Gość: toro_bravo Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.s3group.com.pl 18.05.06, 12:34 Zakazac senatorow PiS i LPR. Mnie, jako wyznawce rozumu i racjonalizmu obrazaja np. takie wypowiedzi. Mozna to podciagnac pod obraze uczuc religinych? Czy tez ten przywilej jest zarezerwowany dla katolikow i ich zabobonu? Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 13:55 Gość portalu: toro_bravo napisał(a): Czy tez > ten przywilej jest zarezerwowany dla katolikow i ich zabobonu? -------------------------------------------- Ateizm to też wiara a więc "można to podciągnąć"pod obrazę uczuć religijnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek ET IP: 213.17.239.* 18.05.06, 12:37 Panowie Czesław Ryszka i Ryszard Bender pewnie do tej pory probuja doleciec do pracy na swoich rowerkach bo przed ET nikt nie umiescil napisu ze to tylko fikcja fabularna. Normalnie ręce opadają jak się takie bzdury czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Tak, zakazac! przydalby sie samoboj katonarodowego 18.05.06, 12:38 rzadu. W drugim obiegu film jeszcze bardziej zyskalby na wiarygodnosci, co byloby jeszcze wiekszym ciosem przeciwko KK. To, ze swiatobliwi dbaja, aby owieczki byly durne, to rozumiem, ale sami tez chyba niewiele madrzejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANia I wprowadzić obowiązkowy chrzest już w szpitalu . IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 18.05.06, 12:40 Orwell nie mylił się pisząc 1984, tylko kto by pomyślał że to Ci co tak potępiali totalitaryzm- chcą jego powrotu tworząc Ministerstwo Prawdy i Ministerstwo Miłości i sprawić, żeby rzesze "proli" bez szemrania pracowały na dobrobyt kilku procent członków "partii wewnętrznej". Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 zakazac ekranizacji jakiejkolwiek literatury 18.05.06, 12:40 ktora jest fikcją literacką.Po co nam kino,teatr,czy interesująca książka.Nalezy czytac biblie!! To juz nawet nie jest smieszne.Cala pociecha w tym,ze jak cos bardziej zakazane,przez chorych umyslowo ludzi,tym latwiej to zobaczyc i chce sie zobaczyc.Co z tego ze nie bedzie w kinach. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: zakazac ekranizacji jakiejkolwiek literatury 18.05.06, 12:42 hera9 napisała: > ktora jest fikcją literacką. Nie moga zakazac fikcji literackiej, bo i biblia, jako takowa, tez bylaby niedostepna. Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: zakazac ekranizacji jakiejkolwiek literatury 18.05.06, 12:45 no co ty? biblia fikcją? niemożliwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 Re: zakazac ekranizacji jakiejkolwiek literatury 18.05.06, 12:48 haha,racja! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Zapomnieliście głąby, że cenzury już dawno nie ma 18.05.06, 12:40 hmm jakim prawem PIS i LPR mają wpływać na to co chcę oglądać??? Co to, komunizm w kolejnej postaci???? Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Nie zapomnieli, tęsknią za nią, przywracają:a Ela 18.05.06, 12:55 Kruk to co robi ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
lexis2 Re: Zapomnieliście głąby, że cenzury już dawno ni 18.05.06, 14:11 pan_glosny napisał: > hmm jakim prawem PIS i LPR mają wpływać na to co chcę oglądać??? Co to, komuniz > m > w kolejnej postaci???? No co Ty z księżcya spadłeś??? Przecież to było od razu wiadomo że te BIGOTY będą się rzucać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Tak trzymać. 18.05.06, 12:41 Następny krok to obowiązkowa przynależnść do MW. Jak życie uczy taka szkoła nie przeszkadza, wręcz przeciwnie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bietka Re: Zakazać samodzielnego myślenia ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:41 To już przerabialiśmy. PRL wraca !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi1010 Idiotow bedzie jeszcze wiecej, a potem popalimy IP: *.asta-net.com.pl 18.05.06, 12:41 ksiazki - no bo tez herezje glosza... Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.urbaniak1979 Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 12:41 No więc idąc za logiką dwóch Panów, pożal się Boże senatorów, to powinno się także zakaż działania PiS i LPR, bo "...wykorzystuje ludzką niewiedzę..." oraz "...snuje teorie spiskowe...":) Czyż nie?:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosicajeje Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 12:41 Żadna niespodzianka... Mnie tylko zastanawia to, że panowie z PiSu i LPR łączą ich uczucia religijne z konstytucją:/ Odpowiedz Link Zgłoś
worfff Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 12:42 Czytalem recenzje, ze film jest po prostu nudny. Ale skoro rezim chce go zakazac...to coz, trzeba bedzie isc do kina... Odpowiedz Link Zgłoś
mwm CBA do roboty! 18.05.06, 12:46 Niech sie CBA zajmie pomyslodawcami z PIS i LPR!!! A jesli lapowki nie wzieli to sa podwojnymi glupolami, bo zrobili dobrze tym od "Kodu" za darmo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.jaslo.pl / 80.48.103.* 18.05.06, 12:44 Trudno byłoby znaleźć lepszą rekomendacje do oglądnięcia tego filmu. Już nie moge się doczekac kiedy oglądne ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
gosicajeje Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 12:44 No i tak jakby nikt wcześniej, przed pójściem do kina, książki nie czytał? Lekko spóźniony refleks, panowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we Bender ty stara, przekluta opono od zaporozca, daj IP: *.chello.pl 18.05.06, 12:44 se siana smieciu! Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci 18.05.06, 12:44 Tak to jest jak się komuś bajki z rzeczywistością pie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ChubeeDops Normalnie jak talibowie. Witamy w Polsce. IP: 194.106.192.* 18.05.06, 12:44 Powoli Afganistan zaczyna wyznaczać trendy w polskiej polityce. Zamiast rządzić to zakazują. A reklamy gdzie Św. Piotr sprzedaje proszek do prania albo aniołki wciskają serek to nie obrażają. Dżiss co za pojechana część narodu wybrała takich polityków. Wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yes, yes, yes! Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: 80.50.74.* 18.05.06, 12:44 Zakazać filmu! Zrobic dzień wolny jak przyjeżdza papież! Wprowadzic cenzurę obyczajową (na początek)! Obcinać jaja gejom, zabronić trzepania kapucyna w więzieniach, wprowadzic obowiązkowe zdawanie nasienia dla uczniów liceów i obniżone stopnie ze sprawowania dla uczennic, które stracą cnotę (niezbędne będa kwartalne badania ginekologiczne prowadzone przez wychowawcę i katechetę). Co jeszcze - mandaty, jak ktoś sie nie przeżegna przed kościołem, ulgi podatkowe za noszenie krzyżyka na szyi, wspólne modlitwy co dzień rano w biurach i fabrykach! Yes! yes! yes! Kogo Bóg chce zniszczyc najpierw pozbawia rozumu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terence Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.elb.vectranet.pl 18.05.06, 12:45 buahahaha zakazać! a jaaaak! zakazać , ocenzurować, co za mentalność... przecież oni wiedzą lepiej co jest dla plebsu lepsze... zakażcie a oglądalność wzrośnie razy trzy lekko licząc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: 195.42.249.* 18.05.06, 12:45 zakazac lepiej takim ludziom zasiadac w senacie ... sam jestem wierazy, ale to juz niezla przesada. www.clubbing24.eu -> click on ads Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da vinci Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:45 O kurde, czuję się jak za komuny. Wtedy też ktoś "mądrzejszy" decydował co dla społeczeństwa dobre a co złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corrado Jeszcze macie ochotę żartować? IP: *.chello.pl 18.05.06, 12:45 Jeszcze parę miesięcy temu śmiałem się z takich pomysłów bo takie po prostu są. Teraz już mi nie jest do śmiechu, teraz się boję. Boję się dlatego, że widzę poparcie dla tych ludzi, nie wiem jak duże ale sam fakt że jest, przeraża mnie. Jak bardzo trzeba być ograniczonym żeby niszczyć wszystko co inne lub niezgodne z tym co myslimy? Ile można mieć w sobie złości, nienawiści i obłędu żeby walczyć ze zwykłą fikcją literacką? Myślałem że ideologia z którą ponad pół wieku temu walczył cały świat ma obecnie śladowe poparcie. Niestety błąd. Najgorsze jest to że słowa Hitlera wprowadzają obecnie ludzie których naród wycierpiał morze bólu i zniszczeń z rąk faszystów. Uznaję to co się obcecnie dzieje za największą porażkę Polski i Polaków. Nigdy jeszcze nie upadliśmy tak nisko żeby dopucić do władzy COŚ takiego. Wstyd być Polakiem z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
bikeman Re: Jeszcze macie ochotę żartować? 18.05.06, 12:53 Wiesz, jesli wszyscy popadniemy w taki nastroj jak Ty to dopiero bedzie tragedia. Trzeba jakos sobie radzic, wiec sie smiejemy, a ci debile predzej czy pozniej sami sie wykoncza, trzeba tylko przeczekac, mysle ze juz niedlugo. Trzeba bedzie po nich dlugo sprzatac, ale za to ze swiadomoscia, ze juz nigdy nie wroca :) Natomiast jesli chodzi o poparcie dla nich, to tez brak mi slow. No ale trzeba pamietac, ze jaki narod taka wladza... Ktos ich w koncu wybral... A ze wstyd, owszem, wielki wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: Jeszcze macie ochotę żartować? 18.05.06, 13:41 Nie martw sie wysyPISko przeminie jak lekkie przeziebienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isengard Re: Jeszcze macie ochotę żartować? IP: *.acn.waw.pl 31.05.06, 15:00 na poczatku sie smiałem z tych durni pisuardesowsko-lagowskich, opoźniej było mi wstyd za nich ,jeszcze poźniej zaczałem sie wstydzic mówic po polsku podczas wypadów do Berlina czy Wiednia ze o Amsterdamie nie wspomne..., czy czas sie zaczac bać??? , nie bałem sie za komuny to i takich pajaców zlewam sikiem prostym, ale niesmak i gorycz ze mamy takich durni do imentu u władzy pozostaje i pozostawac bedzie tak długo jak to stado zdewociałych oszołomów bedzie "krecic" tym biednym krajikiem.Nie popadajmy jednak w totalna bezwolnosc i pokazmy gest Kozakiewicza tej bandzie czarnosecinnych faszystow z ryjami pełnymi boghoojczyznianych wyświechtanych frazesów . Fuck u motherfuckers!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Senatorowie PiS i LPR: Zakazać "Kodu da Vinci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 12:46 ha ha :] oto partie rządzące ;] ;] ehh nie ma to jak Polska :] Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Senatorowie PiS i LPRu! Panika nieuzasadniona. 18.05.06, 12:47 Nawet, jezeli Kosciol Katolicki, Wasza podpora, jeszcze w tej kadencji, z powodu tego filmu, upadnie, nie oznacza to, automatycznie, konca Waszego senatorowania. Obowiazujaca Konstytucja zapewnia Wam diety do konca kadencji. Niestety! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Co za buraki... IP: *.comarch.pl 18.05.06, 12:47 A może jeszcze wprowadzą obowiązek uczęszczania na mszę niedzielną. Odpowiedz Link Zgłoś