kmjz 27.12.02, 21:10 Czy moze mi ktos wytlumaczyć, dlaczego na forum tak często widać napis " trUjka" POdejrzwam, ze specjalnie, ale dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojmaz Re: pytanie ( moze sie wydać dziwne) 27.12.02, 21:13 Może dlatego, że przed próbą podbicia rynku i zdobycia większej ilości słuchaczy, przed reformą, była Trójka, a teraz, po zmianach mamy niestety trUjkę. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ency Re: pytanie ( moze sie wydać dziwne) IP: byd2:* / 192.168.1.* 28.12.02, 00:29 kmjz napisała: > Czy moze mi ktos wytlumaczyć, dlaczego na forum tak często widać napis " > trUjka" POdejrzwam, ze specjalnie, ale dlaczego? Jest to neologizm utworzony z rdzenia "truj" występującego w słowach: truć, trujący, truciciel. To forum jest terroryzowane ;-) przez zdeklarowanych zwolenników Trójki lub PR3 w ludzkim, czytaj odwiecznym, kształcie (w tym kształcie np. miała swoje miejsce Małgorzata Pęcińska z audycjami muzyki klasycznej). Ci zwolennicy nijak nie mogą docenić jedynie słusznych pomysłów na uszcześliwienie ludu autorstwa panów Smolasów (to też neologizm - jest to zbitka nazwisk Smolar (terminował w BBC, a teraz krzewi kulturę wśród nadwiślańskich dzikusów) i Laskowski (korespondował z Moskwy i Groznego w mocnych oparach mocnych trunków)), dlatego też na ogłupiający kształt obecnego PR3 ukuli taki termin. Oczywiście termin ten ma wielu przeciwników - na forum w liczbie dwóch (proszę mnie poprawić, gdybym okazał się słaby w rachunkach :- )) ) - Lumbulaka i atomowego. Ency Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astat Re: pytanie ( moze sie wydać dziwne) IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 00:44 Gość portalu: Ency napisał(a): > kmjz napisała: > > > Czy moze mi ktos wytlumaczyć, dlaczego na forum tak często widać napis " > > trUjka" POdejrzwam, ze specjalnie, ale dlaczego? Gratuluje slusznosci podejrzen. > > Jest to neologizm utworzony z rdzenia "truj" występującego w słowach: truć, > trujący, truciciel. To forum jest terroryzowane ;-) przez zdeklarowanych > zwolenników Trójki lub PR3 w ludzkim, czytaj odwiecznym, kształcie (w tym > kształcie np. miała swoje miejsce Małgorzata Pęcińska z audycjami muzyki > klasycznej). Ci zwolennicy nijak nie mogą docenić jedynie słusznych pomysłów na > > uszcześliwienie ludu autorstwa panów Smolasów (to też neologizm - jest to > zbitka nazwisk Smolar (terminował w BBC, a teraz krzewi kulturę wśród > nadwiślańskich dzikusów) i Laskowski (korespondował z Moskwy i Groznego w > mocnych oparach mocnych trunków)), dlatego też na ogłupiający kształt obecnego > PR3 ukuli taki termin. Oczywiście termin ten ma wielu przeciwników - na forum w > > liczbie dwóch (proszę mnie poprawić, gdybym okazał się słaby w rachunkach :- > )) ) - Lumbulaka i atomowego. > > Ency Hi, hi, ja bym jeszcze w ramach edukacji dodala hasla Neandertalskiego (Jana) spod celi. I pare innych juz wlasciwie tradycji :) Jakby tak Andrus do nas dolaczyl, to cacko z tego mozna stworzyc... Odpowiedz Link Zgłoś