Dodaj do ulubionych

Skowronski wylecial z Trojki!!!!!!

IP: 212.76.37.* 16.08.02, 20:46
Jeden z lepszych dziennikarzy politycznych w Polsce zostal wywalony przez
derektora Laskowskiego z 3, co ciekawe dowiedzial sie o tym poprzez znajomych
z portalu internetowago. Co sie dzieje z moim kiedys ulubionym radiem, metody
normalnie jak w Prl albo w zachodnich firmach
Obserwuj wątek
    • Gość: chłop Re: Skowronski wylecial z Trojki!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 09:33
      każdy, kto jest chocby ciut inteligentniejszy od pana dyrektora złamanego jest
      na celowniku, należy się tylko cieszyć, że Janusz to jest Witold Laaskowski nie
      jest dyrektorem stołecznego Zoo bo inaczej posady szympansów i pawianów
      zostałyby mocno zagrożone
    • Gość: beret Re: Skowronski wylecial z Trojki!!!!!! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.08.02, 13:35
      no przeciez pani J. Pienkowska to dobra znajoma pana laskowskiego jeszcze z
      tvp. wsio jasne?

tylko dlaczego, jesli jest taka nieprzecietna dziennikarka, nie wymyslila
      wlasnej nowej audycji, tylko wpieprza sie do dobrego, lubianego i dobrze
      prowadzoengo Salonu POlit.??
      • Gość: Yaneq Re: Skowronski wylecial z Trojki!!!!!! IP: *.se.com.pl / 10.0.100.* 17.08.02, 13:46
        Gość portalu: beret napisał(a):

> no przeciez pani J. Pienkowska to dobra znajoma pana laskowskiego jeszcze z
        > tvp. wsio jasne?
        >
        > tylko dlaczego, jesli jest taka nieprzecietna dziennikarka, nie wymyslila
        > wlasnej nowej audycji, tylko wpieprza sie do dobrego, lubianego i dobrze
        > prowadzoengo Salonu POlit.??
        Bo tam na teleprompterze moga jej wyswietlac pytania ;)

Czy mnie pamiec myli a moze jednak pani jola ma za soba debiut w S.P.
        Inforadiu? Chyba byla tam w pierwszym skladzie i szybko jej podziekowano za
        wspolprace?.
        Y.
        • Gość: chłop Re: Skowronski wylecial z Trojki!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 19:13
          w swoim czasie kiedy z PR III odchodziła Monika Olejnik byłem w jakimś sensie
          rozczarowany, że Pani MO po tylu latach w trójce odchodzi, w domyśle zwabiona
          lepszymi pieniędzmi, teraz z perspektywy widzę, że znając radio publiczne od
          środka i bedąc niewątpliwie osobą inteligentną wyczuła pismo nosem, zawsze
          lepiej odejść samemu niż zostać zredukowanym, niestety Krzyś S. nie wyczuł czym
          się kończy zadawanie się z czerwoną hołotą.
          Pani Moniko chciałbym serdecznie Panią przeprosić że podejrzewałem Panią o
          merkantylizm.
    • Gość: maro Czy tak być musi? IP: *.bogucicka7.com.pl 20.08.02, 10:00
      Nie mam nic przeciw Pieńkowskiej. Co więcej uważam, że wzbogaciłaby PR3 swoim głosem, pod warunkiem jednak,
      że nie będzie robić tego, co dosyć dobrze robią inni. A tak się ma rzecz w przypadku zwolnienia Skowrońskiego.

Pisałem kiedys, że zmiany w PR3 są nieuniknione, że jestem w stanie przyzwyczaić się do tych zmian dla dobra
      mojego ulubionego programu. Nie można jednak burzyć wszystkiego w imię jakichs niezrozumiałych idei. Mówiono, że
      zmiany robione są po to by zwiększyć tzw słuchalnosć. Tymczasem wyniki ostatnich miesięcy pokazują tendencję
      odwrotną. Wątpię bowiem, czy zmiany te są w stanie przyciągnąć nowych słuchaczy. Nie mam wątpliwosci
      natomiast, że są w stanie zniechęcić do słuchania długoletnich fanów.

Jeszcze pozostały nisze w trójce, dla których warto jej słuchać, ale panowie dyrektorzy czuwają i nawet tego może
      wkrótce zabraknąć.

Panowie dyrektorzy -"menagement wysokiej klasy"- są przekonani zapewne do tego co robią i będą działali jeszcze
      czas jakis a potem wylecą, zapewne z wysokimi odprawami. Po PR3 pozostanie jednak niewiele więcej niż po WTC i
      może o to chodzi.
      • Gość: xz Kto następny? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.02, 10:59
        Hanna Maria Giza na spotkaniu ze Skowrońskim (jeszcze wtedy w Zet-ce) i
        Smolarem powiedziała: "...można robić audycje do słuchania, do wykorzystania,
        np. edukacyjne, i do niczego". Jak widać obecny zarząd realizuje konsekwentnie
        tą ostatnią linię, zwalniając po kolei ludzi, którzy potrafili robić radio na
        poziomie. To przecież jest "ich pierwsze radio". Skomplikowane zabawki, których
        dziecko nie potrafi zrozumieć prędko zepsute lądują w koszu. Wpływowi rodzice
        dadzą coś nowego do zabawy...
    • Gość: mali_bu Re: Skowronski wylecial z Trojki!!!!!! IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 20.08.02, 16:36
      Arno

ten uważany przez ciebie jednen z najlepszych dziennikarzy politycznych w tym
      momencie przechodzi na bezrobocie. Najpierw wyrzyucili go z Trójki a teraz
      biedaczysko stracił posadę w TV Puls. Widać jakoś go niedoceniają. A może
      jednak nie nadaje sie na dziennikarza. Jest strasznie drętwy i sztywny.
      Pamiętam jesgo uderzającą drętwość kiedy prowadził jeszcze Gościa Jedynki.

Powiedzmy sobie szczerze. Chłop się do takiej roboty nie nadaje.

W jego programach brak było dynamizmu.

Szczególnie widoczne to było w niedzileę rano, kiedy w on w PR3 prowadził
      rozmowy z kilkoma politykami, a w tym samym czasie w konkurencyjnej Zetce
      Olejnik prowadziła identyczny program.

Jeszcze raz. Chłop się do tego nie specjalnie nadawał.
      • Gość: koliber Re: Skowronski wylecial z Trojki!!!!!! IP: 149.156.12.* 20.08.02, 16:59
        Był inny i gorszy od Olejnik, jego sniadania były gorsze.
        Lecz był uczniem Wojciechowskiego, znanym dziennikarzem, którego nie powinno się traktować jak smiecia.
        Może kiedys ktos tak potraktuje Laskowskiego, na co sobie zasłużył.
        I jeszcze jedno: Skowroński jest przedstawicielem inteligenckiego radia dla inteligentnych i to mogło drażnić Smolara,
        Laskowskiego, Fijałkowskiego. Oni się boją ludzi inteligentnych. Dlatego go wyrzucili w chamski sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka