Dodaj do ulubionych

CENZURA W RADIO BIS

IP: 149.156.12.* 28.09.02, 22:37
Umieściłem na Forum tego radia post o niekompetencji Dariusza Michalskiego,
został usunięty do kilku dniach.
A potem kolejne dwa posty o cenzurze i o tym, że post o Dariuszu Michalskim
został dlatego usunięty, że Dariusz Michalski jest mężem Dyrektorki RADIA BIS
Krystyny Kepskiej-Michalskiej. I dzięki jej poparciu był zatrudniany w Pr3,
Pr2 i PR BIS.
A przez pomysły Pani Krystyny Kępskiej Program Trzeci tracił słuchaczy w
pierwszej połowie lat 90-tych.
Obserwuj wątek
    • Gość: koliber Cenzura w Radiobis- Dariusz Michalski dyletant IP: 149.156.12.* 28.09.02, 22:42
      Przykład żenującej niewiedzy, dyletanctwa i niekompetencji Dariusza
      Michalskiego.
      Za ś.p. Tomaszem Beksińskim

"Ciężka muza
      Przypuszczalnie nigdy nie kupiłbym książki Rock przez cały rok, i tym samym
      nigdy nie poznałbym jej zawartości - ale wydawnictwo Wiedza Powszechna
      uszczęśliwiło mnie tzw. egzemplarzem recenzyjnym. Wyróżnienie to duże, więc
      chcąc nie chcąc zacząłem podarunek wertować - i włosy stanęły mi na głowie, a
      reszta odpadła.

Przyznaję od razu, że nie jestem wnikliwym znawcą tematu, jaki Dariusz
      Michalski wziął na warsztat: historia pop-music i rocka to rzecz obszerna.
      Autor książki znany jest jako zapalony kronikarz, krążą legendy o "ścianach
      szufladek", w których zanotowane jest wszystko. Rock przez cały rok rozwiewa
      mit owych szufladek. Nawet jeśli one istnieją p. Michalski musi mieć w nich
      spory bałagan i jeszcze większe braki. Jako człowiek zainteresowany przede
      wszystkim rockiem, jestem w stanie wskazać błędy przede wszystkim w rozdziałach
      To beat or not to beat? i Rock nie jedno ma imie - ale aż mi się robi ciemno
      przed oczami na myśl o pozostałych. Oto kilka przykładów: jeśli już autor pisze
      o "bondowskich" przebojach Shirley Bassey, mógłby łaskawie wymienić wszystkie
      TRZY - Goldfinger, Diamonds Are Forever i Moonraker (o tym ostatnim milczy).
      Nazywanie Jima Morrisona poetą rocka lat 70. jest raczej nieprawdziwe - artysta
      zmarł przecież w 1971. Blancmange nie pisze się "Blanck-mange" (ale może to
      błąd zecerski). Manfred Mann - szef grupy Earthband - nigdy nie kierował grupą
      Earthbringer, miał za to przebój Joybringer. Nieprawdą też jest, że od 1978
      roku działa solo - firma Earthband istnieje do dziś, czego dowodem są wydane w
      latac 80. płyty (m.in. Somewhere in Afrika, Budapest, Criminal Tango).
      Nieprawdą jest, że Pete Townshend pojawił się u boku guru Mehera Baby - napewno
      był pod wielkim wpływem tego człowieka, ale NIGDY nie spotkał go osobiście.
      Filmy McVicar z R. Daltreyem i Bad Timing z A. Garfunkelem nigdy nie były u nas
      rozpowszechnione - pokazano je raz na Przeglądzie Filmów Brytyjskich pod koniec
      października 1980 roku w kinie Śląsk. To prawda, że The Animals reaktywowali
      się w 1983 roku i nagrali LP The Ark, ale warto też wiedzieć, że zrobili też
      coś takiego w 1977 roku wydając album Before We Were So Rudelly Interrupted
      (notabene, o wiele bliższy ich dawnej twórczości niż zdecydowanie nieudany The
      Ark). Natomiast Mick Jagger NIGDY nie wystąpił w filmie Wernera Herzoga
      Fitzcarraldo - owszem, MIAŁ wystąpić, ale w efekcie główną rolę zagrał stały
      aktor Herzoga, Klaus Kinski. Warto by było, żeby P. Michalski poszedł czasem do
      kina. Fitzcarraldo był zresztą pokazywany w telewizji jesienią 1985. Alice
      Cooper nie jest wcale "biseksualny" - jego pseudonim to typowo makabryczny żart
      (aluzja do spalonej na stosie czarownicy). Nie słyszałem też, aby w dyskografii
      Deep Purple figurował LP Islands - w 1971 roku taką płytę nagrał zespół King
      Crimson. Wstyd! Poza tym Cheap Thrills to DRUGI, a nie pierwszy album Janis
      Joplin, podobnie jak In-agadda-da-vida to drugi, a nie pierwszy LP Iron
      Butterfly. Najbardziej jednak ubawiłem się czytając o filmach, w których grał
      Garfunkel. P. Michalski pisze: ... pojawił się... w wyświetlanym w Polsce
      obrazie "Porozmawiajmy o kobietach" (również reż. Mike'a Nicholsa), potem
      zagrał w "Carnal Knowledge"... Otóż Carnal Knowledge to właśnie Porozmawiajmy o
      kobietach - tak polscy "tłumacze" zatytułowali ten film. Czasem warto sprawdzić
      to, co się bezmyślnie przepisuje. To samo tyczy się informacji, że Simon i
      Garfunkel umieścili utwór The Late Great Johnny Ace na albumie The Concert In
      Central Park - piosenka ta jest tylko na wideo-kasecie z tego koncertu.

Starczy. Książka wyszła w serii Lekka Muza. Dodam więc tylko, że jest to
      pozycja bardzo CIEŻKA do strawienia.

TOMASZ BEKSIŃSKI

"Magazyn Muzyczny" nr 1 1991"

Ale post tej treści został z forum radia BIS usunięty.
      WARTA KĘPSKA LASKOWSKIEGO

• Gość: mk Re: Cenzura w Radiobis- Dariusz Michalski dyletan IP: *.ltk.com.pl 29.09.02, 08:20
        Gość portalu: koliber napisał(a):

> Przykład żenującej niewiedzy, dyletanctwa i niekompetencji Dariusza
        > Michalskiego.
        (ciach)

Hm. Faktycznie paskudne wpadki. Ale bronilbym Michalskiego.
        Jesli chodzi o lata pięćdziesiąte i sześciesiąte (początki rocka)
        to facet ma ogromną wiedzą. Co jakiś czas trafiam na jego sobotni
        "Klub czarnego krążka" (czy jakos tak) i w tej audycji są bardzo
        ciekawe fakty i nagrania. Nie jestem ekspertem od muzyki tamtego
        okresu wiec nie potrafię złapać go na jakichś niekonsekwencjach
        ale nie przekreślałbym go tak zdecydowanie.

> Ale post tej treści został z forum radia BIS usunięty.
        > WARTA KĘPSKA LASKOWSKIEGO

A usuwanie postów jest niegodne, karygodne, niedopuszczalne, niskie,
        płaskie, niesmaczne, obrzydliwe, nepotyczne w tym przypadku itd.

• Gość: koliber Re: CENZURA W RADIO BIS IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 15:07
      Umiesciłem kolejny post "lubię radio Bis" omawiający tą sytuację i też został usunięty.
      To własnie dopiero po odjesciu p Kępskiej z 3 do Radia Bis zatrzymano spadek słuchalnosci 3.
      A potem nastąpił wzrost doczasu objęcia Dyktatury Laskowskiego.
      A teraz Kępska podobne metody stosuje w Radio Bis. Nie mówcie mi,że biska jest lepsza nawet od
      nowej Truujki. Owszem jest tam kilka ciekawych audcyji, ale wiekszosć audycji słownych słuzy
      samozadowoleniu ich prowadzących
      TO PO CO TO FORUM RADIA BIS JAK JUZ WYCIĘTO 4 MOJE POSTY (GŁÓWNE), A TAKŻE ODPOWIEDŹ
      NA MÓJ POST NA TEMAT DARIUSZA MICHALSKIEGO I MOJĄ ODPOWIEDŹ
      • Gość: mk Re: CENZURA W RADIO BIS IP: *.ltk.com.pl 05.10.02, 18:18
        > TO PO CO TO FORUM RADIA BIS JAK JUZ WYCIĘTO 4 MOJE POSTY (GŁÓWNE), A TAKŻE
        ODPO
        > WIEDŹ
        > NA MÓJ POST NA TEMAT DARIUSZA MICHALSKIEGO I MOJĄ ODPOWIEDŹ

Forum w Radio Bis sluzy, tak wyglada, do przyjmowania holdow skladanych
        tamtejszej derekcji. Jest to gniazdo, ktorego kalac nie wolno.
        Daj se z nim spokoj. Pisz tutaj. Oni i tak to przeczytaja, i my to przeczytamy
        a tu przynajmniej nikt postow usuwa. Mam nadzieje.

mk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka