Dodaj do ulubionych

Figura wyskakuje z Figury

IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.03.06, 20:54
Monodram,kochani, monodram! Strasznie niechlujni jesteście...
Obserwuj wątek
    • Gość: Skiner [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: jurgen recenzja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 10:51
        Ale jaki jest ten spektakl? Dobry? Zly? Madry? Glupi? Co to za recenzja, ktora jest stereszczeniem zyciorysu aktorki. Ja chce recenzentki (lub recenzenta) z krwi i kosci, ktora/ry mi napisze, czy warto pojsc na ten spektakl czy tez nie :(
        • jan_telecki Re: recenzja? 02.03.06, 11:54
          jurgen, przeczytaj to:
          ’’Wraz z reżyserką filmową Małgorzatą Szumowską wydobyła z tej opowieści
          niezwykłe, fizycznie przenoszące się na publiczność napięcie. Już pierwsza
          scena poraża. Wyłaniająca się z mroku Figura wlecze ociężałe ciało pod prysznic
          (…)
          (…) Figura udowadnia, że ma nie tylko ekspresyjne ciało, ale też poczucie
          humoru i lekkość wchodzenia w różne konwencje (…) ’’

Moge ci jeszcze podpowiedziec ze z powyzszego wynika iz rezencentce SIE BARDZO
          PODOBAŁO. Jesli jej uwiezysz to moze pojdziesz na spektakl i bedziesz mial
          podobną refleksje o drodze aktorskiej Figury i wtedy zrozumiesz tekst
          recenzentki.
          • Gość: qjot23 Re: recenzja? IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 02.03.06, 12:20
            Byłem na premierze. Gorąco polecam. Choć sztuka do łatwych nie należy to na
            prawdę warto ją zobaczyc. Figura gra wyśmienicie i pokazuje swój naprawdę
            ogromny talent aktorski. Bardzo podobała mi sie muzyka i jej współgranie ze
            śmiatłem (akustyk sie spisał. brawo zajaczku :)). Ciekawy pomysł z ekranem
            plazmowym... POLECAM!!
            • Gość: __gill Bates__ Re: recenzja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 12:21
              jurgen by chciał żeby mu napisali ile gwiazdek w skali od 1 do 5. Gusta rożne
              gusta - jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu buty śmierdzą !
              • Gość: WYJADACZ ZNAK rozpoznawczy? sorry... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 20:22
                cytat: 'Kilka lat wyciszenia Figura przerwała wrzaskiem, który z warszawskiej
                klatki schodowej dotarł aż do Hollywood. Krzycząc: "Łap Żyda!" w "Pianiście"
                (2002) Polańskiego, pokazała mroczną drapieżność pod dziewczęcą buzią. Trwająca
                kilka sekund scena okazała się znakiem rozpoznawczym nagrodzonego Oscarem
                filmu.' Uwielbiam jak mierny dziennikarz sam tworzy i nagina fakty pod tezę.
                Pierwsze słyszę, że akurat ta scena jest znakiem rozpoznawczym 'Pianisty', a
                siedzę w środowisku filmowym dobrych 20 lat i miałem okazję pracować u boku
                Polańskiego w 'Pianiście' i byłem też na pokazach w Stanach i jakoś nikt nie
                mówił o tej akurat scenie, a rozmawiałem z naprawdę wieloma wieloma wpływowymi
                i nie-wpływowymi ludźmi.
        • Gość: penible4@gazeta.pl Re: recenzja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 16:09
          ja równiez chetnie przeczytałabym recenzję. Bilety do "Polonii" równo po 50
          PLN - więc chciałabym posłuchać kilku opinii zanim wydam/niewydam takiej kasy.
      • Gość: TAKsiarz [...] IP: *.21.pl 04.03.06, 22:38
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Wiola Re: Figura wyskakuje z Figury IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.03.06, 11:52
      Dlaczego Janda zawsze wszystko musi na scenie wykrzyczec? Nie znosze jej
      aktorstwa. Za duzo ekspresji, bebechow. Tandeta i juz. W dodatku w celu
      zarobienia sporej kasy.
    • slavik222 Figura:symbol seksu dla zboczeńców? 04.03.06, 21:58
      Nie mam nic przeciw tej sztuce.Nie ma też nic przeciw samej Figurze,ktora kilka
      dni temu ciekawie opowiadała o sobie w TVP.Ale nie wyobrażam sobie aby normalny
      gosciu z takim przebierancem chcial isc do łóżka.
      A podszywanie sie pod piękne Ukrainki,to już lekka przesada.
    • Gość: Stefek Katarzyna jest zawsze super !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:18
      Nie boi się grać i jest zawsze tą kochaną Kasią !!!
      Brawo Kasia !!!
      • Gość: 1981 Re: Katarzyna jest zawsze super !!! IP: *.chello.pl 05.03.06, 12:33
        Figura jest niesamowita!zarówno prywatnie jak i w swoich aktorskich kreacjach!
        super kobieta,super matka, super aktorka!
    • Gość: ma talent po ile bilety i gdzie? IP: *.hsd1.wa.comcast.net 04.03.06, 22:22
      przez internet bilecik da rade kupic?
      • slavik222 Re: po ile bilety i gdzie? kto na to pójdzie? 04.03.06, 22:39
        Gość portalu: ma talent napisał(a):

> przez internet bilecik da rade kupic?
        Po co te bajery.kto na to pojdzie.znajomi i zboczki sala bedzie
        pusta.chyba ,,,,ze K.Szczuka zrobi hepening z kolezankami i namówi
        Wszechpolakow,ze nie ma nic za darmo.TO SIEM BENDZIE DZIŁŁŁO....
        • Gość: co jest kolego, figura to naprawde dobra aktorka IP: *.hsd1.wa.comcast.net 04.03.06, 22:45
          figure na zywo widzialem raz i to kobieta wulkan, brak jej dobrych rol,
          popatrzyl bym na jej wyglupy, a potem trzasnal w pysk jande, bo ta to swirnieta baba
          • Gość: eeeee Re: kolego, figura to naprawde dobra aktorka IP: *.wolfson.cam.ac.uk 05.03.06, 00:11

hehe

mocne ale prawdziwe :))
            chociaz osobiscie lubie obie babki (bo sa super i w ogole, szczegolnie Janda ma
            swietne kiecki) to trzeba szczerze sobie powiedziec, ze obie graja schematami
            juz od lat; widzialo sie je w jednej roli to tak jakby sie widzialo je we
            wszystkich;

• Gość: deltoid Re: Figura wyskakuje z Figury IP: 83.238.116.* 05.03.06, 01:35
      Śmieszne są teksty w tej gazecie..."ogolona czaszka" hehe....:) można zatem
      pisać o pudrowaniu czaszki, malowaniu czaszki, głaskaniu po
      czaszce....normalnie nadaje się na helołin. Ach ten język polski.
    • Gość: recenzent Oto recenzja!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 05.03.06, 09:36
      Czasem by móc o czymś rozmawiać trzeba mieć o temacie choćby blade pojęcie.
      Kierując się tą zacną domeną dokonałem samogwałtu finansowego i postanowiłem
      pójść do teatru, do instytucji do której nie lubię chodzić bo trzeba tam
      zachowywać się cicho, grzecznie i kulturalnie a więc zgoła inaczej niż ja lubię.
      Moją frustrację pogłębił fakt, że do teatru należy chodzić ubranym schludnie,
      czysto i elegancko co już totalnie mnie dobiło mając na uwadze moje image a'la
      Fleja Free Styler...
      Wybór był i jest w Warszawie dość spory, ale co z tego skoro tytuły sztuk nic mi
      nie mówią jedynie autorzy gdzieś w pamięci kołaczą z czasów licealnych. W
      wyborze spektakularnego spektaklu poratował mnie program poranny chyba TVN-u
      gdzie była żona Lisa Kinga Rusin prowadzi jakieś poranne pogawędki. Sama Kinga
      dziewczęcej urody ostatnio wygląda jak pomieszanie bombki choinkowej z
      przelukrowanym barankiem wielkanocnym bowiem tak się świeci na ekranie
      namaszczona na swym licu różnymi kremami i kosmetykami. Moja żona mówi, że teraz
      taka moda ale ja się nie znam i znać nie zamierzam. W jednym z takich programów
      wystąpiła kobieta zaginionej urody znana jako Kasia Figura. Większość z nas
      pamięta jej piękne jędrne pośladki, po których dane było jedynie krasnalom
      spacerować. Kasia u Kingi była łysa co w niczym jej image nie przeszkadzało a
      jedynie dodawało przaśnego bejzbolowego smaku. Zareklamowała tam sztukę w której
      gra o jakże intrygującym tytule "Badania nad ukraińskim sexem". Z pewnością
      przeszłoby mi to koło ucha niepostrzeżenie gdyby nie to, że Kasieńka w sztuce
      owej miała wystąpić chwilowo nago. Jako teoretyczny mężczyzna o urodzie radiowej
      pomyślałem sobie, że to ostatnia chwila w moim ubogim kulturalnie życiu by
      poddać się sportom ekstremalnym i wystawić oczy swe na tę próbę ujrzenia Kasi
      nagiej. Tym którzy nie są w temacie przypominam, że ze świetności wizualnej Kasi
      sprzed 20 lat pozostały jedynie nogi , góra niestety bliższa jest
      Pudzianowskiemu niż opiekunce krasnali z King Sajzu" . Bilety były drogie.
      Zresztą dla mnie wszystko co przekracza magiczną granicę 5 pln jest drogie.
      Dokonałem jednak samogwałtu finansowego i kupiłem 2 sztuki biletów w tym jedną
      dla żony. Teatr się zowie Polonia i mieści się na zjełczałym i zatęchłym
      podwórku Placu Konstytucji w miejscu dawnego kina Polonia, które już od 5 lat
      nie wyświetla filmów. Z góry wiedziałem by się nie wygłupiać i nie ubierać się
      pod krawat ani zbyt elegancko bo tytuł sztuki, obsada oraz czas i miejsce akcji
      raczej ku temu nie skłaniało nikogo nie obrażając. Sama scena i widownia wygląda
      jak agencja towarzyska w której brakuje jedynie obligatoryjnej rury dla
      prężących się panienek. Krzesła poustawiane dość swobodnie, pięterko z bufetem i
      obsługą audiowizualną czyniły klimat kawiarniano-burdelowy a nie standardowo
      teatralny. To niewątpliwy plus tej sceny szczególnie dla krótkowidzów. Ja
      przezornie zająłem miejsce na balkonie za kratą ze względów bezpieczeństwa a i
      bliskość bufetu była mi droższa niż sceny głównej. Sama scena to kwadrat o
      wymiarach 4 na 4 metry tak, że co odważniejsi mogli Kasię oglądać z odległości
      do 0,5 m. Na samym środku owego placu scenowego stał " samolot". Paniom nie
      musze tłumaczyć co to jest u ginekologa "samolot". Fajnym pomysłem był fakt
      miejsc nienumerowanych i poduszki rozłożone na schodach za małe na seks ale do
      drzemki lub wygodnego ułożenia pupy idealne. Sztuka się zaczyna gaśnie światło i
      z korytarza wychodzi Kasia. W jakiejś halce, podkoszulku z ceratą na głowie
      idzie pod prysznic i tam odgrywa scenę z "Oblicza śmierci part łan" omal się ta
      reklamówka na głowie nie dusząc!! Wiedziałem już, że nie będzie normalnie więc
      schowałem się za żonę na balkonie. Potem zdyszana i wykąpana Kasia przebrała się
      w grze półcieni pokazując owe pośladki ale może i dobrze, że były półcienie bo
      tak dokładnie nie chciałem dalej patrzeć. Potem zasnąłem. Sen jednak był
      przerywany okrzykami głównej odtwórczyni spotęgowanymi ruchami frakcyjnymi i
      okrzykami towarzyszącymi dzikiemu seksowi na stepach Ukrainy.
      Na początku wydawało się interesujące ale po kolejnych sformułowaniach typu
      je.., rżnąc czy "w piździeć" mających na celu podkreślenie sytuacji i
      uwarunkowań geograficznych odpłynąłem na nowo. Sztuka nie jest chyba dla acetów.
      Figura dość dobrze sobie radzi z tym monodramem choć czasami mimowolnie bardziej
      przypomina pędzące imadło po scenie niż ukraińską laskę targaną sprzecznościami
      natury etyczno - moralno - historycznie i miłosno - emocjonalnymi. Opowiada
      swoje życie jako główna bohaterka przez pryzmat samicy oraz obiektu uniesień
      seksualnych a nie człowieka z duszą za jakiego chciałaby uchodzić. Jednym się ta
      interpretacja podoba innym mniej. Kasia jest dość wyrazista w tym co robi choć
      do mnie to nie trafia ze względu na jej wizualizację opływu. Grając laskę
      targaną wspomnieniami z całego życia, widzianymi przez pryzmat macicy oraz faktu
      że sam tatuś córeczkę puknął ta jej postać jakoś mi do tego nie pasowała. Panom
      odradzam ten spektakl bo niechybnie sexu im się zdecydowanie odechce po tej
      inscenizacji (mimo czerwonych majtek Figury) natomiast panie zapraszam bo treść,
      forma i wykonanie a także gra Figury jest z tej perspektywy kobiecej duszy jak
      najbardziej interesująca. Były brawa, trzy wyjścia zza kurtyny i kwiaty. Na
      koniec tej pseudorecenzji ważna informacja - sztuka zakończyła się samobójstwem
      bohatera a co za tym idzie drugiej części nie będzie J
      pozdrawiam recenzent
      • dobra.chwila Re: Oto recenzja!!!!!!!!!!! 05.03.06, 13:04
        Recenzent, jesteś genialny :)))))))
      • Gość: cicha77 Re: Oto recenzja!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.03.06, 13:17
        po takiej recenzji cóż mi kobiecie pozostało - biegiem do dawnego kina Polonia.
        Oczywiście bez męża.
      • Gość: amelia Re: Oto recenzja!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 05.03.06, 13:38
        :) Popłakałam się ze śmiechu, czytając Twoją recenzję. Gratulacje:) Chyba będę
        musiała uskutecznić wyprawę do stolicy na tak niebanalnie zrecenzowane
        przedstawionko. Pozdrawiam cieplutko:)
      • pancwynar Re: Oto recenzja!!!!!!!!!!! 05.03.06, 13:46
        poproś GW o wierszówkę:)
        choćby pośmiertnie:P
        pozdr. i gratuluję lekkości pióra
      • Gość: karol Re: Oto recenzja!!!!!!!!!!! IP: *.sympatico.ca 05.03.06, 15:07
        Pisz jeszcze.
      • Gość: też recenzentka Re: Dzięki + małe co nieco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 16:02
        Dzięki za lekturkę - dobra i dla tych, którzy jednak nie pojadą na Figurę do
        stolicy. Podobną tematykę i monodram "Madame Teresa" w wykonaniu świetnej, choć
        mniej znanej i pięknej Elżbiety Okupskiej polecam w chorzowskim Teatrze
        Rozrywki. Rzecz jest o starzejącej się artystce - z makeupem pt. jak zbrzydnąć
        w 5 sekund. Zamiast majtek jest zestaw: ręcznik kąpielowy plus kapelusz z
        piórami, którym nawet Bielicka by nie wzgardziła. Upadki i wzloty (zwłaszcza
        finałowy)heroiny pełną gębą warte zobaczenia ))).
      • efedra Re: Oto recenzja!!!!!!!!!!! 05.03.06, 16:10
        Gość portalu: recenzent napisał(a):

> Na koniec tej pseudorecenzji ważna informacja - sztuka zakończyła się samobójstwem bohatera a co
        za tym idzie drugiej części nie będzie J
        > pozdrawiam recenzent

Brawo, drogi rezenzencie!
        Bede wracac na to forum w nadziei na Twoje dalsze pisanie. Tak trzymaj!
    • Gość: Baha Łysa Kasia Figury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 10:04
      Hey!
      Byłam w szoku jak zobaczyłam Kasię Figurę "na łyso", ale muszę przyznać, że
      świetnie wygląda. Bardzo mi się podoba! Wygląda rewelacyjnie!
    • obywatelgkar Figura dopiero teraz zaczyna byc niezla aktorka!.. 05.03.06, 12:59
      Podoba mi sie jej naturalnosc, to jest cecha obca Polakom wiecznym szarakom.
    • Gość: emmusia1 Re: Figura wyskakuje z Figury IP: *.chello.pl 05.03.06, 17:53
      Cieszę się, że czytam taki komentarz. Od dawna uważałam, że Katarzyna Figura
      jest niedocenioną aktorką, że ma ogromny talent i umiejętnośc przeistaczania
      się w każdą postac. Oj jak się cieszę.... Gratuluję serdecznie Pani Katarzynie
      i trzymam kciuki za jej powodzenie i sukcesy!
    • elizariusz Jaka Kasa taka Kasia 05.03.06, 18:17
      Czego wymagacie
      to nie prezenterka TV
      ani tymbardziej radca prawny.

• Gość: doopa Ale się roztyła! IP: *.fn.pl 05.03.06, 18:17
      W filmie "Kingsajz" to była sexbombą a teraz to szkoda słów.
      • Gość: klef Re: Ale się roztyła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 18:25
        z ciebie to prawdziwa doopa taka wiecej intelektualna jak chcesz ogladac chude
        doopy to kup sobie pisemko a jak chcesz ogladac spektakl to idz do teatru ale
        prymitywna ta doopa
    • elizariusz ale 05.03.06, 18:42
      gdyby liczyla szybko całki
      to pewnie by nie wystepowała
      w takich tragikomediach;-)))

• Gość: klef Re: ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:24
        widzisz chlopie kazdy jest dobry w czyms innym ona niech gra i to dobrze a ty
        jak chcesz to zostan przy tych calkach lub innych rachunkach
        • Gość: andy Re: ale IP: *.btk.net.pl 05.03.06, 20:07
          klef - obronca ucisnionych!! Jak to fajnie brzmi:)
          • Gość: klef Re: ale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 21:58
            ale kto tu kogo broni nic nie rozumiesz licz te swoje calki do inteligentnej
            rozmowy sie nie nadajesz jak to matematyk
    • Gość: ja Re: Figura wyskakuje z Figury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 21:33
      wariatka...już nie ma czym zaimponowac:)))))
      • Gość: klef Re: Figura wyskakuje z Figury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 22:08
        a ty masz ? bo jak ktos nie ma argumentow to potrafi tylko atakowac
        inwektywami nie napisalam ze jestem fanka k Figury ale zeby oceniac trzeba
        sie na tym znac a nie stosowac plytkie frazesy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka