Gość: realista Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: *.acns.fsu.edu 04.02.02, 23:58 Panowie i panie ... Wyksztalconemu spoleczenstwu nie mozna wcisnac prymitywnej rozrywki, glupiej propagandy i tandetnych towarow produkowanych i rozprowadzanych przez ziomkow tego pana, ktory jest wlascicielem tej gazety. Ot i prosta odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
ajk Bez takich, dobrze? 05.02.02, 12:38 Jeśli ktoś chce dopatrywać się tu "ziomkostwa" i innych takich - sorry, ale lepiej mu będzie w dziale "Kraj". Tam można sobie założyć nowy wątek i szukać spisków "ziomkowskich". Tutaj piszemy o czym innym. AJK PS Jeden taki już nas chciał "uświadamiać" - na szczęście po kilku szybkich postach poszedł sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Wykształconemu? Ale gdzie? 05.02.02, 13:08 Panie Realisto z Ameryki. Szkoda, że tam u Was zbyt często słucha się Radia Maryja i czyta Nasz (choć nie mój) Dziennik. Stąd, niestety, brak Wam realnego związku z rzeczywistością w Polsce. Tu nie jest miejsce na podobne występy. Proponuję przenieść się na forum dyskusyjne Ligi Polskich Rodzin. Tam pańskie zdanie będzie niezwykle cenne. Tutaj jest off topic. p.s. Sorry, poprzedni wpis wymknął się kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: *.admin.purdue.edu 05.02.02, 00:50 Ludzie, Straszne rzeczy tu czytam. Wyjechalem na kilka miesiecy, niestety, nie mam mozliwosci sluchac Trojeczki, a tu takie malo optymistyczne wiadomosci czytam. NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! Co to bedzie za pare miesiecy?!?!?! Gangrena byla zauwazalna juz ladnych pare miesiecy temu, ale teraz poszlo strasznie szybko. Czy to przez ostatnie wybory? Pieniadze? Polityke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Smolar... koorfa... zrozum... !!! IP: 194.204.162.* 05.02.02, 01:16 Tyczyńskim nie będziesz !!!!! Kozyra tez.... Odpowiedz Link Zgłoś
ragana Doobry Admin, doobry .... 05.02.02, 01:49 Bardzo dobry. Napracował sie biedaczyna, ale się udało. To nie nasza wina, ze się wątek tak rozrósł :-))))))) W nagrodę ma ode mnie soczystego całuska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZŁY Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 05.02.02, 12:19 NA OBRAZ I PODOBIEŃSTWO AKTUALNIE PANOSZąCYCH SIĘ REFORMATORÓW, KTÓRZY WIEDZĄ LEPIEJ CZEGO PRAGNIE LUD. A LUD, JAK WIADOMO, PRAGNIE WYŁĄCZNIE BIG BROTHER'A, KTÓREGO JESZCZE NIE BYLO W WERSJI RADIOWEJ. PROPONUJĘ TRANSMISJE Z SEJMU I Z POSIEDZEŃ RZĄDU NA ŻYWO, A SŁUCHACZE MIELIBY PRAWO GŁOSOWAĆ KOGO W DANYM TYGODNIU WYELIMINOWAĆ Z GRY. ZAINTERESOWANIE ZAGWARANTOWANE, ZLECENIODAWCY REKLAM USTAWIĄ SIĘ W KOLEJCE.A JAKA DEMOKRACJA!!! TYLKO, ŻE TAKIE RADIO TO JA MAM D..OŚĆ ODDALONEJ OD GŁOWY RESZTY CIAŁA. ZŁY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beny Od samego poczatku zle zadane pytanie... IP: 213.68.127.* 05.02.02, 12:35 Nie dlaczego sie eliminuje - bo to jak pokazala dyskusja jest raczej jasne. Ale jak temu _skutecznie_ zaradzic ? A na to pytanie niestety nie umiem odpowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
ajk (7) Wiceprezes Smolar powiedział... 05.02.02, 12:43 Wiceprezes Smolar powiedział: " Prawdziwa różnica między radiem komercyjnym a nami [radiem publicznym - p.m.] polega na tym, że my musimy nadawać i dla przedszkolaków, i dla dzieci szkolnych, i dla studentów wchodzących w życie i zakładających rodziny, i dla ludzi czynnych zawodowo, i dla seniorów społeczeństwa. Każdy z nich ma prawo oczekiwać, że program radia publicznego zaspokoi jego potrzeby. To jest oczywiście niemożliwe, ale nasze programowanie musi być na to nastawione. Idziemy bardzo szerokim frontem i dlatego korzystamy z abonamentu." ("Więź" maj 2000) Luuudyyyyy!! Spasaaajtes!! Front Wiceprezesa Smolara nadchodzi!! Miażdży wszystko na swej drodze!! Zaczął od Programu Trzeciego!! A a propos "prawa do oczekiwania"... Czekamy, czekamy, prosimy, listy piszemy, apelujemy, gazety to drukują... I co?... "To oczywiście niemożliwe". Bo "idziemy szerokim frontem"... Ech... Wiceprezes Smolar... stary "frontowiec"... Słuchacze Trójki CZEKAJĄ na odejście Wiceprezesa (tylko, broń Boże, nie "wyżej"!), czekają..., czekają..., czekają... Wiceprezes Godot? CDN. Odpowiedz Link Zgłoś
quont Re: (7) Wiceprezes Smolar powiedział... 05.02.02, 13:24 Niniejszym stwierdzam, że Dyrektor Burak z wątku na "dilbertozie", to cienki Bolek, kaszka z mlekiem i w ogole niedojda zarządzania. Wiceprezes Smolar jest większy niż Burak. To SuperBurak! HiperBurak! MegaBurak!! Wiceprezes Smolar to ArcyBurak wszystkich prezesów, wiceprezesów itd.!!! Tuż za nim plasuje się dyrektor Laskowski, który jest idealnie na poziomie Dyrektora Buraka. Laskowski? Laskowski??? Hej! Ja wiem, że on jest Witold Laskowski, a nie Janusz (ten od jarmarcznego badziewia), ale czy sam dyrektor Laskowski o tym wie??? Bochyba mu się zdaje, ze jest Januszem. Dyrektorze! To sie da wyleczyc!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek Re: (7) Wiceprezes Smolar powiedział... IP: *.tera.com.pl 05.02.02, 14:07 Swiete slowa, swiete slowa "Wiecej serialu - mniej buractwa" - haslem na dzis. Czy mowiac po ludzku - won ze Smolarem. My naprawde czekamy na jego odejscie!! Lotek Odpowiedz Link Zgłoś
ergil Re: (7) Wiceprezes Smolar powiedział... 05.02.02, 14:39 Miażdży prezes Smolar? A to niech go miażdżyca. A to złom buraczany!!! Słuchajcie, docierają do mnie jakieś ploty o odejściu Sianeckiego z Trójki, prawda, czy ktoś mnie w jajo robi? Sianecki?? Tteż??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Głos wołającego... - wyjaśnienia IP: *.unitech.wroclaw.top.pl 05.02.02, 12:56 Parę wyjasnień: Pomysł z listem do Naczelnego Wyborczej przyszedł mi do głowy, gdy zastanawiałam się, dlaczego prasa milczy i nie porusza problemu Trójki. Dlaczego udają, że problemu nie ma? My go widzimy i próbujemy zrozumieć. Jeżeli prezes Smolar zapewnił sobie zmowę milczenia, to powinniśmy próbować ją przerwać. Jeżeli Wyborcza ma jakiś własny interes, aby nie poruszać tematu, to chciałabym dowiedzieć się dlaczego. Chciałabym, żeby red. naczelny szczerze i uczciwie napisał: "Nie pozwalam na poruszanie tematu Trójki, ponieważ..." Wtedy będziemy szukać innego sposobu przerwania ciszy medialnej. Wczoraj w Wyborczej był świetny esej o A. Szczypiorskim. W tekście zostało wyróżnione zdanie: "DOŚWIADCZENIE ŻYCIOWE NAUCZYŁO GO, ŻE MILCZENIE BYWA AKUSZEREM OGROMNEGO ZŁA". Przy zachowaniu należnych proporcji obu problemów (tam wojna światowa, a tu eliminacja kultury z radia), przesłanie z obu historii jest, moim zdaniem, podobne: nie wolno nam milczeć i udawać, że nic się nie stało i nic się nie dzieje. My pamiętamy, że można tworzyć cudowne Radio z misją kulturotwórczą; widzimy, że teraz ktoś postanowił zniszczyć takie radio i próbuje przekształcić je w koszmarek według własnego pomysłu (a czasem wydaje mi się nawet, że bez jakiegokolwiek pomysłu). Dlatego mamy obowiązek mówić o tym głośno i pytać, dlaczego inni postanowili milczeć. Jeżeli tego nie zrobimy, to będziemy tylko się wkurzać i tęsknić za starą Trójką (tu na Forum albo po cichu w domu). I jeszcze jedno: zastanawiam się, gdzie są ci wszyscy znani i wielcy ludzie, którzy przy okazji każdej wizyty w Trójce deklarowali, że wychowali się na tym Radiu, słuchają go i kochają je. Dlaczego oni milczą? Czy pogrzebali już naszą Trójkę? Ja czytałam jedynie felieton K. Daukszewicza (Wprost, 22 lipca 2001), który nazwał sprawę po imieniu. A inni?... Może jestem naiwna, ale milczeć nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jM W Polsce Lepperów nie ma kultrury, jest KULTURWA! IP: 193.0.117.* 05.02.02, 13:00 Szkoda, że nawet inteligentna kiedyś Trójka chamieje. Czekamy na disco polo, słuchalność wzrośnie jeszcze bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: W Polsce Lepperów nie ma kultrury, jest KULTURWA! 05.02.02, 13:48 A Pan Mann - wyskoczył czy go wypchnięto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek Re: W Polsce Lepperów nie ma kultrury, jest KULTURWA! IP: *.tera.com.pl 05.02.02, 14:10 Pan Mann stwierdzil, ze jest za powazny. Smolarowa Derekcja stwierdzila, ze do marca to on sobie moze pograc, a potem... adios muchacho. Poniewaz Pan Mann jest czlowiekiem powaznym i w Trojce niejedno krzeslo wysiedzial - stwierdzil, ze jaja derekcja moze sobie robic z mlodych, a on jest za powazny, zeby przyjmowac jalmuzne na miesiac. Zachowal sie z klasa - i odszedl. I chwala mu za to. Za to, ze sie zachowal z klasa, a nie za to ze odszedl - bo odejscia szkoda. No, ale zostac w takim playlistowym syfie? Odpowiedz Link Zgłoś
quont Doolittle - PR SA !!! 05.02.02, 13:37 Panie Doolittle, czytam pana, czytam i widze, że Pana poglądy są jakies takie bardzo "po linii" Prezesa. Ciekawe, czy zbieg okoliczności? I adres, który widnieje (bo na tym portalu wszystko można sprawdzić, tylko trzeba wiedzieć jak) przy pańskich postach tez jakiś taki... znany skądś. Jakby z mojej korespondencji sprzed paru miesięcy... Zbieg okoliczności? Chce pan się pozbyć niektórych radiowców? Wywal ich Pan po prostu, a nie rób za "zatroskanego" słuchacza, który - dziwnym trafem - poglądów ludzi z tego wątku nie podziela za grosz, a za to "prezesowe" - za niezłą pensję miesięczną. Prawda, panie....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Doolittle - PR SA !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.02, 14:21 Jeśli to prawda co kolega, że MR.DOOLITTLE jest domniemanym PR-owcem, pragnę zwrócić uwagę na to, co ów osobnik pisze: "Dużo lepszy byłby choćby Piotr Metz, który równie swobodnie potrafił przygotować playlistę RMFu jak Radiostacji." T a propos dyr. muzycznego Trójki. Czy to oznacza, że to pan Metz jest potencjalnym dyr.muz.PR3???? Już czekam jak LP3 nazwą listą hop-dup-bęc-tralala. Czyżbym musiłał tego doczekać? MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
doolittle NIe jestem wielbłądem 05.02.02, 14:47 do Quont: Pomyłka. Nie mam nic wspólnego z PR SA. W sprawie zbieżności adresów proszę o kontakt e-mailowy. A co do zbieżności poglądów (nie bardzo wiem w którym punkcie, ale trudno) - czysty przypadek. Moje wynagrodzenie za popieranie prezesa Smolara wynosi 0 zł, a mozliwości zwolnienia kogokolwiek w Trójce są żadne. Poglądy ludzi na tym forum są różne, Niedźwieckiego na stanowisku dyrektora muzycznego krytykowało kilka innych osób. Smolar też? Przeciez on go powołał na to stanowisko... do MArcello: Utożsamianie Piotra Metza wyłącznie z lista Hop-Bęc wyrządza mu spora krzywdę. Niestety, o ile mi wiadomo nie ma mowy aby PM pracował w Trójce - jest dyrektorem programowym Radiostacji. Szkoda, bo to człowiek z ogromną wiedzą muzyczną, który miałby szansę ciekawie programować muzykę w Trójce. Czy stacja publiczna powinna być formatowana to temat na zupełnie inna dyskusję. NIe zmiania to faktu, że Marek Niedźwiecki (przy całych zasługach dla Trójki) nie jest najlepszym kandydatem na stanowisko dyrektora muzycznego. Obym się mylił. A jeśli tak samo mysli Smolar, to ja się poddaję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: NIe jestem wielbłądem IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.02, 14:57 Konspira ma to do siebie, że szuka wielbłądów. Może za bardzo. Cieszę się, że kolega z nami a nie przeciwko nam. MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: NIe jestem wielbłądem IP: *.krakow.eco.pl 05.02.02, 15:51 1. Przepraszam bardzo, jako wspolgospodarz. Szczerze mowiac, nie chcielibysmy zadnych klotni. Obojetnie z radiowcami, nie-radiowcami. Nie chcemy szukac ani wielbladow, ani dromaderow. 2. Zeby uniknac takich sytuacji najlepiej nie wdawac sie w dyskusje. Nawet jesli padnie jakas insynuacja. Jestesmy o tyle madrzejsi, bo w innej dysksuji otwartej - podsylano nam z serwerow radiowych (co juz jest do udwodnienia - adres sam wyskoczyl i sie pokazal) takie "prowokacyjne teksty", ktore zamienialy dyskusje w pyskowke. Moze dlatego niektorzy sa przerwazliwieni 3. Nie warto tez wdawac sie w polemiki na temat "tego redaktora lubie, a tego nie" - konczy sie to tak samo, a glowny watek... idzie w krzaki. Z Quontem postaramy sie zalatwic te sprawe prywatnie. Przepraszam jeszcze raz Jarek Zajaczkowski PS Swoja droga, parenascie postow wyzej pojawil sie tekst, ktory nasz "dobre radiowe duszki i wiewiorki" okreslily, jako "zywcem wyniesiony z obrad zarzadu" i "niemal doslowny cytat ze Smolara". Wiec wrog czuwa! Tym bardziej nie dajmy sie sprowokowac. ---------------------- j.p.zajaczkowski@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: NIe jestem wielbłądem IP: 62.233.167.* 06.02.02, 12:04 Problem w tym, ze kierownika muzycznego szukac nalezy w redakcji a nie na zewnatrz. Polityka Smolara polega na tym, zeby cala kadre Trojki stopniowo wymienic. A to, ze niewielu sie garnelo do obsadzenia stolka kierowniczego (poza Kostrzewa, ktorego doczepiono na sile Niedzwiedziowi) i poza Niedzwiedziem, ktory zdecydowal sie, bo ktos przeciez musial, wynika z tego, ze nikt nie chce jakos maczac palcow w tym syfie, ktory Smolar robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: NIe jestem wielbłądem IP: 62.233.167.* 06.02.02, 12:34 Problem w tym, ze kierownika muzycznego szukac nalezy w redakcji a nie na zewnatrz. Polityka Smolara polega na tym, zeby cala kadre Trojki stopniowo wymienic. A to, ze niewielu sie garnelo do obsadzenia stolka kierowniczego (poza Kostrzewa, ktorego doczepiono na sile Niedzwiedziowi) i poza Niedzwiedziem, ktory zdecydowal sie, bo ktos przeciez musial, wynika z tego, ze nikt nie chce jakos maczac palcow w tym syfie, ktory Smolar robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Rozdziobią nas kruki, wrony... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.02, 14:10 Wychowałem się na Trójce...nic nowego, pewnie wszyscy zawdzięczają coś Trójce. Jedni mają wyrobiony gust muzyczny, inni poczucie humoru a'la Trójka. I co ciekawe my już to mamy, ale co dla naszych dzieci. Mój syn (2lata) jedne z pierwszych zdań wydobył z siebie w postaci "zapraszamy do trójki". Co on będzie słuchał za kilka lat: Britney "Spice" Lopez? Dlaczego nie będzie mógł wybrać między propozycjami Kaczkowskiego, Kordowicza, Kedryńskiego, Deblessema, Manna oraz Niedzwieckiego. Oczywiście wymienianie nazwisk ma średni sens, bo nie można wymienić wszystkich. Oby nie musiał wybierać między hop a bęc i słuchać słowotoku domorosłych DJ'ów. Gdzie te czasy, kiedy można było posłuchać kurpiowskich przyśpiewek, a chwilę później rocka, jazzu. Przecież liczy się różnorodność i możliwość wyboru. Gdzie teraz w Trójce możliwość wyboru? Gdzie w polskich radiostacjach możliwość wyboru? I jak inne stacje mnie to nie obchodzą to nigdy nie pogodzę się ze zmianą wizerunku Trójki. I najgorsze, że na pozycję Trójkę pracowało Wielu przez wiele lat, a rozpieprzył jeden czy dwóch w dwa lata. A nas słuchaczy rozdziobały kruki, wrony... Komuś BSE musiało zrobić gąbkę z mózgu... i zdaje się, że wiem kto w tamtym okresie przebywał w UK i jadł tam wołowinkę. MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Magda, to co z tym listem? IP: 213.76.149.* 05.02.02, 14:28 Słuchajcie - napisałem maila w sprawie propozycji listu. I zero odzewu, za to każdy pisze to co mu do głowy przychodzi. Zaczynamy się gubić w jałowej dyskusji nt. "jak jest a jak byśmy chcieli żeby było". To najlepsza droga by rozmienić się na drobne. Proponuję więc, byśmy w tej chwili skoncentrowali się jednak na liście - treść już mniej więcej jest (i przyjmijmy ją bez gadania bo szkoda czasu), pomyślmy, jak doprowadzić do zaopatrzenia go w podpisy nasze i "autorytetów" oraz jego opublikowania. Naprawdę - żebyśmy się nie spóźnili! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Magda, to co z tym listem? IP: *.*.*.* 05.02.02, 14:39 Gość portalu: Tomek napisał(a): > ... pomyślmy, jak doprowadzić do zaopatrzenia go w podpisy nasze > i "autorytetów" oraz jego opublikowania. ... Mozna umieścić na jakiejś stronie wzorzec: temat + treść +lista adresatów (z adresami). Każdy mógłby wysłać go indywidualnie. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Magda, to co z tym listem? 05.02.02, 14:40 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Słuchajcie - napisałem maila w sprawie propozycji listu. I zero odzewu, za to > każdy pisze to co mu do głowy przychodzi. Zaczynamy się gubić w jałowej > dyskusji nt. "jak jest a jak byśmy chcieli żeby było". To najlepsza droga by > rozmienić się na drobne. Proponuję więc, byśmy w tej chwili skoncentrowali się > jednak na liście - treść już mniej więcej jest (i przyjmijmy ją bez gadania bo > szkoda czasu), pomyślmy, jak doprowadzić do zaopatrzenia go w podpisy nasze > i "autorytetów" oraz jego opublikowania. Naprawdę - żebyśmy się nie spóźnili! Może wysyłać go podobnie jak robi Amnesty International - zbierając podpisy. Jest już sporo adresów na tej liście protestacyjnej gdzieś w necie.? Odpowiedz Link Zgłoś
alicjab Re: Magda, to co z tym listem? 05.02.02, 15:33 Podpisów jest grubo ponad 600. A list warto wysłać, tylko może niech każdy z osobna, trudno nam będzie wszystkim do kupy się skrzyknąć, żeby się podpisać. Wzór mamy, zorientujcie się ewentualnie, kto z waszych znajomych do tego listu by się dopisał. Im więcej, tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Magda, to co z tym listem? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.02, 14:51 > Naprawdę - żebyśmy się nie spóźnili! Już się spóźniliśmy...jakiś rok!!! Ale co do listu: ja się podpiszę pod listem Magdy...widzę, że ma do pisania smykałkę. Jednak jestem sceptycznie nastawiony co do pozytywnych oddziaływań takiego listu. Mój dyrektor mnie olewa, politycy olewają wyborców, a Smolar olewa słuchaczy. Takie czasy szaraczków (czyt. mięsa wyborczego)! Można się wyżyć intelektualnie na tej liście, można iść pod Sejm, ale czy "to się odbuduje"? - i tu mi zaświtało: może pan Stanisław Tym by się przyłączył do naszego protestu i wysmarował jakiś miły dla ucha paszkwil na smolarowy folwark? Potrzeba nam tęgich głów, najlepiej z plecami! MArCello (Molim Was wszystkich...) Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Magda, to co z tym listem? 05.02.02, 15:00 Ma ktoś adres do Pana Stanisława? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArCello Re: Magda, to co z tym listem? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.02, 15:07 Może czyta naszą listę. Może inne znane osoby czytają? A może się przyłączą? Mogę się odwzajemnić moją dozgonną wdzięcznością. MArCello Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Magda, to co z tym listem? 05.02.02, 15:13 Ach, żeby tak Małysz, Lepper i Kasia Figura podpisali, to sprawa z główki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Dajcie dziewczynie zyc IP: *.krakow.eco.pl 05.02.02, 15:44 Panowie! spokojnie! Nie wszyscy moga poswiecac czas wylacznie protestowi w sprawie Trojki. Niektorzy nawet nie maja internetu w pracy. Bedzie gotowy, to Magda podesle (mam nadzieje) na nasze prywatne adresy. A co do reszty - robcie tez reklame i protesty sami. Rozsylajcie adresy tego watku do prasy, takze do pojedynczych dziennikarzy (takze do GW). Moze cos wypali. Znacie kogos z plecami? Robcie afere, ze TRojka leci na pysk (a i niektorzy dziennikarze z Trojki tez). Nie znacie? To moze znacie kogos, kto zna kogos... itd. Protest trwa od roku i sporo udalo sie osiagnac (listy sluchaczy w "Rzeczpospolitej", artykul i list w "Przegladzie", w "Przekroju", w "Antenie", w "Tygodniku Solidarnosc", w "NIE" nawet. Byla wielka dyskusja na Onecie. BYl felieton Daukszewicza we "Wprost", byly nawet takie numery, jak wystep Marka Majewskiego w audcyji PR III (!!!), w ktorej "zjechal" zmiany komercyjne jak bura suke, byl wystep Rokity w czasie Listy Przebojow. Jesli ktos slucha innych stacji - w Jedynce sredno raz na dwa miesiac pojawia sie wypowiedz hiperkrytyczna wobec tych zmian. W krytyce celuja zwlaszcza pracownicy dawnej Redakcji Literackiej Polskiego Radia, po ktorej Trojka odziedziczyla budynek. Ale i Maria Czubaszek raz obsmiala "nowy trynd". Docierajcie, reklamujcie, drazcie, meczcie, knujcie i protestujcie. Nawet jesli sie nie uda - MY bedziemy mogli spojrzec w lustro. Pan WiceBurak - tylko w portfel. Pozdrawiam Jarek Zajaczkowski --------------------- j.p.zajaczkowski@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xell Dlaczego wogóle niszczy się publiczną radiofonię ? IP: *.Astral.Lodz.PL 05.02.02, 18:59 Przepraszam ze troszkę nie w temacie... ale musze sie komus wyzalić, bo chyba eksploduje ze słości. Czytam forum od bardzo dawna i zgadzam się z waszymi opiniami. Sam pracuje w publicznych mediach. Dziś usłyszałem od swojego prezesa na zebraniu mnostwo BARDZO CIEKAWYCH SPRAW. Pomijam te dotyczace sytuacji finansowej dziennikarzy bo to nie jest teraz najwazniejsze. Podam tylko trzy przykłady * sluchalnoscia prosze sie nie przejmowac - zarzad nie patrzy na sluchalnosc, my realizujemy misje radia publicznego * jesli komus sie nie podoba ja zawsze bardzo chetniw podpisze prosbe o zwolnienie. * a szefowa reklamy wymyslila zeby dziennikarze uruchomili swoje kontakty i sami pozyskiwali reklamodawcow. Ludzie... blagam was pocieszcie mnie jakos, bo zwarjuje. Czy ten kraj oszalal ? Prezes publicznego radia mowi ze ma w d*** sluchalnosc bo on ma misje do spelnienia, bo Krajowa Rada na tej podstawie daje kase... Przeciez my wszyscy na niego placimy. On ma pensje z naszych podatkow !!! Dlaczego ciagle nami rzadza IDIOCI ??? Gdzie ja zyje ???? Sorry ze moze zasmiecam forum takim tekstem, ale juz nie moge... po prostu nie moge tego dluzej zniesc. Albo sie upic, albo strzelic sobie w leb albo wyemigrowac. xell@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Dlaczego wogóle niszczy się publiczną radiofonię ? IP: 10.131.130.* 05.02.02, 21:52 Jeżeli usłyszę w trójce Klaudiusza i Manuelę to tylko kamień u szyi i do wody / obawiam się ,że będzie trzeba/.wracając do listu myślę, że wysyłanie pojedyńczych liścików nie zrobi takiego wrażenia na vice Buraku jak jeden ale z kilkuset a może i więcej podpisami! jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman A jednak kazdy list robi wrazenie IP: 62.233.167.* 06.02.02, 11:22 A jednak kazdy list robi wrazenie - nie tylko taki z wieloma podpisami. Wiem o tym, bo czasem docieraja do mnie sluchy o tym, jak idiotycznie Smolar czy Olszanski probuja sie tlumaczyc z tych maili na jakis zebraniach na przyklad. Jasne, ze wieksze wrazenie robi list z podpisami wieloma i to waznych osob, ale to nie znaczy, ze pojedyncze listy od sluchaczy nie sa wazne. Tak naprawde liczy sie kazdy jeden glos, nawet ten najmniejszy i niepozorny. A jak ktos nie chce, zeby Smolar ignorowal jego listy, to niech wysyla kopie do jego podwladnych i jego pracodawcow. Wtedy Smolar nei bedzie mogl udawac, ze nic do niego nie przychodzi. Ale tak naprawde, to z nim akurat nie ma co gadac, bo on jest niereformowalny. Na kazdy zarzut znajdzie jakies idiotyczne wytlumaczenie od czapy i poparte jakims sciemnianiem. A kiedy pan Smolar nie ma argumentow, obraza nas mowiac, ze jestesmy swirami, bo kochamy radio, a on tu nie dla swirow pracuje. Piszcie maile, listy papierowe, rozklejajcie plakaty, mowcie gdzie sie tylko da. Nie moze byc tak, ze jeden zadufany politykier moze sobie opluwac kogo mu sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QbenZ Re: Dlaczego wogóle niszczy się publiczną radiofonię ? IP: *.woodmizer-europe.com 08.02.02, 11:22 Gość portalu: jacek napisał(a): > wracając do listu myślę, że wysyłanie > pojedyńczych liścików nie zrobi takiego wrażenia na vice Buraku jak jeden ale z > > kilkuset a może i więcej podpisami! Tyle ze wice-Burek (tu przepraszam wszystkie czteronozne Burki) prawdopodobnie wcisnie raz klawisz 'Delete' i po nim splynie, a tak mialby chociaz jakies zajecie (kilkaset razy wcisnac 'Delete')i moze nie wpadlby znow na jakis glupi pomysl (a przynajmniej odwlecze sie to w czasie). Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Bannermania 06.02.02, 14:12 Pytam poważnie. Chodzi mi o skuteczność takiego działania promocyjnego. Czy jest choć jedna osoba, która na stronę z protestem przeciwko zmianom w Trójce trafiła przy pomocy bannera reklamowego jakiegokolwiek systemu wymiany bannerów? Pozdrawiam, Mirek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Projekt listu - ciąg dalszy IP: *.unitech.wroclaw.top.pl 06.02.02, 14:59 Dziękuję wszystkim, którzy poparli do tej pory pomysł wysłania listu do Naczelnego Wyborczej. Przepraszam, że nie odpowiadam od razu na ponaglenia (wątek: Magda, co z tym listem). Zostawiłam tutaj tylko PROJEKT listu. Miałam nadzieję, że będziecie chcieli dodać coś od siebie. W dalszym ciągu zastanawiam się, w jaki sposób zebrać podpisy. Kiedy czytam Wasze wpisy, to myślę sobie, że wiele z nich to takie krótkie, osobiste listy protestujące (piękny wpis "Rozdziobią nas kruki, wrony..."). A przecież każdy głos jest ważny. Jeżeli tym oficjalnym listem do Wyborczej mamy zaprosić innych ludzi do zapoznania się z naszą dyskusją, to może więcej takich osobistych zwierzeń i protestów. To jest jak publiczne wyznanie wiary (w Trójkę oczywiście). Czekam na wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Piszcie do Smolara IP: *.botar.com.pl 06.02.02, 15:41 Po prostu piszcie do Smolara. Przeciez jego adres musi byc na stronie radia (www.radio.com.pl - ciekawy ten "com"). Nie ma? Poszukajcie. Nadal nie ma - order dla tego kto znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MH Re: Piszcie do Smolara - Adres IP: 192.168.0.* 06.02.02, 16:12 Al. Niepodległości 77/85 00-977 Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Piszcie do Smolara - Adres IP: *.botar.com.pl 06.02.02, 16:14 Dzieki to wiem - ale jaki jest jego e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MH Re: Piszcie do Smolara - Adres IP: 192.168.0.* 06.02.02, 16:23 Po prostu: smolar@radio.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek !! - RAMOWKA - !! IP: *.krakow.eco.pl 06.02.02, 18:53 Co nowego w ramowce? Wiesci jeszcze nieoficjlane ale wiarygodne. Dobre duszki donosza, ze: - Piotr Klatt? A kto to jest? Bo w ramowce nie jest przewidziany! Pewnie gral muzyke dla emerytow. Pewnie, jaki dresiarz slucha punka, czy metalu? tego sluchaja juz tylko mastodonty. - KLCW - out. Ale to juz bylo wiadomo. Dyrekcja nie jest ciekawa niczego. Wszystko wie. Najlepiej. NajLepper. - Zabawy literackie - za madre dla dyrekcji (dwa plus dwa... hm.... siedem?) - Radio Retro - Taaaak ksiazki sa wazne. Ale zeby od razu robic o nich audycje? No, gdyby to jeszcze chodzilo o czekowe... - "Dwa kwadranse jazzu" nie podobaly sie?? - No to nie bedzie. W ogole. - publicystyka - wczesniej (mowi sie o przeniesieniu "To byl dzien" na okolice 20.00, ale przeciez to idiotyzm ramowkowy, o ktory nawet Pana Wiceprezesa Smolara nie posadzamy - Mowi sie takze o skroceniu "Zapraszamy do Trojki" - ale... bez zartow. To juz naprawde nie do wiary, ale sprawdzimy, sprawdzimy - No i sprawa pewnego lubianego redaktora. Mlody, zdolny przystojny. Za dobrze wypadl w plebiscycie "Press"... No to po co nam? Prawda? Do konca lutego i... Nie! Skowronski nie jest przystojny. To nie o niego chodzi. O tym sie mowi. Jak powiedzialem wiesci sa nieoficjalne. Sprawdzimy je. Jesli narobilismy paniki - odszczekamy (gdyby jeszcze Zarzad i dyrekcja zechcialy odszczekac te wszystkie "kity", ktorymi karmily nas obejmujac swoje urzedy...). Powodzenia Jarek Zajaczkowski ------------------ j.p.zajaczkowski@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ergil Re: !! - RAMOWKA - !! 06.02.02, 19:35 Cholera! Ja tez slyszalam, ze Tomek ma wyfrunac... a jak sobie pomysle, ze likwiduja sobotnie "Zapraszamy" z Kaczorem (koniec Kuzni, koniec Radia Chwast, koniec Torby, koniec SWIATA!!!)... to ja przepraszam, ale przelaczam radio na cokolwiek i ide puscic pawia. A jak pialam, ze zlomy i palanty, to mnie opieprzano! A jak to nazwac, co? Zostaje juz tylko Radio Gejsza!! (plaskie, przyjazne sluchaczowi i dajace za kase). Tylko u nas gejsza troche inaczej sie nazywa. Ale to juz pomine, bo znowu mnie ktos objedzie. E. Odpowiedz Link Zgłoś
robokop a moze spacerek (protestacyjny)? 06.02.02, 20:24 To jest propozycja skierowana do Warszawiakow: sluchajcie a moze byscie sie zgadali i jesli jestescie dostatecznie zdeterminowani, umowili sie w ktoras sobote albo niedziele i poszli na Mysliwiecka? Wtedy co jak co, ale na pewno zrobi sie szum... Mysle, ze 200-300 osob wystarczy, zeby media tym sie zainteresowaly. Ja niestety jestem z Krakowa, ale gdyby cos takiego sie zorganizowalo w Krakowku to bym poszedl, bo juz mam dosc audycji typu "studio" i likwidowania kolejnych audycji. Osobiscie moglbym zrobic transparent "Ja chce BP w dzien, a MO w nocy!" :-). I tak co tydzien chodzic. Pomysl jest moze "smialy", ale na pewno bardziej skuteczny niz listy protestacyjne. Spacery moga wiele: vide Belgrad, Praga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: a moze spacerek (protestacyjny)? IP: 10.131.130.* 06.02.02, 20:42 Jestem absolutnie za!!! Kontakt ze mną to jacekszymczuk@wp.pl Przy okazji moglibyśmy złożyć swoje podpisy pod "papierową wersją protestu" Może najbliższa niedziela? Tu już nie można czekać zbyt szybko następuje upadek naszej do cholery trójki. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ropsu Nie wszyscy moga na spacerek 06.02.02, 21:30 A ja pisze z Hagi i tak jak Wy jestem przerazony poziomem jaki osiaga moja ukochana niegdys Trojka. Kilka lat temu powiesilem sobie w ogrodku ozdobe w postaci anteny satelitarnej tylko po to aby nawet tu w Holandii miec Trojke. Moja zona narzekala wciaz, ze Trojka kradnie jej meza. Wszystko wskazuje na to, ze maz bedzie mial teraz wiecej czasu dla swojej Margreet ale nie jest to powod do radosci. Jesli zas chodzi o protest, to ze zrozumialych wzgledow nie moge chodzic na spacerki na Mysliwiecka natomiast bardzo podoba mi sie pomysl Magdy oraz tych, ktorzy wspominali wczesniej o jakiejs stronie z protestem gotowym do podpisania. Niech mnie wiec ktos(Magda czy ten ktos na "a") oswieci co robic dalej. Oczywiscie moj adres jest jawny i do obejrzenia ponizej. Wracajac na koniec do tematu upadku Trojki. Zupelnie nie rozumiem polityki usredniania i uprzecietniania jaka zastosowano wobec Tojki. Nie wierze aby moglo to przyniesc sukces komercyjny. Przeciez ci, ktorzy oczekuja od radia muzycznej popelinki rznietej non stop maja juz od dawna to co lubia gdzie indziej i nie sadze aby mozna ich bylo przekonac do...zmiany na to samo tylko pod nazwa Trojka. A tacy jak my po prostu odejda. Wiec po co to wszystko? Robert ropsu@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: a moze spacerek (protestacyjny)? 07.02.02, 21:18 robokop napisał(a): > To jest propozycja skierowana do Warszawiakow: sluchajcie a moze byscie sie > zgadali i jesli jestescie dostatecznie zdeterminowani, umowili sie w ktoras > sobote albo niedziele i poszli na Mysliwiecka? Wtedy co jak co, ale na pewno > zrobi sie szum... Mysle, ze 200-300 osob wystarczy, zeby media tym sie > zainteresowaly. Ja niestety jestem z Krakowa, ale gdyby cos takiego sie > zorganizowalo w Krakowku to bym poszedl, bo juz mam dosc audycji typu "studio" > i likwidowania kolejnych audycji. heh, ja tez z Krakowa i jak cos to moge pikietowac ze znajomymi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ajk (8) Wiceprezes Smolar powiedział... 07.02.02, 12:26 Wiceprezes Smolar powiedział: "zmiany są konieczne i idą w dobrym kierunku" ("Rzeczpospolita, 9.08.2001) Janusz.... przepraszam.... Witold Laskowski w SuperExpresie (5.02.2002) powiedział: "z powodu spadku słuchalności Trójki zamierzamy zmienić całą jej ramówkę". "Zmiany idą w dobrym kierunku" ALE "z powodu spadku słuchalności Trójki..." KTO MNIE, DO CIĘŻKIEJ CHOLERY, ROBI W KLOCA??????? Kto tu się nie nadaje na swoje stanowisko? Pan Janusz... przepraszam... Witold Laskowski, który Trójką zawiaduje od września, czy Pan Wiceprezes Smolar, który go mianował, a od dwóch lat robi co może, żeby Trójkę zamienić w Radio Dres?? Albo "w dobrym kierunku" - albo "spadek słuchalności"! Jedno wyklucza drugie. Więc jeden z tych Panów bredzi. Więc grzecznie pytam: który z tych Demonów Eteru bredzi? Odpowiedzi prosimy wysyłać pod adresy: smolar@radio.com.pl, laskowski@radio com.pl Na autorów prawidłowych odpowiedzi czeka... zablokowanie dostępu do serwerów radiowych (jak to się zdarzyło z paroma słuchaczami - w myśl zasady "stłucz pan termometr..."). Na Demonów Eteru czeka - mam nadzieję - jakaś inna posada. CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Słuchalność IP: 213.76.149.* 07.02.02, 13:30 Ściągnięte ze strony Medianet: Osoby w wieku 20-39 lat, udział w rynku słuchalności 01-03.2001 10-12.2001 PR 1 7,30 % 7,00 % PR 3 4,70 % 4,60 % RMF 24,20 % 27,70 % Zet 26,30 % 24,50 % I o co tu chodzi? Z kim Smolar chce się ścigać? Z RMF-em? Jak wyglądała słuchalność Trójki rok, dwa czy trzy lata wcześniej? Lepiej czy gorzej? Przecież jeśli weźmiemy pod uwagę błąd statystyczny +/- 2% to w skrajnym przypadku może wyjść na to, że w ciągu roku od wprowadzenia "reform" Smolara słuchalność Trójki sięga 2,6%. Krótko mówiąc - te dane powinni poznać wszyscy przełożeni (z ministrem skarbu włącznie) i podwładni Smolara. Odpowiedz Link Zgłoś
ergil Re: (8) Wiceprezes Smolar powiedział... 07.02.02, 13:35 Pierwsza!!!! Wiem, ktory bredzi! Obaj! Tylko nie wiem, ktory bardziej! A za to, co robia z Trojka (tez obaj) powinno im sie xxxxxxxx w xxxxxxx oraz xxxxxxx do xxxxxx i xxxxxx!! (bo znowu mnie ktos objedzie). Aha! i jeszcze Panu Wiceprezesowi XXXXXX, XXXXXX XXXXXX w XXXXX i XXXXXXX!!! Podwojnie! Lapie za sluchawke i dzwonie po ludziach, niech sobie poczytaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: (8) Wiceprezes Smolar powiedział... 07.02.02, 14:21 ajk napisał(a): > Wiceprezes Smolar powiedział: > "zmiany są konieczne i idą w dobrym kierunku" ("Rzeczpospolita, 9.08.2001) Tak, tak, również: Są już pewne pozytywne efekty wprowadzanych korekt np. wzrosła liczba odbiorców porannego "Zapraszamy do Trójki". a także: przeprowadzane ostrożnie zamiany w "Trójce" nie są w 38-letnie historii tego Programu czymś wyjątkowym. dodając: Głosy słuchaczy stanowią jeden z ważniejszych czynników, który uwzględniamy przy ocenie oferty programowej oraz przyjmowanych kierunkach zmian > Janusz.... przepraszam.... Witold Laskowski w SuperExpresie (5.02.2002) > powiedział: > "z powodu spadku słuchalności Trójki zamierzamy zmienić całą jej ramówkę". mówił również: Trójka jest tym przypadkiem, kiedy radio tworzy się wespół ze słuchaczami i tak będziemy w dalszym ciągu - bo takie są tradycje Trójki - postępować oraz: ... bo w życiu wszystko polega na tym, żeby się nie mijać... uważam, że ten przypadek w historii kontaktów Trójki ze słuchaczami jest wykluczony, nam jest pisane wspólne, długie życie i tak będziemy robić Najwyraźniej nie mijając się ze słuchaczami minął się z rozumem. > > "Zmiany idą w dobrym kierunku" ALE "z powodu spadku słuchalności Trójki..." > > KTO MNIE, DO CIĘŻKIEJ CHOLERY, ROBI W KLOCA??????? Pragnę podpowiedzieć, że obaj. > Kto tu się nie nadaje na swoje stanowisko? Pan Janusz... przepraszam... Witold > Laskowski, który Trójką zawiaduje od września, czy Pan Wiceprezes Smolar, > który... obaj sie nie nadają na swoje stanowiska. > ... go mianował, a od dwóch lat robi co może, żeby Trójkę zamienić w Radio > Dres?? > Albo "w dobrym kierunku" - albo "spadek słuchalności"! Jedno wyklucza drugie. > Więc jeden z tych Panów bredzi. > Więc grzecznie pytam: który z tych Demonów Eteru bredzi? > Odpowiedzi prosimy wysyłać pod adresy: smolar@radio.com.pl, laskowski@radio > com.pl > Na autorów prawidłowych odpowiedzi czeka... zablokowanie dostępu do serwerów > radiowych (jak to się zdarzyło z paroma słuchaczami - w myśl zasady "stłucz pan > termometr..."). > Na Demonów Eteru czeka - mam nadzieję - jakaś inna posada. > > CDN To ja też chcę mieć zablokowane. Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotek Re: (8) plus do mh IP: *.tera.com.pl 07.02.02, 15:09 Odcinek - jak zwykle - świetny. A Wiceprezes - przeciwnie. Beznadziejny. I beznadziejnie w sobie zakochany. Błazen i tyle. Beznadziejny. apelik do mh: Stary! Pisz krótsze posty, dobrze? i bez podwójnych enterów, bo się robią jeszcze dłuższe. A cytowanie Wiceprezesa z komentarzem zostaw ajkowi, bo jest w tym o wiele lepszy. Ma wdzięk i dowcip. Wiesz, jak jest - już Lechu mówił: są konie do orania i konie do wyścigów. Komentuj, reagcuj, informuj, ale... Rozumiemy się? Mam nadziejeę, że się nie obaziłeś? Powodzenia Lotek Odpowiedz Link Zgłoś
gert Re: (8) plus do mh 07.02.02, 15:23 Nie klocic mi sie tutaj! Lotek, nawet jak masz racje (a masz, ale cicho sza!), to mozesz napisac na adres prywatny, nie? Bo my tu wszyscy zjdednoczeni obrzydzeniem do Smolara powinnismy sobie z pyszczkow miodek spijac, a nie klociic. Wiec, na priva, bracie, na priva! I na marginesie kolejnego odcinka - trzeba byc juz GigaBufonem, zeby plesc takie pierdoly jak Jego Bufonowatosc Wiceprezes i patrzec spokojnie w lustro. To taki facio, ze za dwa tygodnie gotow wylac Laskowskiego ("Janusza... przepraszam... Witolda" - genialne!!!) i twierdzic, że on, Jego Bufonowatosc Wiceprezes zawsze domagal sie w Trojce nauki i koncertow skrzypcowych, tylko go zle zrozumiano! Co za pokraka intelektualna ten WICEprezes! Tym sie wyzywal na Gorzkiewiczu - tu ma pole do popisu, to jest dopiero ubostwo intelektualne (w polaczeniu z bogactwem megalomanii)!! Spokoju i braku sporow miedzy nami Gert Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: (8) plus do mh 08.02.02, 08:58 1.takie teksty prosze na priva 2.sam nie bądź anonimowy pisząc z kawiarni internetowej w Rynku i daj możliwość rzetelnej odpowiedzi - tutaj grozi to pyskówką. Bez obrazy Mirek. Odpowiedz Link Zgłoś
mmartka Re: (8) Wiceprezes Smolar powiedział... 08.02.02, 13:58 :))))) Podoba mi sie. Tekst - nie Wiceprezes. Wiceprezes mi sie nie podoba. Jest jak Gomulka - jezeli fakty przecza mojemu samopoczuciu to tym gorzej dla faktow. Ajk,uwazaj,bo Wiceprezes nasle na ciebie "goledziniakow", ty "wodo na mlyn odwetowcow" :) :))) czekam na wiecej Marta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: (8) Wiceprezes Smolar powiedział... IP: 62.233.163.* 08.02.02, 15:38 Cholera jasna! Niechże ktoś da tym idiotom brzytwę. Poderżną się sami i będzie spokój. Na razie ich dokonania, to odejście z Trójki Moniki Olejnik, Jarka Kuźniara, Natalii Huebner, Jacka Czarneckiego, Pawła Łukasika, Małgorzaty Pęcińskiej, Pawła Sztompke, Jurasa Owsiaka i jeszcze parunastu innych. Odejście! Najczęściej było to wywalenie. A teraz? Won z Klattem? z Mannem? Z kim jeszcze? A nie prościej byłoby WON ZE SMOLAREM? Piotr Witek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: (8) Wiceprezes Smolar powiedział... IP: 192.168.2.* 11.02.02, 08:19 Przeciez tajemnica poliszynela jest, ze celem Smolara jest mniejsza sluchalnosc. Znaczy sie zmiany ida w dobrym kierunku, bo jest mniejsza sluchalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny_L Spotkanie - protest - pikieta ... IP: *.matrix.pl 07.02.02, 15:05 ... przeciwko likwidacji sobotniej popoludniowej "Zapraszamy do Trójki" Piotra Kaczkowskiego - spotkanie organizacyjne w sobotę 9 lutego o 16:00 przed budynkiem Trójki .. Szczegoly protestu na stonie: minimax.info/protest Zacznijmy dzialać ! skoro nasze listy i arytykuły w prasie nie przynoszą skutku. Robert Piechowiak johnny_l@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
robokop spacer, protest etc. 08.02.02, 10:47 czesc, mam nastepujacy pomysl: spotkac sie o 15.00 3. marca - to jest niedziela, a data latwo wpada w ucho. mysle, ze to spotkanie nie musi kolidowac z tym, co robi pozytywny 16. lutego. fajnie byloby, gdyby takie pikiety byly naraz w kilku miastach pod oddzialami polskiego radia. ja jestem z krakowa i czekam na odzew ludzi z tego miasta, ktorym sie taki pomysl podoba. czasu jest jeszcze troche, wiec jest okazja na zorganizowanie tego w ten sposob, aby zrobilo sie wokol tego troche szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: spacer, protest etc. IP: 213.76.149.* 08.02.02, 11:43 Moim zdaniem taki protest należy zorganizować nie na Myśliwieckiej, tylko przed siedzibą Zarządu Polskiego Radia. I nie w niedzielę, tylko w dzień powszedni. Wówczas jest szansa na większy szum medialny - warto dowiedzieć się też czy danego dnia w pracy będzie Smolar. A gdy już dojdziemy do wniosku co do tego czy w ogóle coś organizować, ustalenie terminu proponowałbym przenieść na privy. Bo podejrzewam że Smolar przez swoich ludzi też ma pojęcie co dzieje się na naszym forum. Choć jestem z Poznania, deklaruję swój udział w takim spotkaniu - czymże jest w końcu jeden dzień urlopu wobec SPRAWY? I zachęcam wszytskich również. A media - myślę - zwłaszcza te bardziej niezależne (TVN) powinny się tym zainteresować. I ja w miarę swych możliwości się o to będę starał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: spacer, protest etc. IP: 213.76.149.* 08.02.02, 11:48 Aha - i jeszcze jedno. Nie dzielmy się! Skoncentrujmy się na jednym uderzeniu w jednym miejscu i o jednej porze. Bo za chwilę będą powstawały różne grupki, które w zależności od tego, jak ich liderzy będą dysponować czasem, będą organizować swoje manifestacyjki w różnych miejscach. Pierwsze uderzenie musi być najsilniejsze - tylko wtedy zostaniemy zauważeni. Odpowiedz Link Zgłoś
robokop Re: spacer, protest etc. 08.02.02, 12:54 Czesc Tomek Odpowiadam na Twojego maila: Nie dzielmy się! Skoncentrujmy się na jednym uderzeniu w > jednym miejscu i o jednej porze. Bo za chwilę będą powstawały różne grupki, > które w zależności od tego, jak ich liderzy będą dysponować czasem, będą > organizować swoje manifestacyjki w różnych miejscach. Pierwsze uderzenie musi > być najsilniejsze - tylko wtedy zostaniemy zauważeni. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjab Re: spacer, protest etc. 08.02.02, 13:47 Tomku, skoro palisz się do działania, to proszę o kontakt ze mną - alicja.baranowska@wp.pl i alicjabaranowskapl@yahoo.com - jak jedna skrzynka nie zadziala, to odbiorę z drugiej. Już nad czymś myślimy, możesz się przyłączyć, będzie nas więcej i nie rozmienimy naszych sił na drobne. pozdrawiam Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: spacer, protest etc. IP: 213.76.149.* 08.02.02, 14:43 > Już nad czymś myślimy, możesz się przyłączyć, > będzie nas więcej i nie rozmienimy naszych sił na drobne. > pozdrawiam > Alicja OK - dzisiaj wieczorem zamailuję. Pozdr. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gepe Re: spacer, protest etc. IP: 195.216.121.* 08.02.02, 18:30 Tomek, nie zmieniajmy już; Pozytywny od dawna jest w akcji i sądzę, że lepiej wspomóc jego, niz rozdrabniać się. Zajrzyj na jego strony (minimax.info), tam wszystko jest co do cala wyjasnione. Pozdrawiam tez z Poznania - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda LIST - proszę o kontakt IP: 10.253.252.* 08.02.02, 14:37 Proszę o kontakt osoby, które chcą podpisać list otwarty do Redaktora Adama Michnika. List jest gotowy, roześlę go w przyszłym tygodniu do tych, którzy napiszą pod podany niżej adres (wraz z "instrukcją obsługi"). Mam nadzieję, że Wasz zapał i poparcie, które deklarowaliście wcześniej, są nadal równie gorące. Dziękuję m_klementowicz@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Klatt szoruje trotuary 08.02.02, 15:23 Nie ma już miejsca w Trójce dla Piotra Klatta. Najwidoczniej swą niepokorną muzyką nadmiernie zmuszał dresiarzy Smolara do myślenia. Teraz dla młodzieży będzie grał wyłącznie pan Kostrzewa. Szkoda tylko, że na jedną nutę. Mirek. Odpowiedz Link Zgłoś
akwaiatkowska Re: Klatt szoruje trotuary, jeszcze o proteście 08.02.02, 19:43 Czy naprawdę wiecie, w jakiej sprawie chcecie protestować. Czy na pewno jest tak, że Piotr Kaczkowski znika z anteny ? A może po prostu będziecie go sluchać o jakiejś innej godzinie? Skąd więc czerpiecie swoje informacje ? Myslę, że nie dajcie nowej Trojce szansy, bo tak naprawdę ulegliście zbiorowej histerii i nie wiecie o czym rozmawiacie? Takie tematy jak do tej pory poruszane w Klubach Ludzi Ciekawych wszystkiego, czy Klubach Trójki można prezentować atrakcyjniej niż do tej pory, tak by zatrzymać przy radiu starych słuchaczy, ale i przyciąnąć nowych. Chyba nie slyszycie tego, jak potwornie Trójka się zestarzała, jakich ma przegadanych i zasłuchanych w siebie prezenterów. Chciałabym usłyszeć wasze intelektualne rozmowy, skoro nie podoba wam się miła i ciepła A. Wrona. Czasy sie zmieniają. Nie da się ciągle jeździć małym fiatem, chocby się miało z tych podróży najlepsze wspomnienia. Prowadzący w TRojce sa do wymiany i to dobrze, że są już nowe( stare) głosy, jak np. P.Baron. Poza tym, nie przesadzajcie z tą intelektualno - kulturalną misją radia. Ja chcę, żeby ktoś mi po prostu miło z głośnika towarzyszył, a do kina i tak muszę się sama wybrać , a i książkę też chętnie samodzielnie przeczytam. A co do muzyki, to niestety tak juz jest, że tych trudniejszych gatunków (a dotyczy to też np. muzyki poważnej, nie tylko gatunkow ulubionych przez P.Kaczkowskiego) trzeba raczej słuchać w domu lub na koncertach, jednym słowem samodzielnie, a nie liczyć na to, że wszystkim się to będzie podobało. Pozdrawiam i zamiast pikietować, lepiej posłuchajcie w domowym ciepełku Trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
hannibal009 Re: Klatt szoruje trotuary, jeszcze o proteście 08.02.02, 20:04 Tylko, że czasami nie da się Jej słuchać, niestety. Mann przegadany? Odpowiedz Link Zgłoś
alicjab Re: Klatt szoruje trotuary, jeszcze o proteście 08.02.02, 21:33 Tylko że rozgłośnie, jaką Ty chciałabyś widzieć Trójkę, jest trochę. Drugiej Trójki nie ma. My naprawdę nie mamy alternatywy i chcemy tej Trójki, która, jak napisałaś "zestarzała się". Nie jesteśmy starcami - w dużej mierze mamy pod dwadzieścia parę - trzydzieści lat, są też osoby w wieku licealnych, ale właśnie przy takiej Trójce, jaką była ona przez lata, chcemy się zestarzeć. Kiedy nam ją zabiorą, nic innego już nie znajdziemy, alternatywy na polskim rynku radiowym po prostu nie ma. Nie chciałabym robić wycieczek personalnych, ale nie ja zaczęłam. Aneta Wrona owszem, ma ciepły, miły głos, ale na litość Boską, ta dziewczyna nie pasuje do Trójki, na pewno była świetna w Radiu Kolor, ale w Trójce niestety nie, to nie radio dla jej osobowości. Może się wyrobi, może nie, ale jak ma się wyrobić bez dobrych wzorców. A tych się już nie pokazuje... A nasze informacje - wybacz - z reguły się potwierdzały... Pozdrawiam Alicja Baranowska Odpowiedz Link Zgłoś
gepe Re: Klatt szoruje... - do akwaiatkowska 08.02.02, 20:38 akwaiatkowska napisał(a): > Czy naprawdę wiecie, w jakiej sprawie chcecie protestować. Czy na pewno jest > tak, że Piotr Kaczkowski znika z anteny ? A może po prostu będziecie go sluchać > > o jakiejś innej godzinie? Skąd więc czerpiecie swoje informacje ? > Myslę, że nie dajcie nowej Trojce szansy, bo tak naprawdę ulegliście zbiorowej > histerii i nie wiecie o czym rozmawiacie? Takie tematy jak do tej pory > poruszane w Klubach Ludzi Ciekawych wszystkiego, czy Klubach Trójki można > prezentować atrakcyjniej niż do tej pory, tak by zatrzymać przy radiu starych > słuchaczy, ale i przyciąnąć nowych. Chyba nie slyszycie tego, jak potwornie > Trójka się zestarzała, jakich ma przegadanych i zasłuchanych w siebie > prezenterów. Chciałabym usłyszeć wasze intelektualne rozmowy, skoro nie podoba > wam się miła i ciepła A. Wrona. > Czasy sie zmieniają. Nie da się ciągle jeździć małym fiatem, chocby się miało z > > tych podróży najlepsze wspomnienia. Prowadzący w TRojce sa do wymiany i to > dobrze, że są już nowe( stare) głosy, jak np. P.Baron. > Poza tym, nie przesadzajcie z tą intelektualno - kulturalną misją radia. Ja > chcę, żeby ktoś mi po prostu miło z głośnika towarzyszył, a do kina i tak muszę > > się sama wybrać , a i książkę też chętnie samodzielnie przeczytam. > A co do muzyki, to niestety tak juz jest, że tych trudniejszych gatunków (a > dotyczy to też np. muzyki poważnej, nie tylko gatunkow ulubionych przez > P.Kaczkowskiego) trzeba raczej słuchać w domu lub na koncertach, jednym słowem > samodzielnie, a nie liczyć na to, że wszystkim się to będzie podobało. > Pozdrawiam i zamiast pikietować, lepiej posłuchajcie w domowym ciepełku Trójki. Wiesz, zawsze możesz się przełączyć na 'nowoczesną' stację. Nam się one nie podobają i chcemy po prostu tej - jak to ładnie okresliłaś - 'przestarzałej' Trójki. Żeby pójśc na dobry film, trzeba wpierw wiedzieć, że jest dobry. Żeby kupić dobrą (może i trudną) płytę, najpierw trzeba wiedzieć, że istnieje wykonawca, który ja nagrał. Reklamy nam tego nie załatwią. Na szczęście. A poza tym jest jeszcze coś, co trudno opisać, a bez czego trudno zrozumieć o co nam chodzi. W bardzo, podkreślam, bardzo dużym uproszczeniu mozna to określić jako sentyment do wartości które niegdyś w Trójce były rzeczą normalną: szacunek do słuchacza, takt, inteligencja, specyficzny nastrój, powodujący, że każdy z nas uważa(ł) Trójkę za swoje radio - 'dusza'. Sentymentalizm? Może. Ale zobacz ilu ludzi do tego tęskni. To nie wszyscy. Odbiera się nam Przyjaciela. Choćby i niemodny, stary, zacofany - szanowaliśmy go własnie za to i kochaliśmy. To wcale nie są za duże słowa. Są ludzie, którzy uwielbiają swoje 'Garbusy', choć to juz bardzo niedzisiejsze samochody. Głowę daję, że będa jeszcze długo słuzyć, tylko nie mozna go na siłe zamieniać w Ferrari. Nie taka ich rola. Pozdrawiam serdecznie - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Klatt szoruje... - do akwaiatkowska IP: 213.76.149.* 11.02.02, 11:41 Są ludzie, którzy uwielbiają swoje 'Garbusy', choć to juz bardzo niedzisiejsze > samochody. Głowę daję, że będa jeszcze długo słuzyć, tylko nie mozna go na siłe > zamieniać w Ferrari. Nie taka ich rola. > Gepe - myślę, że raczej chodzi tu o zamianę "garbusa" na "lanosa"... ;-). Pozdr. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mh2 Re: Klatt szoruje trotuary, daremny trud IP: 192.168.7.* 08.02.02, 20:46 Panie Smolar, Pani Kanownik, Pani Heinze. Nie wysilajcie się. Skąd ja znam tą retorykę. Czy aby nie z tej kuriozalnej wypociny "Stanowisko Zarządu wobec zmnian w Trójce". Dziwne, że zmiany idą ku lepszemu a słuchaczy ubywa. A miało być tak świetnie. I jest świetnie. Tylko wobec spadającej słuchalności Dyrektor, pożal się Boże, Laskowski jest zmuszony co całkiwitej zmiany ramówki. Rozumiem to, że nie mogą się państwo wycofać z raz przyjętej drogi, bo byłoby to przyznanie się do całkowitej, sromotnej klęski. A nie chodzi Państwu przecież o obronę racji, lecz o obronę stołków. Pyta Pani czy wiemy, przeciwko czemu będziemy protestować? Tak wiemy. Przeciwko zagładzie (czytaj reformie) Trójki zapoczątkowanej 20 czerwca 2000. Proponuje nam Pani słuchanie ulubionych naszych adycji w innych godzinach (czytaj w nocy). A co? My nie uczymy się i nie pracujemy? Co to pomysł, aby muzykę "mile towarzyszącą słuchaczom" nadawać w dzień a muzykę do słuchania w nocy? Kto słucha radia w nocy? Czy zadali sobie Państwo to pytanie? Otóż podpowiadam: student, który musi zakuć do sesji czy zrobić sprawozdanie z laborki, projektant pracujący nad pilnym projektem. Im rzczywiście mogłaby pomóc muzyka "mile towarzysząca". Ciekawe tematy można poruszać nie tylko w KLCW ale i w Klubach Trójki. Taaaak? To komu to przeszkadzało? Czyż nie jest to objaw demonstrowanej od prawie dwóch lat pogardy dla słuchaczy? Pamiętacie Państwo stanowisko jednego z Państwa sługusów: "jak się słuchaczom radio nie podoba to mogą sobie poszukać innej stacji"? Chcecie Państwo przyciągać nowych słuchaczy. Cóż, po "owocach ich poznacie". Pani Wrona nam się bardzo podoba. Ale nie codziennie. Czy nie rozumieją Państwo, że chcemy Trójki wszechstronnej a nie mówiącej jednym głosem? Choćby był to głos Piotra Kaczkowskiego. Ten najwyższej klasy radiowiec jednak zawsze umiał siebie słuchaczom dawkować. Niby przesadzamy z kulturalno-intelektualną rolą Radia? Odsyłam Panią do Ustawy. Mamy nowy (stary) głos Piotra Barona? Natomiast nie mamy już głosów Moniki Olejnik, Pawła Sztompke, Korneliusza Pacudy, Jurka Owsiaka, Wojciecha Manna, Teresy Drozdy i wielu innych którzy tworzyli jedyny, niepowtarzalny klimat tego Radia, klimat który przyciągał zdecydowanie więcej słuchaczy niż Państwa "radio dla wszystkich". Martwi się Pani, że nie ma chętnych do słuchania muzyki ambitnej? Proszę sprawdzić ilu jest chętnych do słuchania tego, nadawanego na antenie Trójki chłamu z przeważającym rytmem grunge'u. Miło Pani pisze, ale obawiam się, że płaszczyzny, na których moglibyśmy się porozumieć są rozdzielne. Pozdrawiam serdecznie Mirek. Odpowiedz Link Zgłoś
akwaiatkowska Re: Klatt szoruje trotuary, daremny trud 08.02.02, 21:06 Widzę, że psychoza jest tak wielka, iż jawię sie już Państwu jako trójgłowy smok - niestety nie trafiony, nie zatopiony - nie mam ani talentów pana Smolara, ani też zalet obu wspomnianych Pań - Kanownik i Heinze. Proponuję więc ostudzić trochę emocje, jak przystało na sluchaczy "bardzo kulturalnych". Milego sluchania Trojki. O każdej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Klatt szoruje trotuary, daremny trud 08.02.02, 22:06 akwaiatkowska napisał(a): > Widzę, że psychoza jest tak wielka, iż jawię sie już Państwu jako trójgłowy > smok - niestety nie trafiony, nie zatopiony - nie mam ani talentów pana > Smolara, ani też zalet obu wspomnianych Pań - Kanownik i Heinze. Proponuję > więc ostudzić trochę emocje, jak przystało na sluchaczy "bardzo kulturalnych". > Milego sluchania Trojki. O każdej porze. no coz, to Twoje zdanie, ale ja uwazam, ze nie mozna tak bezkrytycznie przyjmowac tak duzych zmian w ulubionym radiu. nie przeszkadza Ci, ze ktos wchodzi z buciorami w Twoje ulubione audycje i rozpedza ulubione glosy z radia na cztery wiatry? bo mnie to przeszkadza. nie jestem przeciwnikiem zmian, ale musza one byc bardziej przemyslane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Klatt szoruje trotuary, daremny trud IP: 10.131.130.* 08.02.02, 23:11 akwaiatkowska napisał(a): > Widzę, że psychoza jest tak wielka, iż jawię sie już Państwu jako trójgłowy > smok - niestety nie trafiony, nie zatopiony - nie mam ani talentów pana > Smolara, ani też zalet obu wspomnianych Pań - Kanownik i Heinze. Proponuję > więc ostudzić trochę emocje, jak przystało na sluchaczy "bardzo kulturalnych". > Milego sluchania Trojki. O każdej porze. a co ma oznaczać ten cudzysłow przy bardzo kulturalnych? pani akwiatkowska czy może alaskowski? jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman ????? IP: 192.168.2.* 11.02.02, 08:25 To kpiny jakies? Milo to mi sie Klatta sluchalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman Re: Klatt szoruje trotuary, jeszcze o proteście IP: 192.168.2.* 11.02.02, 08:36 akwaiatkowska napisał(a): > Czy naprawdę wiecie, w jakiej sprawie chcecie protestować. Czy na pewno jest > tak, że Piotr Kaczkowski znika z anteny ? A może po prostu będziecie go sluchać > > o jakiejś innej godzinie? Skąd więc czerpiecie swoje informacje ? Skad czerpiemy informacje, to nasza sprawa, a prosze nam w takim razie powiedziec, o ktorej godzinie mozemy posluchac Wojciecha Manna. I o ktorej godzinie bedziemy mogli w marcu posluchac Tomasza Sianeckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLIBER kaczor IP: 149.156.12.* 18.02.02, 00:46 pani JEST ZAPEWNE ZAUFANĄ PANA SMOLARA. TA AUDYCJA KACZKOWSKIEGO TO SYNBOL, SYMBOL RADIA, AUTORSKA AUDYCJA MUZYCZNA, A CO W ZAMIAN, JESSLI KACZKOWSKI NIE ODEJDZIE Z TROJKI TO TYLKO Z SZACUNKU DLA WIERNYCH SLUCHACZY, A CO W ZAMIAN. MANN NIE DAŁ SOBIE W KASZĘ DMUCHAC I ODSZEDŁ, ON PORADZI SOBIE BEZ TRÓJKI ALE TRÓJKA BEZ NIEGO I PARU INNYCH NIE. cZY TO ZE COŚ JEST DOBRE, TO ZNACZY ZE PRZESTARZAŁE, TOM WTEDY RZECZYWISCI ENOWOCZESNE BEDĄ PROGRAMY VIVA POLSKA I ANETA WRONA. TROJKA UMIERA (I NIC W ZAMIAN, BO RADIOSTACJA JEST ZBYT NOWOCZESNA, A BEZ SITY TO JUZ NIE TO) akwaiatkowska napisał(a): > Czy naprawdę wiecie, w jakiej sprawie chcecie protestować. Czy na pewno jest > tak, że Piotr Kaczkowski znika z anteny ? A może po prostu będziecie go sluchać > > o jakiejś innej godzinie? Skąd więc czerpiecie swoje informacje ? > Myslę, że nie dajcie nowej Trojce szansy, bo tak naprawdę ulegliście zbiorowej > histerii i nie wiecie o czym rozmawiacie? Takie tematy jak do tej pory > poruszane w Klubach Ludzi Ciekawych wszystkiego, czy Klubach Trójki można > prezentować atrakcyjniej niż do tej pory, tak by zatrzymać przy radiu starych > słuchaczy, ale i przyciąnąć nowych. Chyba nie slyszycie tego, jak potwornie > Trójka się zestarzała, jakich ma przegadanych i zasłuchanych w siebie > prezenterów. Chciałabym usłyszeć wasze intelektualne rozmowy, skoro nie podoba > wam się miła i ciepła A. Wrona. > Czasy sie zmieniają. Nie da się ciągle jeździć małym fiatem, chocby się miało z > > tych podróży najlepsze wspomnienia. Prowadzący w TRojce sa do wymiany i to > dobrze, że są już nowe( stare) głosy, jak np. P.Baron. > Poza tym, nie przesadzajcie z tą intelektualno - kulturalną misją radia. Ja > chcę, żeby ktoś mi po prostu miło z głośnika towarzyszył, a do kina i tak muszę > > się sama wybrać , a i książkę też chętnie samodzielnie przeczytam. > A co do muzyki, to niestety tak juz jest, że tych trudniejszych gatunków (a > dotyczy to też np. muzyki poważnej, nie tylko gatunkow ulubionych przez > P.Kaczkowskiego) trzeba raczej słuchać w domu lub na koncertach, jednym słowem > samodzielnie, a nie liczyć na to, że wszystkim się to będzie podobało. > Pozdrawiam i zamiast pikietować, lepiej posłuchajcie w domowym ciepełku Trójki. Odpowiedz Link Zgłoś
hannibal009 Re: Klatt szoruje trotuary 08.02.02, 19:57 Nie było mnie to dwa dni, a tu znowu kogoś wyrzucili? Zaczynam się przyzwyczajać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: DO akwiatkowskiej@ IP: 10.131.130.* 08.02.02, 20:24 dla ciebie jest np. RMF albo Radio Pogoda. A my chcemy Trójki takiej jak była kiedyś bo to wtedy była MERCEDESEM a obecnie to co najwyżej Trabant!!! jacek Odpowiedz Link Zgłoś
akwaiatkowska Re: DO akwiatkowskiej@ -odpowiedź 08.02.02, 20:39 Gdybysmy chcieli pozostac przy metaforyce motoryzacyjnej - to mercedesy też coraz nowoczesniejsze. A juz tak na powaznie - pozwol, że kazdy będzie sobie sam wybierał radio do sluchania. Chyba niepotrzebnie poddajesz się histerycznej tonacji tego Forum. RMF-u nie lubię bo jest zbyt hałaśliwy, poza tym, nie lubię być na ty z radiowymi prezenterami i ta maniera stacji komercyjnych mi nie odpowiada. W RMFie słyszałam kulka niezłych głosówm a tych niestety Trójce brakuje - radio to GŁOS, tak jak chirurg to sprawne ręce. RAdia Pogoda nie znam, ale nie żałuję. Słucham Trojki od kulkunastu lat i chcę ,żeby się zmieniła. Bo bardzo tego potrzebuje. A jeśli waszym zdaniem, jest tak dobrze to czemu jest takźle ? % procent słuchaczy to trochę za mało. I nie mówcie, że to tyle jest w Polsce intelektualistów, albo , że wszystkiemu winny jest wiceprezes. Trójka traci sluchaczy od pierwwszego dnia istnienia w Polsce rozglośni komercyjnych, bo one wzięły z trójkowej tradycji to co najlepsze i umialy to nowocześnie zmodyfikować. A Trojka stoi, czyli się cofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: DO akwiatkowskiej@ -odpowiedź IP: 10.131.130.* 08.02.02, 22:14 Mercedesy się zmieniają owszem ale nikt nie probuje z nich zrobić samochod dla wszystkich a tak wyobraża sobie TRÓJĘ Pan Smolar "radio dla każdego". trójka niestety nie stoi w miejscu , Trójka się w zastraszającym tępie cofa głównie dzięki reformom Pana Smolara i spółki. nie zapominaj , że lepsze jest wrogiem dobrego! Radio to nie tylko głosy to również mózgi tych głosów podobnie jak ręce u chirurga to trochę za mało ,on powinien jeszcze podczas operacji myśleć inaczej będzie tylko sprawnym rzemieślnikiem' a nie pełnowartościowym lekarzem.Słuchalność to nie wszystko , ważne jest chyba kto tego radia chce słuchać! Ale nawet biorąc pod uwagę tylko ową słuchalność to od czasu rozpoczęcia zmian przez Smolara i sp. spada i spada! czy o takie zmiany chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: DO akwiatkowskiej@ -odpowiedź IP: 10.131.130.* 08.02.02, 22:28 "tempie" tek to się pisze przepraszam za błąd! jacek Odpowiedz Link Zgłoś
mh2 Re: DO akwiatkowskiej@ -odpowiedź 08.02.02, 22:32 akwaiatkowska napisał(a): [ciach] > Słucham Trojki od kulkunastu lat i chcę ,żeby się zmieniła. Bo bardzo tego > potrzebuje. Szkoda, że mam wrażenie, iż mija się Pani z prawdą. Trójka była Radiem tak charakterystycznym, że albo wpadało się w nie po uszy, albo się go nie słuchało. Nie da się przy Trójce kilkanaście lat męczyć kiedy wokół taka bogata oferta komercyjnego szumu. Jedyny, niepowtarzalny klimat Trójki związywał z tą Stacją ludzi na zawsze. Słuchacze, z biegiem czasu, wciągali w Trójkę swoich małżonków, później dzieci. I tak stale, choć powoli audytorium Trójki rosło. Aż do pamiętnego czerwca AD 2000. Skończmy już więc z tymi mitami. Czy wie Pani, że ogromna część protestujących to ludzie młodzi, studenci i licealiści? Czemu uznają, że ta "reforma" nie jest dla nich, choć dla nich ma być? Przejrzyjcie Państwo na oczy. Odwróćcie się od Prezesa Smolara, który, sam będąc w wieku przedemerytalnym zaparł się, by robić "radio dla młodzieży", a robi to z takim samym wdziękiem jak nudną sekcję polską BBC lub przebój rynkowy - Inforadio. A Trójkę oddajcie fachowcom. Jestem pewny, że w ciągu pół roku stanie ona ponownie na nogi. Pozdrowienia, jak zwykle uprzejme Mirek. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryk Re: DO akwiatkowskiej - 16 lat to szmat czasu 09.02.02, 08:32 Niech ja to zrozumiem. Od 16 lat słuchasz radia, w którym nic Ci się nie podoba? Ktoś ci każe? Może siedziałaś i w celi nic innego nie grali (więźniowie też potrafią poznać się na klasie radia)? Dość żartów! Czy zdajesz sobie sprawę, że zostałaś przyłapana na kłamstwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman zgadzam sie IP: 192.168.2.* 11.02.02, 08:31 Zgadzam sie. Ja tez chce, zeby Trojka sie zmienila. Przede wszystkim rzeba zmienic prezesa. Potem dyrekcje. Nastepnie zajac sie ramowka tak, zeby Trojki znowu dalo sie sluchac. I to nie musi byc TAKA SAMA Trojka jak kiedys. Wystarczy, ze bedzie skierowana znowu do inteligentnych ludzi i ze znowu nie bedzie tylko TLEM. I ze skeczy nie bedzie zapowiadal pan od sportu, a piosenek pani od ... Wlasciwie od czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek GŁOSY W TRÓCJE IP: 213.76.149.* 11.02.02, 12:36 > W RMFie słyszałam kulka niezłych głosówm a tych niestety Trójce brakuje - radio > to GŁOS, tak jak chirurg to sprawne ręce. Ratunku!!!!!! Przepraszam, ale większej bzdury nie słyszałem od... nie wiem jak dawna! Jak można oczekiwać obecności dobrych głosów w Trójce, skoro większość tychże głosów odeszła w wyniku takich czy innych, hmmm... uwarunkowań. Przecież to jest poetyka rodem z Orwella. Droga Akwaiatkowska - czy my tu mówimy o faktach? Jeśli tak to proszę pamietać, że nie wolno faktów naginać do własnej ideologii. To już przechodziliśmy przez ostatnie 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.02, 23:48 Ludzie zastanówcie się. Wszyscy zdajemy sobie sprawe z sytuacji finansowej Naszej Trójki. Niecałe 4% słuchaczy prorokuje jedynie kataklizm. Czy nie pomyśleliście, że te wszystkie działania "wbrew nam kulturalnym słuchaczom " to tylko chęć udzielenia pomocy. Trójka i tak nie traci swojego niepowtarzalnego charakteru i pewnie nikt nie chce go całkiem zniszczyć. Nie bądźmy takimi Zaborczymi KONSERWATYSTAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryk Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 09.02.02, 08:41 Gość portalu: Anita napisał(a): > Ludzie zastanówcie się. Wszyscy zdajemy sobie sprawe z sytuacji finansowej > Naszej Trójki. Dlaczego używasz zaimka MY kiedy NIC nas nie łączy? To nie jest WASZA Trójka, tylko NASZA. Odajcie Trójkę fachowcom, nie dyletantom. Czemu Grzegorz Miecugow nie mógł zostać dyrektorem tego programu w ostatnim konkursie? Bo nie chciał zrezygnować z bylejakości? W okolicach radia plątają się jeszcze i Andrzej Turski, i Paweł Zegarłowicz, i, wreszcie, Piotr Kaczkowski jest na miejscu. Może, po prostu trzeba sięgnąć do istniejących sprawdzonych zasobów? Pan Laskowski już się popisał. A, rzeczywiście, ilość reklam obecna na antenie świadczy o tym, że za chwilę będzie tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryk Re: Dlaczego z radiowej Trójki - errata 09.02.02, 10:07 Nabazgrałem: Czemu Grzegorz Miecugow nie mógł zostać dyrektorem tego programu w ostatnim konkursie? Bo NIE chciał zrezygnować z bylejakości? Miało być oczywiście: ... Bo chciał zrezygnować z bylejakości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzywak Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 10:06 Dlaczego Trójka ma 4 % słuchalność? No własnie dlatego ,że przeprowadza się nieprzemyślane, chaotyczne zmiany które popychają tę stację w kierunku bylejakości.Jeszcze nie tak bardzo dawno temu, za dyrektorowania Kaczkowskiego wskaźnik słuchalności był dużo wyższy, oscylował, o ile się nie mylę, koło 13% (może ktoś poda ile to dokładnie było).Choć słucham Trójki od kilkunastu lat, coraz częściej decyduję się na wyłączenie radia w ogóle, bo nie mogę zdzierżyć. Miedzy 10 a 16, oprócz pogawędki B.Tomaszewskiego, i fragmentu prozy czytanej przez J.Peszka nie ma do czego przyłożyć ucha. Nie będę się rozwodzić na temat innych zmian, sami , kochani Trójkowicze, wiecie...A do tych osób, które uważają,że dyskusja przybrała histeryczny ton: Tak, zgadzamy się ,że Trójka musi się zmienić, ale nie tak jak Wy chcecie. Powinna powrócić do sprawdzonych form, bo one nadały jej charakterystyczny rys i przysporzyły wiernych słuchaczy . Właśnie dzięki temu pojawiło się pojęcie " Trójkowicz" .W przeciągu kilkunastu lat było wiele zmian, ale oscylowały one w większości wokół profilu, który wyróżniał tę stację, nie były tak drastyczne ,jak teraz. Co do stwierdzenia p. Kwiatkowskiej,że treści pojawiajace się w KLCW można przedstawiać w innej formie, to nie mogę się oprzeć ,by zapytać jakiej? Bo mnie najzupełniej wystarcza, gdy się do mnie mówi ciekawie, posługując się poprawną polszczyzną. POzdrawiam wszystkich i proszę róbmy coś! Odpowiedz Link Zgłoś
qqryk Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 09.02.02, 10:16 > róbmy coś Spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KARRY BEZ PRZESADY!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.02, 16:20 > Ludzie zastanówcie się. Wszyscy zdajemy sobie sprawe z sytuacji finansowej > Naszej Trójki. Niecałe 4% słuchaczy prorokuje jedynie kataklizm. Czy nie > pomyśleliście, że te wszystkie działania "wbrew nam kulturalnym słuchaczom > " to tylko chęć udzielenia pomocy. Trójka i tak nie traci swojego > niepowtarzalnego charakteru i pewnie nikt nie chce go całkiem zniszczyć. Nie > bądźmy takimi Zaborczymi KONSERWATYSTAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
robokop akwaiatkowska o "wymianie ludzi" 09.02.02, 12:47 Jedna rzecz zaniepokoila mnie w liscie kwaiatkowskiej (oprocz literowki, ktora mogla byc spowodowana pospiechem...?), napisala bowiem cos takiego: "Prowadzący w TRojce sa do wymiany i to dobrze, że są już nowe( stare) głosy, jak np. P.Baron." Kim Ty musisz byc, ze tak latwo przychodzi Ci mowienie o "wymianie ludzi", piszesz jak kierownik warsztatu samochodowego, albo menedzer opetany idea funkcjonalnosci. Poza tym, ze to jest ohydne, to jest bardzo dziwne... Z reszta tego co piszesz, nie bede dyskutowal - Twoje listy budza za duzo podejrzen, co do uczciwosci intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: protest IP: 10.131.130.* 09.02.02, 13:31 Czy dzisiejsze spotkanie o godz. 16 na Myśliwieckiej jest aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
ajk Re: Dlaczego z radiowej Trójki eliminuje się kulturę? 09.02.02, 16:00 Ludzie, spokojnie. Nie obrażajmy się wzajemnie. Każdy może mieć swoje zdanie. Jedni mogą uważać, że Trójke trzeba zmienić w Radio Bum-Cyk, inni - że trzeba jej przywrócić charakter radia dla ludzi inteligentnych. Nie odbierajmy nikomu prawa do wypowiedzi. W końcu liczą się fakty. A te są następujące: - od dwóch lat pod kierunkiem Pana Wiceprezesa Smolara Trójka jest zmieniana w Radio Bum-Cyk; - słuchalność - nie wzrasta, a wręcz spada (tak przynajmniej twierdzi dyrektor PR III Janusz.... przepraszam... Witold Laskowski); - kolejni pracownicy są zwalniani albo odchodzą do konkurencji; - znikają kolejne audycje (dziwnym trafem - te najambitniejsze); - słuchacze zorganizowali własny protest, który trwa już ponad rok, zaowocował artykułami a wielu gazetach, stronami w internecie, kampaniami listowymi i mailowymi (wszystko to Pan Wiceprezes Smolar olał, potraktował, jako oszołomstwo i dzieło JEDNEJ osoby. Jak się czujecie, Jedna Osobo?) - na wszelkich listach protestacyjnych, księgach gości itd pojawiają się wpisy, które treścią przypominają stanowiska Zarządu Polskiego Radia, albo też okazuje się, że są wysyłane z serwerów Polskiego Radia (jak na forum Wirtualnej, czy w księdze gości na stronie www.tajniak.nsbi.pl/protest/index.htm). Czasem są to posty kulturalne, czasem chamskie. - Pan Wiceprezes Smolar szuka "agentów", którzy "donoszą" słuchaczom. Choćgdyby w Trójce dobrze się działo, nikt by chyba nie "donosił", prawda? - słuchalność nadal spada. Można twierdzić, że właśnie takie zmiany są konieczne. Można nawet - wbrew faktom - bronić drogi, którą obrał Pan Wiceprezes Smolar. Ba! Można nawet człowieka, który rozłożył Inforadio i TOK FM (dwie największe klapy radiowe ostatnich 10 lat) traktować jak wysokiej klasy fachowca... ...można także twierdzić, że ziemia jest płaska. Ale to jeszcze nie powód do gorących (czasem zbyt) polemik na ten temat. O faktach się nie dyskutuje. Z faktów wyciąga się wnioski. Słuchacze Trójki wyciągają wnioski - Pan Wiceprezes Smolar wyciąga... konsekwencje wobec opornych. A fakty ignoruje. Taka jest między nami różnica. Spokojnie. AJK And now something completly different... Odpowiedz Link Zgłoś
ajk (9) Wiceprezes Smolar powiedział... 09.02.02, 16:04 Wiceprezes Smolar powiedział: "Radio komercyjne wyznacza nam, ludziom radia publicznego, pewien styl atrakcyjnego docierania do słuchaczy. Nie znaczy to, że musi to być styl pozbawiony głębi, refleksji, analizy". ("Więź", maj 2000) Święte słowa, Panie Wiceprezesie, święte słowa! Jest tylko pare "ale" 1. "Nam, ludziom radia publicznego"?? - Raczy Pan Wiceprezes jaja sobie robić? 2. "styl atrakcyjnego docierania do słuchaczy"? - No to zapraszamy do lektury wpisów w tym wątku. I na stronie www.tajniak.nsbi.pl/protest/index.htm Się pan dowie, jak Pan dociera. 3. "nie musi to być styl pozbawiony głębi, refleksji, analizy"?? Naprawdę? To czemu, u licha, jest?? O zmianach w Trójce można powiedzieć wszystko, ale nie to, że "mają głębię, refleksję". Pozbawione są nie tylko "głębi, refleksji, analizy" - ale przede wszystkim SENSU!!! No, chyba, że Panu Wiceprezesowi chodzi o taką "głębię", co to jest w okolicach dna... Aaaaa... to przepraszam. Dno to nie moja specjalność. Czyja? Oj, skromny Pan Wiceprezes, skromny... I ciągle jaja sobie robi ze słuchaczy (Inforadio, że przypomnę...)... CDN. --------------------------------------- I pamiętajcie ludzie: www.tajniak.nsbi.pl/protest/index.htm minimax.info/protest/ www.republika.pl/bluesmanniak www.blues.pl - czarna niedziela --------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@rcin Re: (9) Wiceprezes Smolar powiedział... IP: *.waw.cdp.pl 09.02.02, 16:35 Do wypowiedzi Pana Wiceprezesa komentarz wstepny: IT WAS SOMETHING COMPLETLY STUPID!!!! Komentarz zasadniczy: rany koguta!!! Zabierzcie tego czlowieka!! Dajcie mu jakies komercyjne radyjko w Pcimiu!!! Niech zrobi z tego radyjka Bum-Cyk klasy miedzynarodowej i pokaze , jaki z niego GOSC. Bo na razie, to chrzani. Nie tylko chrzani w wypowiedziach, ale na domiar zlego chrzani robote, za ktora JA mu place w swoim abonamencie. Kochana Rado Nadzorcza!! Obiecuje placic abonament do konca zycia. Za radio i za telewizor. Tylko, prosze, zabierzcie tego... tego... tego WICEPREZESA!! Gdziekolwiek! M@rcin PS Ergillo! ha! Tym razem ja bylem pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
joe-doe Re: (9) Wiceprezes Smolar powiedział... 09.02.02, 17:38 Bo temu WICEprezesowi "słuchalność" myli się z "posłuszeństwem". Ale jest takim fachowcem jak z koziej... brody trąba, więc nie potrafi osiągnąć ani jednego ani drugiego. Bo Trójka ma coś 4-5%. Wiadomości wyciekają nadal, a WICEprezesa jakoś nikt nie lubi i nie słucha. Wniosek (skoro z faktów wyciąga się wnioski). Jak nie potrafi, to szacuneczek prezesuniu i do sprzedawania pietruszki. Joe Odpowiedz Link Zgłoś
ergil Re: (9) Wiceprezes Smolar powiedział... 11.02.02, 13:29 Tak to jest, jak sobie czlowiek wyjedzie na weekend. Zaraz cos nowego, zaraz nowe odcinki Wiceprezesa Buraka. Powtorze sie, bo ja tylko na moment: Wice - na ulice!!! E. Odpowiedz Link Zgłoś