Dodaj do ulubionych

Wojciech Cejrowski w Trójce

08.09.06, 11:14
No i stało się. Dzisiaj pierwszy raz. No i było nieźle. Trochę innego -
bardziej ciekawego głosu i muzyki - w trakcie Rokosa. Mi się podobało.
A tu kilka uwag o Cejrowski dla niewtajemnicznonych i pamiętających go jedynie
ze sławetnego WC KWadransu w TVP.
"W radiu zaczynałem od Listy Przebojów Country, z Korneliuszem Pacudą.
Potem pracowałem u Wojciecha Manna, jako DJ, który wygłupiał się przez 4
godziny (od 6 do 10 rano) i "rozgrzewał" słuchaczy na wejście Wielkiego Szefa."
Pracował w Polskim Radiu (nie wiem czy nie przyadkiem w Trójce), Radio KOLOR,
Radio WAWa, Radio 94. Przesłuchiwałem swego czasu jego archiwalne audycje
radiowe i bardzo mi się podobają.
Jako podróżnik i światowiec mówi ciekawie.
Na razie polecam. :)
Obserwuj wątek
    • dzika_zdzicha Re: Wojciech Cejrowski w Trójce 08.09.06, 11:27
      cokolwiek by o nim mówić, facet ma osobowość. no i talent - potrafi ciekawie
      opisywać swoje podróże. :)
      • behemot87 Re: Wojciech Cejrowski w Trójce 08.09.06, 11:31
        A czy będzie jeszcze w soboty w Jedynce? Bo sobotnie pasmo 9 - 12 "Cztery
        Strony Świata" w Jedynce po "uspokojeniu" i usunięciu z nego Czejarka stało się
        po prostu nudne. A Cejrowski zawsze by je trochę ożywił...
    • neandertalski daj mu panie boże zdrowie... 08.09.06, 11:35
      ... i zachowaj jak najdalej ode mnie.
      umknął dzis mojej uwadze i mam nadzieję, że tak będzie nadal.
      • jedzoslaw Re: daj mu panie boże zdrowie... 08.09.06, 12:11
        neandertalski napisał:

> ... i zachowaj jak najdalej ode mnie.
        > umknął dzis mojej uwadze i mam nadzieję, że tak będzie nadal.

Nie oceniajmy Cejrowskiego po poglądach. W "WC Kwadransie" był jakby prawicową
        odmianą Kuby Wojewódzkiego (spotkali się nawet u Kuby w jego programie i wynik
        tego pojedynku osobowości był -moim zdaniem- remisowy, bo obaj panowie walili
        po równo), ale gdy zapomnieć o jego poglądach to słucha się go całkiem nieźle.
        Prezentuje ciekawą muzykę, opowiada o swoich podróżach, a więc polityki nie
        tyka. W radiu Cejrowski jest OK.
        • neandertalski Re: daj mu panie boże zdrowie... 08.09.06, 12:25
          nie nawołuję przecież do linczu...
          po prostu nie mam ochoty go słuchać, tak jak i nie mam ochoty słuchać Pana
          Wojewódzkiego ale wcale nikomu jego (ich) audycji nawet nie próbuję odradzać,
          wyraziłem swoją prywatną subiektywną opinię do której chyba mam prawo i nic
          więcej.
        • zp3 Re: daj mu panie boże zdrowie... 08.09.06, 12:26
          Nie bardzo rozumien co tutaj maja wspolnego poglady polityczne z prowadzeniem
          audycji w dniu dzisiejszym p.Cejrowskiego.Zrobil dzisiaj ciekawy przerywnik
          slowno muzyczny u głu... Rokosa i chwał mu za to/fachowiec i tyle/.Lubie
          Cejrowskiego ze mowi otwarcie kim jest,co czuje i co mysli.Jeden jest
          lewicowcem drugi prawicowcem i kazdy ma do tego swiete prawo.Nie rozumie ciagle
          przeplatanego watku na temat prawicowych pogladów.A.Michnik w GW tez glosi
          swoje racje z którymi trudno sie zgodzic ale ma tez prawo do tego pomimo ze
          mozna sie z tym nie zgadzć i czuc sie zniesmaczonym.
          • jedzoslaw Re: daj mu panie boże zdrowie... 08.09.06, 12:32
            Napisałem o Cejrowskim, bo bywa, że jest on oceniany po swoich poglądach.
            Tymczasem jak najbardziej zgadzam się, że poglądy nie mają nic do jego audycji.
            Chyba źle zinterpretowałem słowa Neandertalskiego. :) Zwracam honor.
            • neandertalski Re: daj mu panie boże zdrowie... 08.09.06, 13:10
              źle nie zinterpretowałeś.
              Pomimo tego nie nawołuję do linczu, powtarzam. Nie lubię go i nie słucham.
              Wy go lubicie, więc będziecie słuchać, bo prowadzi ciekawie audycje. Albo
              raczej prowadzi ciekawie audycję więc będziecie go słuchać i pewnie polubicie w
              związku z tym.
              Tak to się mniej więcej przedstawia i ja tu żadnego problemu nie widzę.
          • bpaczek Re: daj mu panie boże zdrowie... 08.09.06, 16:07
            > Zrobil dzisiaj ciekawy przerywnik
            > slowno muzyczny u głu... Rokosa i chwał mu za to/fachowiec i tyle/.Lubie
            > Cejrowskiego ze mowi otwarcie kim jest,co czuje i co mysli.

Pozdrowienia dla neandertalskiego. Mnie się nie podobało. Według mnie to nie
            fachowość i otwartość, tylko buta - patrz mały słuchaczyku kim jestem, gdzie to
            nie byłem, słuchaj jakie wynalazłem świetne kawałki, jak świetnie się czuję
            wśród egzotyki, a ty co w biurze siedzisz biedaku, podziwiaj mnie i wielki
            świat... Takie jest moje wrażenie i już, a te gorące rytmy wcale mi się nie
            podobały i za długo.
            PS. Nigdy nie oglądałam Cejrowskiego w telewizji, nie wiem jakie ma poglądy
            polityczne, z tych kilku wypowiedzi w trójce nie podoba mi się taka osobowość i
            już. Daj mu boże zdrowie i jak najdłuższe podróże, żeby nie był
            częstą "atrakcją" programu.
    • zbyszu Cejrowski a golenie 08.09.06, 12:40
      Słuchałem dziś Cejrowskiego przy goleniu (pann Mann zastał mnie w łózku) i nic
      a nic sie nie "pochlastałem". Słuchając jego "Pocztówki..." zatęskniło mi się
      za innym Wojtkiem. Ossowskim...Porcja muzyki folkowej co tydzien.

teraz "Tonacja" - bossko
      • mnich_tajniak Re: Cejrowski a golenie 08.09.06, 13:40
        Właśnie. Domagam się powrotu pana Ossowskiego.
        • cze67 Re: Cejrowski a golenie 08.09.06, 14:26
          Obawiałem się Cejrowskiego w Trójce (nie leżą mi, delikatnie mówiąc, jego
          poglądy). No i miło się rozczarowałem, muzykę puszczał fajną i komentował
          dowcipnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka