Dodaj do ulubionych

Baseny termalne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 15:22
Slyszałem,ze w Bukowinie Tarzanskiej maja powstac baseny termalne.
Moze ktos cos wiecej wie na ten temat. Zblizaja sie Swieta i
wybieram sie do Was z rodzina,chetnie bym odwiedzil baseny . W
Zakopane jak ostanio bylem zimą ,to ten basen na zewnatrz byl nie
czynny akurat.
Pozdrawiam z Warszawy
Obserwuj wątek
    • Gość: ciupazka Re: Baseny termalne IP: *.it-net.pl 17.11.08, 20:10
      Bańska Szaflary - super termy, łącznie powierzchnia lustra wody w czterech
      nieckach basenowych w Szaflarach ma tysiąc metrów kwadratowych. Największy basen
      zewnętrzny mierzy 400 metrów kwadratowych.Masz tam zjeżdżalnie wodne, spa,
      restauracja, kawiarnia. Kompleks będzie posiadał także 30 miejsc noclegowych.

Info:
      www.termypodhalanskie.pl/pl,informacje
      zakopane.naszemiasto.pl/wydarzenia/839857.html
      • Gość: ciupazka Re: Baseny termalne - Bukowina IP: *.it-net.pl 17.11.08, 20:16
        Inwestycję w Bukowinie Tatrzanskiej - zakończenie jej budowy planuje się na
        grudzień 2008 roku.Składający się z 12 basenów kompleks będzie pełnił funkcję
        ośrodka uzdrowiskowego i rehabilitacyjnego oraz centrum rozrywki. Będą
        zjeżdżalnie, sauny, wodne leżanki do masażu oraz urządzenia do odnowy
        biologicznej. A czy skończą tę inwestycję w terminie? W ich interesie to leży!
      • Gość: ciupazka Re: Baseny termalne IP: *.it-net.pl 17.11.08, 23:15
        No, to Biały Dunajec, Szaflary sie odkujom, tam kwater majom
        ludziska dość i blisko do Bańskiej . A i Bańska Wyżnia i Niżnia
        piyknie połozono, goście tam pojadą , bo i droga od Ludźmierza i
        od Zakopanego niezła. A cy zaplecze gastronomiczne mocie???
    • Gość: bukowina1 Re: Baseny termalne IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.08, 11:49
      wszystko znajdziesz na str. www.termabukowina.pl.
      polecam również www.bukowina1.spnie.pl
      • ciupazka Re: Hurra! Czynne baseny w Bukowina 04.12.08, 12:07
        Zapraszamy do super nowoczesnych basenów w Bukowinie Tatrzańskiej!Teraz
        Słowacy będą przyjeżdżąć do nas!

"Jedna z największych inwestycji w Bukowinie Tatrzańskiej – kąpielisko
        geotermalne – ruszy już w najbliższy weekend. Po 10 latach starań i 18
        miesiącach budowy każdy będzie mógł od niedzieli skorzystać z basenów
        wypełnionych wodami termalnymi.

Bukowiańskie termy mają być obiektem na wskroś nowoczesnym, jednak ich
        projektant nie zapomniał o ozdobnych elementach, nawiązujących do góralszczyzny.
        Obiekt składa się z 12 basenów – sześciu wewnętrzych i sześciu zewnętrznych.
        Łączna powierzchnia niecek do kąpieli wyniesie 1885 metrów kwadratowych o
        pojemności 2260 metrów sześciennych.

Główny basen o powierzchni 520 metrów kwadratowych kształtem przypomina
        skrzypce. Ponadto przygotowano basen dla osób niepełnosprawnych w części
        rehabilitacyjnej, gdzie będzie można skorzystać z zabiegów masażystów. Każdy
        basen wyposażony jest w różnego rodzaju atrakcje – np. gejzery, bicze wodne czy
        małe wodospady. Ponadto będzie można skorzystać z ośmiu różnego rodzaju saun, w
        tym – co jest nowością – sauny góralskiej. Na czym ona polega – tego właściciele
        term nie chcą zdradzać aż do dnia otwarcia obiektu. – Wszystkie baseny
        wypełnione są w 100 procentach wodą termalną. Temperatura w nich waha się od 30
        do 36 stopni Celsjusza – zaznacza Piotr Kuchta, prezes zarządu Bukowiańskiego
        Towarzystwa Geotermalnego.

Obecnie otwierany kompleks ma być jeszcze rozbudowany. – Chcemy postawić jeszcze
        dwa baseny zewnętrzne. Będą gotowe na najbliższe lato – zaznacza Edward Kuchta,
        jeden ze współwłaścicieli obiektu.

Termy mogą jednocześnie pomieścić do 1300 osób. Warto zaznaczyć, że baseny w
        Bukowinie są obecnie jednym z większych pracodawców w gminie. W nowej firmie
        zatrudnienie znalazło 110 osób. Dla wielu rodzin z tej wsi to niemal prezent na
        nadchodzące święta.

Cały obiekt kosztował 100 milionów zł, z czego 60 milionów to kredyt, a 40 –
        wkład 51 udziałowców towarzystwa geotermalnego. Otwarcie kompleksu zaplanowano
        na sobotę. Być może obiekt poświęci metropolita krakowski kard. Stanisław Dziwisz.

Od niedzieli zaś aż do przyszłego piątku każdy będzie mógł skorzystać z term za
        przysłowiową złotówkę.(Łukasz Bobek)

www.termabukowina.pl
        www.bukowina1.spnie.pl
        • przeszlakowska Re: Hurra! Czynne baseny w Bukowina 05.12.08, 11:23
          Obiekty termalne w Bukowinie Tatrzańskiej obejmą 12 basenów: 6 zewnętrznych i 6
          wewnętrznych, z których każdy wysposażony zostanie w urządzenia do aquaterapii.
          Całorocznie funkcjonować będzie 10 kąpielisk. Temperatura wody w basenach
          utrzyma się w granicach 29-36oC. Przewidziano również szereg atrakcji dla
          dzieci, między innymi piaskownicę wodną i zjeżdżalnię oraz specjalne pływalnie
          dla najmłodszych. Na terenie bukowiańskich term dostępne będą różnego rodzaju
          sauny: rzymskie, fińskie i góralskie, a także siłownie, solarium, gabinety
          oferujące masaże i zabiegi kosmetyczne. Znajdą się tam również pomieszczenia do
          rehabilitacji ludzi niepełnosprawnych oraz gabinet lekarski. Nie zabraknie
          restauracji, kawiarni i barów. Terma Bukowina Tatrzańska stanie się ośrodkiem
          SPA, mogącym szacunkowo pomieścić do 1000 osób. Wybudowane przy obiekcie
          parkingi zapewnią miejsce dla 200 samochodów osobowych i 10 autobusów.

Lokalizacja Term i basenów na Podhalu:

www.termypodhalanskie.pl/pl,lokalizacja
          Zapraszamy!
          • ciupazka Re: Hurra! Czynne baseny w Bukowina 09.12.08, 14:48
            Oblężone były w niedzielę, ponad 2 tysiące osób moczyło swoje grzeszne cielska,
            Zakopane, Szaflary - Bańska w niepeci( czytaj w niebezpieczeństwie). Za jedyne
            10 zł moczyć się cały dzień... Chyba to się to szybko skończy, Wam turyści i
            mieszkańcy ta darmocha. Podobno rewelacja na skalę światową, tak Was oceniają.
            No i brawo, nie święci gorcki lepiom, a górole rozum do rozumu mieli i majom,
            haj. Ino sie nie potopcie kochane cepry, górole, i bez alkoholu do ternm,
            nei jesce dobrze sie myjście zakiela wleziecie w baseny. ciekawość cy pilnuje
            fto tego??? Przydałoby sie...
            • przeszlakowska Re: Hurra! Czynne baseny w Bukowina 11.12.08, 22:19
              Trwają prace przy wykańczaniu gigantycznej... jaskini "ostrygi". Kąpiący się w
              jednym z basenów, umiejscowionym na zewnątrz kompleksu, będą mogli wpłynąć do
              jaskini, a także wyjść na wysepkę, której podłoże jest pofałdowane jak ciało
              małży... Będzie tu można wypocząć po pływaniu. W ścianach jaskini pobłyskuje
              naturalny onyks, widać także oryginalne skorupy ostryg. Jest ich ok. 400.
          • Gość: kobieta uwaga na zakażenia !!!Ten basen jest niebezpieczny IP: *.radom.vectranet.pl 26.10.11, 19:46
            We połowie września byłam na tym basenie (niestety)Juz na drugi dzień zaczęły sie niepokojące objawy.Leczę się do dziś,jestem na zwolnieniu,lekarze rozkładają ręce.To paskudne zakażenie dróg moczowych.Stanowczo odradzam relaks tam-mnie kosztował wiele bólu i nieprzespanych nocy,o nerwach i pieniądzach nie wspominając...
    • psyhomaszyna [...] 06.12.08, 20:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • przeszlakowska Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza 21.12.08, 22:53
        Nie juz po co jeździć na Słowację , Bukowina Tatrzańska zaprasza! Baseny już
        czynne!

miasta.gazeta.pl/krakow/1,35825,6036240,Geotermalne_uciechy_w_Bukowinie_Tatrzanskiej.html
        www.termabukowina.pl/
        • Gość: ciupazka Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza IP: 84.201.219.* 21.12.08, 22:58
          Cennik słony....

www.termabukowina.pl/cennik.html
        • ciupazka1 Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza 21.12.08, 22:59
          Cennik słony:

www.termabukowina.pl/cennik.html
          • przeszlakowska1 Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza 03.01.09, 23:57
            Jakoś nie słychać narzekań na baseny termalne???Podobno szemrzą, że drogo?
            • Gość: fatalnie Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza IP: 195.117.22.* 05.01.09, 11:25
              Koszmar!!! To co działo się między Świętami a Nowym Rokiem na
              basenach to było straszne. Kłębiące się tłumy, kasjerki nie
              nadążały, kolejka wychodziła na zewnątrz, parking cały załadowany.
              Wąska droga zjazdowa gdzie nie mogą się zmieścić dwa samochody. Nie
              polecam!!! Niewarto!!!
              • Gość: blee.. Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza IP: *.eranet.pl 05.01.09, 13:37
                w pełni się z Tobą zgadzam, a do tego, nie mam naprawde nic do
                mniejszości narodowych, ale cyganie chodzą tam i się myją! Tragedia,
                nie przepłuczą się nawet przed wejściem do basenu. Jeszcze na
                dodatek musisz pilnowac się żeby Cie nie okradli!
                Nigdy więcej tam nie pójde i nie polecam tego miejsca nikomu!
                • ciupazka2 Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza 05.01.09, 16:45
                  Na tysiące osób korzystających z tych basenów ftosi musi ponarzykać... Dlo
                  takik jako Wy wystarcy wanna we włosnyj chałupie. Jo tyz do basenów nie chodze,
                  skoda mi skóry.poza tym wiym do cego właze.
                • postrach_szefowej Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza 07.01.09, 09:27
                  Potwierdzam, że dojazd fatalny i tłum przed wejściem. Ceny dość
                  wysokie. W środku nie byłam zniechęcona przez znajomą mieszkankę
                  Bukowiny, która bardzo narzekała, że brudno!!! Szkoda.
                  • ciupazka1 Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza 07.01.09, 10:32
                    Szczyty! Nie być i wydawać nędzne opinie?!
                    • postrach_szefowej Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza 09.01.09, 20:30
                      Jak gołym okiem widać, że nędznie przygotowaliście termy, Górale, to
                      organoleptycznie sprawdzać nie trzeba.
                      Tylko kasę chcielibyście wyciągać od naiwnych turystów.
                      A wizyta u ginekologa i tak jest droższa od wejściówki do term:(((
                      • Gość: Górol [...] IP: 84.201.219.* 09.01.09, 23:08
                        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • mrowca77 Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza 26.04.13, 21:34
                        Jeśli chodzi o sprawdzone miejsce w Bukowinie to mam fajny obiekt www.olczanski.pl , byłam już tam dwa razy , super warunki - budynek jest nowy posiada saune, bilard,piłkarzyki i salę zabaw dla dzieci.
          • jagodasoft2 Re: Bukowina - geotermalny park wodny zaprasza 19.01.09, 22:38
            Jakie drogo? dużo taniej niż zwykły aquapark w Sopocie (trójmiasto)
    • Gość: Krakowianka Baseny są super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 17:21
      Byłam, sprawdziłam, super - czysto, miło i uprzejmie, cieplutka woda, masaże,
      bąbelki - wypływa się na zewnątrz - 5, a w wodzie cieplutko. Bardzo dobra
      inwestycja i Bukowinie sie przyda - brakowało wody, a tak i wlecie i w zimie i
      na okragło jest atrakcja.
      • Gość: panna Re: Baseny są super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 00:13
        masz racje krakowianko, baseny sa świetne i zdecydowanie lepsze od
        Słowackich i wszystkich innych, jak ktoś jezdził troche po swiecie
        to wie jak ma być- tak jak w Bukowinie. A Ci co mówia że nie warto
        albo drogo to niech się mocza w domu w brodziku bo na niczym się nie
        znają.
        polecam wszystkim TERMĘ W BUKOWINIE
        • przeszlakowska1 Re: Baseny są super! 26.01.09, 00:18
          Cześć porajku, a Tyś sie juz kompoł? Mos tyk nicków jak wsy, he, he.
          • Gość: ciekawska;-))) Re: Baseny są super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 01:38
            a może trzeba zorganizować ekip i na miejscu przeziraczkę zrobić???
            • przeszlakowska Re: Baseny są super! 29.01.09, 14:51
              Korzystać z term, bo pogoda kiepska na jazdę na nartach, zapraszamy

www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&id=3218
    • Gość: maxma Re: Baseny termalne IP: *.messagelabs.net 30.01.09, 22:49
      baseny są ale. organizatorom zabrakło wyobraźni po co ludzie jadą do
      takiego miejsca. Jak widzę tłum ludzi przed wejściem to tylko myslę
      że no cóż swoje trzeba odstać ale dalej.. Panienka w okienku ze
      stosu numerków wyciaga dla mnie i mojej rodziny 4 dowolne. Amoże by
      dobrała szafki najbliższe? Ta w drugiej kasie dobiera , dalej
      przechodze przez bramkę jedna droga jakiś koleś w niebieskiej
      koszuli ( wyszedłem z kasy) pyta się czy na basen i że trzeba zdjąć
      buty - no i co mam z nimi zrobić co mam zrobić z kurtką Ku..
      zabieram do szafki gdzi espotylam sie z właśnie kończącymi zabawę -
      czuję się głupio w kurtce wśród ludzi w kostiumach koąpielowych.
      Dalej zjeżdzalnia jakiś karku paluszkiem pokazuje kto może wejśc kto
      nie a wejście zagrodzone taśmą szczęśliwiec któremu pozwoli idzie na
      górę a tam pusto. Po ku ten koleś tam stoi - szatnie by zrobili.
      Baseny na zewnątrz są ale już z nich ni emożna wyjśc na dwór
      dlaczego - i wszystko zagrodzone taśmą ochyda. Daej prysznice - 3
      sztuki na tyle osób Zero intymności. Wyjście znowu wychodzę a koleś
      mi mówi że wyjście na wprost no widzę trudno nie zauważyć.

Właścicielom polecam wycieczki na słowację.
      • Gość: renata Re: Baseny termalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 13:04
        Zgadzam sie!Dodam jeszcze ubogi wystrój-brak zieleni.Nie zazdroszcze tez
        obcokrajowcą,nie zauważyłam napisow w jezyku angielskim ,czy niemieckim.Jak sie
        jedzie na slowacje to sa napisy informacyjne w kilku językach.Moze w
        Bukowiańskich Termach wyznaja zasade:dogadamy sie z kazdym byleby mówił po
        polsku.Jeżeli chodzi o szafki to przydałaby sie jakas półeczka,żey nie trzeba
        było bielizny kłaśc na buty,które zima sa czasami mokre
        • jagodasoft2 Byłam, widziałam 02.02.09, 15:36
          Jako turystka wypowiem sie ze:
          plusy- fajnie, ciepło, czysto, tanio
          minusy- brak jakiegokolwiek sklepu z czymś do picia czy jedzenia,
          rozbieranie na półpiętrze i znoszenie obuwia i kurtek do szatni w
          której sie przebiera na basen to jakas paranoja
          • postrach_szefowej Re: Byłam, widziałam 02.02.09, 21:51
            W ubiegłym tygodniu - żeby wejść do środka trzeba było poczekać 2,5h!
            • jagodasoft2 Nieprawda 03.02.09, 10:12
              Owszem była taka kartka na drzwiach ale my byliśmy w czwartek koło
              godz 13 i czekaliśmy w kolejce jakieś 2 min
    • Gość: adam Re: Baseny termalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 22:13
      polecam baseny termalne w Bukowinie sa naprawde swietne byłem z zona
      i synem wszyscy bawilismy sie swietnie naprawde warto. pozdrawiam
      • Gość: Jolanta Re: Baseny termalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:08
        Ja też gorąco polecam baseny z woda termalna na Bukowinie. Można znakomicie
        spędzić czas. I po pływać i wymasować i poopalać.
    • Gość: Robert z Tychów Re: Baseny termalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 12:31
      najlepsze baseny sa na słowacji i wegrzech
      • przeszlakowska Re: Baseny termalne 25.05.09, 12:35
        Tia, jakbyśmy tam nie byli i ich nie widzieli, to byśmy może i uwierzyli...
        Kozdo sroka swoje piórka kwoli. My tyz!
        • Gość: inka Re: Baseny termalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 16:20

Super,ale frajda.
          • Gość: jakimodo Re: Baseny termalne IP: 188.33.115.* 05.03.10, 17:30
            Ja widze plusy: fajna czysta woda, \fajne masaże ale
            niestety więcej minusów

ludzie traktowani sa jak bydło. Biletu nie mozna kupić wczesniej i przyjsc na dana godzine tylko trzeba czekac do wyznaczonej godziny w kolejce, nawet za bardzo nie ma miejsca na sciagniecie butow i wlozenie klapek. Jezeli idziesz na 20:30 niby taniej ale i tak cena 30 zl!!! to juz na 20 min przed 22 strasza przez megafon ze spoznienie sie tylko o minute po 22.00 to koszt 6 zl!!!!!
            czyli tak naprawde nie ide na 1,5h tylko na 1h zeby potem szturmem dotrzec do prysznica i przebieralni (bardzo ich mało!!!) a suszarek tez jak na lekarstwo - skutek taki ze wychodze z wlosami mokrymi w niekompletnym ubraniu aby nie doplacac do słonych cen
            Nie polecam!!!!
    • Gość: Marek Nigdy więcej. Drogo, zimno i w ogóle do d... IP: *.zax.pl 13.03.10, 10:41
      Byłem tam z przyjaciółmi. Mieliśmy kupione bilety na 2 godziny. Nie daliśmy rady. Zmarzliśmy i uciekaliśmy już po godzinie. Może i mają ciepła wodę, ale ją schładzają. Nigdy więcej tam nie pójdę i nie polecam nikomu. Darujcie sobie. Kilkadziesiąt kilometrów dalej na Słowacji są naprawdę ciepłe wody. Marek
      • Gość: górol Re: Nigdy więcej. Drogo, zimno i w ogóle do d... IP: 89.167.22.* 13.03.10, 12:18
        Stare kości , cy jako?
        • Gość: nopi Re: Nigdy więcej. Drogo, zimno i w ogóle do d... IP: 109.243.5.* 01.09.10, 17:18
          zgadzam się że drogo. Byłem teraz pod koniec sierpnia woda w basenie do której
          zie zjeżdża ze zjeżdżalni była zimna, a na dworze było 13 stopni. Poza tym jest
          złe rozwiązanie z tym basenem, żeby zjechać trzeba drałować na górę po schodach
          a jak zimno na dworze to nie źle wywieje. na dużej niebieskiej zjeżdżalni
          wystałem się 20 min.
          Czas przejazdu 20sekund, bramka otworzy się po około 1min. złodziejstwo czasu.
          jak już pisałem 45 zł za 2,5 godz. to zdecydowanie za drogo żadna rewelacja jak
          opisują.
      • Gość: nopi Re: Nigdy więcej. Drogo, zimno i w ogóle do d... IP: 109.243.5.* 01.09.10, 17:23
        Zgadzam się w 100%. zimno k...wa jak w naszym morzu Bałtyckim
        • c1iu2paz3ka Re: Baseny są super! 15.09.10, 14:14
          70 osób z Lublina moczyło swoje cielska w niedzielę(12.10.) a wrażenia? Prawie wszyscy byliśmy tam po raz pierwszy. Jesteśmy nie tylko zadowoleni z usług , ale zachwyceni sprawną organizacją. Woda ciepła, bzdury wypisujecie i tyle.Cała przyjemność po naszej stronie, no i marzenia o basenach termalnych w Lublinie. Dziękujemy!
    • Gość: rozczarowani Re: Baseny termalne IP: *.xdsl.centertel.pl 15.02.11, 20:19
      W Bukowinie nie polecam. Drogo zimno, i nie ma co robic. Prawda jest taka że 1,5 h w Parku Wodnym czlowiek sie lepiej bedzie bawił niż tam w 2,5h. 49 zł za co? Po wyjsciu z basenu nawet nie ma gdzie włosów wysuszyć jak sie swojej suszarki nie ma bo te ktore oferuje ośrodek nie nadaje sie nawet do wysuszenia rąk. 100 zł za 2,5 h rozczarowania :(:( nie polecam...
      ehh gdyby chociaż SAUNA BYŁA W CENIE... :/
      • Gość: turysta Re: Baseny termalne IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 22:47
        Prawda jest taka że 1,
        > 5 h w Parku Wodnym czlowiek sie lepiej bedzie bawił niż tam w 2,5h. 49 zł za co

Baseny termalne nie służą do zabawy.
        Z suszarkami kiepsko, to prawda.
        • Gość: ciupazka Re: Baseny termalne IP: *.nplay.net.pl 16.02.11, 12:51
          Siedźcie na rici w chałupie i bee nojtoniyj. A kompiółka w wannie, kup se soł iwonickom i moc sie w niyj , na jedno wyńdzie, kilo soli kostuje chyba koło 15 pln, no to śtyry osoby, razy śtyry. Jesce kie za wodzicke policys, bo jyj darmo ni ma, to prawie Ci wyńdzie to samiućko, co za termy.
          • Gość: ciupazka2 Re: Baseny termalne IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 12:08
            ja jeno przedniej wypij tatry ze dwie coby faza była

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka