Dodaj do ulubionych

Czy prawdą jest ?

14.05.02, 07:43
że w Nowym Targu dwie główne, krzyzujące się ulice nazywają się :Jana Pawła II
a druga Ojca Świętego ?
Prosze o odpowiedź, pytanie z wrocławia.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzu Re: Czy prawdą jest ? IP: *.chello.at / *.chello.at 14.05.02, 10:40
      nelka napisał(a):

> że w Nowym Targu dwie główne, krzyzujące się ulice nazywają się :Jana Pawła II
      > a druga Ojca Świętego ?
      > Prosze o odpowiedź, pytanie z wrocławia.

Dokladnie krzyzuja sie na placu Karola Wojdyly.

• Gość: mrb Re: Czy prawdą jest ? IP: 213.25.22.* 16.05.02, 19:51
      W moim mieście - czyli, jak łatwo się domyśleć, Nowym Targu - jest jedna ulica
      Jana Pawła II. Ulice lub place tego imienia są w każdym polskim mieście, a to
      za sprawą radnych, pragnących - na różne sposoby - za plecami naszego wybitnego
      rodaka ukryć własną niekompetencję. Założę się, iż we Wrocławiu znajduje się
      nie tylko ulica Jana Pawła II, ale też wiele innych "pobożnych" ulic lub placów
      (znacznie więcej niż w Nowym Targu), chociaż pierwsze miejsce należy tutaj bez
      wątpienia do Krakowa.
      • Gość: a Re: Czy prawdą jest ? IP: *.bci.net.pl 01.07.02, 12:56
        Ostatnio w Krakowie radni radzili nad tym, czy przedszkole może nosic imię
        misia uszatka, czy też uszatek to komuch itd. specjaliści!
    • Gość: kminek Re: Czy prawdą jest ? IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 17:36
      Jest ulica nosząca imie Jana Pawła II. Jest też na lotnisku pomnik papieża. Ale
      to chyba wszystko. Tak mi się przynajmniej zdaje :o)
      • Gość: Ciupazka Re: Czy prawdą jest ? IP: 62.233.194.* 29.12.02, 20:22
        Nie wiym, ci sie docekomy takiego pytania do końca świata, cy prowdą jest ,że
        sie krzyzujom dwie ulice np. " kminku", abo "zuzu", bo se na to nigdy nie
        zasłuzycie, teroz juz to widać, słychać i cuuuuuć. Jedno wom powiym, jako
        młodym, ze, po tym - co godocie we świat - odrazu widać co sobom
        reprezentujecie i cegoście worci nawzajem( no , moze nie syćka zabierający tu
        głos). Mozno to ująć w jedno zdanie: wort pac pałaca , a pałac paca!. Co wom
        radze , ucyć sie, więcej cytać i nie robić wstydu głupimi pytaniami i
        wypowiedziami dlo miejsca, kaście sie ukociyły, abo skoły , do wtoryj
        chodzicie, aboście sie ucyły. Telo. Pozdr. Z Nowym Rokiem zyce troche
        mądrzejsych wątków, pisać trza, ale tyz trza wiedzieć, co jest cacy , a co be!.
        Pozdr. mój Nowy Torzek i okolice. I boccie se do końca zycio - szacunków nik
        nie ozdaje, jak sie som nie usanujes, to i tobie sanować nie bedom. Jan Paweł
        II ni moze być poniywiyrany przez takich ,jak wy. Cyście napewno Polkami?
        Przykro mi , ze o tym muse wom przbocyć, ale tako juz misja belfra.
      • Gość: Ciupazka Re: Czy prawdą jest ? IP: 62.233.194.* 29.12.02, 20:22
        Nie wiym, ci sie docekomy takiego pytania do końca świata, cy prowdą jest ,że
        sie krzyzujom dwie ulice np. " kminku", abo "zuzu", bo se na to nigdy nie
        zasłuzycie, teroz juz to widać, słychać i cuuuuuć. Jedno wom powiym, jako
        młodym, ze, po tym - co godocie we świat - odrazu widać co sobom
        reprezentujecie i cegoście worci nawzajem( no , moze nie syćka zabierający tu
        głos). Mozno to ująć w jedno zdanie: wort pac pałaca , a pałac paca!. Co wom
        radze , ucyć sie, więcej cytać i nie robić wstydu głupimi pytaniami i
        wypowiedziami dlo miejsca, kaście sie ukociyły, abo skoły , do wtoryj
        chodzicie, aboście sie ucyły. Telo. Pozdr. Z Nowym Rokiem zyce troche
        mądrzejsych wątków, pisać trza, ale tyz trza wiedzieć, co jest cacy , a co be!.
        Pozdr. mój Nowy Torzek i okolice. I boccie se do końca zycio - szacunków nik
        nie ozdaje, jak sie som nie usanujes, to i tobie sanować nie bedom. Jan Paweł
        II ni moze być poniywiyrany przez takich ,jak wy. Cyście napewno Polkami?
        Przykro mi , ze o tym muse wom przybocyć, ale tako juz misja belfra.
        • Gość: kminek Re: Czy prawdą jest ? IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 22:21
          Ciupasko, stuknij się w ten swój "góralski łep". Co ty w ogóle piszesz?!?!?!?!
          Pochrzaniło cie. I to "dokumentnie". Ta twoja rzekoma góralszczyzna też jest
          raczej żałosna. Dziewczyna pytała - mam nadzieję - poważnie - o ulicę, więc
          odpowiadam. A te twoje dywagacje "o szkołach, czytaniu i głupich wątkach" są
          dokładnym odzwierciedleniem nowotarskiego kołtuństwa. Pierwszy raz jestem na
          nowotarskim forum. I już wiem, dlaczego jest tu tak nudno. Powinni ci za to
          inni podziękować.
          • Gość: Ciupazka Re: Czy prawdą jest ? IP: 62.233.194.* 29.12.02, 23:29
            Po tych błędach, które szanowny panie kminek czynisz widać, żeś waćpan mocno
            niedouczony, ja na Forum Nowy Targ zaglądam b. rzadko. Martwe Forum jest
            właśnie dzięki niedouczonej młodzieży. Nijak go nie można rozruszać.
            Natomiast wczytaj się pan dokładnie w waszą dyskusję, przemyśl zdanie po
            zdaniu i co z tego wynika. To właśnie pana wymieniłam w nawiasie ( że nie
            wszyscy) jako wyjątek, i tego też pan nie odczytał? Łeb ( a nie łep) mam ja
            nie od parady, i z takimi jak pan mam do czynienia przez wiele lat ,
            prostując im kregosłupy, z niezłym skutkiem na wielu kierunkach Wyższej
            Uczelni. Tak się składa, że trafiacie z Nowego Targu, Jabłonki, Zakopanego i
            innych miejscowości Podhala i do nas i wiem dobrze z kim mam do czynienia w tej
            mieszance nowotarskiej( górale plus cepry) i podhalańskiej. Nadal nie będę
            ustawać w pracy nad moimi ziomkami, bo to mój psi obowiązek, a wasz psi - uczyć
            się i pracować nad sobą do końca swego życia. Jeżeli nie zrozumiałeś po
            góralsku, czy też w języku literackim, mogę przemówić jescze innym
            językiem.Pokaż pan ,że masz łeb, a nie "łep". Poza tym, staraj się na Forum
            ludzi nie obrażać, bo na to są paragrafy prawne, a bardzo łatwo dojść, skąd
            post pochodzi i kto za nim stoi.Tyle jeszcze w starym roku i pamiętaj , że 1
            stycznia 2003 r jest Światowy Dzień Pokoju (XXXVI). Droga do pokoju prowadzi
            przez obronę i upowszechnianie praw człowieka - słowa Jana Pawła II z tej
            okazji. Rozstaję się więc w pokoju z wami
            • Gość: kminek Re: Czy prawdą jest ? IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 08:39
              Przyznaję, poniosło mnie. Ale sama przeczytaj Pani Ciupasko swój tekst.
              Wymieniłaś mój nick "kminku" w swoim obraźliwym tekście na temat głupoty. Nie
              widze powodu by być obrażanym bez powodu. A tak traktuję wątpliwej jakości
              podawanie przykładu, który miał ponoć wziąć papieża w obronę. Delikatny to musi
              być autorytet, skoro w taki sposób go Pani bronisz. /tu ukłon następuje/

A co do "łepka" - to było zamierzone. Jeśli ktoś ma glowę - to fakt można mówić
              o łbie. Ale mi chodzilo o taki malutki łepek szpilki. Sorka. :o)
              • Gość: Ciupazka Re: Czy prawdą jest ? IP: 62.233.194.* 30.12.02, 09:40
                Nie tobie oceniać mój autorytet, są do tego powołane specjalne ciała, kóre
                także nie muszą się tłumaczyć przed wami, szacunków i autorytetów nikt nie
                rozdaje, trzeba na nie ciężko pracować i spełnić warunki określone przepisami
                ustawy o szkolnictwie wyższym. Jedno mnie cieszy, że zaczęliście dyskusję na
                Forum Nowy Targ. Na dzisiok, jesce w starym roku - telo. I boc se o tym, że te
                nase wypociny cytajom za Wielgom Wodom, w Rzymie, w Paryżu i choćka , bo
                góroli potraconych po świecie jest moc i sanujmy sie wzajemnie. Spróguj ty
                pisać gwarą tyz od casu do casu, bo za 50 roków juz nie bedzie mioł nom fto
                tyj nakiej gwary przekozać. Na wos młodych to spocywo. Przy okazji i jo se
                przyboce pomalućku syćko. Skoda , ze W.i H. Paryscy nie dokońcyli tego
                słownika gwary podhalańskiej, moze fto jesce za nik tyn robote zrobi . Hej!
                • Gość: kminek Re: Czy prawdą jest ? IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 10:45
                  O matko. Chodziło mi o autorytet papieża. Czytaj uważnie.
                • Gość: kminek Re: Czy prawdą jest ? IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 11:05
                  Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Nie tobie oceniać mój autorytet, są do tego powołane specjalne ciała, kóre
                  > także nie muszą się tłumaczyć przed wami"

Oj, pokory trochę - pokory...

> "Skoda , ze W.i H. Paryscy nie dokońcyli tego > słownika gwary
                  podhalańskiej"...
                  A mi sie wydawało, że żona Henryka Paryskiego miała na imię ZOFIA, a jakaś
                  tam "H."
                  Sama piszesz, że: "te wypociny cytajom za Wielgom Wodom, w Rzymie, w
                  Paryżu"... to się staraj nie i wprowadzaj ludzi w błąd.
                  • Gość: Ciupazka Re: Czy prawdą jest ? IP: 62.233.194.* 30.12.02, 12:16
                    Tak się składa,ze mam pierwsze i następne wydanie Encyklopedii Tatrzańskiej
                    Z.W.Paryskich, czasami z wartkości palniesz nie w te klawisze i już jest.
                    Muszę poszukać, ale zdawało mi się i nadal wydaje, że to był Pan Witold Paryski
                    Sprawdzę. odnośnie awansów w celibacie, też nie mamy do tego żadnych uprawnien
                    i tak , tak pokory, z naszej strony, pokory, nie bierzmy się za ocenę tego,
                    na czym się nie znamy.Nadal pozdrawiam.
                    • Gość: kminek Re: Czy prawdą jest ? IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 12:20
                      Zgadza się - to był WITOLD HENRYK PARYSKI. :o)
                      • sabine Re: Czy prawdą jest ? 30.12.02, 12:39
                        O co wy się kłócicie?
                        Paryski miał na imię i Witold i Henryk. Używał dwojga imion. Poza tym -
                        Ciupasko - nie bądź znowu tak dumna z PP. Paryskich. Pisali tę swoją
                        encyklopedię w sposób wybiórczy. A to - historykom i biografom - nie przystoi.
                        Zauważ, jak potraktowali doktora A. Chramca. Pozdr.
                    • Gość: k Re: Czy prawdą jest ? IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 12:29
    • Gość: Ela Re: Czy prawdą jest ? IP: *.bratniak.krakow.pl 03.01.03, 15:54
      Jest jedna ulica: Jana Pawła II Ojca Świętego. Jakiś czas temu ktoś zgiął
      tablicę, mniej więcej pod kątem prostym - stąd wrażenie, że są dwie ulice,
      krzyżujące się. A propos powyższego "sporu": z całym szacunkiem Ciupazko( i dla
      papieża, i dla Ciebie), ale przyznasz chyba, że dwie ulice w jednym mieście o
      de facto tej samej nazwie to pewne kuriozum ? Nie widzę nic niestosownego w
      postawionym pytaniu. To nie ma nic wspólnego z autorytetem papieża. Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka