Gość: Jac IP: *.pools.arcor-ip.net 29.09.08, 07:19 Kochamy Cie Lechu.Cala prawdziwa Polska Cie kocha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tw_wielgus W tym czasie antenowym TVP nada film 29.09.08, 08:31 "O dwóch takich co ukradli księżyc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seboc Wałęsa tylko w Polsacie IP: 83.238.170.* 29.09.08, 08:31 wypie...ć z Bolkiem z działu "Kultura" Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Kto mi POwie co 29.09.08, 08:59 się stało z POlskimi autami, motorami, wędkami, wrotkami... od czasu gdy Bolkowie opanowani to co opanowali . Czy nikt nie zada publicznie tego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Wałęsa tylko w Polsacie 29.09.08, 09:37 A gdzie jest moje obiecane 100 milionów złotych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glu Wałęsa tylko w Polsacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 09:43 Niech żyje kapitalizm nomenklaturowy! Niech żyje Bolek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzax Wałęsa tylko w Polsacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 09:44 Jestem pełna podziwu i szacunku dla Pana Lecha Wałęsy i nic nigdy tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stoczniowiec z N6 Wałęsa tylko w Polsacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 12:02 Nic nowego. TW Solorz i TW Bolek ściśle ze sobą współpracują. Ta transmisja jest tej współpracy owocem. Mówienie o jakimś przeskoczeniu płotu w Stoczni Gdańskiej jest jakimś super nonsensem, biorąc pod uwagę fakt, że TW Bolka podwieziono do Stoczni motorówką na polecenie Zastępcy Dowódcy Marynarki Wojennej. Tajni współpracownicy ściśle ze sobą współpracują. Wielka szkoda, ze Kaczorom nie udało sie doprowadzić do końca sprawy liwkidacji WSI i służb soecjalnych. W PRLu pracownicy służb specjalnych i ich Tajni Współpracownicy tworzyli kastę tzw. "cinkciarzy", to jest pasożytów trudniących się handlem dewizami, których kurs czarnorynkowy był ośmiokrotnie wyższy od oficjalnego. To był początek tworzenia wielkich złodziejskich fortun. które zostały zwielokrotnione przy wymianie pieniędzy i złodziejskiej prywatyzacji, dzięki mechanizmom stworzonym przez Balcerowicza vel Bucholtza. Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie spiżowy pomnik 29.09.08, 13:36 poubeckie popłuczyny dominuja w komentarzach... Pisząc o jakiś motorówkach podwożących Wałęsę do stoczni owi "patrioci" podpisują całkiem świadomie deklarację o współpracy z esbecją. Stają się gorliwymi donosicielami szkalującymi, zawistnymi...tym bardziej to smutne, że robią to z prostej ludzkiej głupoty, długie lata po zlikwidowaniu esbecji. <stoczniowiec z N6> zapewne kierował tą motorówką, może ją cumował a może tylko przytrzymywał Wałęsę jak schodził na ląd. Wałęsa czy takim <stoczniowcom> sie podoba czy nie, jest spiżowym pomnikiem, symbolem, ikoną. Jest pomnikiem spiżowym bez rysy i pęknięcia ale odlanym z prawdziwego człowieka, z jego wadami, słabościami ale i z jego siłą i mądrością. <stoczniowiec z N6> może tylko ten pomnik podszczywać i tyle. Smutne jest to, że obecnie bohaterami i patriotami są ludzie, którzy wtedy siedzieli cicho (vide Oj.Dyr. który wtedy nie wiadomo gdzie był i co robił ale wystawia świadectwa moralności za tamten czas) albo kunktatorsko czekali, realizowali swoje plany (vide Pan J.Kaczyński zajęty doktoratem tak bardzo, ze przegapił wprowadzenie stanu wojennego). Może to są idole <stoczniowca z N6> ale na pewno nie są to bohaterowie tamtych czasów. Najlepsze życzenia dla Pana Prezydenta Lecha Wałęsy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Debilu13 IP: *.polkomtel.com.pl 29.09.08, 14:39 Pytasz co sie stalo z autami motorami i wędkami? O wędkach nic nie wiem.. ale samochody np. zardzewiały. Produkujemy prawie milion aut rocznie w większości na eksport. A za komuny produkowaliśmy znacznie mniej i na eksport w śladowych ilościach.. Pytasz o motory? A jakie to motory produkowaliśmy w 1989 roku? Ja nie kojarzę żadnej marki. Kiedyś owszem były Junaki, wueski, eshaelki ale o ile wiem ich produkcja padła jeszcze za komuny. Teraz wprawdzie motory produkujemy w niewielkiej liczbie.. ale np. bydgoski romet, który do niedawna ledwo zipiał produkuje z powodzeniem skutery.. Miestety (dla kołtunów) Polska idzie do przodu.. może mogłaby szybciej, albo inaczej.. ale idzie do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Lechu milych Urodzin !! 29.09.08, 15:00 piszesz o rzeczach o ktorych my, ktorzy zylismy i przezywalismy "wydarzenia sierpniowe", nie wiemy, te twoje wiadomosci to pewno sam masz z wlasnych kontaktow z SB, co do "cinkciarzy" to tez nieprawda, wprawdzie sprzedawali $ duzo drozej od kursu oficjalnego, ale tylko od kursu, bo oficjalnie $ w Polsce nie wolno bylo kupic w banku, a na wyjazd zagranice mozna bylo kupic ich 10 (slownie: dziesiec) jezeli mnie pamiec nie myli,nie masz zielonego pojecia o tamtych czasach i powtarzasz za endeckimi kulfonami bzdury, ktorych juz nikt rozumny sluchac nie chce.To ze sluzby tajne i ich funkcjonariusze chandlowali waluta to jest nawet smieszne, ja osobiscie mialem kolege, ktory mial wtedy 19 lat i tez byl "konikiem" pod bankiem i hotelem "VICTORIA " a $ kupowal od Szwedow ktorzy budowali Hotele w Wwie,na eSBeka byl troche za mlody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas W Polsacie też nie bezpośrednio IP: 217.98.20.* 29.09.08, 20:25 "Koncert pokażemy we wtorek, z dobowym opóźnieniem, ale w całości." - no, właśnie, czyli żadnej transmisji w Polsacie też NIE BĘDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Dziekuję 30.09.08, 00:05 Dziękuję Lechowi Wałęsie za wszystko, co zrobił dla nas, dla Polski. Dziekuję, że żyję w wolnym kraju i nawet za to, że wśród nas żyje multum głupców, którzy obnażają swoją głupotę. Właśnie dzięki wolności. Słowa. Dziękuję pani Ninie Terentiew, że zachowała się z klasą, której brakuje aparatczykom pisowskim w pistelewizji. Mam nadzieję,że pogarda,jaką mnie, podatnikowi, okazała tvpis, odmawiając możliwości oglądania tego Koncertu - wkrótce się skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TINA Wałęsa tylko w Polsacie IP: 195.117.154.* 30.09.08, 10:12 Decyzja telewizji publicznej to najlepszy dowód, że media są upolitycznione i należy to jak najszybciej zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioleczka Wałęsa tylko w Polsacie IP: *.chello.pl 30.09.08, 22:41 Jest mi wstyd za Polskich przedstwaicieli Państwa polskiego (szczególnie żeby było jasne snobistycznego Lecha Kaczyńskiego), że w tak ważnym dniu nie potrafią zejść ze sztucznego przez sibie stworzonego piedestału i oodać hołd, temu dzięki któremu POLSKA JEST WOLNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś