fuchs881 Dwa w jednym, czyli wielkie opery z "Gazetą" 15.02.09, 14:25 A jednak...zamawiając niemieckojęzyczne książki w Empiku -rzuciłam-o Wielkie Opery nie mam chyba po co pytać-a był to czwartek....pan z działu informacji podniósł sie i gdzieś pobiegł wracając z dwoma egzemplarzami .Wesele Figara leży już w domu przesłuchane i obejrzane ...żadnych usterek. Stanie na półce obok wykonania Wiedeńskich Filharmoników pod dyrekcją von Karajana/EMI/.Nader uprzejmy sprzedawca dodał,że dostaną także wcześniejsze 2 opery...zobaczymy...Wprawdzie wolałabym inny format wydania bo na półkach na CD nie mieści się to w żaden sposób ale w końcu -może nie jest to najważniejsze..Na wypadek gdyby jakiś zdesperowany znajomy chciał zdobycz wynieść przetransportowałam całość do iTunes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puławianin Dwa w jednym, czyli wielkie opery z "Gazetą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 16:06 To skandal, żeby ludzie biegali od kiosku do kiosku i szukali płyty. Po co wydawca tak sie reklamuje,pewnie zależy mu na zdenerwowaniu ludzi, żeby sobie pobiegal, to też sport. Część filmowa o słabej ostrości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Dębicy Dwa w jednym, czyli wielkie opery z "Gazetą" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.09, 08:51 Carmen znakomita! Traviata - paskudny obraz, widać zatrzymujące się klatki! Dość słaby obraz w Weselu Figara! Oby dalej było lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Dwa w jednym, czyli wielkie opery z "Gazetą" IP: 84.201.210.* 19.02.09, 11:05 Błędów technicznych u mnie nie ma, najnowszą płytę kupiłam, tylko nigdzie w Lublinie nie ma Carmen :/. Mówią w kioskach że wogóle nie dostali :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaktosia Dwa w jednym, czyli wielkie opery z "Gazetą" IP: *.subscribers.sferia.net 19.02.09, 22:19 witam wszystkich. Carmen - dodruk - mozna juz kupic w Agorze w Warszawie przy ul Czerskiej, tylko tyle, ze kosztuje 25,00 pln, a nie 9.99 - ale to moze juz drobiazg moja traviata tez sie zacina mam nadzieje, ze uznaja reklamacje?? pozdrawiam wielbicieli Opery :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: honey_93_16 Dwa w jednym, czyli wielkie opery z "Gazetą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 15:48 Tyle nasłuchałam się o tych usterkach, że teraz normalnie boję się o własne już kupione płyty, których jeszcze nie obejrzałam z powodu braku czasu. A tak na marginesie: to, że płyty CD są z 1955,to tylko lepiej! Przynajmniej można pomarzyć, że się cofa w czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
bj-k Reklamacja wadliwych płyt "Wielkie Opery" 24.02.09, 14:25 Witam, ja też mam wadliwą płytę z "Traviatą". Na początku ucieszyłam się z tej płytki bo z polskimi napisami nigdzie nie można kupić. Zachwyt minął, bo faktycznie jakość odtwarzania jest marna. Jest nadzieja na reklamację. Oto odpowiedź od Agory na moje pytanie o reklamację: "Reklamowany produkt (książka+płyta CD+płyta DVD) wraz z opisem przyczyny reklamacji prosimy odesłać jak najszybciej pocztą na adres: AGORA S.A. Dział Kolportażu ul. Czerska 8/10, 00-732 Warszawa z dopiskiem: Reklamacja Reklamacja rozpatrywana jest w ciągu 14 dni od daty otrzymania przesyłki z reklamowanym produktem. W przypadku uzasadnionej reklamacji, produkt uszkodzony zostanie wymieniony na pełnowartościowy i odesłany na podany adres zwrotny." Dla niedowiarków podaję link o sposobie składania reklamacji. Są tam numery kontaktowe i warto zapytać. kulturalnysklep.pl/FAQ.aspx?id=1 W II PR mówiono, że producent wyda nową płytę "Traviata". Oby tylko starczyło dla wszystkich. Życzę powodzenia zawiedzionym. Odpowiedz Link Zgłoś
oj-halino Dziś Halka 26.02.09, 08:04 Otworzyłam i skonstatowałam ze zdziwieniem, że jest to samo nagranie (Wrocław 2005) na DVD i na CD. Dlaczego?! Czy nie ma innych nagrań tej opery? A Carmen dodrukowano w dużych chyba ilościach, bo widzę ją w każdym mijanym kiosku. I jakoś już przestała budzić zainteresowanie zdenerwowanych melomanów, którzy jeszcze tak niedawno pragnęli ją posiąść, a nie mogli :-) Pauvre fille! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Dwa w jednym, czyli wielkie opery z "Gazetą" IP: *.lukman.pl 26.02.09, 15:53 Prawdziwy hit! Ale... Pierwsza część DVD - świetna jakość, piękna "Carmen" - tylko na zachętę. Następne - niestety nie - "Wesele Figara" i następne - to już porażka - jakość bardzo zła, nie do przyjęcia, obraz rozmazany (i nie jest to wina mojego sprzętu, pytałam znajomych - ich kopia jest też kiepska). Jeżeli następne numery będą na takim samym poziomie - niestety szkoda pięniędzy, w końcu nie małych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMK Dwa w jednym, czyli wielkie opery z "Gazetą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 22:13 Niestety miało być tak dobrze a wyszło jak zwykle. Spodziewałem się, że zawsze dostanę dwa różne wykonania jedno na CD, inne na DVD. Trochę dziwię się, ze dotyczy to polskiej opery. Chyba najtrudniej znależć dwa rózne przdstawienia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elka Dwa w jednym, czyli wielkie opery z "Gazetą"h zabi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 22:26 Ja mam na razie sześć pierwszych oper (bez halki) i wprost nie mogę doczekać się cyrulika sevillskiego! Nie miałam również czasu obejrzeć jeszce Lohengrina, ale na pewno to zrobię. A co do Wagnera (Mistrza opery!), to brakuje mi tu Walkirii (Brunhildy). Mam nadzieję, że gazeta wyborcza wypuści jakiś suplement. Halki na razie nie kupuję,bo podobno posiada współczesną interpretację. Nie cierpię takich zabiegów. Ogólnie uważam, że kolekcja jest w porządku, choć nie ukrywam, że mogłaby być lepsza. Ale co tam się będą oni wysilać,jak i tak ludzie kupią takie jakie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
lukaspsz Dwa w jednym, czyli wielkie opery z "Gazetą" 01.05.09, 23:14 Tylko ciekawe jak uzasadnili by spece z GW taki a nie inny wybór a)tytułów oper b)nagrań Głównie chodzi o pkt b - na 14 numerów kolekcji 11 nagrań highlightsów na CD to nagrania z lat 50...o ile można by znieść w tym stylu operę romantyczną, o tyle ostatni numer to szok...Handel w nagraniu z 1960 r., live, gdzie słychać tupanie i szelesty...czy chodzi o to by pójść po kosztachi wcisnąć ludziom słabej jakośći nagrania ale prawie za darmochę (niskie koszty praw autorskich)??? Fakt, Alcinę nagrywano rzadko, ale są nowsze nagrania...można było ew. dać inną operę Handla w nowszym nagraniu na CD...albo powtórzyć numer z Halki, choć tu byłyby duże protesty. Nie wierzę że nagrania na CD to najlepsze dostępne na rynku...o co chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś