Dodaj do ulubionych

ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!!

IP: *.wroc.zigzag.pl 31.07.03, 19:15
.. zamiast cieszyć się na wyczekany urlop w WYBRANYM DŁUGO I STARANNIE
HOTELU, poważnie obawiam się, czy rzeczywiście się w nim znajdę. Wieści o
zmianie hoteli sa b. niepokojące, pracownica Alfy mówi " że tak się zdarza".
Wpłaciłam zaliczkę w sobotę i do dnia dzisiejszego nie otrzymałam
potwierdzenia rezerwacji i na razie nic na to nie wskazuje- dzwoniłam do
Alfy. Moje obawy są tym wieksze, że właśnie odwołali rezerwację( wcześniej
potwierdzoną) moim znajomym i kazali wybrać inny hotel ( do wyjazdu jeszcze
miesiąc)- więc o co tu chodzi???? Co to za ruletka ????
Wybiera się hotel w którym są miejsca na interesujący daną osobę termin,
płaci się i..... nagle okazuje się , że trzeba jechać do innego hotelu.

Może ktoś z Alfy rzetelnie wyjaśni tą dziwną sytuację. MY TUTAJ CHCEMY Z WAMI
SPĘDZIĆ WYMARZONY URLOP!!! Więc chyba jakieś wyjaśnienia nam się należą!

Co o tym sądzicie???
pozdrawiam wszystkich klientów Alfy i nie tylko.
Iwka Bardzo Zaniepokojona.
iwka
Obserwuj wątek
    • Gość: Porzeczka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.chello.pl 31.07.03, 19:32
      Ja wyjeżdżam 05.08.2003 i też się denerwuję.Na razie nikt nie dzwonil więc
      myślę,że nic się nie zmieniło. Pozdrawiam.
      • Gość: jarzynka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 19:57
        przed chwilą dowiedziałam się, ze nie ma dla nas miejsca w Radissonie.
        Zapłaciłam miesiac temu a w niedziele mialam wylatywać do sharm. Coś złego
        dzieje się z Alfą!
        • Gość: iwka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 31.07.03, 20:09
          No nie ! zaraz zwariuję. A czy zaproponowali Ci coś innego Jarzynko?
          pzdr.
          iwka
          • Gość: replay Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: 80.51.235.* 31.07.03, 20:36
            Witaj! Ja dostałem info dzisiaj - NIEMA GOLDEN 5 jest w zamian Desert Rose Resort.Po dolocie moze zaoferują namiocik ?
            pozdrawiam replay
            • Gość: krabe Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.lanet.wroc.pl 31.07.03, 20:45
              nie chcę Was dołować ale ja bym teraz w życiu nie zdecydowała się na wakacje z
              alfą. to jest naprwdę podejrzana sytuacja i coś u nich nie gra. jade z eximem
              i mam nadzieję, że im tak nie odbije. może alfa nie płaci swoim kontrahentom,
              nie wiem ale dobrze, że o tym piszecie i w ten sposób ostrzegacie innych a Wam
              wszystkim mimo tego całego zamieszania życzę udanego urlopu:-)
              • Gość: wojciech.z Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 20:58
                przegladalem na roznych stronach i okazuje sie, ze nie tylko zmieniaja hotele
                ale tez ceny.Jade z dzieckiem i przestaje mi sie to podobac !
                • Gość: IZA Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.lublin.pl 31.07.03, 21:03
                  Czy ktoś próbował się dowiedzieć szczegółów na temat tych odowłań??????

Ja pytałam i odpowiedziano mi , że niektóre Biura Podróży zmieniają hotele i
                  robią to nawet po przylocie, a Alfa jest taka,że robi to przed. Cos mi jednak
                  nie pasuje bo wcześniej latałam ze Scanem i nic takiego nie miało miejsca.

Niech się ktos zlituje i odpisze coś konkretnego oprócz tego, że mu zmienili
                  hotel. Sorry ale nerwy mnie zjadają ...
              • Gość: mumok Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.icpnet.pl 04.08.03, 16:39
                Wlasnie wrocilem z Alfa z sharm el sheik, JESTEM ZACHWYCONY - zarowno miejscem
                jak i najlepszym tam hotelem- Radisson SAS., Rezydenci naprawde super, dbaja o
                wszystko- najlepszym przykladem nasza grupa miala wypadek autokarowy( egipscy
                kierowcy :)) ) rezydent siedzial w szpitalu z poszkodowana cala noc a potem
                tracili caly dzien na odwiedziny a wcale nie maja takiego obowiazku- w tym
                przypadku ubezpieczyciel powinien sie ze swojej strony zajac sprawa pobytu w
                szpitalu. Jesli macie jakies pytania piszcie mumok@icpnet.pl
            • Gość: IZA Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.lublin.pl 31.07.03, 20:56
              Witam,
              kiedy miałeś wylot? Czy próbowałeś uzyskac jakieś wyjaśnienia od biura oco
              chodzi ?
              • Gość: replay Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: 80.51.235.* 31.07.03, 21:09
                Wylot mam 2.08 z Warszawy. Tłumeczenie było jakieś mgliste o kontachencie itd ( dokładnie niewiem - telefon odebrała moja druga połowa i niemam jej w tej chwili w zasięgu).
                replay
              • Gość: wojciech.z Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 21:19
                wylot mam teraz tj.3.08 hotel juz mi zmienili na taki ktorego nie znam i babka
                cos mgliscie mowila o jakiejs doplacie.Jutro ide do ich biura wyjasnic
                sprawe .Bede chcial wydrzec to od nich na pismie,zeby w razie pozniejszej
                afery moc ich skarzyc o zwrot kosztow.Moja zona jest przerazona i najchetniej
                bysmy sie wycofali tylko jak ? co z wplaconymi pieniedzmi ?
            • Gość: Ada Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.pt-2.petrotel.pl 01.08.03, 07:55
              Gość portalu: replay napisał(a):

> Witaj! Ja dostałem info dzisiaj - NIEMA GOLDEN 5 jest w zamian Desert Rose
              Reso
              > rt.Po dolocie moze zaoferują namiocik ?
              > pozdrawiam replay

A kiedy miał być wyjazd?
      • Gość: Piniu Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 19:11
        Wlasnie jutro tj. 23.08 mialem sie wybrac na wymazony urlop do starannie
        wybranego hotelu. Wybor padl na Long Beach - hotel rekomendowany przez
        wszystkich, ktorzy mieli przyjemnosc w nim byc. Niestety zgodnie z
        przewidywaniami biuro Alfa Star nie stanelo na wysokosci zadania i dzisiaj
        telefonicznie zostalem poinformowany o braku potwierdzenia rezerwacji hotelu
        LB. Alternatywa to Golden 5 City lub zwrot kosztów, wiec postanowilem
        zaryzykowac i wybralem w/w - zobaczymy!
        Pozdrawiam i przestrzegam przed ta banda niekompetentnych ludzi (Alfa Star)
    • Gość: iwka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 31.07.03, 21:11
      Sama w którymś wątków zaryzykowałam ostrożnie stwierdzenie, że może
      rzeczywiście Alfa nie płaci kontrahentom i upycha ludzi tam, gdzie jeszcze ma
      kredyt zaufania... To czarna wizja , co roku latam na wczasy z różnymi biurami
      ( nawet z Aladynem- ps. było świetnie!)i pierwszy raz jestem tak zaniepokojona-
      zamiast radości,normalnie mam obawy.Zwłaszcza, ze ludki piszą , że w ubiegłym
      roku nie było takich sytuacji..

ponownie proszę , może ktoś z Alfy wyjaśni co się dzieje?
      albo jakiś zorientowany agent...

pozdrawiam wszystkich
      iwka
      • Gość: krabe Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.lanet.wroc.pl 31.07.03, 21:22
        wojtku, zmianą cen to się raczej nie waro przejmować, bo alfa to sam
        wyczyniała w zeszłym roku, ale bez zmiany hoteli, co dwa tygodnie ceny zamiast
        spadać to rosły. analogiczn sytuacja do tej w tym roku. radisson sas kosztował
        2300 a teraz doszło 3200!!! ale coś jest nie tak z alfą. samam zaczynam się
        bać, choć jadę z eximem, bo juz tyle biur padło. a to, że biura czasem
        zmieniają hotele, choćby na miejscu nie przemawia do mnie, bo parę lat jezdze
        na wakacje i jeszcze nigdy mi się to nie przydarzyło.a alfy to już jest
        raczej reguła i standardem
        • Gość: replay Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: 80.51.235.* 31.07.03, 21:31
          Wyjaśnienie przyczyny zmiany hotelu - wersja przdstawiciela Alfy - Wycofanie się Golden5 z ilości zakontraktowanych miejsc. Dla mnie dość mgliste , co to u diabła giełda walutowa , czy rynek rolno spożywczy, a może skup żywca?
          pozdrawiam Replay ( zabieram Vise - jakoś wróce)
          trzymajcie kciuki
          • Gość: iwka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 31.07.03, 21:34
            Replay,
            nie martw się , podobno Goldena nie ma co żałować.
            miłego wypoczynku!
            pzdr
            iwka
        • Gość: wojciech.z Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.03, 21:31
          krabe, gdybysmy jechali bez dzieciaka (dwa latka) to pewnie machnelibysmy reka
          i potraktowali to zupelnie inaczej. Nie wyobrazamy sobie takich scen jak
          koczowanie z maluchem pod golym niebem ,o innych atrakcjach wole nie
          myslec.Ogladalem dzis w TV powrot ludzi co byli z SDS-em..zgroza
        • Gość: iwka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 31.07.03, 21:31
          no nie! teraz to juz się naprawde wkurzyłam!
          to po jaką cholerę to wybieranie i rezerwowanie hoteli , skoro to na zasadzie
          trafu- mniej lub bardziej szczęśliwego!
          Przecież skoro zamawia się w biurze czy u agenta dany hotel na dany termin to
          znaczy że SĄ tam miejsca, inaczej by nie podpisali przecież umowy!
          i to jeszcze ludzie dowiadują sie niemal w przeddzień wylotu.
          CZy może ktoś z WAS jest zorientowany, jakie ma prawa w takim przypadku biedny
          turysta???
          piszcie
          pzdr
          iwka
          • Gość: SR Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 31.07.03, 22:01
            Ja byłam z Alfy od 05.07-20.07. Miałam wykupiony pobyt w Royal Palace (4*).
            Dwa dni przed odlotem Pani z biura poinformowała mnie, że niestety nie ma
            miejsca w tym hotelu i czy zgadzamy się na zmianę hotelu na Grand Seas
            Hostmark (5*)- oczywiście bez dopłaty. Pełni obaw zgodziliśmy. Nasz pobyt w
            Hostmarku był naprawdę udany- pełen luksus. Z ciekawości byliśmy zobaczyć i
            porówanać Royal Palace z naszym hotelem i powiem wam szczerze, że Hostamrk był
            w 100% lepszy także nie bójcie się. Może wam sie też uda tak jak i mi. Uszy do
            góry to na pewno będą wasze najlepsze wakacje. Pozdrawiam.
            • Gość: iwka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 31.07.03, 22:09
              No właśnie ja wykupiłam HOSTMARK, i nie chcę zmiany na inny.Ma same dobre
              opinie i tam chcę być!
              oj co to będzie!
              iwka
              • Gość: SR Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 31.07.03, 22:11
                Wszystko będzie dobrze. Nie panikujcie tak.
                • Gość: jarzynka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 07:16
                  Iwka, Dzisiaj zaraz o 9 jade do biura sprawę wyjaśniś. Podobno Alfa Star nie
                  dostało umowy wyslanej przez agenta ( ale ta ma potwierdzenie przeslania faxu)
                  Jak ta sprawa sie wyjasni to napisze.
                  • Gość: Arek Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.dashofer.pl / 192.168.0.* 01.08.03, 09:58
                    dobrze ze moja przyszla zona nie czyta tych wszystkich grup dyskusyjnych etc.
                    jak na razi eto ja juz prawie osiwialem
                    dalem 7 tys za 2 tyg 5* AI hotel Alibaba i jak mi zmieniato ich pobije brrr
                    hotel wybieralem przez miesiac :))

AK
                    • Gość: iwka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 01.08.03, 17:19
                      ja tez swój hotel wybierałm blisko miesiąc, wiem już o nim wszystko, więc jak
                      mi zmienią to to będzie kicha!
                    • Gość: jarzynka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 19:20
                      no i stało się. W ogole nie jedziemy. Chcieli nas przekwaterować do Novotelu4* -
                      totalna kicha. Mielismy wykupiony pobyt w Radissonie 5*. Mężowi własciciel
                      biura powiedzieł "jak zobaczysz Novotel to Ci szczeka opadnie" Co to ma być!!!!
                      Kpina. Nigdy wiecej ALFA STAR!!!
                      • Gość: iwka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 01.08.03, 19:30
                        no nie! to juz naprawdę żenujące!
                        Człowiek za swoje własne pieniądze narażony jest na taki stres . Ten tekst ,
                        że nie dostali umowy... to naprawdę śmieszne. A czy wcześniejpotwierdzili Ci
                        tego Radisona?
                        Naprawdę współczuję Ci Jarzynko, sama siedzę jak na szpilkach, bo nie
                        potwierdzili mi rezerwacji wcale,codziennie do nich dzwonię i nic.
                        pozdrawiam
                        iwka
                      • Gość: krabe Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.lanet.wroc.pl 01.08.03, 19:59
                        to już skandal skoro zmieniaja jeszcze standard hotelu z peciu gwiazdek na
                        marne cztery, a oddali Ci kasę?
                        • Gość: jarzynka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 20:03
                          mają oddać. mielismy lecieć 03.08 i nic. ja juz w nic nie wierze. tak bardzo
                          sie cieszylismy! zaplacilismy in 14.07 i gdyby agentka nie zadzwonila to
                          dowiedzielibysmy sie o braku miejsc na lotnisku!
                          • Gość: iwka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 01.08.03, 20:07
                            Jarzynko
                            czy możesz napisać , czy wcześniej Ci potwierdzili tego Radissona a pożniej
                            odwołali??
                            pzdr
                            • Gość: jarzynka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.03, 13:20
                              nie potwierdzili fizycznie rezerwacji bo Alfa star nie robi tego od razu tylko
                              na kilka dni przed wylotem (rodzaj "zabezpieczenia"). Agentka zadzwoniła tam na
                              4 dni przed wylotem i okazalo sie ze dla brata mojego meza nie ma miejsca.
                              Chcieli nam go dokoptowac do pokoju mimo ze miał zaplaconą 1 i to 3 tygodnie
                              wcześniej.
                              • Gość: iwka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 03.08.03, 13:52
                                No to już nie wiem co robić. Jak mam im zapłacić całość skoro nie wiem za co
                                faktycznie płacę, a muszę zapłacić do 9.08.
                                Dziwne to praktyki.
                                pzdr.
                                • Gość: Sr Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.acn.pl / 10.70.5.* 04.08.03, 00:38
                                  Nie martwcie się. Ja dostałam potwierdzenie do Royal Palace (4*) na tydzień
                                  przed odlotem. A Pani z biura 2 dni przed wyjazdem zadzwoniła i poinformowała
                                  o zmianie hotelu na Hostamrka (5*). Jak już wcześniej pisałam zmiana okazała
                                  się korzystniejsza. Będziecie mieli udane wakacje!!!
                                  • Gość: rcd Jak wygląda promocja w ALFA STAR ! IP: *.radom.pl 04.08.03, 13:59
                                    PROMOCJA W ALFA STAR

Wygląda to tak. Zarezerwowałam w marcu wyjazd na 2 tygodnie z promocji Letnia
                                    eskapada. Przy wpłacie w terminie miało być mniej o 700 zł od 2 osób (razem).
                                    Dopłaciłam, dostałem promocję i wyszło drożej niż bym teraz wykupiła ofertę.
                                    Teraz - 4700 zł, w promocji - od marca - 4900 zł . Na moje pytanie,że jednak
                                    dziwna promocja Pani w Radomiu odpowiedziała, że to jest ryzyko klienta.
                      • Gość: Manio Re: ALFA STAR to dupki! :-O IP: *.zks.skoczow.pl 04.08.03, 07:59
                        Witam!
                        Naprawdę przykro mi że moi bardzo dobrzy znajomi zostali tak wykiwanie przez
                        jakiegoś palanta z biura Alfa-Star! :-<
                        Jarzynka nie podawajcie się niema tego złego co na dobre by nie wyszło, żeyczę
                        szczęścia w poszukiwaniu i wyjechaniu na zaplanowany urlopik!
                        i sorki jeszcze raz za wczoraj!
                        Pa!
                        • Gość: Ruda Re: Beznadzieja IP: *.lublin.mm.pl 04.08.03, 11:03
                          Nam również zmienili hotel, na Holiday Inn
                          (pradopodobnie)z Royal Rojana, czyli gwiazdkę mniej,być
                          może jeczcze będzie dopłata. alfa jest więc bardzo
                          niesoldną firmą, i na pewno nie będziemy jej klientami
                          więcej. Jak czytam różne wypowiedzi na forum, to są dużo
                          lepsze biura. NIe będę wymieniać, żeby ktoś nie pomyślał,
                          że robię reklamę innym, ale na pewno w przyszłości więcej
                          wcześniej zbiorę informacji, mimo to życzę wszystkim
                          udanych wakacji.
                        • Gość: jarzynka Re: ALFA STAR to dupki! :-O IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 11:07
                          maniek - spoko jeszcze nas odwiedzicie - może jak wrócimy z urlopu!
                          Alfa star jest beznadziejna - nachapała klientów ciekawa oferta i nie potrafi
                          ich obsluzyc.
                          • Gość: iwka Re: ALFA STAR to dupki! :-O IP: *.wroc.zigzag.pl 04.08.03, 16:07
                            Jarzynko,
                            w jakim teminie Alfa zobowiązała się zwrócić kasę? Pytam w razie czego- czy
                            zdąży sie coś wykupić, żeby nie zmarnować urlopu.
                            pozdrawiam
                            • Gość: mumok Re: ALFA STAR to dupki! :-O -BZDURA IP: *.icpnet.pl 04.08.03, 16:41

--------------------------------------------------------------------------------
                              Wlasnie wrocilem z Alfa z sharm el sheik, JESTEM ZACHWYCONY - zarowno miejscem
                              jak i najlepszym tam hotelem- Radisson SAS., Rezydenci naprawde super, dbaja o
                              wszystko- najlepszym przykladem nasza grupa miala wypadek autokarowy( egipscy
                              kierowcy :)) ) rezydent siedzial w szpitalu z poszkodowana cala noc a potem
                              tracili caly dzien na odwiedziny a wcale nie maja takiego obowiazku- w tym
                              przypadku ubezpieczyciel powinien sie ze swojej strony zajac sprawa pobytu w
                              szpitalu. Jesli macie jakies pytania piszcie mumok@icpnet.pl

• Gość: egipcjaninn Re: ALFA STAR to dupki! :-O -BZDURA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 22:46
                                chyba jestes z agencji ktora robi PR dla ALFY. ale nikt juz w to nie wierzy;-)
                                • Gość: mumok Re: ALFA STAR to dupki! :-O -BZDURA IP: *.icpnet.pl 05.08.03, 06:53
                                  Mozesz sprawdzic moje listy na forum z oktresu miedzy 16.07- 20.07 bylem przed
                                  zalatwionym na szybko wyjazdem. Nic nie wiedzialem ani o egipcie ani o Alfa
                                  Star ani o hotelach i blagalem ludzi o jakies opinie. To chyba swiadczy ze
                                  raczej tam nie pracuje. Pozdrawiam
                                  • Gość: Jarzynka Re: ALFA STAR to dupki! :-O -BZDURA IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 07:16
                                    Iwka-dzisiaj mam dostac pieniądze - ale wczasów na ten termin juz nie ma.
                                    Mumok - ja tez mialam jechac do Radissona - zapłacilam i dopelnilam wszystkich
                                    formalnosci na 3 tygodnie przed wyjazdem. Kupilam niezbedne rzeczy i czekalam
                                    na wyjazd. W czwartek ok. 6 zadzwonila agentka ze nie ma dla nas (mąz i ja oraz
                                    brat męza) miejsca. Ok mogą nas zakwaterowac w innym hotelu ale tez 5*. A ty
                                    propozycja: novotel 4* wg.pegas (w innych polskich biurach nie znalazlam) i wg.
                                    stron wyswietlonych na google. Czy tak robi dobra, szanujaca klienta firma?
                                    Alfa star nie szanuje nas - poczytaj ile osób przesuneli.
                                    • Gość: mumok Re: ALFA STAR to dupki! :-O -BZDURA IP: *.icpnet.pl 05.08.03, 07:50
                                      Macie racje- tak nie powinno byc. radisson dostal olbrzymie oblozenie ze
                                      wzgledu na to ze jest wg. mnie najlepszy. Mam w takim razie duze szczescie ze
                                      tam bylem bez klopotu. Sprobuj zalatwic go przez selectours bo wiem ze maja tam
                                      jeszcze do niego miejsca. Pozdrawiam
                        • Gość: ROMEK Re: ALFA STAR to dupki! :-O IP: 217.11.140.* 11.08.03, 17:23
                          ALFA, NIC SIĘ NIE MARTWCIE OPINIAMI ROZHISTERYZOWANYCH POLACZKÓW, KTÓRZY
                          JESZCZE PRZED WYCIECZKĄ LUBIĄ WBIJAĆ SIĘ W" FAZĘ"ŻE NA PEWNO URLOP SIĘ NIE UDA
                          I TO WY JESTEŚCIE TEMU WINNI HAHAHAHAHAH!!!! MY ( POLACZKI ) PO PROSTU
                          UWIELBIAMY HISTERIĘ , NAJLEPIEJ ZBIOROWĄ!!!PO PROSTU ZLEJCIE TE " SMUTNE"
                          KOMENTARZE A DLA MNIE, KAŚKI, TOMKA, JOLI, OLGI, KRZYSZTOFA I PARU INNYCH
                          ZAJEBISTYCH LUDZI Z POZNANIA I TAK JESTEŚCIE THE BEST!!!!!!!
                          P.S. DZIĘKI ZA WAKACJE ŻYCIA, TAK TRZYMAĆ :)
                          ŚCISKAMY REZYDENTÓW
                          • Gość: jarzynka Re: ALFA STAR to dupki! :-O IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 07:17
                            oj Romek, ty pewniw tez byś został jak to okresliles "rozhisteryzowanym
                            Polaczkiem" gdyby tuż przed wyjazdem poinformowano Cie ze nie mam dla ciebie
                            miejsca w hotelu i masz do wyboru hotel o gorszym standardzie. nim zaczniesz
                            kogokolwiek krytykowac postaw sie w sytuacji tej osoby. Myslenie nie boli!
    • Gość: naiwna Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.radom.pl 18.08.03, 15:03
      Promocja w ALFA STAR wygląda tak. Letnia eskapada ( marzec 2003)-promocja miało
      być o 350 zł taniej od osoby. Czyli wyjazd kosztuje nas z promocją 4900 zł od
      2 osób. Jak uzupełnialiśmy wpłatę ( lipiec 2003) to wyjazd na 2 osoby kosztował
      4700 zł. Niby tylko 200 zł różnicy ale miła Pani z ALFA STAR powiedziała ,że
      promocja to moje ryzyko i już mam dopłacić do 4900 zł co zrobiłam.
    • Gość: Agnieszka Pikulska Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: 62.135.62.* 18.08.03, 15:14
      Witam
      Wczoraj dostalam list od Pana Jacka R. z Zakopanego, ktory mial podobne obawy.
      Przegladajac Wasze uwagi i pytania na forum, wlasnie widze, ze to calkiem
      spory problem. Zalaczam wiec ponizej odpowiedz, jaka wyslalam do Zakopanego.
      Pozdrawiam;

"Powiem wprost: Egipt rzadzi sie wlasnymi prawami i bardzo mozliwe, ze
      niedociagniecia w organizacji tj. przekierowywanie ludzi do innych hoteli
      niekoniecznie jest wina biur turystycznych... Egipt to najbardziej
      niezorganizowany kraj, w jakim kiedykolwiek bylam ,a bywalam tu i tam.
      Egipcjanie obiecuja zawsze i duzo, nawet jesli chodzi o rezerwacje hotelowe, a
      pozniej okazuje sie, ze nic z tego... Biura podrozy dostaja znacznie nizsze
      ceny na pokoje hotelowe (bo sa to wycieczki zorganizowane i daja gwarancje
      klientow). Czasem moze sie wiec zdarzyc, ze do hotelu zglasza sie grupa
      turystow z ulicy, sa w stanie zaplacic za pokoj nawet do 100 proc. wiecej... A
      pozniej sie okazuje, ze brak miejsca...
      Prosze zauwazyc, ze osoby wykupujace drozsze wycieczki do Hurghady raczej nie
      maja takich problemow...
      Do Hurghady w ciagu tygodnia przylatuje (okres letni) ponad 20 samolotow z
      Polski... Problemy z hotelami uwazam wiec, za sporadyczne... Mam mnostwo
      znajomych, ktorzy przyjezdzali tutaj (wycieczki zorganizowane) wiele razy i
      nigdy nie narzekali.
      Oczywiscie znam i takich, co wywolywali ogromne awantury bo np. sciany pokoju
      w katalogu byly zielone, a oni dostali pokoj w kolorze pomaranczowym:). I
      musze przyznac, ze czasem wstyd mi za takich polskich turystow, sa uwazani
      tutaj za najbardziej marudnych.

Mysle, ze nie powinien miec Pan problemow, zycze tego Panu z calego serca. Na
      wszelki wypadek moze jednak warto potwierdzic rezerwacje na nazwisko, zeby
      spac spokojnie...

Zycze wspanialych i udanych wakacji;
      Agnieszka Pikulska"
      • Gość: monia76 Re: ALFA STAR IP: *.u.mcnet.pl 18.08.03, 16:25
        wlasnie wrocilam z tygodniowego pobytu z alfa star w hurgadzie. w naszym hotelu
        mieszkali goscie, ktorzy przyjechali z eximem, oasisem, BB i triada. powiem wam
        jedno: TYLKO klienci alfa star nie mieli ogranizacji NIC do zarzucenia. nawet
        ci, ktorzy zostali przeniesieni do innego hotelu niz ten, ktory rezerwowali, bo
        zwykle byli zachwyceni tym, w ktorym wyladowali.
      • Gość: iwka Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 19.08.03, 21:28
        Do Pani Agnieszki Pikulskiej
        W jaki sposób potwierdzić rezerwację , Czy ma Pani na myśli ,aby zadzwonić do
        hotelu w Egipcie i tam dowiedzieć się czy pokój jest zarezerwowany?
        iwka
    • Gość: XXX Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 17:52
      Droga Iwko. Niestety biura są uzaleznione od zagranicznych kontrachentów. Jeśli
      biuro nie ma wyłączności na dany hotel to nie ma wglądu do ilości wolnych
      pokoi, a zgłoszenia przychodzą z całego świata. Oczywiście zdarzają sie
      sytuacje ze zmiana hotelu zdarza sie z winy pracownika biura bo potwierdził
      większą ilość miejsc niż ma w puli. Wie trudno powiedziec 100%czym są
      spowodowane te zmiany.

Pozdrawiam
    • Gość: Replay Re: ALFA STAR- WRÓCIŁEM!!! IP: 80.51.235.* 18.08.03, 19:57
      Zamiana Golden 5 na Desert Rose Rsort wyszła chyba na dobre. Hotel był ok. Na goldena spoglądałem przez płot i robiłem to bez żalu. Nie odczuwałem wogóle ilości tyrystów, nie było walk o leżaki ani o tależe na posiłkach.Oczywiście te przetasowania są irytujące , spotkałem dziewczyny które miały mieszkać w Desert Rose a trafiły do Goldena ????? Podejrzewam w tym całym układzie reke arabów( robiących własne interesy) i traktowanie nas jako tyrystów zapychających hotelowe wakaty.
      Pozdrawiam Replay
      • Gość: TRAXX Re: ALFA STAR- WRÓCIŁEM!!! IP: 126.17.62.* 20.08.03, 11:28
        kurcze, upatrzyłem sobie w El Gounie z oferty Alfa Star hotel Sheraton Miramar,
        jeszcze nie kupiłem wycieczki, chce to zrobić w tym tygodniu i nie wiem czy do
        niego trafie jak go kupie, wiem, ze w ofercie ma go BB (opinie o tym biurze są
        różne, i nie wiadomo, które są prawdziwe) oraz Triada, która podobno Sheratona
        kupuje od Alfa Star. Ktoś był w tym hotelu może?
        • Gość: KRABE Re: ALFA STAR- WRÓCIŁEM!!! IP: 217.30.159.* 20.08.03, 11:40
          PO ROZSĄDNEJ CENIE TJ. 2600 ZA 2 TYG. MA GO TEŻ EXIM TOURS
        • czytelnik22 Re: ALFA STAR- WRÓCIŁEM!!! 20.08.03, 11:43
          Gość portalu: TRAXX napisał(a):

> kurcze, upatrzyłem sobie w El Gounie z oferty Alfa Star
          hotel Sheraton Miramar,
          >
          > jeszcze nie kupiłem wycieczki, chce to zrobić w tym
          tygodniu i nie wiem czy do
          > niego trafie jak go kupie, wiem, ze w ofercie ma go BB
          (opinie o tym biurze są
          > różne, i nie wiadomo, które są prawdziwe) oraz Triada,
          która podobno Sheratona
          > kupuje od Alfa Star. Ktoś był w tym hotelu może?

Czemu nie poczytasz poprzednich wątków,przeciez bardzo
          dokładnie go opisałem kika dni temu, jak masz jeszcze
          jakieś dodatkowe pytania to zapraszam w wątku Sheraton
          Miramare z Eximem - super.
          PZDR
          • Gość: do czytelnika Re: ALFA STAR- WRÓCIŁEM!!! IP: 217.30.159.* 20.08.03, 11:52
            napisz jakimi liniami leciałeś do egiptu z eximem? ja byłam pewna , że exim
            lata tylko air polonia a gdzieś na forum ktoś napisał, że egipskimi:-(
            • miriam_73 Re: ALFA STAR- WRÓCIŁEM!!! 22.08.03, 19:16
              Dzisiaj byłam na lotnisku i widziałam, że dzisiejsze turnusy Eximu zaróno do
              Hurgady jak i SHS wylatywały Lotusem.
              • Gość: a Re: ALFA STAR- WRÓCIŁEM!!! IP: server:* 22.08.03, 20:36
                LOTUS - czyje to linie ?
    • Gość: KRABE Re: ALFA STAR NIEPOKÓJ ROŚNIE!!!!! IP: 217.30.159.* 20.08.03, 11:41
      POWYŻEJ PISAŁM O HOTELU SHERATON MIRAMARE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka