Dodaj do ulubionych

Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjostacji

IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 12.11.02, 19:02
Zajrzyjcie koniecznie! Strona 4!
Obserwuj wątek
    • Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 19:18
      jak znajdę gdzieś, to zobacze, ale obleciałąm już prawie wszystkie warszawskie
      kina i teatry - nie ma, rdst jest, więc jutro idę

a po co mi o trójce, laskowski jest i będzie, z resztą slawek też
      • Gość: mk Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.ltk.com.pl 12.11.02, 20:45
        Gość portalu: k8_12 napisał(a):

> a po co mi o trójce, laskowski jest i będzie

Powiedz, ze straszysz. Ze to nieprawda...

mk
        • Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 19:44
          obawiam się, że niestety prawda.
          A chciałbyś, żeby kto był dyrektorem III
          • tuhanka Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos 13.11.02, 20:04
            Na razie wygląda na to, że dyletanci będą rządzić w PR3 jeszcze długo. Ale
            przecież nie wiecznie! Słupki lecą w dół, więc może w końcu ktoś pójdzie po
            rozum do głowy. Zresztą, jak w końcu wejdziemy do Unii Europejskiej, być może
            uzyskamy, jako słuchacze, większe możliwości działania.
            A kto na dyrektora? Może Paweł Sito? Pawle, zgodziłbyś się, gdyby była szansa
            na powodzenie? Pewnie nieprędko co prawda...Można by wtedy zrobić radio łączące
            najlepsze tradycje Trójki i RDST...Bo Radiostacji raczej nie uda się odzyskać,
            jest w rękach prywatnych - chyba, żeby ktoś z właścicieli też jakimś cudem
            przejrzał na oczy. Cuda podobno się zdarzają, ale...
            • Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 21:15
              hmm, nie wiem, Trujka ma swoje latka, a rdst 4 tylko, jednak ostatnio
              w "sobocie w stylu pop" mozna usłyszeć muze dance i paskudne dicho, nie wiem
              może, jednoczcie się

tuh, jak na myśliwieckiej bedzie jakiś protest, to daj znać
              • tuhanka Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos 14.11.02, 11:54
                OK, na pewno dam znać :) A połączyć siły można, czemu nie? Ostatecznie do
                pewnego stopnia krąg odbiorców obu stacji się pokrywał...
                • Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 18:06
                  tuhanka, dzięki, wielkie dzięki, bo się chętnie wybiorę.

W sumie można spróbować.

W dzisiejszej gazecie stołecznej, piszą, że od Grudnia, ma się zmienić dyrektor
                  muzyczny rdst, he.

• Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 19:26
      sorry, wezmę
    • Gość: jarek Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 18:56
      Dobry Człowieku - napisz jakieś streszczenie, ten numer CM skutecznie mnie
      ominął:-))
      pozdrawiam, jarek
      • Gość: mk Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.ltk.com.pl 14.11.02, 20:22
        Gość portalu: jarek napisał(a):

> Dobry Człowieku - napisz jakieś streszczenie, ten numer CM skutecznie mnie
        > ominął:-))

powinno byc w Tajniaku lada moment. Tez czekam z niecierpliwoscia

mk
    • Gość: Szaman Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: 62.233.167.* 15.11.02, 11:49
      Gość portalu: maceo gangsta napisał(a):

> Zajrzyjcie koniecznie! Strona 4!

A mozesz ten artykul tu przepisac?

City Magazine nie wszedzie jest dostepny - tylko w duzych
      miasteczkach...
      • Gość: Niech Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: 217.197.165.* 15.11.02, 13:26
        On nie umie pisac. A czyta mu woojek.
        • Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 13:46
          umie pisać, tylko się nie chce. Kurde, nigdzie City nie ma:(
        • Gość: Szaman Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: 62.233.167.* 15.11.02, 15:18
          Fajnie jest miec woojka.
          • Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 16:07
            jakiego woojka? mojego? assendiego?
    • toczyski Bracia w wierze! Cierpliwości! City Magazine czeka 15.11.02, 16:45
      • Gość: Szaman Re: Bracia w wierze! Cierpliwości! City Magazine IP: *.tele2.pl 17.11.02, 19:50
        Na co czeka?
    • Gość: Szaman Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: 62.233.167.* 20.11.02, 12:42
      Gość portalu: maceo gangsta napisał(a):

> Zajrzyjcie koniecznie! Strona 4!

?????????????????????????????????????????????????
      • Gość: Niech Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: 217.197.165.* 20.11.02, 13:45
        Niestety numer 10 do mnie nie dotarl (nie chadzam po knajpach), ale wczoraj
        dorwalem 11. Niewiele tam napisali o RDST, ale jest list kretyna-zalozyciela
        watku. Po chooj to opublikowali - tenze wie (nie kretyn). I tyle. Mozna sobie
        darowac.
        • Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.telkab.pl 22.11.02, 17:06
          fajne, ale skąd masz? ja nigdzie nie mogę znalezć;) po kinach chodzę i nie ma.
          powiedz, proszę
          • Gość: Niech Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: 217.197.165.* 22.11.02, 17:52
            W W-wie zdybalem we wloskiej knajpie na Korotynskiego - ale nie sadze zebys
            wlasnie to miejsce chcial odwiedzic. Na ostatnich stronach sa wymienione
            miejsca, gdzie to lezy (w W-wie oczy-wiscie). Jesli jestes Wszawiak, napisz z
            jakiej dzielnicy, to ci wpisze najwazniejsze miejsca.
            • Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 17:13
              warszawianka raczej, ale mieszkam w Pruszkowie, jednak często bywam w Wawce.
              Interesuje mnie śródmieście. W Atlanticu powiedzieli, że już nie ma, bo
              zbankrutowali...
              • Gość: Niech Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 19:46
                Kto zbankrutowal? Chyba Atlantic. CM wydaje Agora, tej do bankructwa daleko.
                Sorry za zmiane plci, widocznie nieuwaznie czytalem twoje posty. Wedlug CM jest
                on dostepny np. w kinach: Atlantic, Bajka, Muranow, Wars, Wisla i Lab na Zamku
                Uj. Lista w-skich adresow ma chyba ze trzysta pozycji. Jesli te kina to za
                malo, rzuc nazwe jakies sporej ulicy na ktorej bywasz - Nowy Swiat czy cos
                takiego - wypisze ci knajpy z tej ulicy.
                • Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 16:26
                  nie szkodzi z tą płcią. Moze być chmielna, w Muzie jest? New Swiat też moze być,
                  Marszałkowska, Piękna, Emili Plater, Świętokrzyska, Puławska, Jerozolimskie,
                  cała starówka
                  • Gość: Niech Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: 212.76.37.* 24.11.02, 19:52
                    O rany, sama nie wiesz ile to miejsc. W Muzie (Chmielna) jest. Nie rozumiem
                    czemu strona www CM jest taka skromna. No ale sprobuje: Antykwariat (Zurawia),
                    wszystkie Beverly Hills Video i Hollywood Video, Brama (Krucza), Nescafe (Nowy
                    Swiat - tam na pewno jest), Nowy Swiat (Nowy Swiat - tam na pewno nie ma), jest
                    w knajpach Kreglickich, w sieci San Marzano (oprocz Kijowskiej - wlasnie
                    padli), w mallach w sieci Pizza Hut, w teatrach Ateneum, Dramatyczny,
                    Powszechny, Rozmaitosci, Studio. O jeny, ma dosc. Moge nastepne wrzucic za
                    jakis czas - bo zapadlem na Citymagazinofobie.
                    • Gość: k8_12 Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.dostep.pl 24.11.02, 20:51
                      ;))))) ok, dzięki wielkie za pomoc, został już tylko tydzień listopada, ale
                      może jutro, w moje urodziny, uda mi się złapać City. Jeszcze raz wielkie dzięki
                      i :-* w mordkę za pomoc. Jak nie znajdę, to się zgłoszę do Ciebie i podasz mi
                      następne adresy;)))))
                      • Gość: Tuhanka MAM CITY MAGAZINE!!! IP: *.man.polbox.pl 24.11.02, 23:31
                        Przechodzilam dzis wieczorem kolo "Tonicu" na rogu Marszalkowskiej i Wilczej -
                        no i City Magazine lezal grzecznie przy samych drzwiach widoczny z ulicy. Ten
                        tekst, o ktory bylo tyle szumu, to zapewne list Marjana :) , ktory sprobuje tu
                        przytoczyc.
                        "Gratuluje sympatycznego i rzetelnego tekstu o "milym eunuchu", czyli
                        zrealizowanej juz wizji Radiostacji autorstwa Slawomira Assendiego ("City", nr
                        10/2002). Ciesze sie, ze w historii tego radia znalazlo sie miejsce i dla
                        mnie. Chce odniesc sie do fragmentow poswieconych mi. Owszem, moj telefon
                        do "Makakofonii" byl prowokacja, ale nie mam nic wspolnego z Eurozetem i nie
                        sadze, zebym dal Assendiemu powody do zwolnien. Byla to prowokacja o
                        charakterze oddolnym, przeprowadzona z intencja przekazania sluchaczom prawdy
                        o tym, co dzieje sie w Radiostacji. Przy calym sprzeciwie wobec tego, co
                        zrobilem, jednemu zaprzeczyc nie mozna: sluchacze zaslugiwali na wiedze o tym,
                        dokad zmierza ich radio. W koncu to oni je swego czasu uratowali, zbierajac
                        przeszlo 20 tysiecy podpisow pod petycja do Krajowej Rady Radiofonii i
                        Telewizji i czegos tam jeszcze. Wyslalem maila do Makaka,w ktorym obok wyrazow
                        szacunku za tamta audycje znalazly sie slowa "przykro mi". Gdybym wiedzial, ze
                        pozostalych "ludzi Radiostacji" stac jedynie na powtarzanie "pod stolem", ze
                        sa przeciw zmianom, ale nic nie moga (czyli nie chca) zrobic, to nie tracilbym
                        energii na probe sprowokowania ich do wykonania jakiegos ruchu, chocby
                        symbolicznego gestu. Gestu, ktorego zabraklo mi jako sluchaczowi. Nie
                        twierdze, ze ratowalem Radiostacje. Wyjasniam to, bo we wrzesniu uslyszalem od
                        jednego z prowadzacych na antenie: "Marjan robi sobie kosztem Radiostacji
                        promocje, mowiac wszystkim, ze ratuje stacje".
                        Marjan (maryjanofonia@tlen.pl)
                        • Gość: k8_12 Re: MAM CITY MAGAZINE!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 07:31
                          tuhanka, szczęściara z Ciebie. Ja dzisiaj idę;) powodzenia mi życzcie;)
                          • Gość: Niech Re: MAM CITY MAGAZINE!!! IP: 217.197.165.* 25.11.02, 12:06
                            Powodzenie i wszystkiego najlepszego w dniu... No, wiesz. Sproboj w Nescafe na
                            Nowym Swiecie - zaraz za Empikiem. Tam zawsze jest. Tylko niczego tam nie pij i
                            nie jedz - ohyda.
                        • Gość: Szaman A o Trojce? IP: 62.233.167.* 25.11.02, 15:01
                          Gość portalu: Tuhanka napisał:

> Przechodzilam dzis wieczorem kolo "Tonicu" na rogu
                          Marszalkowskiej i Wilczej -
                          > no i City Magazine lezal grzecznie przy samych drzwiach
                          widoczny z ulicy. Ten
                          > tekst, o ktory bylo tyle szumu, to zapewne list Marjana
                          :) , ktory sprobuje tu
                          > przytoczyc.
                          > "Gratuluje sympatycznego i rzetelnego tekstu o "milym
                          eunuchu", czyli
                          > zrealizowanej juz wizji Radiostacji autorstwa Slawomira
                          Assendiego ("City", nr
                          > 10/2002). Ciesze sie, ze w historii tego radia znalazlo
                          sie miejsce i dla
                          > mnie. Chce odniesc sie do fragmentow poswieconych mi.
                          Owszem, moj telefon
                          > do "Makakofonii" byl prowokacja, ale nie mam nic
                          wspolnego z Eurozetem i nie
                          > sadze, zebym dal Assendiemu powody do zwolnien. Byla
                          to prowokacja o
                          > charakterze oddolnym, przeprowadzona z intencja
                          przekazania sluchaczom prawdy
                          > o tym, co dzieje sie w Radiostacji. Przy calym
                          sprzeciwie wobec tego, co
                          > zrobilem, jednemu zaprzeczyc nie mozna: sluchacze
                          zaslugiwali na wiedze o tym,
                          > dokad zmierza ich radio. W koncu to oni je swego czasu
                          uratowali, zbierajac
                          > przeszlo 20 tysiecy podpisow pod petycja do Krajowej
                          Rady Radiofonii i
                          > Telewizji i czegos tam jeszcze. Wyslalem maila do
                          Makaka,w ktorym obok wyrazow
                          > szacunku za tamta audycje znalazly sie slowa "przykro
                          mi". Gdybym wiedzial, ze
                          > pozostalych "ludzi Radiostacji" stac jedynie na
                          powtarzanie "pod stolem", ze
                          > sa przeciw zmianom, ale nic nie moga (czyli nie chca)
                          zrobic, to nie tracilbym
                          > energii na probe sprowokowania ich do wykonania
                          jakiegos ruchu, chocby
                          > symbolicznego gestu. Gestu, ktorego zabraklo mi jako
                          sluchaczowi. Nie
                          > twierdze, ze ratowalem Radiostacje. Wyjasniam to, bo we
                          wrzesniu uslyszalem od
                          > jednego z prowadzacych na antenie: "Marjan robi sobie
                          kosztem Radiostacji
                          > promocje, mowiac wszystkim, ze ratuje stacje".
                          > Marjan (maryjanofonia@tlen.pl)

Ladnie bardzo i wesolo. Typowe dla wielkich miasteczek. A
                          tak poza tym, to ja mam pytanie do pana, ktory wymyslil
                          ten watek. Gdzie w tym (a moze w innym) tekscie jest mowa
                          o Trojce/trUjce? Nie moge sie doszukac. Moze Tuhanka
                          powinna zacytowac jakis inny artykul?
                          • tuhanka Re: A o Trojce? 25.11.02, 15:30

>
                            > Ladnie bardzo i wesolo. Typowe dla wielkich miasteczek. A
                            > tak poza tym, to ja mam pytanie do pana, ktory wymyslil
                            > ten watek. Gdzie w tym (a moze w innym) tekscie jest mowa
                            > o Trojce/trUjce? Nie moge sie doszukac. Moze Tuhanka
                            > powinna zacytowac jakis inny artykul?

Przejrzałam wszystko dokładnie i naukowo. O PR3 niczewo... No chyba, że
                            potraktować to jako odniesienie do pewnej podobnej sytuacji. Ot, chociażby do
                            chowania przez pozostały w stacji zespół głowy w piasek...
                            • Gość: boltzmann Re: A o Trojce? IP: *.icm.edu.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.11.02, 15:39
                              > O PR3 niczewo... No chyba, że potraktować to jako odniesienie do
                              > pewnej podobnej sytuacji.

Nie sądzę. Z tego samego IP wyszedł również wątek 'KonkursGrandPress',
                              podpisany przez 'Program Trzeci PR', nie mający z trUjką nic wspólnego. Mamy
                              do czynienia z osobnikiem starającym się wszelkimi metodami zwiększyć
                              czytalność :)
                              • Gość: maceo gangsta Sytuacja jest uniwersalna: TrUjka i RadJostacja... IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.1.* 25.11.02, 15:52
                                ...mają do czynienia z brakiem dziennikarskiej solidarności zawodowej. I w tym
                                ich ból. Dlatego napisalismy ten wątek.
                                Kto awansuje po wylaniu kolegów? Ci, co zostali.
                                Perfidne!
                                • Gość: boltzmann Re: Sytuacja jest uniwersalna: TrUjka i RadJostac IP: *.icm.edu.pl / *.bsk.vectranet.pl 25.11.02, 15:58
                                  Gość portalu: maceo gangsta napisał:

> Dlatego napisalismy ten wątek.

Masz (macie?) na myśli KonkursGrandPress? Jeśli tak, to podpisywanie go w
                                  lamerski sposób na pewno nie pomoże nikomu.
                                  • Gość: k8_12 Re: Sytuacja jest uniwersalna: TrUjka i RadJostac IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 18:48
                                    Dzięksówki za życzenia, Niech, no i za pomoc jescze raz :-*, bo bez Ciebie nie
                                    miałabym pewnie City, dzięki, dzięki;)

Tuhanka, nie zmęczyłaś się przepisywaniem listu gangsty?;)
                                    • sito1 Ech k...a, gościu! 25.11.02, 19:30
                                      Znowu ten marian, niech go szlag. To jebany prowokator, w ogóle go nie
                                      słuchajcie. Gówno wie o rdst, o pr3 zresztą też... Za chwilę poda wasze maile
                                      assendiemu i laskowskiemu... Ech,. kurwa......................:(((
                                      • Gość: Niech Re: Ech k...a, gościu! IP: 212.76.37.* 25.11.02, 19:33
                                        Ja nie mam majla.
                                        • Gość: k8_12 ech, spadajcie z Marjanem! Mam City i się cieszę! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.02, 19:58
                                          niech się chłopak cieszy...
                                          • Gość: Niech Re: ech, spadajcie z Marjanem! Mam City i się cie IP: 212.76.37.* 25.11.02, 21:23
                                            Jak sie bawisz w urodziny? Ja pije twoje zdrowie!
                                            • Gość: k8_12 Re: ech, spadajcie z Marjanem! Mam City i się cie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 07:32
                                              fajnie było, dzięki
                                    • tuhanka Re: Sytuacja jest uniwersalna: TrUjka i RadJostac 26.11.02, 11:34
                                      Gość portalu: k8_12 napisał:

> Dzięksówki za życzenia, Niech, no i za pomoc jescze raz :-*, bo bez Ciebie
                                      nie
                                      > miałabym pewnie City, dzięki, dzięki;)
                                      >
                                      > Tuhanka, nie zmęczyłaś się przepisywaniem listu gangsty?;)

Proszę bardzo :) Nie, nie zmęczyłam się, mam wprawę w przepisywaniu różnych
                                      dziwnych tekstów. Nieskromnie mówiąc - piszę tak około 185 znaków na minutę,
                                      więc taki króciutki tekścik to dla mnie małe piwo :)
                                      • Gość: k8_12 Re: Sytuacja jest uniwersalna: TrUjka i RadJostac IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 12:09
                                        no dobra, ech;)
    • Gość: ! Re: Nowy City Magazine - jest o TrUjce i o Radjos IP: *.psych.uw.edu.pl / 172.16.3.* 30.11.02, 12:08

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka