mrb4 09.05.04, 06:21 Nowe miejsce na wątki o tematyce karpackiej: Wędrówki, przyroda, kultura, ale także dyskusje o roli Karpat i ich mieszkańców w zjednoczonej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: Karpaty w Europie 01.10.04, 08:56 Przecie tu w Zokopie cały cos o nik godomy! Hej! Mało Ci? Hehe...Ruscie go troske... Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mrb4 Re: Karpaty w Europie 04.10.04, 15:56 Tutaj raczej rozmawia się o Tatrach, podobnie jak na forum gorlickim rozmawia się w dużym stopniu o Beskidzie Niskim. A przecież Karpaty są pewną całością (kulturalną i przyrodniczą) i warto tę jedność podkreślić. A poza tym wyobrażam sobie trasy wycieczek łączące rozmaite części Karpat, na przykład z Gorców do Beskidu Sądeckiego albo z Zakopanego na Spisz. Gdzie jest zadekretowane, że jak się wybiera w Gorce, to już trzeba chodzić tylko po Gorcach? Pogranicza też są ciekawe. Tworząc forum "Karpaty w Europie" chodziło mi właśnie o takie całościowe spojrzenie na nasze góry. Gdy 1 maja wchodziliśmy do Unii Europejskiej postanowiłem uczcić ten fakt założeniem nowego forum. Miałem wówczas trzy jego koncepcje. Chciałem dyskutować o: miejscu "zwykłych ludzi" w jednoczącej się Europie (stąd jego pierwotna nazwa "Unia Obywateli Europy"), samodoskonaleniu, czy też rozwoju osobistym lub o Karpatach jako całości. Ostatecznie wybrałem ten ostatni temat, ale widzę, że faktycznie nie ma na niego zbyt dużego popytu. W takim razie chyba zmienię tematykę forum, muszę się jednak nad tym dokładniej zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś