Dodaj do ulubionych

3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki

• mikess Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 08:25
      Skupie się na jednej rzeczy, skrajnie irytującej: skąd pomysł żeby w
      wiadomościach każda na siłę nawiązywała do poprzedniej????!!!!
      Zrezygonować z tego absurdu.
    • lukas-cycle Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 09:27
      nie mam trzech sugestii a jedną.. prawdziwa Trójko wróc!!.. dużo Marka,
      3 kwadranse Jazzu, wszystko inne sprzed 3, 5 lat... Marcin Kydryński i Balonik
      niech zostaną..
      Rokos i Szydłowska pa pa..są radia które was potrzebują...
      • thrynkiewicz Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 09:44
        Bardzo lubię audycje Barona, Kantereita, Kosińskiego i Andrusa. Strzyczkowski -
        tak, ale niech lepiej prowadzi popołudniowe "Zapraszamy do Trójki". Niedźwiedzki
        i Kaczkowski muszą zostać
        Zdecydowanie za dużo jest na antenie Szydłowskiej. Rokos i Kammel - out! Orzech,
        Wrona i Kydryński są mi obojętni.
    • nera13 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 09:59
      Uwielbiam trójkę! Nie zmieniać prawie nic- jak najwięcej Niedźwiedzia,
      Kydryńskiego, Kuby Strzyczkowskiego, Stelki, Barona i audycji "naprawdę na
      żywo", z telefonami od słuchaczy. Zlikwidować tylko to idiotyczne pasmo w
      sobotę wieczorem i RDK. Z radością pożegnałabym też Szydłowską- kobietę z
      głosem świadczącym o ostrym i przewlekłym nieżycie nosa i strasznie irytującym
      stylu bycia.
    • thenosmokingorchestra Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 10:10
      witam
      ja szczerze mowiac juz stracilem nadzieje na poprawe, i przerzucilem sie na inne
      stacje - ale musze sobie wybierac muzyke z innej (innych), infomracje z innych.

generalnie powrocil bym do ramowki sprzed kilku/kilkunastu lat i przede
      wszystkim do ludzi, ktorzy wtedy prowadzili programy. a tak na dziendobry to nie
      moge zniesc programow prowadzonych przez Dariusza Bugalskiego - poziom jego
      niewiedzy, kompleksow, braku wyczucia sytuacji oraz "swiadomosc" własnej
      "doskonałosci" przeraza mnie. dystans pomiedzy panem Bugalskim i Jerzym
      Sosnowskim (doskonały radiowiec) w audycjach "Klubu Trojki" jest czasami nie do
      zniesienia. to znaczy kiedys byl - teraz nie wiem, bo ostatnio juz go nie
      slucham. ;]
      • addictedtoradio Trochę więcej sugestii 13.07.06, 10:30
        Widzę, że w końcu jakiś wątek ożył na forum ;)
        Pozwolę sobie więc dorzucić swoje trzy grosze, skoro taka żywa dyskusja się
        nawiązała ;)
        Oto moje propozycje:
        1) Radykalnie zmniejszyć ilość pani Szydłowskiej na antenie, ale nie wyrzucać
        jej całkowicie- zostawiłbym jej jakąś audycję autorską,
        2) Zrezygnować z konkursów SMSowych niepasujących do rzekomo inteligenckiego
        charakteru stacji,
        3) Poluzować sztywne "uplejlistowienie" pasma dziennego, od plejlisty nie
        uciekniemy, ale dlaczego dana piosenka ma być grana 6 razy dziennie, skoro może
        1 albo 2 (poza oczywiście nowością na dany dzień). Dać prowadzącym poszczególne
        pasma więcej swobody (co nie znaczy, żeby zamieniać wszystko w audycje
        autorskie- to rzeczywiście będzie powrót do niszy)
        4) Więcej audycji autorskich w weekendy, i powiedzmy od godziny 18 w dni
        powszednie
        5) Rozluźnienie niesłychanie sztywnego i traktującego o niczym pasma "Trójka
        budzi ludzi"
        6) Nie starać się za wszelką cenę robić kopii radia sprzed 5 lat, bo dwa razy
        się do tej samej rzeki nie wchodzi (niemniej kilka propozycji powrotu do
        dawnych audycji nie zaszkodzi), starać się przede wszystkim zrobić radio rónie
        ambitne i ciekawe jak tamto a nie takie jak tamto.

P.S.
        Nie robić tego co zrobił pan Sobala w radiu Bis.

Pozdrawiam serdecznie, bardzo serdecznie ;)
        • ponuractwo Re: Trochę więcej sugestii 13.07.06, 10:40

Bardzo mi odpowiadają onbie wypowiedzi! BARDZO!!!
          Podpisuję się pod tymi propozycjami po stokroć!!!
          W razie czego podam swoje dane, gdybyśmy coś mieli dokumentować!!!
          Pozdrawiam!!!

Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki
          Autor: thenosmokingorchestra
          Data: 13.07.06, 10:10

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz
          witam
          ja szczerze mowiac juz stracilem nadzieje na poprawe, i przerzucilem sie na inne
          stacje - ale musze sobie wybierac muzyke z innej (innych), infomracje z innych.

generalnie powrocil bym do ramowki sprzed kilku/kilkunastu lat i przede
          wszystkim do ludzi, ktorzy wtedy prowadzili programy. a tak na dziendobry to nie
          moge zniesc programow prowadzonych przez Dariusza Bugalskiego - poziom jego
          niewiedzy, kompleksow, braku wyczucia sytuacji oraz "swiadomosc" własnej
          "doskonałosci" przeraza mnie. dystans pomiedzy panem Bugalskim i Jerzym
          Sosnowskim (doskonały radiowiec) w audycjach "Klubu Trojki" jest czasami nie do
          zniesienia. to znaczy kiedys byl - teraz nie wiem, bo ostatnio juz go nie
          slucham. ;]
          • ponuractwo Re: Trochę więcej sugestii 13.07.06, 10:42
            TA DRUGA WYPOWIEDź, KTóRą PODAłAM, TO TA POWYŻEJ!!!
            BRAWO!
        • fagot3 Dziady i nudziarze - WON 13.07.06, 10:42
          • ponuractwo Re: Dziady i nudziarze - WON 13.07.06, 10:46
            A co Ty koleś? A kto Cię tu prosił? jakie dziady? Mało Ci innych stacji?
            Sieczki i łatwizny tyle, że nie musisz schylać się nad "3"!!! Szkoda Twego
            wysiłku w ten upał! "Czep się Rzepie...........a ja się nie odczepię"

• fagot3 Re: Dziady i nudziarze - WON 13.07.06, 10:51
              Dziecko, nie denerwuj sie i popros mame zeby Ci laxigen od kaszki przecedzila.
              Chodzi o to, zeby trojka byla programem na poziomie, a zgredy z komunistycznym
              stylem myslenia (Kaczkowski, ktory bal sie puszczac The Clash, za to Meryljon
              zawsze) i tworzenia powinny znalezc sie na EMERYTURZE !
              • japierdolik Re: Dziady i nudziarze - WON 29.01.14, 17:47
                Mnie tam trójka pasuje w takim kształcie jak jest. Jedynie tego blazna Strzyczkowskiego wywaliłbym na zbity łeb, najlepiej na Bialoruś niech spada, bo nie da się sluchać tego jego bełkotu.
          • fagot3 Re: Dziady i nudziarze - WON 13.07.06, 10:48
            1. Kaczkowski - pierwszy truciciel gustów - emerytura.
            2. Niedźwiecki - koszmar, niech swoje jankeskie popeliny promuje gdzies indziej
            3. Kydrynski - ma miejsce na lans gdzie indziej i ten pseudo dzez nieznosny.
            Niech lukruje slodki chloptas w klubach warszawskich, gdzie spotka na pewno
            wielu kolegow huehuehue.
            4. Mann - won. To juz jest nieznosne. Niech sie dziecmi zajmie.
            5. Kosinski - na taczki !
            Wiem, ze zaraz powiecie zebym se hip hop albo disko polo posluchal. Nic z
            tego.
            • patrzenaciebie Re: Dziady i nudziarze - WON 13.07.06, 10:54
              fagot3 napisał:

> 1. Kaczkowski - pierwszy truciciel gustów - emerytura.
              > 2. Niedźwiecki - koszmar, niech swoje jankeskie popeliny promuje gdzies indziej
              > 3. Kydrynski - ma miejsce na lans gdzie indziej i ten pseudo dzez nieznosny.
              > Niech lukruje slodki chloptas w klubach warszawskich, gdzie spotka na pewno
              > wielu kolegow huehuehue.
              > 4. Mann - won. To juz jest nieznosne. Niech sie dziecmi zajmie.
              > 5. Kosinski - na taczki !
              > Wiem, ze zaraz powiecie zebym se hip hop albo disko polo posluchal. Nic z
              > tego.

brawo!
            • jureek Re: Dziady i nudziarze - WON 13.07.06, 11:02
              fagot3 napisał:

> 1. Kaczkowski - pierwszy truciciel gustów - emerytura.
              > 2. Niedźwiecki - koszmar, niech swoje jankeskie popeliny promuje gdzies indziej
              > 3. Kydrynski - ma miejsce na lans gdzie indziej i ten pseudo dzez nieznosny.
              > Niech lukruje slodki chloptas w klubach warszawskich, gdzie spotka na pewno
              > wielu kolegow huehuehue.
              > 4. Mann - won. To juz jest nieznosne. Niech sie dziecmi zajmie.
              > 5. Kosinski - na taczki !
              > Wiem, ze zaraz powiecie zebym se hip hop albo disko polo posluchal. Nic z
              > tego.

A właśnie, że nie. Nie będę Ci pisał, czego masz słuchać. Chciałbym tylko, żebyś
              postarał się choć trochę uzasadnić swoje propozycje wyrzucania z Trójki było nie
              było bardzo popularnych radiowców. W przypadku Kaczkowskiego przynajmniej jeden
              konkret dałeś, że Clash nie puszczał, a co z innymi? Napisanie "to jest
              nieznośne" lub "na taczki" raczej nie jest merytorycznym uzasadnieniem.
              Czy może chodzi Ci tylko o ich wiek biologiczny i zrobienie miejsca młodym,
              dynamicznym itd...?
              Jura

P.S. Niech zgadnę. Jesteś albo radiowcem, albo prowokatorem. Na słuchacza mi nie
              wyglądasz.
              • fagot3 Re: Dziady i nudziarze - WON 13.07.06, 12:43
                jureek napisał:

> A właśnie, że nie. Nie będę Ci pisał, czego masz słuchać. Chciałbym tylko,
                żeby
                > ś
                > postarał się choć trochę uzasadnić swoje propozycje wyrzucania z Trójki było
                ni
                > e
                > było bardzo popularnych radiowców. W przypadku Kaczkowskiego przynajmniej
                jeden
                > konkret dałeś, że Clash nie puszczał, a co z innymi? Napisanie "to jest
                > nieznośne" lub "na taczki" raczej nie jest merytorycznym uzasadnieniem.
                > Czy może chodzi Ci tylko o ich wiek biologiczny i zrobienie miejsca młodym,
                > dynamicznym itd...?
                *
                Nie jestem ani radiowcem, ani prowokatorem. Zauwaz, iz wymienionych wyzej
                mistrzow laczy jedna zasadnicza cecha, a raczej jej kilka mutacji. Narcyzm,
                samouwielbienie, jakis dziwny eskapizm; w przypadku Kaczkowskiego i
                Kydrynskiego zalatuje nawet werbalnym onanizmem. Oni zyja caly czas w
                swiadomosci, ze jest tylko 3-ka, nie ma innych stacji, internetu, kablowek etc.
                Jestesmy MY, nasze cudowne nieskalane gusta, MY prorocy i sprzedawcy prawd
                wszelakich i slowa uczonego. Motloch niech slucha i sie uczy. Posluchajcie
                Metza, ktorego fanem nigdy nie bylem nota bene. Malo gadania, jezeli juz to z
                sensem i bez autopromocji, duzo dzwiekow, w wiekszosci nowoczesnych, blizej
                swiata ;-)
            • macrad Re: Dziady i nudziarze - WON 13.07.06, 11:09
              Co za bogactwo języka...
              Palce lizać ;D
            • tanczacy.z.myslami Re: Dziady i nudziarze - WON 13.07.06, 13:06
              fagot3 napisał:

> 1. Kaczkowski
              > 2. Niedźwiecki
              > 3. Kydrynski
              > 4. Mann
              > 5. Kosinski

Dobra, napisałeś czego nie chcesz.
              Teraz napisz rzeczowo, czego byś chciał, bo chyba nie ciszy na antenie.
    • stanislaw-z-lodzi Cztery sprawy 13.07.06, 10:43
      Po pierwsze: nie ulegać PISowi
      Po drugie: Wywalić siestę i tego nudziarza Kydryńskiego
      Po trzecie: Wywalić Czarny piątek
      Po czwarte: Agniszka Szydłowska na prezydenta!
      • tanczacy.z.myslami Re: Cztery sprawy 13.07.06, 13:07
        stanislaw-z-lodzi napisał:

> Po czwarte: Agniszka Szydłowska na prezydenta!

Taaaa... Warszawy? Zamiast Marcinkiewicza? :)
      • pabellos Re: Cztery sprawy 13.07.06, 22:39
        stanislaw-z-lodzi napisał:

> Po pierwsze: nie ulegać PISowi
        > Po drugie: Wywalić siestę i tego nudziarza Kydryńskiego
        > Po trzecie: Wywalić Czarny piątek
        > Po czwarte: Agniszka Szydłowska na prezydenta!

zgadzam się co do punktow 1 i 3.
        Co do 2 - Kydryńskiego toleruję, od czasu do czasu puszczana przez niego
        muzyczka przynosi jednak ukojenie
        Co do 4 - Szydłowskiej nie cierpię -Szydłowska musi odejść;)))

• patrzenaciebie 'za a nawet przeciw' 13.07.06, 11:02
      ogólnie nie jest to najgorszy pomysł na audycję, ale czasu jest zbyt mało. prowadzący stara się zrobić wszystko, zagrać piosenkę i pogadać o polityce i z reguły nic dobrego z tego nie wychodzi. nowe szefostwo trujki winno rozważyć, co zrobić z tym programem: zdjąć, albo dać więcej czasu antenowego?
    • qbex92 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 11:18
      1.Kostrzewa
      2.Kostrzewa
      3.Kostrzewa
      4.Kostrzewa
      ...
      2541.Kostrzewa
      Trójkowy Ekspres to była niesamowita audycja...
      Poza tym czemu 3maj z nami Stelki jest w nocy? Dla mnie kompletny bezsens...
    • comendante Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 11:26
      Jak rozumiem nie jest możliwe do powrotu ramówki z przed lat ale:
      - powrót Teatrzyku Zielone Oko
      - powrót na swoje miejsce powtórki z rozrywki - w niedzielne poranki mogły by
      powrócić audycje satyryczne :) - nikt o tym nie wspomniał:(
      - powrót klubu ludzi ciekawych wszystkiego
      - zróżnicowanie muzyczne np: gitarą i piórem - fajne było, pod dachami paryża 3
      kwadranse jazzu na swoje miejsce
      - i zatrudnić takiego człowieka jak śp Wiktor Piotrowski - genialne audycje
      - codziennie powieść w wydaniu dźwiękowym też była bomba
      - jeszcze o muzyce - super były audycje o muzyce poważnej
      Ogólnie rzecz biorąc program trzeci był git bo było w nim wszystkiego po troche
      dlatego zbierał tak liczne grono wiernych słuchaczy, którzy tęsknią za tym co
      było jeszcze nie tak dawno.
      Pozdrawiam wszystkich miłośników starej trójki.
      Comendante.
      P.S.
      A taki pomysł wpadł mi do głowy są archiwa jet internet a niech puszczą
      archiwalne audycje przez internet poprzeplatane tylko aktualnymi wiadomościami
      co godzinę. Ciekawo jaki odsetek słuchaczy by wtedy taki program zebrał nazwać
      go można by było program trzeci nostalgia - przypomina mi się odrazu audycja
      lubię szum starych płyt też niej nie ma już. Ale pomysł pewnie uznacie za głupi.
      • h32 Ściągnąć Wałkuskiego! 13.07.06, 11:57
        Ściągnąć z USA Wałkuskiego i dać go na ranki zamiast Barona.
        Wałek marnuje się jako odczytywacz korespondencji.
        • humbug96 Nietylko dla Orów !!!! 13.07.06, 15:45
          Mann, Wasowski i ten taki szczurowaty - nie pamiętam nazwiska - mnie to śmieszyło wtedy
    • renekk Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:04
      Mam nadzieje że dziennikarze z trójki tu zajrzą z ciekawości i taki np pan
      Rokos sam odejdzie jeśli ma odrobine honoru.
      Zastanawiam się swoją drogą jak komuś wyszło w tych mądrych badaniach że
      Polakom potrzebna kolejna głupkowata,eremefopodobna rozgłośnia,skoro od kilku
      lat zmiany idą w tym kierunku.
      Tak jak zapewne większość starych słuchaczy,wychowałem już kolejne pokolenie
      fanów,które propaguje je z dobrym skutkiem wśród rówieśników i to jest
      najlepszy sposób na utrzymywanie ew powiększanie tego grona.
      Jeśli jest to 8% to niech będzie 8.Po co sztucznie zabiegać o słuchacza któremu
      zależy jedynie na wygraniu discmana.
      Przy okazji jeśli nie znikną te głupkowate konkursy to chyba już odpuszcze.Nie
      mogę słuchać radia jedynie w nocy.
      Jeszcze personalnie.Też rwałem sobie włosy jak odchodził Wałkuski no ale to
      jego pryw decyzja a Baron jest super.
      Szydłowska jak dla mnie ok,Kostrzewa mnie troche irytował z tą jego
      statystyką.Pamiętacie już w lutym wybierał płyte roku,potem jeszcze kilkanaście
      innych otrzymywało to miano,a w piątce mieściło sie średnio 30-40.
      Strzyczkowski zdecydowanie na popołudnie od 16-19.Nie podoba mi sie za a nawet
      przeciw.Prosi się słuchaczy o udział w audycji a potem im się dziękuje(albo i
      nie)po 10 sekundach.W przeciwieństwie do doskonałego klubu trójki.
      Generalnie radio trzyma poziom tylko w godz 21-9.Reszta do dużych zmian.
      Jeszcze raz.Panie Rokos-PROSIMY.
      • renekk Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:13
        Aha,p.Józka od kurczaków też już troche za dużo.
        Dać odpocząć Halamie a w lato sięgnąć do archiwum.
        Najlepiej Andrus z powtórką na godz 13.
        • sealion Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:30
          Ktoś już wspomniał: przywrócić teatrzyk zielone oko i ne tylko dla orłów w
          piątkowy wieczór po liście.
        • tekisk Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 14:23
          renekk napisał:

> Najlepiej Andrus z powtórką na godz 13.

O , nie ! Nie . Nie ?
          W tym czasie jestem w pracy a tam króluje ( przegłosowane większością głosów )
          inna ( bardzo nie lubiana przeze mnie )stacja .
      • atikin5 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 13:11
        Kochani, jak to wszystko (!) przeczytałem, to mam taką refleksję: radio to
        ludzie. Piszecie o ludziach, nie programie. I dobrze. Bo to właśnie
        siła „trójki” - ludzie i ich radio (czytaj: gadanie i muzyka, jaką grają).
        Tylko, że to wszystko było… bo nie ma „trójki”, jest niestety „trujka”. To jest
        podstawowy fakt i nie wierzę (a optymista ze mnie), że cokolwiek w państwowym
        Radiu może to zmienić.
        Wychowałem się na „trójce” i ośmielam się twierdzić, że nie tyle rodzina,
        szkoła czy rówieśnicy, ale właśnie „trójka” mnie ukształtowała (40 lat minęło
        ze 4 lata temu…). I to już nie wróci, tak jak nie cofniemy się do czasów sprzed
        Internetu… ale ludzie są i będą - zatem jakby owe szydłowskie czy rokosy poszły
        precz, to jakaś nadzieja zostaje na odtrucie…
        wiem, że obecnej „trujki” słuchają nie tylko moi rówieśnicy, choć oni
        przeważają.. ale oferta jest duża i można wybierać, dlatego dobry, myślący
        dyrektor mógłby te stacje zamienić w żyłę złota dla pokolenia 50-20 latków…
        choćby TYLKO realizując to, o co prosicie i co proponujecie. Przecież ja i
        podejrzewam większość was „kupi” w ciemno „trójkę” - nawet jeśli nie taką, jak
        20 lat temu, to taką, w której nie usłyszą kameli, rokosów czy szydłów…. Ale to
        marzenie, nasza polska „realisty” jest jaka wszyscy znamy - zostanie
        nam „trujka”, a może „trujca”… jeśli upolityczni się dalej zgodnie z duchem
        kaczego chodu….
        Mam życzenie/marzenie - niech nowy dyrektor przeczyta to wszystko, co
        napisaliście i wybierze tylko 3 najczęściej zgłoszone wasze postulaty i po
        prostu je zrealizuje. to byłby rewolucyjny początek odtrucia… pomarzyć warto…
        Ale tylko pospolite ruszenie mogłoby to sprawić… sierpień blisko, a my, Polacy,
        lubimy historię….
        Dajcie głos, kiedy ruszycie!
    • mkruzo Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:36
      Nie przesadzaj z odsunięciem M.Rokosa, jest taki bo taka jest formuła
      prowadzonego programu!!
      Ale zmiany są konieczne!!!!!
      • redlich Niech ktos wysle linka do tego forum Szydlowskiej! 13.07.06, 12:39
        moze sie dziewczyna opamieta.
      • renekk Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:15
        Jak łatwo sprawdzić po przeczytaniu wszystkich wpisów,kol Rokos jest nie tylko
        moim faworytem do odsunięcia od mikrofonu.
        Tobie jako dwudziestoparolatkowi może tak bardzo nie przeszkadzać ale ja jak i
        wielu innych wychowaliśmy się na troche bardziej subtelnym poczuciu humoru.
        I to właśnie dzięki pr3 i(Mann,Niedżwiecki,Wassowski).
        Zresztą,jeśli czujesz różnice miedzy np Woody Allenem a Benny Hilem,lub
        Kabaretem Moralnego Niepokoju a kabaretem(sic) O.T.T.O. to powinieneś wiedzieć
        o czym mówie.
        Prywatnie to może być sympatyczny chłopak ale tutaj wybitnie nie pasuje.
    • mkruzo Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:49
      Zmiany wprowadzić!!!
      Powrócic do dłuższej popoł. "Zapraszamy do..."(może Pan Kuba by znów
      poprowadził :-)), dłuzszy "Puls..." z udziałem słuchaczy, kiedyś była
      audycja "Wrzuć Trojkę" warto rozważyć,P. Kaczkowski w wiekszej ilości!!!
      Mam ndzieje że K. Skowronski oglądnie forum
      Co do osób:
      Orzecha "zlikwidować", Kanterait tez taki sobie (chyba że sie jeszcze nauczy)A
      A na koniec mam marzenie: usłyszeć jeszcze kiedy jak P. Kaczkowski mówi: Jest
      środa, jest wpół do trzynastej" to byłoby COŚ!!!
    • polaris161 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:50
      Jakoś mało jest wątków dotyczących POWTÓRKI Z ROZRYWKI, a w sumie Trójka to
      jedyne radio, które stara sie kształtować poczucie humoru - dla osób takich jak
      my (czyli małżeństw mieszkających bez telewizora) Powtórka jest ważna z
      wyjątkiem bardzo starych zramolałych skeczy jak kulisy ekranu i reportaże
      penetrujace - tego czasami nawet ja juz nie mogę znieść...
      Poza tym uwielbiam Andrusa i jemu tak jak Baronowi przyznałabym podwyżkę od
      zaraz.
      Mam natomiast niewątpliwy problem z Dobroń - każdy kto otarł się o problem
      zaburzeń polegających na tworzeniu mieszanki wybuchowej z wątków różnych wyznań
      i wierzeń z pseudopozytywnymi przekonaniami o rzeczywistości musi miec po tej
      babie czkawkę... wyłączam radio bo nie moge ni cholery tego słuchać
      Niestety drugim powodem mojego sprintu w kierunku radia - również w celu
      wyłączenia jest rokos!!! to jest takie tandetne ględzenie pod jajecznice, że ja
      nie wiem jak ten koleś tam trafił - dno choc innego rodzaju niz szydlowska,
      ktorej pelno nie wiedziec czemu, a ja bym chciala wiecej Niedzwickiego i Helen
      Pozdrawiam
    • czekolada_z_orzechami Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 12:55
      popieram powrót do starej wersji "muzycznej poczty UKF" zdecydoowanie.
    • joanna512 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 13:07
      Przedewszystkim powrót Pawła Kostrzewy. Po jego odejściu audycje emitowane od
      poniedziałku do piątku do 21 pod względdem muzycznym zaczeły się coraz bardziej
      upodabniać do nijakiej papki emitowanej przez stacje typowo komercyjne. Tak
      jakby Trójka zaczynała sie przestawiać na inny rodzaj odbiorców. Rozumiem, ze
      radio musi się stosować do praw rynkowych i że zależy wam na jak największej
      liczbie słuchaczy, ale sami pobierając abonament twierdzicie, że macie misje.
      Kiedyś to była moja ulubiona stacja. Teraz szczerze mówiąc we wspomnianym
      czasie antenowym często nie daje się jej słuchać. Staracie sie upodabniać
      muzycznie do innych stacji, przez co przestajecie się wyróżniać. Tracicie to
      coś, co sprawiało, że po włączeniu miało się pewność na kontakt z czymś
      bardziej wyszukanym, głębszym, czasami dzikrzym i innym od przytłaczającej ze
      wsząd tandety. To prawda, że słuchaczy trójki jest mniej niż innych stacji, ale
      też są to słuchacze wierni, nie twierdze, że lepsi czy gorsi od innych, ale
      mamy może trochę inne potrzeby niż większość społeczeństwa i kiedyś Trójka to
      rozumiała.
      Na koniec chciałam tylko dodać, że Paweł Kostrzewa potrafił nawiązać świetny
      kontakt ze słuchaczem, bez uciekania się do agresywnego psełdo-luzu.
    • raczycki Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 13:12
      1.Pawel Kostrzewa !!!! Wracaj chlopie bo Ciebie potrzeba.
      2.Wiecej Metza i Kaczkowskiego
      3.Zlotousty i przezabawny Rokos zakaz odzywania sie w radiu i miejscach
      publicznych
      4.Szydlowskiej tez by mozna podziekowac...
      • porcupine5 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 13:26
        1.STELMACH
        2.STELMACH
        3.STELMACH

Dzięki niemu poznałem dużo genialnej muzyki. Z tego co mówi na antenie i jak
        mówi wynika, że ma ogromną wiedzę a muzyka to jego pasja. Jak dla mnie Stelmi
        zdecydowanie lepszy od Kostrzewy. Po prostu wierzę mu jako dziennikarzowi dużo
        bardziej niż Kostrzewie. Stelmi czekamy na twoje audycje!
        • hazudo Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 13:53
          A ja trochę prowokacyjnie zapytam: skoro jest tak źle, to dlaczego jest tak
          dobrze? Wszyscy piszecie, jak to źle i co zmienić, a ja pytam: to dlaczego
          słuchalność Trójki powoli, ale wciąż rośnie (patrz badania słuchalności Radio
          Track)? To komu się ona podoba? (Mnie umiarkowanie) Kto jej słucha?
    • tetao Serwis informacyjny. 13.07.06, 14:34

1. Serwis informacyjny.

2. Serwis informacyjny.

3. Serwis informacyjny.

Wychowałam się na Trójce, ale musiałam ją rzucić, bo słuchanie trójkowych
      serwisów przekracza możliwości mojego systemu nerwowego. Próbowałam przez
      jakiś czas ściszać radio podczas serwisów, ale robienie tego co pół godziny
      nie ma sensu.

Wprawdzie wszystkie polskie serwisy informacyjne które znam są mniej lub
      bardziej nieobiektywne, zaściankowe, pełne komentarzy, czytane tak, jakby
      odbiorcami były osoby niepełnosprawne umysłowo, ale to mała pociecha. Trójka
      zawsze wyróżniała się in plus, a w tym zakresie jest nawet gorzej niż w wielu
      innych stacjach.
    • semeon Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 14:46
      Mnie najbardziej żal popołudniowej /16.00 do 19.00/ interaktywnej audycji
      oraz "Trójki pod księżycem". Nie lubię pani Szydłowskiej /Szydło/ wydaje się
      jakaś płytka i infantylna. A to co zrobiła pani Michniewicz /kreująca się na
      Monikę O./ z "Pulsem Trójki" to woła o pomstę do nieba.
    • talking_head chcę radia a nie kolejnej łojki w sylu RMF czy Zet 13.07.06, 14:51
      • ponuractwo Re: chcę radia a nie kolejnej łojki w sylu RMF cz 13.07.06, 14:59
        Ja też! Trójka miała osobowość i to bardzo silną, ja też się na niej wychowałam.
        To ona uczyła mnie jazzu, muzyki poważnej, rock`a, publicystyki, kreowała
        osobowości. Dawała czesto siłe do życia. I była ponadpokoleniowa!!!
        Też marzę o takim poziomie dla niej. A Kedryński? _ może i mówi dużo, lecz
        treściwie i można sie wielu rzeczy dowiedzieć, a muzyka - perełka. Mann tez
        niazły. Kostrzewy tez słucham, choć "mam już swoje lata". Bo dobry poziom
        wszystkiego, jest uniwersalny. A jak kto chce innych podziałów, to sieczka wkoło
        jest, w nadmiarze! Kochałam trójkję i chciałabym znowu!!!
        Całuję bywalców Trójki!
        • ponuractwo Re: chcę radia a nie kolejnej łojki w sylu RMF cz 13.07.06, 15:01
          Oczywiście Kydryński!!! Przepraszam!
    • aniela.pawlak I niech Jacek Cholewiński wróci do Trójki!!!! 13.07.06, 15:06
      Bardzo barkuje mi jego serwisów.
    • goja05 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 15:17
      Słucham codziennie i bardzo cenię Trójkę za:
      1. p. Barona (szczególnie jako druch zastepowy)
      2. Klub Trójki (p. Sosnowski, Bugalski)- sposób prowadzenia, tematyka
      3. Dobrą muzykę (p.Niedżwiecki, P. Kaczkowski)
      Generalnie i tak Trójka wyróżnia sie pozytywnie na tle innych stacji, najmniej
      w niej gadaniny o niczym, pustego paplania o pogodzie itp.
      Dobrze, aby utrzymano swoisty, niepowtarzalny klimat, skierowany głównie do
      ludzi inteligentnych, ciekawych świata. Trójka mimo wielu pomyłek (np.p. Kamel)
      i tak jest chyba najlepszą stacją radiową w zalewie tandety, komercjalizmu,
      głupoty, pustego gadania o niczym. Trójko dbaj o siebie i o nas,słuchaczy i nie
      dopuszczaj do powszechnego odmóżdżenia !!!!
      • gandalf711 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 15:25

podpisuję się pod tym postem

wychowałem się na tym programie

niestety dobre czasy nie wrócą
        niestety

brak wielu osobowości dziennikarskich a nowych... bardzo niewiele

• szakal35 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 16:16
          1."Trójka budzi ludzi","Trzecie śniadanie","Orzech i reszta","Najbliżej
          muzyki","Znaki szczególne","Tak się żyje"-out!
          2.Przywrócić "Muzyczna Pocztę UKF" nie w wersji plujlistowej
          3.Wydłużyć "Klub Trójki" i więcej J.Sosnowskiego,mniej D.Bugalskiego
          4.Postarać się o ponowne zatrudnienie Pawła Kostrzewy i dać mu pasmo 19-21!!!
          5."Za,a nawet przeciw" zubożyć o warstwę muzyczną-przecież to ostatecznie
          audycja publicystyczna,z udziałem słuchaczy
          6.Nie emitować co kilka minut dżingla "Trójka-najbliżej muzyki"
          7.Pozwolić rozwinąć się w autorskiej audycji Arturowi Orzechowi
          8.W audycjach plujlistowych pozwolić dziennikarzom na wejścia cześciej niż co 3
          piosenki
          9.Znależć miejsce dla autorskich audycji w porze aktywności biologicznej
          czlowieka dla:
          J.Deblessema,W.Manna,W.Ossowskiego,J.P.Wróblewskiego,B.Podmiotko,J.Kordowicza,G.Wasowskiego,
          P.Stelmacha,P.Klatta(nie pozwolić mu grać przebojów festiwali,których jest
          jurorem),M.Owczarka,przesunąć na dzień nocne audycje M.Kydryńskiego i
          P.Kaczkowskiego,
          10.Postarać się o powrót M.Olejnik,A.Semkowicz,H.M.Gizy,K.Ziemca
          11.Zostawić w P.Metza i A.Szydłowska(ale niech się nie męczy w audycjach z
          muzyką z playlisty,powinna dostać jeden lub dwa porządne programy autorskie i to
          wszystko)
          12.Przywrócić reportaż,teatr radiowy i wszelkie inne przejawy słowa mówionego na
          antenie
          13.Więcej jazzu i choć trochę miejsca na muzykę poważną
          14.Skończyć z nieprzyzwoicie mało inteligentnymi konkursikami sms-owymi
          15.Powrócić do nazwy Program Trzeci
          • tekisk Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 15:00
            szakal35 napisał:

>
            > 9.Znależć miejsce dla autorskich audycji w porze aktywności biologicznej
            > czlowieka dla:
            >
            J.Deblessema,W.Manna,W.Ossowskiego,J.P.Wróblewskiego,B.Podmiotko,J.Kordowicza,G
            > .Wasowskiego,
            > P.Stelmacha,P.Klatta(nie pozwolić mu grać przebojów festiwali,których jest
            > jurorem),M.Owczarka,przesunąć na dzień nocne audycje M.Kydryńskiego i
            > P.Kaczkowskiego,
            > 10.Postarać się o powrót M.Olejnik,A.Semkowicz,H.M.Gizy,K.Ziemca
            > 11.Zostawić w P.Metza i A.Szydłowska(ale niech się nie męczy w audycjach z
            > muzyką z playlisty,powinna dostać jeden lub dwa porządne programy autorskie i
            t
            > o
            > wszystko)
            > 12.Przywrócić reportaż,teatr radiowy i wszelkie inne przejawy słowa mówionego
            n
            > a
            > antenie
            > 13.Więcej jazzu i choć trochę miejsca na muzykę poważną
            > 14.Skończyć z nieprzyzwoicie mało inteligentnymi konkursikami sms-owymi
            > 15.Powrócić do nazwy Program Trzeci

Twoje trzy sugestie urosły do 15 . Zgadzam się z nimi w 99 %
            W punkcie 10 , wyłączyłabym A Semkowicz ( zbyt smuciła ) .
            W punkcie 11 , wyłączyłabym całkowicie A . Szydłowską .
          • atomix3 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 23.07.06, 17:57
            szakal35 napisał:

> 10.Postarać się o powrót M.Olejnik

hehe. Nie zgadzam się. Po pierwsze bardzo sie ciesze, ze Monia zastapia W Radiu
            Zet Skowronskiego, ktory dla mnie byl okropny. Po drugie nie wiem czy nowa
            wladza PR zgodzi sie na Monike Olejnik, ktora nie pozowli sobie, na prawicowe
            gadanie, jakie lubi pan Skweornski i nowa wladza ;)))
    • r3003 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 16:03
      "Zapraszmy do Trójki" i "Zagadkową niedzielę" powinien ponownie prowadzić
      najlepszy prezenter tzn. Kuba Strzyczkowski! W soboty popołudniowy blok
      muzyczny powinien przejąć ponownie (po wielu niesety latach) Piotr Kaczkowski -
      to co kiedyś robił, to była poezja. Czasami wolę słuchać "Kaczkę" niż to, co
      puszcza - to wielka osobowość. Podobnie jak Strzyczkowski, został wywalony
      przez Laskowskiego na margines, a przecież tacy ludzie jak oni, to nie tylko
      historia stacji, ale jej najlepsi pracownicy, kochani przez słuchaczy. Od czasu
      kiedy Strzyczor nie prowadzi "Zapraszmy ..." audycja straciła kompletnie klimat
      (Strzyczor jak nikt inny potrafi połączyć dowcip, kulturę osobistą i wspaniałą,
      trafną ripostę). Pani Szydłowska i wiecznie smutny Kostrzewa (grający jakieś
      beznadziejne popłuczyny), to jakieś nieporozumienie - niestety zadekowali się w
      Trójce od wielu lat.
    • pancwynar Ad rem - P. Kaczkowski w sobotę? NIGDY! 13.07.06, 16:18
      td2003 napisał:
      > Proponuję, żebyśmy wpisali po 3 sugestie dla p.Krzysztofa Skowrońskiego[...]> > 1, Ramówkowa: powrót sobotniej popołudniowej Zapraszamy Do Trójki, oczywiście
      > w wykonaniu Piotra Kaczkowskiego;
      NIE! i jeszcze raz nie!
      Przez lata miałem problem jak pogodzić audycje p. Kaczkowskiego z sobotnimi zajęciami. Na Boga! Ilu z Was (nas) siedzi wtedy w domu i może poświęcić czas wyłącznie (czy choćby pośrednio) P. Kaczkowskiemu i Jego audycjom? Zawsze był dylemat: zostać i słuchać czy wyjść ze znajomymi/zająć się obowiązkami/zrobić dziesiątki różnych rzeczy.
      Niedzielny wieczór jest wymarzoną porą na takie audycje jak MiniMax. Sam jestem koserwatystą i z natury ciężko przełykam najróżniejsze zmiany, ale akurat ta wyszła na dobre.
      Przypominam, że Lista Przebojów też była początkowo w Sobotę, ostatnio zyskała kilka godzin więcej - czy to też złe zmiany?

> 2, Personalna: odsunięcie od mikrofonu p.Rokosa i jemu podobnych
      > bezwartościowych wesołków, którzy poza swoją wesołkowatością nie mają
      > kompletnie nic do zaoferowania słuchaczowi;

tu podpisuję się z rozkoszą (gorzką). Rokos to koszmar jakich mało. Sztuczny, pretensjonalny, z ciężkim, irracjonalnym dowcipem(?). Nie wiem tylko gdzie widzisz jego wesołkowatość bo ta jako taka, kojarzy mi się z pewnym luzem (rozumianym pozytywnie). A dowcip Mariusza "arcziw" Rokosa jest tak wysilony, pretensjonalnie sztuczny, że za każdym razem gdy go słucham jak próbuje "rozluźnić atmosferę" rozmawiając z gośćmi czy np. Niedźwieckim koło południa czuję zażenowanie..

> 3, Ogólno-wizerunkowa: skończcie z czcią dla złotego cielca jakim teraz jest
      > wyłącznie poziom słuchalności, któremu podporządkowana jest ramówka od 6 do
      > 23. A przy okazji mam nadzieję, że za nowej dyrekcji słuchacze przestaną być
      > traktowani jak ciemna masa, której zadaniem jest wyłącznie wysyłanie tysięcy
      > SMSów w bardziej lub mniej durnowatych konkursach.

uwaga ogólna więc odniosę się wyłącznie do konkursów - tak, jeszcze raz tak!:
      oby zniknęły jak najprędzej i przestały obrażać moją (nie najwyższą przecież) inteligencję.
    • grab5 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 16:51
      kiedyś Trójka słynęła z różnorodności... tym odróżniała się od innych stacji. a
      teraz? Reanimować programy z muzyką etniczną itp. kiedyś rapu w 3 nie
      uświadczył... to były czasy!!
      młodzię i tak 3 nie słucha... wiem co piszę, mam dwie "mlodzieże" w domu..
    • mort Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 16:51
      A może po prostu jak twierdzi „władza” w trójce, to nie jest radio, które razem
      ze słuchaczami ma się zestarzeć? Jak dla mnie niedługo trzydziestolatka trójka
      ma całkiem niezłe audycje. Oczywiście można się pytać, czemu kogoś nie ma. Jak
      było z Pawłem Kostrzewą chyba ktoś jednak na tym forum wie (mam wrażenie, że
      częściej wyłączacie trójkę niż jej słuchacie) i nie chodzi mi li i jedynie o to
      czy odszedł dobrowolnie czy nie, tylko o okres, gdy odpowiadając za stronę
      muzyczną całej stacji nachalnie lansował kilka swoich zespołów. O innych
      prowadzących także można dyskutować. Wałek z jego ironicznym podejściem do życia
      był idealny na poranek, ale Baron był w trójce przed nim i jak dla mnie dobrze,
      że wrócił, nie było z nim tak źle, a teraz jest świetny. Może czas pojąć, że
      trójka nie jest radiem od urodzenia do zestarzenia? Jak dla mnie jedyną istotną
      zmianą powinno być podziękowanie panu Niedźwiedzkiemu, albo przynajmniej
      przeniesienie jego sobotniej audycji na porę dla nietoperzy. Szydłowska, która
      gra to, co chce po 20 i wieczorami prezentuje się od jak najlepszej strony, a
      to, że w porze od 18 do 20 gra muzykę rozmaitą, nie zawsze trafioną, to nie jej
      wina ot taki wymóg formatu. Czy wy naprawdę nie widzicie różnicy pomiędzy
      audycjami autorskimi, a audycjami, w których robi za zapowiadacza?
      Nie odgrzewajcie tak kotleta, bo to nie ma być radio dla garstki sentymentalnych
      dziadków. Wasze propozycje w większości do tego prowadzą.
      • kuchenny Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 17:46
        Nie jestem dziadkiem, ani nawet babcią i pewnie do tego mi z dobrych 20 lat brakuje :D Ale to co się od 5 lat dzieje w Trójce bardzo mi nie odpowiada. Jeśli odpowiada Ci styl Rokosa, to takich jak on możesz wielu napotkać w sticte komercyjnych radiostacjach. Szydłowska swoją nachalną lanserką i lekko bufonowatym stylem bycia antenowego zraziła do siebie wielu słuchaczy. Otwieram lodówkę, a tam Szydło... ;))) I czyjś argument, że jest piękną kobietą (de gustibus...) wydaje się conajmniej śmieszny, bo w końcu to nie telewizja ;)
        W tej chwili program trzeci daje się słuchać jedynie od 21 do 9 i potem między 16 a 18. Cała reszta to rżnięte-cięte utwory z playlisty, które słychać conajmniej 4 razy w ciągu tych kilkunastu godzin.
        Dlatego taka audycja w środku dnia, jak "Sjesta" jest plastrem dla mej duszy. Może nie jestem specjalną fanką tego typu muzyki, ale o wiele przyjmniej się jej słucha niż piosenek z rozdzielnika. A i pogaduchy Kydryńskiego, jak się oczywiście wsłuchać w ich treść, nie są złe.
        No i bardzo ważne dla mnie - radio to nie sama muzyka, ale też słowo mówione. Lubię gadane audycje, głosy słuchaczy, coś co kiedyś była charakterystyczne dla Trójki i bardzo bym sobie życzyła, aby to wróciło :)

Podsumowując - Niedźwiedzki, Strzyczkowki, Kaczkowski, Metz, Baron, Kydryński, Mann, Stelmi, Michniewicz, Kantereit, Łukawski, Orzech (jedynie w wersji okołopółnocnej) zdecydowane TAK. Szydłowska, Pieńkowska, Dobroń, Rokos, Kammel, Orzech (między 13 a 16) zdecydowane NIE!

Pozdrawiam :)
      • jureek Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 18:05
        mort napisał:

> A może po prostu jak twierdzi „władza” w trójce, to nie jest radio,
        > które razem
        > ze słuchaczami ma się zestarzeć?

Haha, ale ja właśnie się nie starzeję. I jak widzę po wpisach na forum również
        większość słuchaczy też się nie zestarzała. Słuchacze pozostali młodzi duchem, a
        Trójka w ostatnich pięciu latach bardzo się zestarzała. Bo przecież niczym innym
        jak objawem starości jest uporczywe trzymanie się utartych schematów, takich jak
        np. co chwila dżingiel, tylko plejlista, jak najmniej gadania, muzyczka nawet
        pod serwisami, głupawe konkursy. A słuchacze, chociaż nawet biologicznie nie
        tacy młodzi, to jednak młodzi duchem, bo myślą niekonwencjonalnie i nie chcą
        radia robionego według takich samych schematów jak wszystkie inne radia komercyjne.
        Jura
        • l.vet moje sugestie personalne 13.07.06, 20:00
          radio to ludzie - wiem, ze to truizm

bardzo mi brakuje Wałka na antenie

wielki szacunek i szeroki usmiech dla panów: Sosnowskiego, Andrusa, Barona,
          Kydryńskiego, Niedźwieckiego, Kaczkowskiego, Manna, Stelmacha - prosze o więcej

serdeczne zyczenia powodzenia na nowej pozatrojkowej drodze zycia dla pań:
          Szydlowskiej, Dobron, Pienkowskiej oraz panow: Kammela, Rokosa, Olszańskiego,
          Margańskiego

pan Strzyczkowski robi bardzo znuzone wrazenie, a pan Kanterreit niestety chyba
          juz sie nie wyrobi - ewidentnie brak mu iskry

kolejnosc nazwisk przypadkowa
        • mama_grande Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 18.07.06, 21:43
          Ja osobiście nie mogę znieść obecnej kampanii reklamowej Trójki,kto wymyślił,żeby taką stcję reklamowała niejaka Pink, gdyby tylko chodziło o bilbordy czy reklamy w gazetach, ale stwarzanie konkursu na potrzeby tej artystki to już gruba przesada! I pytania w stylu czy Pink , gdy była malutka nazywała sie Alicja sa poprostu śmieszne.Ja rozumiem,ze stacja musi zdobywać nowych słuchaczy żeby sie utrzymać, ale pomysł z reklamowaniem radia przez "gwiazdy" juz był (rmf, zetka), poza tym jakie gwiazdy: Pink i Rodzynek. Potem puszczaja ich teksty na okragło, ja słucham radia praktycznie bez przerwy i słysze ta muzykę co godzinę. Moja rada: wiecej gadania - zwłaszcza nocą (dla tych wszystkich którzy wtedy muszą pracować), wiecej reportaży, rozmów ze słuchaczami, mniej miernych pioseneczek i mniej konkursików za sms.
          Pozdr.
    • dorotapundyk Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 16:56
      Zgadzam sie z punktem 1.Bardzo chcialabym, aby Piotr Kaczkowski powrocił w
      soboty o 16. Myślę również, że warto przywrócić autorski cykl "W Tonacji
      Trójki". Bardzo często zostawiałam włączony magnetofon, aby po powrocie do domu
      wysłuchać tych audycji.A i swoje wychowanie i gusta muzyczne zawdzięczam Panom
      Markowi N. i Piotrowi K. Uściski dla wszystkich Pracowników Trójki oraz dla
      Słuchawek i Słuchaczy.
      • g_off Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 17:36
        Wy tak na serio z tym,ze aby wprowadzic jakies zmiany to trzeba polowe osob
        zwolnic i przywrocic audycje sprzed kilku lat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka