Dodaj do ulubionych

Poezja w internecie

IP: 213.17.234.* 08.07.02, 08:12
Przeczytałem właśnie artykuł z sobotniej wyborczej o stronach poświęconych poezji w internecie. Wiele jest w nim prawdy o młodych twórcach, których z każdym miesiącem jest coraz więcej, choć jakość ich twórczości pozostawia bardzo wiele do życzenia. Jest jednak wiele osób publikujących swoje wiersze w sieci, którzy tworzą naprawdę dobre wiersze, wystarczy chociażby zajrzeć na jeden z popularniejszych portali poetyckich [o którym nie wiedzieć czemu "gazeta" nie wspomina] - www.poezja-polska.art.pl .
A co wy sądzicie o poezji w internecie??
Obserwuj wątek
    • __jw Re: Poezja w internecie 08.07.02, 14:27
      Nie jest istotna "jakość" twórczości w internecie ponieważ
      masz zarówno łatwy dostęp jak i łatwo możesz sobie czyjeś
      wypociny odpuścić. Gorzej by było gdybyś wydał 25 PLN na "dzieło" :)
      i musiał je po 20 minutach wyrzucić do kosza...

Ważna jest łatwość z jaką, każdy może pokazać coś "swojego". To jest
      moim zdaniem najważniejsze. Na papierze jest o wiele kosztowniej i
      trudniej...

Polecam JPolaka i Clarka Vento, twórców z magazynu: www.bazyliszek.art.pl

-kuba-

Gość portalu: Wisielec napisał(a):

> Przeczytałem właśnie artykuł z sobotniej wyborczej o stronach poświęconych poez
      > ji w internecie. Wiele jest w nim prawdy o młodych twórcach, których z każdym m
      > iesiącem jest coraz więcej, choć jakość ich twórczości pozostawia bardzo wiele
      > do życzenia. Jest jednak wiele osób publikujących swoje wiersze w sieci, którzy
      > tworzą naprawdę dobre wiersze, wystarczy chociażby zajrzeć na jeden z popularn
      > iejszych portali poetyckich [o którym nie wiedzieć czemu "gazeta" nie wspomina]
      > - www.poezja-polska.art.pl .
      > A co wy sądzicie o poezji w internecie??

• Gość: Łazarz Re: Poezja w internecie IP: *.blich.krakow.pl 08.07.02, 14:58
      no cóż
      sądzę że przede wszystkim ważne jest to że każdy może pokazać się, przedstawić
      swoją twórczość, jak równiez zapoznać się z krytyką i uwagami czytelników-
      informacja zwrotna on-line.
      zapraszam na stronę, która już w swoim tytule zawiera "grafomański" ale mam
      nadzieję że coś tam dla siebie znajdziecie: www.zimnenogi.prv.pl

> Przeczytałem właśnie artykuł z sobotniej wyborczej o stronach poświęconych poez
      > ji w internecie. Wiele jest w nim prawdy o młodych twórcach, których z każdym m
      > iesiącem jest coraz więcej, choć jakość ich twórczości pozostawia bardzo wiele
      > do życzenia. Jest jednak wiele osób publikujących swoje wiersze w sieci, którzy
      > tworzą naprawdę dobre wiersze, wystarczy chociażby zajrzeć na jeden z popularn
      > iejszych portali poetyckich [o którym nie wiedzieć czemu "gazeta" nie wspomina]
      > - www.poezja-polska.art.pl .
    • Gość: taczecia Re: Poezja w internecie IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 08.07.02, 20:07
      Polecam www.harasymowicz.prv.pl - strone Jerzego Harasymowicza
    • Gość: devil Re: Poezja w internecie IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.07.02, 20:40

> ji w internecie.
      [...]

Zabiorę głos odnośnie uwag dotyczących grupy dyskusyjnej pl.hum.poezja.Myślę, że
      zanim wyda się ogólnikowy sąd o poziomie twórczości tam prezentowanej, warto
      zajrzeć na strone, gdzie opublikowane sa wiersze nominowane do wiersza miesiąca
      na p.h.p.. Sa to utwory, które wyselekcjonowano, wybrano z masy, która napływa na
      grupe, wiersze dobre i warte uwiecznienia. To chyba najlepszy dowód na to, że nie
      tylko grafomaństwo istnieje w Internecie.
      grupaphp.republika.pl/Pozdrawiam
      Krysia
      • Gość: devil Re: Poezja w internecie IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.07.02, 20:41
        grupaphp.republika.pl/

Sorry, zlało mi się pozdrawiam z linkiem
        Krysia
    • Gość: Łukasz Stadnicki Gdybyśmy żyli IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 10.07.02, 23:03
      Gdybyśmy żyli w innych nieco czasach wyzwałbym Lipszyca na ubitą ziemię, a tak to
      pozostaje tylko niesmak, a ludzie jego pokroju są ze swoją niezrozumiałą
      złośliwością (chociaż można powiedzieć, że jest to wyrafinowany chamski plan,
      którego celem jest podniesienie rangi Mebli i Ha-Artu kosztem stron, które już
      zakorzeniły się w Internecie i których autorzy w pocie czoła i dopłacając gęsto z
      własnej kieszeni prowadzą je z trudem i starannością - mam nadzieję, że wiara
      Lipszyca w siłę Wyborczej okaże się w tym wypadku zawodna) bezkarni. Mam nadzieję
      że i Ja i Heniu i Łukasz Orzechowski i Łukasz Badula obronią się dzięki ludziom
      myślącym niezależnie, ludzim dla których te strony powstały, ludziom, którzy nie
      otrzymują złotego deszczu dotacji, którzy nie korzystają z redakcyjnych
      znajomości, aby opluć innych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka