Dodaj do ulubionych

nowy "karp" w trUjce

IP: *.chemar.com.pl 03.12.04, 18:30
lata płyną, a "karpie" trUjkowe coraz gorsze... pierwsza część nowej piosnki
skojarzyła mi się z... konkursem w Kołobrzegu (a jeszcze bliżej z utworami
z "Misia") - werble, chórki, szybkie "marszowe" tempo... gdzie klimat
pierwszego, znakomitego "Karpia" (przypomnianego zresztą przed 18, chyba dla
większego kontrastu:)), dalej muzyczka ewoluuje w nomen omen klimaty z
paryskiej knajpki - nie brzmi może źle, ale nie jako podkład pod
przedświąteczny przebój(?)
wielkim atutem oryginalnego "karpia" było jego ciepło, naturalność, humor...
wszyscy wiedzieliśmy, kto śpiewa, każdy śpiewał jak umiał... czuło się niemal
klimat domowej kolędy - nie ważne jak, ważne z kim... nic nie było wymuszone,
widać było doskonałą zabawę tow., a że utwór zyskał sobie taki rozgłos? to
był tylko oczywisty efekt, bez potrzeby nachalnego narzucania się.
teraz tego brak...
i proszę mi nie zarzucać, że jestem na "nie" jeżeli chodzi o wszystko co nowe
w trUjce (jakby tak było - nie słuchałbym jej)...
ale ten "karp" to nie jest Ten
Obserwuj wątek
    • zayebisty Re: nowy "karp" w trUjce 03.12.04, 20:27
      Jak puścili "karpia" to ledwo zdążyłem zmienić stację.
    • olus_stad Re: nowy "karp" w trUjce 03.12.04, 23:44
      Niestety nie jest tak dobry jak poprzednie, ale ze to czas swiateczny to im blizej Wigilii bedzie tym bardziej mi sie spodoba:)) I z takim podejsciem mili panstwo:)
      • cortinka Re: nowy "karp" w trUjce 04.12.04, 00:05
        Pierwszy karp był jedyny w swoim rodzaju (jeszcz ze starą ekipą) i na nim
        powinni poprzestać.
        • Gość: A Means To An End Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 09:04
          Usłyszałem:-((( rzeczywiście -pierwsza część to echo festiwali z Kołobrzegu:-(
          Całość mało świąteczna w nastroju, mało to zabawne, mało sympatyczne - tak
          jakby "na siłę" robione... Dobrze, że choć refren tradycyjny się ostał.
          Chętnie posłuchałbym tych wcześniejszych "karpi":-)
    • peter.steele Re: nowy "karp" w trUjce 04.12.04, 10:20
      tekst mi sie podoba, ale muzyka marszowa nie pasuje do kolędy. Wszak koleda
      powinna tulic dziecko do snu, a nie wybudzać je. Wg mnie 70 % poparcia, że on
      sie podoba.
    • Gość: gość nie stąd Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.04, 12:28
      No po czterech latach miał prawo; za przeproszeniem; zaśmierdnąć...
      • Gość: P-77 Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 15:07
        Pierwszy karp mi się nie podobał - taki jakoś wymuszony. Biorąc pod uwagę, że
        piosenka traktowała o zarzynaniu ryby nazwa "Przyjaciele Karpia" była
        nieodpowiednia.
        Drugi - najlepszy pod względem muzycznym (regularna piosenka ze zwrotkami i
        refrenem). Tekst w sumie udany.
        Trzeci - trafiło sie troche świątecznej ckliwości, której nie trawię, ale dało
        się słuchać.
        Czwarty - zdecydowanie najśmniejszniejszy i najmniej ckliwy.
        Najnowszy chyba pisany prze G. Wasowskiego specjalisty od gier słów. Też
        przyjemny.

• cortinka Re: nowy "karp" w trUjce 04.12.04, 22:05
          Wydaje mi się, że tekst do tegorocznego karpia pisał Artur Andrus.
          Kasia
          • Gość: mSZ Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 23:05
            Dołączam sie do Grupy Trzymającej Karpia i uważam, że tegoroczny - przykro
            mówić - jest słabawy. Powiewa za bardzo Andrusem, a za mało Świętami. A w końcu
            ma nam Święta uprzyjemnić.
            • Gość: astat Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 04.12.04, 23:32
              Gość portalu: mSZ napisał(a):

> Dołączam sie do Grupy Trzymającej Karpia i uważam, że tegoroczny - przykro
              > mówić - jest słabawy. Powiewa za bardzo Andrusem, a za mało Świętami. A w
              końcu
              >
              > ma nam Święta uprzyjemnić.

A ja się dołączam do grupy, dla której ta cała idea. Oczywiście, że pana Kuby i
              ciepła i atmosfery tamtego karpia NIC nie pobije, ale...

PS. A poza tym przyznaję cichutko i w kąciku, że pana Andrusa też lubię i to
              bardzo nawet... Nic, tylko muszę jednak coś z tym zrobić, po prostu
              Neandertalski musi mnie zastrzelić:)

• Gość: astat ps IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 04.12.04, 23:45
                No bo mnie się to jeszcze z pocztówką kojarzy i innymi licytacjami, ale może
                się mylę. Tak czy inaczej krytykować nie będę na pewno.
                Można nie słuchać, coraz bardziej oprócz pomysłów samobójczych i morderczych
                lubię tekst pana Kostrzewy cytowany tu tysiąckrotnie, nie chcesz, nie słuchaj.

podpisano: jak to było, bo zapomniałam, pierwsza święta tego forum?:))
                (zwana Julią:))
                • trollllll Re: ps 05.12.04, 00:01
                  Gość portalu: astat napisał(a):

> Można nie słuchać, coraz bardziej oprócz pomysłów samobójczych i morderczych
                  > lubię tekst pana Kostrzewy cytowany tu tysiąckrotnie, nie chcesz, nie słuchaj.

Ale płać (abonament) i płacz :-(
                  Na taki układ nie ma zgody.
                  Mam nie słuchać (co uczynię z wielką przyjemnością)? Więc nie będę płacił.

Jak nie będę musiał płacić za to trujkowe guano, to może sobie Kostrzewa
                  pitolić swoje popy 24h na dobę, a Niedźwiecki lać te swoje smutdżezy drugie 24h
                  na dobę. A karpia mogą nawet nagrywać na Wielkanoc! I nie będzie mnie to w
                  ogóle interesowało.
                  Nie powiem ani słowa o trujce i całym tym publicznym radiowym szicie, jak tylko
                  ktoś mi powie - panie trollllll, pan nie musi płacić abonamentu, pana marnych
                  groszaków nie chcemy...
                  Zatem czekam.
                  • Gość: P-77 Re: ja jednak zostaje przy swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 12:54
                    ...ma dość świątecznej papki we wszystkich miediach i akurat podoba mi się, że
                    Trójka proponuje coś innego.
                    Tu akurat zacytuje Niedźwieckiego - "Komu to przeszkadza?"
                    • Gość: gość nie stąd Re: ja jednak zostaje przy swoim IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.04, 19:58
                      > Tu akurat zacytuje Niedźwieckiego - "Komu to przeszkadza?"
                      To żeby tak Niedźwiedzki tak **zwsze** mówił i robił.
                      • Gość: astat Re: ja jednak zostaje przy swoim IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 05.12.04, 22:39
                        Gość portalu: gość nie stąd napisał(a):

> > Tu akurat zacytuje Niedźwieckiego - "Komu to przeszkadza?"
                        > To żeby tak Niedźwiedzki tak **zwsze** mówił i robił.

Zabić go. Nic tylko zabić. Przemyślałam sprawę, samobójstwo jest zbyt takie tam
                        melodramatyczne, najlepiej jednak zabić. Ja z dubeltówką nieźle sobie radzę,
                        więc zgoda, obywateli dwóch (znaczy panów Niedźwieckiego i Manna) biorę na
                        siebie, z resztą niech Neandertalski walczy, on tu w sumie mężczyzna.
                        I karpia zabić! Ostatecznie Wigilia się zbliża:))
                        A, i jeszcze może pana Sito bym wzięła pod uwagę, no bo też kasa i te sprawy,
                        zawsze na takich facetów leciałam, jak widać na forum:) (Proszę się nie bać,
                        naprawdę celny strzał i bedzie Pan miał z głowy:))) Przynajmniej to forum...
                        Tylko uprzejmie poproszę jakiś życzliwy testament, przede wszystkim te zyski za
                        reklamy na forum proszę uwzględnić, tyle forsy tu nazarabiać bez wysiłku,
                        ech... Tyle podostawać za tę aktywną działalność na forum i pozyskiwanie
                        rozlicznej publiki z grona hm, stu? (przesadziłam?) bywalców?
                        I pana Kosińskiego też mogę zastrzelić w przypływie życzliwości. Będzie nam tu
                        jakieś starocie grał. A najlepiej obydwu panów Kosińskich, na zapas, na pewno i
                        Kosiak komuś podpadł a jak nie to znajdziemy takiego, któremu się nie podoba!
                        Znaczy sam się taki gość znajdzie niestety prędzej czy później... Obywatelskiej
                        postawy w narodzie nie brak.
                        Pana Andrusa tym razem bym oszczędziła, bo nie będzie powtórki z rozrywki:))
                        Neandertalski, naboje poproszę!
                        podpisano: wyklęty powstań ludu ziemi
                        PS. A na koniec buch karczmarza dzbanem w łeb:)))
                        • Gość: MAXIM Re: ja jednak zostaje przy swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 23:28
                          chyba minimaxu nie słuchasz, bo kaczora zapomniałaś:-)
                        • trollllll przeginasz, astat 06.12.04, 00:02
                          Niech tylko kto spróbuje źle POMYŚLEĆ o Niedźwieckim - to LARUM TRZEBA
                          WOŁAĆ!!!! I konkurs na rodzaj śmierci, jaką ma MN zginąć, ogłosić!!!!
                          Już macie syndrom oblężonej twierdzy, brawo!
                        • booker_t Re: ja jednak zostaje przy swoim 06.12.04, 11:50
                          Czy poza tym, ze bardzo udatnie robisz z siebie idiotke, masz do powiedzenia cos
                          sensownego i na temat?
                          Czy może tylko bezmyslnie klepiesz w klawiature, bo cie bardzo bawia wlasne 'zarty'?

> zawsze na takich facetów leciałam, jak widać na forum

Dalo sie o tym co nieco przeczytac na forum.
                          Znowu jakas plyta w prezencie od Niedzwieckiego i to taka forma podziekowan?
                          • Gość: astat Re: ja jednak zostaje przy swoim IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 13:23
                            booker_t napisała:

> Czy poza tym, ze bardzo udatnie robisz z siebie idiotke, masz do powiedzenia
                            co
                            > s
                            > sensownego i na temat?
                            > Czy może tylko bezmyslnie klepiesz w klawiature, bo cie bardzo bawia
                            wlasne 'za
                            > rty'?
                            >
                            > > zawsze na takich facetów leciałam, jak widać na forum
                            >
                            > Dalo sie o tym co nieco przeczytac na forum.
                            > Znowu jakas plyta w prezencie od Niedzwieckiego i to taka forma podziekowan?

No cóż, jeśli miało zaboleć, to zabolało cholernie, tyle Ci tylko powiem, że
                            się udało...
                          • neandertalski Re: ja jednak zostaje przy swoim 06.12.04, 13:37
                            może się mylę ale astat próbowała bronić tego nieszczęsnego karpia bo wierzy w
                            to, że jeżeli przynajmniej jedna osoba dzięki takim jak ta akcja związanym z
                            pocztówką do św mikołaja dostanie prezent, to to nie może być złe.
                            Dla mnie ten karp, którego słyszałem tylko urywki, to jednak smutna pieśń zza
                            grobu dawnego PRIII. Jednak, może faktycznie w ten sposób, dawny PRIII choć
                            niestniejący w naturze pomaga komuś? Nie wiem. Przypomina mi się taki żart:
                            Mosze sprzedawał na ulicy antyżydowskie gazetki, spotyka go kolega Icek i pyta
                            zdumiony: Mosze jak Ty możesz sprzedawać na ulicy te wstrętne antysemickie
                            paszkwile???? Na co ten mu odpowiada: "jeżeli ja z każdej tej gazetki mam dla
                            siebie dwa grosze to ona już nie jest dla mnie taka antysemicka..."
                            Może więc to i tak trochę jest z tym karpiem? Nie wiem, nie słyszałem go nawet.
                            Czy to musi oznaczać, ze ktoś robi z siebie idiotkę? To chyba trochę za duże
                            słowa, koniec końców wzięła tu w obronę sprawę która komuś tam poprawi nastrój
                            przed świętami i to nie jest wcale mało.
                            A z tego Niedźwiedzia najłatwiej strzelać poniżej pasa, to proste i skuteczne
                            trafienie, tylko jakieś takie ch.jowe.
                            • Gość: astat Re: ja jednak zostaje przy swoim IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 14:15
                              Oj, Neandertalski, znowu pokręciłeś...:) W ogóle nie można na Tobie polegać!:))
                              Idiotkę robię z siebie nie za karpia, tylko za obronę tych i owych i onych.
                              Tak naprawdę to trochę racji w tym jest, ja tam i Pasztetowej rację przyznaję,
                              ale czasem taki atak wprost to zatyka dech. Znaczy może tu reszta
                              przyzwyczajona, ja wbrew pozorom ani silna ani święta...
                              Natomiast to, że karp ważny i pocztówki podobnie, to chyba nie jest mi
                              poczytane za idiotyzm.
                              Ale napisałeś jak zwykle z sensem...

Co ja się z Tobą mam:))) Urobi się człowiek w tej koalicji po pachy:)))
                              • neandertalski Re: ja jednak zostaje przy swoim 06.12.04, 14:46
                                eh, no nie będę się z Tobą spierał na temat tego za co czy za kogo robisz z
                                siebie idiotkę. Ten wątek był o karpiu, więc pewnie tym razem to zmyliło moją
                                czujność ;-)))
                                • Gość: astat Re: ja jednak zostaje przy swoim IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 07.12.04, 02:16
                                  Drogi Wspólniku, weź Ty bardziej z szacunkiem się do mnie odnoś:))
                                  Za nikogo i za nic, jestem sobą i już.

A wracając do radiowych tematów to tak sobie teraz po nocy sprawdzałam w
                                  internecie jak to jest z tymi nadajnikami. Bo może faktycznie u nas z tą
                                  reglamentacją przesadzają.
                                  Tu jest zapewne ciekawy raport ze Szwajcarii, ale tylko po francusku,
                                  niemiecku i włosku:
                                  www.bakom.ch/en/radio_tv/sender/ukw2001/
                                  Spróbuję jeszcze poszukać w tej okolicy, Szwajcarom i Norwegom akurat
                                  wierzę, bo mają gdzieś EU i wytyczne.
                                  Jak się dowiem i nie zasnę po drodze to dam znać. A może ktoś by przetłumaczył
                                  z mądrzejszych ode mnie?

• Gość: pasztetowa Re: ja jednak zostaje przy swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:53
                                Gość portalu: astat napisał(a):

> Oj, Neandertalski, znowu pokręciłeś...:) W ogóle nie można na Tobie
                                polegać!:))
                                >
                                > Idiotkę robię z siebie nie za karpia, tylko za obronę tych i owych i onych.
                                > Tak naprawdę to trochę racji w tym jest, ja tam i Pasztetowej rację przyznaję

Pasztetową się nie zasłaniaj!!!...a myślałam, że mnie lubisz:-(((
                                • Gość: astat Re: ja jednak zostaje przy swoim IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 07.12.04, 12:51
                                  Gość portalu: pasztetowa napisał(a):

> Gość portalu: astat napisał(a):
                                  >
                                  > > Oj, Neandertalski, znowu pokręciłeś...:) W ogóle nie można na Tobie
                                  > polegać!:))
                                  > >
                                  > > Idiotkę robię z siebie nie za karpia, tylko za obronę tych i owych i onyc
                                  > h.
                                  > > Tak naprawdę to trochę racji w tym jest, ja tam i Pasztetowej rację przyz
                                  > naję
                                  >
                                  > Pasztetową się nie zasłaniaj!!!...a myślałam, że mnie lubisz:-(((

No lubię!!! Hawk! Ale tu raczej jakikolwiek przejaw mojej sympatii robi za
                                  negatyw i ciężkie przewinienie, więc za bardzo nie chcę kłopotu sprawiać:)
                                  PS. Ale co, też zastrzelić jakby co?:)

• trollllll skład śpiewaków 06.12.04, 00:37
      Wg moich obliczeń - nieco więcej ludzi się udziela w "Karpiu" w tym roku w
      porównaniu z ubiegłym. Ale i tak dominuje "stara gwardia", której derekcja, o
      dziwo, nie zdążyła przewietrzyć z trujki.
      Jest to dla starych miłośników Trójki nieco pokrzepiające... w takich chwilach,
      pomimo moich ostrych krytyk pod adresem tych i owych, którzy w nowej trujce
      jakoś zostali, utacza mi się trollllllowa łezka i czuję jednak jakąś
      wdzięczność, że ta stara Trójka nie wszystek umarła właśnie dzięki tym, którzy
      zostali (i nieważne, czy są dopieszczani, czy nie).
      Chcę wierzyć, że ten kolejny "Karp" powstał z autentycznej potrzeby jesgo
      twórców i wykonawców, aby zrobić coś dobrego, i na przekór "radiowym" czasom, w
      których przyszło im żyć.
      Bogatego Mikołaja!
      • Gość: KANGOOR Re: skład śpiewaków IP: 213.25.179.* 10.12.04, 14:38
        A gdzie można ściągnąć stare " Karpie " ???, kiedyś dawno kilka lat temu były
        na stronie "trujki" a teraz może ktoś ma albo zna stronę?? Bo chetnie bym
        posłuchał a szczególnie tego, w którym było o gazetach....lub czasopismach.
        Pozdrawiam
        • Gość: Radek Re: skład śpiewaków IP: *.tomaszow.mm.pl 10.12.04, 19:40
          A ja nie mogę "wyłowić", o czym śpiewa Helen. Może Wy wiecie?
    • kollector Re: nowy "karp" w trUjce 14.12.04, 23:23
      Może kolejne karpie są co raz gorsze, ale i tak czekam na nie cały rok
      nie czepiajmy się dorbiazgów i takmamy szarą polską rzeczywistość
      • Gość: anka Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.acn.waw.pl 14.12.04, 23:30
        Ludzie, czytam wasze wypowiedzi i ...się wstydzę. Czekacie na na zmiany w
        radiu... sami się zmieńcie. Podniecacie się discopolową piosenką i wmawiacie
        sobie i innym, że to .. coś, na co warto czekać cały rok. Albo macie
        kilkanaście lat, albo zatrzymaliście się na etapie, kiedy radio było jedynym
        oknem na świat
        • Gość: chór Czejanda Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 09:08
          ja nie czekam na zmiany w radiu - nie musisz się Anko, za mnie wstydzić:-)
        • Gość: Radek Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.tomaszow.mm.pl 15.12.04, 20:37
          Czekamy na Karpia z tej prostej przyczyny, ponieważ mamy poczucie, że jest to
          piosenka pisana specjalnie dla nas, dla słuchaczy. Miło jest usłyszeć w innej
          roli (mniej oficjalnej) lubianych dziennikarzy. A oni sami jak się domyślam
          mają przy nagrywaniu świetną zabawę. Kapitalnym pomysłem jest wydanie Karpia na
          płycie. Słuchaczom, którym się piosenka podoba, mogą zakupić płytę i wspomóc
          rodzinne domy dziecka. Także po to jest pisana ta piosenka! Tylko skąd możesz
          to wiedzieć? Skąd tyle złośliwości? Czyżbyś zazdrościła, że Cię nie zaproszono
          do śpiewania?
          • Gość: ania Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.acn.waw.pl 16.12.04, 22:42
            Radku, drogi Radku proponuję mniej sarkazmu ,a więcej zdrowego rozsądku. Jeśli
            czujesz, że to piosenka specjalnie dla słuchaczy i to ma swiadczyć o jej
            wartości- to uświadom sobie, że większość piosenek jest nagrywana dla słuchaczy-
            tych disco-polo, również. Miło ci słyszeć dziennikarzy w "mniej oficjalnej
            roli" , domyślasz się, że "mają przy nagrywaniu świetną zabawę" -rozumiem, ale
            pozwól, że mi się to kojarzy z infantylizmem.
            Dopełnia tego zakup płyty- najlepiej z autografami z dodatkiem kubka.
            Tak! jestem złośliwa, bo nie znoszę egzaltacji.
            A ostatnie pytanie? Pozwól,że zostawię bez komentarza.
            • Gość: astat Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 16.12.04, 23:16
              Gość portalu: ania napisał(a):

> -
              > Miło ci słyszeć dziennikarzy w "mniej oficjalnej
              > roli" , domyślasz się, że "mają przy nagrywaniu świetną zabawę" -rozumiem,
              ale
              > pozwól, że mi się to kojarzy z infantylizmem.
              > Dopełnia tego zakup płyty- najlepiej z autografami z dodatkiem kubka.

No a mnie się karp nie kojarzy z infantylizmem albo może sama jestem po prostu
              infantylnym słuchaczem. Przepraszam, tacy też mają prawo do życia.
              Kurka wodna, no przecież to jest po coś i dlaczegoś, sama jestem protestowicz,
              ale czepiać się już wszystkiego???
              • Gość: ania Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.acn.waw.pl 16.12.04, 23:47
                może sama jestem po prostu infantylnym słuchaczem. Przepraszam, tacy też mają
                prawo do życia - tak napisałaś. Widzisz róznicę miedzy sobą a słuchaczami
                disco polo?
                Nie oceniam- zadaję ważne pytanie w kontekście krytykowania zmian w Trójce.
                • Gość: astat Re: nowy "karp" w trUjce IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 17.12.04, 01:03
                  Oj, no nie wiem... Demokracja jest chyba jednak demokracją.
                  Gdybym Aniu wiedziała co i jak to byłabym pewnie premierem albo co. Coś jest
                  nie tak, co, nie wiem. Staram się trzymać jakiś wartości, znaczy o radiu tylko
                  teraz mówię, zarywam noce, wierzę w dobre chęci jakiś ludzi i tyle mojego...
              • indirka Re: nowy "karp" w trUjce 17.12.04, 09:55
                > Kurka wodna, no przecież to jest po coś i dlaczegoś, sama jestem protestowicz,
                > ale czepiać się już wszystkiego???
                Jaki ty jesteś protestowicz? Kupiliśmy cię za prezenciki, grzecznie broniłaś
                pana Mareczka-kierowniczka, kiedy chcieliśmy i kiedy było trzeba, a ty teraz
                znowu przechodzisz do obozu wroga? A fe!!!! Mogłabyś się wreszcie zdecydować.
                • Gość: astat Re: nowy "karp" w trUjce/licytacja IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 17.12.04, 14:57
                  indirka napisała:

> Jaki ty jesteś protestowicz? Kupiliśmy cię za prezenciki, grzecznie broniłaś
                  > pana Mareczka-kierowniczka, kiedy chcieliśmy i kiedy było trzeba, a ty teraz
                  > znowu przechodzisz do obozu wroga? A fe!!!! Mogłabyś się wreszcie zdecydować.

Hm, jako osoba przekupna i niezdecydowana rzeczywiście nie przynoszę chluby
                  protestowi... To ja się postaram zmienić. O ile nie zapomnę:)))
                  A najchętniej bym ten kołowrotek nabyła i kurtkę, ale..., no trochę już
                  kosztuje... To ja poprzestanę na karpiu:)))

protestowicz awangardowy (z obozu wroga)
                  • indirka Re: nowy "karp" w trUjce/licytacja 20.12.04, 17:53
                    > Hm, jako osoba przekupna i niezdecydowana rzeczywiście nie przynoszę chluby
                    > protestowi... To ja się postaram zmienić. O ile nie zapomnę:)))
                    > A najchętniej bym ten kołowrotek nabyła i kurtkę, ale..., no trochę już
                    > kosztuje... To ja poprzestanę na karpiu:)))

i jakiejś ładnej płytce z Australii pewnie.
                    Zobaczymy co da się zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka