Dodaj do ulubionych

Stare baby Targalskiego

13.04.07, 08:42
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4055483.html
Brak słów
Obserwuj wątek
    • un1 Re: Stare baby Targalskiego 13.04.07, 09:27
      Niebawem Airborell ładną polszczyzną wyjaśni Ci że to normalne, a nawet
      pożądane.
      • airborell Re: Stare baby Targalskiego 13.04.07, 20:28
        Wyjaśnię, pewnie. Targalski jest chamem. Natomiast... jako płatnik abonamentu
        uważam, że kryterium przy zatrudnianiu dziennikarzy w mediach publicznych
        powinna być fachowość i to, co mają do przekazania, a nie to, czy są jedynymi
        żywicielami rodziny i czy opiekują się adoptowanymi dziećmi.
        • airborell Re: Stare baby Targalskiego 14.04.07, 07:23
          airborell napisał:

> Wyjaśnię, pewnie. Targalski jest chamem. Natomiast... jako płatnik abonamentu
          > uważam, że kryterium przy zatrudnianiu dziennikarzy w mediach publicznych
          > powinna być fachowość i to, co mają do przekazania, a nie to, czy są jedynymi
          > żywicielami rodziny i czy opiekują się adoptowanymi dziećmi.

No i Targalski wytoczy Kublik proces.
          • matt.cobosco Re: Stare baby Targalskiego 16.04.07, 16:08
            airborell napisał:

- uważam, że kryterium przy zatrudnianiu dziennikarzy w mediach publicznych
            powinna być fachowość i to, co mają do przekazania, a nie to, czy są jedy
            nymi żywicielami rodziny i czy opiekują się adoptowanymi dziećmi.

Egoista bez serca;)

---
            viking73 po rebrandingu
        • un1 Re: Stare baby Targalskiego 16.04.07, 08:39
          Za zdanie drugie kocham Cię, Airborellu. Ale czy gdyby w roli chama wystąpił
          poprzedni prezes i zwalniał np. Sakiewicza, zaistniałoby Twoje zdanie trzecie?
          • airborell Re: Stare baby Targalskiego 16.04.07, 09:08
            Czemu mieszasz Sakiewicza do tego?

W sumie sam protestowałem przeciwko zmianom kadrowym w Trójce w latach 2000-2002
            - bo zamienianie Makowskiej na Rokosa wydawało mi się zmianą na gorsze. Być może
            tak samo jest z zamienianiem Szabłowskiej (której osobiście nie znoszę, ale nie
            ja jestem jej targetem) na kogokolwiek innego. Ale prowadzenie polityki kadrowej
            i jest świętym prawem każdego kierownika, a zjawisko dziury pokoleniowej w
            Polskim Radiu istnieje i nie ma co udawać, że jest inaczej (sam pisałem o tej
            dziurze w Trójce).
            • un1 Re: Stare baby Targalskiego 16.04.07, 09:38
              Sakiewicz to jedynie exemplum. Airborellu, nie udawajmy że aktualnemu zarządowi
              PR chodzi o zapełnienie dziury pokoleniowej, co...?
              • un1 Re: Stare baby Targalskiego i młoda lekarka 16.04.07, 11:39
                www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4061882.html
                • un1 Re:Stare baby Targalskiego,młoda lekarka,politycy 16.04.07, 11:41
                  Respekt.
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4061612.html
              • airborell Re: Stare baby Targalskiego 16.04.07, 13:12
                Exemplum bez związku z tematem.

Nie udaję. Ale ta dziura jest.
                • un1 Re: Stare baby Targalskiego 16.04.07, 13:16
                  Związek byłby, gdyby exemplum było wylewane przez Siezieniewskiego. Ponieważ
                  aktualnie wylewają Czabański z Targalskim, exemplum pozostaje exemplem;-).

Dziura pokoleniowa jest, także w Watykanie.
    • trojkomaniak Re: Stare baby Targalskiego 13.04.07, 09:54
      Kompromitacja.
    • zbyszu Re: Stare baby Targalskiego 13.04.07, 12:23
      Czytałem w Wyborczej i kawa z każdym łykiem stawała sie coraz bardziej
      obrzydkiwie słodsza (wolę i pijam kawę bez cukru). Fuj!
      • matt.cobosco Re: Stare baby Targalskiego 13.04.07, 13:28
        Bardziej to wygląda na granie na emocjach i rozgrywanie swoich małych
        prywatnych wojenek niż kompromitację.
    • grek.grek Re: Stare baby Targalskiego 13.04.07, 14:37
      Oto panosząca się bolszewia... Nic tylko złapać za łeb i lać o ścianę,aż się ręka zmęczy...
      • matt.cobosco Re: Stare baby Targalskiego 13.04.07, 14:50
        grek.grek napisał:

- Nic tylko złapać za łeb i lać o ścianę,aż się ręka zmęczy...

Metoda postępowania godna najznamienitszego demokraty europejskiego.

• grek.grek Re: Stare baby Targalskiego 13.04.07, 15:56
          Znam też inne - usiąść,grzecznie wyjaśnić,że szanowny pan przesadził i usłyszeć "spier#dalaj śmieciu",po czym kulturalnie się ukłonić i opuścić lokal.
          Podoba ci się ?
          Jeśli nie ma niego bata prawnego,nie ma nikogo kto może go posunąć ze stolca,to ja nie widzę innych metod przemawiania do takich gnojów.
    • villac a czego się można spowdziewać po plugawym 13.04.07, 15:26
      zapijaczonym moczymordzie którego dawni koledzy z PZPR (obecie PiS) wsunęli na
      fotel wiceprezesa państwowego radia. Poczytajcie o przeszłości tego menela
      intelektualnego a zrozumiecie skąd odwet i bezmyślne ślepe odgrywanie się na
      otoczeniu. Toż to przecież zaślepione, z pianą na pysku narzędzie w rękach
      kolejnej partii, talib wyrosły z krzyżówki LPR+PiS+Samabrona. Nie można wymagać
      od takich aparatczyków niczego ponad to czego oczekuje partia. Jaka partia tacy
      funkcjonariusze. W przeszłości to menelstwo wysługiwało sie PZPR-owi obecnie
      pisuarom. To jest taka menda przechodnia bez morale, bez kręgosłupa - giętka,
      posłuszna i na każde skinienie jak dziwka narożna. Przyjdzie czas zapłaty.
      Szybciej niż sądzi.
      • agatttt skad sie biora tacy ludzie? 13.04.07, 22:14
        przypominam sobie jak argumentowal wycofanie sie polskiego radia z nadawania
        audycji w jezyku esperanto...
        www.gazetawyborcza.pl/1,76842,3794629.html
        rany, skad sie biora tacy ludzie?

a.
        • yenni Re: skad sie biora tacy ludzie? 13.04.07, 22:27
          > rany, skąd sie biora tacy ludzie?

Mnie się zdaje, że z szeregów PiS-u...
    • mh2 Re: Stare baby Targalskiego 14.04.07, 08:15
      I kto to mówi? Facet, którego do P.R. ściągnięto z emerytury potrafi nazwać
      Marię Szabłowską, niewątpliwie osobę od niego młodszą "starą babą".

A na zakończenie polecam cytat:
      "Wyjaśniałem, że jeśli Polska ma dlatego nadawać audycje po esperancku, bo jest
      dumna z Zamenhofa, to Izrael też powinien nadawać po esperancku, bo chyba też
      jest dumny ze swego rodaka".
      • gryziec Re: Stare baby Targalskiego 14.04.07, 11:27
        mh2 napisał:
        > I kto to mówi? Facet, którego do P.R. ściągnięto z emerytury

No właśnie. Z jakiej EMERYTURY??? Kto dostaje emeryturę w wieku 53 lat?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=59481345&a=59481345
        • kicior99 Re: Stare baby Targalskiego 15.04.07, 09:56
          jak do niczego innego sie nie nadaje...
        • mh2 Re: Stare baby Targalskiego 16.04.07, 12:00
          > No właśnie. Z jakiej EMERYTURY??? Kto dostaje emeryturę w wieku 53 lat?

Aż strach się domyślać. Znam jednego faceta, który dostał emeryturę w tym wieku
          i, niestety, wiem co robił wcześniej.

• artuditu.szczecin Re: Stare baby Targalskiego 16.04.07, 12:04
            Lustracja redaktorów radiowych to pikuś w porównaniu z tym:

www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4055830.html
    • kicior99 Re: Stare baby Targalskiego 15.04.07, 10:01
      A przy okazji tej statystyki o "starych babach" Pan nie wspomniał?

- Rozumiem, że ma mnie pani za kanalię i chama, ale że za idiotę? Takie zarzuty obrażają moją inteligencję. Nie mówiłem tak, bo to by było nieeleganckie

Czy cokolwiek jest w stanie obrazic inteligencje targalskiego?
      A poza tym -co to jest Targalski?
    • mh2 Targalski zawieszony. 22.04.07, 09:17
      Póki co, po długiej debacie ten pan został zawieszony.
      wiadomosci.onet.pl/1523407,327,item.html
      Bardzo interesuje mnie, dlaczego ta debata była taka długa? Czy alternatywą było
      wyrzucenie Targalskiego, czy też pogłaskanie po główce?
      • astat5577 Re: Targalski zawieszony. 22.04.07, 09:49
        I druga strona medalu:
        www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,68911.html#68911
        • villac Re: Targalski zawieszony. 22.04.07, 13:24
          Uważam, że tu nie może być mowy o żadnych "drugich stronach medalu". Człowiek
          bez względu na swoje zasługi POWINIEN być przyzwoitym w stosunku do drugiego
          człowieka. Problemem tego pana jest to, że choroba alkoholowa w efekcie
          spowodowała niespójność osobowości. Ten mentalny menel jest mendą od początku
          do końca. NIE MIAŁ PRAWA KIEROWAĆ JAKIMKOLWIEK ZESPOŁEM LUDZKIM Z nadania
          partyjnego został nasadzony na fotel wiceprezesa publicznego radia (co jest
          skandalem samym w sobie)za domniemane lub rzeczywiste zasługi. Można powiedzieć
          jaka partia takie kadry ale problem jest głębszy. Całą trójca zarządzających PR
          to przecież byli funkcjonariusze nieboszczki PZPR której w równym stopniu się
          wysługowali.Pan wice również.Jak wygląda w rozumieniu pisuaru ta odnowa moralna
          widać na każdym kroku. Wsadza się ludzi bez jakiegokolwiek moralnego
          kręgosłupa, typowe BMW, bez kwalifikacji z prostactwem i chamstwem jako
          jedynymi umiejętnościami. Obrona tego człowieka ( przez jemu podobnych kolesi)
          oraz "zawieszenie" świadczą jedynie o tym , że ławka rezerwowa kadr pisuaru już
          się dawno skończyła. Ile trzeba jeszcze zrobić ludziom a więc i firmie złego
          żeby wylecieć z niej na pysk ?
          • astat5577 Re: Targalski zawieszony. 22.04.07, 14:13
            Nie bronię pana Targalskiego, bo go nie znam i nie mam nic do powiedzenia na
            jego temat a mediom wierzę coraz mniej i mniej z roku na rok.
            Staram się więc szukać różnych źrodeł (na szczęście już ich sporo) i różnych
            punktów widzenia, żeby nie ulec kolejnej propagandzie tej czy innej. Ani typowo
            polskiej recepcie na mądrość.

Tak, mam problem moralny, bo w sumie jeżeli faktycznie jest jaki jest a jednak
            walczył i wywalczył kawałek demokracji to mam go cenić czy potępiać?
            Oczywiście on jako exemplum, ale tu (media) już parę innych przykladów się
            przewinęło.

Ławka rezerwowa PiSu mało mnie interesuje, przerażające jest natomiast to, że
            niedojrzałość polityków powoduje, że media publiczne, których zasadność jest
            jak najbardziej słuszna (w teorii), stają się u nas groteską.
            Wolisz poprzednią ekipę?
            Wolisz przyszłą Samoobrony/LPR czy coś tam?
            Gdzie tu w ogóle mowa o publicznych mediach... Ciągle TKM.
            Zlikwidować media rządowe.
    • zp3 Re: Stare baby Targalskiego 26.04.07, 11:02
      Targalski ofiara nagonki układu postpeerelowskiego w Polskim Radiu.Uwazam że
      jest to bój o zachowanie starego skostniałego układu wspieranego usilnie przez
      Gazetę Wyborcza która zawsze była przeciwnikiem lustracji.
      • un1 Re: Stare baby Targalskiego 26.04.07, 13:31
        zp3 napisał:
        ofiara-nagonki-układu-postpeerelowskiego-starego-skostniałego-układu-Gazetę
        Wyborcza-która-zawsze

Jak widać mocznik uderzył do głowy nie tylko Targalskiemu.
        • zp3 Re: Stare baby Targalskiego 26.04.07, 14:00
          Jak widac to ciebie to dopadło.UN1 zawsze stoisz po stronie lewej.Lewicowac
          mozna ale w pewnym wieku to wstyd.
          • un1 Re: Stare baby Targalskiego 26.04.07, 14:09
            Dla kogoś kto sam stoi przy prawej ścianie (niezależnie od wieku) wszyscy inni
            mogą być tylko po lewej.

Targalski to cham, do tego z poczuciem misji, i śmieszny i straszny.
            • zp3 Re: Stare baby Targalskiego 26.04.07, 14:36
              Sam?dobre. Nie znam Targalskiego a ty? Pewnie znasz jego chamstwo i poczucie
              misji z gazety Wyborczej która tez ma misję i pisze wiele bzdur od samego
              poczatku.W jednym z tygodników pewna pani zdementowała to co napisała na jej
              temat GE /czyli jej rozmowy z Targalskim/.
              • astat5577 czyściciel eteru 26.04.07, 14:43
                Też bzdury?
                www.gazetawyborcza.pl/1,75480,4078612.html
                • matt.cobosco Re: czyściciel eteru 26.04.07, 15:11
                  - Kolejny element wojenki Gazety Wyborczej z Jerzym Targalskim (czy
                  szerzej :PiS)
                  - Kolejny element wojenki Marii Szabłowskiej ze swoim zwierzchnikiem
                  Tyle.

I jak ja kocham te określenia «chory z nienawiści», przyklejane przez GW, tym
                  którzy nie myślą po linii.
                  • nierozpoznawalny Re: czyściciel eteru 26.04.07, 15:51
                    matt.cobosco napisał:
                    > - Kolejny element wojenki Gazety Wyborczej z Jerzym Targalskim (czy
                    > szerzej :PiS)
                    > - Kolejny element wojenki Marii Szabłowskiej ze swoim zwierzchnikiem
                    > Tyle.
                    >
                    > I jak ja kocham te określenia «chory z nienawiści», przyklejane prz
                    > ez GW, tym
                    > którzy nie myślą po linii.

Mozna powiedziec - kolejny znajacy prawde jedyna. Nie cierpie czarno-bialych...
                    Widzisz A., teraz bez nagran i sądu wszystko mozna odwrocic jak kota ogonem,
                    nawet taśmy prawdy mozna przemienic w tasmy klamstwa. Jesli nie uslyszysz sama,
                    najlepiej przy swiadkach,to wszystko moze byc manipulacja...
                    • matt.cobosco Re: czyściciel eteru 26.04.07, 16:32
                      nierozpoznawalny napisała (chyba jednak "napisał", ale w sumie to nie wiem):

- Mozna powiedziec - kolejny znajacy prawde jedyna.

Ale którą prawdę? (że powtórzę swoje pytanie z innego wątku)

PS. Końcowy wniosek jak najbardziej słuszny:)
                      • astat5577 manipulacja 26.04.07, 18:33
                        Prawd ci u nas pod dostatkiem, ale jeszcze i te dwie weźmiemy:)

A serio to przecież manipulacja może zaistnieć wtedy, kiedy się jej poddajemy
                        czy raczej kiedy trafia na podatny grunt. Dopóki mamy możliwość wyrobienia
                        sobie własnego zdania na podstawie różnych źródeł - a tych sporo już dostępnych
                        dla każdego - to nikt nikomu nie zabrania myśleć.

PS. nierozpoznawalny to jak najbardziej _on_, co może najlepiej potwierdzić
                        jego przeurocza żona.

PPS. A propos manipulacji, to fajna była różnica w blogu Orlińskiego i w
                        Wybiórczej w tekście nibyszumańskiej. Ktoś zauważył?
    • tami46 Re: Stare baby Targalskiego i Tadeusz Sznuk 29.04.07, 16:09
      Dzisiaj z pierwszym programem PR pożegnał się Tadeusz Szuk.Wprawdzie nie "baba"
      ale jest mi z tego powodu bardzo przykro.
      • piotr7777 Re: Stare baby Targalskiego i Tadeusz Sznuk 29.04.07, 18:33
        > Dzisiaj z pierwszym programem PR pożegnał się Tadeusz Szuk.Wprawdzie
        nie "baba"
        > ale jest mi z tego powodu bardzo przykro.
        Zasłużył przynajmniej na godne pożegnanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka