Dodaj do ulubionych

Tusk nic nie rozumie

04.02.11, 11:52
Zamiast uderzyć się w we własne piersi
wali w cudzie:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9053277,Schetyna__Byla_twarda_rozmowa_nt__mojej_krytyki_Tuska.html
Otoczony pochlebcami, nawet nie potrafi przyznać się do błędu. Woli kopnąć Schetynę..
Szkoda - PO zmierza na manowce. Jako obywatelowi, który nie widzi żadnych szans na poważne i konieczne ograniczenia deficytu - mimo, że nie jestem wielbicielem PO - i tak mi przykro. Ten spektakl jak z posiedzenia KC, krytyka, samokrytyka - żałosne.
To mój problem, bo to mój premier.
Wasz też, nawet jak na niego nie głosowaliśmy...
ciao
jeep
Obserwuj wątek
    • kurt76 Re: Tusk nic nie rozumie 04.02.11, 12:06
      Bo widzisz wielu ludzi nadal nie rozumie, ze powazne sprawy prowadzi sie w sposob bardzo dyskretny, a nie na lamach opinii publicznej.

To jest wojna nowego stylu ze starym stylem w polskiej polityce.
      • jeepwdyzlu Re: Tusk nic nie rozumie 04.02.11, 13:13
        Nie. To jest arogancja. Przecież sobie wyjaśnili w 4 oczy.
        Nie - to mało. Trzeba przydupasów zmusić (a może sami się chętnie zgłosili) do wyrażenia właściwej opinii (Gronkiewicz, Grabarczyk, Kopacz)
        a Schetynie pokazać gdzie jego miejsce...
        Po co?
        Partia która chce mieć 40% głosów musi mieć co najmniej KILKUNASTU polityków dużego kalibru.
        Jarosław też tego nie rozumie.
        Jakieś polskie przekleństwo. Wszyscy budują partie wodzowskie...
        jeep
        • demergis egipt będzie nad wisłą 04.02.11, 15:28
          z tego wszystkiego wynika, że wariant egipski będzie grany. Jak dzisiaj zobaczyłem w sieci pyry po 2,50 zł/kg (pomarańcze były po 1,99 zł/kg) no to ja przepraszam:jeszcze łomy, samopały koktaile mołotowa u każdego w domu się znajdą. Ich trzeba WSZYSTKICH WYPIERD....Ć, bez wyjątków od lewej do prawej
          • jeepwdyzlu Re: egipt będzie nad wisłą 04.02.11, 15:32
            statystyczny Polak je 88 kg ziemniaków rocznie
            czyli 7 kg miesięcznie
            czyli wydaje na nie - razy 2,5 zł
            17,50 zł miesięcznie
            już po nowych cenach...
            oj demergis ....
            • demergis Re: egipt będzie nad wisłą 04.02.11, 16:56
              do statystyk potrzebne jest jeszcze logiczne myślenie i troche fantazji. ziemniaki dominują w jadłospisach uboższych, podejrzewam, że bogatsi nie jedzą w ogóle pyr albo jakies minimalne ilości - zastępują je zdrowszymi dodatkami lub produktami bardziej trendy. dla rodzin ubogich gdzie spożycie jest kilkakrotnie wyższe od średniej taka cena ziemniaków jest bardzo odczuwalna - a przeciez to ubodzy (jeśli w ogóle) mają protestować, nie konsumenci sushi. Cii siedzą okopani w swych apartamentach i willach cichutko - im jest dobrze
              a nawet jesli przyjmiemy twoje 17,50 na m-c. to jest ok 10 zł wiecej niż zwykle - na samych ziemniaach!!! a reszta??
              oj jeepie! zanim wyjmiesz swoją tępą szabelkę aby mi przyłożyć to trzy razy najsamprzód podumaj
              • jeepwdyzlu Re: egipt będzie nad wisłą 04.02.11, 18:22
                oj jeepie! zanim wyjmiesz swoją tępą szabelkę aby mi przyłożyć to trzy razy najsamprzód podumaj
                ---
                ?
                nie przykładam a już na pewno nie tępym narzędziem
                to TY przywołałeś pyry, żeby udowodnić, że "nad wisłą będzie egipt"
                nie doczekamy się
                i dobrze
                żyjemy w wolnym kraju, swoje zdanie na tematy polityczne mamy szanse wyrażać w wyborach
                Egipcjanie nie.
                I tu jest różnica.
                Pewnie niedługo i u nich odbędą się wolne wybory. Czy to coś zmieni? Nie. Dalej będą żyli w syfie i bez perspektyw.
                jeep
          • llukiz Re: egipt będzie nad wisłą 04.02.11, 16:27
            > szam:jeszcze łomy, samopały koktaile mołotowa u każdego w domu się znajdą. Ich
            > trzeba WSZYSTKICH WYPIERD....Ć, bez wyjątków od lewej do prawe

Znaczy należało to zrobić w latach 90tych, a teraz to jest tylko wciąż aktualne stwierdzenie...
            • demergis Re: egipt będzie nad wisłą 04.02.11, 16:57
              mubarak siedzial wygodnie na tronie 30 lat i miał pełne poparcie jankesów i co? "skończyłosie"
        • klip-klap PRemier to klaun, szkoda klawiatury 04.02.11, 18:57
          Tusk naczytal sie ksiazeczek o mini-tyranach, opanowal gesty na szkoleniach plus wali PRem po oczach i mysli, ze jest nietykalny.

Przez to coraz bardziej przypomina klauna, szczegolnie po putinowskim reality check.

Silne indywidualnosci nie tylko sa niebezpieczne, bo moga przejac partie. Tacy ludzie przez kontrastowe zestawienie z wodzem moga zbyt jaskrawo ukazywac miernote tego ostatniego. Na to Tusk pozwolic sobie nie moze.Na tle lizusow moze zas wygladac na meza stanu.
      • alexander_md Re: Tusk nic nie rozumie 04.02.11, 15:41
        kurt76 napisał:

> Bo widzisz wielu ludzi nadal nie rozumie, ze powazne sprawy prowadzi sie w spos
        > ob bardzo dyskretny,

Dokładnie. Jakby sie ludzie przypadkiem dowiedzieli jakie oni lody krecą to by od razu obwiesili ta złodziejska bandą okoliczne latarnie.
        www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/w;po;trwa;walka;o;blisko;300;stolkow;w;spolkach,29,0,757789.html
        • zeenek Brakuje mi 04.02.11, 18:21
          komentarza doroty wink pod tym artykułem
          • dirloff Re: Brakuje mi 04.02.11, 19:59
            Heh... wink
          • vice_versa Re: Brakuje mi 04.02.11, 22:41
            zeenek napisał:
            > komentarza doroty wink pod tym artykułem

Zeenek, wczuj się w klimat!

Wyglądałoby to mniej więcej tak:

Najpierw wstęp- nawiązanie kontaktu z czytelnikiem:
            W ten sposób PO się kompromituje, okropna zachłanność rządzących.

Potem rozszerzenie:
            Cała nadzieja że ten projekt nie przejdzie. Mam nadzieję, że Komorowski to zawetuje.

I czas na clue:
            Całe szczęście, że nie będziemy musieli tego przerabiać w wydaniu PiSowskim, wtedy projekt objąłby pewnie 500 spółek.

Ewentualnie, pytanie retoryczne:
            Czy jest jakakolwiek sensowna opozycja, która gwarantuje że takie pomysły nie będą przechodzić? Niestety.

Wystarczy ruszyć wyobraźnią, poetyka ta sama: Partia TAK, wypaczenia NIE!
            I jak Zeenek, zaspokoiłem Twoją ciekawość?
            • letelete Re: Brakuje mi 04.02.11, 23:11
              v_v, nie rób tak!
              I jak teraz rżnąć głupa? (Czy są tu niecenzuralne zwroty? Jeśli tak, to wezmę to w cudzysłów, ale nastęonym razem.)
              smile smile smile
            • demergis vice_versa3 05.02.11, 08:13
              dorota może wreszcie odpocząć, co planuje od dawna. Vice swietnie ją zastąpi, nawet myślę, że jest troche bardziej jadowity
            • letelete Re: Brakuje mi 05.02.11, 18:11
              No tak.
              Można rżnąć, jak gdyby nigdy nic.
              Nie doceniłem przeciwnika...
              • letelete Re: Brakuje mi 05.02.11, 18:16
                Ups, sorry demergis, to nie do Ciebie.
          • dorota_3 Brakuje Ci spostrzegawczości, 05.02.11, 11:59
            Zenku.
            Prawie dwa tygodnie temu utworzyłam nowy wątek na tą sprawę. Naprawdę nie zauważyłeś? Tam możesz chłostać do woli. A będą powody, bo sprawa jest jednak rozwojowa.

Sama tego nie komentowałam, bo rzecz jest oczywista. Ale gdybym komentowała, to mogłoby to rzeczywiście brzmieć tak, jak opisuje Vice smile

Rzecz jest kompromitująca, fakt. PiS działał dokładnie tak samo, fakt. Nie ma sensownej opozycji, fakt. Wypaczenia innej partii byłyby jeszcze dotkliwsze, fakt.

"Partia tak, wypaczenia nie"? Pokażcie mi alternatywę.
            • stoje_i_patrze Twój wniosek 05.02.11, 15:03
              >Wypaczenia innej partii byłyby jeszcze dotkliwsze, fakt.

To już Twój wniosek i jest naciągany. Starasz się zawsze, nawet ociupinke, wybielić PO. TUSKU MUSISZ to uważam zdanie najlepiej opisuje Twoje nastawienie.

Niestety PIS SLD było by to samo, nie mniej nie więcej TO SAMO. PO jest każda inna partia.
              • dorota_3 Re: Twój wniosek 06.02.11, 11:14
                Nie, SiP, to nie byłoby to samo i dlatego (niestety) znowu będe głosowała na PO.

Rządy PiS można scharakteryzować na dwóch płaszczyznach ( mówię o rządach, które już sprawowali, następne będą takie same lub bardzo podobne).

1. Gospodarczo - lewicowe. PiS jest zakładnikiem sfrustrowanego elektoratu, który domaga się "sprawiedliwszego dzielenia", domaga się "państwa solidarnego". Od tego nie odejdą ani na krok i nawet nie będą chcieli. Co to oznacza w obecnej sytuacji gospodarczej nie muszę chyba tłumaczyć.

2. W warstwie światopoglądowo-obyczajowej skrajna konserwa. Ponieważ w gospodarce będą ponosić same klęski, skierują dyskurs publiczny na tematy zastępcze. Pomoże im w tym dług wdzięczności względem Radia Maryja. Znowu będziemy mieli w mediach od rana do wieczora dyskusję o aborcji, dojdzie do tego pewnie in vitro. Myślę, że postarają się zmienić (ułomny, ale jakoś funkcjonujący) konsensus ustawy antyaborcyjnej. Myślę też, że całkowicie zakażą in vitro.

Tak więc ewentualne rządy PiS będą oznaczać socjalizm w gospodarce i skrajny konserwatyzm obyczajowy usankcjonowany prawnie. Obie rzeczy sa dla mnie nie do przyjęcia, sądzę, że dla większości społeczeństwa.

Dyskusja z jednym z uczestników Forum skłoniła mnie do tego, żeby jednak znowu zagłosować na PO w przyszłych wyborach (zamierzałam w ogóle nie głosować). Po prostu spotkałam się z takim bydlęcym zchamieniem zwolennika PiS, że wywołało to u mnie refleksję - zrobię wszystko co moge zrobić jako pojedynczy obywatel, żeby takie zbydlęcenie nie doszło do władzy...
                • demergis Re: Twój wniosek 06.02.11, 12:04
                  Rządy PO można scharakteryzować na dwóch płaszczyznach w oparciu o ostatnie 3,5 roku i faktu, że to będzie ich ostatnia kadencja. Będą to rządy przygotowania intratnych stołków, stołeczków i stanowisk w brukseli - dla ekstraklasy; i posad i posadek dla II ligi kolesiów w Polsce. Przecież tusk i koledzy nie będą dziesięć i więcej lat taplać się w polskim błotku, kiedy unijne jest o wiele cieplejsze i bardzo dochodowe

1. Gospodarczo - rabunkowe. PO jest zakładnikiem wierchuszki w brukseli, która rozdaje stołki i profity. O "sprawiedliwszym podziale stołków", można zapomnieć. Od tego nie odejdą ani na krok i cokolwiek bruksela bąknie przeobrazi się natychmiast w ustawę, którę jego magnificencja od razu podpisze. Co to oznacza dla średniej i niższej klasy w PL nie muszę chyba tłumaczyć.

2. W warstwie światopoglądowo-obyczajowej skrajny liberalizm i zezwolenie na wszystkie zachowania dewiacyjne takie jak panują w krajach wysokoucywilizowanych. Radio zet, tvn i polsat będą trąbiły od rana do wieczora jak dobrze rządzi nasz rząd i jak dobrze,że zmieniono na wniosek brukseli prawo aborcyjne i że wreszcie każda para obywateli będzie miała prawo do in vitro a pary homo do klonowania.

Tak więc ewentualne rządy PO będą oznaczać populizm i enronowskie praktyki w gospodarce i skrajną swawole obyczajowa usankcjonowaną prawnie. Obie rzeczy sa dla mnie nie do przyjęcia, sądzę, że dla większości społeczeństwa również, tyle że ocknie się ta większa część jak już będzie dużo za późno.

opinie jednej z uczestniczek Forum skłoniła mnie do tego, żeby jednak znowu zagłosować na PiS w przyszłych wyborach (zamierzałem w ogóle nie głosować). Po prostu spotkałem się z taką zajadłą niechęcią do wszystkiego co nie PeOwskie, takie kłamliwe apoteozowanie PO i takie chamsko-bydlęce ataki na PiS (wzorem stefana i janusza), że wywołało to u mnie refleksję - zrobię wszystko co moge zrobić jako pojedynczy obywatel, żeby takie zajadłe bydełko nie doszło do władzy ponownie
                  • jeepwdyzlu Re: Twój wniosek 06.02.11, 15:11
                    Rządy PO można scharakteryzować na dwóch płaszczyznach w oparciu o ostatnie 3,5 roku i faktu, że to będzie ich ostatnia kadencja. Będą to rządy przygotowania intratnych stołków, stołeczków i stanowisk w brukseli - dla ekstraklasy; i posad i posadek dla II ligi kolesiów w Polsce. Przecież tusk i koledzy nie będą dziesięć i więcej lat taplać się w polskim błotku, kiedy unijne jest o wiele cieplejsze i bardzo dochodowe
                    --------------------------------------------------------------------------

nie doceniasz Tuska
                    1. Gospodarczo - rabunkowe. PO jest zakładnikiem wierchuszki w brukseli, która rozdaje stołki i profity. O "sprawiedliwszym podziale stołków", można zapomnieć. Od tego nie odejdą ani na krok i cokolwiek bruksela bąknie przeobrazi się natychmiast w ustawę, którę jego magnificencja od razu podpisze. Co to oznacza dla średniej i niższej klasy w PL nie muszę chyba tłumaczyć.
                    ------------------------------------

masz rację, pytanie - czy PIS byłoby alternatywą...

2. W warstwie światopoglądowo-obyczajowej skrajny liberalizm i zezwolenie na wszystkie zachowania dewiacyjne takie jak panują w krajach wysokoucywilizowanych. Radio zet, tvn i polsat będą trąbiły od rana do wieczora jak dobrze rządzi nasz rząd i jak dobrze,że zmieniono na wniosek brukseli prawo aborcyjne i że wreszcie każda para obywateli będzie miała prawo do in vitro a pary homo do klonowania.
                    ----------------------------
                    nie masz racji
                    PIS broniąc skrajnie konserwatywnej części Kościoła - popełnia błąd i idzie wbrew nastrojom znakomitej większości społeczeństwa, która jest za legalizacją aborcji, in vitro, eutanazją itd
                    Są na to badania - PIS polegnie na tym polu.
                    Ty demergis też
                    ciao
                    jeep
                  • dorota_3 Re: Twój wniosek 06.02.11, 15:55
                    Zabawne. Ale nie całkiem trafne IMO.

"cokolwiek bruksela bąknie przeobrazi się natychmiast w ustawę"
                    Od czasu, jak jesteśmy w UE weszliśmy w międzynarodowy system źródeł prawa
                    pl.wikipedia.org/wiki/%C5%B9r%C3%B3d%C5%82a_prawa
                    czy tego chcemy, czy nie. Niektóre źródła prawa europejskiego będą nas obowiązywały za każdych rządów.

"Tak więc ewentualne rządy PO będą oznaczać populizm i enronowskie praktyki w gospodarce"
                    Co do "enronowskich praktyk" - zgoda. Ale takie praktyki będzie stosować każdy rząd, zmuszony koniecznością budżetową. PiSowski równiez, bez złudzeń.

"W warstwie światopoglądowo-obyczajowej skrajny liberalizm i zezwolenie na wszystkie zachowania dewiacyjne"
                    PO jest znacznie bardziej zróżnicowana w zakresie światopoglądowym niż PiS, znacznie bardziej. Przykład - ustawy o in vitro autorstwa Kidawy-Błońskiej i Gowina. Ustawa Gowina mocno przechylona w stronę "kościelną".
                    Co do "zezwolenia na zachowania dewiacyjne" - ja tego nie widzę wśród posłów PO.

Natomiast rządy PiS w warstwie światopoglądowej zbliżą nas do państwa wyznaniowego. Przykład - projekt ustawy o in vitro autorstwa PiS całkowicie oddający poglądy biskupów. Nie chcę żyć w kraju, w którym uchwały Konferencji Episkopatu Polski w ciągu kilku miesięcy staja się prawem obowiązującym wszystkich obywateli. Mimo, że jestem katoliczką, nie chcę żyć w takim kraju. Dlatego zawsze zagłosuję przeciw PiS.

PS. Pisząc o chamskim zbydlęceniu oczywiście nie miałam na myśli Ciebie.
                    • szczurek.polny Re: Twój wniosek 06.02.11, 23:26
                      > Niektóre źródła prawa europejskiego będą nas obowiązywały za każdych rządów.
                      Na przykład zgodne mruknięcie Angeli i Sarko.
                      dwagrosze.blogspot.com/2011/02/ein-reich.html
                      Czy tego chcecie, czy nie.
                      • jeepwdyzlu Re: Twój wniosek 07.02.11, 09:58
                        Na przykład zgodne mruknięcie Angeli i Sarko.
                        dwagrosze.blogspot.com/2011/02/ein-reich.html
                        Czy tego chcecie, czy nie.
                        ------------------
                        pomysły Angeli są chybione???
                        Grecy jak wydają na lewo i prawo to kretyni a Niemcy którzy próbują o opanować też nie mają racji???
                        Gdzie jak gdzie ale na ty forum spodziewałem się braku emocji w ocenie propozycji Francji i Niemiec. Racjonalnej.
                        Jedyne na co musimy uważać, to poziom opodatkowania firm. W Polsce niższy niż gdzie indziej. O to trzeba walczyć, bez dwóch zdań.
                        A reszta? Nie podpisalibyście się???
                        jeep
                        • szczurek.polny Re: Twój wniosek 07.02.11, 23:14
                          > Nie podpisalibyście się???
                          To pytanie jest bez sensu.

W ostatni piątek, w Brukseli, miał miejsce kolejny szczyt Rady Unii Europejskiej. Sam szczyt, jak również konferencja prasowa po szczycie, przebiegały nieco inaczej niż zwykle. Tym razem Niemcy i Francja przywiozły gotowe propozycje do zaakceptowania przez Radę, a po szczycie przedstawiciele tych państw ogłosili z czym przyjechali i że zostało to przez Radę w całości przyjęte.

Kiedyś, jeszcze przed drugim referendum w sprawie Traktatu Lizbońskiego w Irlandii, przed szczytem Rady zawsze panowała pewna nerwowość - nigdy do końca nie było wiadomo, jakie będzie stanowisko Irlandii i Polski. Wiadomo było, że ewentualne Polskie wnioski mogą liczyć na umiarkowaną przychylność Czechów, Wieka Brytania zawsze była niby w Unii, ale trochę poza nią, Berlusconi mógł też wyskoczyć z jakąś niespodzianką... A że obowiązywała jeszcze wtedy zasada jednomyślności, to różnie mogło być. Oczywiście przewaga bloku francusko-niemieckiego i tak była na tyle wielka, że udawało im się przepchnąć co tylko chcieli. Była jednak możliwość choćby zaprezentowania swoich pomysłów, innych możliwych rozwiązań.

Teraz pomysły Niemiec i Francji są dobre i koniec. Czy się pod nimi podpisujesz, czy też się nie podpisujesz, projekty te są dobre i zostaną przez Radę przyjęte. Dlatego bez sensu jest się pytać, czy się pod tymi projektami podpisujesz.
    • vice_versa Re: Tusk nic nie rozumie 07.02.11, 15:33
      Motto: "Zamiast uderzyć się w we własne piersi wali w cudze"

Maksimus do Kaiusa:

„Nie jest dobrze, kiedy wszystko robisz tak jak inni. Gdy myśli się tylko jak reszta, robi się błędy powszechne. Myśl samodzielnie, wyszukuj własne sposoby, własne rozwiązania, które są lepsze od głupot. Na przykład kiedy kłamiesz, nie morduj prawdy do imentu, jak to czynią różni. Kłamstewko jest wiarygodne wtedy, gdy zawiera trzy czwarte prawdy, Kaiusie. Głupcy ulegają złudom, które wydają im się oczywistymi, sensownymi, by jedynie małpować, miast szukać tego, co przez swą nietypowość może być bardziej skuteczne. Weź choćby demonstracje tłumu. Tłum się zbiera, kipi, idzie pod schody Senatu, pod pretorski urząd, czy nawet pod cesarski pałac, i co tam robi? Ryczy, wrzeszczy, klnie, pomstuje, wygraża i żąda, zaś władza albo to przeczekuje bez frasunku, albo znużona tym wyciem rzuca straż lub kohortę pretorianów i rozpędza gawiedź. A teraz wyobraź sobie, że wielki tłum, który stoi u czyichś bram, milczy...
      — Jak to, milczy?... Tłum milczy?! Tłum wściekłych ludzi?...
      — Wyobraź sobie. Milczy głucho, jak niemowa. Ocean łbów, gęstwa między pierzejami placu tudzież w ulicach sąsiednich - i wszyscy ponuro milczą, patrząc na bramę. Cisza taka, że przelatującą muchę usłyszałbyś równie dobrze jak tę zbiorową wściekłość i zaciętość. Długo byś wytrzymał to milczenie, czuwając wewnątrz oblężonego gmachu? Dopadłby cię strach tak świdrujący, że zamiast przywoływać wojsko, spełniłbyś wszelkie żądania tłumu. Lecz tłum jest zbyt głupi, żeby to wymyślić, a jest głupi dlatego, że składa się z głupców. Omijaj tłum bezmyślnych, Kaiusie, wynajduj skuteczność.”

Z książki "Ostatnia kohorta".

------

Jasne więc, że to Tusk niczego nie rozumie...
      Jak wiadomo tylko głupcy zostają premierami a tłum jest kwintesencją mądrości.
    • demergis Tusku to bydle 23.02.11, 10:07
      wyjątkowe bydle i cham. wdowie "swojej" ofiary katastrofy nigdy by tak nie odburknął chamsko

www.pardon.pl/artykul/13708/tusk_kontra_smolenska_wdowa_ostro_audio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka