Dodaj do ulubionych

"Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce

11.05.05, 11:42

skąd się wzięły te dzieciaki?
opowiadają niesamowite rzeczy.
Obserwuj wątek
    • zbyszu Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 11.05.05, 11:45
      Słucham już dośc długo. W swoich poglądach dzieciory są bardziej wyzwolone niż
      ja, jak miałem 18 lat. szok!!!
    • poziomk Re: "Dzieci wiedza˛ lepiej" w Trójce 11.05.05, 12:47
      mi sie wydaje ze ciagle te same dzieci z jednego przedszkola.....
      te same glosy
    • kret07 Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 11.05.05, 14:28
      Dobre pytanie! Słyszałam te dziaciaki i są rewelacyjne, ale swoją drogą też
      robię audycje (inna niż w Trójce) gdzie pytam o zdanie dzieci dokłanie 6 -
      latków i one takie cwane to nie są. Jesli dzieci wiedza co maja powiedzieć to
      nie ma tym spontaniczności, która jest bardzo wazna. Jak to jest w Trójce?
      • margala Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 11.05.05, 14:49
        krecie, też wydaje mi się, że te dzieci z Trójki są jakieś nietypowe.
        • viking73 Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 11.05.05, 14:59
          Ale bardzo zabawne. Dzisiejszej rozmowy o rozumie słuchałem i pokładałem się
          ze śmiechu.
          • inka28 Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 11.05.05, 20:58
            W "Pressie" był ostatnio (tzn. nie wiem kiedy) cały artykuł o tej audycji, nawet ciekawy:)
            A dzieci są rewelacyjne!
      • kurnafelek Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 11.05.05, 21:10
        ..no cóż, jaki pytający takie dzieci... niestety:(
        • un1 Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 13.05.05, 09:17
          A tak w ogóle to ta audycja miała początek daaaawno, kiedy Katarzyna Stoparczyk
          może leżała jeszcze w beciku. Nazywała się "Świat w oczach dziecka" i była
          robiona przez Teresę Kłys.
    • margala Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 16.05.05, 15:53
      nie zdziwiłbym sie gdyby to były dzieci kogoś z redakcji
      • Gość: chicken Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.05, 18:51
        Proszę, powiedzcie że Wy się tylko wygłupiacie. Rozumiem, że Trójka Wam się nie
        podoba, ale żeby dzieciaków się czepiać i jeszcze sugerować, że są to "dzieci
        kogoś z redakcji". Czekam aż ktoś napisze, że domniemani rodzice-radiowcy
        maluchów pchają do prywatnych przedszkoli za pieniądze podatników, z abonamentu.
        Od oparów absurdu czasami aż duszno tutaj.
        • margala Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 18.05.05, 11:34
          Gość portalu: chicken napisał(a):

> Proszę, powiedzcie że Wy się tylko wygłupiacie. Rozumiem, że Trójka Wam się
          nie
          > podoba, ale żeby dzieciaków się czepiać i jeszcze sugerować, że są to "dzieci
          > kogoś z redakcji". Czekam aż ktoś napisze, że domniemani rodzice-radiowcy
          > maluchów pchają do prywatnych przedszkoli za pieniądze podatników, z
          abonamentu
          > .
          > Od oparów absurdu czasami aż duszno tutaj.

zaraz, zaraz, to ty myslisz, że te dzieciaki dostają kasę za te wypowiedzi?
          szok
          • Gość: chicken Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.05, 12:07
            Z pewnością dostają scenariusz nagrania przed rejestracją nagrania, który muszą
            wykuć na pamięć. A co do pieniędzy, wydaje mi się, że chyba jednak nie. Jeżeli
            już to dostają służbowy samochód i komórkę. Może czasem jeszcze pani Kasia da
            maluchom po cukierku. I karnet do zoo. Oraz obowiązkowo - raz w miesiącu -
            talon na balon. Oczywiście wszystko z naszego abonamentu.
            • Gość: kalka Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.05.05, 22:21
              Nooo to Balon nie popuści:)))
            • traszor Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 18.05.05, 22:48
              Gość portalu: chicken napisał(a):

> Z pewnością dostają scenariusz nagrania przed rejestracją nagrania, który
              muszą
              > wykuć na pamięć.

rozum ci chyba wywiało.. to sie nagrywa długie rozmowy z dzieciarnia a potem
              wycina co najlepsze. zreszta w przypadku dzieci to meandry toku ich myślenia sa
              tak nieprzewidywalne, ze idac nagrywac gadki na temat szkoły mozna nagrac na
              przykład rewelacyjny materiał o komunikacji miejskiej..
              • Gość: chicken Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.05, 23:05
                traszor napisał:

> Gość portalu: chicken napisał(a):
                >
                > > Z pewnością dostają scenariusz nagrania przed rejestracją nagrania, który
                >
                > muszą
                > > wykuć na pamięć.
                >
                > rozum ci chyba wywiało..

No cóż, przykro mi traszor, że tak piszesz, bo to oznacza, że dowcip mi się nie
                udał, skoro teraz musiałbym Ci go tłumaczyć. Chociaż z drugiej strony mogę się
                pocieszać, że to Ty po prostu nie potrafisz dostrzec ironii i być może to by
                było bliższe prawdy, a może po prostu jesteś zmęczony po dwudziestej drugiej.
                Tak czy inaczej serdecznie pozdrawiam i, ze względu na to że pora już późna,
                spokojnych snów Tobie życzę. Dobrej nocy :)
                • traszor Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 19.05.05, 00:18
                  wiesz, ludzie tu takie skandalicznie niedorzeczne rzeczy wypisują, ze ironię
                  trudno tu wyczuć
                  • kurnafelek Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 19.05.05, 13:17
                    Drogi(a) chicken. W tym forum można spotkać takie głosy, które można porównac do działalności komisji sejmowych, czyli, że oni (np. z trójki) to wszyscy źli, wszystko jest podejrzane,i należy zawsze we wszystkim szukać podstępu. Nie mówię, że wszyscy tu piszący są właśnie tacy, ale jest tu ich paru:)
                    pozdarawiam:)
                    • kret07 Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 19.05.05, 19:50
                      uuuuuuu zaczynamy schodzic drodzy forumowicze z tematu. Może warto sie
                      zastanowić jaki wpływ trzeba miec na dzieci aby zaczęły opowiadac tak
                      pasjonujące, a zarazem smieszne historie. Jakie pytanie trzeba im zadać aby
                      zrozumiały o co nam chodzi. To jest pytanie ważne pytanie, a nie czyje to są
                      dzieci albo co dostaja za mówienie do mikrofonu!
                      Pozdrawiam :)
                      • margala wpływ 20.05.05, 10:19
                        krecie07, zgadzam się.
                        rzeczywiście warto się zastanowić jaki wpływ trzeba miec na dzieci aby zaczęły
                        opowiadac tak pasjonujące, a zarazem smieszne historie.
                        • kret07 Re: wpływ 20.05.05, 11:32
                          Skoro sie zgadzasz to może podasz jakis sesowny przykład?
                          Moim zdaniem bardzo wazne jest poznanie dziecka, wtedy zna sie ich mozliwości i
                          najważniejsze czyli wyobraźnie! Rozmowa z dzieckiem po raz pierwszy jest
                          nieowocna, jest ono zamknięte. Przy np. 5 rozmowie na pytanie: Czy za pieniądze
                          mozna sobie kupic przyjaciela? odpowiada. Pani chyba oszalała!
                          Pozdrawiam :)
    • Gość: Darecki Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 23:42
      A ja bym powiedzial, jak zwyklo sie mówic w TV, ze "formula tego programu jest
      juz lekko zuzyta".
      • Gość: molekula Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce IP: *.aster.pl 21.05.05, 00:36
        A ja bym powiedziała, że jeszcze nie zużyta, choć nie nowa.
        Uwielbiam te dziecaki. Moim zdaniem dzieci dzisiejszych czasów są całkiem
        inne niż te sprzed lat, żyją w innej rzeczywistości, wychowują je
        rodzice innego pokolenia, mają inne zabawki, inaczej spędzają czas wolny,
        inaczej przebiega ich intelektualny i emocjonalny rozwój. Nawet sobie nie
        wyobrażacie jakimi znakomitymi są obserwatorami! I dlatego wciąż nas zaskakują.
        • Gość: Nexuss Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 08:29
          Przed paru laty około 8 rano była bardzo podobna audycja w RMF-ie, pod
          nazwą "Przedszkole FM" Czy ktoś jeszcze to pamięta? Według moich odczuć bardzo
          podobna :)
          • margala Re: "Dzieci wiedzą lepiej" w Trójce 23.05.05, 12:10
            i w TVP był program gdzie dzieci opisywały jakies zjawiska, przedmioty a
            dorośli musieli zgadywać o co chodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka