Dodaj do ulubionych

Sen o nowej stacji radiowej!!

IP: *.cl.pl / 192.168.1.* 09.07.03, 11:59
Wyobrażcie sobie całkiem nową stacje radiową. Taką która przypominałaby
troche starą Radiostacje, prowadzoną przez młodych i dla młodych (i ciałem i
duchem)ludzi. Gdzie każdy blok muzyczny składał by się na inny gatunek
muzyki, prowadzący byłby prawdziwym znawcą i koneserem danego nurtu. Serwisy
informacyjne byłyby prowadzone bez głupich (a'la żarty o blondynkach)
komentarzy (patrz: Gabi A., Monika D. -śmiejące sie na antenie ze swoich
żeniujących tekstów). Rano włączając radio "do śniadania" możnaby było
usłyszeć inny niż wczoraj, przedwczoraj, czy dwa tygodnie temu zestaw
energetyzującej muzyki, która nakręciłaby cie do końca dnia. Radio w którym
nie można by było powtarzać kawałka częściej niż raz na trzy godziny. Gdzie
audycje hip hopowe prowadzone by były przez prawdziwych DJów hh, a nie
samozwańcze wyroczne (jeśli M.D. aspiruje do byćia drugą Bogna Świątkowska to
pozostawie to bez komentarza). Gdzie nie roztrząsano by po raz n-ty tak
głupich tematów jak:"narkotyki- za czy przeciw" lub "sex przed ślubem - za
czy przeciw" i gdzie do ludzi mówiło by sie jak do istoty myślącej a nie jak
do półgłówków. I właśnie taki miałam piękny sen...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.30.* 09.07.03, 12:14
      To wyjedz z tego kraju - bo w Polce takiej stacji nie znajdziesz przez jakies
      przyszle 8 lat.
      Teraz wlasciciele stacji wpadli w mode o nazwie "FORMAT" Hi !
      • qrakki999 Re: Sen o nowej stacji radiowej!! 09.07.03, 12:48
        A gdzie zagranica usłyszy niesformatowana stację? Moze w Bangladeszu!
        A swoja drogą ciekawa by była inicjatywa w stylu 'Krisowskiej stacji z Alaski'
        tylko gdzie znależć taka osobowość?
        pzdr.
        Q
        • Gość: kg Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.komputerswiat.pl 09.07.03, 16:16
          > A gdzie zagranica usłyszy niesformatowana stację?

Tilos Radio, Budapeszt, Wegry.
          tilos.hu/
        • wedrowiec2 Re: Sen o nowej stacji radiowej!! 10.07.03, 22:44
          Chris O Poranku tez miał kłopoty "z derekcją" - Minnifield ingerował brutalnie
          w program radiostacji. Ale w filmie wszystko, na ogół, kończyło się dobrze....
          Pozdrawiam miłośników Przystanku Alaska
      • Gość: astat Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 12:54
        No to dlaczego nie zrobić jakiegoś sensownego radia i nie wcielić snu w życie?
        Każdy z nas, choć gustami się różnimy, może natychmiast wyliczyć radiowców,
        którzy są klasą sami w sobie. I odrózniają się na kilometr od tego całego
        badziewia, blondynek i panów o głębokich głosach, którzy nie mają nic do
        powiedzenia. Ten temat też już był przerabiany parę razy, więc się powtarzam,
        przepraszam, ale dlaczego nie można jakoś się skrzyknąć, jak Szaman mówi -
        robić coś obok, skoro inaczej się nie da. Dobrze, rozumiem, pieniądze, ale
        gotowa jestem bank obrabować albo napaść na inną Krajową Radę Tego i Owego byle
        normalnie żyć. I nie chcę czekać ośmiu lat, żeby ktoś, żeby się komuś format
        znudził. Bo mnie od tych ktosi już niedobrze...

Jeśli wymagamy od lekarzy, żeby dobrze leczyli, od nauczycieli, żeby dobrze
        uczyli a kraj mamy jaki mamy, to dlaczego nie wymagamy od radiowców, żeby
        robili dobrą robotę i na żadne formaty się nie godzili?
      • Gość: ma Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.cl.pl / 192.168.1.* 09.07.03, 15:40
        Fajoskie IP. ;)
        • Gość: ma Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.cl.pl / 192.168.1.* 09.07.03, 15:41
        • Gość: ma Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.cl.pl / 192.168.1.* 09.07.03, 15:41
          chodziło mi oczywiście o autora o pseudo "Ja" ;)
    • Gość: kg Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.komputerswiat.pl 09.07.03, 15:25
      Gość portalu: ma napisał(a):

> Wyobrażcie sobie całkiem nową stacje radiową. Taką która przypominałaby
      > troche starą Radiostacje

najblizej chyba na wegrzech :( Tilos Radio tilos.hu/, info o stacji:
      frisco.tilos.hu/english/intro.html
      • Gość: kg Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.komputerswiat.pl 09.07.03, 15:34
        zle podalem pierwszy link, poprawny: tilos.hu/ Mozna ich sluchac przez
        siec (np za pomoca Winampa, stream jest w formacie Ogg)
        • qrakki999 Re: Sen o nowej stacji radiowej!! 09.07.03, 16:28
          Ciekawe kto finansuje działalnośc tej stacji /Tilos/ i na jakich zasadach?
          Czy potraficie znaleźć gdzieś w Europie podobne stacje?

pzdr.
          Q
          • Gość: kg Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.komputerswiat.pl 09.07.03, 16:44
            > Ciekawe kto finansuje działalnośc tej stacji /Tilos/ i na jakich zasadach?

tutaj frisco.tilos.hu/english/intro.html napisali tak: The services of
            Tilos are mainly financed by listeners' donations and the income from fund-
            raising events, and partly by support from EU programmes, international NGO's
            and charity institutions.
            • qrakki999 Re: Sen o nowej stacji radiowej!! 09.07.03, 16:58
              Gość portalu: kg napisał(a):
              > The services of
              > Tilos are mainly financed by listeners' donations and the income from fund-
              > raising events, and partly by support from EU programmes, international NGO's
              > and charity institutions.

Ciekawe naprawde ciekawe. Ciekawe co to za EU programmes? I moze ktos mi
              wytłumaczy co to jest international NGO's?
              Ale wg mnie marne szanse na utrzymanie sie takiej stacji u nas.

pzdr.
              Q
              • Gość: Lesiek Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.03, 17:17
                Non-governmental organizations, czyli organizacje pozarządowe. Czyli pewnie
                chodzi o znanego masona Sorosa.

(Czy Fundacja Batorego nie wspierała finansowo jakichś projektów medialnych w
                Polsce?).
                • tuhanka Re: Sen o nowej stacji radiowej!! 11.07.03, 14:17
                  A i owszem. Jeśli mnie moja pamięć nie myli, to ładowała fundusze w Tok FM. Na
                  Węgrzech też pewnie odpowiednik Batorego finansuje radio (pewnie to, o którym
                  piszecie), tylko tam chyba nie mają takiego EuGeniusza S...
                  • mh2 Re: Sen o nowej stacji radiowej!! 14.07.03, 09:02
                    Założycielem TOK FM był znany nam dobrze Eugeniusz Smolar. Czy Fundacja
                    Batorego nie była zarządzana przez Aleksandra Smolara, brata osławionego
                    Eugeniusza?
                    • Gość: Lesiek Re: Sen o nowej stacji radiowej!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 06:07
                      Ano była.
                      (Gwoli ścisłości: Fundacja Batorego wspierała chyba raczej Inforadio niż Tok
                      FM - tak się ta stacja wtedy nazywała).
    • Gość: ha! Smiertelnie powaznie IP: 80.50.26.* 09.07.03, 19:35
      Zdaje sobie sprawe, ze moja propozycja moze zabrzmiec idiotycznie (i tak pewnie
      zabrzmi), ale coz...

Moze sprobujemy uruchomic wlasna radiostacje? Gdyby kilka osob zechcialo sie w
      to zaangazowac i opracowac projekt, a nastepnie powalczyc z KRRiT, postarac sie
      o dotacje z Unii, sponsorow (etc.), moze ta idea moglaby byc zrealizowana?

Wszystkim frustratom i tym, ktorzy nie traca nadziei, pozostawiam e-adres:

emisja@autograf.pl

:)
      • Gość: Kosiak Re: Smiertelnie powaznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 21:04
        Chetnie placilbym dobrowolnie co miesiac na radio, ktorego bez bólu i znudzenia
        moge sluchac. I choc np. nie lubie hip hopu, bardzo chetnie go tam poslucham
        pod warunkiem, ze bedzie fachowo podany i skomentowany, np. przez Bogne
        Swiatkowska.
        • Gość: Tromba Re: Smiertelnie powaznie IP: *.acn.pl 09.07.03, 23:52
          ...a ja jak czegoś nie lubię, to nie słucham.
          np. nudnych nocy Kosiaka.
          Nawet gdyby Pan stawał na głowie, to mnie te brzdęki wcale nie ruszają.
          I śpię wtedy. Co polecam. Sen to zdrowie.
          • Gość: Kosiak Re: Smiertelnie powaznie IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 01:37
            Dla Pana nudne dla innych nie. Nie moze wszystkim podobac sie to samo, bo swiat
            bylby smiertelnie nudny. Ale skad Pan wie, ze sie Panu moje nudne brzeki nie
            podobaja skoro Pan spi?? I z ciekawosci, jaka muzyke Pan lubi?
            • Gość: Tromba Re: Smiertelnie powaznie IP: *.acn.pl 10.07.03, 17:27
              Nudne Panie Piotrze, jak flaki z olejem.
              Te wszystkie pseudoprogresywne zespoły, które niby tworzą coś wielkiego, nudzą.
              Mam kolegę, który słucha Pana audycji i kupuje płyty, których jest Pan jedynym
              dystrybutorem w Polsce. Oczywiście wcześniej musi je Pan zagrać w radiu, bo
              nikt by o nich nie wiedział.I Qidam i te szwedzkie zespoły na A.... (On myśli,
              że mnie bierze na te wszystkie kawałki, a ja poprostu lubię się z nim d...ć !)
              Tam, w tej Trójce muszą Pana lubić, bo krypciochę walisz Pan jak trzeba.Ciekawe
              kiedy się za to dobiorą dyrektorom? A Pan też razem z elitą kraju do spraw
              radia już o każdej porze dnia i nocy na forum?
              Dorosły człowiek z dorobkiem! Co to się dzieje....
              • Gość: Kosiak Re: Smiertelnie powaznie IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 00:09
                Rzeczywiscie, teraz juz wiem na pewno, ze mnie Pan nie slucha, bo troszke
                jeszcze gram poza Quidam i zespolami szwedzkimi na A...Ale nadal nie wiem jaka
                muzyke Pan lubi, a o to przeciez pytalem:)
                • Gość: Lesiek Re: Smiertelnie powaznie IP: 195.205.139.* 11.07.03, 07:43
                  Widzisz, Kosiaku, dostało Ci się za granie tej Abby ;).
              • Gość: koliber Re: Smiertelnie powaznie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 19:38
                Wiesz co Trombo, ta domena acn.pl jest chyba jakaś skażona.
                Oczywiście dla Ciebie bardziej etyczne granie jest badziewia lansowanego przez
                wielkie koncerny, play-lista wymuszana przez koncerny i lansowanie gwiazdek ala
                Brytney, Christina Justin itp.
                Ale Ty Trombo tego nie zrozumiesz. Nie odpowiadasz na merytoryczne pytania.
                Słuchaj więc Pan swojego badziewia a od porządnych ludzi się odpieprz, bo nie
                dopastasz im chamie do pięt.
                Nie podjąłeś dyskusji merytorycznej zaproponowanej przez Kosiaka.
                Piotrze, skodza gadać z Trombami.
                A Tromba=Max.
                Mam nadzieję Maksiu, że urlop był nieudany.
          • Gość: Lesiek Re: Smiertelnie powaznie IP: 195.205.139.* 10.07.03, 08:43
            No cóż, już inżynier Mamoń lubił tylko te dźwięki, które już znał.
          • tuhanka Re: Smiertelnie powaznie 11.07.03, 14:25
            Oj Tromba, Tromba... To ja Ci coś powiem. Może dla Ciebie nudne, bo nie
            słuchasz. A dla mnie rewelacja. Więcej powiem - jak mam chandrę, w pracy nawał
            roboty, a mnie energii brak, to wyciągam z plecaka słuchawki, podłączam do
            komputera i odsłuchuję audycji Kosiaka w mp3 (nawet takich sprzed kilku
            miesięcy - mam ulubione kawałki, dokładnie wiem, w której minucie co jest). I
            żebym była nie wiem jak rozdrażniona, to zawsze pomaga. Po prostu jest to dobra
            muzyka, choć podobno de gustibus... Tak samo robiłam przygotowując się do
            trudnych egzaminów - odsłuchując jeśli nie "na żywo", to z taśmy tych audycji,
            tego rodzaju muzyki. Doskonale się przy tym koncentruję. Dlatego Kosiakowi mam
            za co dziękować. Jedno, czego żałuję, to fakt, że ten rodzaj muzyki odkryłam
            dosyć późno...
      • Gość: ciocia Hela Re: Smiertelnie powaznie IP: *.acn.waw.pl 10.07.03, 12:56
        Gość portalu: ha! napisał(a):

> Zdaje sobie sprawe, ze moja propozycja moze zabrzmiec idiotycznie (i tak
        pewnie
        >
        > zabrzmi), ale coz...
        >
        > Moze sprobujemy uruchomic wlasna radiostacje? Gdyby kilka osob zechcialo sie
        w
        > to zaangazowac i opracowac projekt, a nastepnie powalczyc z KRRiT, postarac
        sie
        >
        > o dotacje z Unii, sponsorow (etc.), moze ta idea moglaby byc zrealizowana?
        >
        > Wszystkim frustratom i tym, ktorzy nie traca nadziei, pozostawiam e-adres:
        >
        > emisja@autograf.pl
        >
        > :)

Ja się zgłaszam! Na pewno stworzymy coś wyjątkowego.

Tuhanka będzie prezesem, Koliber wymyśli ramówkę, Obi będzie ochroniarzem i
        dozorcą, Max, Elwira i Tromba będą czyścić kible, a ja będę parzyć kawę.

Co wy na to?

Klawo będzie!
        • tuhanka Re: Smiertelnie powaznie 11.07.03, 14:28
          Najpierw lepiej się zastanowić nad realnością pomysłu, środkami finansowymi i
          szansami na koncesję... W innym wypadku można co najwyżej zrobić radio
          internetowe... Ale ja, ciotuniu, na prezesa nie zamierzam kandydować (pomijam
          fakt, że pomysł jest aktualnie mało realny). Po co? Mało mi przewodniczenia w
          Stowarzyszeniu 3/5/7? Moja niewielka w sumie żądza władzy jest w pełni
          zaspokojona :)
          • Gość: ciocia Hela Re: Smiertelnie powaznie IP: *.acn.waw.pl 11.07.03, 14:42
            Jak chcesz, Maryś. W takim razie ja zostanę prezesem, a ty jako stażystka
            będziesz ścierać kurz z kompaktów.
            • tuhanka Re: Smiertelnie powaznie 11.07.03, 14:46
              No jak Ty będziesz prezesem, to ja do takiego radia pracować nie pójdę. Lepiej
              założę spółkę radiową z Lumbulakiem, który jakiś pomysł swojego czasu miał,
              pewnie udałoby się nam dojść do rozsądnego kompromisu :)
              • Gość: ciocia Hela Re: Smiertelnie powaznie IP: *.acn.waw.pl 11.07.03, 15:00
                Ach, to ty o niczym nie wiesz! Lumbulak jest od miesiąca moim gachem, więc na
                żadne kompromisy z nim nie licz. Ale jeśli się za tobą wstawi, to gotowa jestem
                przyjąć cię do nakręcania redakcyjnego zegara.
                • Gość: jarek skrytożercy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 19:32
                  Gość portalu: ciocia Hela napisał(a):

> Ach, to ty o niczym nie wiesz! Lumbulak jest od miesiąca moim gachem, więc na
                  > żadne kompromisy z nim nie licz. Ale jeśli się za tobą wstawi, to gotowa
                  jestem
                  >
                  > przyjąć cię do nakręcania redakcyjnego zegara.

To wyście zeżarli kukułkę!!!???

• Gość: ciocia Hela Re: skrytożercy IP: *.acn.waw.pl 14.07.03, 10:36
                    I do dzisiaj, kiedy mi się odbija, to słychać kukanie.
      • Gość: luk Re: Smiertelnie powaznie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 16:42
        pomysł baaaardzo maleńko realny. a szkoda. ale możeby tak coś ruszyć małymi
        kroczkami: najpierw radio internetowe przy niewielkich nakładach finansowych, a
        potem to powoli rozkręcać... podobno nie ma rzeczy niemożliwych! ;)
        • Gość: ha Re: Smiertelnie powaznie IP: 80.50.26.* 13.07.03, 11:42
          Strasznie narzekacie - zdaje sie, ze to polska domena.
          Ja w kazdym razie nie zamierzam czekac, az w eterze bede tylko lagodne przeboje
          i gorace hity na lato w srodku zimy.

Dziekuje za uwage.
          • Gość: ma Re: Smiertelnie powaznie IP: *.cl.pl / 192.168.1.* 18.07.03, 17:30
            I co w związku z tym proponujesz??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka