cze67 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 15:30 Tak, z tego co pamiętam (film oglądałem przed miesiącem) to właśnie znalezienie wśród pasażerów pilota przesądziło o ataku na terrorystów. Chcieli ratować swoje życie, wiedząc już co ich może spotkać (i niestety, spotkało). Odpowiedz Link Zgłoś
bezzasadnie "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 15:33 film jest potwornie nudny, nastawiony na wyciskanie łez od pierwszych sekund, co chwilę kamera eksponuje symbole amerykańskiego patriotyzmu, powiewają flagi, wszyscy mają rodziny, żadnego geja czy lesbijki, głosowanie na pokładzie samolotu, okropna muzyka w zasadzie nie milknie. okropna szmira. gdyby nie był to film oparty na faktach, nikt by go w kinie nie zobaczył, a telewizje pokazały w cyklu okruchy życia np. polecam raczej film dokumentalny "in plane sight". Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 15:36 Przesadzasz, akurat na eksponowanie flag i inne tego typu patriotyczne gadżety jestem wyczulony i w tym akurat filmie ich w ogóle nie zauważyłem. Śmieszny zarzut o brak gajów i lesbijek na pokładzie pominę milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezportek "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 65.222.254.* 01.09.06, 15:38 Z punktu widzenia euromenela, "znajacego" Ameryke z komercyjnej telewizji i socjalistycznych zadym antyglobalistow, zachowanie pasazerow walczacych z islamskim bydlem nie ma zadnego sensu. Przeciez powinni bic brawo dzielnym wojownikom o multikulturalizm, a w najgorszy razie - okazac tolerancje, siedzac na zadku i trzesac portkami. Europa jako calosc istnieje tylko i wylacznie dzieki amerykanskiej potedze militarnej, gospodarczej i kulturalnej. I moze sobie wybrzydzac i narzekac, jak sklerotyczna maruda, karmiona, pojona i podcierana a wzamian majaca za zle i krytykujaca wszystko, czego pojac nie jest w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 15:45 ktoś tam napisał, że był to zamach dokonany przez amerykańskie służby specjalne. "I to nie jest spiskowa teoria dziejów, tylko fakt. Polecam artykuł pana Jacka Zychowicza" Przeczytałem. Nie znalazłem faktów, tylko publicystykę (bardzo zresztą marną). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cmok Lot 93 nie uderzyl w WTC (i nie mial). GW dzwoni.. IP: *.hsd1.nj.comcast.net 01.09.06, 15:48 ...nie w tym kosciele co naprawde dzwoni. Walnij wszystkim. Spadaj do Indii. airpaharganj.com Odpowiedz Link Zgłoś
bezzasadnie "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 15:50 zarzut o brak gejów i lesbijek nie jest śmieszny, z rachunku prawdopodobieństwa wynikało by, że jakaś homoseksualna osoba jednak tam była, ale to mniej ważne. zauważ, że wszyscy byli pokazani jako anioły, które zstąpiły na ziemię, jak dla mnie mało wiarygodny wizerunek ludzi. i niezmiennie w recenzjach piszą, że film był paradokumentem. ciekawe, gdzie ta jego dokumentalność? że aktorzy byli tak samo ubrani, jak ludzie, w role których się wcielili? a eksponowanie symboli związanych z ameryką jest bardzo wyraźne, sprawdź to. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 15:56 Muszę zobaczyć ten film... Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 15:56 "zauważ, że wszyscy byli pokazani jako anioły, które zstąpiły na ziemię, jak dla mnie mało wiarygodny wizerunek ludzi." Według mnie byli pokazani jako ludzie, którzy w obliczu nieuchronnej zagłady postanawiają walczyć (co jest faktem). Ja nie odniosłem wrażenia, że zostali pokazani jak anioły, nie - zostali pokazani jak ludzie w ekstremalnej sytuacji. "i niezmiennie w recenzjach piszą, że film był paradokumentem. ciekawe, gdzie ta jego dokumentalność? że aktorzy byli tak samo ubrani, jak ludzie, w role których się wcielili?" Paradokumetalny w sensie, że właściwie odwzorowywał to, co się zdarzyło, na podstawie zachowanych nagrań telefonicznych, meldunków, wspomnień. Jak już pisałem, wiele osób zagrało tam samych siebie. "a eksponowanie symboli związanych z ameryką jest bardzo wyraźne, sprawdź to." Nie wybieram się na razie na drugi pokaz:-) Ale myślę, że zwróciłbym na to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein Ściemy ciąg dalszy. 01.09.06, 15:57 Do wszystkich, którzy jeszcze żyją w świecie medialnej iluzji. 11 WRZEŚNIA BYŁ USTAWIONYM PRZEDSTAWIENIEM I NAJWIĘKSZYM KŁAMSTWEM SPRZEDANYM LUDZIOM PRZEZ PROPAGANDĘ. Jak się okazuje, dysponując potężna siłą medialną i operując chwytami socjotechnicznymi można ludziom wmówić wszystko>>> że, niewidzialny dziadek Osama bin Łobuz i jego rozbójnicy zaatakowali Amerykę i teraz Ameryka prowadzi globalną wojnę ze światowym terroryzmem. W RZECZYWISTOŚCI CHODZIŁO O ZDOBYCIE NIEOGRANICZONEJ WŁADZY DLA RZĄDZĄCYCH USA ORAZ PIENIĘDZY POPRZEZ PRZEJĘCIE KONTROLI NAD STRATEGICZNYMI ZŁOŻAMI ROPY NAFTOWEJ. POZWOLIŁO TO BUSHOWI I JEGO EKIPIE ZABEZPIECZYĆ POZYCJĘ DOLARA. PETRODOLARA. Na temat anomalii związanych z 911 i niezgodności z oficjalna wersją można mówić i pisać długo. To tylko kilka linków: www.rzeszow.mm.pl/~gd/usa911/usa911.html www.rzeszow.mm.pl/~gd/usa911/raport.pdf wtc.hotnews.pl/ www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=341 www.prawda.neostrada.pl/ www.irak.pl/ Jeśli popierasz politykę kłamstwa i ludobóstwa, a przy tym dajesz sobą manipulować - nie czytaj tego ale wejdź sobie na gołedupy.pl albo pograj w pasjansa. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 15:58 To dolara, czy petrodolara? Zdecyduj się. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzasadnie "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 16:01 a więc wszystkie filmy o ludziach, którzy żyli naprawdę, to paradokumenty? zawsze wydawało mi się, że to filmy biograficzne, ale jak widać, myliłam się. i niezmiennie polecam "in plane sight", dodając go do powyższych linków, z którymi zaraz się zapoznam i które pewnie o tym samym traktują. Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein cze67 01.09.06, 16:04 Dolar ma dziś pokrycie w ropie naftowej. Każde państwo, które chce kupić ropę musi najpierw kupić dolary. Dzięki celowej inflacji do USA spływa imperialny potatek. W roku 2000 Saddam chciał sprzedawać ropę za euro a nie za dolary. I "dostał za swoje". Niebawem ma ruszyć Irańska Giełda Naftowa. (też ropa za euro). I Amerykanie zrobią wszystko by do tego nie dopuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 16:14 paradokument «film fabularny zrealizowany w konwencji filmu dokumentalnego, oparty na autentycznych faktach» Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejzb "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 16:17 Świstaka podobno gra Schwarzenegger... Sreberka dostarczy Departament Obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzasadnie "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 16:18 a co z filmami zrealizowanymi na nieautentycznych faktach?:D Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 16:20 To filmy sciencie - fiction:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlosmysza "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 83.17.27.* 01.09.06, 16:20 Małe sprostowanie - Peter Greengrass nie wyreżyserował film "Tożsamość Bourne'a" twórcą tego filmu jest Doug Liman.Peter Greengrass wyreżyserował film "Krucjata Bourne'a" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
osama_goldstein bezzasadnie.. 01.09.06, 16:26 Film, o którym mówisz to "911 in plane site". Wiem, że w niektórych miejscach w Internacie jego nazwa jest przekręcona i stąd "in plane sight". Odnosnie tego filmu: to jedynie wierzchołek góry lodowej. Autorzy opowiadaja najpierw o anomaliach związanych z uderzeniem "samolotu" w Pentagon, a następnie mowa jest o samym WTC. Poddano analizie materiały filmowe z CNN i innych agencji, czyli to co wiele razy widzieliśmy na ekranach telewizorów. Wśród anomalii szczególna uwagę zwracają dziwne błyski na ścianach wież tuż przed uderzeniem "boeinga" oraz wyraźnie widoczne pod jego kadłubem "coś" doczepionego. Nie ma natomiast mowy o kwestii autentyczności wszystkich nagrań. To co oglądaliśmy w telewizji nie trzyma sie kupy (po wnikliwszym przyjrzeniu się). Idąc dalej tym tropem zauważamy,ze wiele filmów i zdjęć (tych telewizyjnych - stanowiących część oficjalnej propagandy) jest po prostu podrobiona. Możliwe że wszystkie filmy na, których widać samoloty są podrobione. Jeśli samolotów w rzeczywistości nie było (zostały nam wmówione i istnieją od tej pory w naszych głowach) to zastanawiająca jest kwestia błysków poruszanych w filmie i widocznych na nagraniach w zwolnionym tempie. Nie twierdze, że znam cała prawde o 11 września. mozliwe ze wszystkiegfo nigdy sie nie dowiemy. Spotkałem sie z opinią, że te błyski to celowy trik mający wprowadzić więcej zamieszania (na stronie analizy rynkowe). Być może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcy "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 195.205.163.* 01.09.06, 16:30 dobra zasada - najpierw przeczytaj, potem komentuj. stąd się biorą właśnie opinie o durnych blondynkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Fikcja IP: *.acn.waw.pl 01.09.06, 16:31 cze67 obejrzyj "loose change II" (można znaleść w google video jak i w lepszej jakości w każdej sieci P2P) tam masz same fakty.. naprawdę wystarczy tylko trochę się otworzyć by szybko przejrzeć na oczy i zobaczyć jak mało tak naprawdę wiemy o tym co sie wydarzyło 11-ego września. Lot 93 może i jest dobrym filmem ale najprawdopodobniej z prawdą ma tyle wspólnego co nasze kroniki z czasów PRL'u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcy "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 195.205.163.* 01.09.06, 16:33 przeleć się w USA samolotem, a potem dodawaj swoje opinie nt. telefonów na pokładzie, poza tym polecam stronę boeinga... Odpowiedz Link Zgłoś
loze76 "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. 01.09.06, 16:34 film tu www.tnp.net.pl/tort.php?idt=61409 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: *.cable.ubr03.chap.blueyonder.co.uk 01.09.06, 16:34 od kiedy 'kokpit' nie jest polskim słowem? w każdym słowniku znajdziesz. wiadomo, że źródłosłów nie jest polski, ale na tej zasadzie to na premiera nie wolno mówić premier (tylko np. kaczor II) ani na prezydenta prezydent (odpowiednio kaczor I), a tego nie chcemy, hihihi. i jeszcze poprosze polski odpowiedznik słowa 'researcher'. badacz? buhaha. ja tam mówie reseacher i mi z tym dobrze, i wcale się nie czuję, jakbym język kaleczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcy "Lot 93": Co się naprawdę wydarzyło w porwanym .. IP: 195.205.163.* 01.09.06, 16:36 proponuję przeczytać (dla homofobów) bio Marka Binghama... Odpowiedz Link Zgłoś