Dodaj do ulubionych

Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!!

09.12.06, 10:49
Wczoraj w radiu z ryjem, dziś całą godzinę w Trójce!
Wiwat Trójka dla moherów!!!
Obserwuj wątek
    • doncabesa Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 09.12.06, 11:19
      Chyba trochę przesadziłeś. Rozumiem, że nie trawisz premiera, ja też za nim nie
      przepadam. Ale nie musisz się męczyć słuchając go w Trójce. Wyłącz radio i
      tyle. Ja byłem ciekaw co powie na temat sexafery i niestety się rozczarowałem
      ale to nie wina TRÓJKI!!!!!!! Mimo wszystko pozdrawiam cię i życzę miłego dnia
      ( A moze włącz sobie silne przeboje i sie wycisz z radiem zet!!!)A propo jak
      Lepper albo Giertych pieprzą głupoty u Olejnik to ci to nie przeszkadza???
      • sztudent1 Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 09.12.06, 12:15
        Argument, że jak nie podoba ci sie Trójka znaczy słuchasz Zetki zawsze mnie
        powalał. Ale żebyś miał jednak jakąś wartość edukacyjną z tej dyskusji: mówi
        się " a propo", pisze "a propos". Słuchaj mniej Trójki, więcej czytaj!

PS. Trójkę rzecz jasna wyłączyłem, ja i jeszcze zdaje się kilka % słuchaczy w
        Polsce w ostatnim czasie.
        • doncabesa Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 09.12.06, 13:19
          To dlaczego skoro wyłaczyłeś Trójkę słuchałeś jej dzisiaj?? Nie mój błąd jest
          tematem dyskusji tylko wychodzaca z ciebie nienawiść do Trójki albo do
          premiera.Wybór należy do ciebie. Tyle.
          • un1 Re: (........) przez godzinę w Trójce. Ale (...)!! 09.12.06, 14:20
            A po panu premierze z jego prawdą najmojszą trzeba było jeszcze wesprzeć
            koalicję chwiejów intelektualnie. Zatem, w myśl pluralistycznych standardów
            Czabańskiego i Skowrońskiego, u Michniewiczowej pojawiło się szerokie, tj. od
            prawej do prawej, spektrum żadnych tam łże-wykształciuchów: pp.
            Fedyszak-Radziejowska, Karłowicz i Lisicki. Państwo, z lekka niuansując swoje
            stanowiska, zgodzili się że znowu nic się nie stało bo takie afery były już za
            Cyrankiewicza, że seks powinien być sprawą prywatną (o,żeby tak jeszcze religia
            - przyp. mój) oraz że Wyborcza jest be. Trochę wyłamała się pani doktor
            socjologii wsi (bo przecież nie WSI - przyp. mój)podnosząc, iż Lepper został
            wylansowany przez tv Kwiatkowskiego (że aż Kaczyńscy się do Jędrka przekonali -
            przyp. mój).
            I wszystko to w Programie Trzecim PR, żadnej tam Trujce.

Teraz ze strachem czekam na obiektywną tj. centroprawicową ripostę naszego
            forumowego wiceigorajankego;-).
        • grzmucin Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 09.12.06, 14:26
          sztudent1 napisał:
          > PS. Trójkę rzecz jasna wyłączyłem

Ja się z tego powodu cieszę :)
          Powody poniżej:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=51994919
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=50166537&a=50755605
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=49559274&a=49559274
          • trojkomaniak Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 09.12.06, 15:05
            Grzmucin trafił w sedno.
          • sztudent1 Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 09.12.06, 16:59
            Chciałeś się chłopczyku popisać, że umiesz sie posługiwać wyszukiwarką?
            Blawo! blawusio! Duuuży chłopczyk!
            • magorny Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 09.12.06, 20:25
              sztudent jestes idiota :-)))
              • sztudent1 Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 10.12.06, 00:40
                Magorny jesteś debil!

PS. Fajnie sie dyskutuje z tymi, co Trójki słuchają, tak.... nieskomplikowanie
                powiedziałbym :)))
                • jedzoslaw Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 10.12.06, 07:30
                  ztudent1 napisał:

> PS. Fajnie sie dyskutuje z tymi, co Trójki słuchają, tak.... nieskomplikowanie
                  > powiedziałbym :)))

To ja też zapytam nieskomplikowanie: czy to, że na antenie publicznego radia
                  pojawił się premier jest dla Ciebie dowodem na moheryzację? Czy zapraszając
                  premiera kraju automatycznie jest się narzędziem polityki dla jego partii i tubą
                  jego poglądów? Czyż nie podobnie, lecz diametralnie mówiło się podczas rządów
                  lewicy, kiedy to przedstawiciele SLD zajmowali czas antenowy?
                  • piotr7777 Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 10.12.06, 10:33
                    > To ja też zapytam nieskomplikowanie: czy to, że na antenie publicznego radia
                    > pojawił się premier jest dla Ciebie dowodem na moheryzację?
                    To że urzędujący premier ma prawo prezentować stanowisko władz na antenie
                    publicznego radia to oczywiste. Ale oczywiste jest też, że publiczne media
                    winny być areną szerokiej debaty czego obecnie nie ma. W mediach, na które
                    wszyscy łożymy słyszymy tylko jedną stronę jako objaśniającą, interpretującą i
                    pytającą. Oponenci są ograniczeni do minimum a na wielu z nich jest oficjalny
                    zakaz.
                  • sztudent1 Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 10.12.06, 10:37
                    jedzoslaw napisał:

> To ja też zapytam nieskomplikowanie: czy to, że na antenie publicznego radia
                    > pojawił się premier jest dla Ciebie dowodem na moheryzację?
                    =======
                    To dla mnie oznacza, że Trójka została "odzyskana" a moherowy elektorat zyskał
                    kolejne swoje medium. Dla mnie to radio już nie istnieje.

>Czy zapraszając premiera kraju automatycznie jest się narzędziem polityki dla
                    >jego partii i tubą jego poglądów?
                    ========
                    Automatycznie nie, ale zadając pytania wygodne, pomijajac drążenie tematu a
                    zostawiając pole do jedynie słusznej interpretacji - jest się tubą
                    propagandową. Michniewicz chyba potrzebuje teraz dobrą maść na kolana, w końcu
                    całą godzinę to trwało.

>Czyż nie podobnie, lecz diametralnie mówiło się podczas rządów lewicy, kiedy
                    >to przedstawiciele SLD zajmowali czas antenowy?
                    ======
                    słuchałem trójki od 3 lat około. Nie pamiętam żeby kiedykolwiek był Miller
                    przez godzinę na antenie. Jeżeli jednak było podobnie, to nie jesteś pierwszą
                    osobą, która zauważyła podobieństwo między PIS a SLD...
                    • grzmucin Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 10.12.06, 10:58
                      > Dla mnie to radio już nie istnieje.

Naprawdę mało kogo to interesuje, ale widzę, że starasz się zrobić z tego temat gorącej dyskusji :D

> słuchałem trójki od 3 lat około.

:D
                      • jedzoslaw Re: Kartofel przez godzine w Trójce. Ale SYF!!! 10.12.06, 20:18
                        Ja po prostu czytam z niesmakiem posty, w których kolejni forumowicze wynajdują
                        coraz to nowe haki i zarzuty wobec Programu III vel Trójki. Ja rozumiem, że
                        można być ortodoksyjnym fanem tego programu i wskazywać na wszelkie subiektywne
                        (i raczej w większości subiektywne!) mankamenty nowej-starej Trójki, że można
                        czepiać się np. tego, iż Marcin Kydryński promuje twórczość swej żony, że Lista
                        Niedźwiedzia schodzi na psy, że Wojciech Mann usypia, a powinien budzić
                        (oczywiście są i tacy, co budzenia wymagają od RMF-u i innych Zetek), że Rokosa
                        trzeba wywalić, że poziom PR III spada, że "To już nie jest moja Trójka", no i
                        że Kaczor siedzi godzinę na antenie... Można się awanturować o wiele rzeczy, sam
                        się z nimi czasem zgadzam, ale obecność Kaczora na antenie to nie jest dla mnie
                        argument uderzający w samo radio. Kiedy mam wątpliwości słucham np. Kuby
                        Strzyczkowskiego. Jeśli ten człowiek zacznie kiedyś być nieco bardziej miły i
                        wyrozumiały dla jednej ze stron w danym sporze, jeśli jednych rozmówców zacznie
                        głaskać po główkach albo wyciszać bardziej niż innych, to wtedy naprawdę
                        poważnie zacznę się martwić o niezależność PR III. Dopóki jednak tak się nie
                        dzieje, a Strzyczkowski dostaje nawet reprymendy od moherów (np. przy tematach
                        typu aborcja, antykoncepcja pan Kuba kilkakrotnie odczuł niechęć zwolenników
                        prawicy, do tego jeszcze często opiera tematy audycji na tym, co przeczyta we
                        "Wprost") ja nie boję się moheryzacji Trójki. Dyktat Wolskiego mimo wszystko tak
                        bardzo jej ideologicznie nie skrzywił (przy okazji: częstsze wizyty w I PR Jana
                        Pietrzaka uważam za rzecz nie budzącą zastrzeżeń). A tak generalnie to mam wobec
                        Trójki podejście wyrozumiałe, jak do jakiejś starszawej ciotki: jest już
                        niemłoda, a więc czasem dziwaczna, czasem nawet infantylna; czasem gada
                        pierdoły, czasem nudzi, ale i z drugiej strony zmusza do refleksji, poucza,
                        informuje. Jednak to nadal "nasz" Program Trzeci, którego mniej lub bardziej
                        zapamiętale, stale lub z przerwami, z przyzwyczajenia jak i z ciekawości od lat
                        słucham i chyba słuchał będę.
    • pgwozdz Re: Kartofel w Trójce, czyli normalna sprawa 13.12.06, 10:34
      Człowiek, którego nazwałeś kartoflem jest premierem tego Państwa i właśnie z
      tego powodu pojawia się w publicznych mediach tak jak każdy poprzedni premier
      czy prezydent.
      Jeżeli Ci się to Sztudenciku1 nie podoba to masz przecież spory wybór wśród
      mediów komercyjnych - są takie, które preferują polityków prawicowych, są i
      takie, które bardziej lubią lewicę. Możesz też wybrać takie, w których o
      polityce nie ma słowa.
      Życzę udanego przemieszczania się po falach eteru!
    • astat5577 wypaść z pociągu 13.12.06, 16:46
      przedszkole z '76 roku...
      Bawimy się dalej, 30 lat poźniej.
      A.

W przedszkolu naszym nie jest źle
      B
      Zabawek mamy tutaj w bród
      a
      Po całych dniach bawimy się
      B E7 a
      W coraz to inny trud
      a
      Pani nam przypatruje się
      B
      Pilnuje gdzie zabawy kres
      a
      W przedszkolu naszym nie jest źle
      B E7 a
      Kiedy się grzecznym jest
      B
      Bo jeśli nie - zaraz po pupach po pupach po pupach biją nas
      a
      I krzyczą - patrz szcze patrz szcze niaku gdzieś ty wlazł
      B
      Albo po łapach Po łapach po łapach trzepią i
      a
      W kacie się łyka łzy
      Za oknem tyle świata lśni
      Do szyby wiec przyciskam nos
      Wszystkim zachwycałbym się gdy - ...
      Gdyby nie Pani glos
      Bo mamy w pociąg bawić się
      Pani nas ciągnie tam i tu
      I chyba sama nie wie gdzie
      Powtarza tylko: Czuczuczu...
      a
      My za nią przewracając się
      B
      I na zakrętach lecąc w bok
      Patrzymy jak się pociąg rwie
      a
      Krzyczymy czuczu gubiąc krok
      a
      A Pani ciągle biega i
      B
      Za nią już tylko jeden dwu
      Bo reszta pod ścianami tkwi
      a
      I leżąc krzyczy: czuczuczu!
      Pani się zatrzymuje zła
      Pierwszego z brzegu łapie i
      Tym pierwszym zwykle bywam ja
      Bo jestem krnąbrny oraz zły
      Wiec zaraz da mi da po pupie po pupie po pupie zbije mnie
      Krzycząc - czemu szcze czemu szcze niaku nie bawisz się
      A ja z pociągu z pociągu wypadłem tylko i
      W kacie połykam łzy
      Lecz nic nie mówię cóż to da?
      Coś tylko we mnie w środku drży
      W kąciku siedzę cicho sza,
      Myślę ze smutno mi.
      Lecz z czasem minie też i to
      W przedszkolu naszym tak już jest
      Że zapomina tu się zło
      Tu troskom szybki kres!
      I znów bawimy wszyscy się
      Pod czujnym okiem Pani, i
      W przedszkolu naszym nie jest źle!
      (Szczególnie, gdy się śpi !)
      1976

(aha, no Kaczmarski oczywiście, szkoda, że wiecznie żywy)
      • astat5577 Re: wypaść z pociągu 13.12.06, 16:51
        szkoda, że _tekst_ wiecznie żywy, wyjaśniam na wszelki wypadek, gdyby komuś
        inaczej się skojarzyło
    • neandertalski Re: Kartofle 14.12.06, 08:59
      mówcie co chcecie a ja tam lubię sobie premiera i jego brata posłuchać, no i
      pooglądać ;-)

video.interia.pl/obejrzyj,film,32499,sortuj,p,st,24H,pozycja,4,kaczynski_Rammstein_-_wersja_z_napisami
      • un1 Re: Kartofle 14.12.06, 09:49
        Super! Rammstein stoi dziś tam gdzie kiedyś stało ZOMO;-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka