.04, 08:56 Łukasz Zalewski-odpisał na mój wątek Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 02.08.04, 14:39 Kiedyś bywał też Michał Kowalewski, ale ostatnio zamilkł. Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 02.08.04, 14:40 Upps. Nie doczytałem zdania z pierwszego wpisu do końca. Mea culpa;-) Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 02.08.04, 14:49 No i NIedźwiedź czyta, bo przejmuje się na antenie wybrykami tego forum pn. PLAYLISTA MUSI ODEJŚĆ. Tomek Waloszczyk z Eski Kraków też daje czasem znaki życia. Zaglądał tu też Marcin Bik, który kiedyś pracował w Radiu Region, ale chyba się go pozbyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 15:01 > No i NIedźwiedź czyta, bo przejmuje się na antenie wybrykami tego forum pn. > PLAYLISTA MUSI ODEJŚĆ. jasne, już to widzę jak się przejmuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berry Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: 80.51.226.* 02.08.04, 15:58 Poważnie Niedźwiedź czyta ? Ale chyba nigdy nic tu nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 02.08.04, 16:12 Gość portalu: berry napisał(a): > Poważnie Niedźwiedź czyta ? Ale chyba nigdy nic tu nie napisał. Napisał. Nazywał się wtedy astat i w pewnej niewielkiej mierze neandertalski:-). Odpowiedz Link Zgłoś
axel_r Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 05.08.04, 16:39 Niedźwiedź nie musi czytać, bo ma tu swoje "ucho", które mu donosi. "Ucho" co prawda wypiera się z żywe oczy, ale kiedy przychodzi co do czego, to robi nie tylko za ucho, ale i za "usta" - stara się gasić każdą dyskusję o Niedźwiedziu. W zamian "ucho" może sobie posłuchać nowych płyt od Niedźwiedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sito Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:19 no ja czytam tylko czytam ja radjowcem jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: *.prk.pl 03.08.04, 20:32 Jestem radiowcem i czytam to forum. Przede wszystkim z ciekawości jakie są Wasze opinie o radiu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawat Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: 158.75.34.* 04.08.04, 10:30 no i co radiowcy sądzą o tym forum? potrzebne w ogóle? gdzie uczestnicy mają rację, a gdzie się mylą? pzdr :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gross Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: 10.40.68.* 04.08.04, 18:53 no i co radiowcy sądzą o tym forum? potrzebne w ogóle? gdzie uczestnicy mają ra > cję, a gdzie się mylą? pzdr :-) Mam znajomych w radiu,którzy czytając niektóre posty "filozofów radia" mają niezły ubaw.Generalnie mają gdzieś negatywne opinie o stacjach szafach grających.Format to narzędzie do programowania stacji,która ma być rentowna.Pewnie,że to nie jest radio ich marzeń, ale cóż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 04.08.04, 19:12 Gość portalu: gross napisał(a): > Mam znajomych w radiu,którzy czytając niektóre posty "filozofów radia" mają > niezły ubaw Nam niestety nie jest do śmiechu, gdy słuchamy naszych radiowców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŻółteFerrari Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:07 Gość portalu: gross napisał(a): > Mam znajomych w radiu,którzy czytając niektóre posty "filozofów radia" mają > niezły ubaw.Generalnie mają gdzieś negatywne opinie o stacjach szafach > grających.Format to narzędzie do programowania stacji,która ma być > rentowna.Pewnie,że to nie jest radio ich marzeń, ale cóż Więc co? Takie mamy radio bo takie mamy czasy? Guzik prawda. Czasy są takie jakie sobie stworzymy. "RadioFcy" idą po linii najmniejszego oporu bo im brak ambicji a najczęściej zawodowego talentu. To słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 04.08.04, 22:59 Gość portalu: ŻółteFerrari napisał(a): > Więc co? Takie mamy radio bo takie mamy czasy? > Guzik prawda. Czasy są takie jakie sobie stworzymy. > "RadioFcy" idą po linii najmniejszego oporu bo im brak ambicji a najczęściej > zawodowego talentu. To słychać. ... a swoje braki i lenistwo tłumaczą badaniami rynku i wielkością słupków, które mają to niby obrazować, "czego oczekują słuchacze". Poczytajcie sobie wywiad z Pawłem Sito - mądre słowa powiedział. Tylko kto pierwszy odważy się zaryzykować i przerwać to błędne koło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: 217.11.133.* 05.08.04, 07:32 Oczywiście macie rację z tymi badaniami preferencji słuchaczy i formatami radia. Ale nie powiedziałbym, że radiowcom brakuje talentu. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka. Ja na szczęście pracuję w stacji, gdzie "mogę mówić". To warszawskie Radio Józef na 96,5 FM. Bardzo cenię to forum, dlatego chciałbym Was zapytać o to, co sądzicie o radiach katolickich. Czy są potrzebne i jaki prezentują poziom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: 217.11.133.* 05.08.04, 07:34 Na końcu zdania pytającego powinien być ten znaczek: "?" ale jest ranek, więc wybaczcie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 05.08.04, 08:56 Ze słuchania znam właściwie tyklo trzy-cztery stacje i to w sumie dość pobieźnie, ze względu na swoją mobilność, która powoduje, że po prostu nie wszędzie można wybranej stacji słuchać. Są to wspomniane przez Ciebie Radio Józef, a poza tym poznańskie radio Emaus, sieć Radio Plus, radio eM ze Śląska. Radia Plus lubię posłuchać w drodze, kiedy jadę samochodem (choć nie wszędzie go słychać) Radio Emaus, jak pamiętam, nadawało dobre serwisy (z BBC) - co prawda okraszane zbyt głośnym podkładem, ale to jedyne, co mnie tam drażniło. Dużo słowa, rozmów i informacji, w tym aktualności z regionu. Radio Józef - chyba najlepiej w moim odczuciu wypełnia religijną misję. Niestety jestem poza jego zasięgiem, miałem okazję posłuchać dwa-trzy razy... ale wrażenia były pozytywne. Ogólne moje wrażenia są takie, że radia te - mniej lub bardziej katolickie - w każdym razie należą do innego medialnego świata, co nie znaczy, że gorszego. Wręcz przeciwnie - realizowane bardziej intuicyjnie, z sercem, a nie tylko na podstawie chłodnych analiz; nie są nastawione na zysk i slupki za wszelką cenę, ale ujmują pewnym spokojem lub chociaż zwolnieniem tempa życia. One na pewno bardziej są otwarte na słuchacza. I pomimo różnych drobnych mankamentów, takiego bycia "nie-trendy", to jednak co wrażliwsze dusze właśnie taki spokojny styl przyciąga. Przekonuję się do nich coraz bardziej, choć, jak wspomniałem - trzeba ich szukać na radiowej mapie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: 217.11.133.* 05.08.04, 09:25 Dzięki za (wyczerpującą) odpowiedź. Dodam tylko, że wspomniane przez Ciebie Radio eM z Katowic współpracuje z nami, wymieniając się dźwiękami serwisowymi i niektórymi audycjami. Z kolei nasze serwisy biorą Radio Niepokalanów, radia z Płocka, Łowicza i Ciechanowa. Myślę, że radia katolickie, przy swojej skromności i chronicznym braku pieniędzy, zajmują ważne miejsce w eterze. Bo tylko u nas (Radio Józef) pojawiają się informacje, których "wstydzą się" stacje komercyjne. Oczywiście, zdaję sobie sprawę gdzie znajdujemy się w badaniach słuchalności i przy dzieleniu tortu reklamowego. Ale to prawda, że w takiej sytuacji wychodzi na jaw, że robimy to bardziej z pasji, niż z chęci zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 05.08.04, 09:44 Gość portalu: Rafał napisał(a): >Bo tylko u nas (Radio Józef) > pojawiają się informacje, których "wstydzą się" stacje komercyjne. A to ciekawa teza, księże(?) Rafale. Brzmi nieco jak cytat z Radyja czy Naszego Dziennika, syndrom oblężonej twierdzy, te klimaty... Poproszę o przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: PS IP: 217.11.133.* 05.08.04, 10:18 "Tylko u nas" to zwyczajowy slogan marketingowy, a nie zamykanie się w getcie. Pracując w Pogodzie, nie raz mówiłem: "Tylko u nas Największe Przeboje w Warszawie". Inne stacje robią to samo. Czy się mylę? Nie jestem księdzem Rafałem ;) Przykład informacji, która była "tylko u nas"? Proszę bardzo! Walka z nałogami (ja akturat robiłem materiał o paleniu papierosów) poprzez wiarę i modlitwę do Boga. Inny przykład: dziś ruszyła 24. pielgrzymka akademicka z Warszawy na Jasną Górę. Jest to dla nas (Radio Józef) lite motiv poranka. O ile inne stacje coś powiedzą, o tyle jest to dla nich "margines" informacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: PS 05.08.04, 10:28 No bo taki Wasz "format" że w pierwszej kolejności informujecie o wydarzeniach religijnych. Można odbić piłeczkę: czy to z katolickich rozgłośni opinia dowiedziała się np. o zamiłowaniach abp. Juliusza? Klucze są różne a media, cokolwiek o nich nie sądzić, konkurują i uzupełniają się, to chyba dobrze, Rafale..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: PS IP: 217.11.133.* 05.08.04, 10:41 Przywołana przez Ciebie informacja o Petzu nie jest przykładem na dezinformację mediów katolickich, ale na umiejętność zdobywania informacji. Komuś innemu udało się to wcześniej. Druga sprawa to "nabieranie wody w usta" niektórych stacji. Konkurencja jest podstawą prawidłowego działania w mediach. Im więcej stacji, tym lepiej. Potrzebne są wszystkie formaty. Również katolickie. To tak samo, jak jest w Kościele Powszechnym. Jest rzymskokatolicki, prawosławny, protestancki, etc. Siła w jedności, ale i różnorodności. Poznawiam pytanie do Was - co sądzicie o Radiu Józef? Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: PS 05.08.04, 10:45 Gość portalu: Rafał napisał(a): > > To tak samo, jak jest w Kościele Powszechnym. Jest rzymskokatolicki, > prawosławny, protestancki, etc. Siła w jedności, ale i różnorodności. > > Poznawiam pytanie do Was - co sądzicie o Radiu Józef? Na pytanie o Radio Józef nie umiem odpowiedzieć z przyczyn terytorialnych. Co do kościoła powszechnego - tym mianem określa (sam siebie) kościół katolicki. Katolikos znaczy powszechny. Santa inglesia catolica. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: PS 05.08.04, 10:47 un1 napisał: <Santa inglesia catolica> Oczywiście iglesia, przepraszam:-). Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: PS 05.08.04, 10:34 Gość portalu: Rafał napisał(a): ...lite motiv poranka... Bez złośliwości: leitmotiv, to po niemiecku. Można spolszczyć na lejtmotyw. Odpowiedz Link Zgłoś
szef.komisji Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 05.08.04, 10:01 Gość portalu: Rafał napisał(a): > Oczywiście, zdaję sobie sprawę gdzie znajdujemy się w badaniach słuchalności i > przy dzieleniu tortu reklamowego. Ale to prawda, że w takiej sytuacji wychodzi > na jaw, że robimy to bardziej z pasji, niż z chęci zysku. > Polecam stronę tytułową radia Emaus: www.radioemaus.pl/ Można mieć świadomość celów i misji, i tę misję równocześnie realizować, nie oszukując przy tym słuchaczy, i nie będąc do tej misji zobligowanym ustawami. To jest dla mnie w radiu ważniejsze niż tony list przebojów, słupki, sms-y po 3 złote, i.t.d.. Można tworzyć dobre radio i równocześnie nie robić słuchaczom wody z mózgu i wypowiadać się o nich per "target". Odpowiedz Link Zgłoś
messer4 Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 05.08.04, 13:26 > Z kolei nasze > serwisy biorą Radio Niepokalanów, radia z Płocka, Łowicza i Ciechanowa. Cześć Raf! Czyli brać a kupować za cenę serwisu BBC to to samo? ;-) Z tego co mi wiadomo prywatnie (:P) to zarówno Łowicz, jak i Ciechanów w najbliższym czasie przestanie "brać". Pozdrawiam Bartosz Dembowski (KRC) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 05.08.04, 17:37 Zadałam pytanie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=14157057&a=14337961 na które do dzisiaj nie dostałam odpowiedzi. Zatem TYLKO czytają? Bo pisać to już nie każdy odważny? Pozdrav! Odpowiedz Link Zgłoś
enter123 Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 06.08.04, 21:45 Przeczytałem link. Twierdzisz stanowczo, że Szydłowską dziwią ataki. Skąd masz te informacje, że ją dziwią? Następnie pytasz czy nie dziwi ją, że:.. 1)..., 2)... 3)... Oczekiwałaś, że Ci odpowie że się dziwi, czy że się nie dziwi? Ja się za to nie dziwię, że Cię zignorowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: 217.11.133.* 06.08.04, 16:25 Bartek, oczywiście masz rację, kupujecie. "Branie" było użyte przeze mnie, jako skrót myślowy. Przepraszam za złe zformułowanie. Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
messer4 Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 06.08.04, 23:36 To była taka prowokacja z mojej strony. Test Raff przeszedłeś pozytywnie, zaczynam Cię lubić :) Ale niektóre komentarze w informacjach są lekko przesadzone. Pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
messer4 Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? 06.08.04, 23:37 A uściślając - za ostre ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: 217.11.133.* 08.08.04, 16:15 Bartek, komentarze były za ostre? Co konkretnie Cię tak zbulwersowało? Albo kto Cię tak zbulwersował swoim komentarzem? Uważasz, że redakcja koniecznie musi działać według zasad poprawności politycznej? Moim zdaniem - jest wtedy bezpłciowa. Politycy, albo inne "VIPy" zasługują, żeby skontrować ich wypowiedzi. Nie zawsze, oczywiście, ale wtedy, gdy to konieczne. Zresztą Odbiorcy tego oczekują - vide: tabloidy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Preslaw Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 17:07 Bardzo mnie zainteresowało skąd to.ya wie, że Szydłowska czyta forum i dziwią ją ataki. Podany link kwestii tej nie wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert K. Re: Którzy radiowcy czytają to forum ? IP: 62.233.233.* 12.08.04, 21:09 A ja np. czasem się pojawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś