theagata 03.09.07, 23:56 wśród nominowanych jest Coma - super ale brak Lecha Janerki to jest pomyłka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gepe Re: nagrody PR III "Mateusze" 04.09.07, 19:19 Ale jest za to Wagiel... :) pozdrawiam - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: nagrody PR III "Mateusze" 05.09.07, 11:56 > ale brak Lecha Janerki to jest pomyłka! w ustach Agaty takie stwierdzenie jest na pewno tendencyjne :D Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: nagrody PR III "Mateusze" 06.09.07, 15:49 Janerkę wielbię miłością czystą ale w ostatnim roku chyba nie miał szczególnych dokonań, płyty nie wydał...? Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: nagrody PR III "Mateusze" 06.09.07, 23:16 to nie ma znaczenia, bo Janerkę nominuję (ja, sobie, tendencyjnie i samozwańczo) za całokształt pracy artystycznej o! Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: nagrody PR III "Mateusze" 10.09.07, 12:55 a ty magorny nie dosc ze gupi to jeszcze bez poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: nagrody PR III "Mateusze" 10.09.07, 13:42 I na dokładkę lubimy Agatę, ten typ tak ma, no i gupi i bez poczucia humoru i zabić najlepiej. PS. A policzek boli, bo musi i boli, za to z czasem przestaje, więc radę damy. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: nagrody PR III "Mateusze" 10.09.07, 20:41 panu W. Karolakowi - szczerze gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: nagrody PR III "Mateusze" 10.09.07, 21:15 A ja nie. Nie znoszę knajpianego jazzu! Podobnie jak poczucia humoru jego żony... Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: nagrody PR III "Mateusze" 11.09.07, 19:23 Gratuluje kosynierowi znajomosci polskiego jazzu i tworczosci W.Karolaka w szczegolnosci - pewnie spotkal go na jakims promie czy statku (na jakich to mozna bylo spotkac 90% polskich jazzmanow) i wyrobil sobie odpowiednia opinie... a jesli jeszcze kolega poslucha plyty 'Grube Ryby' to zapewne Karolak ma przerabane :D A co do zony... a lubi kolega ich domowego kota? BTW, Agato, jak nawet mozna bylo wczoraj uslyszec, L.Janerka juz dostal Mateusza, w 1997r. Choc z drugiej strony taki T.Stanko zostal wyrozniony 2 razy! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: nagrody PR III "Mateusze" 11.09.07, 23:12 Nie twierdzę, że znam dyskografię pana Karolaka. Ale to co prezentuje od lat - i wczoraj prezentował - to istna żenada. Mam nadzieję, ze Możdżer w tym wieku nie będzie tak grał. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: nagrody PR III "Mateusze" 11.09.07, 23:22 Jeszcze jedno. Polski jazz to nie tylko nudziarze pokroju Karolaka i Śmietany. Płyt tego ostatniego też nie znam, ale jego koncerty wręcz odstręczają mnie od zaznajomienia się z nimi. No i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: nagrody PR III "Mateusze" 12.09.07, 09:26 No to fajnie. A tak na spokojnie to zwracam uwage, ze Karolak dostal nagrode za 'całokształt dzialalności artystycznej' czyli wlasciwie za to co zrobil w tej sprawie przez ostatnich 50 lat! A zrobil sporo i pewnie bardziej by ci sie podobal jazz, ktory gral (takze na saksofonie!) na przelomie lat 50/60 z Ptaszynem czy Kurylewiczem. Warto bylo posluchac opowiesci Ptaszyna (w audycji 'Trzy kwadranse jazzu') o tych latach - oni tworzyli polski jazz! Ale Karolak to nie tylko jazz - pisze muzyke filmowa, nagrywa z wykonawcami popowymi, rockowymi i bluesowymi (nawet z nimi jezdzi w trasy koncertowe). Wiadomo, teraz gra inaczej i co innego niz w czasach PRL, ale nagroda za caloksztalt mu sie nalezala. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: nagrody PR III "Mateusze" 12.09.07, 11:28 Pozostaniemy pewnie przy swoich zdaniach. Wymieniając nudziarzy, zapomniałem wczoraj o Ptaszynie :) Choć nie powiem, Ewie Bem pisał fajne piosenki. A co Pan powie o scenie jassowej? Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: nagrody PR III "Mateusze" 12.09.07, 18:20 nierozpoznawalny napisał : > Ale Karolak to nie tylko jazz - pisze muzyke filmowa, nagrywa z wykonawcami > popowymi, rockowymi i bluesowymi (nawet z nimi jezdzi w trasy koncertowe). > Wiadomo, teraz gra inaczej i co innego niz w czasach PRL, ale nagroda za > caloksztalt mu sie nalezala. Też tak myślę . Gratuluję p. Karolakowi . Odpowiedz Link Zgłoś
astat5577 Re: nagrody PR III "Mateusze" 12.09.07, 18:44 Hm... trudno mi to przyznać, ale żadnych nagród, list, sondaży jakoś nie lubię. Pana Karolaka znam wybiórczo, więc zamilknąć muszę, zwłaszcza że znam się na jazzie jak kura na pieprzu. Ale wierzę, że ci, co wiedzieli lepiej, docenili tak jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
olu87 Re: nagrody PR III "Mateusze" 09.09.07, 13:34 mnie z kolei bardzo cieszy obecność w gronie nominowanych Gabrieli Kulki. Byłoby miło, gdyby to właśnie ona wygrała. Mimo że uwielbiam Turnaua, nie uważam, że to jemu należy się nagroda, chociaż z pewnością jest faworytem. Nowe aranżacje piosenek Marka Grechuty nie są aż tak wyjątkowe i wybitne, żeby je dodatkowo wyróżniać. Znacznie większe wrażenie w kategorii - nowe aranżacje cudzych piosenek ;), zrobiła dla mnie inna płyta Turnaua "Cafe Sułtan". Ale to było lat temu parę. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: nagrody PR III "Mateusze" 10.09.07, 21:18 A mi akurat bardziej niźli "Cafe Sułtan" do gustu przypadł właśnie krążek "Historia pewnej podróży". Ale wiadomo, gdzie Polaków dwóch...:) Odpowiedz Link Zgłoś
superapteka_pl Re: nagrody PR III "Mateusze" 16.09.07, 10:56 gratuluje Adze Zaryan!!!! Odpowiedz Link Zgłoś