Dodaj do ulubionych

Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących?

13.03.08, 12:04
Otwieram taki wątek, bo chciałbym poznać, kogo wam brakuje z osób,
które były dawniej osobowościami Programu III, a teraz z różnych
przyczyn są nieobecne na antenie.
Oto moja lista:

1. Tomasz Beksiński!!! To była największa strata dla całej polskiej
radiofonii!!!
2. Marek Niedźwiecki!!!
3. Paweł Kostrzewa
4. Marek Wiernik
5. Marek Wałkuski - ale nie jako reporter, tylko prowadzący ZD3!
6. Hanna Maria Giza (przebywa na wygnaniu w Dwójce, której nie
słucham)

Tych osób mi brakuje najbardziej i jaka szkoda, że tak to się
potoczyło. :-( :-( :-(
Obserwuj wątek
    • astat5577 zmierzch bogów 13.03.08, 13:21
      Mnie brakuje nowych _osobowości_.
      Dinozaury mają klasę i trzymają poziom, ale nie ma jakoś następców.
      Odgrzewanie wieczne tego, co było, ma swój urok, ale co dalej?
      Niedługo 40-latek będzie 'młodym zdolnym' a nie wiem, czy ktoś
      pamięta 'Czterdziestolatka' i co myśleliśmy wtedy o starszym panu,
      inż. Karwowskim.
    • zp3 Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 13.03.08, 14:07
      1.Marek Wałkuski
      2.Marek Wiernik
      3.Maciej Chmiel
      4.Grzegorz Brzozowicz
      5.Marek Niedźwiecki
      Kolejność jest przypadkowa.
    • mondokane Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 13.03.08, 19:59

Jerzy Sosnowski (jak Skowronski mogl dopuscic do jego odejscia, to ja
      nie rozumiem)
      Marek Wiernik
      Jacek Hawryluk
      Juzek
      • mrzes Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 13.03.08, 20:45
        mondokane napisał:

>
        >
        > Jacek Hawryluk

Przecież Jacek Hawryluk jest! Prowadzi we wtorki "Kolonie
        francuskie" i we czwatki co dwa tygodnie z Bartkiem
        Chacińskim "HCH". Może miałeś na myśli Jacka Ejsmonda albo Jacka
        Cholewińskiego?
        • marmots Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 13.03.08, 20:57
          kolejność przypadkowa;
          1. Tomasz Beksiński- dzięki niemu kocham muzykę i humor monthy pytona
          2. Roman Rogowiecki - jak dla mnie straszny pasjonat, a lubie takich
          3. Grzegorz Miecugow - klasa sama w sobie
          4. Marek Wiernik - tak jak R.R. - wielki pasjonat
          5. Tomasz Sianecki - klasa
          6. Młoda lekarka- wiecznie młoda przez swoje poczucie humoru
          7. Marek Wałkuski -poranne ZD3
          • smutas13 Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 13.03.08, 21:48
            Hanna Maria Giza
            Małgorzata Pęcińska
            Tomasz Sianecki
            Marek Wałkuski
            Grzegorz Miecugow
        • mondokane Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 14.03.08, 11:09
          Jak dla mnie, to wciaz za malo :-) Jego gust muzyczny idealnie pokrywa sie z
          moim ...
    • zbyszu Pani Babcia 14.03.08, 22:27

• tumanka Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 15.03.08, 15:29
      Mi brakuje Tuhanki i cioci Heli.
      • mrzes Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 15.03.08, 17:56
        tumanka napisała:

> Mi brakuje Tuhanki i cioci Heli.

A co to za osoby są? Choć słucham Trójeczki od wielu lat i bardzo
        nałogowo, to jakoś nie przypominam sobie takich.
        • dorota_elzbieta Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 15.03.08, 23:24
          Młoda Lekarka (za całokształt),Jerzy Sosnowski
          3 Marek Wałkuski - prowadzący ZD3!
          4 Marek Niedzwiedzki
      • astat5577 Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 16.03.08, 00:15
        tumanka napisała:

> Mi brakuje Tuhanki i cioci Heli.

Oj, były czasy:)))
        • mrzes Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 16.03.08, 08:36
          astat5577 napisała:

> tumanka napisała:
          >
          > > Mi brakuje Tuhanki i cioci Heli.
          >
          > Oj, były czasy:)))

Ale które audycje w Trójce prowadziły te osoby?
          • astat5577 echa przeszłości 16.03.08, 15:19
            mrzes napisał:
            > Ale które audycje w Trójce prowadziły te osoby?

Zakulisowe. A nawet zzakulisowe. Przeszłość.

• matt.cobosco Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 18.03.08, 13:01
          tumanka napisała:

Mi brakuje Tuhanki i cioci Heli.

Tuhanka ma profil na Bardzo Znanym Portalu, więc zawsze można
          sprawdzić, co u niej. A Ciocia Hela to nie wiem - może z
          siostrzeńcami podróżuje dookoła świata?
    • boruta_wwa Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 18.03.08, 22:00
      Tomasz Beksiński
      Marek Niedźwiecki
      b.
    • mrzes Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 24.03.08, 14:21
      7. JANUSZA KOSINSKIEGO! :-( :-( :-(
    • siostra_pelagia Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 24.03.08, 19:13
      1. Marek Niedźwiecki
      2. Paweł Kostrzewa
      3. Marek Wiernik
      4. Roman Rogowiecki
      5. Tomasz Beksiński
      No i lubiłam bardzo panią Dragan.
      • siostra_pelagia Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 24.03.08, 19:17
        No i zapomniałabym o Grzegorzu Miecugowie.
    • mulka Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 24.03.08, 20:01
      mrzes napisał:

> 6. Hanna Maria Giza (przebywa na wygnaniu w Dwójce, której nie
      > słucham)
      >

Na jakim wygnaniu?!
      Robi w Dwójce dobre audycje, ale skoro nie słuchasz, to nie wiesz :-)
      • bonnieparker1 Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 24.03.08, 20:26

Pana Marka, który ma dzis urodziny
        www.marekniedzwiecki.pl/2a3100bb80f63797bd535c52303d5ccc,entry.html
        Wiewióra, który był na chwilę z powodu smutnych okoliczności,
        Pacudy, którego zastępuje Cejrowski z podobnymi klimatami,
        • sopel16 Re: Kogo wam brakuje w PR3 z dawnych prowadzących 25.03.08, 00:49
          1 Marek Niedźwiecki co prawda jest w RZP ale to już nie to samo
          2 Sebastian Korsak może nie jest mistrzem słowa ale nowe brzmienia które
          prezentował fantastyczne
          3 Wałek za poranki
          • mrzes Trójka a Dwójka - próba wyjaśnienia dla mulki 25.03.08, 08:56
            mulka napisała:

> mrzes napisał:
            >
            > > 6. Hanna Maria Giza (przebywa na wygnaniu w Dwójce, której nie
            > > słucham)
            > >
            >
            > Na jakim wygnaniu?!
            > Robi w Dwójce dobre audycje, ale skoro nie słuchasz, to nie wiesz :-)

Tak, na wygnaniu!!! Kiedyś robiła dobre audycje w Trójce, a Trójka ma 8 razy
            większą słuchalność niż Dwójka i taka jest prawda! Teraz Gizy słucha 0,7 %, a w
            Trójce słuchałoby 5,8 %. Rozumiesz różnicę???
            Owszem, nie słucham Dwójki ani żadnej innej stacji oprócz Trójki. Słucham Trójki
            od wielu lat, wychowałem się na niej i jestem jej wierny, bo Trójka jest dla
            mnie czymś więcej niż radio, ale Ty tego nie zrozumiesz. :-) Nie włączę Dwójki
            dla Gizy, nie włączę Złotych Przebojów dla Niedzwiedzia, nie włączę Zetki dla
            Olejnik itd. Dla mnie istnieje tylko Trójka i kto nie w Trójce, ten nie ze mną.
            Niestety.
            • onion68 Re: Trójka a Dwójka - próba wyjaśnienia dla mulki 27.03.08, 16:08
              Miałam sentyment dla Trójki, ale po dojściu PiS do władzy przerzuciłam się na
              Dwójkę i BBC. Cóż po tych paru ochłapach (to metafora), jak ciągle gadające
              polityczne głowy i ta neoficka gorliwość w głoszeniu pochwał pisowskiego
              porządku i pisowskich manier.
              I również z wielką przyjemnością słucham audycji pani Gizy w Dwójce.
            • trojkofan.trojka.info Re: Trójka a Dwójka - próba wyjaśnienia dla mulki 27.03.08, 16:51
              > Owszem, nie słucham Dwójki ani żadnej innej stacji oprócz Trójki.
              Słucham Trójk
              > i
              > od wielu lat, wychowałem się na niej i jestem jej wierny, bo
              Trójka jest dla
              > mnie czymś więcej niż radio, ale Ty tego nie zrozumiesz. :-) Nie
              włączę Dwójki
              > dla Gizy, nie włączę Złotych Przebojów dla Niedzwiedzia, nie
              włączę Zetki dla
              > Olejnik itd. Dla mnie istnieje tylko Trójka i kto nie w Trójce,
              ten nie ze mną.
              > Niestety.

A myślałem, że tylko ja tak mam :) Też jestem stały w uczuciach.
              Zbyt dużo zawdzięczam Programowi Trzeciemu jako całości, aby
              manewrować gałką.
              • mrzes Re: Trójka a Dwójka - próba wyjaśnienia dla mulki 27.03.08, 17:33
                onion68 napisała:

> jak ciągle gadające
                > polityczne głowy i ta neoficka gorliwość w głoszeniu pochwał pisowskiego
                > porządku i pisowskich manier.
                >

A CZY TY NIE PRZESADZASZ?????? Piszesz tak, jakby Trójka to były polityczne
                głowy 24 godziny na dobę codziennie i nic poza tym, a to są bzdury!!! Nie
                wprowadzaj na publicznym forum ludzi w błąd!!! Polityka w PR3 pojawia się tylko
                od poniedziałku do piątku od 8:15 do 8:30, od 8:35 do 8:45, od 17:45 do 18:00
                oraz w sobotę od 9:00 do 11:00. Jeśli ktoś nie lubi polityki (ja lubię), w tych
                godzinach można wyłączać i po sprawie. Uważam, że rezygnacja z całej bogatej
                oferty Trójki z powodu KILKU GODZIN polityki TYGODNIOWO to szczyt głupoty!!! Ale
                twoja sprawa... Miłego słuchania Dwójki i BBC.
                • mrzes Re: Trójka a Dwójka - próba wyjaśnienia dla mulki 27.03.08, 17:43
                  trojkofan.trojka.info napisał:

>
                  >
                  > A myślałem, że tylko ja tak mam :) Też jestem stały w uczuciach.
                  > Zbyt dużo zawdzięczam Programowi Trzeciemu jako całości, aby
                  > manewrować gałką.

Nie jesteś sam, zapewniam cię. Wielu moich znajomych, którzy słuchają Trójki,
                  słuchają tylko Trójki i w ogóle ich nawet nie interesuje co ciekawego leci w
                  innych radiach. :-) Chyba na tym polega magia Trójki, że jest ona jak ukochana
                  dziewczyna - jesteśmy wierni tylko jej i nie oglądamy się na inne! :D I niech
                  taką Trójka zostanie!!!
                • onion68 Re: Trójka a Dwójka - próba wyjaśnienia dla mulki 27.03.08, 21:07
                  Po pierwsze, wydaje mi się, że forma, ani nawet treść mojej wypowiedzi nie
                  upoważniają do krzyku.
                  Po drugie, moja opinia ma całkowicie prywatny i subiektywny charakter, nie
                  zawiera nawoływania do bojkotu stacji czy czegoś takiego.
                  Nie prowadzę żadnych statystyk. Po prostu stwierdziłam w pewnym momencie, że
                  jest coraz mniej tego, co lubię, a coraz więcej tego, czego nie akceptuję.
                  Akurat gadające głowy pojawiły się np. w miejsce sobotniej Markomanii. W
                  momencie, kiedy zrezygnowałam z Trójki, dzienny program był albo nijaki, albo
                  upolityczniony. Mój tryb życia nie pozwala natomiast na wyczekiwanie na
                  ciekawsze audycje nadawane w nocy.
                  Szczegółów obecnej ramówki nie znam, ale z tego, co słyszę, nadal na przykład
                  grasuje "osobowość" Cejrowski. Pozostanę więc póki co przy swoim.
                  • mrzes Re: Trójka a Dwójka - próba wyjaśnienia dla mulki 27.03.08, 21:29
                    onion68 napisała:

>
                    > Nie prowadzę żadnych statystyk. Po prostu stwierdziłam w pewnym momencie, że
                    > jest coraz mniej tego, co lubię, a coraz więcej tego, czego nie akceptuję.

Czy to jest powód, żeby rezygnować ze wszystkiego? Nawet z tego, czego jest
                    mniej? Zresztą nie wiem co lubiłaś i czego jest coraz mniej, więc trudno
                    dyskutować na ten temat.

> Akurat gadające głowy pojawiły się np. w miejsce sobotniej Markomanii.

"Markomania" nie zniknała, a tylko przeniosła się na niedzielne popołudnie.
                    Teraz jej nie ma, bo prowadzący zdradził PR3 i odszedł do Złotych Przebojów.

Mój tryb życia nie pozwala natomiast na wyczekiwanie na
                    > ciekawsze audycje nadawane w nocy.

Mój też nie. Ale w porze dziennej też są normalne audycje.

> Szczegółów obecnej ramówki nie znam, ale z tego, co słyszę, nadal na przykład
                    > grasuje "osobowość" Cejrowski.

Twoja sprawa. Tylko bez znajomości ramówki nie wypada komentować stacji
                    radiowej. Ja nie znam w ogóle ramówki Dwójki, więc nie wypowiadam się o niej.
                    Cejrowski pojawia się tylko w piątki od 10:15 do 10:30 i w soboty od 11:00 do
                    12:00. To dużo?

Nie znam twojego gustu, nie wiem czego ci w Trójce brakuje, ale być może ono
                    jest, tylko o tym nie wiesz? Przecież nie znasz szczegółów ramówki. :D :D :D Ale
                    rób jak uważasz. Ja KOCHAM Trójkę, jestem jej wierny od wielu lat, nigdy w życiu
                    nie wysłuchałem żadnej audycji w żadnej innej stacji radiowej i obiecuję, że
                    nigdy tego nie zrobię. W ostatnich latach (2002 - 2006) z Trójką nie było
                    najlepiej, wiele audycji w pasmach dziennych nie dało się słuchać i musiałem
                    wyłączać wtedy radio, ale włączałem na te nieliczne dobre audycje, które
                    zostały. Było ich mało, ale były. A teraz pod rządami dyrektora Skowronskiego
                    Trójka odzyskała dawną świetność i znowu da się jej słuchać non stop jak leci.
                    Gdyby Trójka została kiedyś zlikwidowana (odpukać!!!!!!!!), nie będę szukał
                    innej stacji. Przestanę słuchać radia całkiem. Ale mam nadzieję, że nigdy do
                    tego nie dojdzie. :D
                    • onion68 Re: Trójka a Dwójka - próba wyjaśnienia dla mulki 27.03.08, 22:12
                      Gratuluję wierności, chociaż zastanawiam się, czy zawsze jest ona cnotą ;-) Ja
                      jestem zawsze za szukaniem czegoś lepszego dla siebie i cieszę się, że odkryłam
                      Dwójkę (której wcześniej nie słuchałam) i BBC (tutaj przyjemne z pożytecznym,
                      audycje są naprawdę ciekawe i jednocześnie okazja do podciągnięcia się z
                      języka). Zresztą dostrzegam duże podobieństwo między BBC2 i Trójką - a kierunek
                      inspiracji jest raczej oczywisty.
                      Myślę, że pewną rolę dla mojego wyboru odegrało też zmęczenie grajdołkowatym
                      charakterem naszej polityki(tata, a Jaruś powiedział, że ojciec Rydzyk
                      powiedział), bo nie jest tak, że się nią nie interesuję.
                      Nie oceniam decyzji Marka Niedźwiedzkiego w tak dramatyczny sposób, chociaż
                      zgadzam się, że do Złotych Przebojów to on w ogóle nie pasuje.
                      Nie zarzekam się też, że nigdy Trójki nie włączę.
                      • onion68 Re: Trójka a Dwójka - próba wyjaśnienia dla mulki 27.03.08, 22:19
                        * Niedźwieckiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka