Dodaj do ulubionych

Radio PLUS - Łagodne przeboje

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 20:59
Nowy Plus stawia na "łagodne przeboje" co o tym sądzicie? Według mnie to
fajny pomysł, nie było dotychczas stacji, przy której można sobie odpocząć,
albo spędzić czas przy spokojnej muzyce.
Oprócz tego przesuneli wiadomości "przed pełną" godzinę.
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: & Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 09.03.03, 21:08
      Nie było stacji z łagodnymi przebojami? A Radio Pogoda, Radio Zdrowie ??
      Posłuchaj.
      • Gość: szy. Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 21:41

plus od zawsze, nawet produkujac popularny kontent, potrafil zbudowac wokol
        siebie mila i raczej niepowtarzalna otoczke.

proponuje odczekac chwile, dac radiu szanse. tym bardziej ze doswiadczenie
        plusowych ludkow powinno zaowocowac niebanalnym produktem na rynku.
      • Gość: Jerry Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje IP: *.eurocolor.com.pl / 10.10.20.* 11.03.03, 13:36
        Wszystko juz bylo - i co z tego? Lagodne kawalki sa ok. Wszedzie disco albo
        jakas rabanka. A tu jest przynajmniej spokoj. I niech tak zostanie.
        • franz44 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje 14.03.03, 14:30
          Gość portalu: Jerry napisał(a):

> Wszystko juz bylo - i co z tego? Lagodne kawalki sa ok. Wszedzie disco albo
          > jakas rabanka. A tu jest przynajmniej spokoj. I niech tak zostanie.

spokój? ok. ale przy kawałkach pink floyd, nicka cave'a, niektóre the cure, "7 secons" nenah cherry itp. a nie przy celinie, eltonie johnie, blue, maraiah carey itp. jak najbardziej jestem za spokojną muzyką w odpowiednio wyprofilowanym radiu, ale nie za słodziutkimi pioseneczkami sztucznych produktów wytwórni fonograficznych albo muzyczny emerytów, którzy grając to, co publika kupi chcą nabić sobie kieszeń (jak phil collins - swietny w genesis, solo niestety - wedlug mnie - raczej mierny). czekam na dalsze opinie. pozdrawiam fanów i "nie-fanów" nowego plusa
          • viking73 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje 14.03.03, 14:35
            Dzięki za wsparcie. Już my ślałem,że jakiś nienormalny jestem, bo jako jedynemu
            mi się nowy PLUS nie podoba, a tu towarzystwo aż pieje z zachwytu.
            • Gość: atomek68 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje IP: 195.116.245.* 18.03.03, 13:37
              jesli przesadzać to na całego ;)
              po pierwsze - nie poniżaj siebie, że jesteś jakis nienormalny, nowy Plus
              może być dla ciebie kompletnym niewypałem, spoko, każdy zostanie przy swoim
              zdaniu
              po drugie - wszyscy pieją z zachwytu ;) wszyscy to chyba raptem 2 czy 3
              osoby, ja jestem jedna z nich i nie tyle pieję, co ciesze się , że jest radio
              ktore gra spokojniej, starsze kawałki i odeszlo od "najlepszej muzyki na
              dziś"

pozd
              • viking73 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje 18.03.03, 13:49
                Jeśli cytować to dokładnie. Nigdzie nie napisałem "wszystkim się podoba"
                ale "towarzystwo pieje z zachwytu". Drobna różnica, ale jednak.
                Pzdr :)
                RADIO FLASH 101.3 FM w Krakowie
                "Należy słuchać głośno!"
    • viking73 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje 10.03.03, 12:12
      Mnie to za bardzo zaczyna przypominać nowy, wspaniały RMF :(((((

A już wtręty egzaltowanych słuchaczek które "czują pewnien niedosyt, a może
      nawet pustkę, którą mogą wypełnić piosenki Celine Dion" kompletnie mnie
      osłabiają.

Czasem z przyzwyczajenia jeszcze właczam, ale powoli nabieram przekonania, że
      to nie będzie radio dla mnie.

• Gość: net9 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 20:34
        Łagodne przeboje, hmmm... kiedyś pracowałem w radiu firmującym się
        jako "przyjemna muzyka" i myślę że to to samo. Poprzedni format Plusa z
        przebojami ostatnich miesięcy to była wierna kopia ESKI. Ponieważ słupki nie
        podskoczyły teraz bardziej kombinują w stronę Zetki czy chociażby starej
        Trójki. Myślę, że fajne byłoby radio, które miałoby każdego dnia tygodnia inny
        format muzyczny - np. poniedziałek - złote przeboje, wtorek - rock, środa -
        '90, czwartek - blues, piątek - '00, sobota - dance, niedziela - klasyka. Co
        wy na to?
    • Gość: kosmosik Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 21:46
      Lubię Plusa! :-)
      Plus w moim radio gra od lat, trochę kształtując też moje upodobania muzyczne.
      Więc mam nadzieję że nagle nie zmieni on orientacji o 200% ;-).
      Będzie dobrze, wiara czyni cuda :-)
      Nie wiem czy to mogę pisać, ale w najbliższych miesiącach Plus zaskoczy nas
      jeszcze, mówię to Wam, jako posiadacz małżonki w "dodatnich" kręgach :-)
    • Gość: atomek68 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje IP: 195.116.245.* 12.03.03, 12:16
      jeśli ktos krytykuje to znaczy , że chyba nie słuchał. przyznam, że
      wlaczyłem, gdy zobaczyłem ten watek i tak juz zostałem, od wczoraj gra mi cały
      czas i uwazam , że jest bardzo dobre... genialny pomysl na radio: spokój, miłe
      słowa, przyjaźń. polecam
      • viking73 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje 12.03.03, 12:26
        Gość portalu: atomek68 napisał:

> jeśli ktos krytykuje to znaczy , że chyba nie słuchał.

Genialna logika! Jak na to wpadłeś?
        Wcześniej słuchałem Radia Plus nawet dość często. Posłuchaem także w
        poniedziałek i wczoraj. Owszem jest spokój, ale taki "dupowłaźny" RMFowski. Aby
        tylko się nie narazić słuchaczowi: plastikowe głosy, plastikowa muzyka w 90 %
        pokrywająca się z RMFem. I ciągle te same piosenki, ci sami wykonawcy co
        wszędzie(np. Tina Turner, Eurythmics, Elton John). A do tego ten sam manewr, że
        jingle stworzone są na bazie podkładów do piosenek (w Plusie" 'If you don't
        know me by now - Simple Red przechodzące w "aaa Łagodne przeboje"). Mnie się to
        nie podoba, bo to kolejny klon tego samego pomysłu. Ale jeśli ktoś lubi to jego
        prawo.
        • Gość: CZeslaw Re: Radio PLUS - Łagodnie nastawione i na plus! IP: *.ppp.eranet.pl 12.03.03, 21:43
          Na co Ty liczysz :), ze tu ktos jakas ameryke odkryje? PLUS gra teraz lagodnie,
          dociera do jakiejs grupy odbiorcow ktorzy nie dostali dotad takiej oferty - i
          luz. Jakas inna stacja gra inaczej, lub troche inaczej. Tu nic wielkiego sie
          nie wymysli, tym bardziej ze ludzie nie oczekuja na zadne fajerwerki. Ma sie
          grac - i finito. 98 proc ludzi traktuje radio jak pudlo do grania muzyki. Dla
          kogo robic co innego?
          Za gadanie trzeba placic, to kosztuje, a kto chce cos placic?

Ja tam jestem na plus, dobrze nastawiony, lagodnie :))
          • Gość: raszefka Re: Radio PLUS - Łagodnie nastawione i na plus! IP: OSET:* / 192.168.0.* 18.03.03, 18:48
            Gość portalu: CZeslaw napisał(a):

> Na co Ty liczysz :), ze tu ktos jakas ameryke odkryje? PLUS gra teraz
            lagodnie,
            >
            > dociera do jakiejs grupy odbiorcow ktorzy nie dostali dotad takiej oferty - i
            > luz. Jakas inna stacja gra inaczej, lub troche inaczej. Tu nic wielkiego sie
            > nie wymysli, tym bardziej ze ludzie nie oczekuja na zadne fajerwerki. Ma sie
            > grac - i finito. 98 proc ludzi traktuje radio jak pudlo do grania muzyki.
            Dla
            > kogo robic co innego?

Dla mnie, dla mnie!! :)) Właśnie pudła do grania muzyki nie potrzebuję.
            Nie wiem, jakie było Radio Plus przed łagodnymi przebojami. Najbardziej mi się
            podobało, kiedy na tej częstotliwości nadawało radio diecezjalne i nazywało się
            EMAUS. Ale tam dużo mówili...
        • Gość: atomek68 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje IP: 195.116.245.* 14.03.03, 10:03
          viking73 napisał:

> Gość portalu: atomek68 napisał:
          >
          > > jeśli ktos krytykuje to znaczy , że chyba nie słuchał.
          >
          > Genialna logika! Jak na to wpadłeś?

Nie slyszaleś nigdy ludzi krytykujacych cos lub kogoś w sprawie o ktorej nie
          maja pojęcia ? Zazdroszczę ci, ja spotykam takich niekompetentnych krytykantow
          bardzo czesto...

Oczywiscie, że masz prawo nie słuchac radia Plus i masz prawo krytykować
          (nawet jak nie słuchasz) - żyjemy w wolnym kraju. Problem jednak polega na tym,
          że rozmijasz się w tej krytyce z prawdą. Albo nie słuchasz RMF albo Plusa - bo
          teraz to zdecydowanie inne radia. Może jednak posłuchaj tych łagodnych
          przebojów - dobrze ci zrobią :)
          • viking73 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje 14.03.03, 11:06
            Gość portalu: atomek68 napisał:

Albo nie słuchasz RMF albo Plusa - bo teraz to zdecydowanie inne radia. Może
            jednak posłuchaj tych łagodnych przebojów - dobrze ci zrobią :)

No nie wiem czy tak bardzo nie słucham. Czasem kontrolnie włączam RMF w
            nadziei, że może się zmienił na lepsze, ale nic - ciągle to samo. "Muzyka Twoja
            i moja" czy coś, plastikowy głos Krzysztofa Żurka przyprawiający mnie o
            mdłości. Tego się po prostu NIE DA słuchać. I Plus, moim zdaniem, zmierza
            dokładnie w tym samym kierunku.
            Ostatnio przełączyłem się na RADIO FLASH 101.3 FM w Krakowie ("Tu gramy cały
            rock" - mnie to bierze), na zmianę z Radiem Region 96. 7 FM, Eską (tu jest
            teraz Marcin Jędrych) no i wciąż jeszcze czasem Trójką. Zmiany w PLUSIE mnie
            nie zachwyciły, ale płakał za tą stacją jakoś specjalnie nie będę.

• Gość: jingiel Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 12:12
      Podoba mi sie!!! tylko zwiekszylbym rotacje granych nagran!!! i bedzie jescze
      lepiej! Da sie sluchac w koncu! Piac z zachwytu - po co? Trzeba dopingowac
      panów PLUSów do jeszcze lepszej roboty więc... mówię da się słuchać i co
      ważne... usłyszałem tam kawałki, których nie słyszalem ooo od dawna i prawie
      nigdzie! Swoja drogą jakiś The Cure by się przydał!:)) chociaż Friday I'm in
      love:)
      • viking73 Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje 20.03.03, 13:44
        Gość portalu: jingiel napisał:

Swoja drogą jakiś The Cure by się przydał!:)) chociaż Friday I'm in
        love:)

No właśnie. The Cure. Radio FLASH 101.3 FM (Kraków) to gra!
        I zdecydowanie bardziej wolę ich playlistę od przesłodzonej PLUSa. Ale, jak
        wcześniej wspominałem, jeśli komuś odpowiada PLUS to jego prawo.
        PS. A PLUSA od ubiegłej środy konsekwentnie nie słucham. W zasięgu tygodniowym
        ubył im jeden słuchacz ;)
        • Gość: jingiel Re: Radio PLUS - Łagodne przeboje IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.03.03, 18:28
          viking73 napisał:

> Gość portalu: jingiel napisał:
          >
          > Swoja drogą jakiś The Cure by się przydał!:)) chociaż Friday I'm in
          > love:)
          >
          > No właśnie. The Cure. Radio FLASH 101.3 FM (Kraków) to gra!
          > I zdecydowanie bardziej wolę ich playlistę od przesłodzonej PLUSa. Ale, jak
          > wcześniej wspominałem, jeśli komuś odpowiada PLUS to jego prawo.
          > PS. A PLUSA od ubiegłej środy konsekwentnie nie słucham. W zasięgu
          tygodniowym
          > ubył im jeden słuchacz ;)

HMMMMM i jeden im przybył:)))) To się wyrównuje PLUS do tego moja dziewczyna
          to już 2:1:)))))) Viking trzymaj się!:))
        • Gość: Zdzislaw Re: Radio PLUS - ZAczalem sluchac IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 20:34
          Ja zaczalem za to sluchac. Kiedys sluchalem ale jakos przestalem. A teraz
          wrocilem, chociaz to jest inne radio niz kiedys. Ale przynajmniej gra
          spokojnie. Nie wali, nie tlucze - tak jak wszystko, jak cale media. znalazlo
          sobie dobtra, lagodna, pogodna, nie-brutalna nisze. I oby udalo sie Plusowi w
          tym przetrwac.
          Zdzislaw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka