Dodaj do ulubionych

nagrody PR III "Mateusze"

03.09.07, 23:56
wśród nominowanych jest Coma - super
ale brak Lecha Janerki to jest pomyłka!
Obserwuj wątek
    • astat5577 Re: nagrody PR III "Mateusze" 04.09.07, 12:46
      Mhm.
    • gepe Re: nagrody PR III "Mateusze" 04.09.07, 19:19
      Ale jest za to Wagiel... :)

pozdrawiam - gepe
    • nierozpoznawalny Re: nagrody PR III "Mateusze" 05.09.07, 11:56
      > ale brak Lecha Janerki to jest pomyłka!

w ustach Agaty takie stwierdzenie jest na pewno tendencyjne :D
      • un1 Re: nagrody PR III "Mateusze" 06.09.07, 15:49
        Janerkę wielbię miłością czystą ale w ostatnim roku chyba nie miał
        szczególnych dokonań, płyty nie wydał...?
        • theagata Re: nagrody PR III "Mateusze" 06.09.07, 23:16
          to nie ma znaczenia, bo Janerkę nominuję (ja, sobie, tendencyjnie i
          samozwańczo) za całokształt pracy artystycznej
          o!
          • un1 Re: nagrody PR III "Mateusze" 07.09.07, 12:39
            A, jeśli tak to ja też;-).
            • magorny Re: nagrody PR III "Mateusze" 07.09.07, 23:45
              gupias ty agata oj gupias
              • nierozpoznawalny Re: nagrody PR III "Mateusze" 10.09.07, 12:55
                a ty magorny nie dosc ze gupi to jeszcze bez poczucia humoru
                • astat5577 Re: nagrody PR III "Mateusze" 10.09.07, 13:42
                  I na dokładkę lubimy Agatę, ten typ tak ma, no i gupi i bez poczucia
                  humoru i zabić najlepiej.

PS. A policzek boli, bo musi i boli, za to z czasem przestaje, więc
                  radę damy.
                  • theagata Re: nagrody PR III "Mateusze" 10.09.07, 20:41
                    panu W. Karolakowi - szczerze gratuluję
                    • wojtek_kosynier Re: nagrody PR III "Mateusze" 10.09.07, 21:15
                      A ja nie.
                      Nie znoszę knajpianego jazzu!
                      Podobnie jak poczucia humoru jego żony...
                      • nierozpoznawalny Re: nagrody PR III "Mateusze" 11.09.07, 19:23
                        Gratuluje kosynierowi znajomosci polskiego jazzu i tworczosci W.Karolaka w
                        szczegolnosci - pewnie spotkal go na jakims promie czy statku (na jakich to
                        mozna bylo spotkac 90% polskich jazzmanow) i wyrobil sobie odpowiednia opinie...
                        a jesli jeszcze kolega poslucha plyty 'Grube Ryby' to zapewne Karolak ma
                        przerabane :D
                        A co do zony... a lubi kolega ich domowego kota?

BTW, Agato, jak nawet mozna bylo wczoraj uslyszec, L.Janerka juz dostal
                        Mateusza, w 1997r. Choc z drugiej strony taki T.Stanko zostal wyrozniony 2 razy!
                        • wojtek_kosynier Re: nagrody PR III "Mateusze" 11.09.07, 23:12
                          Nie twierdzę, że znam dyskografię pana Karolaka.
                          Ale to co prezentuje od lat - i wczoraj prezentował - to istna żenada.

Mam nadzieję, ze Możdżer w tym wieku nie będzie tak grał.
                        • wojtek_kosynier Re: nagrody PR III "Mateusze" 11.09.07, 23:22
                          Jeszcze jedno.
                          Polski jazz to nie tylko nudziarze pokroju Karolaka i Śmietany.
                          Płyt tego ostatniego też nie znam, ale jego koncerty wręcz odstręczają mnie od
                          zaznajomienia się z nimi.
                          No i tyle.
                          • nierozpoznawalny Re: nagrody PR III "Mateusze" 12.09.07, 09:26
                            No to fajnie.
                            A tak na spokojnie to zwracam uwage, ze Karolak dostal nagrode za 'całokształt
                            dzialalności artystycznej' czyli wlasciwie za to co zrobil w tej sprawie przez
                            ostatnich 50 lat! A zrobil sporo i pewnie bardziej by ci sie podobal jazz, ktory
                            gral (takze na saksofonie!) na przelomie lat 50/60 z Ptaszynem czy Kurylewiczem.
                            Warto bylo posluchac opowiesci Ptaszyna (w audycji 'Trzy kwadranse jazzu') o
                            tych latach - oni tworzyli polski jazz!
                            Ale Karolak to nie tylko jazz - pisze muzyke filmowa, nagrywa z wykonawcami
                            popowymi, rockowymi i bluesowymi (nawet z nimi jezdzi w trasy koncertowe).
                            Wiadomo, teraz gra inaczej i co innego niz w czasach PRL, ale nagroda za
                            caloksztalt mu sie nalezala.
                            • wojtek_kosynier Re: nagrody PR III "Mateusze" 12.09.07, 11:28
                              Pozostaniemy pewnie przy swoich zdaniach.
                              Wymieniając nudziarzy, zapomniałem wczoraj o Ptaszynie :)
                              Choć nie powiem, Ewie Bem pisał fajne piosenki.

A co Pan powie o scenie jassowej?
                            • tekisk Re: nagrody PR III "Mateusze" 12.09.07, 18:20
                              nierozpoznawalny napisał :

> Ale Karolak to nie tylko jazz - pisze muzyke filmowa, nagrywa z
                              wykonawcami
                              > popowymi, rockowymi i bluesowymi (nawet z nimi jezdzi w trasy
                              koncertowe).
                              > Wiadomo, teraz gra inaczej i co innego niz w czasach PRL, ale
                              nagroda za
                              > caloksztalt mu sie nalezala.

Też tak myślę .
                              Gratuluję p. Karolakowi .
                              • astat5577 Re: nagrody PR III "Mateusze" 12.09.07, 18:44
                                Hm... trudno mi to przyznać, ale żadnych nagród, list, sondaży jakoś
                                nie lubię.
                                Pana Karolaka znam wybiórczo, więc zamilknąć muszę, zwłaszcza że
                                znam się na jazzie jak kura na pieprzu.
                                Ale wierzę, że ci, co wiedzieli lepiej, docenili tak jak trzeba.
    • olu87 Re: nagrody PR III "Mateusze" 09.09.07, 13:34
      mnie z kolei bardzo cieszy obecność w gronie nominowanych Gabrieli Kulki. Byłoby
      miło, gdyby to właśnie ona wygrała.
      Mimo że uwielbiam Turnaua, nie uważam, że to jemu należy się nagroda, chociaż z
      pewnością jest faworytem. Nowe aranżacje piosenek Marka Grechuty nie są aż tak
      wyjątkowe i wybitne, żeby je dodatkowo wyróżniać. Znacznie większe wrażenie w
      kategorii - nowe aranżacje cudzych piosenek ;), zrobiła dla mnie inna płyta
      Turnaua "Cafe Sułtan". Ale to było lat temu parę.
      • wojtek_kosynier Re: nagrody PR III "Mateusze" 10.09.07, 21:18
        A mi akurat bardziej niźli "Cafe Sułtan" do gustu przypadł właśnie krążek
        "Historia pewnej podróży". Ale wiadomo, gdzie Polaków dwóch...:)
    • superapteka_pl Re: nagrody PR III "Mateusze" 16.09.07, 10:56
      gratuluje Adze Zaryan!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka