IP: 212.244.29.* 16.11.04, 11:47
Witam,

Chciałam poczytać i zapytać sie o coś na forum o Zakopanem i widze, że jest
zdominowane przez osobnika o nazwie "Ciupazka". To dla mnie ktoś chory -
nadaje się do leczenia psychiatrcznego. Prawie każdy post rozpoczyna
Ciupazka i potem kilka razye sobie na niego odpowiada. Rozszczepienie
osobowości? Ja rozumiem potrzebę dzielenia się wszelkimi informacjami
proponuje stworzenie prywatnego forum Ciupazki (myślę, ze będzie popularny bo
Ciupazka ma przecież swoich odbiorców) W tej formie w jakiej jest teraz
forum - jest wg. mnie bezużyteczne. Nie mam nic przeciwko kuracji polegjącej
na wydalanie z siebie kolejnych postów w kosmos ale dlaczego akurat tu?

Na pewno naraże sie na bluzgi Ciupazki i niestety wątpię aby przestała
pisywać do siebie i sobie odpowiadać, bo ewidentnie do czegoś jest to jej
potrzebne. Pewnie za rok również forum zakopane będzie tworzyła jedna
obłąkana osoba :((

Czy możecie polecić mi jakieś forum o Zakopanem wolne od Ciupazki?

Parzenica

Obserwuj wątek
    • ciupazka Re: Parzenica 16.11.04, 12:04
      Tam ka pise parzenica, hehe....
      • jessyk Re: Parzenica 16.11.04, 19:05
        polecam parzenicy, żeby potrafiła coś wymyśleć oryginalnego i znależć
        odbiorców, tak jak to czyni ciupazka. Niech zobaczy, jak to jest na tym forum.
        Ciupazce przynajmniej się chce... informować o tym , co się na Podhalu dzieje.
        Załóż parzenico jakiś ciekawy temat, to podyskutujemy, zobaczymy, jak wiele
        masz do powiedzenia. pozdrawiam.
        • broneknotgelt Re: Parzenica 16.11.04, 20:48
          Sie zobocz tukej.Poprańców na forum GW nie brakuje.Zakopane jeszcze nie mo tak źle.
          • rita100 Re: Parzenica 16.11.04, 21:07
            mówią , ze świat jest piękny
            tylko go nie zuważamy

budujemy latami, a coś można zniszczyć jednym słowem

parzenica, żal mi ciebie, nie umiesz cieszyć sie zyciem, nawet więcej powiem -
            biedna jesteś !
            • Gość: kraut Re: Parzenica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:02
              Świat jest piękny i życie jest piękne ino ludziska czasem do...
              Ale w każdym jest troszku serduszka w naszy Parzenicy tyż..;;;ppp

Parzenica, parzenica
              Ale z ciebie złośnica!
              Czy Cie chłop
              Zapomniał pogłaskać
              bo nie jesteś już w łaskach?
              może życie mu obrzydziłaś
              bo się nadmiernie roztyłaś?
              A może zamiast śniadania
              Gazetę dajesz mu do czytania??
              Weź se z letka na strzimanie
              Uśmiechnij się do lustra
              I nie rżnij dupnom panie

Parzenica, zerka w lustro
              Uśmiech krzywy jej wychodzi
              Jeszcze raz wystąpi tutaj
              I nam wszystkim dołoży
              Potem wróci i padnie zmęczona....
              -no, terrraaaa im Q-wa dałam
              -czuję się odprężona........ ;;;ppp

• broneknotgeld Re: Parzenica 17.11.04, 18:51
            "Notgel-t" Ruda reklamuje
            Dyć przi niymu sztyns se czuje
            To tyż jakby "Parzenica"
            Przeca take same lica.
    • dialektolog Parzenica 16.11.04, 23:21
      Gość portalu: Parzenica napisał(a):

> Witam,
      >
      [...]

Ja też witam.
      Napisałabyś co? Nie śmieję się, ale parzenice to byłby ciekawy temat.
      • Gość: jessyk Re: Parzenica IP: *.bialy-dunajec.sdi.tpnet.pl 17.11.04, 18:03
        A parzenica śpi. Cekom na ciekawy wątek zaproponowany przez parzynice. Cekom i
        cekom...
    • Gość: Parzenica Re: Ciupazka IP: 212.244.29.* 18.11.04, 10:15
      Naprawdę nie mam nic przeciwko Ciupazce i gdybym mogła (miała czas)
      poczytałabym sobie wszystkie je posty. Chodzi o to, że forum się zrobiło
      jednostronne. ZA DUŻO jest jej wypowiedzi. Ona naprawdę się marnuje - o ile
      lepszy byłby poziom Tygodnika Podhalańskiego czy innej lokalnej a nawet
      małopolskiej gazety gdyby pracowała tam Ciupazka jako korespondent. A może
      radio? Ta swobodna gwara i tyle informacji. A może już pracuje w secji
      polonijnej TP w Chicago. Swoją droga każdy powinien tę chicagowską wkładkę w
      tygodniku zobaczyć – cudo. A Redaktor Sikora już się nudny zrobił. Ciupazka to
      skarb narodowy a już na pewno ludu (narodu) góralskiego.

Ale oczywiście macie racje - być może Ciupazka moze również pomóc w codziennym
      życiu zakopiańczyków i np. polecić adres dobrego lekarza ale, czy szkoły, albo
      gdzie coś kupić, albo gdzie się leczyć ... po tym natłoku pisania samej do
      siebie i odpowiadania samej sobie to ja już się o nic nie będę radzić na tym
      forum. Po prostu trochę podejrzane mi się to wydało (przynajmniej wizualnie).

Ale być może skrzywdziłam kogoś, kto ma dobre chęci informowania innych. Gdyby
      Ciupazka np. pracowała w ZUS albo innym urzędzie państwowym np. skarbowym i o
      wszystkich interesantów informowała jak na tym forum - mielibyśmy w małym palcu
      ustawy i ich interpretacje – szkoda ze cała para troche w gwizdek idzie chociaz
      jak widze ukonstytuował się Klub – no i dobrze – niech się ludzie gromadzą –
      jestem za społeczeństwem obywatelskim – tylko dlaczego akurat tutaj – może
      niech Ciupazka założy partię, albo stowarzyszenie. Wyboru już niedługo!

Aha, tym, którzy uważają, że tylko osoba brzydka, zezowata czy po prostu inna
      (a może niepełnosprawna?) może mieć takie uwagi jak ja – gratuluję
      uproszczonego poglądu na życie. Zakładam, że te osoby (rita) o sobie myślą że
      są „ładne” i ich emocje „pozytywne”. I z pewnością tak jest ;))

Pozdrawiam wszystkich pozytywnych.
      • ciupazka Re: Do "Parzenicy" słów kilka... 18.11.04, 10:34
        Zajmij sie sobą "Parzenico" i wara Ci do mnie i radzenia mnie, co ja mam
        robić , gdzie i kiedy! Ba , do jakich przygłupów partyjnych ja mam
        wstępować. Załóż sobie wątek, ale nie personalny i próbuj swoich sił na
        Forum. A możesz i o sobie tylko pisać, nic mi do tego! Możesz się i Ty
        wypowiadać na każdy temat, też nic mi do tego, i napewno nie bedę
        wymyślała Ci od psycholi. Ty się o mnie nie martw, martw się o siebie,
        najwyższy czas! Nudna jesteś jak flaki z olejem w tym, co tu podajesz.
        Nie będę Ci napewno przeszkadzać w Twojej pracy na Forum i proszę o to
        samo. Nie masz monopolu partyjnego. Skończył się. Jeden, jedyny,
        fałszywy , "słuszny". Hehe... Patrz wyszukiwarka: parzenica = zero,
        przepraszam = 2 . Hehe.
        Ciupazka - tylko rok 2004 - ponad 7000. Dogoń mnie, dogoń mnie, hehe...A
        popatrz jescze na 2002, 2003 i co "Parzenico" He? Koń jaki jest to sie
        widzi!
        Telo. Dop roboty nietoty!!!
        • w36 Re: Do "Parzenicy" słów kilka... 18.11.04, 20:21
          Jakże typowa Twoja odpowiedź, na temat dla Ciebie niewygodny. Potok wyzwisk,
          przepełnionych nienawiścią, do osoby krytykującej, w dużej mierze słusznie,
          Twoje poczynania na forum. To samo jeśli chodzi o krytykę Twego idola Bronka.

A napisałaś niedawno pewną mądrą rzecz (co prawda nie na temat), o potrzebie
          nauki publicznego dyskutowania przez młodsze pokolenie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=17707751&a=17709304
          i co ? Sprawa Ciebie akurat nie dotyczy. Liczysz się tylko Ty, i Twoja korzyść
          a Zakopane to jedynie pretekst, bo Ty rozkręciłaś forum, a tacy jak parzenica,
          nie okazują Ci wdzięczności i uwielbienia, co tak strasznie lubisz.
          Przecież zarówno Ty i Bronek, mogli byście bez żadnego problemu założyć forum
          prywatne i odnieść sukces. Nie ma w tym przecież nic niedorzecznego, jak ty
          próbujesz wmawiać. Twoje forum mogło by się nazywać TWA Zakopane, co najlepiej
          by tłumaczyło charakter Twych działań, lecz oczywiście to była by już wyłącznie
          Twoja suwerenna sprawa.
          Co do postu parzenicy, z jedną sprawą się nie zgodzę, mianowicie co do
          posądzenia Cię o chorobę. Jest inne bardziej racjonalne wytłumaczenie takich
          zachowań jak Twoje czy Bronka, co właściwie jest mniej korzystne bo zakłada
          całkowitą odpowiedziałność za swoje czyny.

Dzięki z góry za odpowiedź, bo już ją znam na pamięć :)
        • broneknotgeld Re: Do "Parzenicy" słów kilka... 18.11.04, 21:02
          Ło w36

Na inkszo śpiywka już niy stać go
          Ciyngym tak nudzi - wiela to zno.
          • w36 Re: Do "Parzenicy" słów kilka... 18.11.04, 21:11
            No i Ty Bronek do kompletu. Ten sam problem, tyle że w większej skali.
            • ciupazka Re: Do w 36 słów kilka... 18.11.04, 21:43
              Ni mos sie z kim wadzić na Forumie w Rudzie, to tutok Cie przywioło z tom
              dzisiyjsom dujawicom, he?
              Podejrzewom , ze ta "Parzynica" to Ty, bo to w Twoim stylu. Jee, przecie
              jo ani "Parzenicy" , ani Tobie, ani hepcia, ani nikogo stąd nie wyzyne, bo
              przecie to forum N A S E , syćkik N O S, hale kie kufke na mojyj
              rodnyj ziymecce o ftoryj nie zabocyłak jesce i śpiywom se jako umiym, to
              przecie nie zdzierze zodnego "dziada sakramenckiego", ftory bee uwłocoł
              mojyj góralskiyj godności, ani zawodowej, bo to nie miyjsce tutok, ani tu i
              teroz, ani tam u Wos , ka byk do reśty nie była. Jo do Wos grzecnie, a
              Wy jak pyrtki kundlowate ujodocie i nie ino do Bronka tam, ba jesce
              zeście rzyciska i kufiska przenieśli na F. Zokopane.

Jeee, ki pieron to zdzierzy. Przecie razym mozno fajnie współpracować i
              tam i tu. Przestońcie sie pokazywać od tyj nieciekawyj strony. Nic inksego
              nie umiycie, he? To tutok dlo Wos miyjsca nie bedzie i juz.

Zokopane jest wizytówkom Podhola i wyprosom sobie , jako ta , ftoro sie tu
              ukociyła i dlo niego robi, to co robi. Wyprosom se, cobyście pluli na mnie
              i naskik ludzi a i tyk, ftorzy kie wlezom na Forum, to fcom odpocąć ,
              a nie kormić sie wątpliwyj jakości postami, wątkami, pisanymi przez
              takik, jako Wy.
              Przykro mi, ze o tym muse Wom przybacować nie piyrsy roz, hale to juz
              moze i zboczenie zawodowe belfra. Piyknie pytom do rzecy, a nie od
              rzecy . I tu i teroz. Spokój na Forum!!! I dalyj zaprosom do współpracy, a
              nie do ujadacki, haj!
              Telo.Pozdr.
              • Gość: kraut Re Tak se myśla...A co, Ty, na to W6x6?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:42

Jo, Ciupażka, czytum łod dwók roków
                Górolskijgo żem sia nałuczył nimało
                I sia ciesza, że sum take Dziewuchy
                Co niii muszom ale jim sie kciało...

Mundry Panoczku - W 6x6...
                Pod rygor i przepisy ‘dobrowolność’
                wziąć chcesz?
                Według sztampy i ogółu zdania
                poczytujesz za słuszne
                Twoje osądzania....?
                Od wieków ‘chór ludu’ mówi
                że nie „mędrca szkiełko”
                i „uczony” rozum
                sercem i duszą Człowieka dowodzą...
                Zatem zostaw w pokoju,
                wolność i swobodę wypowiedzi!
                Nie krzyw się na Ludzi
                którym nie krytyka
                a szacunek się należy!

To, chyba, jakaś nowomoda na negowanie wszystkiego co, "trąci" normalnością?
                Czyżby w tym szalonym swiecie prostota kojarzyła sie z prostactwem, a może
                faktycznie, matury są za łatwe???

• w36 Re: Re Tak se myśla...A co, Ty, na to W6x6?? 19.11.04, 05:32
                  Witaj kraut.
                  Po krótce Ci wytłumacze w czym rzecz, bo zareagowałeś dość emocjonalnie.
                  Wasze forum nie jest właściwym przedmiotem mojego zainteresowania. Nawiązałem do
                  postu parzenicy, bo w tym co on pisze są pewne racje i je popieram, ale z innego
                  powodu mam z Ciupazką na pieńku.

Chodzi mianowicie o wspieranie przez nią działalności bronkanotgelda na f. Ruda
                  Śląska, której jestem mieszkańcem. Ciupazka przychodzi na nasze forum i ustawia
                  nas jak ma te forum wyglądać, a zauważ odwrotna sytuacja spotyka się z jej
                  ostrym protestem. Postępując tak jak ona powinienem teoretycznie w takich
                  sytuacjach obrzucić ją takimi soczystymi wiązankami jakie tam u nas puszcza, i
                  kierując się jej tu logiką, ingerując jakby nie było w nieswoje sprawy.

A co do sprawy naszego forum, toczy się od przeszło roku, a w skrócie polega na
                  tym że w/w zawłaszczył nasze forum miejskie wyłącznie na potrzeby publikowania
                  swojej twórczości, prowadząc również inne działania prowadzące do eliminacji
                  wątków jego nie dotyczących. Chodzi o to że grono osób z naszego miasta chciało
                  by również dyskutować o miejscowych sprawach na forum będącym z założenia
                  przeznaczonym do tego celu. W tej sprawie były również liczne upomnienia i
                  konkretne opinie adminów GW, bo działalność bronka znacznie wykraczała poza tą
                  tematykę, uniemożliwiając innym normalne korzystanie z forum. Zresztą to tylko
                  zarys problemu.

A przecież założenie prywatnego forum trwa chwilę i tu w portalu jest dużo
                  takich forów odnoszących sukcesy, cieszacych się dużą popularnością i
                  przynoszącym ich założycielom dużą satysfakcję. Jestem pewny że jeśli, załóżmy,
                  pojawił by się taki n.p. f. klub Ciupazki, to ruch był by nie mniejszy jak na
                  Zakopanym, a co ważne część mieszkańców Waszego miasta była by bardzo zadowolona
                  z takiej możliwości wyboru, czy to typowych spraw Zakopanego jako miasta, czy
                  takich klimatów jakie lubi Ciupazka, i grono jej sympatyków, Ciebie wliczając.
                  Na takich forach jak n.p. kuchnia, auto-moto, komputery i wiele innych, sprawa
                  trzymania się w miarę tematu danego forum jest traktowana jako coś naturalnego,
                  więc dlaczego nie może być tak na forach miejskich?
                  Zapewniam Cię równocześnie, że nie chodzi w tej sprawie, w żadnym wypadku o
                  jakieś ograniczanie wolności wypowiedzi, przesladowanie gwary, poezji,
                  wyrzucanie kogoś, czy coś w tym stylu, jak to wyżej przedstawiasz, a tylko o
                  pewne zrozumienie i wyrozumiałość dla innych nie będących akurat takimi jak Ty
                  miłośnikami Ciupazki czy bronkanotgelda (a są tacy i co zrobić?). Tym bardziej
                  że są możliwości organizowania dyskusji na forach GW, by uniknąć takich konfliktów.
                  • Gość: kraut Re: Re Tak se myśla...A co, Ty, na to W6x6?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 21:59
                    Witaj W36!
                    Napisałeś: "pewne zrozumienie i wyrozumiałość dla innych nie będących akurat
                    takimi jak Ty
                    miłośnikami Ciupazki czy bronkanotgelda (a są tacy i co zrobić?)."

Otóż, nie jestem miłośnikiem Ciupażki ani Bronka, znam ich o ile można
                    powiedzieć o znaniu, z ich działalności na Ich forach. Jestem "przechodniem",
                    obserwatorem - czytaczem. Według mnie zasługują na uznanie za trud jaki sobie
                    zadają, pisząc dla swoich miast. Nieprawdą jest, ze nie można się dowiedzieć
                    co się dzieje np. w Zakopanem czy też w Rudzie Śl., ja się sporo
                    dowiedziałem.Poza tym to Liderzy swoich forów! Oprócz Ciupażki piszą przecie tu
                    inni, tworząc sympatyczne Towarzystwo, a więc? Gdzie tu widzisz problem? Ja nie
                    widzę. W każdej chwili możesz "otworzyć" swój wątek i czekać na chętnych do
                    rozmowy, przecież to takie proste. Z resztą nie chcę brać udziału w
                    Waszych "rozmowach", nie dotyczą mnie, jednak nie chcę pozostawać obojętnym na
                    pewną niesprawiedliwość, jaka dotyka Ciupażkę, a szczególnie Bronka. Ja tez
                    należę do ludzi zakręconych, mam nadzieję, że pozytywnie? To chyba tyle?!

Pozdrawiam
                    kraut

• w36 Re: Re Tak se myśla...A co, Ty, na to W6x6?? 20.11.04, 03:12
                      Gość portalu: kraut napisał(a):

> Według mnie zasługują na uznanie za trud jaki sobie
                      > zadają, pisząc dla swoich miast. Nieprawdą jest, ze nie można się dowiedzieć
                      > co się dzieje np. w Zakopanem czy też w Rudzie Śl., ja się sporo
                      > dowiedziałem.

Tu bym się nie zgodził. Szczególnie jeśli chodzi o Bronka. Nie jest to pisanie
                      dla miasta, jak to przedstawiasz, a wyłącznie dla swoich celów i swojej kariery
                      politycznej w jego akurat przypadku, i jak to ujeła Ciupazka: by go ktoś
                      zauważył. I do tego bezustanne żadanie wdzięczności i hołdów. No więc co tu
                      podziwiać. Nawet jeśli wziąść pod uwagę wartość prezentowanej w ten sposób
                      twórczości, to uwzględniając cały kontekst, są po prostu typowe działania
                      antyspołeczne, porównywalne n.p. z graficiarzami.

> W każdej chwili możesz "otworzyć" swój wątek i czekać na chętnych do
                      > rozmowy, przecież to takie proste.

Niestety w przypadku f.Ruda Śl., Bronek potrafi za pomocą bzdurnych dopisków
                      podnosić tygodniowo ponad setkę starych wątków, do tego dochodzą jego stałe
                      monologi, kopiowane często między forami. Więc nie mów że to proste.
    • Gość: Ixi Re: Ciupazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:39
      Ciupazka jest szurnięta po prostu, życie spędza na rozmowach ze sobą. Zjadła
      wszystkie rozumy, każdego poucza, wrzuca swoje mądrości do wszystkich wątków.
      Wszedłem na to forum, bo chciałem poczytać, co tam w Zakopcu, a tu tylko
      Ciupazka i Ciupazka. Bosh!
      • Gość: ixi Re: Ciupazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:58
        no i gdyby nie ona to widziałbys tylko biała plamę
        • ciupazka Re: Ciupazka 19.11.04, 18:42
          Hehe.... Dobrze ze ni mos bielma na ocyskak i ześ to uwidziała, hehe... Choć
          telo dobrze. nie beecie telo mędrkować.
          Telo.Pozdr.
        • ciupazka Re: Ciupazka 19.11.04, 19:53
          Gość portalu: ixi napisał(a):

> no i gdyby nie ona to widziałbys tylko biała plamę

Przesodzos, jak syćka, bo ino 1/3 mom tego co tutok jest, hehe... Nei co?
          Zaś Ci sie nie widzi, he? Pis i Ty! Psiokrewecno psiokrew! I Ty pis. Pokoz
          co umies, pomóz "biydoku bury" na tym Forum, a nie wydziwioj. Kufecke
          nie śtuka otwiyrać, trza cosi z sobie dać tu i teroz kieś wloz, to
          pis!!! Ftoz Ci broni , tyz bees szurnięty, hehe... Dzięki za otwarcie
          kufki! Telo. Pozdr.
          • kinky5 Re: Ciupazka 20.11.04, 04:52
            problem Droga Ciupazko polega na tym ze tu o jakosc a nie o ilosc chodzi.....
            I coz ze masz posty idace w tysiacach skoro przecietnego czlowieka Twoja dominacja po prostu
            przytlacza......
            Prowadzisz monolog liryczny?
            a Parzenica Ci bardzo ladnie odpisala to ja zmieszalas z blotem.....sloma z kierpcow ci wychodzi.
            Za co? Bo ktos w koncu powiedzial prawde???
            A tak notabene nie jedna masz patent na Zakopane- jest NAS tam okolo 35tys ludzi!!!
            Moze to wlasnie pomysl dla Ciebie- zaloz sobie swoje prywatne forum- podaje przykladowy tutul
            ci..ska do ciupaski... czy cos takiego.
            • broneknotgeld Re: Ciupazka 20.11.04, 11:51
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8277689&v=2&s=0
              • Gość: ixi Re: Ciupazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 11:59
                mam pytanie -dlaczego jest taki atak na ciupazkę ?
                atakujecie ja , a pózniej mówicie , że się zle broni ;)))))
                Forum Zakopane jest wolnym forum , może pisać kto chce i jak chce, ale zaczynać
                od ataków to tylko zle świadczy o intencji atakujących

• ciupazka Re: Do Wos nieftoryk... dwa słowa. 20.11.04, 13:12
                  W złom godzine spotkaliście
                  babe starowine
                  I godocie: my po tropie
                  zabier babo swoje stopy,
                  ciupazko babo-starusko!

A jo głucho, robie swoje,
                  I wcale sie Wos nie boje,
                  do tego jako stary dzbonek głucho,
                  bo słyse ino na jedno ucho, hehe...

Teloście mocni?
                  Jo choć starso to mocniyjso.
                  Fto nie wierzy, niek nie wierzy,
                  nie wiym , cy bocycie , ze święty Jerzy
                  nojpiyrsy osunon sie słaby z rycerzy
                  przy staryj babie, hehe...
                  A jo Wom godom ino telo : W I T O J C I E !!!
                  I pytom piyknie : moje "kundle" nie ujodojcie! Hehe...
            • ciupazka Re: Ciupazka 20.11.04, 13:26
              kinky5 napisała:

> problem Droga Ciupazko polega na tym ze tu o jakosc a nie o ilosc chodzi.....
              > I coz ze masz posty idace w tysiacach skoro przecietnego czlowieka Twoja
              domina
              > cja po prostu
              > przytlacza......
              > Prowadzisz monolog liryczny?

The same to You! Fuck You!
              > a Parzenica Ci bardzo ladnie odpisala to ja zmieszalas z blotem.....sloma z
              kie
              > rpcow ci wychodzi.
              > Za co? Bo ktos w koncu powiedzial prawde???
              > A tak notabene nie jedna masz patent na Zakopane- jest NAS tam okolo 35tys
              ludz
              > i!!!
              > Moze to wlasnie pomysl dla Ciebie- zaloz sobie swoje prywatne forum- podaje
              prz
              > ykladowy tutul
              > ci..ska do ciupaski... czy cos takiego.
              • kinky5 Re: Ciupazka 21.11.04, 07:25
                no wlasnie...posypaly sie fuck you.Szkoda ze zabraklo Ci odwagi napisac to po polsku.
                Przykro ze wystawiasz takie swiadectwo o nas Zakopianczykach.
                A teraz do wszystkich innych ludzi:
                Nie kazdy jest tak niskiej kultury jak podpisujaca sie jako Ciupaska (sluszny nick) osoba+ jej psy
                (nieznane pochodzenie).
                Pozdrawiam serdecznie Ciupaske i kupli
                niewzruszona
                Kinky..... ;-)
            • Gość: gość Re: Do kinky5 IP: 81.219.67.* 20.11.04, 15:53
              kinky5 napisała:....."sloma z kierpcow ci wychodzi.
              Za co? Bo ktos w koncu powiedzial prawde???"

Twoja kinky5 prowda, to g... prowda. Tyla.
              • w36 Re: Do kinky5 20.11.04, 17:09
                Gość portalu: gość napisał(a):

> kinky5 napisała:....."sloma z kierpcow ci wychodzi.
                > Za co? Bo ktos w koncu powiedzial prawde???"
                >
                > Twoja kinky5 prowda, to g... prowda. Tyla.

Czy jednak nie ma w tym racji co pisze kinky5? Przecież Ciupazka dyskutuje tu na
                różne tematy w miarę kulturalnie, ale jeśli coś jest nie po jej myśli to już
                kultura się kończy, nazywa swoich oponentów kundlami, mówi: wara wam ode mnie,
                mówi o biciu po twarzy i setki innych wymyślnych inwektyw.
                I co z tego że używa przy tym gwary?

Czy używanie gwary, zwalnia z przestrzegania zasad kultury? Czy taki jest
                wizerunek prawdziwego Zakopiańczyka, jaki usilnie kreuje Ciupazka?
                • ciupazka Re: Do w 36 20.11.04, 17:22
                  Zajmij się Rudą Śląską, teraz coraz bardziej widać , że masz
                  problemy... sam ze sobą. Ja naprawdę nie potrzebuję ani reklamy, ani
                  uwag, ani obrony, przepraszam i Ciebie, że Ci uwagi czasami czynię.
                  Moje pytanie do Ciebie brzmi:
                  do czego zmierzasz?
                  O co Ci naprawdę w 36 chodzi w Rudzie i u nas?

Najbardziej Cię drażni , że piszemy? Ze gwarą piszemy? Że o wszystkim
                  piszemy? Dołącz do nas! Załóż wątek, jak Ci doradzano i pociągniemy,
                  Nie wyszukuj sobie problemów , których naprawdę nie ma. Ja nie chcę być
                  Twoim problemem i pokaż Ty , że nie jestem! O key?
                  Telo.Pozdr.
                  • rita100 Re: dajmy już temu spokoj :) 21.11.04, 21:25
                    ooo, dajcie temu spokój, jakiś dziwny wysyp flustratów na wszystkich prawie
                    forach. Ludzi krytykujących, ludzi , którym wszysto żle, ludzi , którzy
                    poszukują dziury w całym, a nie widzą błedów u siebie.
                    Ludzi, którzy uważają, że forum miastowe należy do ludzi tylko z tego miasta i
                    należy rozmawiać tylko i wyłącznie o tym mieście - reszta wynocha !
                    Co za błedna teoria, co za egoizm. Jaki brak poszanowania do innego punktu
                    widzenia, jaka małostkowość, jakie zamykanie się w sobie. Nie chce mi się
                    wierzyć byśmy się zaczynali dzielić na swoich i obcych. To zauważam prawie na
                    wszystkich forach.
                    Dochodzi już do takich anomalii , że wkraczają moderatorzy, którzy mają czuwać
                    i rozpatrywać , czy ten watek usunąć czy nie. Wykazujemy brak tolerancji dla
                    innych. Wymazywać można wulgarne slowa obrażające człowieka, a nie temat, który
                    sobie ktoś włoży w poszuliwaniu dyskutanta.
                    Wracając do tematu ciupazi - gdyby nie ona, na to forum nikt by nie zaglądał,
                    sama prowadzi je poruszając wszystkie tematy, nie zamyka sie dla otoczenia
                    wręcz przeciwnie energicznie dyskutuje i do tego parzenico masz pretensje ?
                    Zacznij bardziej współpracować niż narzekać, a zobaczysz, ze życie jest piękne.
                    PARZENICA - mam nadzieje, że to żart z piękną ritą, bo w niku rity jest zdanie -
                    najważniejsze jest niewidoczne, czyli serce, następna zasada to nie krzywdzić,
                    a jeszcze dodatkowa, że człowiek "inny" to ja także ;)))))))

Gdzie są piękne zdjęcia Tatr ?

góry, moje góry
                    ciupazko, gdzieś mi zginął link z górami :)
                    sama musze się wzmocnić ;))))
                    • ciupazka Re: dajmy już temu spokoj :) 21.11.04, 23:09
                      A dlo przybocynio netykieta, bo chyba syćka o niyj zabocyli, hehe..

Netykieta

Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie
                      a więc i na Forum Gazeta.pl.

Jak pisać:

Pisz zwięźle i na temat.
                      Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj
                      wyszukiwarki.
                      Postaraj się, by tytuł wątku, który zakładasz był czytelny i zrozumiały.
                      Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nigdy
                      nie cytuj sygnaturek (podpisów)!
                      Jeśli zadajesz komuś pytanie, sformułuj je precyzyjnie.

Czego unikać:

Nie przeklinaj.
                      Nie podszywaj się pod innych.
                      Nie publikuj ogłoszeń ani reklam! Do ich publikacji służą serwisy ogłoszeniowe
                      lub wyznaczone fora.
                      Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach.
                      Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.
                      Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub
                      podać link z odpowiednim komentarzem.
                      Nie pisz WIELKIMI literami - w Internecie oznacza to, że krzyczysz. Nie
                      nadużywaj także wykrzykników. Jeśli chcesz wyróżnić jakieś słowo lub zdanie,
                      możesz użyć *gwiazdek* lub _podkreślenia_

Poza tym:

Ignoruj trolle - użytkowników, których jedynym celem jest dokuczanie i
                      krytykowanie. Twoje odpowiedzi na ich posty tylko ich zachęcą do dalszej
                      działalności. Wystarczy, że zgłosisz ich działalność administracji.
                      Uważaj z humorem i ironią! Mogą być niezrozumiałe albo obraźliwe. Możesz
                      używać "smileyów", czyli symboli oznaczających uczucia. Odczytuj je
                      przechylając głowę w lewo - uśmiech możesz przekazać jako :-) a "z
                      przymrużeniem oka" jako ;-)
                      Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną wymianę poglądów, kontynuuj ją poza
                      forum.
                      Twoja sygnaturka (podpis), powinna mieć co najwyżej cztery linie. Może
                      zawierać np. imię i nazwisko lub pseudonim, adres e-mail, link do strony,
                      ulubiony cytat.
                      Do testów i innych ćwiczeń z klawiatura służy wyłącznie forum testowe.
                      Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres
                      prywatny. Staraj się doradzać innym, a nie wyśmiewać ich - każdy był kiedyś
                      początkujący!

Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi naruszające Netykietę mogą być usuwane.

.
                      • w36 Re: dajmy już temu spokoj :) 22.11.04, 05:34
                        Ciupazko, wybacz może to co powiem, ale zaznaczam, nie chcę by to było punktem
                        wyjścia do jakieś znowu awantury. Zacytowałaś netetykietę, ale myślę że nie
                        przeczytałaś dokładnie co tam jest napisane, szczególnie:

> Pisz zwięźle i na temat.

> Nie przeklinaj.
                        ;)

> Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach.
                        (palenie trawy ;) )

> Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną wymianę poglądów, kontynuuj ją poza
                        > forum.

> Nie publikuj wątków niezgodnych z tematyką danego forum.

Te ostatnie zdanie właśnie jest najważniejsze dla całego tego konfliktu.
                        Czy takie wątki jak n.p. :

"..Juszczenko zwycięzcą!..."
                        " Co to z tym dularym robiom?"
                        "Czy Waldek Milewicz przesadzal?"
                        "A jak nasi rzadzą....poza granicą...Polski"
                        "Pedofilia..."
                        "Edukacja obywatelska młodzieży"
                        "Cyber slacking - skąd jo to znom?"
                        "Typujemy na premiera?! Rokita czy Lepper?"
                        "A mury runą, runą..." [^] - autor nie żyje.."
                        "Czy Polska jest przygotowana na ...."
                        "SLD-UP-PSL - kryształ spodł ..."
                        "....jak tyn problem zdzierzyć?...."
                        "...Czy USA zlikwidują wizy dla Polaków ???..."

i wiele, wiele innych podobnych (Twego autorstwa), jest choćby w przybliżeniu
                        zgodne z tematem forum miejskiego Zakopane ?

Przecież większość z tych tematów równolegle jest omawiana n.p. na f.Aktualności
                        czy wielu pokrewnych, gdzie dokładnie pasują do ich tematów. Ja nie krytykuję
                        treści tych wątków, czy ich potrzeby i domyślam że chodzi Ci po prostu o
                        omawianie bieżących, czy w inny sposób ważnych dla Ciebie tematów, w gronie
                        znajomych czy przyjaciół, a z pewnych względów nie odpowiadają Ci te fora, które
                        tu wymieniłem. Tylko czemu zajmować takimi tematami forum, gdzie można by się
                        spodziewać, powinno być głównie to co dotyczy miasta Zakopane, czy okolic, skoro
                        nie ma tu na portalu żadnych przeszkód by utworzyć osobne forum w tym celu.

Wiele osób tak zrobiło, ustaliło formułę, skupiło wokół niej grono sympatyków i
                        odnieśli sukces.
                        Przykładowo:
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11971
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11207
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21821
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21821
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12233

a nawet to :))
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20430
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19034

a forum miejskie też potrafi być na temat jak n.p.:
                        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=62
                        .
                        Myślę że warto, to przemyśleć na spokojnie, a nie tworzyć sytuacje rodzącą
                        niepotrzebne konflikty, których można by uniknąć.

Co do Twojego ostatniego postu do mnie, to zaskoczył mnie (mile) odmienny niż
                        zawsze styl Twojej wypowiedzi i doceniam to. Masz rację, w istocie chodzi mi
                        wyłącznie o f.RŚ, o to co się tam dzieje, lecz jest Twój niestety aktywny wkład
                        w tą sytuację, stad właściwie moja tu obecność. A co do gwary, to oczywiście nic
                        nie mam przeciwko (oprócz oczywiście wyzwisk pod moim adresem). Ale też nie
                        jestem zwolennikiem by sprawę gwary traktować instrumentalnie, jako
                        populistyczny argument w dyskusjach, jak to się niestety często zdarza.

• Gość: wołodia Re: dajmy już temu spokoj :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:12
                          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=62
                          na tym ciupazka sie nie ma szans przebić,to nie dla niej
                          dla pocieszenia-nawet ciupazki pochodzące z poronina nie są wiecznie żywe,choć
                          kiedys takie teorie głoszono
                          • Gość: ixi Re: dobrze, że jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:22
                            ciupazko
                            jest tak ślisko, tak zimno, że wpadłam do was na watrę
                            • Gość: Ciupazka Re: dobrze, że jesteś IP: *.it-net.pl 22.11.04, 09:55
                              Wybacz, że nie przyznam Ci racji, moje środowisko wymaga kształcenia.
                              A moje środowisko, które bardzo dobrze znam - to Podhale. Ja nie mam
                              klapek na oczach, nauki pobierałam dość długo i swojyj ziymecce
                              zwracam to, co mi dała i tak, jak umiem.
                              Widzę bardzo dobrze zarówno to , co się u nas dzieje, jak i potrzeby
                              tego środowiska też. Poza tym z całej Polski ludzie do nas przyjeżdżają
                              i podobno nasze F.Z. czytają z zaciekawieniem. Jest jeszcze drugie
                              Forum Miejskie (turystyczne, Zakopane on line), gdzie sprawy szczegółowe
                              dotyczące spraw turystyki i nie tylko są także szeroko komentowane.
                              Widziałeś je chociaż?
                              Bardzo proszę nie pouczaj mnie, starej wygi w kształceniu i wychowywaniu
                              młodzieży . Mam dobre rozeznanie, co szwankuje w szkołach, co jest tabu .
                              Będąc autorem wątków ponoszę odpowiedzialność za to, co piszę, również
                              wszyscy inni , którzy się włączyli, dziękując im za to , że widzą
                              podobnie jak ja te same problemy , czy inaczej w mieścinach ,
                              miasteczkach, ba, dużych w miastach. Pewne tematy trzeba wałkować. Nie
                              przyznam Ci racji niestety. Przejrzyj sobie wszystkie Fora i sam
                              zobaczysz, że tmaty z aktualności i inne są także powielane i wałkowane
                              w dyskusjach. I tak ma być, zeby pewien skutek w edukacji osiągnąć.
                              Radze Ci zajmij się Rudą , bo naprawdę nic tam nie robicie, poza Bronkiem,
                              który swoja misję pełni , a że fraszkowo i godkom, to chwała mu za to! Nie
                              Tobie To oceniać, albo jesteś za młody, albo naprawdę chcesz mieć
                              klapki na oczach. Twój wybór w tym przypadku.
                              A wiesz ilu Ukraińców u nas pracuje? I co sądzisz ,że wątek , o którym
                              wspomniałeś był nie na miejscu? Mylisz się. Im to było bardzo
                              potrzebne, gdzie by nie byli, po prostu p o p a r c i e !!! Szkoda mi
                              czasu na rozwijanie tematów związanych z innymi wymienionymi wątkami. Jesteś w
                              błędzie - krótko powiem - jesteś w błędzie!

Utwórz sobie sam Forum prywatne i zobacz sam , kto z takim jak Ty będzie
                              dyskutował. Nie masz prawa mnie dyktować co ja mam robić i na którym
                              Forum. Skończył się czas "jedynej słusznej drogi", ale widzę , że Ty
                              dalej nią kroczysz, hehe... Szczęśliwej drogi ...? Nie! Już czas na
                              zmianę! Chcesz klapki na oczach mieć - Twój wybór. Ramek na wszytko na
                              Forum nam , ani innym na treść ani klapek na oczy nie nałożysz! Po
                              prostu my jesteśmy z innej gliny, ślebodni, dobrze wiemy co cacy, a co
                              be i nikt nas nie będzie pouczał . My możemy takich jak Ty wiele
                              nauczyć. Czytając nas, też się uczysz!!! Otwieraj tylko szeroko
                              oczy!!! I przestań wydziwiać i niestety ośmieszać się tym , co piszesz
                              tu i w Rudzie. Regulamin Forum, Netetykiete, co to Spam dobrze znam .
                              Powiem Tak: W zasadzie nie ma na żadnym Forum takiego, który by to
                              wszystko przestrzegał i był w stanie przestrzegać, owszem, wtedy , gdy nie
                              będzie nic pisał.... Wtedy byłoby dobrze, hę? I to czynicie na F, Rudy
                              Śląskiej? Nie da się w ramki wszystkiego ująć.
                              A Ty nie spamujesz? Który raz to samo w "koło Macieju" piszesz? Nie masz
                              z kim tam dyskutować, to tu się przeniosłeś ? Skończ już te pouczania
                              wszystkich, bo nikt Ci jak narazie nie przyznaje racji, niestety... ani
                              na FoF , ani tu! Ani w Rudzie!. Hej!

p.s. Tematy, które wymieniłeś, są bardzo ważne na Podhalu i warto o nich
                              pisać. Każdy po kolei! Mamy narkomanię, masmy zboczenia( turyści je
                              przywożą), mamy artystów, mamy Wyższe Uczelnie, momy dulary, hehe..., momy
                              partie kanapowe, hehe, momy mafie momy sąsiadów, i Irak sie nom w pas
                              kłanio i inkse rzecy, Dość syćkiego momy. I nie Tobie oceniać mnie, i to
                              co i kie nom na sercu lezy. Haj!

Macie II Forum w Rudzie i co??? Rozwinęliście skrzydełka? Pozwolisz , ze
                              na ten temat zamilknę. Szczęść WAm Boze. Bronek Tworzy i wszyscy toi już
                              zrozumieli, tylko nie Wy. I kto tu załosny? Zajmijcie się swoim forum
                              R.Śl. On ma swoje i dajcie sobie spokój z walką , której nigdy nie
                              wygracie. Poezja jest ponad! Trzeba to uszanować. Powinniście być
                              dumni.,. że Ruda ma twórcę fraszek . Ja do Was rzadziutko zaglądam, a
                              Bronkowi dziękuję, że nasze Forum wspiera i dzięki niemu mamy tu
                              wspaniałą atmosferę. Chcesz tu do nas sobie zaglądać i uczestniczyć w
                              dyskusji? Bardzo dobrze, ale z nami tu nie wygrasz i nie narzucisz swojej
                              filozofii trącącej brakiem demokracji w sposobie myślenia i patrzenia , na
                              obcy zresztą Ci nie tylko naski świat.
                              Telo.Pozdr.
                              • hepik1 Re: dobrze, że jesteś 22.11.04, 17:29
                                My,wy...-ciupazka ,trolejbus cie potrącił ,że taki odjazd przeżywasz?;)
                                • ciupazka Re: my, wy, oni, one...n/tx. 22.11.04, 17:52
                                  Powyżywajcie się.
                          • ciupazka Re: A Ty wołodia nie Ukrainie? 22.11.04, 10:11
                            Lepiej w Zakopie? Nie dziwota, tylko bierzcie z nas przyklad, a nie z
                            ziem na naszej granicy wschodniej, hehe...
                            Telo. Pozdr. I trzymom kciuki.
                            • broneknotgeld Re: A Ty wołodia nie Ukrainie? 22.11.04, 18:18
                              Hehe - Ciupazko

Zowdy to godom - Forum to zdrzadło
                              Zaś poru istnych tu na to "wpadło"
                              Choć możno czeba zoglondać z bliska
                              By ślyp łoboczyć - wiysz - bazyliszka

Rita tak samo tukej to widzi
                              I tom łostudom ździybko se brzidzi
                              Bo sie kajś traci tolerancyjo
                              No i zarozki "wielko" mecyjo.
                              • hepik1 Re: A Ty wołodia nie Ukrainie? 22.11.04, 20:20
                                Ja tam obrzydliwy nie jestem ale dźwigac sie dżwiga:

• Ślonsko polityka (97) broneknotgeld
                                22.11.04, 19:31
                                • Dlo gości (105) broneknotgeld
                                22.11.04, 19:20
                                • Ło Warmii i Mazurach (57) broneknotgeld
                                22.11.04, 19:11
                                • Ślonske ksionżki (41) broneknotgeld
                                22.11.04, 19:05
                                • "Obiektyw Elsatu" (5) broneknotgeld
                                22.11.04, 18:41
                                • Kto na prezydynta RP? (33) broneknotgeld
                                22.11.04, 18:38
                                • "Bodzio" (1) broneknotgeld
                                22.11.04, 18:36
                                • Jak chop z babom (239) broneknotgeld
                                22.11.04, 18:33
                                • LEJYMY NA POLITYKOW (62) broneknotgeld
                                22.11.04, 18:29
                                • Medal Otylii Jędrzejczak (6) broneknotgeld
                                22.11.04, 18:26
                                • Jak tam u wos na urlopie? (15) broneknotgeld
                                22.11.04, 16:28
                                • Kwiotki i inksze ziyla (107) broneknotgeld
                                22.11.04, 16:23
                                • Bytomiowi (539) broneknotgeld
                                22.11.04, 16:17
                                • Św. Mikołoj (9) broneknotgeld
                                22.11.04, 15:40
                                • Internet (22) broneknotgeld
                                22.11.04, 15:23
                                • broneknotgeld Re: A Ty wołodia nie Ukrainie? 22.11.04, 20:27
                                  Ło cosik ci idzie
                                  we ty twoji biydzie?
                                  Zaś ciyngym ta sama
                                  wklejosz se reklama.
                                  • ciupazka Re:... O dźwiganiu u hepika... 22.11.04, 23:13
                                    Przecież Hepik musi tyz cosik se dźwignąć, hehe, choć roz na tydzień,
                                    nie załuj mu Bronek! Telo ino jego. KIeby nie my, to co oni by se
                                    dźwigali. Majom ino dwa tematy: ciupazka i Bronek i kręcom sie koło nos
                                    jak nieprzymiyrzajęcy g... w przerębli, zacyno mi to schlebiać. Cyz byk
                                    sie robiyła prózno???
                                    Telo.Pozdr.
                                    • hepik1 Re:... O dźwiganiu u hepika... 23.11.04, 01:17
                                      Z próźnego to i kot Salomona nie naleje...
                          • ciupazka Re: dajmy już temu spokoj :) 22.11.04, 23:18
                            Gość portalu: wołodia napisał(a):
                            > na tym ciupazka sie nie ma szans przebić,to nie dla niej
                            > dla pocieszenia-nawet ciupazki pochodzące z poronina nie są wiecznie żywe,choć
                            > kiedys takie teorie głoszono

Ka fcem tam sie przebijom , niek mi ino temat podpasuje, to nie daruje,
                            a nicków mom, a mom. Hehe...
                            • kinky5 Re: dajmy już temu spokoj :) 23.11.04, 01:16
                              Czemu nam nauk udziela osoba ktora rzuca brudnymi slowami?
                              Ty jestes nauczycielka Ciupaska?Angielskiego moze i uczysz na swoich lekcjach jak sie poprawnie, z
                              amerykanskim akcentem wymawia fuck you?
                              Bez komentarza
                              • Gość: Ciupazka Re: dajmy już temu spokoj :) IP: 81.219.67.* 23.11.04, 01:22
                                Jesce lepiyj brzmi po góralsku, hehe...
                                • w36 Re: dajmy już temu spokoj :) 23.11.04, 03:04
                                  Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Jesce lepiyj brzmi po góralsku, hehe...

Po góralsku to dalej wulgarne obelgi, nic lepiej.

Zbierając razem to tu napisałaś, widzę że jest na tym forum osobny regulamin,
                                  dopuszczający tematy jakie arbitralnie uznajesz za słuszne, a surowo
                                  zabraniający dyskutowania o treści forum i Twoich działaniach. Słuszną karą za
                                  nieprzestrzeganie, jest obrzucenie obelgami, wyzwanie od spamerów. Powołujesz
                                  się przy tym na misję którą wypełniasz, edukację innych i demokrację.

Tyle że najbliższa nam demokracja, która zadziwiająco przypomina Twoje
                                  działania, to akurat tzw. demokracja ludowa, z której wychodzimy już od 15 lat,
                                  zwana współcześnie po prostu reżymem. Wtedy też można było mieć swoje zdanie,
                                  pod warunkiem że było to akurat to jedynie słuszne, bo były tematy zakazane a
                                  krytyka musiała być tzw. konstruktywna. Niepokorni byli nazywani wrogami
                                  klasowymi i prześladowani. Były to czasy również przyjmowania bałwochwalczych
                                  hołdów, przez właścicieli tej jedynie słusznej prawdy, co też mi się nieco
                                  kojarzy z tym forum.

Taką podróż w czasie, nam fundujesz. Dzięki Ciupazko.
                                  • ciupazka Re: dajmy już temu spokoj :) 23.11.04, 11:42
                                    Zaś Ci sie cosi nie widzi i sie wtrącos. Ona w Toronto przeklino po
                                    hamerycku. Zokopianka nie zno gwary, bo to pańsko dziywka, jesce sie tam
                                    wydała i musi sie ucyć hameryckyj nie ino gwary, coby przetrwać, hehe...

A poza tym w gwarze góralskiyj momy piykne przekleństwa. Nie dziwota,
                                    twarde zycie górola musiało mieć wybieg słowny od casu do casu w
                                    pole... Przecie ni ma kraju, ftory by ni mioł swoik przekleństw. co to
                                    CI telo syćko dziwne, he?
                                    Majom je Niemcy, Anglicy ( ta super kultura) syćka majom , nie godajęcy o
                                    nos w Polsce.
                                    POwiedz mi panocku w 36, ftore Ci sie te nase góralskie "przekleństwa " nie
                                    widzom, he? One som jest barz piykne w porównaniu do nasyk rodzimyk polskik
                                    takik, siakik, owakik, itp. Hehe...

A propos bałwochwalstwa naskiego.... góralskiego. Niek zyje, niek zyje,
                                    niek zyje nom!!! Dobrze, barz dobrze z tym nom! Niepilce tego nie
                                    zrozumiom! Hej! TY Ślonzok? Zadboj o Ślonsk i ślonskie bałwochwalstwo, bo
                                    cosi potraciyliście ś niego ślonski kolego.
                                    Telo.Pozdr.
                                    • kinky5 Re: dajmy już temu spokoj :) 23.11.04, 20:47
                                      oj ciupazka, ciupazka-
                                      odwracasz kota ogonem- jak zwykle zreszta.
                                      tematem dyskusji sa Twoje wlasne obelgi pod adresem innych- a ty sie tlumaczysz ze chcialas mi
                                      "ulzyc", "pomoc" bo ja sie ucze angielskiego???????????
                                      I szukasz usprawiedliwienia na swoje zachowanie argumentujac to ze w innych jezykach tez sa
                                      przeklenstwa? My to wszystko wiemy- NAS NIE MUSISZ EDUKOWAC i o tym zapominasz- przenosisz
                                      role pedagoga na to forum a nie sadze zeby dorosli ludzie lubieli byc poluczani co krok i wyzywani
                                      jezeli sie nie zgadzaja z twoja opinia.
                                      Problem polega na tym zeby wystrzegac sie tego co ty zrobilas i mimo roznic w pogladach (bo takowe
                                      sie czesto zdarzaja) potrafic odpowiedziec bez fuck-ow i innych takich.
                                      I jeszcze jedna rzecz- angielski NAPEWNO znam lepiej od ciebie, hehe....
                                      pozdrawiam z pieknego Toronto
                          • Gość: autor Re: do w 36 i wołodii IP: *.it-net.pl 28.11.04, 11:05
                            "Socjały nudne i ponure,
                            Pedeki, neokatoliki,
                            Czciciele radia i fizyki,
                            Uczone małpy, ścisłowiedy,
                            Co oglądacie świat przez lupę
                            I wszystko wiecie: co, jak, kiedy,
                            Całujcie mnie wszyscy w d....
                            ==================================
                            I ty fortunny sku..synu
                            Gó..arzu uperfumowany,
                            Co splendor oraz spleen Londynu
                            Nosisz na gębie zakazanej,
                            I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
                            A sr.. chodziłeś pod chałupę
                            Ty, wypasiony na Ikacu,
                            Całujcie mnie wszyscy w d....
                            ===============================
                            I wy, o których zapomniałem,
                            Lub pominąłem was przez litość,
                            Albo dlatego, że się bałem,
                            Albo,że taka was obfitość,
                            I ty cenzorze, co za wiersz ten
                            Zapewne skarzesz mnie na ciupę,
                            Iżem się stał świntuchów hersztem,
                            Całujcie mnie wszyscy w d....!"

(Tuwim)
                            • hepik1 Re: do w 36 i wołodii 28.11.04, 11:29
                              Jak by znajomy adresik sieci .Ciupazka juz sie zbliża ? Narazie pod przykrywka
                              ostrożnie bada teren?;))
            • ciupazka Re: Do kinky5 23.11.04, 21:09
              "problem Droga Ciupazko polega na tym ze tu o jakosc a nie o ilosc chodzi.....
              I coz ze masz posty idace w tysiacach skoro przecietnego czlowieka Twoja
              dominacja po prostu przytlacza......"

Faktycznie, jak się jest takim "znawcą" jakości, jak Ty, to nie dziwota, że
              cię zarówno jakość, jak i ilość moich wątków i postów aż w Toronto
              przytłacza. Hehe...
              Hej! Pozdrawiam, przyjeżdzaj na narty. Duje sakramencko, kilka dni temu
              ino 170 km / godz. w Popradzie zanotowano. Syćko fyrcało... A propos tych
              35 tysięcy ludzi, to przesodzos, bywo i 60 tysięcy i co z tego. Nasi
              majom kierat przy ludziak, a goście odpocywajom i syćka Forum w rzyci
              majom. Ka te patenty, hehe rozśmieszyłaś mnie, jaze w zawiasak boli.

A teroz pytom piyknie: rzyciska do ciupazki, hehe !!! Brać sie do
              roboty. Załozyłabyś se na F. Z. wątek emigracyjny i opisywała co jakiś
              cas swoje tam... zywobycie, przygody. Kieś Zokopiankom , to cuj sie ś nim
              jakosi związano i oddej mu to, coś mu wziyna... i wywiezła do innyk.
              Było by to nawet ciekawe , z biegiem casu np. "moimi ocami Kanada",
              abo "Kanada i jo". Jako fces, tak se nazwij. Tu jest fajno packa, hale
              nie Zokopianów, choć ześ ik brzyćko ponazywała, a fe! Nie zasłuzyli se na
              to! teroz jo Ci przygodom, ba jako. TOLERANCJA kochana kinky5 sie
              kłanio Tobie tyz.
              Telo.Pozdr.
              • hepik1 Re: Do kinky5 23.11.04, 21:20
                Wszyst
                ciupazka napisała:

> Dodam tylko, że erystyka jest dość powszechnie uważana jako marny lub nawet
                > beznadziejny sposób "dyskusji", bo w niej tak naprawdę nie chodzi o dyskusję,
                > lecz o powalenie kontrdyskutanta. Sposób ten był stosowany przez
                > sofistów, którzy za pieniądze gotowi byli "udowodnić" każdą rację.Na szczęscie
                > ośmieszył ich Sokrates. Nie zaszkodzi aby Forumowicze znali te metody( liche
                > zresztą).Oto nieuczciwe chwyty stosowane w dyskusji:
                > (Źródło: "Erystyka" autot: Artur Schopenhauer)
                >
                > 1. Rozszerzyć wypowiedź przeciwnika na wszystko, co tylko się da, a sens swojej
                >
                > wypowiedzi zawęzić. Im bardziej ogólnikowe twierdzenie, tym bardziej narażone
                > jest na ataki.
                > 2. Stosować dwuznaczności - to samo słowo może opisywać różne rzeczy.
                > 3. Pytać wiele i szczegółowo nie zawsze o to, co nas interesuje.
                > 4. Pytać o różne rzeczy nie po kolei, jakby chaotycznie.
                > 5. Doprowadzić przeciwnika do złości - wówczas nie jest w stanie prawidłowo
                > rozumować i bronić swych racji.
                > 6. Jeśli przeciwnik zgadza się z naszym rozumowaniem, to nie należy go pytać,
                > czy zgadza się z wynikającymi z niego wnioskami, ale przyjąć to za pewnik.
                > 7. Teza i antyteza - dajemy przeciwnikowi wybór np. "Czy należy rodzicom być we
                >
                > wszystkim posłusznym, czy nieposłusznym?"
                > 8. Nawet jeśli rozmówca nie zgadzał się z nami cały czas, bezczelnie ogłaszamy
                > wspólny, zgodny wniosek. Jeśli zrobimy to głośno, a przeciwnik jest skromny,
                > osiągniemy sukces.
                > 9. Kiedy ktoś broni np. służby wojskowej, pytamy: "To dlaczego sam się jeszcze
                > nie zaciągnąłeś?"
                > 10. Akcentować ten argument, przy którym przeciwnik szczególnie się złości.
                > 11. Wykorzystanie argumentu naukowego, którego przeciwnik nie może sprawdzić,
                > bo nie ma dość wiedzy.
                > 12. Dywersja - gdy przegrywamy, zaczynamy mówić o czymś innym.
                > 13. Swoją wypowiedź podpieramy ogólnie uznanym autorytetem.
                > 14. Z subtelną ironią można zgłosić swoją niekompetencję - ale tylko wówczas,
                > kiedy nikt w to nie uwierzy. Można np. powiedzieć: Jestem za głupi, by to pojąć
                > .
                > 15. Stosować sofizmaty - np. stwierdzenie: "może to słuszne w teorii, ale w
                > praktyce fałszywe".
                > 16. Atakować słaby punkt argumentacji przeciwnika.
                > 17. Zadziwić i oszołomić przeciwnika potokiem często nic nie znaczących słów.
                > 18. Odpierając jeden z argumentów upierać się, że obaliliśmy tym samym całą
                > tezę.
                > 19. Atak personalny - odejść od przedmiotu sporu koncentrując się na
                adwersarzuko w temacie fucków i nie tylko:
                • ciupazka Re: To wase metody, hehe... 23.11.04, 21:41
                  ...wyciągnięte na wiyrch juz downo.. Teroz inne metody sie stosuje
                  hepicku, chyba , ze... A kie walom dłoniom oddej takom samom broniom.
                  Popytoj sie znawców!
                  • hepik1 Re: To wase metody, hehe... 24.11.04, 10:36
                    Ty sie jednak zatrzymałaś na tym etapie.Byc może nawet nieświadomie ale
                    dokładnie to stosujesz-łącznie z owymi fuckami.
                    • ciupazka Re: To wase metody, hehe... 24.11.04, 12:16
                      Jeżeli by rzeczywiście tak bylo , to o skansem trzeba dbać, hehe....
                      Jak narazie to Podhale przoduje we syćkim!!!
                      • hepik1 Re: To wase metody, hehe... 24.11.04, 12:53
                        12. Dywersja - gdy przegrywamy, zaczynamy mówić o czymś innym.
                        • ciupazka Re: To wase metody, hehe... 24.11.04, 13:29
                          A co to jest wg Ciebie dywersja na FORUM??? Pomiń moją odobę!
                          • hepik1 Re: To wase metody, hehe... 24.11.04, 13:58
                            zaczynamy mówić o czymś innym- tu leży istota,a nie w slowie "dywersja".Teraz
                            rżniesz głupa czy jak?
                            • Gość: Ciupazka Re: To wase metody, hehe... IP: *.it-net.pl 24.11.04, 16:35
                              Dywersja ( m.inn.)- odciągnięcie albo osłabienie sił przeciwnika, w tym
                              przypadku forumowicza. Metody? Jak widać, a dobrze widać, że już
                              nieskuteczne, hehe... Wymyśl coś nowego dla głupa!
                              • Gość: Parzenica Re: To wase metody, hehe... IP: 212.244.29.* 24.11.04, 17:49
                                Ciupazka może zabić każdą dyskusję, na każdy temat - nawet na własny -
                                odechciewa się tu zglądać, bo z każdego postu wychodzi Ciupazka.
                                To przeszkadza i ... nudzi - widzę, że nie tylko mnie,

- to ja zmykam czytać inne (od innych) posty.

Parzenica

P.S. Zmienilam jednak zdanie co do zdrowia Ciupazki - to tylko psychopatia.
                                • ciupazka Re: " Parzenica.." 24.11.04, 18:27
                                  Hehe, pukne ze śmiychu ! Nasła sie "psychoterapeutka z Bozyj łaski",
                                  hehe... o nicku parzenica, hehe.
                                  Wartko Cie stąd wykurzyło i o to chodziyło. Patrzojcie na jyj posty, kielo
                                  mądre, a kielo sie "sietniocek zbolały" spracowała, coby mnie wylycyć,
                                  hehe.... ( cytoj wykurzyć stąd) hehe... Nei, nie wiym, cy bedom mieli
                                  jyj za co zapłacić, nie inacyj. Pewnie posła sama do dochtora...
                                  wziąść se zwolnienie lykarskie, po tyj robocie tutok, hehe...
                                  A przypotrzcie sie dobrze, kielo tu ciekawyk wątków parzenica załozyła,
                                  kielo nowyk tematów, hehe, a kielo po niyj ostało ciekawyk problemów
                                  porusonyk, jaze sie przewiyrso.... Hehe... Barz mnie ciesy, ze tyk
                                  niepilców tu nudzi i tak mo być. Nie dziwota, kie robić im sie nie fce,
                                  haj. Kieście ino som jest niepilce to... z Panym Bogiym! Do widzynio!
                                  Telo. Pozdrowion tak, jak niepilca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka