Gość: izka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:30 Johnny Depp jest zajefajny świetny aktor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zsa-zsa Re: Johnny Depp pirat nad piratami 21.07.06, 00:30 Film jest typowo rozrywkowy, efekty specjalne doskonale, Johnny bardzo zabawny, Keira fatalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalor Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.elblag.dialog.net.pl 21.07.06, 00:54 > Keira fatalna. Czepiasz sie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtl Depp to najlepszy aktor naszych czasów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 01:43 Talent tak wielki, że aż niesie skojarzenie z diabelską sztuczką.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwet14 Re: Depp to najlepszy aktor naszych czasów... IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 21.07.06, 02:15 Cyrograf lezy pewnie gdzies w szufladzie na "bezludnej wyspie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.hsd1.il.comcast.net 21.07.06, 06:25 co to za bzdury? po pierwsze nieprawda, ze film zostal zjechany przez krytykow, bo wedlug www.rottentomatoes.com dostal wiecej niz 50% pozytywnych opinii, co moze nie jest rewelacja ale napewno nie porazka. po drugie tekst o nastawieniu wytworni na porazke pan redaktor wyciagnal sobie z glowy, albo po prostu nie rozumie angielskiego. oni liczyli na ooogromne zyski, o czym zreszla mowili na konferencji prasowej. moze nie na rekord, ktory padl, to rzeczywiscie przeszlo ich oczekiwania, ale nikt nie spodziewal sie strat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiq Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.kom / *.os1.kn.pl 21.07.06, 06:51 W jenym z pierwszych akapitów recenzji dowiadujemy się, że 3 część jest już nakręcona i będzie pokazana za roku, kilka wierszy później za to, autor pisze, że Deep ma się pokazać również w 3 przygotowywanej części:), to jak jest w końcu z tą 3 częścią:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor, autor Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.winfor.pl 21.07.06, 11:32 tam nie o Deepie mowa tylko o Richardsie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs232 i znowu o gejach? IP: *.euro-net.pl 21.07.06, 07:01 Nawet w tekstach o tym filmie musicie promować zboczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: i znowu o gejach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 09:27 Powiedz o tym braciom K. W koncu to Twoi tatowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortografia Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: .1.* / 195.136.109.* 21.07.06, 08:46 z resztą czy zresztą? a może zresztom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex21 Widziałem - nudy, nudy i raz jeszcze nudy ... IP: *.server.ntli.net 21.07.06, 09:02 Film kategorii D podoba się masom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Widziałem - nudy, nudy i raz jeszcze nudy ... IP: *.itpp.pl 21.07.06, 09:41 ...albowiem prawdziwi znawcy w wakacje miedzy jedną porcją lodów a drugą oglądają wyłacznie Bergmanna. Poszedłbys, chłopcze, do teatru (tylko w wakacje trudno, zostają festiwale), a nie tracił w ogóle czas na taką jarmarczną rozrywkę jak kino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bottle of rum Kawałek dobrej rozrywki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 09:37 Nie rozumiem, skąd te zastrzeżenia, że film nudny, cienki itp. Przecież idąc na taki film nie oczekujemy kina w stylu Bergmana. Ten film ma bawić i to robi. Nie udaje, że jest czymś więcej. Siedzę w pracy po nieprzespanej nocy (seans zakończył się około 3:00) i uważam, że było warto :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radko Anne Bonny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 09:37 Anne Bonny nigdy nie została stracona, sąd ułaskawił ją z powodu ciąży. Proponuje Autorowi tego skądinąd dobrego artykułu uważniejsze wczytywanie się w historię, która ma to do siebie, że zmienić się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bl Re: Anne Bonny IP: 212.160.138.* 21.07.06, 09:58 w dodatku nie była Szkotką - jej rodzice pochodzili z Irlandii a mieszkali w Karolinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fAN Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 21.07.06, 10:08 Bylem, szedłem z nadzieją, zabrałem znajomych, których chciałem zarazić fantastycznymi obrazami Piratów - STRACIŁEM TYLKO CZAS, LICZĘ ŻE PRZYJACIELE MI WYBACZĄ ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elv Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: 192.193.245.* 21.07.06, 11:16 zgadzam sie w zupełnosci- nie warto na ten film iść! całe szczęście, ze: 1/ bilety miałam za free 2/ nie musiałam tego oglądać dopiero po północy nie wiem czym się ci amerykanie tak zachwycają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:14 Jeżeli ktoś ma 2,5 godziny czasu by popatrzyć na biegających bez sensu piratów,oraz by po tym czasie dowiedzieć sie, że ( tak jak w matrixie) konieczne bedzie oglądnięcie trzeciej części (bo druga nic nie wyjaśnia i niczym sensownym sie nie konczy) to polecam. Nie polecam oglądać filmu późną porą bo można w pewnym momencie usnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elv Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: 192.193.245.* 21.07.06, 11:17 próbowałam usnąć, ale na Bemowie za głosno ten film puszczali :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: 212.244.184.* 21.07.06, 22:11 O włąsnie to, poczułem się cytrynką :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.zus.pl 21.07.06, 11:36 Johnny Depp w duecie z Al Pacino w filmie "Donnie Brasco" był najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Black Dog Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:37 co zawiera skrzynia umarlaka? Odpowiedz Link Zgłoś
michaelrym Defoe i piraci 21.07.06, 12:11 Dziennikarz troche nie zbadal sprawy... Ksiazka "kapitana Johnsona" o piratach zostala napisana przez Daniela Defoe. Defoe pisal wiele rzeczy pod pseudonimami, pracowal jako tzw zawodowy pamfleciarz. Wiele z opowiesci w tej ksiazce jest z tzw pierwszej reki - Defoe odwiedzal piratow w wiezieniu i przeprowadzal z nimi wywiady. Goraco polecam te ksiazke - fascynujaca lektura, nie wiem tylko czy dostepna po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant jedynka swietna dwojka niebardzo :( IP: 86.41.170.* 21.07.06, 12:07 Jedynka bardzo mi sie podobala. Widzialem dwojke w kinie (zeby nie bylo ze z jakiejs kopii kopii nagrywanej kamera). Osobiscie nie wyszedlem z kina zadowolony. Jest kilka gagow (nieumarla malpa :) ) ale w wiekszosci sa to echa zartow z 1 czesci. Depp, coz osobiscie wydaje mi sie, ze gra jaby byl zmeczony. Az sie boje 3 czesci. Film jest przydlugawy wprowadza kilka nowych postaci ale ich nie rozwija. Pamietacie 'najdluzsza scene poscigu samochodowego' z drugiego matriksa? tu mamy 'najdluzsza scene walki na miecze w kazdy-na-kazdego'... po 2 minutach jest nudne i tyle. Ogolnie nie jest to film ktory chcialoby sie obejrzec jeszcze raz :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dread film swietny. bylem o północy. 8/10 IP: *.iplan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:49 polecam każdemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~chelsea~ Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:32 Depp przeszedł samego siebie w Piratach ale jedynak jest troche lepsza od dwójki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: higa Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.aster.pl 21.07.06, 14:38 nie ogladalam piratów - ale dla mnie do tej pory najlepszą rolą Deepa jest Donnie Brasco - agent (Joe Pistone) wtapiający się w mafijne środowisko. rewelacyjny jest też tam Al Pacino jako mafioso Lefty. Uwielbiam ten film - mogę go ogladać ile razy TV da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi slaba druga czesc... IP: *.mynow.co.uk 21.07.06, 15:24 Druga czesc jednak nie dorownuje pierszej, nie jest tak smieszna, troche nudnawa akcja, a efekty specjalne jak w kazdym innym wysokobudzetowym filmie. Johnny jest jak zwykla swietny ale juz Keira potrafi zrobic tylko dwa grymasy. Nawet muzyka bardzo typowa(czyt.malo orginalna czy odkrywacza). Ja czekalam na ten filma i zawiodlam sie. Na 3 czesc juz nie czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tashunca Re: Dlaczego w naszym kraju nie tłumaczy się IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.07.06, 16:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tashunka Re: Dlaczego w naszym kraju nie tłumaczy się IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 21.07.06, 16:24 obcojęzycznych nazwisk? Jack Sparrow to polsku Jacek Wróbel, nie brzmi to już tak podniecająco i zajefajnie, co nie dziołszki? P.S. Jack to nie Jacek, rzecz oczywista, ale było mi najbliżęj. Odpowiedz Link Zgłoś
umeko Re: Dlaczego w naszym kraju nie tłumaczy się 21.07.06, 17:08 Film pobil rekordy ogladalnosci w USA. Krytycy sobie moga krecic nosem, film zarobil i jeszcze zarobi ogromna kase, napuszeni wszechwiedzacy eksperci pomylili sie. Piraci to nie jest ambitne kino, to jest po prostu fajna bajka, ktora podoba sie ludziom. I to wystarczy! Moim zdaniem pierwsza czesc byla bardziej oryginalna, choc druga tez miala cos w sobie ;o) Nie przypadly mi do gustu jedynie potwory ktore zamiast straszyc, budzily obrzydzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Dlaczego w naszym kraju nie tłumaczy się 21.07.06, 21:06 "Johnny Depp TO Jasiek Wróbel w: Piraci Karaibianów Dwa: Skrzynka Martwego Człowieka nadchodzi wkrótce" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Johnny Depp pirat nad piratami IP: *.netburg.pl 21.07.06, 17:05 A mnie Depp najbardziej sie podobal w "Arizona Dream" :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabcia1 Re: Johnny Depp pirat nad piratami 23.07.06, 23:40 Wyjeb.... aktor najlepszy pirat.Johnny jest extra!!! Odpowiedz Link Zgłoś