Gość: maxi IP: *.dag.pl 02.02.07, 19:04 tvn na jesieni puści w nowej ramówce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maxi Świadek koronny ** IP: *.dag.pl 02.02.07, 19:05 jako serial ofkors.... Odpowiedz Link Zgłoś
rrob Świadek koronny ** 02.02.07, 19:08 fajna recenzja ;) wygląda na to, że to kiszka jakich mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goopi Tera Koter!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:17 Dziwny ten młody Koterski. W wywiadach widać że ma poukładane pod kopułą, po czym robi jakiś numer ni z gruchy ni z pietruchy. Ale życzę mu dobrze. Dobry z niego naturszczyk, a jak podszlifuje aktorstwo, to może coś z niego będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśka Świadek koronny ** IP: *.jpk.pl 02.02.07, 19:18 A może właśnie dlatego chronili,żeby dziennikarze za wcześnie nie dowiedzieli się,że to paskudny gniot? Odpowiedz Link Zgłoś
tyrant_88 Świadek koronny ** 02.02.07, 19:42 Popieram wypowiedz poprzednika, polskie kino od lat robi się na modłę zachodnią karmiąc nas pustą romantyką i problemami na miarę "kto dziś pozmywa naczynia?". Jeżeli pomysł rodziny zawartej w dwóch światach - domowym zaciszu oraz mafii, ma być pomysłem oryginalnym czy zachęcającym do wydania 20 zł to ja dziękuje. Komercja na żałosnym poziomie, ale masa tłuszcza to łyknie bo za grosz ma wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Jaki kraj, tacy mafiozi:))) IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.02.07, 19:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Gwiazdor po kilku odcinkach w serialu IP: *.altec.pl 02.02.07, 20:02 Tylko w Polsce gwiazdą nr 1 kina zostaje gość, ktróry zagrał drugoplanową rolę w mdłym polskim serialu A film, film jak wszystkie obecnie kręcone w Polsce jest wtórny, nudny i nijaki ale i tak z 1,5 miliona "baranków" na niego pójdzie.... "Miłość silniejsza niż mafia" - czy można sobie wyobrazić bardziej infantylne hasło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis07 Świadek koronny ** IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.02.07, 20:03 Od wielu lat mieszkam poza Polska. Nie jestem z wyksztalcenia polonista ani dziennikarzem, ale przez wiele lat mialem swoje wydawnictwo i jedna z prac, ktore wykonywalem byl dziennikarstwo. Zawsze dbalem o czystosc i kulture jezyka, logike wyrazanym mysli i zdrowy, pozytywny obraz, jaki - wedlug mnie - powinien pozostac Czytelnikowi po przeczytaniu danego artykulu. Natomiast to, co sie teraz dzieje z polskim jezykiem, serwowanym przez "media" to jest po prostu skanaliczna paranoja i totalna kompromitacja. Wszem i wobec wiadomo bylo i jest, ze media "powinny" powinny ponosic odpowiedzialnosc nie tylko za to o czym informuja, jak tez w jaki sposob to robia - czyli jakim jezykiem sie posluguja. Niniejszy artykul, ze wzgledu na slownictwo jest jednym z tych ZLYCH przykladow. Smutne, nieprawda... - pozdrawiam Czytelnikow - "prawdziwa cnota, krytyki sie... " - boi czy nie - zobaczymy czy i co odpisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Świadek koronny ** IP: *.it-net.pl 02.02.07, 20:08 prawdemowiac chyba nikt nis spodziewal sie , ze to nie bedzie gniot ? wszyscy juz przywyczailismy sie , ze do kina produkuje sie gnioty z "topowymi" malaszynskim i tym z kryminalnych , bo ludzie to lykna Odpowiedz Link Zgłoś
kika843 Świadek koronny ** 02.02.07, 20:16 Nie wiem, czemu wszyscy krytykują ten film, skoro jeszcze go nie widzieli na oczy. Aby coś ocenić, trzeba to najpierw zobaczyć. Oceniacie na podstawie reklam, obsady, reżysera? Nie wierzę, że wszyscy z Was już widzieli ten film, gdyż wszedł on na ekrany kin dopiero dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vis Świadek koronny ** IP: 85.193.206.* 02.02.07, 20:18 ale zaraz, pojedyncze sceny i role wypadly dobrze, jednak tylko po czesci zauwazyl to piszacy te recenzje dziennikarz...nie ma tu wszystkich plusow,jak i minusow, recenzja zbyt ogolnikowa, poza tym co z ocena zdjec do filmu?-niektore bardzo udane i przemyslane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Świadek koronny ** IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.02.07, 20:20 GW to najbardziej sprzedajna gazeta w naszej 4 RP kiedyś byłem jej zapalonym fanem ale to co robi teraz to jest dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkd Świadek koronny - i nie tylko** IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.02.07, 20:47 Wiele w Polsce wydawanych Gazet i gazet podupadlo. Nie chcac podejmowac tematu i celu dzialnosci wydawcow 3xNIE - najwiekszego DNA i TRUCIZNY publikowanej w Polsce kiedykolwiek, to np. Twoj Styl byl kiedys calkiem niezly, a teraz jest moze jeden dobry temat (wartosc - zalezna od dziennikarza albo "dziennikarza"), a pozostala wiekszosc to przygnebiajace opowiesci, snobistyczne przyklady i cytaty przesiakniete na wskros tesknota za "oplywajacym w dobrobyt i wolnosc zachodem", nostalgia codziennosci - tak jakby slonce w ogole w Polsce nie swiecilo, totalny kosmopolityzm itd. Kochani Rodacy Wy naprawde jestescie wspaniali i macie OOGROMNY POTENCJAL - badzie soba, regenerujcie swoja tozsamosc i idzie do przodu - nie wierzycie - to zobaczcie naszych szczypiornistow - ONI TO WY - WY TO ONI = pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia Świadek koronny ** 02.02.07, 20:48 Ja wiem jedno - to jest kolejny film, ktorego nie chce ogladac. Nawet niechetnie czytam recenzje - ktore tak jak ta - potwierdzaja moja niechce. Obrzydzenie mnie bierze na widok reklam w tv, zaproszen do obejrzenia "jak to sie krecilo", cale szczescie, ze sa piloty i mozna szybko pzrelaczyc program na inny. -- WPISZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis07=jkd Świadek koronny ** IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.02.07, 21:07 Polskie filmy, jak i cala sztuka, tzn: architektura, projektowanie mebli, projektowanie odziezy, obuwia, naczyn itp. itd. - czyli wszystkie dziedziny, w ktorych zasadnicza role powinna odgrywac talent i kreatywnosc oraz wlasciwy dobor srodkow przekazu (w filmie glownie chodzi o aktorow...) sa chore na "uzaleznienie zachodnie". Wszystkie wzorce sa czerpane stamtad!!!??? Polska ma tak dluga historie i bogata kulture, a Wy - hibernujacy kreaorzy - to ignorujecie, ciagle kopiujecie. Zasadniczy blad to - nie traktujcie tego jako cynizm, ale jako braterska porade - NIE UZYWAJCIE W PROCECIE KREOWANIA OCZU I USZU, ALE GLOWY I DUSZE... - POWODZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUDA Świadek koronny ** IP: *.wro.vectranet.pl 02.02.07, 21:21 Jeszcze nie oglądałam filmu i może nie zobaczę po tej recenzji, ale do szewskiej pasji doprowadzają mnie nieudolne recenzje które zazwyczaj krytykują,ale przede wszytskim opowiadją 75% filmu....jaki film taki krytyk filmowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Świadek koronny ** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:21 przekonałam się, że GW marnie ocenia filmy, które się podobają i mają treść. Np "Krwawy diament" ocenili nisko a uważam, że jest to film ważny i obowiązkowo trzeba go zobaczyć. Natomiast film o pedałach na dzikim zachodzie dostał od GW 6 gwiazdek, czyli na maxa. Tego typu przykłady można mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Świadek koronny ** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:26 kto juz obejrzal ten film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos do RUDEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:28 a moze : jaki krytyk taka recenzja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Świadek koronny-super film IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 21:46 LUDZIE!!! ZWRACAM SIE DO WAS Z WIELKA PROSBA!!! NIE CZYTAJCIE RECENZJI G.W..!!! Szajska gazeta i tyle. Bylam dzis na premierze Swiadka i uwazam, ze to jedna z lepszych produkcji polskiego kina, ostatnich lat. Nie bierzcie sobie do serca tej recenzji bo najchetniej wyrzucilabym z pracy tych ktorzy to napisali. Swietna obsada i znakomita gra aktorska. Szczegolnie podobal mi sie Szymon Bobrowski, ale Pawel i tak go pobil. BRAVO DLA POMYSLODAWCOW SWIADKA KORONNEGO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiunia Świadek koronny ** IP: *.veranet.pl 02.02.07, 21:50 chcialam nawet na to isc do kina ale ta kampania marketingowa mi tak obzydzila ten film, ze jak słysze o oni to mi słabo a film... od razu było wiadome, ze przereklamowany Odpowiedz Link Zgłoś
n0one Zdecydowanie dobry film! 02.02.07, 22:04 Wyjatkowo chybiona recenzja :) Bylem, widzialem i mimo niewygodnych foteli w kinie - jestem zadowolony. Film jest DOBRY, nie rewelacyjny, nie slaby, a po prostu dobry. I nawet nie dlatego, ze powstal w tak marnym otoczeniu szmir romantyczno-komediowych. Film ten najzwyczajniej w swiecie oglada sie z zainteresowaniem. Nie jest to dzielo wybitne, nie ma tutaj czegos, co by lazilo po glowie dwa dni po obejrzeniu, ale czy o to chodzilo? "Swiadek koronny" to film nakrecony calkiem zgrabnie: bez dluzyzn, z humorem, ktory nie razi i nie psuje klimatu, z efektownymi zwolnieniami, z aktorami, z ktorych kazdy wydaje sie byc dokladnie na swoim miejscu... Swietne role aktorow, ktorych znamy generalnie z malego ekranu i z mdlawych seriali - dwoch doktorkow z "Na dobre i na zle" (Zmijewski jako policjant REWELACYJNY, normalnie jak nie on... naprawde swietna, choc mala w sumie, rola), doskonale wpasowany adwokat z "Magdy M.", Malaszynski jako redaktor z misja tez nienajgorszy... Ja naprawde nie wiem, czego wiecej wymagac :) Silic sie na maxa i gonic 'mistrzow', a w rezultacie narazac sie na smiesznosc albo krecic debilne komedyjki? Jak widac mozna uniknac jednego i drugiego i zrobic cos, co oglada sie dobrze. Ode mnie cztery gwiazdki na szesc mozliwych. Ps. "Jedyny jasny akcent to Michał Koterski, który wyskakuje jak Filip z konopi na minutę - ten epizod wystarcza, by napuszony, lejący się z ekranu fałsz obnażyć i wyśmiać" - najwieksza porazka tego filmu to wkrecenie w niego tego pajaca :( Proponuje rozejrzec sie po kinie w momencie, gdy pojawia sie ten koles - skrzywienie i krecenie glowami. Mogl to zagrac (nawet mniej-wiecej podobnie) ktokolwiek inny.. Koterski jest juz po prostu 'wyrobiony', wylansowany do granic mozliwosci, wszamany przez psa i zwrocony, az sie patrzec nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Świadek koronny ** IP: *.chello.pl 02.02.07, 22:13 właśnie kilka h temu wróciłem z kina.i powiem tak. jeżeli ktoś tak jak autor tej recenzji jest wielkim fanem filmów a'la BB2(czyli cała masa wybuchów a scenariusz przypomina robienie świątecznych dań w mikrofali,czyli czekamy na coś więcej a musimy obejść się smakiem) niech nie idzie.natomiast jeżeli ktoś chce obejrzeć dobre polskie kino to polecam.niewiarygodne ale praktycznie zero(!)akcji a jednak wciąga.film pokazuje jak mafiozo przechodzi moralną metamorfozę w myśl"From hero to zero"(od bohatera do zera).jedyne co może trochę rozczarować to koniec.wygląda jakby reżyser zobaczył że mu się czas kończy i musi natychmiast skończyć film.wyszło tandetnie i za bardzo "amerykańsko". polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Świadek koronny ** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 22:20 Autor przedstawionej recenzji chyba ogladal film bedac na kacu, poniewaz nie widzi jego sensu. Jego recenzja jest obrazliwa i nie posiada zadnych podstaw. Obejrzalem ten film i wiele innych polskich filmow. Uwazam, ze jesli ogladalnosc polskiego kina spada, to tylko dzieki takim ludziom jak pan. Prosze przestac pic. Poza tym skoro powstaja takie filmy jak ten to znaczy ze jest na nie zapotrzebowanie. Historie o polskiej mafii sa ostatnio na czasie i sa potrzebne spoleczenstwu. A jesli komus przeszkadza nagosc w filmie to znaczy, ze szczytem jego mozliwosci sa smerfy. Mam nadzieje ze nikt nie poslucha autora tej recenzji. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś