IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 08:32
Zakowski. ty nieuku! Wbij sobie w ta pusta lepetyne, ze SLD nie "zablokowalo"
ale "zablokowal", nie "powiedzialo" ale "powiedzial", nie "zaglosowalo"
lecz "zaglosowal" itd.Jesli jeszcze nie wiesz o co chodzi to rozwin skrot i
powiedz na glos: Sojusz Lewicy Demokratycznej zaglosowalo za uchwala.
Jak zarabiasz na chleb slowem, to do cholery naucz sie mowic i pisac
poprawnie. Poprawnosc polityczna nie wystarczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Preslaw Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 08:55
      Nie zamirzam występować w obronie Żakowskiego, bo symapatii mojej on nie budzi,
      ale bardzo wielu dzinnikarzy taki błąd popełnia.
      • Gość: Doctor Re: Zakowski IP: *.demo.pl 03.03.05, 09:23
        To wcale nie musi byc blad - zastanowil bym sie z tym nieuctwem...

[partia] SLD zablokowala ...
        [partia] SLD stwierdzila ...
        • Gość: Wasza Szkapa Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:54
          [partia]zablokowalo?[partia]zaglosowalo?
          Podtrzymuje zdanie o nieuctwie JZ i zastanawiam sie nad poziomem wyksztalcenia
          niektorych Doctorow.
          • Gość: Preslaw Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 09:59
            Nazwę tygodnika "Wprost" też odmieniał, co jest błędem. I także wielu go
            popełnia
          • Gość: Doctor Re: Zakowski IP: *.demo.pl 03.03.05, 10:25
            > Podtrzymuje zdanie o nieuctwie JZ i zastanawiam sie nad poziomem
            wyksztalcenia niektorych Doctorow.

O.K - gdy sie juz zastanowisz na wykszalcenie Doctora, to w drugiej kolejnosci
            sie zastanow czy dyskutant Nasza Szkapa sie zastanowil czy zdstanowila.
            • Gość: Gina Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:22
              Nasza Szkapa może być rodzaju żeńskiego i rodzaju męskiego, więc "Nasza Szkapa
              się zastanowił" jest równie poprawne co "Nasza Szkapa się zastanowiła".
              Nazwisko moje i mojego męża kończy się na -a, a mimo to mój mąż "się
              zastanowił", a "nie zastanowiła".
              Słuchacie Żakowskiego? Ja nie mogę znieść jego odgłosów: ciamkania, sapania itp.

Jak tam zdrówko Doctorze? Mam nadzieję, że zdrowiejesz.
              • Gość: Doctor Re: Zakowski IP: *.demo.pl 03.03.05, 14:53
                > Jak tam zdrówko Doctorze? Mam nadzieję, że zdrowiejesz.

Jeszcze bede Was zameczal do konca tygodnia !!!!

No to jak ma byc z SLD?
                Partia SLD zablokwal ustawe, czy partia SLD zablokowala ustawe?

Co do Zakowskiego - wole gdy pisze, ale zal byloby tych piatkowych dyskusji z
                Lisem, Wołkiem i Władyką
                • Gość: Wasza Szkapa Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:04
                  Doctorku: to sa wiadomosci na poziomie szkoly podstawowej.Przestan nudzic i
                  zapytaj jakiegos dzieciaka.
                  • Gość: Doctor Re: Zakowski IP: *.demo.pl 03.03.05, 15:18
                    > Doctorku: to sa wiadomosci na poziomie szkoly podstawowej.Przestan nudzic i
                    > zapytaj jakiegos dzieciaka.

Za trudne dla Ciebie, Moja Szkapo?
                • Gość: Gina Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:44
                  Partia SLD zablokowała.
                  SLD zablokował.

Fakt, dyskusje u Żakowskiego są dość ciekawe.
    • niepoprawnypolitycznie Re: Zakowski 03.03.05, 11:17
      Żakowskiego nie trawię (chocby za summę z Wildsteinem i Staniszkis, czy wywiad
      z Herbertową), lecz na obronę dodam że jest (był?) dyslektykiem. Dzięki
      ciężkiej pracy głównie matki osiągnał jednak jakiś tam poziom. Co oczywiscie
      nie oznacza, że dyslektykom wszystko ma uchodzić na sucho - byc może powinni
      pisać (korekta) niż mówić (brak korekty).

pozdrawiam
      niepoprawnypolitycznie
      • Gość: Preslaw Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:53
        Bardzo ciekawe informacje. Nie znam jednak wywiadu Żakowskiego z Herbertową.
        Można go gdzieś przeczytać?
        • Gość: Gina Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 13:23
          Też chętnie bym przeczytała ten wywiad.
          • Gość: Gina Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 14:06
            Znalazłam. Żakowski jak zwykle wredny.

www.niniwa2.cad.pl/jacek_zakowski_pani_herbert.htm
            • Gość: Preslaw Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:44
              Teraz sobie przpominam, że jednak czytałem ten wywiad, ale w ogóle go nie
              pamiętam. Na spokojnie muszę jeszcze raz sobie przeczytać.
            • Gość: Wasza Szkapa Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 15:51
              Dziekuje za link, wywiad ten znalem tylko z relacji
        • niepoprawnypolitycznie Re: Zakowski 07.03.05, 09:21
          Jako suplement wywiadu z Herbertową polecam:
          www.polonia.org/herbertzb.htm
          • anyab1 Re: Zakowski 07.03.05, 11:19
            Wywiad z p.Herbert bardzo dobry. Trudno się dopatrzyć w nim manipulacji,
            Urzeka miłość jaką niewątpliwie darzyła swojego męża.

Łysiak = żenada. Trudno dobrnąć do końca. Zawsze mam nieodparte wrażenie, że
            motorem tego typu publikacji Łysiaka jest kompleks Michnika. Gdy Michnik
            siedział w więzieniu, łysiak jako pupil komunistycznych władz Polski wydawał
            swoje książki w ogromnych nakładach. Telewizja PRLowska pokazywała jego
            Szachistę. Pewnie mu głupio, że wtedy zabrakło mu odwagi, teraz nadrabia,
            niestety nie zauważył, że odwaga staniała.
            • Gość: Wasza Szkapa Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 12:14
              Ciekawa teza:Michnika moga krytykowac tylko ci, ktorzy siedzieli w wiezieniu.A
              moze krag ograniczyc do tych, na ktorych wykonano kare smierci?Wtedy nasz
              autorytet nie bedzie niepokojony przez nikogo.
              • niepoprawnypolitycznie Re: Zakowski 07.03.05, 12:24
                Dodtakowo Adaś był chyba jedynym prześladowanym opozycjonistą, ktory siedząc w
                więzieniu publikował na zachodzie książki z obszernymi cytatami źródłowymi :)
              • anyab1 Re: Zakowski 07.03.05, 12:31
                Gość portalu: Wasza Szkapa napisał(a):

> Ciekawa teza:Michnika moga krytykowac tylko ci, ktorzy siedzieli w wiezieniu.
                Nie - Michnika mogą krytykować wszyscy, którzy mają na to ochotę. Ja nie
                napisałam, że zabraniam Łysiakowi krytykować Michnika.
                Waldemar Łysiak wyróżnia się jednak, wśród krytyków Adama Michnika wyjątkową
                agresywnością i zajadłością - a to często wskazuje na jakiś kompleks. Stąd moje
                dywagacje na ten temat.
                • Gość: Wasza Szkapa Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 12:39

> Waldemar Łysiak wyróżnia się jednak, wśród krytyków Adama Michnika wyjątkową
                  > agresywnością i zajadłością - a to często wskazuje na jakiś kompleks. Stąd
                  moje
                  >
                  > dywagacje na ten temat.

DYWAGACJA:"odtepowanie, odbieganie od tematu w pismie lub mowie;rozwlekle
                  pisanie lub mowienie nie na temat"-Slownik Jezyka Polskiego PWN
                  Dziekujemy za samokrytyke, anyab1.
                  • anyab1 Re: Zakowski 07.03.05, 15:41
                    Gość portalu: Wasza Szkapa napisał(a):

> Dziekujemy za samokrytyke, anyab1.
                    Proszę bardzo. Cieszy mnie rownież, że dzięki mnie sięgnąłeś do słownika :).
                    • Gość: Wasz Szkapa Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:32
                      Radze w przyszlosci nie uzywac slow, ktorych znaczenia sie nie zna.
          • Gość: Gina Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 15:12
            Bardzo dziękuję. Przeczytałam z przyjemnością, Łysiak tłumaczy niezrozumiałe dla
            mnie zachowanie Herbetowej chyba dość trafnie, a napewno bezbłędnie opisuje
            krygującego się na "psiapsiółkę" Żakowskiego.
            Co do Michnika zgadzam się z opinią Herberta. To manipulator! Z dziesięć lat
            temu oglądałam program bodajże "Fronda". Nie zapomnę jak zmanipulował właśnie
            słowa Herberta. Powiedział: "Ja powiem inaczej niż Herbert: "Niech cię opuści
            twoja siostra pogarda" ". Urwał dalszą część wiersza, która brzmi (cytuję z
            pamięci): "dla katów, zdrajców, tchórzy, oni wygrają i przyjdą na twój pogrzeb".
            A że Michnik to niezrównoważony pajac wiedziałam jeszcze wcześniej, gdy
            zobaczyłam go w jakimś programie (rok 1989 lub 1990 zdaje się) jak darł gębę, w
            niesamowitym wzburzeniu jakając się straszliwie, machał rękami, bo mu się nie
            podobało coś co bardzo spokojnie powiedział Jarosław Kaczyński. Zachowanie przed
            komisją, w radiowej rozmowie z Kolendą, a nawet przed sądem potwierdza, że nie
            jest całkiem normalny.
            • Gość: Gina Re: Zakowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 15:14
              Ło Jezu! Znów ten błąd: na pewno, na pewno, na pewno. Cofam się w rozwoju.
              Wybaczcie, obecnie jestem tylko kurą domową....
              • Gość: Preslaw Re: Łysiak i Michnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:08
                Gina, zgadzam się z twoją oceną Michnika. Gdybym rozmowy z Kolędą - Zaleską na
                własne uszy nie usłyszał, to chyba bym nie uwierzył. Straciłem po tej rozmowie
                całkowicie szacunek do redaktora naczelnego GW. I choć Waldemar Łysiak
                diagnozuję Michnika bardzo trafnie, to biorąc pod uwagę jego inne poglądy
                polityczno - obyczajowe, język, którym się posługuje, jawi mi się on również
                jako osoba niezrównoważona. Czytając Łysiaka mam nieodparte wrażenie, że to
                autokrata, z którym nie wolno się nie zgadzać. Duszę się po lekturach jego
                tekstów. Drugim takim jest Stanisław Michalkiewicz.
                • Gość: właśnie:) Re: Łysiak i Michnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 19:46

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka