Dodaj do ulubionych

chamstwo na forum

IP: *.e-point.pl 26.02.01, 11:17
Forum to bardzo interesujące miejsce, ale niestety zbyt często ludzie je odwiedzajacy są po prostu chamscy i prostaccy, co nie ma absolutnie nic wspólnego z demokracją. Radziłabym wprowadzic cenzure na brzydkie słowa, choć to pewnie niewiele da...
Sądziłam, że gazeta bedzie miała inteligentniejszych forumowiczów niż inne tego typu miejsca.
Obserwuj wątek
    • Gość: hanka Re: chamstwo na forum do miny IP: 212.244.57.* 26.02.01, 13:13
      moim zdaniem tu i tak jes lepiej na forum , niż na innych portalach. mniej jest głupiutkich nastolatków, którzy rozpisują się na bzdurne tematy. włos się jeży na głowie jak poczytam te wypowiedzi!!! poziom intelektualny naszej młodzeży jest wyjątkowo niski. tu przynajmniej ludzie są trochę starsi i mają już cokolwiek do powiedzenia.
      • Gość: maximus Re: chamstwo na forum do miny IP: 217.98.13.* 28.02.01, 00:10
        Bez przesady, starsi też potrafią psuć krew, zwłaszcza ci, którzy mają ją doszczętnie skażoną. Nie ma co narzekać na młodzież, też nią kiedyś byli i wtedy inni starsi narzekali na nich.
      • Gość: ozetec Re: chamstwo na forum do miny IP: 213.195.144.96, 213.77.25.* 28.02.01, 23:26
        poczekaj, oni tez nadejda..
        skad ja to wiem:(
    • Gość: Jacek Re: chamstwo na forum IP: *.lodz.gazeta.pl 26.02.01, 14:27
      Problem jest - moim zdaniem - zupełnie inny, bo to, kto jakich słów używa i w jakich sprawach lubi zabierać głos - świadczy tylko o nim. Ja jestem przerażony fatalną kondycją języka polskiego stosowanego na forum. Większości wypowiedzi nie sposób zrozumieć! Pisane są dziwnym metajęzykiem - bez polskich liter, bez znaków interpunkcyjnych, z mnóstwem błędów ortograficznych i lterówek. Jeśli dołożyć jeszcze fakt, że wiele osób lubuje się w skrótach myślowych zrozumiałych tylko dla nich, okazuje się, że przesłania są po prostu nieodczytywalne. Smutne to wszystko szalenie.
      Jacek Sarzało, Gazeta Wyborcza, oddział Łódź
      • Gość: Jurek Re: chamstwo na forum IP: 195.96.41.* 26.02.01, 14:44
        Jako nie uzywajacy ogonkow poczulem sie wywolany do tablicy. Dlatego chcialbym wyjasnic, ze nie zawsze brak polskich liter wynika z lenistwa lub z braku szacunku dla ojczystego jezyka. Czasami jest to (tak jak w moim przypadku) smutna koniecznosc, szczcegolnie wtedy kiedy pisze sie zza granicy.
        Pozdrawiam
        Jurek
        • dj Re: chamstwo na forum 27.02.01, 12:23
          Przecież to nie problem zagranicą zainstalować sobie polskie znaki :-)

--
          "Mów mi Leon a ja nie on"
          • Gość: Jurek Re: chamstwo na forum IP: 212.162.48.* 27.02.01, 12:41
            A jednak czasami jest to problem. Na domowym komputerze moge sobie instalowac, co chce, ale na sluzbowym juz nie. A jesli nawet zainstaluje pod Windows polskie znaki, to moge ich uzywac tylko w Wordzie, czy innych edytorach tekstu. W okienku do pisania tekstow na forum polskie znaki nie dzialaja, prawdopodobnie dlatego , ze uzywam niemieckiej wersji przegladarki. Nawet gdy napisze cos w Wordzie z ogonkami i przeniose to przez schowek do edytora forum, to po drodze zzera mi polskie znaki.
            Jurek
            • dj Re: chamstwo na forum 27.02.01, 12:53
              Przecież można ściągnąć inna niż niemiecka wersję przeglądarki.
              • Gość: Jurek Re: chamstwo na forum IP: 212.162.48.* 27.02.01, 13:01
                Ano, mozna. Sprobuje. Tyle, ze i tak najwiecej pisze z pracy, a tutaj nie wolno mi zmieniac niczego w konfiguracji. Podobnie w kafejkach internetowych - tez jestes skazany na to, co daja Ci do dyspozycji.
                Dlatego apeluje o troche zrozumienia dla tych, ktorzy nie moga uzywac ogonkow.
                Jurek
                • dj Re: chamstwo na forum 27.02.01, 13:11
                  Mi to nie przeszkadza, że nie używasz ogonków :-)

--
                  dj aka Leon (nie on)
                  • Gość: Jurek Re: chamstwo na forum IP: 212.162.48.* 27.02.01, 13:41
                    No to jestem uspokojony :)
                    Z innej beczki - jeszcze wczoraj pieknie zaznaczone byly przeczytane juz watki i listy. Dzisiaj nastapila zmiana na gorsze, bez fenomenalnej pamieci nie mozna odzielic tych przeczytanych od nieprzeczytanych. Mozna miec nadzieje na powrot wczorajszego?
                    Jurek
                    • dj Re: chamstwo na forum 27.02.01, 13:55
                      Dziękuje za informacje. Zaraz przywrócę to o czym piszesz.
                      • Gość: Jurek Re: chamstwo na forum IP: 212.162.48.* 27.02.01, 14:11
                        Super. Juz dziala.
              • Gość: szczekn Re: chamstwo na forum IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.03.01, 00:47
                dj napisał(a):

> Przecież można ściągnąć inna niż niemiecka wersję
                > przeglądarki.

Pewnie ze mozna sciagac rozne przegladarki - ja np uzywam
                netszkapy a ta, jak wiadomo, ma malego buga, ktory
                uniemozliwia uzywanie w formularzach innego charsetu jak
                iso-8859-1 (wszystkie czworki na unixa jakie widzialem to
                maja). We wklejanie napisanego gdzies indziej tekstu nie
                mam zamiaru sie bawic - m.in. z tego powodu, ze edytorek
                ktory obrabia posty z forum ma dziwne narowy przy
                inerpretowaniu znakow konca lini - spojrzcie na niektore
                wypowiedzi jak sa dziwnie sformatowane...

Pozatym sadze ze narzekanie na braki w interpunkcji,
                bledy ortograficzne i nieuzywanie polskich literek to
                malkontenctwo - kazdy jezyk zawiera sporo informacji
                nadmiarowej, ktora pozwala swobodnie zrozumiec tekst
                nawet po dosc drastycznych znieksztalceniach. Inna sprawa
                z niezrozumialym stylem niektorych wypowiedzi i postami
                nie na temat - tu wlasnie lezy sedno problemu.
      • Gość: Kamil Re: chamstwo na forum - bez polskich liter IP: 212.160.114.* 28.02.01, 17:55
        >Pisane są dziwnym metajęzykiem - bez polskich liter

Poslkie ogonki to dziwny wynalazek, lepiej by ich nie bylo.
    • Gość: Stary Re: chamstwo na forum IP: 203.37.115.* 01.03.01, 03:07
      > Forum to bardzo interesujące miejsce, ale niestety zbyt często ludzie je
      odwiedzajacy są po prostu chamscy i prostaccy, co nie ma absolutnie nic wspólnego
      z demokracją. Radziłabym wprowadzic cenzure na brzydkie słowa, choć to pewnie
      niewiele da...
      > Sądziłam, że gazeta bedzie miała inteligentniejszych forumowiczów niż inne tego
      typu miejsca.

Jeju, jeju... Takie chamstwo! Takie prostactwo! I gdzie tu ma sobie
      intelektualistka pogadac.

Moja dhoga, jak sie chce przebywac w gohnych trzech phocentach spoleczenstwa, to
      nie nalezy do tego uzywac fohum populahnej wielkonakladowej gazety.

Stahy
      • Gość: Mała Mi Re: chamstwo na forum IP: *.pl 01.03.01, 20:03
        Inteligencja inteligencją a kultura kulturą. To chyba
        niezupełnie idzie w parze,(sądząc po wypowiedziach)
        jesli się weźmie pod uwagę, że aby usiąść przy
        komputerze trzeba być przynajmniej trochę
        wykształconym.
    • Gość: casmir Re: chamstwo na forum IP: *.aro.pl 01.03.01, 21:26
      Uwazam ze nalezy ignorowac ludzi ktorzy uzywaja wulgaryzmow jak i bluzgajacych
      wiem ze to utopia ale czasami mozna pomarzyc ,to tak odmladza.
      A wie do krucjaty wystap, za kazdy bluzg kwiatek dla spotkanej kobiety.
      casmir
    • Gość: zgoda Re: chamstwo na forum IP: 212.179.158.* 19.03.01, 02:17
      Zgadzam sie z opinia Mina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka