Dodaj do ulubionych

A Trójce rosnie , rośnie i rośnie

IP: 213.25.186.* 12.03.03, 13:49
''Jak wynika z ostatnich badań instytutu SMG/KRC A Millward Brown Company,
RMF FM zanotowało największy wzrost ze wszystkich stacji radiowych. W okresie
grudzień 2002- luty 2003 udział w rynku RMF FM wyniósł 23,1% i wzrósł w
stosunku do poprzedniego okresu o 1,1%.
(...)
Wzrost zanotowała też radiowa "Trójka" z 5,0% do 5,3%.
''

Po prostu brakuje słów. Radość jest ogromna!
Obserwuj wątek
    • Gość: xz Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 14:28
      Gdzieś to już pisałem, ale powtórzę tutaj:
      Dzisiejsza trUjka przyciąga słuchacza przy pomocy nowoczesnych marketingowych
      metod. Ilośc klientów stacji zwiększa się, jak zwiększa się ilość klientów
      nieznacznie skomercjalizowanej kobiety po liftingu, ubranej w prowokacyjnie
      skąpe łaszki. Taki wzrost nie cieszy, nie jest także raczej powodem do dumy.
      No chyba, że jest się sutenerem.
    • roar Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie 12.03.03, 14:45
      No to wyszli na zero...

Jestem w szoku, ale w cuda w dalszym ciągu nie wierzę.
      Taki szajs nie ma prawa utrzymać przy sobie słuchaczy. O
      co się założymy, że od marca znowu zacznie spadać?
    • Gość: Greg F. Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.03, 15:00
      Cóż, w takim tempie (średni przyrost 0,3% na miesiąc) TrUjka mogłaby osiągnąć
      upragnione przez Laskowskiego 10% gdzieś tak w połowie 2004 r. Zarząd Polskiego
      Radia pewnie uzna, że warto czekać i oceni pozytywnie dotychczasową "tfurczość"
      dyrekcji :((.
      Dyrekcja TrUjki będzie rozliczana głównie ze słupków, a nie z poziomu stacji,
      tak więc jeden z koronnych argumentów o spadku słuchalności na razie odpada.
      Choć rzeczywiście przyrost jest zbyt wolny, jak na tak szumną i drogą kampanię
      reklamową. Dopiero niedawno zauważyłem w Gdańsku znajomy billboard ze
      zżerającym popcorn słuchaczem, który właśnie "fajny film wczoraj widział" w
      TrUjce. I co z tego, że ten konkurs już od prawie 3 miesięcy jest historią??
      Niektórzy z przysłowiowych masowych odbiorców dali się na to zwabić i
      teraz "fachowcy" w TrUjce będą starali się pilnować, aby nie przełączyli się
      oni zbyt prędko na inną stację, podsuwając im coraz głupsze konkursy i coraz
      mniej wyszukany repertuar muzyczny :(.
      • Gość: brunosch Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: 217.11.133.* 12.03.03, 15:09
        Pamiętasz jak w Shreku ptaszek ścigał się z królewną w wyciąganiu nutki?
        Nadął się i też mu strasznie rosło, rosło, rosło, aż go rozniosło? :-)))
        • t.o.m.e.k Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie 12.03.03, 16:10
          "Radość jest ogromna"?
          Chyba najbardziej cieszy się z tego "ostatnie takie trio", które w ten sposób
          uratowało swoje dupska i stołki. Bo nieważne są przecież środki tylko
          ostateczny cel...

• Gość: JPZ Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 16:45
      Przestępczość rośnie...
      bezrobocie rośnie...
      trUjce rośnie...

nieszczęścia chodzą stadami? ;-)

JPZ
    • Gość: Dawid Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 16:46
      Żadne wasze jadowite komentarze nie zmienią jasnego i prostego fakty: nowa
      Trójka podoba się słuchaczom - normalnym ludziom a nie jakiś tam
      wydumanym ''elitom''. Chcecie ambitnego radia? Proszę bardzo. Jest Dwójka. A
      odciąć Trójki od społeczeństwa wam się nie uda.
      • t.o.m.e.k Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie 12.03.03, 17:40
        > Żadne wasze jadowite komentarze nie zmienią jasnego i prostego fakty: nowa
        > Trójka podoba się słuchaczom - normalnym ludziom a nie jakiś tam
        > wydumanym ''elitom''. Chcecie ambitnego radia? Proszę bardzo. Jest Dwójka. A
        > odciąć Trójki od społeczeństwa wam się nie uda.

Kielce (czy może dokładniej STARACHOWICE) znowu nadają...
        Przyjacielu - mam nadzieję, że kiedyś Ci zostanie to wybaczone, bo najwyraźniej
        nie wiesz co mówisz. Czy chcesz powiedzieć, że ostatecznym celem dla obecnej
        dyrekcji niegdysiejszego Programu III jest radio pozbawione ambicji? To po co
        to ściemnianie - nie lepiej od razu wypieprzyć Kaczkowskiego i uprzątnąć
        resztki walających się po kątach skrawków "ambicji"?

A co to znaczy "dla normalnych ludzi"? Czy Ty się uważasz za normalnego
        człowieka? Na jakiej podstawie? Kim Ty w ogóle jesteś gówniarzu, że wypowiadasz
        się w imieniu "społeczeństwa"? A może masz nadzieję, że podwiesisz się pod
        starszego kolegę, któremu jakimś cudem się udało i z ziemi kieleckiej
        wylądujesz na ciepłej i bezpiecznej posadce na Myśliwieckiej?

Gratuluję trUjce takich "normalnych" obrońców.
        • Gość: Dawid Krzyczą krasnoludki IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 18:27
          t.o.m.e.k napisał:

> Kielce (czy może dokładniej STARACHOWICE) znowu nadają...
          > Przyjacielu - mam nadzieję, że kiedyś Ci zostanie to wybaczone, bo
          najwyraźniej
          >
          > nie wiesz co mówisz. Czy chcesz powiedzieć, że ostatecznym celem dla obecnej
          > dyrekcji niegdysiejszego Programu III jest radio pozbawione ambicji? To po co
          > to ściemnianie - nie lepiej od razu wypieprzyć Kaczkowskiego i uprzątnąć
          > resztki walających się po kątach skrawków "ambicji"?
          >
          > A co to znaczy "dla normalnych ludzi"? Czy Ty się uważasz za normalnego
          > człowieka? Na jakiej podstawie? Kim Ty w ogóle jesteś gówniarzu, że
          wypowiadasz
          >
          > się w imieniu "społeczeństwa"? A może masz nadzieję, że podwiesisz się pod
          > starszego kolegę, któremu jakimś cudem się udało i z ziemi kieleckiej
          > wylądujesz na ciepłej i bezpiecznej posadce na Myśliwieckiej?
          >

Starachowice znowu nadają.
          Krasnoludkom zaczyna brakować argumentów więc zaczynają się wycieczki osobiste.
          A kim Ty jesteś , królu radia ,że krytykujesz Laskowskiego i Banacha? Ja
          wypowiadam się w imieniu swoim i wciąż rosnącej grupy słuchaczy Trójki.
          Z poważaniem
          nie podczepiający się pod Banacha ani kogokolwiek innego
          Dawid
          • tuhanka Re: Krzyczą krasnoludki 12.03.03, 20:14
            Znów się zaczynacie kłócić? Rośnie - no to niech rośnie. Nie rośnie dla mnie.
            TrUjka zaczyna być radiem dla półanalfabetów, a ja nawet już nie mam ochoty
            włączać odbiornika. Nie ma po co - chyba że czasem w nocy. Wtedy jednak zwykle
            śpię.
            Dawidzie, odsyłasz nas do Dwójki. Nie chce mi się cytować wszystkiego, co
            pisałam kiedyś podczas dyskusji bodaj z Tomkiem Kubatem, ale po pierwsze -
            Program 2 nie jest dostępny na obszarze całego kraju (podobnie jak zresztą
            Biska - niestety), po drugie - nie wyczerpuje tego wszystkiego, co jeszcze do
            niedawna zapewniał nam Program 3. Zresztą radio to nie tylko takie czy inne
            audycje, to także prowadzący je ludzie tworzący specyficzny klimat. Przy całej
            mojej niekłamanej sympatii chociażby do Michała Kowalewskiego, nie jest on w
            stanie wytworzyć w popołudniowej Zd3 klimatu takiego, jaki stwarzał Kubulek czy
            Sianecki. Po prostu ma inny styl, do którego starzy słuchacze nie są
            przyzwyczajeni. Wzrost słupków niczego nie zmienia, możesz mi wierzyć, bo to
            radio nie reprezentuje sobą już niemal nic, co mogłoby tych słuchaczy utrzymać
            na dłużej. Paradoksalnie słupki podnoszą starzy słuchacze, tacy jak my, bo jak
            bezczelnie stwierdził w "Proficie" Twój ulubieniec i krajan Michał Banach -
            "słuchacze nie mają dokąd pójść". Niestety. Dlatego niektórzy z bólem serca
            przyznają się wciąż do tego radia.
            • Gość: Dawid Przykro patrzeć na klęskę IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 09:03
              tuhanka napisała:

> Znów się zaczynacie kłócić? Rośnie - no to niech rośnie. Nie rośnie dla mnie.
              > TrUjka zaczyna być radiem dla półanalfabetów, a ja nawet już nie mam ochoty
              > włączać odbiornika. Nie ma po co - chyba że czasem w nocy. Wtedy jednak
              zwykle
              > śpię.
              > Dawidzie, odsyłasz nas do Dwójki. Nie chce mi się cytować wszystkiego, co
              > pisałam kiedyś podczas dyskusji bodaj z Tomkiem Kubatem, ale po pierwsze -
              > Program 2 nie jest dostępny na obszarze całego kraju (podobnie jak zresztą
              > Biska - niestety), po drugie - nie wyczerpuje tego wszystkiego, co jeszcze do
              > niedawna zapewniał nam Program 3. Zresztą radio to nie tylko takie czy inne
              > audycje, to także prowadzący je ludzie tworzący specyficzny klimat. Przy
              całej
              > mojej niekłamanej sympatii chociażby do Michała Kowalewskiego, nie jest on w
              > stanie wytworzyć w popołudniowej Zd3 klimatu takiego, jaki stwarzał Kubulek
              czy
              >
              > Sianecki. Po prostu ma inny styl, do którego starzy słuchacze nie są
              > przyzwyczajeni. Wzrost słupków niczego nie zmienia, możesz mi wierzyć, bo to
              > radio nie reprezentuje sobą już niemal nic, co mogłoby tych słuchaczy
              utrzymać
              > na dłużej. Paradoksalnie słupki podnoszą starzy słuchacze, tacy jak my, bo
              jak
              > bezczelnie stwierdził w "Proficie" Twój ulubieniec i krajan Michał Banach -
              > "słuchacze nie mają dokąd pójść". Niestety. Dlatego niektórzy z bólem serca
              > przyznają się wciąż do tego radia.

Przykro patrzeć jak z ludzi uchodzi wola walki zwłaszcza jeśli uważają ,że
              walczą w słusznej sprawie. Ale cóż , Trójka odniosła sukces więc ''starym''
              zostało tylko dezawuowanie zwyciestwa i psioczenie. Szkoda.
              • Gość: sukces??? Re: Przykro patrzeć na klęskę IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.03.03, 09:11
                Gość portalu: Dawid napisał(a):

> Ale cóż , Trójka odniosła sukces ...

Odrobinę skromności młody człowieku! To, że Ty słuchasz i Tobie sie podoba, to
                jeszcze za mało by określać fakt ten sukcesem...

trUjka- radio dla słupków!
                j.
              • Gość: Szaman ??? IP: *.crowley.pl 13.03.03, 11:39

> Przykro patrzeć jak z ludzi uchodzi wola walki
                zwłaszcza jeśli uważają ,że
                > walczą w słusznej sprawie. Ale cóż , Trójka odniosła
                sukces więc ''starym''
                > zostało tylko dezawuowanie zwyciestwa i psioczenie. Szkoda.

Jakby mnie sluchali dresiarze, a sluchalnosc by mi rosla,
                nazwalbym to raczej porazka. I te wlasnie ponosza media
                publiczne. Tzn panstwowe. W tym rowniez trUjka.
          • quont Re: Krzyczą krasnoludki 15.03.03, 05:08
            > wypowiadam się w imieniu swoim
            > i wciąż rosnącej grupy słuchaczy Trójki

"wciąż rosnącej"? Znaczy te krasnoludki... to Wy? Ufff.
            No to Was przecież nie ma :-)))

Mógłbym się złośliwie zapytać, kto Ci dał prawo
            wypowiadać się w imieniu "grupy", ale nie będę złośliwy.
            Wy przecież wciąż rośniecie. Jeszcze by Wam zaszkodziło.

No to rośnij zdrowo Dawidzie, rośnij :-)

Na razie poproś rodziców, żeby Ci wytłumaczyli, co to
            jest "bezkrytyczność" i "egzaltacja" (to a propos "Słów
            po prostu brak. Radość jest ogromna").

A jak już podrośniecie, to pogadamy.

Quont
      • Gość: jarek słupek IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 18:01
        podziel się radością, że coś mądrego, oryginalnego, ciekawego, odkrywczego,
        wstrząsającego, niesamowitego usłyszałeś w trUjce... ale to raczej niemożliwe,
        pozostaje radość ze słupka... mnie bardziej cieszy, że słupek w termometrze za
        oknem rośnie - on ma dla mnie bezpośrednio duże większe, odczuwalne przez skórę
        znaczenie.
        ale Ty się ciesz z najnowszych interpretacji badań statystycznych, wolno Ci!

trUjka- radio dla słupków!
      • gert Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie 12.03.03, 19:35
        > Żadne wasze jadowite komentarze nie zmienią jasnego
        > i prostego fakty: nowa Trójka podoba się słuchaczom
        > - normalnym ludziom a nie jakiś tam wydumanym ''elitom''
        > Chcecie ambitnego radia? Proszę bardzo. Jest Dwójka.
        > A odciąć Trójki od społeczeństwa wam się nie uda.

Skoro chcesz się przerzucać docinkami...

Chłopcze, ja rozumiem, że ty z kieleckiego, więc na karb
        wiatru można parę rzeczy złożyć, ale czytaj ty własne
        posty, hę?

My chcemy "odciąć Trójkę od społeczeństwa"?????
        Nie pal tyle. A już na pewno nie to, co dostajesz od
        kolegów. To szkodzi, jak widać. Zamiast tego "Pij mleko -
        będziesz wielki".

G.

PS
        Określenie "jadowite" zgrało się już rok temu i stało się
        nudne. Mógłbyś wymyślić coś innego. Co prawda, przy tak
        bezkrytycznym stosunku do rzeczywistości może ci to
        sprawić trochę problemu, ale pomyśl, jaką potem będziesz
        miał satysfakcję: "Ale im powiedziałem!! Ale im
        powiedziałem!!" ;-)
    • Gość: Szaman Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: *.crowley.pl 13.03.03, 10:38
      Dyrektor Banach wiedzial, ze sluchacz Trojki wiele
      przelknie. Nie ma sie tu czemu dziwic.

Zreszta widac, ze rzad RP postanowil zagospodarowac
      konkretna - mniej wymagajaca - grupe spoleczenstwa i w
      ramach pelnienia misji zaspokoic jej gusta. Bo ta grupa
      jest wieksza. Zawsze bylo wiecej ludzi, ktorzy nie mysla,
      ktorzy poza zarabianiem i wydawaniem pieniedzy wiecej
      aspiracji nie maja...

A czy temu powinno sluzyc radio panstwowe? Calkiem
      mozliwe. W koncu radio panstwowe powinno sluzyc panstwu.
      Czyli sitwie rzadzacej.
    • Gość: emjot Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: 149.156.82.* 14.03.03, 14:37

> ''Jak wynika z ostatnich badań instytutu SMG/KRC A Millward Brown Company,
      > RMF FM zanotowało największy wzrost ze wszystkich stacji radiowych. W okresie
      > grudzień 2002- luty 2003 udział w rynku RMF FM wyniósł 23,1% i wzrósł w
      > stosunku do poprzedniego okresu o 1,1%.
      > (...)
      > Wzrost zanotowała też radiowa "Trójka" z 5,0% do 5,3%.
      > ''
      >
      > Po prostu brakuje słów. Radość jest ogromna!
      "a łyżka na to niemożliwe......."
      a "świstak siedzi i zawija je w te sreberka"

taaaaaaak oszywiście
      niech rośnie r.i.p.
    • quont Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie 15.03.03, 05:11
      Z prehistorycznych czasów przedszkolnych pamiętam zabawę
      i wierszyk przy niej recytowany. Tak mi się jakoś z
      tytułem wątku skojarzyło... Zaraz... jak to było...

"Baloniku nasz malutki (4,3%??)
      rośnij, rośnij okrąglutki!
      Balon rośnie, że aż strach... (5,3%??)
      przebrał miarę...
      no i BA(na)CH!!!!

Quont
    • Gość: Ency Re: A Trójce rosnie, rośnie..., a mury runą,runą IP: seter* / localhost 18.03.03, 17:33
      Aby było krótko i węzłowato - wypowiadam się wyłacznie we własnym imieniu,
      aczkolwiek miła jest świadomość, że nie jestem osamotniony. Co do słupków, to w
      przypadku prawdziwego PR3 były mi obojętne i wcale nie martwiło mnie, że rózne
      erefemy, zetki, eski i inne takie miały po 25% każda w oddzielności :-)) ,
      natomiast ponieważ radiowe politbiuro (co to się porobiło, że komiszarzem
      ludowym został gośc z BBC) uwaliło, pisząc kolokwialnie, Kaczkowskiego za
      słupki, to interesowało mnie na ile jest to uczciwe. Pewnie szanowny Dawid nie
      wie, ale uczciwe było tylko jak się rozpatrzy je od-do, czyli w okresie stałej
      metodyki (słowo może być trudne, ale jest w słowniku). Co do obecnego powodu
      szalonej radości, to sa głosy, że kolejny raz zmieniono, tę, no - metodykę :-)
    • Gość: Dawid Wyluzujcie! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 18:30
      Bawi mnie zacicięcie z jakim wyżywacie się na Trójce , jej szefach i
      zwolennikach. Tak naprawdę moje spory ze ''starą gwardią'' wynikają raczej z
      wrodzonej przekory niż fanatycznego uwielbienia dla mojego krajana dyr.
      Banacha. Czas chyba jednak odpłynąć z forum ''GW'' a ponieważ odrodziło się
      forum Medialink będzie można porozmawiać z ludżmi którzy naprawdę znają się na
      mediach a nie tylko obrzucać się docinkami z nawiedzonymi fanatykami ''dawnych
      czasów''.
      • Gość: astat Re: Wyluzujcie! IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 18.03.03, 20:34

> Bawi mnie zacicięcie z jakim wyżywacie się na Trójce , jej szefach i
        > zwolennikach. Tak naprawdę moje spory ze ''starą gwardią'' wynikają raczej z
        > wrodzonej przekory niż fanatycznego uwielbienia dla mojego krajana dyr.
        > Banacha. Czas chyba jednak odpłynąć z forum ''GW'' a ponieważ odrodziło się
        > forum Medialink będzie można porozmawiać z ludżmi którzy naprawdę znają się
        na
        > mediach a nie tylko obrzucać się docinkami z nawiedzonymi fanatykami
        ''dawnych
        > czasów''.

Bawi Cie?
        A moze pomysl, skad sie bierze protest. Przeciez nie chodzi o zwolennikow
        'dawnych czasow'i powrot starych programow. Poogladaj moze sobie uwaznie
        przesluchania komisji w sprawie Rywina i wtedy moze zorientujesz sie, jak
        publiczne media pozbawiane sa coraz bardziej jakiejkolwiek niezaleznosci. Jak
        steruje sie informacjami, kultura szeroko pojeta itd. Jak misja dawno poszla w
        zapomnienie. I nie dziw sie, jak za 10 lat na ulicach bedzie juz pelna
        lepperiada, w szkolach mlodziez 'z klasa' wychowywana na papce radiowo-
        telewizyjnej a 'elity' na miare obecnych mediow. Moze wtedy zastanowisz sie,
        gdzie wtedy byles, kiedy paru 'zwolennikom dawnej Trojki' zachcialo sie walczyc
        o dobra muzyke, uczciwa publicystyke, poprawna polszczyzne, kulture i
        niezaleznosc informacji. I o poziom. Tak po prostu.
        A moze bedziesz sie bawil dalej...
      • Gość: Lesiek Re: Wyluzujcie! IP: *.tdmedia.pl / 10.10.19.* 18.03.03, 21:14

> Tak naprawdę moje spory ze ''starą gwardią'' wynikają raczej z
        > Banacha.

Wiedziałem - takich rzeczy nie można było pisać poważnie przecież.
        Ja tylko tu chciałem przy okazji wystąpić w imieniu honoru Starachowic i
        zaznaczyć, że to, że się pochodzi ze Starachowic, niekoniecznie oznacza, że się
        lubi Trujkę.
      • Gość: JPZ Re: Wyluzujcie! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 22:19
        Skoro Cię bawi prowokowanie, to czemu się dziwisz, że
        ludzie z Ciebie drwią? Chciałeś - masz.
        Na drzwi też się obrażasz, kiedy przytrzaśniesz sobie
        palec, trzaskając nimi na złość innym?

JPZ
      • Gość: MArCello Re: Wyluzujcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.03, 08:08
        > Banacha.

Czyli co, nie ma żadnych prawdziwych zwolenników trUjki na tym forum? To z kim
        tu polemizować...jak sami przebierańcy...jestem rozczarowany...
        To już nikt nie lubi trUjki? Co na to policja...

pozdr,
        MArCello
      • roar Mam gumową kuleczkę i jestem zaj... wyluzowany. 19.03.03, 09:51

> Bawi mnie zacicięcie z jakim wyżywacie się na Trójce , jej szefach

Uwierz mi, nas też to bawi.
        (Coś musi, skoro radio już dawno przestało.)

> i
        > zwolennikach.

O ile pamiętam, na zwolennikach to tutaj się nikt nie wyżywał.

> Banacha.

Jeśli już, to wyżywano się tylko na idiotach, którzy przychodzili tutaj tylko po to, żeby nas obrażać.

> Czas chyba jednak odpłynąć z forum ''GW''

No, prosimy.
        Chociaż merytorycznie to temu forum już nic nie pomoże, bo jest ono martwe i było martwe już od dawna.

a ponieważ odrodziło się
        > forum Medialink będzie można porozmawiać z ludżmi którzy naprawdę znają się na
        > mediach a nie tylko obrzucać się docinkami z nawiedzonymi fanatykami ''dawnych
        > czasów''.

Aha... Więc je też trzeba zniszczyć, tak?
    • Gość: astat Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 10:39

> Po prostu brakuje słów. Radość jest ogromna!

No wreszcie wiemy! Radosc ogromna! To tylko pan Czarzasty walczy o misyjnosc
      mediow publicznych. To tylko jemu zalezy, zeby jak najwiecej dobrej muzyki,
      slowa i jak najmniej reklam w radiu i telewizji. O lokalnych stacjach nie
      wspomne, bo to jego oczko w glowie i dba jak moze.
      "...nie chcemy, zeby media publiczne byly slupem ogloszeniowym... nawet, jesli
      grozi to spadkiem sluchalnosci i ogladalnosci... o to walczymy, zeby slowo...i
      muzyka i jakosc..."
      Prawie sie poplakalam... Bez pana Czarzastego to Trojka zeszłaby na psy. A
      tak... No to ta misja bije po oczach. Dziekujemy, naprawde. Tylko po co ten
      Michnik przychodzil do Rywina?
      • Gość: Lotek Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: *.tera.com.pl 19.03.03, 13:43
        Nie wiem komu zależy na stacjach publicznych.
        Wiem, komu nie zależy. Dwa lata lektury "Wyborczej", pełnej chrzanienia o
        prybcypiach, etosie, imponderabiliach i...? I tekst dziennikarza GW: "my
        mediami zajmujemy się od strony biznesowej". Tekst o Radiostacji był i to duży.
        Bo trzeba było przywalić Zetkowej konkurencji. A tekstu o Trójce nie było. 200-
        znakowe notki z PAP. A poza tym - tylko gęba pełna bzdetów i sloganów.
        Czarzasty, Michnik, Rywin, Nałęcz, Kwiatkowski i inne polityczne badziewie...
        to chyba nie na tym forum?
        Jak to mówiono w "Trójce" - "Tylko bez polityki proszę..."!
        bo znowu się zacznie ;-)

Lotek

PS
        Swoja drogą, symptomatyczne, że audycję "Tylko bez polityki proszę...." robili
        Semkowicz i Sztompke.
        Obojga już przy Myśliwieckiej nie ma. :-))
        • Gość: sata Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: 80.51.255.* 20.03.03, 23:54
          Kiedys w latach siedemdziesiątych kiedy "Trójka" byla "Trójką" szalały dowcipy
          M.Czubaszek z cyklu "przychodzi baba do lekarza...".W jednej z
          wersji:"przychodzi baba do lekarza a lekarz...też baba".Obecna
          wersja "przychodzi Rywin do Michnika a Michnik..też Rywin" co sprawia,że trUjka
          jest trUjką.
    • Gość: Filip Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.03, 21:08
      Wiecie co; a ja się nawet czasem cieszę, że Trójka się psuje.
      Przynajmniej mogę spokojnie pracować i nie denerwować się, że mi coś ciekawego
      w programie umknęło, bo musiałem szybko coś napisać, albo z kimś pogadać, albo
      odebrać telefon itp. ;-)
      Inna sprawa, że dla kilku moich współpracowników nawet nowa Trójka jest czasem
      zbyt "ambitna" (haha), za dużo "gadana" (buahahaha) i co jakiś czas nie mogą
      wytrzymać i przełączają na jakieś BluEfEmy, eReMeFy i inne TOKi. nie ma to, jak
      być czymś, pomiędzy młotem, a kowadłem, starać się podać ciepłe-zimne itp. Całe
      szczęście, że mam prawo nosić walkmana z radiem, bo jednak na niektórych
      audycjach lub ich fragmentach czasem mi zależy.
      No a najlepsze i tak jest wieczorem i w nocy, jak to już napisała TUHANKA.
      nawet jak się śpi, to coraz lepsza elektronika pozwala to sobie nagrać i
      odtworzyć kiedy indziej. Tylko co z tymi, którzy takich możliwości nie mają ...
    • Gość: nick Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: *.radio.com.pl 04.04.03, 18:18
      Buhahahaha! Wielkie dzieki, za kupę dobrej zabawy! Naprawdę było wspaniale! To
      jest nawet lepsze niż "Nie tylko dla orłów"! Gratuluje i ciesze sie, że są
      jeszcze tacy ludzie jak Wy TrÓjkowicze. Myślę, że Monty Python przyjąłby Was od
      razu! To poczucie humoru, ta ironia ten styl... Właściwie w zupełnosci Wasze
      opinie zastępują mi humor z dawnych lat PR3, więc po co go odgrzewać. Może tak
      zrobilibyście jakiś film o tym??? Brakuje w Polsce dobrych komedii.
      Jesteście strasznie smieszni. To zadęcie godne podziwu. Kocham Was!
      Bez Was byłoby mi nudno w szare dni...
      Bez Was błędnie pomyśłałbym, że wszystkie świry już wyginęły...
      Bez Was...

Też nie podoba mi sie w całości nowa Trójka czyli jak to piszecie Trujka, ale
      to nie znaczy, że dawnego PR3 też się nie dało słuchać non-stop. i nie piszcie,
      że widocznie eskimos nie zrozumie pigmeja itd... bo radio dla masochistów
      miałoby słuchalność taką, jak wielu Was jutro przyjedzie na Myśłiwiecką.
      Powodzenia.
      Obrażacie często wielu ludzi, którzy cięzko harują i chcą mimo wszystko trzymać
      poziom. Ale w sumie bawcie dalej świat. Niektórzy z Was nie mają chyba innych
      zajęć i piszą, i piszą, i piszą... (tak, tak wim w słusznej sprawie,
      oczywiście...)

Jeszcze raz wielkie ha! ha! ha!
      pozdrawiam

nick
      • Gość: nick Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: *.radio.com.pl 04.04.03, 18:59

> Też nie podoba mi sie w całości nowa Trójka czyli jak to piszecie Trujka, ale
        > to nie znaczy, że dawnego PR3 też się nie dało słuchać non-stop.

Sorki miało być: ale to nie znaczy, że dawnego PR3 dało sie słuchać non-stop

• Gość: koliber Re: A Trójce rosnie , rośnie i rośnie IP: 149.156.12.* 04.04.03, 19:37
          Gość portalu: nick napisał(a):

>
          > > Też nie podoba mi sie w całości nowa Trójka czyli jak to piszecie Trujka,
          > ale
          > > to nie znaczy, że dawnego PR3 też się nie dało słuchać non-stop.
          >
          > Sorki miało być: ale to nie znaczy, że dawnego PR3 dało sie słuchać non-stop
          >
          To Pan Panie Pawle ????. Może by się tak przedstawić. Gratuluję poczucia humoru
          i dobrego wychowania.
          Nikt nie mówi, że dawnego PR3 dało się słuchać non-stop.
          Ale obecnego między 9.00-12.00, 4.00-6.00 w dni powszednie, 10.00-13.00 w
          soboty i niedziele słuchać się nie da. Słabo jest też w dni powszednie od 12.00-
          16.00 oraz w soboty od 20.00-23.00 (szczególnie jak jest Żąda)i niedziele od
          17.00-20.00 (jak jest Olszański). Są też słabe światy na topie i play-lista od
          9.00-16.00 (szczególnie). Że o jinglach nie wspomnę. Do tego jeszcze idiotele
          dla kretynów i SMS-y.
          Gdybyś uważnie czytał posty ( w tym moje) zauważyłbyś, że znajdowałem pozytywy
          i negatywy tego co było i tego co jest.
      • Gość: maro Uwagi o słuchaniu radia IP: *.bogucicka7.com.pl 04.04.03, 19:06
        Bardzo mnie to cieszy, że obecność na tym forum, dzięki
        wpisom oddanych sprawie osób, sprawia ci taką radość. Bo,
        jak mówią, humor to zdrowie.

Jedna uwaga:
        Nigdy nie traktuję i nie chcę traktować radia jako zapory
        dźwiękowej. Podobnie jak w przypadku TV, nie włączam
        odbiornika po to tylko, aby on brzęczał gdzieś w tle
        (radio towarzyszące), ale po to, aby z pełnym
        zrozumieniem treści, a więc uwagą wysłuchać konkretnej
        audycji. Przykro mi, jestem w tym niereformowalny.
        Wyjątkiami są tu procesy zasypiania i budzenia się,
        podczas których lubię, kiedy w moje uszy sączy się
        przyjemna muzyczka (ale też spokojne słowo). Dlatego też
        nigdy nie przeszkadzało mi(a traktowałem to raczej jako
        zaletę), że nie wszystko co nadawał PR3, podobało mi się.
        Na słuchanie na okrągło nigdy nie miałem i nie mam czasu.
        Radio uniwersalne, miłe dla tzw. targetu ( a takim chce
        być trUjka) jest dla takich jak ja nieporozumieniem.
        Dobrze, że takich jak ja jest więcej, że walczymy o
        swoje. Może przez nieskromność, ale uważam, że ta walka
        (nie tylko anonimowych ludzików z netu, ale również osób
        poważanych w świecie kultury) powstrzymuje obecne władze
        radia przed całkowitym zniszczeniem jego przeszłości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka