Dodaj do ulubionych

przespałem Kordowicza:-((

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 07:08
...i nie mogę sobie tego darować , choć było to wczoraj. 2.00 - 4.00 to dla
mojj potrzeby snu "najsłabsze" godziny:-(((
Co grał? co mówił - może ktoś napisze?

pozdrawiam, j.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: proxy / 10.30.1.* 09.10.02, 07:19
      Gość portalu: jarek napisał(a):

> ...i nie mogę sobie tego darować , choć było to wczoraj. 2.00 - 4.00 to dla
      > mojj potrzeby snu "najsłabsze" godziny:-(((
      > Co grał? co mówił - może ktoś napisze?
      >
      > pozdrawiam, j.

smacznie mi się spało
      • Gość: Lesiek Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: 195.205.139.* 09.10.02, 07:57
        Rada... nagrywać, a najlepiej robić empetrójki i gdzieś udostępniać w Sieci.
        Dzięki temu można słuchać Trójki także w dzień.
        • Gość: Lumbulak Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: 212.244.197.* 09.10.02, 08:14
          Nie radzę. MP3 to właściwie przestępstwo dla masowego przekazu.
          Lumbulak
          • Gość: Janusz Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: proxy / 10.30.1.* 09.10.02, 08:22
            Na stronie www.caladan.art.pl przez miesiąc po audycji można posłuchać Nocy
            Muzycznych Pejzaży Piotra Kosińskiego.
            Może Lumbulak nikogo nie zadenoncjuje.
          • Gość: Lesiek Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: 195.205.139.* 09.10.02, 09:30
            Lumbulaku, a mógłbyś uzasadnić tę tezę?

Pozdrawiam
            Lesiek
    • Gość: maro Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.katowice.pik-net.pl 09.10.02, 09:00
      Jeśli tak będziemy przesypiać to nie wróżę powróconej audycji długiej
      egzystencji. Laskowski zdejmie ją z ramówki, tłumacząc, że miała słabą
      słuchalność. Swoją drogą trudno o bardziej skurwysyńską porę.
      • Gość: Lumbulak Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: 212.244.197.* 09.10.02, 09:21
        A tak w ogóle to programy niszowe powinny być (i są) w porach (godzinach)
        niszowych. Nie widzę więc sensu protestów.
        Pozdrawiam
        Lumbulak
        • Gość: mk Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 09.10.02, 09:34
          Gość portalu: Lumbulak napisał(a):

> A tak w ogóle to programy niszowe powinny być (i są) w porach (godzinach)
          > niszowych. Nie widzę więc sensu protestów.

To nie są programy niszowe. To są programy _DOBRE_!
          W dzień natomiast jest slowna paplanina i muzyczna sieczkarnia.
          Taka różnica

mk
          • Gość: Lumbulak uzasadnienie moje IP: 212.244.197.* 09.10.02, 09:49
            Koledzy - mogę tak napisać ?
            Otóż moją tezę uzasadniam tak:
            ja nie wątpię iż są to programy dobre. Są świetne. Ale dla wąskiej i
            specyficznej grupy odbiorców.
            Tradycyjna (w skrócie i wielkim uproszczeniu) muzyka musi być nadawana w porze
            masowego odbioru czyli powiedzmy od 6.00 do 23.00
            Pora niszowa wg mnie jest od 23 do 6 i w tych godzinach powinny być grane
            audycje niszowe. Trudno ale za specyficznymi gustami (nie mówię, że złymi)
            muszą iść specyficzne pory nadawania - czyli późno w nocy.
            Wiem, że to boli - ale to jest zwykła logika.
            Prawda ?
            Lumbulak
            • tuhanka Re: uzasadnienie moje 09.10.02, 09:51
              Tak, tyle, że chyba niszową audycją nie nazwiesz nadawanej od 4 do 6
              rano "TrUjki (która) nudzi ludzi"?
            • Gość: Lesiek Re: uzasadnienie moje IP: 195.205.139.* 09.10.02, 10:07
              Super. Powiedzmy, że się mogę zgodzić. Ponawiam więc pytanie do Lumbulaka - co
              jest złego w nagrywaniu tych audycji i odsłuchiwaniu ich w późniejszej porze? I
              co za różnica, czy tę audycję nagram na kasetę, czy zrobię z niej mp3?
              • Gość: Lumbulak Re: uzasadnienie moje IP: 212.244.197.* 09.10.02, 10:34
                Gość portalu: Lesiek napisał(a):

> Super. Powiedzmy, że się mogę zgodzić. Ponawiam więc pytanie do Lumbulaka -
                co
                > jest złego w nagrywaniu tych audycji i odsłuchiwaniu ich w późniejszej porze?
                I
                >
                > co za różnica, czy tę audycję nagram na kasetę, czy zrobię z niej mp3?

Lesiek
                Nie wiem dokładnie o jakie odsłuchiwanie Ci chodzi.
                Bo jeśli udostępnianie nagrań gdzieś na stronach w postaci empe3 to jest to
                przestępstwo.
                Ale odsłuchiwanie "dla siebie" to przecież nie ma znaczenia w jakim formacie i
                na jakim nośniku nagrasz i sobie puścisz.
                Zgodzisz się ?
                Pozdrawiam
                Lumbulak
                • Gość: Lesiek Re: uzasadnienie moje IP: 195.205.139.* 09.10.02, 11:17

> Lesiek
                  > Nie wiem dokładnie o jakie odsłuchiwanie Ci chodzi.
                  > Bo jeśli udostępnianie nagrań gdzieś na stronach w postaci empe3 to jest to
                  > przestępstwo.

A niby dlaczego?
                  Co w tym złego, że ktoś postanawia jakąś wyemitowaną w radiu audycję zachować
                  dla potomności i podzielić się z innymi słuchaczami? Moim zdaniem radio powinno
                  się tylko cieszyć, że w ten sposób przybywa mu słuchaczy.

• Gość: jarek Re: uzasadnienie moje IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 11:09

> Koledzy - mogę tak napisać ?

Zapomniałeś o Tuhance???:-)

> Otóż moją tezę uzasadniam tak:
              > ja nie wątpię iż są to programy dobre. Są świetne.

Nono, mam nadzieję, że niedługo zaczniesz ich też słuchać:-)

> Ale dla wąskiej i
              > specyficznej grupy odbiorców.

właśnie...

> Tradycyjna (w skrócie i wielkim uproszczeniu) muzyka musi być nadawana w
              porze
              > masowego odbioru czyli powiedzmy od 6.00 do 23.00

musi???- a to dlaczego??? zabronisz stróżom nocnym słuchania umpaumpa?

> Pora niszowa wg mnie jest od 23 do 6 i w tych godzinach powinny być grane
              > audycje niszowe. Trudno ale za specyficznymi gustami (nie mówię, że złymi)
              > muszą iść specyficzne pory nadawania - czyli późno w nocy.

Ty jestes specyficzny:-)

> Wiem, że to boli

czerpiesz z tego bólu satysfakcję? - oj niedobrze z Tobą!

> - ale to jest zwykła logika.

ale warunki brzegowe są błędnie przyjęte

> Prawda ?

naginasz interpretację do swoich tez-
              -a więc nieprawda!

c.b.d.o.

jarek
            • Gość: mk Re: uzasadnienie moje IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 09.10.02, 11:09

> Koledzy - mogę tak napisać ?
              > Otóż moją tezę uzasadniam tak:
              > ja nie wątpię iż są to programy dobre. Są świetne. Ale dla wąskiej i
              > specyficznej grupy odbiorców.
              > Tradycyjna (w skrócie i wielkim uproszczeniu) muzyka musi być nadawana w
              porze
              > masowego odbioru czyli powiedzmy od 6.00 do 23.00
              > Pora niszowa wg mnie jest od 23 do 6 i w tych godzinach powinny być grane
              > audycje niszowe. Trudno ale za specyficznymi gustami (nie mówię, że złymi)
              > muszą iść specyficzne pory nadawania - czyli późno w nocy.
              > Wiem, że to boli - ale to jest zwykła logika.

To jest zwykła logika stacji komercyjnej. Prowadzona zreszta już z żelazną
              konsekwencją przez 24 godz na dobę. W bezwzględnej walce po trupach o
              słuchacza.
              Trójka jest radiem publicznym. Małpującym bezmyślnie radio komercyjne.
              Radio publiczne ma inne zadania niż komercja, że nieśmiało przypomnę.
              Droga obrana przez trUjkę jest drogą na manowce. Była próbą zdobycia
              słuchacza za wszelką cenę. Za cenę zniszczenia _LEGENDY_. Bo Trójka nie
              była stacją niszową. Wolę określenie kultową. Była legendą. Co zostało?
              Pasmo między północą a 4:00, którego prawie nikt nie słucha.
              Załóżmy, że trUjka w obecnej postaci utrzyma się, powiedzmy, przez 10 lat
              (odpukać!!!). Co zostanie w pamięci suchaczy po tej papce? Jaką legendę
              stworzy? Czy pojawi się jakaś wybitna nowa postać radiowa?

Śmieszne pytania...

mk
            • Gość: astat Re: uzasadnienie moje IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 11:59
              Naprawdę Lumbulaku warto przeczytać ten artykuł w dzisiejszej Polityce o
              Warszawskiej Jesieni. Wyobraź sobie, że sporo jest ludzi, których nie
              satysfakcjonuje byle jaka papka i oni też mają prawo do swojego radia.
              Niekoniecznie wyłącznie nocami...
              Choć muszę przyznać, że atmosfera nocnych spotkań robi się z miesiąca na
              miesiąc coraz sympatyczniejsza i jakby w klimacie podziemnej/nocnej opozycji...

A 'drodzy koledzy' mi nie pasują, nie po drodze nam.
              Ania
        • Gość: Lesiek Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: 195.205.139.* 09.10.02, 09:44
          Tak. Ale nagrywać ich i odsłuchiwać w godzinach nieniszowych nie można.
          Specyficzna logika.

L.
        • Gość: jarek Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 09:52

> Pozdrawiam
          > Lumbulak

Czy do Ciebie nie dotarło, że to Ty jesteś "niszowy" ze swoim bałwochwalczym
          zachwytem nad zepsutym przez ignorantów Programem Trzecim??? (vide -
          wątek "zwolennicy nowej trujki").
          Takiej jak w trUjce za dnia radiosieczkarniowej kaszanki można słuchać (tylko
          po co????) w zetkach, eskach, eremefach itd. Czemu nie przestroisz swojego
          radyjka na którąś z nich???

pozdrawiam, jarek

PS
          jesli jesteś takim legalistą, to zgłoś MORD popełniony na Programie Trzecim:-))
          • Gość: Tomek Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: 213.76.149.* 09.10.02, 09:57
            > PS
            > jesli jesteś takim legalistą, to zgłoś MORD popełniony na Programie Trzecim

I sabotażowe działanie na szkodę firmy - efektem harców Laskowskiego i spółki
            jest ciągły spadek słuchalności Programu Trzeciego. Jak to jest Lumbulaku -
            trUjka jest według Ciebie coraz lepsza, a słuchalność leci w dół???

"Jeśli fakty nie są po naszej stronie, tym gorzej dla faktów" - kto to
            powiedział?
        • Gość: xz Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 12:43

> Pozdrawiam
          > Lumbulak

Kiedy programy "niszowe" nadawane były w godzinach "nieniszowych", słuchalność
          powoli, ale systematycznie rosła. Kiedy zaczęły być nadawane jak widać i
          słychać, całe radio zaczyna być "niszowe" i słuchalnością niebawem sięgnie
          dwójki, niszowej podobno z założenia. Dziwna ta lumbu-logika.

Kiedyś, dawno, dawno temu (75?) siedziałem sobie w pokoju, było jesienne
          popołudnie.
          W radiu p. Kaczkowski właśnie puścił niezwykle wówczas niszową muzykę: ciepłą
          jeszcze "Dark side of the moon", oczywiście z czarnego krążka...

Gdy w dzisiejszej trujce pan Piotr przypominał Rogera Watersa, w nocy z
          niedzieli na poniedziałek młodzi ludzie, którzy tej muzyki nie znają, dawno już
          spali. I pewnie nie poznają jej nigdy. Będzie coraz bardziej niszowa.

Ktoś wymyślił taki sposób na sukces radia: dać słuchaczowi to, czego słuchacz
          chce. Pozornie proste i logiczne. Tylko skąd słuchacz ma wiedzieć, że lubi np.
          muzykę konkretnego gatunku, konkretnego twórcy, jeśli nigdy wcześniej jej nie
          słyszał? Nikt nie pokazał mu jej, bo była "niszowa"?

Kształtowanie programu na podstawie badań preferencji słuchaczy może prowadzić
          jedynie w stronę wytyczoną przez komercję. W stronę średniej popularnej papki,
          średniego antenowego chłamu. Tyle, że komercja umie to robić znacznie
          skuteczniej i ma na to środki. Wynik takiej polityki programowej przewidzieć
          łatwo, zresztą nawet nie trzeba przewidywać. Wystarczy popatrzeć.

Robienie radia nie jest robieniem makaronu, a "sprzedaż" programu radiowego
          bardzo się jednak różni od sprzedaży piwa. Program radiowy to swego rodzaju
          dzieło sztuki. Aby dzieło zdobyło uznanie i popularność potrzebny jest Twórca,
          który ma Talent, potrzebne jest przychylne otoczenie, które pomoże Twórcy, a
          przynajmniej nie będzie mu przeszkadzać. Proste.
          • Gość: Lumbulak Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: 212.244.197.* 09.10.02, 12:59
            Nie zgodzę się
            Słuchacz czyta program audycji i wie że o tej i o tej godzinie
            będzie taki to i taka to muzyka.
            I będzie słuchał albo nie będzie słuchał
            Nie można naciągać niszy do swoich poniekąd wygodnych pór odbioru.
            Dlaczego specyficzne filmy (są nimi np. psychologiczne) nadawane są w godzinach
            późno wieczornych ?
            Często trudne tematy spychane są na późne pory nadawania.
            Ale zawsze jest czytelny program nadawania - czas emisji.
            I jeśli mi program audycji odpowiada to czekam aby obejrzeć i posłuchać.
            Nie można zabierać "najlepszego czasu antenowego" na nietypowe audycje bo
            wymaga tego odpowiedni klimat, poczucie odosobnienia, wyciszenia i spokoju.
            Czyli wniosek jest prosty - przeważnie to noc staje się tym klimatem dla niszy
            muzycznej lub innej.
            Takie jest moje zdanie.
            Lumbulak

• tuhanka Re: przespałem Kordowicza:-(( 09.10.02, 13:05
              Wybacz - ja oczywiście wiem, kiedy są moje ulubione audycje (np. Gitarą i
              piórem - że wymienię pierwszą z rzędu). Ale - w tygodniu pracuję, w weekendy
              jeżdżę na uczelnię i nie mam możliwości zarwać nocy, żeby słuchać radia
              powiedzmy co drugi dzień od 2 do 4 rano (a ściślej mówiąc od 23.20 - od
              Powtórki... - do 4 rano). W dzień nie będę miała możliwości tego odespać, a bez
              snu nie obejdę się...Dlatego powiem, że Twoja propozycja jest niemożliwa do
              zrealizowania - na pewno nie w przypadku znakomitej większości miłośników tych
              niszowych audycji. Gwoli ścisłości - nagrać też nie mogę, zwłaszcza, że
              mieszkam w jednym pokoju z również pracującą współlokatorką.
            • Gość: Lesiek Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: 195.205.139.* 09.10.02, 13:59

> Nie zgodzę się
              > Słuchacz czyta program audycji i wie że o tej i o tej godzinie
              > będzie taki to i taka to muzyka.

Tak. Pod warunkiem, że _już wie_, że takiej muzyki chce słuchać. Nowy słuchacz
              na taką audycję nie trafi.
              Radio publiczne, a programem radia publicznego jest PR3, nie powinno
              _dostosowywać_ się do słuchaczy, powinno ich _kształtować_ i _edukować_. Na to
              dostaje środki z abonamentu.
              Ale mówiąc o tym czuję się, jakbym gadał do ściany.
              • Gość: xz Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 14:18
                A wiesz? Ja się zgadzam w całości.
                Czasem wyobrażam sobie artystę malarza, który zanim namaluje obraz robi badania
                rynku: co idzie? Komu to sprzedam? Ile kasy mogę dostać? - a potem zasiada
                przed sztalugami i maluje według preferencji...
              • Gość: Lumbulak Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: 212.244.197.* 09.10.02, 14:21
                Gość portalu: Lesiek napisał(a):
                > Tak. Pod warunkiem, że _już wie_, że takiej muzyki chce słuchać. Nowy
                słuchacz
                > na taką audycję nie trafi.
                > Radio publiczne, a programem radia publicznego jest PR3, nie powinno
                > _dostosowywać_ się do słuchaczy, powinno ich _kształtować_ i _edukować_. Na
                to
                > dostaje środki z abonamentu.
                > Ale mówiąc o tym czuję się, jakbym gadał do ściany.

Piszesz tak, bo nie chcesz lub nie potrafisz pojąć jednego.
                Uważasz, że słuchacz nie trafi na niszową audycję , która będzie poźno ?
                Dość karkołomny dowód prezentujesz.
                A skąd wiesz, że słuchacz trafi na nisze w normalnych godzinach ? Że chce w
                dzień, w porze wiadomościTV lub dobranocki posłuchać i polubić te niszowe
                audycje ? Skąd o tym twoje przekonanie.
                Może słuchacz wtedy pracuje, może ma wiele innych zajęć w TYM CZASIE.
                W ogóle zauważyłem, że wszystko podciągacie pod swoje przekonania i
                przyzwyczajenia.
                Nie powinno się tak argumentować.
                Ja rozumiem, że WY za tym tęsknicie.
                Ale Trójka to nie tylko WY.
                Proszę to zrozumieć.
                Lumbulak
                • Gość: amis Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: 195.94.209.* 09.10.02, 15:47

>... Uważasz, że słuchacz nie trafi na niszową audycję , która będzie poźno ?
                  > Dość karkołomny dowód prezentujesz.
                  Kolego Lumbulak, zastanów się chwilę i odpowiedz (sam sobie, bo piszący w tym wątku raczej znają
                  odpowiedż). Jaki procent żyjących w kraju nad Wisłą nie spi o godz 3 w nocy? Jaki procent z tych
                  osób czuwających może słuchać w tym czasie radia?. Czy ten procent wynikowy jest róźny od procentu
                  ludzi czuwających np o godzinie 8 wieczorem? Odpowiadając sobie na te pytania zastanów się jakie
                  jest prawdopodobieństwo słuchania radia o 8 wieczorem a jakie o 3 w nocy? I jeszcze jedno pytanie: -
                  Ile razy zdarzyło ci się zarywać noc aby posłuchać/obejrzeć muzyki/film, o których nie wiesz nic.
                  Ile jest ludzi, którzy tak postępują w kraju nad Wisłą, mając w perspektywie poranne wstawanie?

> A skąd wiesz, że słuchacz trafi na nisze w normalnych godzinach ? Że chce w
                  > dzień, w porze wiadomościTV lub dobranocki posłuchać i polubić te niszowe
                  > audycje ?
                  Tego ja nie wiem, ale przynajmniej ma na to dużo większe szanse (jesli się z tym nie zgodzisz, to znaczy,
                  że Twoje odpowiedzi na wyżej zadane pytania są różne od oczekiwanych, co oznacza, że w naszych
                  swiatach obowiązuje różna matematyka). Może bowiem podczas bloku reklamowego w TV wyjsć do
                  drugiego pokoju, usłyszeć i słuchać dalej, jesli się spodobało. O trzeciej w nocy tej szansy jest
                  pozbawiony.

Kolego Lumbulak, kiedys w innym wątku zadawałem to pytanie, ale nie dostałem odpowiedzi, więc
                  powtarzam. Zgodzisz się, że jest ci wiadome, iż ustawowo publiczne radio i tv obarczone są tzw misją.
                  Misja ta polegać ma m.in. na tym, że programy te powinny edukować społeczeństwo, nadając oprócz
                  programów łatwych, lekkich i przyjemnych również takie nie schlebiające masowym gustom, ale mające
                  inne wartosci ważne np dla kultury. Są chyba nawet wytyczone jakies proporcje. W zamian za to otrzymują
                  kasę z abonamentu.
                  I terez kolego skup się, bo będą pytania:
                  - Czego nauczyłes się w ostatnich miesiącach z trujki?
                  - Czy może dowiedziałes się czego słuchają nasi sąsiedzi Czesi, Ukraińcy, Niemcy?
                  - Może udało Ci się usłyszeć co nowego w jazzie, muzyce poważnej?
                  - Czego słuchają pod dachami Paryża?
                  Itd, itp, tylko nie mów, że Cię to wszystko nie interesuje, nie bądź takim samolubem, przecież nie jestes
                  sam, nie tylko dla Ciebie jest PR3.

Pozdrawiam
                  amis

• Gość: xz Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 14:13

> Nie zgodzę się

- Oczywiście zakładając, że słuchacz już tą audycję zna, czyli słuchał jej
              wcześniej, że zna ten rodzaj muzyki i ją lubi. Zakładając również, że słuchacz
              czyta program radiowy (osobiście o takim przypadku nie słyszałem, ale założyć
              można). Słuchacz, któremu tytuł audycji nic nie mówi nie będzie nastawiał
              budzika. Słuchacz, który nigdy wcześniej nie słyszał danego gatunku muzyki
              również. Nie znając nie ma okazji ani polubić, ani zadeklarować tego w
              badaniach. Dla niego ten gatunek nie istnieje. W ten sposób rośnie rzesza
              słuchaczy "osłuchanych" z popularną papką, którą spotyka się wszędzie. Ten
              mechanizm spycha do nisz kolejno wszystko, co chociaż trochę mniej popularne w
              danym momencie. Ten mechanizm wypchnął w całości np. muzykę poważną i bardzo
              skutecznie wypycha słowo. "Radio psieje" - jak określa to A Halber z KRRiT.

ps. nie wiem, co dokładnie teraz dzieje się w TV. Być może kupię sobie
              odbiornik, gdy znajdzie się ktoś, kto zapłaci mi za oglądanie tego chłamu.

pozdrawiam

xz
              • Gość: Ency Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.man.poznan.pl / *.zeto.com.pl 10.10.02, 08:36
                Gość portalu: xz napisał(a):

> Gość portalu: Lumbulak napisał(a):
                >
                > > Nie zgodzę się
                > > Słuchacz czyta program audycji i wie że o tej i o tej godzinie
                > > będzie taki to i taka to muzyka.
                >
                > - Oczywiście zakładając, że słuchacz już tą audycję zna, czyli słuchał jej
                > wcześniej, że zna ten rodzaj muzyki i ją lubi. Zakładając również, że
                słuchacz
                > czyta program radiowy (osobiście o takim przypadku nie słyszałem, ...
                /

Właśnie, ja też nie słyszałem o takim przypadku, sam - kiedy jeszcze słuchałem
                PR3 od-do po prostu wiedziałem, kiedy co jest. Najzwyczajniej L. pomylił sobie
                media i napisał o konsumentach telewizorni. Tam jak najbardziej należy poczytać
                sobie program, poczytać aby dowiedzieć się, czego nie będziemy oglądać, bo jest
                niszowe. A co do L-logiki - że jak coś dobre, to jest niszowe i powinno być
                zepchnięte do katakumb - ma zastosowanie lokalne w rozwoju cywilizacji, gdyż tu
                i teraz jesteśmy w okresie jaskiniowego kapitalizmu i rynku (i dla porządku -
                nie jestem przeciwnikiem rynku, natomiast wiem, że jest efektywny ale i
                niesprawiedliwy). Natomiast ogólnie rozwój cywilizacji biegnie po linii
                wznoszącej się, i dlatego potrafimy uprawiać pola, latać aparatami cięższymi od
                powietrza, tworzyc poematy, mówić "dziękuję", "przepraszam", jemy sztućcami lub
                pałeczkami, itd., a nie latamy z maczugami, nie iskamy się publicznie, itd.

Ency
            • Gość: jarek Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 04:33

> Nie zgodzę się
              > I będzie słuchał albo nie będzie słuchał
              > Nie można naciągać niszy do swoich poniekąd wygodnych pór odbioru.
              > Dlaczego specyficzne filmy (są nimi np. psychologiczne) nadawane są w
              godzinach
              >
              > późno wieczornych ?
              > Często trudne tematy spychane są na późne pory nadawania.

Ostatnio Jerzy Markuszewski powiedział w TV (do złotoustego Olszańskiego, który
              tylko rozdziawiał gębę, bo nie miał nic do powiedzenia na tym poziomie, -
              bąknął tylko coś o "trójce"), że nie podobają mu sie współczesne media, gdyż
              przypominaja mu dialog głupka z głupkiem - wspomniał z rozrzewnieniem czasy
              swej działalności razem z Koftą i Kreczmarem w PR3, zaznaczając, że z założenia
              traktowali Oni słuchacza, jako MĄDRZEJSZEGO o nich - stąd szacunek do odbiorcy,
              maksymalne zaangażowanie i dbałość o wysoki poziom...
              I nie były to programy "niszowe" lecz KULTOWE i wiele z nich - tych , które
              przetrwały, pozostały takimi do dziś!
              Spróbuj to zrozumieć....
              j.
      • Gość: jarek Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 09:59
        Gość portalu: maro napisał(a):

> Jeśli tak będziemy przesypiać to nie wróżę powróconej audycji długiej
        > egzystencji.

obiecuję poprawę, mam cały miesiąc:-(( na przygotowanie się (czytaj -wyspanie
        się:-)

PZDR
        j.
    • Gość: maro Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.katowice.pik-net.pl 09.10.02, 11:10
      Kolega Lumbulak napisał:
      >Otóż moją tezę uzasadniam tak:
      >ja nie wątpię iż są to programy dobre. Są świetne.
      >Ale dla wąskiej i specyficznej grupy odbiorców.
      >Tradycyjna (w skrócie i wielkim uproszczeniu) muzyka musi być
      >nadawana w porze masowego odbioru czyli powiedzmy od 6.00 do 23.00
      >Pora niszowa wg mnie jest od 23 do 6 i w tych godzinach
      >powinny być grane audycje niszowe. Trudno ale za
      >specyficznymi gustami (nie mówię, że złymi)muszą iść
      >specyficzne pory nadawania - czyli późno w nocy.
      >Wiem, że to boli - ale to jest zwykła logika.

Przenieśmy więc tą logikę w inne miejsca
      KINO: 0d 6 do 23 Gwiazdor przeplatany Spidermanem, ambitniejsze filny o 2 w nocy
      Szkoła: Normalne lekcje (polski, matematyka w dzień, kółka zainteresowań o 2 w
      nocy.

Pozdrawiam
      maro
      • Gość: Janusz Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: proxy / 10.30.1.* 09.10.02, 11:46
        Wybaczcie, ale przyszło mi do głowy i nie mogę się powstrzymać.
        Takiego porównania użył kiedyś Korwin w innej kwestii ale tu mi jakoś
        podpasowało.
        Więc: różnica między logiką a logiką Lumbulaka jest mniej więcej taka jak
        między krzesłem a krzesłem elektrycznym .
        Ps. nie gniewaj się Lumbulak, musiałem.
        • joe-doe zdziwienie malutkie 09.10.02, 13:10
          Takie "estetyczne"
          Polemika - polemika, ale czytajac teksty L. zwlaszcza te z poczatku jego
          obecnosci na forum i dyskusji z protestantami, lekko sie dziwie, ze tak
          gladko "lykneliscie" slowko "koledzy"

Zglaszam wiec swoje "votum separatum" i usilnie prosze, zeby mnie do
          grona "kolegow" L. nie zaliczac.
          Nie ze wzgledu na odmienne poglady, bo to tylko poglady.
          Tylko ze wzgledu na styl. U niektorych przypominajacy styl od lopaty ***

Z gory dziekuje za pozytywne rozpatrzenie mojego "votum"

Styl albo stylisko - w zaleznosci od regionu.
    • Gość: jacek Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 02:09
      Gość portalu: jarek napisał(a):

> ...i nie mogę sobie tego darować , choć było to wczoraj. 2.00 - 4.00 to dla
      > mojj potrzeby snu "najsłabsze" godziny:-(((
      > Co grał? co mówił - może ktoś napisze?
      >
      > pozdrawiam, j.

służę mp-trUjką ;-)
      od czasu nocnego Programu Trzeciego w 2002 - mam nagrane prawie wszystkie nocki
      (oczywiście prócz łodeja)
      pozdrawiam
      jacek
      • Gość: Ency Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.02, 08:55
        Bomba, ale może jakieś szczegóły, tutaj lub na skrzynkę prywatną?

Pzdr, Ency
      • Gość: jmbv@poczta.onet.p Re: przespałem Kordowicza:-(( IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 09:55
        Bardzo chętnie!
        jarek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka