Dodaj do ulubionych

Blechacz jak Chopin

IP: *.aster.pl 23.10.05, 20:16
Gratulacje! Liczę na to, że Tusk zwycięży!!!
Obserwuj wątek
    • mandaryna65 Blachacz to Małysz fotepianu!!! 23.10.05, 20:22
      Dał ognia chłopak. Widać, że wie o co chodzi w te klocki.
    • Gość: Bolo Re: Blechacz jak Chopin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:47
      A ja liczę ze wręcz przeciwnie. Z Blechacza cieszę sie jak mały pingwinek.
    • heraldek Kaczynski oczysci to chopinowskie bagno korupcji.. 24.10.05, 00:16
      .... i tutaj "reka reke myje"...jak wszedzie w Polsce..
      ...festiwal niby miedzynarodowy a sedziowie wylacznie polscy...wstyd...
      • Gość: LukasK sprostowanie IP: 217.153.71.* 24.10.05, 10:32
        9/21 sędziów jest z Polski

źródło:
        www.konkurs.chopin.pl/jury.php
        • Gość: poinformowana Re: sprostowanie sprostowania IP: *.polityka.com.pl 24.10.05, 12:31
          8/20. Skład jury, do którego odsyłasz, jest nieaktualny - w ostatniej chwili
          zrezygnowały panie Regina Smendzianka i Zhou Guangren. Ale jury eliminacji było
          wyłącznie polskie, a to rzeczywiście przegięcie
      • Gość: MICHU Re: Kaczynski oczysci to chopinowskie bagno korup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 02:31
        10 polakow z 21 ..... to sa profesjonalisci .. ich nie obchodzi kto jest jakiej
        narodowsci ... liczy sie muzyka ... w finale bylo tylko 2 polakow z 12
        uczestnikow ., wiec nie klep bzdur .. a Blechacz wybijal sie ponad innych..wiec
        dali 1 nagrode 2 nie przyznano ..

a jezeli chodzi o uczestnikow ze starego kontynentu to malo jest tam dobrze
        grajacych pianistow ... i w innych konkursach tez nic nie osiagaja( hammatsu w
        japoni - Blechacz dostal 2 nagrode , 1 nie przyznano).. na wschodzie jest
        wieksza konkurencja bo trudniej znalezc prace jako artysta ,a jak znajdzie to
        dostaje marne pieniadze. a na zachodzie kazdy artysta jest bogaty , ma
        stabilizacje , po co ma sie angazowac ...
      • Gość: ja Re: Kaczynski oczysci to chopinowskie bagno korup IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.05, 19:03
        co za oszolomy na tym forum... chopinowskie bagno korupcji... idz posluchaj
        radia maryja a nie koncertu:P poza tym w jury bylo 8 Polakow na 19 jurorow
    • Gość: MP Re: Blechacz jak Chopin IP: 62.87.177.* 24.10.05, 09:17
    • Gość: misiu Re: Blechacz jak Chopin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 10:44
      Nadal nie mogę odżałować, że w 1995 nie przyznano I nagrody, na którą z pewnością zasłużył Aleksiej Sułtanow. Choć drugi raz nie słyszałem jego wykonania od tego czasu, nadal dźwięczy mi w uszach jego porywająca i enegriczna gra. Świeć Panie nad jego duszą (zmarł w czerwcu br).
    • Gość: AK Re: Jury z Gazety IP: *.speed.planet.nl 24.10.05, 20:59
      Wszyscy czlonkowie Jury powinni byc dziennikarzami GW, najlepiej z sekcji
      politycznej. Takie Jury zagwarantuje prawodlowe wyniki a nie jak w wyborach
      prezydenckich.
      • Gość: MICHU Re: Jury z Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 02:35
        Co za glupi komentaz .. zastanow sie co mowisz .. cepie .. nie łącz sztuki z
        polityką
    • Gość: Jerzy Blechacz jak Chopin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.05, 21:09
      Nic sie nie zmieni aż do czasu kiedy konkurs Chopinowski przestanie się liczyć
      na świecie. Wtedy zrobi sie straszna awantura i cos tam się zacznie zmieniać.
      Zbyt wiele osób związanych z organizacją konkursu jest zainteresowany aby nic
      sie nie zmieniło.
      • Gość: MICHu Re: Blechacz jak Chopin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 02:40
        nie przestanie sie liczyc ,,, bo rekordowa liczba osob byla (320) jest to
        najbardziej prestizowy konkurs pianistyczny na swiecie ... ja nie wiem..
        wszystcy tak sceptycznie do tego podchodza.. zamiast pisac o wrazeniach jak
        zagral ( genialny ) blechacz to pierdzielicie o bzdurach , jakies łączenie
        polityki z konkursem , korupcja itp. ,,
    • Gość: zz Re: Blechacz jak Chopin IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 24.10.05, 23:29
      ...i to się nadaje prasy a nie jakieś kac-ory -prezydentory
    • Gość: nesta_fan Re: Blechacz jak Chopin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.10.05, 09:28
      Wielkie podziękowania za radość jaką R.Blechacz sprawił naprawdę całej Polsce.
      Mnie , przyznam szczerze trochę odechciewało się słuchać Chopina w wersji
      azjatyckiej, ale na szczęście w piątek ok 21.30 zaryzykowałam i akurat grał
      Rafał ( dosłownie miałam łzy w oczach , chociaż ja bardziej lubię koncert f-
      mol , a zwłaszcza Romancę (?)) i potem to oczekiwanie , aż do 1-ej w nocy na
      werdykt jury i wielkie szczęście .
      • Gość: jullia Re: Blechacz jak Chopin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:51
        Ja sie przekrętem dostałąm do FN;)Tego wieczoru nigdy nie zapomnę..Matko,jak on
        gra,jak to się ma do reszty?Jaroshinsky'iego np(eeh,cóż za kompromitacja,żeby
        był w finale).I czekałam do 1 w nocy,mimo ż emiałam nastepnego dnia musiałąm
        wstać o 7.Coś niesamowitego:) Brawo Rafał!!!!
      • Gość: nesta_fan Re: Blechacz jak Chopin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.10.05, 07:47
        Już w trakcie pisania miałam wątpliwości, oczywiście f-moll ( nie 'mol' ). I
        już teraz wiem , że ta druga część nazywa się 'larghetto' ( w e-moll
        jest 'romance-larghetto'). Sorry.
        • Gość: Marcin Masecki Re: Blechacz jak Chopin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 19:36
          czy na prawde wszystkim sie tak strasznie ten Blacharz podobal? Czy nie ma wsrod was ani jednego
          ktory by zauwazyl jak malo ciekawa byla jego gra? Fakt, byl on najlepszy z nich wszystkich, ale z taka
          konkurencja to nie sztuka wygrac. Tak samo jak wszyscy, stosowal te same, puste, przerysowane gesty
          retoryczne ktorych uzywaja w dzisiejszych czasach wszyscy pianisci klasyczni. Dla mnie to jest jakis
          kryzys. Czy na prawde nikt nie jest w stanie zaproponowacod siebie, jakas swoja wersje Chopina? Po
          co grac ja caly czas tak samo? Juz Zimmerman i paru innych zagrali dokladnie w tej samej stylistyce co
          Blacharz ( i tao nawet lepiej ). Po co grac teraz tak jak grali 30 lat temu? Po co!?? Jakby jakis zespol
          zaczal dzis grac dokladnie tak jak The Doors to by od razu wszyscy okrzykneli to kalka.
          Polecam wam wszystkim Chopina w wersji Ivo Pogorelicza. Moze sie nie wszystkim podobac, ale
          przynajmniej ciekawie i na pweno inaczej niz setki innych pianistow-maszyn
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka