Dodaj do ulubionych

3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki

• srull Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 17:35
      Slucham Trojki od cwiercwiecza. Pora pozegnac sie z p. Sytnerem. Chyba juz czas
      na emeryture.
      • trojkofan.trojka.info Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 21.07.06, 20:42
        Nieee, pan Henryk jest świetny. Szkoda, że nie ma już audycji "Medal dla
        każdego".
    • kieraty Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 18:23
      Bezwzględne i natychmaistowe usunięcie Piotra Kaczkowskego. Tyle
      • kumite Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 18:34
        kieraty napisał:

> Bezwzględne i natychmaistowe usunięcie Piotra Kaczkowskego. Tyle

Jeżeli jego chcesz usunąć to nie zostanie już wielu wartosciowych dziennikarzy i ludzi ktorzy tak doskonale znaja sie na muzyce i rzeczywiscie w swoich programach prezentuja wysoki poziom. i chodzi mi przede wszystkim o to jakimi sa dziennikarzami. obok Kaczkowskiego wymienie jeszcze M.Niedżwiedzkiego, K.Strzyczkowskiego i jeszcze kilku by sie znalazlo. jezeli kogos wyrzucac to pania Agnieszke szydlowska. moim zdaniem nienajlepsza jest dziennikarka i pamietam jak kiedys przeprowadzala wywiad po angielsku i poziom tego angielskiego mizerny...
        rzyczylabym sobie zeby na antene powrocil Pawel Kostrzewa i jego "trójkowy Ekspress". a poza tym to od 16 do 19 tak jak jeszcze pare lat temu popoludniowe zd3 i poryszanie waznych problemow wraz z telefonami od sluchaczy-wiecej gadania mniej muzyki. i jeszcze kiedys albo o 18 lub o 18.30 nadawany byl reportaz, moze warto wrocic do tej formuly. Brakuje mi jeszcze trojkowo filmowo ktore bylo w niedziele o 15 - doskonale zastapiloby sieste pana Kydryńskiego. moze jeszcze warto powtorke z rozrywki w wersji godzinnej we wczesniejeszej porze i nie wiem czy jeszcze jest a jak juz nie ma to przywrocic Magazyn Bardzo Kulturalny i tez moze nawet w wersji godzinnej.
        to chyba tyle moze ktos to przeczyta i moze pan Skowroński przyjmie pare postulatow (a niektore sie powtarzaja) i wprowadzi w życie.
        • kadewu1 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 18:52
          gusty muzyczne są różne, ale jednego PR3 nie odmówicie: osobowości. Słucham
          Trójki od 1986 r., mam dziś 32 lata i to cenię w tej stacji. Kaczkowski,
          Niedźwiecki, Baron, Kuba S., Stelmi, Kostrzew3a - to ludzie z dużą kulturą
          osobistą, kulturą słowa. Dlatego Szydłowska musi odejść - nie mówi po polsku!
          Słyszałam, jak się męczy odmieniając wyraz "książęta" -
          powiedziała... "księciom". Ja lubię mocnego rocka "Metalowe tortury" by się
          przydały, ale i pan Wasowski, Wałek, Hanna Maria Giza, Jolanta Kucharska...
          Pomarzyc!
          Kasia
          • panda32 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 11:35
            o nie...tylko nie Jola Kucharska!! jej agresywny i zaczepny glosik nie traci
            bynajmniej profesjonalizmem...
        • ponuractwo Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 18:52
          Zgadzam się z tobą!
          I z jureek tez w 100%
          A Kieraty to ja zwalniam ze słuchania # i to ze skutkiem natychmiastowym.
          To radio za abonament, nie głupawe SMS-y itp. I nie musi być dla wszystkich. Ba,
          powinno być elitarne, bo komercyjnych stacji, też tych dobrych pewnie jest parę.
          Dajcie poiżyć "dziwakom" co to lubią niekomercyjne słuchanie!
          • ponuractwo Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 18:54
            Tfu!! Zwalniam KUMITE !!! (kadrówa ze mnie słaba by była, i dobrze, bo nie
            lubiłabym takiego zajęcia,)
            • kumite Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:00
              no coż jeżeli wolisz ledwo mowiaca po polsku agnieszke szydlowska i innych takich i sluchac tylko muzyki a nie rozmowy ze sluchaczami to twoj wybor. tylko ze samej muzyki mozesz sluchac w innych radiach np. rmf albo zet albo jeszcze w jakims innym a nie da sie ukryc ze na kaczkowskim i niedziedzkim to polowa tych ;radiowcow" sie wychowala. trojka miala dusze.
              aa i jeszcze moze wroci p.Kuba z zagadkowa niedzila - to by bylo cos...
            • viki82 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 17:09
              ja mam postulat jeden: PRZYWROCIC GITARA I PIOREM NA JAKAS LUDZKA
              PORE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              mam dosc nagrywania, nie zawsze moge posluchac (zwyczajnie zasypiam po paru
              minutach). Niby jest to ogolnopolska audycja i najwazniejsza dla wielbicieli
              piosenki poetyckiej, ale co z tego, skoro na stronie Trojki nie ma nawet
              zalacznika GiP jako trojkowej audycji... dobrze ze chociaz ma maila!

i postulat 2:out Szydlowska (Kamel w ostatecznosci, ale naprawde odstaje od
              profilu stacji)! wkurza mnie niemilosiernie jej robienie sie na gwiazde,
              wszechobecnosc i wszechwiedza. Nie moge zniesc jej glosu -ktos komu chore
              zatoki/krtan nie pozwalaja normalnie mowic niech sie nie pcha do radia!
              Nie pamietam formuly starej Trojki (slucham dopiero kilka lat), ale nie podoba
              mi sie jej stopniowa komercjalizacja. Mimo to slucham,bo lubie:) ale tylko rano
              i poznym wieczorem/noca. W dzien radio internetowe lub RMF Classic (ciagle
              trzymajace poziom :D )

Trojkowicze, laczmy sie:D :D!!
          • poiuy26 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:47
            Ludzie załóżcie sobie radio albo wygrajcie jakieś wybory. Ja bym chciał NMP
            codziennie, ale dopóki kasa spływa smsem, rządziła będzie Pink na zmianę z kimś
            z PSL czy innego diabła.
            • redlich Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:54
              najsmutniejsze jest to ze to forum sie kiedys skonczy, Skowronski, Szydlowska i
              Rokos sie za bardzo tym nie przejma , bo przeciez kasa grubsza wplywa na konto,
              wiec po co sluchac glosu ludu..
              I 3jka pograzy sie w jeszcze wieksza komercje, cenzure slowa i tube PISiorów..
      • jarka63 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 20.07.06, 18:29
        Popieram! Kaczkowski, Kydryński i Garou - żegnamy!
      • atomix3 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 23.07.06, 17:59
        kieraty napisał:

> Bezwzględne i natychmaistowe usunięcie Piotra Kaczkowskego. Tyle

Zgadzam sie! Kaczkowski juz sie przejadl, nudzi i widac, ze traci ;)
        To juz nie ten Kaczkowski... a po drugie bardzo niewyraznie mowi, jakby kluche
        mial w buzi ;))))
    • mietowe_loczki Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:01
      Jaaasne, bo Skowroński idzie naprawiać Trójkę. Jeszcze w to uwierzę. Kiedy
      zniknie 60 sekund na minutę z genialnymi skeczami, przestaję płacić abonament.
      Nie mam zamiaru współfinansować kolejnej rządowej tuby, bo do tej pory Trójka
      była jedyną stacją, dla której/przez którą chciałam ten abonement płacić.

A co do moich życzeń - byłabym zobowiązana, skoro jeszcze płacę, żeby 77 razy
      dziennie nie męczono słuchaczy Pink /Dziunią Banach / Pusi Kiet Dolz / Pink /
      Rozynkiem / Piasecznym / Pink / Anastazją, i na deser Pink + Marysia Sadowska.
      Czy słuchacze Trójki naprawdę mają taki denny gust muzyczny? Jeśli tak, jak
      wytłumaczyć popularność starej gwardii (Pink Floyd, Zeppelini, Deep Purple,
      etc), której muzykę Trójka kiedyś wypromowała?
      • no_yogin Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:35
        > Kiedy zniknie 60 sekund na minutę z genialnymi skeczami,
        > przestaję płacić abonament.
        zacznę jak zniknie :-)
    • no_yogin A czy ktoś jeszcze jest za zdjęciem 13.07.06, 19:04
      beznadziejnych (moim zdaniem) jingli?
      Całkowitym, nie zastąpieniem ich innymi.
      No... może całkowitym, stare Trójkowe
      mogłyby wrócić :-)
    • fantarejo Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:40
      1.Niech wróci "stara" trójka!Jaki jest sens zabiegać o słuchaczy metodami
      innych stacji, jakże komercyjnych.Naprawdę jest wiele takich osób,które cenią
      sobie nurty (muzyka!!!)niekoniecznie "na fali".Tęsknię za trójką
      niepowtarzalną!!!
      2.Uszy mi więdną od tych dennych reklam
      3.hm..po Ziemi spacerują jeszcze istoty które słuchają tzw.muzyki poważnej.I w
      dodatku to niezła banda.To takie nieśmiałe przypomnienie ;D
      • ponuractwo Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:43
        KUMITE ! Bardzo Cie przepraszam, jednak chodziło mi o Kieraty!!!! To moja wina!
        Twoja Kumite wypowiedź jest jak moja. O to samo nam chodzi!!!
        Jeszcze raz przepraszam. Sama zrobiłam tą poprawkę i okazała się "samobójem".
        Jeszcze raz: to wypowiedź Kieraty mi nie odpowiadała!
        Pozdrawiam!
        • ponuractwo Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:47
          I wszystkich biorących stronę tej dawnej, przed Laskowskim "3" bardzo serdecznie
          pozdrawiam. Oby Was przybywało, wtedy i nadzieji nieco więcej będę miała!
        • kumite Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 12:39
          tez mi sie wydawalo ze podobnie myslimy ale skoro sie poprawilas to pomyslalam ze moze nie myslimy podobnie... pozdrawiam Cie Ponuractwo i licze ze moze nasze prośby wejda w życie...:)
    • blala Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 19:57
      Kiedyś, to była Trójka!!! Ale to było dawno temu.
      Proponuję:
      - zostawić na pewno: Listę Przebojów Trójki, Trójkowy Budzik, 3maj z nami (w
      porze kiedy większość słuchaczy nie śpi);
      - przywrócić na pewno: popołudniowe Zapraszamy do Trójki od 16 do 19
      (z "kukułką"), sobotnie popołudnie z P. Kaczkowskim, Powtórkę z Rozrywki od 13
      do 14, M. Wiernika z muzyką punk w poniedziałek o 12;
      - zdjąć na pewno: Listę Osobistą, Czarny Piątek;
      - ograniczyć na pewno: audycje p. Szydłowskiej (albo nadawać pomiędzy 2 a 4);
    • z3r0 LISTA 13.07.06, 20:16
      1. Ograniczyć zdecydowanie Szydłowską (za często, za długo, biedactwo męczy się
      często i plącze w figurach retorycznych, które konstruuje, głos ma może dość OK,
      ale słuchany za długo staje się męczący; ponadto jako słuchać mam wrażenie, że
      kreuj się na Wielką Kapłankę Muzyki Alternatywnej, o której ma nota bene jako
      takie pojęcie i robi "plebsowi", jakim są słuchacze łaskę, że do nich przemawia).

2. Ściągnąć Wałka z ju-es-ej, jego głos jest zbyt dobry, żeby go ograniczać do
      korespondencji.

3. Wydłużyć Klub Trójki i wprowadzić więcej reportaży.

4. W czasie odebranym Szydłowskiej umieścić Metza, który moim skromnym zdaniem
      jest mistrzem! Powinien pojawiać się nie tylko w sobotę!

5. Kamel czy Kammel (jak mu tam) definitywnie i niezwłocznie out!!!

6. Zmienić strasznie pretensjonalny dżingiel "Mojego miasta nocą" (dostaję
      drgawek, gdy go słyszę), audycję przesunąć na późniejszą godzinę.

7. Skasować plejlistę, wypieprzyć Pink i Marychę Sadowską (i inne pretensjonalne
      szity, które są nam sprzedawane jako "wielka sztuka")

8. Kaczkowskiego zostawić.

9. Wypieprzyć niezwłocznie tego kosmitę z 7.57, który niby jest śmieszny.

10. Gdzie jest Stelmach??

11. Gdzie jest Kostrzewa?

12. Mniej safanduły Niedźwiedzkiego.

13. Więcej Manniaka Niedzielnego.

14. Kydryński niech zostanie ale niech mówi maksymalnie 200 słów na godzinę (i
      tylko takie, gdzie nie ma "r")

15. Dłuższa powtórka z rozrywki i więcej Andrusa!

16. Raz na miesiąc w ramach "Nocy żywych trupów" dajcie Zembatego.

17. Więcej Jana Ptaszyna Wróblewskiego!!

18. Baron jest taki se, ale gdy wróci Wałek to niech wchodzi na jego miesjce.

19. Niezwłocznie wyeliminować (czyt. wyciąć w pień ogniem i mieczem) WSZYSTKIE
      konkursiki smsowe (przede wszystkim te, gdzie trzeba się potem tłumaczyć przed
      Szydłowską). Kompletnie zreorganizować sobotni wieczór.

20. Mniej "roka alternatywnego" gdzie nie ma melodii i więcej techna.

21. Nie zapowiadać de mono w trójce w sposób odpowiedni dla the clash.

koniec.

Rzekłem.
      • z3r0 I jeszcze Hirek Wrona 13.07.06, 20:17
        Niech se ma audycję ale nie promujcie zbyt nachalnie tego harcerstwa.
        • klijo17 Re: I jeszcze Hirek Wrona 13.07.06, 21:04
          z3r0 zgadzam sie z Toba w 100%, jescze bym wywalila 60 sekund na minute, bo
          psuje mi to poranek......
      • pabellos Re: LISTA 13.07.06, 22:43
        z3r0 napisał:

> 2. Ściągnąć Wałka z ju-es-ej, jego głos jest zbyt dobry, żeby go ograniczać do
        > korespondencji.

-------------------

zgadzam się w zupełności, Wałęk się w Stanach marnuje;)
    • bogus4111 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 20:33
      widzę że wszyscy wspominaja stara trójke,jakaś moda zapanowała na wyrzucenie
      Szydłowskiej,ale ona całkiem nieżle gra,brakuje Kostrzewy,Mann też mógłby grac
      wczesniej,Kaczkowskiego nie ruszać,tylko przenieść na normalny dzień i
      porę,przecież tak się kiedyś czekało na sobotnią godzine 16 jak On grał,a
      środową tonacje przypadającą w Wigilie to po 7-8 latach pamiętam-potrafi facet
      zrobić klimat,Niedzwiecki jest OK, czasami dowali,ale jemu wybacza sie,audycje
      za i przeciw przesunąć,po co nam słuchanie wymądrzania się ludzi,polityków
      przecież nic z tego nie wynika ,to są jałowe dyskusje,gdzie jest teatrzyk
      Zielone Oko???Rokos ma taka formułe a nie inną ,ale plus za to że czasem zgasi
      ta nawiedzoną babkę,i bzdurne przepisy kulinarne obsmieje,serwisy o pełnej
      godzinie też nie są najlepsze,ogólnie czasami trzeba zrobic krok do tyłu by
      ruszyc do przodu,moze nowemu starczy odwagi by wrócił czesciowo do formuły z
      przed lat bo jej najbardziej brakuje.
    • polibius proszę o PR III taki,jaki był za dyr Kaczkowskiego 13.07.06, 20:38
      A zatem, proszę przywrócić następujące audycje :
      klub Trójki
      Klub ludzi ciekawych wszystkiego
      w tonacji trójki
      sobotnie zapraszamy do trójki
      Lista przebojów dla olboyów
      powtórka z rozrywki
      ppp
      Zapraszamy do trójki, ale z udziałem Kuby Strzyczkowskiego
      3 kwadranse jazzu, ale o przyzwoitej porze

itd

niestety, nie sądzę, aby ktoś wziął pod uwagę moje sugestie

• ponuractwo Re: proszę o PR III taki,jaki był za dyr Kaczkows 13.07.06, 20:50
        Trzy razy TAK!, Bezwzględnie TAK! Jak najbardziej Tak!
        TROJKOWICZE wszystkich stanów i lat łączcie się!!!
        Z wielką przyjemnością czytam takie posty!
        Serce rośnie, bo już mi karlało, jak nasza rzeczywistość !
        A jak Skowroński zchrzani, to marny jego los!!!
    • renatacias Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 21:15
      Najgorsza jest tak zwana playlista. Musimy słuchac pani Kozidrak i innych
      domorosłych i zagranicznych wyjców, bo wytwórnie za to płacą. Gdzie te czasy gdy
      zaśmiewano się w trójce do rozpuku z niejakiej Madonny i jej ordynarnego popu, a
      teraz nagle pan Niedźwiecki uważa,że wszystko co nagra jest "fantastyczne"
      (notabene nadużywa tego słowa w sposób katastrofalny). Kiedyś trójka dawała
      pojęcie o wszystkich gatunkach muzyki, a teraz tylko to, co się zmieści w tej
      cholernej playliście. Wiem, że z powodu tego ograniczenia nie słyszymy juz
      Wojciecha Manna w trójce. Poza tym tęsknię za powieściami w wydaniu dźwiękowym,
      a jak się komuś spieszy to niech słucha stacji komercyjnych. Żądam powrotu
      starej trójki z jej niespiesznymi klimatami. Słuchałam tego radia od 1976 roku.
      Proszę nie ogłupiaj ludzi trójko - to po prostu nie wypada.
      • imbirowo trójka przegrywa 13.07.06, 22:16
        no i musiałam napisać, trójki słuchałam od liceum-lata 70.razem z nią dojrzewałam,
        przeżywałam swoje życie, ale od jakiegoś czasu przegrywa u mnie np.z RMF Clasic
        i nie myślę, że to tylko wiek.nie znoszę głupich konkursów,wymuszonych dowcipów
        Rokosa,pseudo mądrali Szydłowskiej.
        został mi pan Sosnowski, Kydryński trochę mało jak na słuchanie każdego dnia.
        może to i dobrze nie przyzwyczjać się do jednej stacji, ale czegoś żal...
        dopiero po przeczytaniu wszystkich listów odkryłam ile było audycji, które
        po drodze odpadły-słuchowiska radiowe, 3 kwadranse jazzu, powtórka z rozrywki
        żegnaj młodości,żegnaj trójko,witaj świecie ciszy, też piękny.
        • pabellos Llist otwarty?? 13.07.06, 22:33
          a może ktoś, kto ma talent pisarski, podjąłby się skomponowania jakiegoś listu
          otwartego do dyrekcj Trojki. W liście tym trzeba by zawrzeć jakieś postulaty
          stanowiące plan minimum odnośnie dlaszego kształtu Trtojki. Jako w wiekszości
          płacący abonament mamy chyba jakieś malutkie prawo głosu. Jest nas bardzo sużo.
          Moglibyśmy zasypać skrzynkę mailową nowego dyrektora Trójki takimi listami ze
          swoimi podpisami. Pan Skowroński wydaje mi się człowekiem dosyć otwartym,
          aczkolwiek mogę się mylić... ale spróbować zawsze wrto.
          Więc jeżli macie pomysły na wzór takiego listu, to zamieszczajcie je na forum.
          pozdrawiam:)
          • pabellos Re: Llist otwarty?? 13.07.06, 22:35
            no i napiszcie, co wogole myślicie o tym pomyśle...;)

pozdrawiam
            • latajacy.kubek Re: Llist otwarty?? 17.07.06, 12:55
              takie listy już były. załączam treść listu który był publikowany na onetcie w 2004. dwa lata mineły a wszystko nadal aktualne...

"Reklamacja treści programowej wysłana do Trójki... (pozostała bez odzewu)

Szanowna Redakcjo,

Pragnę poinformować, że stracili Państwo dzisiaj słuchacza. Mianowicie mnie...

Zdecydowałem się poświecić kilka minut mojego wolnego czasu na napisanie tego maila nie ze złości, ale ze względu na szacunek, którym darzę Trójkę. Poza tym myślę, że jako długoletni słuchacz jestem to winny mojej niegdyś ulubionej stacji. Jak pokazują badania, przeciętnie tylko co dwudziesty niezadowolony klient zgłasza formalną reklamację, dlatego każda stanowi dla firmy bezcenną i ważną wskazówkę. Byłbym zaszczycony, gdyby moja okazała się przynajmniej pomocna...

Jako Państwa klient zgłaszam więc reklamację, ponieważ jakość produktu oferowanego przez Trójkę przestała zaspakajać moje potrzeby.

Nie odpowiada mi ślepa komercjalizacja programu, zdejmowanie z anteny lub spychanie na godziny nocne najciekawszych audycji oraz "gwałcenie" mojej psychiki tandetnymi hitami puszczanymi z częstotliwością nie do zniesienia nawet dla osoby tolerancyjnej i mało wymagającej muzycznie, za jaką się uważam. Jako osoba pracująca głównie w domu słucham radia przez większość dnia. Wasz najnowszy hit, którego słowa, powtarzane w kółko "Shut up, shut up" musiałem wysłuchiwać każdego dnia kilkadziesiąt razy dziennie, bodajże przez ostatnie półtora miesiąca. Do czego to miało mnie zachęcić? Do kupienia płyty tego zespołu, czy częstszego słuchania Trójki? Nawet lubiany utwór można znienawidzić, gdy słyszy się go tak często.

Moja frustracja osiągnęła punkt kulminacyjny wraz z pojawieniem się najnowszego hasła reklamowgo Trójki "radość słuchania". Rozumiem, że opakowanie go w efektowny dżingiel i nachalnie powtarzane tak często, aby trafiło do podświadomości słuchacza ma na celu pozbawienie go możliwości racjonalnej oceny jakości programu stacji i wyrobienie w nim odruchu "radości" niezależnie od tego jaki gniot programowy mu się wcisnie. Dodakowo takie hasło jest dla mnie obraźliwe, gdyż sugeruje, że jako słuchacz nie potrafię sam ocenić, co sprawia mi radość, a co nie.

Z artykułów prasowych wiem, że `reformy' w Trójce wynikają z wprowadzenia tzw. marketingu segmentacyjnego, czyli zdefiniowania wąskiej grupy docelowej stacji na którą składają się ludzie młodzi, wykształceni itd. Otóż ja właśnie jestem młody. Kończę studia na Akademii Ekonomicznej, wiec jestem dodatkowo wykształcony (przynajmniej formalnie). Przecież idealnie pasuje do profilu Waszego słuchacza, a jednak nowa Trójka do mnie nie trafia! Przestała też trafiać do moich rodziców i znajomych, a właściwie do każdego Waszego słuchacza, z którym miałem okazję ostatnio rozmawiać.

Jako, co prawda początkujący, ale mimo wszystko ekonomista nie rozumiem Państwa intencji przy wprowadzaniu zmian programowych. Trójka przez wiele lat funkcjonowania wypracowała sobie wyjątkową pozycję na rynku, prestiż i lojalność słuchaczy, której tylko pozazdrościć mogą stacje komercyjne. Trójki słuchali ludzie wykształceni, a co za tym idzie uzyskujący relatywnie wysokie dochody- przecież to idealna grupa docelowa dla reklamodawców!

Marnowanie tego potencjału jest nieracjonalne, ale mimo, to w przypadku Trójki z niezrozumiałą konsekwencją realizowane.

Na koniec pragnę zwrócić uwagę na fakt, że wielu słuchaczy pozostaje w Trójce z sentymentu i z nadziei na poprawę, a przynajmniej na zahamowanie procesu dalszego pogarszania jakości programu. Wiem to, bo sam byłem tego przykładem. Oznacza to, że stacja będzie nadal tracić popularność wraz z utratą nadziei przez kolejnych słuchaczy. Zbyt wielu nowych nie zyska, bo jako radio publiczne nie ma chyba większych szans w walce ze bogatymi stacjami komercyjnymi.

Nie liczę oczywiście, że mój mail cokolwiek zmieni, ale mam nadzieje, że zostanie potraktowany jako głos kolejnego rozgoryczonego słuchacza, płynący z dobrej woli i chęci pomocy. "

~Stefi, 2004-05-13 10:22
    • tata50 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 22:29
      1. Teatrzyk Zielone Oko
    • tata50 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 22:30
      ZA: Teatrzyk Zielone Oko
      ZA: Podwieczorek przy mikrofonie
      PRZECIW: Muzyczna Poczta UKF ze wzgledu na muze i prowadzacego
      tata50
    • ktargonska zabawy!!!! 13.07.06, 22:35
      mi się marzy powrót zabaw literackich... to były konkursy, w których nie każdy
      sms wygrywał, i zagadki nie zawierały 100% odpowiedzi... bardzo bym się ucieszyła...

a z nowości ostatnich - Agnieszka Szydłowska powinna prowadzić programy z
      udziałem słuchaczy - świetnie robiła to w radiostacji, znacznie lepiej niż
      bezkrytyczny Dariusz Bugalski, u którego populizm populizmem pogania, a tematy
      najbardziej banalne jakie się da wymyslić. no i całe pasmo 9-16 pon-pt do
      gruntownej zmiany, to nie jest ZET albo RMF, a w tych godzinach nie dadzą się
      odróżnić! radio publiczne chyba nie musi walczyć tylko o poziom słuchalności?...
      wciąż mam nadzieję, że tak jest...

katka
      • ano666 Zakazać hip-hopu 13.07.06, 22:59
        w Trójce
        Jakiegolwiek
        Zlikwidować "Czarny piątek" i tym podobne audycje
        Koniec schlebiania gustom niedouczonej młodzieży
        Jeszcze trochę czarnej muzyki i stanę się rasistą....
        • ponuractwo Re: Zakazać hip-hopu 13.07.06, 23:08
          Jestem za listem otwartym. To świetny pomysł.A może, jeśli ktoś (w co nie
          wątpię) mogłby taki list umieścic z listą do podpisów w internecie, to cudnie by
          było. Pamiętram list "za" Balcerowiczem, gdy Go obrażano.
          Jak sądzę, Gazeta W. chętnie da zawiadomienie, że taki list jest na str.
          www....... A może TY Gazeto, czytając o naszej tęsknocie do tej Trójki
          nikomercyjnej, rękami Dziennikarzy napisałabyś taki list? Pewnie pięknie i
          sprawnie? to naprawdę świetny pomysł, wart wykonania, bo z potrzeby serca,
          wrażliwości!!!! Gazeto!!! trzymam kciuki, wykorzystaj ten pomysł Forumowicza!!!!
          (to pere postów wstecz ktoś ten pomysł dał!)
          • anna.belle Re: Zakazać hip-hopu 17.07.06, 14:27
            w piątek wysłałam do trójki maila z linkiem do tego forum. może ktoś prześledzi
            wpisy...
            • smutas13 Re: Zakazać hip-hopu 17.07.06, 16:05
              anna.belle napisała:

> w piątek wysłałam do trójki maila z linkiem do tego forum. może ktoś
              prześledzi
              >
              > wpisy...

Na tej samej stronie jest wpis z 14 . 07 . 06 z godz. 19.27 z nickiem - xx
              podpisany - K.S.

Czyżby przeczytał to sam Krzysztof Skowroński ?
    • wschod Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 23:08
      Nie jest możliwe przywrócenie trójki z dawnych lat,
      zminił się świat, my też się zmieniamy, a wspominamy wybiórczo audycje które zapadły nam w pamięci. Rzeczywistość chyba nie była tak idealna. To se ne wrati... Niech pozostaną dobrymi wspomnieniami.
      Kogo chciałbym w trójce usłyszeć: Paweł Kostrzewa, Marek Wałkuski, Marek Wiernik, Przemysław Mroczek, Antoni Piekut i inni których nazwisk nie pomnę - autorów świetnych, autorskich programów.
      Ale są gdzieć mam nadzieję młodzi, inteligentni dziennikarze -ludzie potrafiący mówić którzy mogliby zmienić TO radio na lepsze - dostaną szansę w trójce?
      Jak sądzę ptrzeba więcej różnorodności, niedzielny wierczór z Piotrem Kaczkowskim jest super, ale codzienne 3 godziny z Agnieszką Szydłowską bywają nużące. Może współczesne technologie pozwolą np na audycję Marka Wałkuskiego z usa?- mogło by być ciekawie.
      Pozdrawiam Trójkosłuchaczy
      • ano666 młodzi, inteligentni dziennikarze.... 13.07.06, 23:21
        To brzmi jak:
        Trabant Limuzyna,
        Demokracja socjalistycza,
        Parlamentarzysta radziecki....
    • zomb3k Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 13.07.06, 23:44
      super ...
      i tak nie udało mi się przebić przez wszystkie posty ale jestem z leksza zdruzgotany...
      rozumiem słuchacie trójki o siedemdziesiątegoktóregoś i super byłoby gdyby to radio zostało takie jak wtedy bo było najlepsze i super. Nie było Szydłowskiej Hiphopów jakiś. Audycje cudowne...
      Szkoda tylko że ja z lat siedemdziesiątych jestem w stanie zapamiętać swoej narodziny (których niestety nie pamiętam)...
      A trójki standardowo słuchałem sporadycznie przy rodzicach. A nałogowo od niedawna. Chociaż wyrosła konkurencja w postaci radia Bis i czasami w nocy trzeba wybierać.
      Więc niestety dla Was Trójka musi iśc z duchem czasu i pewnie fatalnie czuliście się jak tramsitowała Opener... Ach ten komercyjny spęd !!!
      Kocham Trójkę taka jaka jest i liczę, że cały czas będzie na czasie i nie zatrzyma się na pewnym etapie.
      • ponuractwo Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 00:01
        No, to chyba nie tak. Ja nie oczekuję, że wróci tamta Trójka. Lecz oczekuję
        tamtej różnorodności, tamtej jakości i poziomu. A radio na b. wysokim poziomie,
        radio z osobowością nie ma wieku, nie ma jednego rodzaju , sposoby traktowania
        świata. To radio sprawiało, że teraz tez jestem w stanie czasem słuchać
        hip-hopu, lecz nigdy techno czy np. disco-polo i podobnego, przepraszam, chłamu.
        I to była siła "3"
        i za tym tęsknimy. To trochę, troszeczkę tak jak z Kabaretem Starszych Panów,
        który miał odbiorców wszedzie, bez ograniczeń wieku, miejsca zamieszkanie,
        wykształcenia, zaś jedynym ograniczeniem był sposób odbioru świata, który
        pozwalał lub nie cieszyć się tym CUDEM!
    • slona27 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 00:08
      Nie moge zniesc Strzyczkowskiego - o dwunastej ZAWSZE zmieniam stacje radiowa...
      Strzyczkowski moze powinien sobie odpoczac, bo sprawia wrazenie zmeczonego
      zyciem... i ten jego glos... potwornosc!
      Sprawa druga - Kammel - co on robi w Trojce? Odstaje niewiarygodnie... jesli
      musi meczyc ludzi w radio - to Zetka jest jego targetem!
      • jean.poquelin Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 00:49
        Moje 3 sugestie:

1. Muzyka, muzyka, muzyka. Nie jakieś gadanie w dzień nie-wiadomo-o-czym, głupie
        (by nie rzec debilne) konkursy "Zgadnijcie kto to" i zapraszanie Kondrata, który
        głos ma charakterystyczny.. I co tu robi Kamel? Poza tym powrót do źródeł, J.Lo
        to ja faktycznie moge na RMF posłuchać... W sobotę więcej dobrej muzyki,
        naprawdę dobrej - Niedźwiedzia, Kaczora, Kydryńskiego, no może Szydłowskiej (ale
        z innym repertuarem, niż w dni powszednie, bardziej niedźwiedziowo-kaczorowym ;))
        2. Konkursy. Na pewno pani Szydłowska będzie bardziej zadowolona, gdy jej
        skądinąd świetny program nie będzie przerywany pasmem reklam mebli (skladanych w
        domu!) po udzieleniu poprawnej odpowiedzi na pytanie "Jak nazywa się Sting".
        Jeśli konkurs/idea właczenia słuchaczy do audycji, to inteligentna - jak w
        przypadku krów warszawskich :). Ogólnie Margański robi dobrą robotę, ciekawe te
        jego wtręty o wszystkim i o niczym :)
        3. CO TO JEST DO GROMA CIĘŻKIEGO KONKURS KACZKA DZIENNIKARSKA? WAKACJE MI CHCĄ
        OBRZYDZIĆ? (przepraszam za krzyk, nie mogłem się powstrzymać) ;)
        • c.eastwood może Skowron przeczyta 14.07.06, 10:48
          i weźmie pod uwagę
          w tylu postach nie ma przypadku
          1. więcej osobowości
          2. odpuszczenie gadającemu głupoty Rokosowi i Orzechowi
          3. A. Szydłowska albo zacznie pracować i starać sie albo sorry do widzenia do
          jutra w esce albo jakiś "złotych przebojach" - jej relacje z Opener były
          nierzetelne, jak z folderu sponsora
          4. podwyżki i więcej czasu dla Barona, Niedźwiedzia, Manna i daj Boże np.
          Cejrowskiego, Stelmacha.
          Potrzeba radia z klasą, Trójki słucham od ponad dwudziestu lat.
          • amk64 Jasne, już widzę jak czyta 14.07.06, 13:30
            • roy1 Re: Jasne, już widzę jak czyta 19.07.06, 08:20
              1. Kantereita na poranek od 6 - 9
              2. potem orzech i jego nudy do 12
              3. od 12 Piotr Baron do 14
              4. rokos od 14-16
              6 kaczkowski zd3 od 16 - 18
              7. po 18 i tak ogladam tv
    • xx Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 19:27
      Przeczytałem.Pozdrawiam K.S
    • jarka63 I nigdy więcej Garou!!! n/t 14.07.06, 19:51

• tekisk Garou ? - tak .... ntext 14.07.06, 21:19
    • kolodziejo Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 14.07.06, 23:52
      Brawa dla autora wypowiedzi. Podpisuję się pod nią.
    • agad9 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 15.07.06, 19:32
      Ja bym chciała więcej reportaży i dyskusji z mądrymi ludźmi na ciekawe tematy,
      innej muzyki (przede wszystkim zróżnicowanej), no i nie chcę tych "Znaków
      szczególnych" oraz konkursów na sms-y.
    • smok64 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 15.07.06, 20:15
      jaki dyrektor taka rozgłosnia
      który to w ostatnich 17 latach?
      od paru lat bliżej jej do ZETki niż starej dobrej TRÓJKI
      myślę że prawda jest jednak taka że to "gwiazdy" się zmanierowały?
      moim zdaniem najlepiej wypada młodośc czyli redaktor szydłowska
      P.S
      wieko dobija kamel i orzech
      • panda32 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 11:18
        Witam wszystkich. Bardzo chetnie przylacze sie do dyskusji, bo juz od dawna chce
        wykrzyczec na caly swiat:
        WEZCIE Z TROJKI TEGO IDIOTYCZNEGO ROKOSA!!!!
        Oprocz tego, ze zawsze sie sili na dowcip, a wychodzi mu zenada, i tego, ze jest
        przekonany, ze jego niski glos to najseksowniejszy dzwiek na swiecie, w zwiazku
        z czym nieistotne co mowi, byle mowil,...to jeszcze mam wrazenie, ze podlizuje
        sie Niedzwiedziowi, a moze go podrywa, czort go wie. A Niedzwiedz wije sie jak
        robak na haczyku.

Dawajcie z powrotem Walka!!!!!

I absolutny zakaz wstepu dla wszystkich reklam Madia Marktu!!!!!!!

Pozdrawiam
        • panda32 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 11:38
          I jeszcze jedno. Kto zepsul moja ukochana: "Bedac mloda lekarka..." ?????
          Kto zastapil genialnego, sepleniacego Kaczmarka tym grubym wiesniakiem z Elity?
          Bez pomyslu, bez wyrazu, bez dowcipu...
          Ech.....
          • mmoni Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 14:19
            Kaczmarek jest poważnie chory i prawdopodobnie z tego powodu musiał się wycofać.
          • smutas13 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 16.07.06, 14:21
            panda32 napisała:

> I jeszcze jedno. Kto zepsul moja ukochana: "Bedac mloda lekarka..." ?????
            > Kto zastapil genialnego, sepleniacego Kaczmarka

Jan Kaczmarek jest chory .
    • yaco1978 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 17.07.06, 21:56
      A "Teatrzyk Zielone Oko"?
    • kolo1001 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 18.07.06, 20:53
      Ja chcę dobrej muzyki.
      Różnej gatunkowo, po prostu dobrej. Ostatni, którego można było posłuchać, to
      był niejaki Kostrzewa. Mam dość takich samych, pożal się Boże, hitów, jak w RMF.

Kaczkowski wróć za dnia!
      • halicz5 Skowrońskiego znam z Rakowca; będzie lepiej ;) 19.07.06, 10:54
        Cieszę się, że odszedł człowiek, który zniszczył Trójkę - Laskowski.
        Chciałbym, żeby było jak dawniej: inteligentnie, dowcipnie, głęboko,
        nowocześnie. Koniec podlizywania się motłochowi. Koniec konkursów SMS-owych,
        spychania audycji muzycznych na godzinę 2 w nocy, koniec Kameli.
        Bardzo proszę o radio nie dla czerwono-czarnego zadupia, które wygrywa wybory w
        naszym kraju głosując raz na czerwonych, a raz na czarnych, ale takich samych
        cwanych nieuków.
        • kadewu1 Re: Skowrońskiego znam z Rakowca; będzie lepiej ; 19.07.06, 15:57
          Trzymać poziom - różnorodność na poziomie. I poproszę reportaże! Sa takie
          reportaże, które do dziś wspominam: reportaż z porodówki z 1964
          r., "tereska", "Leon Jaskiniowiec" - mistrzostwo świata reportażu, prawdziwe,
          wspaniałe, głębokie, BEZ PLASTIKU.
          Inaczej nie zapłacę abonamentu.
          KmJ
    • aasiek Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 19.07.06, 18:06
      Uffff, ledwo się przekopałam przez te wpisy :)
      Ale w temacie:
      1. Rokos, Kamel - out!!!
      2. Mniej Szydłowskiej, zepsuła mi radiowe wieczory; kiedyś był Kostrzewa, co
      prawda, sam zaczął się trochę psuć, ale jednak na jego audycję czekałam
      codziennie; od kiedy pasmo 18 - 21 objęła p. Agnieszka, jakoś nie mogę dłużej
      usiedzieć przy radiu - i nawet nie ze względu na muzykę (bo gust mam akurat
      podobny), ale o sposób jej podania
      3. Kocham Wałka, dla niego można wstać o szóstej rano nawet jak się jest na
      urlopie :)))
      4. Orzech wieczorny jest ok, nawet byłam zdziwiona gdy go usłyszałam w tym paśmie
      5. Kaczkowski niech zostanie w niedzielę - to bardzo dobra pora; gdy był w
      soboty, nigdy nie mogłam natrafić na jego audycję
      6. Stelmi w porze dla ludzi pracujących na dzienną zmianę - KONIECZNIE!!
      7. Więcej Andrusa
      8. Precz z dżinglami (ten głos - brrrrr)
      9. Precz z muzyczką w tle
      10. Plejlista - out!
    • reporter11 Re: 3 sugestie dla nowej dyrekcji Trójki 21.07.06, 07:50
      Oddajcie mi moją dawna trójkę.Ta która jest teraz to jeden wielki bełkot.Chcę
      dobrego radia a nie niestrawnej komercyjnej papki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka