Dodaj do ulubionych

jedzonko(restauracja ) - krupówki

IP: 62.29.142.* 11.12.05, 00:29
czy jest jeszcze zapotrzebowanie na kolejną restaurację/bar na krupówkach?
dostałem propozycje otwarcia takiego lokalu i zastanawiam się czy nie za duzo
już tego typu lokali.inna sprawa ,że jakośc jeszcze kuleje...
jakie macie sugestie?czy decydować sie na "przemiał" turystyczny (przepraszam
za określenie,ale adekwatnie oddaje to jak niektórzy restauratorzy często
traktują swoich Gości),czy raczej otworzyc cos niszowego? czy jedzenie
regionalne,czy pójśc w innym kierunku(np. eklektyzm kuchni polskiej ale z
różnych regionów)?czy miejsce jest gwarantem sukcesu(wiem,że musi być miło i
smacznie,ale najpierw ktoś musi tam jednak przyjść).
a może ktoś ma doświadczenie i zechce się podzielić nimi.będę bardzo
wdzięczny za to jak i wszelkie sugestie.dla mnie to decyzja życia związana z
przeprowadzką rodziny i zaangazowaniem całych oszczędności.ale wyzwanie jest
wspaniałe!!!
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: jedzonko(restauracja ) - krupówki 11.12.05, 09:24
      coś za coś.
      zagwarantuj darmowe żarcie-otrzymasz odpowiedz.
    • najladniejsza_we_wsi Re: jedzonko(restauracja ) - krupówki 12.12.05, 11:58
      Czesc Rabarbar.

Ja sama bylam w Zakopanem juz czesto i za kazdym razem chcialam sama otwierac
      gastronomie typu polskiego. Miotam sie z tymi samymi pytaniami jak i Ty ale kusi
      mnie wciaz. Nie wiem czy latwo jest znalezc dobre miejsce gdyz wszystkie sa juz
      pozajmowane. Jesli wykreuje sie cos pod kazdym wzgleem atrakcyjnego - masz
      gwarancje na sukces. A czy w Twoim obecnym miescie jest juz lokal typu
      polskiego? Moze pomysl o swoim wlasnym miescie.
      Ja osobiscie mieszkam w Niemczech (Frankfurt) i tu takze moglabym otworzyc.
      Problem w tym ze zbieralaby sie cala holota Polakow-pijakow jakich tu za granica
      niestety pelno i odstraszalaby pozadnych gosci.
      Istnieje jeszcze jeden problem - czy poza sezonem tez znajduja sie goscie?

Pozrawiam i zycze powodzenia.
      • Gość: Ciupazka Re: jedzonko(restauracja ) - krupówki IP: *.it-net.pl 12.12.05, 12:16
        Poza sezomem większość punktów gastronomicznych u nas zamknięta, nie ma
        kto konsumować i dać zarobić na podatki.
        • Gość: rabarbar Re: jedzonko(restauracja ) - krupówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 16:57
          byłem przkonany ,ze sezon trwa tu od grudnia do kwietnia,pózniej niezłe wakacje
          i 2-3 miesiące posuchy.ale znam realia tylko od strony turystycznej,więc pewnie
          się mylę i prosze o sprostowanie.
          jak wygląda kwestia opłat nieewidencjonowanych,ale nieodzownych w duzych
          miastach.chodzi o haracze mafii,które ponoć i pod giewontem już od dłuższego
          czasu funkcjonują.czy środowisko gastronom. zakopanego to zyczliwi ludzie( nie
          liczę na pomoc bezpośrednią;wiadomo-konkurencja) czy zawistne i niechetne
          bytności kogokolwiek spoza układu.i ostatnie pytanie:ile wynosi sredni czynsz
          za m2 na krupówkach lokalu uzytkowego.chociazby poproszę o przedzial.pozdrawiam!
          • ciupazka Re: jedzonko(restauracja ) - krupówki 13.12.05, 17:32
            Nie odpowiem Ci na te pytania. Mnie to nie interesuje. Dzwoń do urzędu Miasta
            Zakopanego i tam pytaj. Oni ustalają pewne rzeczy w zależności od lokalizacji,
            albo do Urzędu Skarbowego, hehe...Poza tyn nie wszyscy papusiają na Krupówkach.
            Punktów żywienowych jest bardzo, bardzo dużo. A co masz otwierać poprzez
            Forum, hehe...
            • Gość: rabarbar Re: jedzonko(restauracja ) - krupówki IP: 62.29.142.* 14.12.05, 02:14
              otwierać poprzez forum nie mam zamiaru,ale liczyłem na jakąś pomoc
              merytoryczną.wiem,że przepisów mogę dowiedziec się w urzędach,ale jak jest np.
              z mafią nikt oficjalnie mi nie powie(a forum jako miejsce anonimowe sprzyja
              temu).znasz to od podszewki,więc po prostu powiedz jak jest.i tyle:)
              co do ilości potencjalnych miejsc stołowania:może jest jednak jakaś nisza?
              może coś bardziej topowego i niekoniecznie regionalnego? nie mam zadnych tego
              typu ambicji;po prostu chcę się wstrzelić w smak!
            • Gość: alla Re: jedzonko(restauracja ) - krupówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 14:15
              no wlaśnie.syszałam ,że u Was sezon trwa caly rok.prawda czy fałsz??
              • ciupazka Re: jedzonko(restauracja ) - krupówki 17.12.05, 14:24
                Teroz puściutko. Mozes przyjechać. A Ty widze, to byś ino jadła. Papo sie
                w dóma! U nos sie traci sadło, cego i Tobie zyce. Na kwaśnicy nifto nie
                utyje!
                Telo.Pozdr.
        • Gość: 44 Re: jedzonko(restauracja ) - krupówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 21:18
          Poza sezomem większość punktów gastronomicznych u nas zamknięta, nie ma
          kto konsumować i dać zarobić na podatki.

Przecież wy nie płacicie podatków, krwiopijcy. A jak już płacicie to może od
          10% zarobków...
          • Gość: Ciupazka Re: jedzonko(restauracja ) - krupówki IP: *.it-net.pl 14.12.05, 01:05
            Czy u Ciebie wszyscy w domu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka