Dodaj do ulubionych

genialny tekst Dody u Bukartyka w Trójce :)))

28.07.07, 11:20
Słyszeliście to? Cudowny tekst na poprawę humoru - już dawno nikt mnie tak
nie rozśmieszył :)))
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: genialny tekst Dody u Bukartyka w Trójce :))) 28.07.07, 13:56
      Może zacytuj?
      • open_air Re: genialny tekst Dody u Bukartyka w Trójce :))) 28.07.07, 20:25
        Piotr Bukartyk najpierw zacytował zabawnego posta napisanego przez fankę
        pewnej "piosenkarki" (Dody) i zasugerował odgadnięcie, której ze śpiewających
        panienek może on dotyczyć. Poźniej stwierdził, że niczym Krzysztof Kolberger z
        przejęciem i wczuciem się zadeklamuje tekst jednej z piosenek Dody. Ten tekst
        był powalający :)))) A głęboki...:))) Gdyby to nie było tak śmieszne można by o
        tej "poezji" rzec jedno - żenada :)))
    • astat5577 Re: genialny tekst Dody u Bukartyka w Trójce :))) 28.07.07, 14:17
      Tekst wyśmienity a najbardziej podobał mi się końcowy komentarz, to się jakoś
      kończyło, że nic więcej mi nie potrzeba i pan Bukartyk podsumował, że jemu też
      już nie:)Powiem szczerze, że pomyślałam identycznie a potem zaczęłam sobie
      przypominać ten iloraz inteligencji Dody i czy aby czegoś nie pomyliłam. Albo
      może nie zrozumiałam;)
      • azm2 Re: genialny tekst Dody u Bukartyka w Trójce :))) 28.07.07, 20:15
        Jeżeli Doda naprawdę zarabia tyle, jak o niej piszą (200 tys. PLN miesięcznie -
        tyle gdzieś tam podawali), to znaczy, że odgadła gust wielkiej części
        społeczeństwa i potrafi drogo sprzedać byle g.... W sumie znaczy to, że jest
        inteligentna, a zatem ma wysoki IQ.
        • pancwynar Re: genialny tekst Dody u Bukartyka w Trójce :))) 28.07.07, 21:00
          dokładnie...
          słuchając tej panny czy owego textu, który zaprezentował nam dziś prowadzący człowiek z zażenowania chce się zapaść pod ziemię, ale fakt faktem jest, że sprzedaje się to wyśmienicie...
          a to czy wieczorem można popatrzeć bez wstydu w lustro? cóż...
          • neandertalski dioda elektroda 30.07.07, 09:00
            hm, nie słyszałem o czym mówicie ale próbuję sobie wyobrazić i...
            tak się zastanawiam, czy trochę podobnie nie jest np z partią braci PiSudskich?
            znaczy, podobnie w sensie, ze dobrze się sprzedaje?
            mnie się zdaje, że podobnie ale z tego wniosek dla mnie wypływa nie taki, ze to
            co się sprzedaje takie inteligentne tylko, że to co kupuje takie głupie...
            • astat5577 Re: dioda elektroda 30.07.07, 11:12
              Lepiej sobie nie wyobrażaj, tekst Dody dość wstrząsający był:)

Politycznie przesadziłeś, chyba mechanizm jest prostszy - łatwiej kupuje się
              to, co nie wymaga wysiłku i bezproblemowo.
              Po co myśleć skąd i jak autorstrady, jeśli lepiej na Jasnej Górze modły zanieść
              do wyższych instancji. Po co czytać Dostojewskiego skoro można Chmielewską.

Fenomenem zaś jest Lepper, naprawdę droga którą pokonał i jego brylowanie na
              salonach - uściski z prawymi i sprawiedliwymi - to naprawdę wszystkie dody i
              montypajtony wysiadają.
              Naprawdę jest fenomenem. I wcale nie żartuję. obnazył nas , nas jako
              społeczenstwo, bardziej niż komukolwiek sie udać mogło. Doda jest ładna chociaż
              i jakoś wierzę w sumie w jej IQ a że je wykorzystuje robiąc z ludzi skrajnych
              idiotów i zarabiając na tym krocie - to jej wybór życiowy.

Lepper nie mając _żadnych_ atutów dotarł na szczyty i wypromował partię jaką
              wypromował. A dotarł nie przez speców od wizerunku, bo nie wiedzieć czemu ci
              nie potrafia nauczyc prezydenta jak sie kwiatki wręcza, ale dzięki temu, że
              wykorzystał proste schematy populistyczne nie mając o nich pojęcia. Popychany
              przez media. Inaczej: lansowany. Nieważne jak, kpiąco, poważnie, szyderczo czy
              z uznaniem - to media go dopchnęly tam gdzie jest.
              Dlatego tu o tym piszę, bo to media ponoszą odpowiedzialność i za Dodę i za
              Leppera.

A pisudzkie? Robią za dobrego policjanta i naród to łyka. Ktoś tam pilnuje
              porządku, lepiej się samemu nie męczyć i nie zagłebiać w temat. Zabiorą
              bogatym, dadzą biednym a szpitale urosną w silę i żyć będą dostatniej.

A my? Wyjechać na wakacje, posłuchać muzyki, pograć w piłkę, powzruszac
              emeryckimi koncertami a kraj i tak się jakoś potoczy. Popsioczymy przy wódce,
              winie czy piwie (obi przy mleku:)), ale co my możemy? My szlachetni, porządni
              i praworządni z daleka od tego brudu. A ze Doda sobie pośpiewa, Lepper
              wyślizgnie z procesu a Ziobro nie poniesie konsekwencji za dramatyczny spadek
              transplantacji śmiercią się kończący często, pewnie zdrowej żywności nie jedli,
              dyrektor 3 przypadkowo wpadając do radia udowodni nam, że przekupywanie
              Begerowej to prawo i sprawiedliwosć, pośmiejemy się w szkle kontaktowym jaki to
              wesoły kraj, w ostateczności jakiś dowcip o blondynkach rozbawi nas do łez - no
              coż, fajnie jest.
              Bezrobocie spada a Trójka podniosła poziom, KRRiTv serwuje misję i może kiedyś
              dostęp do internetu przebije kiedyś dostęp do Klanu.
        • bardu Re: genialny tekst Dody u Bukartyka w Trójce :))) 30.07.07, 16:02
          > potrafi drogo sprzedać byle g.... W sumie znaczy to, że jest
          > inteligentna, a zatem ma wysoki IQ.
          Niekoniecznie. Był niedawno artykuł na ten temat - badaczom wyszło, że ci,
          którzy zrobili naprawdę duże pieniądze wysokim IQ pochwalić się nie mogą. A
          osoby z IQ powyżej przeciętnej milionerami na ogół nie zostają.
          A Bukartyka słyszałam i to było piękne! Trochę się przestraszyłam, że jeszcze
          puszczą jakiś jej kawałek, ale szybko mnie pan Bukartyk uspokoił.
    • cimcirymcia Re: genialny tekst Dody u Bukartyka w Trójce :))) 28.07.07, 21:22
      to kto był u dody? bukartyk? juz nie majdan?
      • qqiz Re: genialny tekst Dody u Bukartyka w Trójce :))) 31.07.07, 02:21
        A ja pragne pochwalic Bukartyka za audycje. Jak na debiut, to wypadlo pysznie.
        W sam raz na te pore dnia i tygodnia.
        Bede go sluchal
        zreszta lubie go nie od dzis
        tylko ta jego piesn o klubie ludzi jakichs tam....niesczegolna, ale staram sie
        zapomniec ze to on

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka