Dodaj do ulubionych

Celiński: Walka toczy się o parlament

20.07.05, 11:43
Gość jest niegłupi i mądrze gada. Niestety pani Dorota wykazała typowe
dziennikarskie objawy mieszania, gnojenia i szukania sensacji. Ledwie za
drugim razem gdy Celiński wymienił Macierewicza czy Miodowicza, ta już
wyskakuje z obsesją. W międzyczasie wiele razy mówił o SLD, czy to też jest
obsesja? Albo nawiązywanie do PZPR. Przy każdej nadarzającej się okazji
próbują to wyciągać.
Że nie wspomnę o tym, że jak rozmówca odzuci jakieś zarzuty dziennikarzy,
dementuje nieprawdę lub po prostu ich zagina to nastepuje bez słowa szybka
zmiana tematu bądź przerwanie tłumaczone brakiem czasu.
Uch, jak ja tego plemienia dziennikarskiego nienawidzę!
Obserwuj wątek
    • Gość: polityka.ownlog.co No i co z tego że gadają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:46
      Celiński gada, Jaeschke gada, ale nic z tego nie wynika...
      www.polityka.ownlog.com
      • elefantino1 w 1992 roku, mówił, że bedzie Premierem a nawet 20.07.05, 14:06
        • elefantino1 a nawet może zostać Preziem, teraz będzie woźnym 20.07.05, 14:07
          w kiblu na prowincji.
    • Gość: ziefco Re: Celiński: Walka toczy się o parlament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:47
      Kto to atlantyjczycy?
    • 2yoo4yoocorne2 Panie Celinski,co to za narodowosc Atlantyjczyk? 20.07.05, 11:47
      To jest nowomowa.Nie ma takiego slowa w zadnym ze slownikow swiata.Dookola
      Atlantyku zyje pol Afryki i pol Ameryki Lacinskiej.To o nich?
      • dr.kidler Re: Panie Celinski,co to za narodowosc Atlantyjcz 20.07.05, 13:32
        2yoo4yoocorne2 napisał:

> To jest nowomowa.Nie ma takiego slowa w zadnym ze slownikow swiata.Dookola
        > Atlantyku zyje pol Afryki i pol Ameryki Lacinskiej.To o nich?

Nie ma takowej, podobnie ja "Europejczyk".
        Celińskimial na mysli panstawa bedace czlonkami NATO (North Atlantic Treaty
        Organisation) czyli np. USA, Anglie, Norwiegie, Polske i wbrew pozorom takie
        panstwa jak Turcja.
        Dawniej termin "atlantycki" czesto byl uzywany w takim znaczeniu.

Co do glownego tematu, to oczywiscie Celinski ma racje ze chodzi o Sejm, a nie
        o prezydenta.
        Szkoda ze p. Gawryluk nie pociagnela bardziej tego tematu, bo moglo to wygladac
        na zapowiedz proby zblizenia SLD i partii Celinskiego.
        Pani Gawrulujk jako mierny dziennikarz nie wyczula tematu i wolala zajac sie
        plotkami i pyskowkami, jak to jest w zwyczaju u prawicowych dziennikarzy.
        • Gość: mlodygniewny1 to USA i Kanada... IP: *.idea.pl 20.07.05, 14:20
          tak,niestety masz rację.
          niestety,dlatego,że pani Gawryluk Dorota,niedawno reklamowała na ulicznych
          billboardach program informacyjny telewizji komercyjnej Polsat,dzisiaj natomiast
          dzisiaj na tych samych ulicznych billboardach reklamuje program informacyjny
          telewizji publicznej=Jej wiarygodność i profesjonalizm dla mnie =zero.
          do tego reprezentuje fanatyzm katolicki w swoich wypowiedziach-ciekawe dzięki
          jakim kolesiom/koteriom dostała robotę w publicznej tv,po wyrzuceniu z polsatu-
          zarzuca sld kolesiostwo i słusznie a sama korzysta z koterii towarzyskich
          wybitnego filozofa,dyrektora TVP1 niejakiego Grzywaczewskiego,który także jest
          fanatykiem katolickim/rzymskim itd.
          Celiński marnuje się ze swoimi ideałami w polityce.
          Polityka,to tylko i wyłącznie brud i szwindle-jak następuje zmiana prezydenta
          w USA,to nastepuje także wymiana całej administracji-dziesiatek tysiecy stołków
          Polityka,to przecież także k...a/prostytutka.niestety.analiza dziejów
          politycznych świata tego dowodzi.nie ma tu miejsca na to.chyba blog będzie...
          • Gość: hgw Re: to USA i Kanada... IP: *.acn.waw.pl 20.07.05, 14:36
            Gość portalu: mlodygniewny1 napisał(a):

O Dorocie Gawryluk:

> do tego reprezentuje fanatyzm katolicki w swoich wypowiedziach

LOL... Lewactwo to ciągle o d... myśli
            • dr.kidler Re: to USA i Kanada... 20.07.05, 15:12
              Gość portalu: hgw napisał(a):

> LOL... Lewactwo to ciągle o d... myśli
        • pyzol1 Re: Panie Celinski,co to za narodowosc Atlantyjcz 21.07.05, 05:33
          • pyzol1 Czesc, kilder! 21.07.05, 05:49
            Pamietasz mnie, jeszcze?

Ten wywiad to cacko, pani Gawryluk poprowadzila go swietnie, w doskonalym
            stylu, swego czasu wypracowanym przez Toranska. Nic tu nie pomoze twoje
            tlumaczenie,"co Celinski mial na mysli".

Dawno tak sie nie usmialam,. Dopiero co u Borowskiego wyczytalam,ze nie
            jest "ambicjonerem", teraz Celinski niemal mnie powalil "Atlantyjczykami".
            Przy "zlosliwym usmiechu miesniaka" juz nie mialam sily, aby smiac sie
            bardziej, zas doczytawszy sie "wytrysku w gore poparcia Samoobrony", musialam
            przerwac czytanie, by mi przepona gardlem nie wyskoczyla.

Mogliby nazwac te swoja kanape Partia Wybitnych Jezykoznawcow, ale, obawiam
            sie, ze i tak wytrysk by im w dol poszedl.

Zalozylam kajecik, bede zbierac takie cacka ( bez dyskryminacji, jak sie
            prawicy jakies cudo wymsknie, tyz zakonotuje).

Kaska

• dr.kidler Witam pyzolku! 21.07.05, 08:56
              pyzol1 napisała:

> Pamietasz mnie, jeszcze?

Jasne ze pamietam, ale tylko z dobrych stron :-)

> Ten wywiad to cacko, pani Gawryluk poprowadzila go swietnie, w doskonalym
              > stylu, swego czasu wypracowanym przez Toranska. Nic tu nie pomoze twoje
              > tlumaczenie,"co Celinski mial na mysli".
              > Dawno tak sie nie usmialam,. Dopiero co u Borowskiego wyczytalam,ze nie
              > jest "ambicjonerem", teraz Celinski niemal mnie powalil "Atlantyjczykami".
              > Przy "zlosliwym usmiechu miesniaka" juz nie mialam sily, aby smiac sie
              > bardziej, zas doczytawszy sie "wytrysku w gore poparcia Samoobrony", musialam
              > przerwac czytanie, by mi przepona gardlem nie wyskoczyla.
              >
              > Mogliby nazwac te swoja kanape Partia Wybitnych Jezykoznawcow, ale, obawiam
              > sie, ze i tak wytrysk by im w dol poszedl.
              >
              > Zalozylam kajecik, bede zbierac takie cacka ( bez dyskryminacji, jak sie
              > prawicy jakies cudo wymsknie, tyz zakonotuje).
              >
              > Kaska

Daj se luz z tym kajecikiem - szkoda czasu.
              Wystarczy otworzyc dowolna gazete by znalezc takie kwiatki w wykonaniu bardziej
              znanych politykow od Celinskiego.

Gdybys nie zachwycala tak sie "toranskim" stylem prowadzenia wywiadu przez
              Gawryluk, to pewno bys zauwazyla ze ja nie tlumaczylem tego "co Celinski mial
              na mysli", lecz "co Celinski mial na mysli mowiac Atlantyjczycy".
              Odpowiedzialem na pytanie jednego z forumowiczow, ktory pewno z powodu mlodego
              wieku, nie znal popularnego nigdys terminu "atlantycki" uzywanego w kontekscie
              NATO.

Jezeli chodzi o p. Gawryluk i jej sposob przeprowadzenie wywiadow - opierasz
              sie na tekscie pisanym i jakos tam zredagowanym, stad byc moze to prownanie do
              stylu Toranskiej.( Byc moze teksty redagowala i korygowala ta sama osoba
              (Maleszka?:-)), stad to Twoje wrazenie. ) :-)
              Prawdziwy "urok" p. Gawryluk ujawnia sie dopiero podczas sluchania jej wywiadow
              ( olbo ogladania ). )
              Widzialem telewizyjne wywiady p. Toranskiej, ktore sa nieczeste niestety, na
              przyklad z profesorem Friszke z IPN -u, i jakos nie zauwazylem podobienstw
              stylu miedzy obiema paniami.
              Nie wyobrazam sobie co byloby, gdyb p. Dorotka uzywala stylu Cronkite'a :-))

Co do Celińskiego - trzeba uczciwie przyznac, ze gdyby nie wyjscie Borowskiego
              i jego grupy ( w tym Celinskiego ), SLD i Polska byc moze dalej rzadzilby
              Miller. I sadze ze z ej strony nalezy ich tez oceniac,a czym czasem sie
              zapomina.

pozdrawiam
              dr.kidler
              • Gość: Pyzol Re: Witam pyzolku! IP: *.wp.shawcable.net 22.07.05, 00:02
                Nie podlizuj sie. Zupelnie w twoje sympatie dla Pyzola nie wierze i wcale mi na
                nich nie zalezy.

Styl stylem, Celinski po raz kolejny zrobil z siebie palanta, a boje pomiedzy
                borowkami i sldowcami interesuje mnie wylacznie jako obiekt satyryczny.

Ciekawam, kiedy Miller zacznie pare puszczac, no i w kogo. To tylko kwestia
                czasu.

A co powiesz o planowanych senackim "zeslaniu" Rakowskiego? Cudne! Corleone
                musi tym razem sam sie wziac za mokra robote, bo mu podopieczni rozbisurmanili
                sie i kazdy chce swojej dzialki w byznesie. Co za dziadostwo Familie
                zainfekowalo!

A tak juz bylo milo: koniaczki, mile rozmowy, doborowe towarzystwo i
                niezagrozona kasa...

Kaska

• dr.kidler Re: Witam pyzolku! 23.07.05, 09:34
                  Gość portalu: Pyzol napisał(a):

> Nie podlizuj sie. Zupelnie w twoje sympatie dla Pyzola nie wierze i wcale mi
                  na nich nie zalezy.

Nie wiem gdzie widzisz podlizywanie sie, co innego symopatia - czuje ja o
                  kazdego, kto nie zczyna swych postow od epitetow i wyzwisk.
                  Jeli Ci na niej nie zalezy, to jedynym sposobem jest umiescic parek
                  takich .... :-)

> Styl stylem, Celinski po raz kolejny zrobil z siebie palanta, a boje pomiedzy
                  > borowkami i sldowcami interesuje mnie wylacznie jako obiekt satyryczny.

Kwestia gustu - gdyby nie tacy palanc, to rzadziliby nami takie Millery albo
                  Giertychuyt - moim skromnym zdaniem.

> Ciekawam, kiedy Miller zacznie pare puszczac, no i w kogo. To tylko kwestia
                  > czasu.

Prawie zapiewiedzial napisanie ksiażki.

> A co powiesz o planowanych senackim "zeslaniu" Rakowskiego?

Pare razy wystepowal w TVN24, tak samo Passent, czy KTT.
                  Niewiele maja do powiedzenia - najlepiej wypada K.T.T, choc przyznam ze
                  pamietniki Rakowskiego przeczytalem z zainteresowaniem i polecam Ci, jezeli sie
                  tym interesujesz.
                  Niech sobie bedzie - moim zdaniem Rakowski mogl sie przydac w polityce
                  zagranicznej bardziej niz Pastusiak.
                  Szkoda ze Kwasniewski go nie uruchomil do prob nawiazania jakichs kontaktow z
                  Putinem, bo mimo wszystko sadze ze lepiej by sie spisal niz Jaruzelski.
                  - Pod rzadami Kaczynskich czarno widze nasza "ostpolitik".( to taki szpil do
                  d**** za to "podlizywanie sie".
        • Gość: tw Re: Panie Celinski,co to za narodowosc Atlantyjcz IP: *.toya.net.pl 29.07.05, 11:08
          na czym polega prawicowość gawryluk(może prawicowość to inwektywa synonim
          ignorancji)
          • dr.kidler Re: Panie Celinski,co to za narodowosc Atlantyjcz 29.07.05, 19:22
            Gość portalu: tw napisał(a):

> na czym polega prawicowość gawryluk(może prawicowość to inwektywa synonim
            > ignorancji)

Wyjasnilem to w poscie do ktorego sie odnosisz.
            Dobrze jest zawsze zacytowac przynajmniej czesc, takiego postu, skoro tego nie
            zrobiles to ja to ja to zrobie:

"Pani Gawryluk jako mierny dziennikarz nie wyczula tematu i wolala zajac sie
            plotkami i pyskowkami, jak to jest w zwyczaju u prawicowych dziennikarzy."

Prowicowość pani Garyluk przejawia sie jej zamilowaniem do plotek i pyskowek.
    • Gość: yan Re: Celiński: Walka toczy się o parlament IP: *.ifd.uni.wroc.pl 20.07.05, 12:01
      Facet ma rozdwojenie jazni, zreszta podobno nie tylko on. Strasznie go martwi
      SLD a jest podobno w innej partii. To zwykly lobbysta polityczny, ktory tracac
      grunt robi szum. Nie interesuje go los wlasnego kandydata, nie widzi nic zlego w
      saltach Nalecza, tylko prawica jest be, no bo jest be. Dzialalnosc tego pana
      byla wybitnie destruktywna, ciekawe, ze wybrano go do tej komisji mimo, ze byl
      sam w paliwowym biznesie. Smutny gosc, ktory broni sie przed wypadnieciem z gry
      opluwajac innych.
    • Gość: wewer Re: Celiński: Walka toczy się o parlament IP: *.proxy.astra-net.com 20.07.05, 12:05
      Szkoda gadać, ale brak mi chyba u przedmówcy umiejętności czytania ze zrozumieniem,przecież Pan C. nie odpowiedział jednosznacznie na zadne zadane pytanie. Wręcz taką pokrętną logikę nam serwuje: my i tylko my mamy patent na mądrość dla wszystkich i wszystkich uszcześliwanie, nawet tych którzy nie chcą być uszczesliwiani przez nas. Przecieżwiadomo że jak my albo Pan prezydent zrobi coś beee to nie jest jeszcze takie beee, ale najbardziej bbeee jest to co potencjalnie mogą zrobić bee ci z prawicy. (Każdy mierzy swojamiarą, widaomo ze będa kraść, doprowadzać do nadurzyc - bo przecież ciężko inaczej myśleć o prowadzeniu polityki skoro samemu myśli się tylko w tych kategoriach). A wypowiedzi, że nie wolno eleiminować złych z lewicy (a na pewno nie moze tego zrobić prawica)bo niech decydują wybrocy, ale on można domniemywać jednak nie wystawiłby na listach wyborczych skompromitowanych polityków lewicy, no po co mają psuć sądaże - czyli nam wolno wam nie wolna co nam wolno - to kolejna taka z przeszłosci chyba forma przyzwyczajenia do uprzywilejowania. I jak przyglądam się działaniom politycznym pana C. to tylko prosze nie wspominajcie o Solidarnościowej przesżłości tego Pana - bo albo był to zwykły koniukturalizm albo działalność specjalna na rzecz interesu ówczesnego Państwa - choć to tylko domniemania na podsatwie własnych analiz. Miejmy nadzieję, ze w końcu wszyscy Celińscy. Kwaśniewscy, Oleksowie, Lepperowie, Janikowie, pawlakowie, i cała ta smieszna świata zanana tylko z takiego gadania żeby tylko czasem nic nie powiedzieć odejdzie w koszmarną przeszłość.
    • moklik Re: Walka toczy się o Celińskiego! 20.07.05, 12:14
      Pani red. Dorota była bardzo łaskawa udzielając p. Celińskiemu głosu na
      antenie. To katorga dla dziennikarza słuchać gościa, który nie ma nic
      konkretnego do powiedzeinia poza tym, że komisja jest brzydka, bo nagłośniła
      fakt jego udziału w radzie nadzorczej firmy zamieszanej w aferę paliwową.
      • Gość: grg Sami mądrale... IP: *.net.autocom.pl 20.07.05, 12:42
        Dorotka wam się podoba, widocznie nie słuchacie co mówi ta i...
      • Gość: kasia Re: Walka toczy się o Celińskiego! IP: *.sasiedzi.pl 20.07.05, 13:25
        Trzeba bardzo wiele uczciwości aby uznać cudze racje.
        • moklik Re: Walka toczy się o Celińskiego! 20.07.05, 14:06
          Chętnie poznam racje p. Celińskiego, którego program pozytywny nie jest znany
          opnii publicznej. We wszystkich swoich wypowiedziach próbuje jedynie dezawuować
          pracę komisji orlenowskij, która śmiała ujawnić kompromitujące do fakty.
    • slon16 Ten też nie wie gdzie wyciekło 8mld zł ???? 20.07.05, 17:10
    • abba15 Re: Celiński: Walka toczy się o parlament 20.07.05, 18:53
      Chyba ten szambonurek toczy swoje walki w szambie?
      • Gość: jm Re: Celiński: Walka toczy się o parlament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:39
        jak doniosła dzisiejsza prasa prezes Orlenu Wróbel zarobił 13mln.zł,pozostali
        członkowie zarządu i rady nadzorczej mniej ale też nieżle.Przecież to jest
        jawny rozbój.Dlatego nie rozumiem Celińskiego,kogo on broni.
        • moklik Walka toczy się o kasę! 21.07.05, 12:05
          Nie gryzie się ręki, która jeść daje.
        • dr.kidler Re: Celiński: Walka toczy się o parlament 21.07.05, 12:46
          Gość portalu: jm napisał(a):

> jak doniosła dzisiejsza prasa prezes Orlenu Wróbel zarobił 13mln.zł,pozostali
          > członkowie zarządu i rady nadzorczej mniej ale też nieżle.Przecież to jest
          > jawny rozbój.Dlatego nie rozumiem Celińskiego,kogo on broni.

Ja tez nie rozumiem.
          - To Celinski im dal takie pensje?

O ile soboie przypominam ten Sejm z Lepperem, Giertychem i Millerem potrafil
          obciac prezesowi NBP pensje, do wyskosci dyrektora prowincojanlego oddzialu
          ogolnopolskiego banku komercyjnego.
    • Gość: alfredkujot Re: Celiński: Walka toczy się o parlament IP: *.arcor-ip.net 28.07.05, 15:38
      Niw potrafie sie zmartwic obrazem strasznym , tym do czego mialaby byc zdolna
      tzw parawica . Co mnie sie jeszcze zdarzyc moze ?
      Oburza sie na komisje celinski - bardzo sie upodobnil do oleksego.
      Nagadal sie nagadal, a wlasciwie co powiedzial ?
      No moze zarzuca prawicy ze nie bedzie respektowala prawa.
      A jak respektowali panowie z sld "lewica"? Skad te afery ?
      Tzn wtedy gdy tzw lewica nie respektujac prawa jest autorem gigantycznych
      przekretow
      domagaja sie praworzdnosci od tych ktorzy w koncu do dup im sie maja zabrac.
      A swoja droga to ucieszna historia, bandyci i zlodzieje najglosniej
      domagaja sie o nie lamanie prawa przez tych ktorzy cokolwiek wyjasnic chca.
      PRAWORZADNOSCI chca - cyrk . kabaret, Pietrzak by tego lepiej nie wymyslil.
      Bo prawo wg celinskiego jest po to by chronic zlodzieji ?
      A gdzie byl i jest celinski wobec nieprawdopodobnego i niespotykanego zachowania
      Stoklosy np ? Przeciez on startowal z listy sld? Dlaczego sie nie oburza ?
      Teraz juz nie jest ald ? a co on jest ? Kim on jest? Celinski, stoklosa
      dlugosz, sobotka ,jagiello, jaskiernia, prezesi zonki kochanki dzieci w
      panstwowych spolkach, nepotyzm , co mnie sie gorszego jeszcze zdarzyc moze?
      Panie Celinski i spolko kryminalisow , kombunatorow i zlodzieji
      ja sie nie musze bac tzw prawicy. Mnie nie ma z czego juz okrasc.
      Za to wam do dup tzreba sie dobrac. Dosc bezkarnosci. nie jestes pan ani
      panstwowcem ani patriota. Bubel dziejowy pan jestes, kretacz , "miesniak".
      Gdyby nie byloby takich jak i
      pan jestes i twoje ugrupowanie tzw lewica
      to i gietrycha i komisji nie byloby.
      • Gość: jm Re: Celiński: Walka toczy się o parlament IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:44
        w pełni się zgadzam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka