Gość: pawian IP: 193.0.117.* 17.02.01, 14:01 Apeluje o trzezwe opinie osob, ktore ogladaly ten film i prosze o ustosunkowanie sie wobec zarzutow o obraze uczuc religijnych, bluznierstwo itp.itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: COP Re: DOGMA Kevina Smitha IP: *.gazeta.pl 19.02.01, 15:30 Film jest nawet śmieszny (czasami), lekka komedyjka z dość inteligętną satyrą na sytuację wierny-kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brixton Re: DOGMA Kevina Smitha IP: 155.158.238.74, 155.158.244.* 22.02.01, 16:12 moim zdaniem film był w dechę. trzeba podejść do niego na lighcie. fajna zabawa i czym sie tu burzyć mnie nawet rozbawił i uważam, że wcale nie obrażał uczuc religijnych. a pomysł z 13 apostołem uważam za super udany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deKris Re: DOGMA Kevina Smitha IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 27.02.01, 16:29 Film poważnie traktuje o wiarze w Boga. A przy tym można się pośmiać. Mnie się bardzo podobał. Polecam pozostałe filmy Kevina Smitha (z dwoma skejtami): Clerks - Sprzedawcy, oraz Chasing Amy - W Pogoni Za Amy. Jeszcze jedno. Przysłuchajcie się temu co mówi jeden ze skejtów (grany przez Kevina Smitha), ten co się prawie w ogóle nie odzywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawian Re: DOGMA Kevina Smitha IP: 193.0.117.* 28.02.01, 20:22 > Film poważnie traktuje o wiarze w Boga. A przy tym można się pośmiać. Mnie się bardzo podobał. Polecam pozostałe filmy Kevina Smitha (z dwoma skejtami): > Clerks - Sprzedawcy, oraz Chasing Amy - W Pogoni Za Amy. > > Jeszcze jedno. Przysłuchajcie się temu co mówi jeden ze skejtów (grany przez Kevina Smitha), ten co się prawie w ogóle nie odzywa... Co on właściwie mówi. W trakcie filmu zauważyłem, że się odezwał, ale nie mogłem później sobie niczego przypomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deKris Re: DOGMA Kevina Smitha IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 02.03.01, 15:29 Gość portalu: pawian napisał(a): > > Film poważnie traktuje o wiarze w Boga. A przy tym > można się pośmiać. Mnie się bardzo podobał. Polecam > pozostałe filmy Kevina Smitha (z dwoma skejtami): > > Clerks - Sprzedawcy, oraz Chasing Amy - W Pogoni Za > Amy. > > > > Jeszcze jedno. Przysłuchajcie się temu co mówi jeden > ze skejtów (grany przez Kevina Smitha), ten co się > prawie w ogóle nie odzywa... > Co on właściwie mówi. W trakcie filmu zauważyłem, że > się odezwał, ale nie mogłem później sobie niczego > przypomnieć jak to co? "Nie zapłacił za bilet" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: DOGMA Kevina Smitha IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.01, 17:34 a moja dziewczyna uwaza, ze to najlepszy film o Bogu jaki kiedykolwiek widziala. Odpowiedz Link Zgłoś
pawian Re: DOGMA Kevina Smitha 03.03.01, 13:50 Gość portalu: deKris napisał(a): > Gość portalu: pawian napisał(a): > > > > Film poważnie traktuje o wiarze w Boga. A przy tym > > można się pośmiać. Mnie się bardzo podobał. Polecam > > pozostałe filmy Kevina Smitha (z dwoma skejtami): > > > Clerks - Sprzedawcy, oraz Chasing Amy - W Pogoni Za > > Amy. > > > > > > Jeszcze jedno. Przysłuchajcie się temu co mówi jeden > > ze skejtów (grany przez Kevina Smitha), ten co się > > prawie w ogóle nie odzywa... > > Co on właściwie mówi. W trakcie filmu zauważyłem, że > > się odezwał, ale nie mogłem później sobie niczego > > przypomnieć > > jak to co? > "Nie zapłacił za bilet" w którym momencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deKris Re: DOGMA Kevina Smitha IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 04.03.01, 16:08 jak jechali w pociągu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: DOGMA Kevina Smitha IP: 204.50.249.* 07.03.01, 03:12 Film taki sobie ( dla mnie ). Zrobiony zeby wzbudzic kontrowersje i posmiac sie z nas samych ( tych okropnie wierzacych ). Dlatego daje mu Plus ( jestem katolik). Oczywiscie stare baby i ksieza beda protestowac( juz to zrobily ).Dla mnie mniej kontrowersyjny niz zbieranie datkow na kosciol obwieszonego zlotem jak choinka ksiedza Jankowskiego ( tego z Gdanska oczywiscie ). Sam widzialem! Odpowiedz Link Zgłoś