Dodaj do ulubionych

masowa dezinformacja - robienie z ludzi matolow

26.07.11, 19:26
co mamy w menu;
(tak z pamieci wiec nie bedzie chronologicznie)

- czesciowe bankrutowanie Grecji - czy ktos wogole slyszale o czym takim? jak mozna czesciowo zbankrutowac? czy to tak samo jak byc troche w ciazy? w zasadzie kazdy wie ze Grecja jest bankrutem i tylko media na uslugach politykow / bankow / korporacji mieszaja ludziom w glowie aby osiagnac swoje cele, bo oglupiony "czytacz" kupi wszystko / wystraszy sie / ucieszy sie /itd tym co zostanie mu zaserwowane
- wysoki kurs franka - czytajac gazeta i tych wszystkich jej specow od ekonomii / gospodarki zaczynam sie zastanawiac czy oni maja nas wszystkich za kompletnych durniow, nie czesc nas ale wszystkich nas, bo to co pisza to jest jedna kompletna bzdura, ktos wymyslil sposob na skrojenie ludzi ktorzy uwierzyli ze moga wlasnie w taki sposob pomoc swoim inwestycjom (np kupno mieszkan) i to dokladnie zostalo zrealizowane, a prasa tylko podrzucala ludziom wytlumaczenia i wykresy bzdurne....
- niski kurs dolara - no nie wiem ile osob - pamieta przed-eurowe Wlochy, bo to oni wpadli na pomysl zanizania kursu swojej waluty aby ich produkty i kraj byl konkurencyjny na rynkach, tanie fiaty, wakacje, zarcie, ubrania, itd zalewaly nie tylko europe ale i w pewnym sensie swiat, pozniej na to wpadly Chiny, ktore walily USA po lbie i dopiero od jakiegos czasu USA zdecydowaly sie na obnizenie kursu dolara, co spowodowalo wzrost produkcji w USA, wzrost turystyki (do USA, szczegolnie tej zakupowej...).... no ale to tez ma swoje zle strony, ale to nie wazne, powod byl konkurowanie z Chinami.... i nie tylko
- upadek USA, nawet nie bede pisal od ilu lat to slysze, bo ci starsi na forach pamietaja brezniewa ktory to obiecywal, jakos do dzis nie upadly USA a zsrr juz dawno nie istnieje....
- bankructwo USA - temat zastepczy nie tylko w USA ale tez np w Polsce, po co? wiadomo ze sie dogadaja w jakis sposob, itd.....
- USA-nskie dlugi: czytam sobie czasami w postach jakichs tam baranow ze trzeba skonczyc z tym amerykanskim zyciem na kredyt, ze to "on" nie chce juz za nas w USA placic.... no i tak sobie mysle...hmmm... karty kredytowe splacam regularnie (nie mam dlugow)... dom splacilem sam bez pomocy nikogo (nie mam dlugow)... samochody zaplacone przy kupnie (nie mam dlugow)... szkola zaplacone bez brania pozyczek (nie mam dlugow)... to tak sie zapytam kto placi za mnie te dlugi? i jakie dlugi ten "on" ma na mysli? tego nie moge sie dowiedziec bo ten "on" na forum nie umie odpowiedziec na to pytanie, ale ten "on" placi za amerykanskie dlugi...
- porownanie Grecji do USA... jakos trudno mi sobie wyobrazic to porownanie ale czytalem paru "gazetowych fachowcow" ktorzy to tak wlasnie ujmuja - dlatego "USA padnie"
- cuda o tragedii w Norwegii - szczegolnie watek o Breiviku jako fundamentaliscie katolickiemu, no i w zasadzie nie ma ZADNYCH dowodow na to ze tak jest ale lewacka prasa / media trzepie ten temat bo to jej pasuje, nawet porownuja jego (i juz skombinowany extremizm katolicki) do fanatyzmu islamskiego, hmmm... codziennie jakis baran islamski sie rozwala biorac ze soba pare niewinnych osob, ale teraz bedzie porownanie, nareszcie lewactwo bedzie mialo temat, nie wazne ze nieprawdziwy ale on moglby byc prawdziwy, przeciez Norweg jest bialy, czyz nie?
- ciekawy jestem prawdziwych powodow tego co sie stalo, czy bylo to planowane przez mosad? jako odwet za poparcie dla palestyny?
- wybory sie zblizaja - jakie haslo? ano Kaczynski i Ziobro przed trybunal, nie wazne ze to bzdura ale wazne ze jest temat na pierwsza strone gazety....
- nadal niewyjasniona sprawa Smolenska - sprawa jest nie wyjasniona, i dodawane sa do niej kolejne watki / zaklamania - prawdy sie nie dowiemy, no chyba ze bylby w Polsce przelom i nagle ci ktorzy sa winni tej tragedii przyznali sie do tego i wskazali tych kto im pomagal... my wiemy kto i to najwazniejsze..... w katastrofe nie wierze, to nie zdarza sie w takich okolicznosciach.... to bylo zaplanowane i wykonane...
- jak zrobionio chinczykow w konia, czyli sprawa COVECa i dlaczego oni nie moga dac sobie rady z budowa w Polsce, kazdy wie ze chodzi o grube lapowy ktorych chinczycy nie wreczyli i dlatego maja problem.... no wlasnie kazdy normalnie myslacy wie, bo jak wczesniej bylo wiadomo kilometr autorstrady dzieki chinczykom stanial o polowe w ciagu roku, co sie stalo? ano ta druga polowa to lapowy ktorej nie dostaly kacyki lokalno / globalne...
- homoseksualizm zalegalizowany.... nie rozumiem tego do dzis, mnie nie przeszkadzaja homisie, ale na malzenstwa sie nie zgadzam, i powodow jest wiele, no ale jest to temat na wielkie debaty i mydlenie ludziom uczu, tzw "przyjezdny warsiawiak" bedzie bardziej warszawski / europejski jak poprze homosiow... ot przeciez europejczy....
- facebook vs nasza klasa - zbieracze informacji o ludziach - bardzo prosty sposob, bardzo tani sposob, nie naleze do facebooka, no bo po co mam ulatwiac komus zbieranie informacji o mnie... ale nie ma tygodnia aby o tym sie nie pisalo... wiem nie jestem z duchem czasu, powinienem byc na facebooku... mam gdzies ducha czasu...
- iran zaatakowany przez izrael... slysze o tym od jakiegos czasu, nie wiem po co te spekulacje, po to aby sie iran przygotowal? czy po to aby sie przestraszyl? przygotowani oni juz sa przestraszyc sie oni nie przestrasza...
- jak udupiono Straussa Khana - czy bylo to planowane czy nie ktos chce wyeliminowac go z brania udzialu w wyborach prezydenckich we francji... czy jest winny czy nie to juz nie ma znaczenia, jego osadzono przed sprawa i wpakowano do pudla....
- jak koncza oficerowie kontrwywiadu... no wieszaja sie, czasami przy tym lamia wszelkie prawa fizyki i logiki... wazne ze jest to material na artykul....
- ksiadz Natanek - nie wiem czy ktos mial mozliwosc posluchania go, bardzo polecam, nie to ze zgadzam sie z nim we wszystkim ale jest to glos ktory powinien byc slyszany, bo obnaza nie tylko to co sie dzieje w Polsce ale i sytuacje we wladzach koscielnych (nie mylic kosciola w wiara w Boga...)... jeden z niewielu ktorzy przestal milczec.... robai z niego wywrotowca i lobuza a tak nie jest
- zielona wyspa... czy ktos nadal w to wierzy ze Polska to zielona wyspa? wyglada na to ze albo nasi politycy sa zupelnie oderwani od rzeczywistosci albo oklamuja juz nie tylko spoleczenstwo ale i samych siebie...
- oczywiscie tematy te przwijaja sie miedzy cyckami dody, polkami w tunezji,

moze za duzo napisalem i moze nie na temat....
ale zastanawia mnie jedno, jaki procent piszacych na forach to zwykli "zagluszacze" (matoly nalezace do jakiejs tam partii ktore maja za zadanie agitowac / osmieszac inne partie) a jaki procent to ludzie zwykli ktorzy chcieliby podzielic sie swoimi opiniami...
Obserwuj wątek
    • przycinek.usa Re: masowa dezinformacja - robienie z ludzi matol 27.07.11, 08:46
      wiesz, pisza ci co maja czas - oraz tacy co maja interes. Polecam ten artykul -

skorotak.salon24.pl/327773,malmy-czesc-dalsza
      jest doprawdy pasjonujacy - stanowi pewna odskocznie od bredni obrabianych w kolko przez media. Mam nadzieje, ze na naszym forum pozostalo jeszcze kilka osob, ktore nie sa zwiazane z zadna opcja przymusowego pisania postow.
      • viper39 Re: masowa dezinformacja - robienie z ludzi matol 27.07.11, 14:27
        przycinek.usa napisał:

> wiesz, pisza ci co maja czas - oraz tacy co maja interes. Polecam ten artykul -
        >
        >
        > skorotak.salon24.pl/327773,malmy-czesc-dalsza
        > jest doprawdy pasjonujacy - stanowi pewna odskocznie od bredni obrabianych w ko
        > lko przez media. Mam nadzieje, ze na naszym forum pozostalo jeszcze kilka osob,
        > ktore nie sa zwiazane z zadna opcja przymusowego pisania postow.

tu nawet nie chodzi o takich jak my, tu chodzi o ludzi ktorzy nie maja naszego doswiadczenia, a chca sie czegos dowiedziec, zycie dzisiejsze nauczylo te osoby nazwijmy to "zaufania" do mediow i oni te wiedze czerpia z mediow im dostepnych, nie bardzo zastanawiajac sie nad tym czy to ma sens czy nie, no bo w takim USA np jest prawo ktore wiaze dziennikarza z wiadomoscia "sprzedana" ludziom, za klamstwo moze zostac ukarany... ale w jaki sposob te prawde przedstawi to juz jest nie karalne, wazne ze cos co przypomina fakt tam jest + opinia dziennikarza (ktora jest wkurzajaca)
        nie pamietam jak to sie ma w Polsce z prawem odpowiedzialnosci za podawana wiadomosc...

poza tym kreowanie dramatu w mediach, dzis USA upada, jutro juz nie... dzis kryzys jutro zielona wyspa... z jakiej planety dziennikarze spadli i jakich prochow sie nalykali? przeciez to tak nie dziala,

a prawo w Polsce jest dla tych ktorzy maja kase i wladze (niekoniecznie w tej kolejnosci), zreszta gdzie tak nie ma.....

zaczynam sie zastanawiac czy jest gdzies na swiecie normalny kraj gdzie mozna mieszkac bez sluchania idiotyzmow od politykow i z prasy...
    • jack79 Re: masowa dezinformacja - robienie z ludzi matol 27.07.11, 11:30
      > - bankructwo USA - temat zastepczy nie tylko w USA ale tez np w Polsce, po co?

USA zbankrutowało w 1972 smile
    • lastboyscout To jest zle postawiona teza 27.07.11, 16:47

To jest zle postawiona teza.

Wlacz jakiekolwiek media: dramatyczne sensacje/plotki/pseudoinformacje (wiekszosc z nich prawnie MUSI zawierac zawierac okreslniki: jest "jest mozliwe", "byc moze","nieodpowiadajacy za swoje prognozy 'eksperci' twierdza, ze ...")
      + lukrowana szolowizna.
      Zero srodka, zero bo nikt NIE CHCE zyc w prawdziwej rzeczywistosci, bo ta jest TRUDNA, bo ta wymaga MYSLENIA, bo ta wymaga podejmowania decyzji, bo ROZBUDZA SWIADOMOSC !
      Najlatwiej sie martwic albo nie martwic. Taki "excuse" na wlasne nieudacznictwo, zaniechanie, zwyczajna glupote.
      Spanikowane oczy i glosy prezenterow, wielkie czcionki, dramatyczne ujecia, filmowe zaglady swiata lub taniec z gwiazdamidla widzow nietanczacych, seriale o zyciu, ktorego nie ma,
      pif paf w filmach gdzie zawsze wygrywa przystojny albo cycata (ktora jednak pokaze cyce tylko na ...platnych kanalach bo tylko wtedy jest to ... moralne...).

Nieeee, nikt nami w ten sposob nie steruje!
      To raczej ktos wykorzystuje fakt, ze jestesmy/CHCEMY BYC bydlem w (ich, nie swojej) oborze, , ze CHCEMY byc sterowani!
      Tak! Bo jakkolwiek by nie nazwac obecnie obowiazujacy mechanizm sterowania bydlem: niewolnictwo, feudalizm, dynastia, totalitaryzm, socjalizm czy demokracja ludzie CHCA aby nimi rzadzono - strachem badz wolna miloscia, nigdy rzeczywistoscia.
      W zamian chca tylko chleba i igrzysk zaspakajajac swoje nigdy nie zaspokojone chucie.
      Kiedy braknie chleba i igrzysk upadaja system aby dac miejsce nowemu, funkcjonujacemu wedlug tego samego schematu tylko pod innymi sztandarami.
      Obecny stan rzeczy utrzymuje sie dluzej tylko dlatego, ze:
      a) rozwoj technologiczny daje tani "chleb" = wmowienie, ze gowno jest zywnoscia.
      b) rozwoj technologiczny daje tanie " igrzyska" = wmowienie, ze szolowizna jest sztuka
      c) rozwoj technologiczny daje mozliwosc taniej i nieograniczonej ekspansji terytorialnej (media) demoralizujacej narody podbite poprzez wmowienie im, ze:
      a) tanie gowno jest zywnoscia
      b) tania szolowizna jest sztuka

I to jeszcze troche potrwa poniewaz ludzkie chucie i chec na zycie w iluzji jest nieposkromiona i nieograniczona.
      I nikt, nie chce zyskac swiadomosci CO SIE TAK NAPRAWDE DZIEJE, bo to trudne, wymaga dzialania, myslenia i doraznych wyrzeczen. LATWIEJ jest w swojej oborze podlaczyc sie do medialnej iluzji wirtualnego strachu i wirtualnej przyjemnosci (???!), zagrzyzc jakims CHAMburgerem z odpadow z jader i trocin.

P.S. Nie wiem czy wiesz ale jakis rewolucjonista 20 lat temu stworzyl kanal telewizyjny bez paniki i bicia slodkiej piany. Poczatkowo przyciagnal calkiem niezla widownie. Potem splajtowal bo uznano jego za ... nudny.
      • viper39 Re: To jest zle postawiona teza 27.07.11, 19:12
        moze troche naciagnalem te teze....
        ale nie do konca

tak napewno sa ludzie ktorzy czekaja na "rozkaz" i cycata bohaterke dziennika, podajaca wiadomosci o niczym waznym co sie akurat nie stalo...

no to co z nami? to my ktorzy chcemy faktu a nie opinii jakiegos barana juz sie nie liczymy?
        nie zrozum mnie zle na cycki popatrze ale jak chce faktu to chce tego faktu a nie opinii o fakcie ktory byc moze sie zdarzyl... choc nie wiadomo czy tak naprawde to sie stalo...
        przeciez to paranoja, co sie ostatnio czyta w prasie i oglada w tv czy slucha w radiu, to przeciez jest robienie ludziom z mozgu wody
        wczorajszy kryzys przeszedl na zielona wyspe w nocy, rano sie budzisz i jest wszystko cacy, ale tylko do po poludnia bo pozniej znow jest kryzys, nie koniecznie u nas, bo frankowi podskoczylo a w kalesonach spadlo....

jesli ktos oglada "newsy" tylko po to aby widziec cycata reporterke w tancu z gwiazdami robiaca fikolki jezykowe to po co mamy newsy? od razu pokazywac film fabularny (zmyslony...heheh) i nie bawic sie w newsy?
        po co pokazywac politykow w sejmie? i tak wiemy ze nie mamy na to wplywu, wiec moze jakis taniec z gwiazda z nozem w plecach?

od kiedy news przestal byc newsem? od kiedy informacja (ta rzetelna oczywiscie) przestala byc wartosciowa? od kiedy myslenie stalo sie ciezarem wiekszosci ludzi? bo ja nie pamietam aby to bylo w prasie podane? a moze przeoczylem?

wiesz to moze i prostsze by nie myslec ale ktos za ciebie pomyslal i podal tobie tylko notke - kraj upadl, ale ty obywatelu sie nie martw, mozesz gnic tam gdzie gnijesz, ziemia wszystko przykryje - o co w tym wszystkim chodzi? o to aby miec bande balwanow w kraju ktorymi sie da sterowac bez zadnego problemu?
        no to zaraz zaraz a co z nami???? tymi ktorzy chca myslec i zadawac pytania? tymi ktorzy nie zgadzaja sie idiotyzmami w mediach? to co nas trza do rzezni i ukatrupic? przeciez mozemy mysleniem zarazic innych?

nie nie do konca sie zgadzam z Twoja teza... ludzie chca myslec ale im sie nie pozwala, bo nawal idiotyzmu niektorych przytlacza.... a niektorzy nie dostali dostatecznej edukacji, zrobiono to celowo aby bylo latwiej wciskac im te dyrdymaly

ja nie chce byc sterowany, i znam wielu ktorzy nie chca byc sterowani, hmmm... nie znam w zasadzie nikogo kto chcialby byc sterowany...
        a juz napewno wole znac rzeczywistosc jakakolwiek by ona nie byla, bo to w niej zyje, nie mysle ze ludzie sa az tak durnowaci ze zgadzaja sie na "kolorowana" rzeczywistosc bo tak latwiej... mysle ze ludzie nie zdaja sobie sprawy jak bardzo sa oklamywani... to wszystko

jakos nie moge uwierzyc w to ze ludzie wola zyc w iluzji bo tak latwiej i boja sie z niej wybudzic

poza tym jak sam wiesz klamstwo powtorzone 1000 razy staje sie prawda
        hmmmmm... kazde najlepsze zarcie zmienia sie w gowno po zjedzeniu... z Twojej opinii wynika ze i przed i po mamy to samo czyli gowno... ee tak zle narazie nie jest, choc szybkosc w degradacji mediow jest zaskakujaco ... szybka

hmm... czy jest jeszcze jakies normalne miejsce na swiecie?
        • lastboyscout Re: To jest zle postawiona teza 27.07.11, 19:49

> przeciez to paranoja, co sie ostatnio czyta w prasie i oglada w tv czy slucha w
          > radiu, to przeciez jest robienie ludziom z mozgu wody

Glownymi odbiorcami najpopularniejszych medialnych przekazow sa ludzie starsi lub imbecyle.
          Tym pierwszym nie chce sie umierac ale skoro juz musza lubia nabrac przekonania, ze po nich swiat sie skonczy.
          Wiec podaje sie im informacje na jakie oni tworza zapotrzebowanie.
          A imbecyle ... coz ... kupia wszystko i stad sa imbecylami i DLATEGO nimi pozostana.

Przy tym wszystkim nalezy pamietac o rzeczy najwazniejszej:
          demokracja to wladza ludu i po to zostala stworzona aby wiekszosc "rzadzila" z tym, ze nikt tworzacy demokracje nie ujawnil, ze wiekszosc z definicji jest durna/sterowalna i wystarczy sprawic aby ta wiekszosc taka pozostala skoro w dodatku tak to lubi ...
          Mnie tez to wkoorwia ale kiedys pomyslalem sobie, ze zamiast upierac sie przy pozostawaniu po niewlasciwej stronie warto wykorzystac zastana/niezmienialna sytuacje i wykorzystac pozytecznych idiotow skoro ich i mnie to czyni szczesliwszymi ! wink

> od kiedy news przestal byc newsem? od kiedy informacja (ta rzetelna oczywiscie)
          > przestala byc wartosciowa?

Od kiedy stala sie praktycznie DARMOWA a w najlepszym razie promocyjna.
          Czy slyszales kiedys o darmowym produkcie, ktory ma cokolwiek wart?

> nie nie do konca sie zgadzam z Twoja teza... ludzie chca myslec ale im sie nie
          > pozwala, bo nawal idiotyzmu niektorych przytlacza.... a niektorzy nie dostali d
          > ostatecznej edukacji, zrobiono to celowo aby bylo latwiej wciskac im te dyrdyma
          > ly

Alez ja sie z toba zgadzam !
          DLATEGO np. istnieje PRZYMUS ksztalcenia WEDLUG programow rzadowych.
          Reszta szolowizna, tak latwa, ze UZALEZNIA WYGODA jej odbioru.

> ja nie chce byc sterowany, i znam wielu ktorzy nie chca byc sterowani, hmmm...

> nie znam w zasadzie nikogo kto chcialby byc sterowany...

Nie wolno mylic ich deklaracji z faktycznymi dzialaniami...

> a juz napewno wole znac rzeczywistosc jakakolwiek by ona nie byla, bo to w niej
          > zyje,

Widocznie, jestes pewny, ze KAPITAL jakim dysponujesz (np. intelekt, zdolnosc podejmowania ryzykownych decyzji, zasady moralne itp.) potrafisz efektywnie zainwestowac i DLATEGO osiagnales w zyciu co osiagnales.
          Pomysl jednak z pozycji bolszewika - cham potrzebuje PANA hmmmm znaczy sie PANstwA aby ktos zutylizowal jego ewentualny potencjal bolszewika.

> jakos nie moge uwierzyc w to ze ludzie wola zyc w iluzji bo tak latwiej i boja
          > sie z niej wybudzic

Jakis ty romantyczny wink

> z Twojej opinii wynika ze i przed i po mamy to samo czyli gowno...

Mamy ... sadzisz, ze kiedys bylo inaczej? Kiedy?

>> choc szybkosc w degradacji mediow jest zaskakujaco ... szybka

Bo odpowiada zapotrzebowaniu.
          W ekonomii popyt ksztaltuje podaz (nigdy odwrotnie) , W ZYCIU TEZ !

P.S. Wiesz, ze nie dzialaja linki z twojej stopki ? A ja tak lubiem to z misiem ! wink

Pozdrawiam.
          • viper39 Re: To jest zle postawiona teza 28.07.11, 14:41
            hmmm... myslisz ze starsi ludzie potrzebuja potwierdzenia bryndzy na swiecie aby lepiej bylo im zyc w koncowce zycia i umierajac wmawiac sobie ze - "teraz to juz w zasadzie nic dobrego nie bedzie dobrze ze umieram"?
            moze naiwny jestem ale mysle ze ludzie potrzebuja nadzieji na lepsze, to dlatego Rydzyk ma takie poparcie, bo on daje ludziom slowa ktore oni potrzebuja... a sam wiesz ze nie sa to slowa aprobaty tego co sie dzieje...
            zgadzam sie z tym ze na swiecie jest coraz wiecej imbecyli, ludzi zyjacych na pokaz, chcacych sie odroznic od innych czy to fryzura czy to kolczykiem w nosie ... albo sie robie stary albo nie rozumiem dzisiejszej mody.... i do nich trafiaja proste hasla typu "uratuj ziemie, zyj zielono..." wsrod nich duzo jest zadymiarzy ktorzy czy to oplacani czy nie lubia zadyme, dlaczego nie sa karani? nie mam pojecia... ale ja widzac np zamaskowanego "zielonego" protestanta, od razu goscia bym lapal i legitymowal... lub odstrzelil od razu zanim on rzuci petarda, koktajlem molotowa czy inna cegla w policje...

sam wiesz ze demokracja to przykrywka do tego aby rzadzili co co rzadzili, ale teraz daja zludzenie i iluzje tego ze ludzie maja cos do powiedzenia....
            no bo jesli jeden z drugim by pomyslal nad tym to albo wszyscy by szli glosowac albo nikt...
            w zasadzie glosuje nie wiecej niz 45% spoleczenstwa, z tego ktos wygra 55% aby zostal wybrany.. to daje 25% ogolu uprawnionego do glosowania... czyli wlasnie 25% wybralo rzad ktory rzadzi krajem... dobre co? i to zakladajac ze 45% zaglosuje...

wiesz myslalem tez aby ustawic zagle w dobra strone i plynac, ale jakos nadal nie potrafie mozna to nazwac romantyzmem albo naiwnoscia...

informacja jest oplacana reklamami ktore NAM wszystkim wciskaja w czasie newsow... czyli teraz zamiast oplaty w reklamach dodatkowo nie dostajemy nic bo i po co 80% lyknie to co im sie serwuje czyli gowno...
            no tak, czyli kiedys niby bylo troche lepiej...
            no moze niewiem... dzis wiadomosci sewuja ladniejsze cycki? wtedy lepiej sprzedac gowno bo nikt nie zwraca uwagi na to co serwowane tylko na cycki... no ale to tez nie tak, bo za cycki trzeba zaplacic aby je ogladac, bo bez zaplacenia to tez nie jest koszerne...

edukacja... wiesz socjalizm upadl bo w Polsce mielismy jako taka w sumie OK edukacje, szlola miala swoja wartosc, czlowiek musial szanowac starszych i nauczycieli oraz rodzicow... musial bo jak nie to lanie i w szkole i w domu...
            dzis moze i program jest podobny do dawnych czasow ale nie ma poszanowania dla czlowieka / nauczyciela / rodzica / starszego... itd... wiec jesli jest to darmowe (ludzie nie rozumieja ze za to placa...) i na dodatek nie trzeba nikogo szanowac to szkola uczy olewania albo nie moze zle to okreslilem, to politycy doprowadzili do bryndzy dopuszczajac do braku poszanowania czlowieka... ale to jest czesc planu... zrobic z czlowieka niewolnika... moze nie w sensie przeszlym ale w nowym wydaniu "baran do roboty i glosowania"

nie myle deklaracji z dzialaniem... ludzie nie chca byc brani za idiotow ... nie chca byc sterowani, to przeciez dlatego ladowali w USA...
            to sie niestety zmienia i tutaj...

hmm... nie wiem
            > > a juz napewno wole znac rzeczywistosc jakakolwiek by ona nie byla, bo to
            > w niej
            > > zyje,
            >
            > Widocznie, jestes pewny, ze KAPITAL jakim dysponujesz (np. intelekt, zdolnosc p
            > odejmowania ryzykownych decyzji, zasady moralne itp.) potrafisz efektywnie zain
            > westowac i DLATEGO osiagnales w zyciu co osiagnales.
            > Pomysl jednak z pozycji bolszewika - cham potrzebuje PANA hmmmm znaczy sie PANs
            > twA aby ktos zutylizowal jego ewentualny potencjal bolszewika.

wiesz zacytowalem Ciebie aby nie stracic watku... ale pamietaj ze nie kazdy moze byc liderem, ktos musi pracowac na liderow... to wcale nie znaczy ze on jest glupi ale on ma inny talent, ja mysle ze ci "nowi liderzy" zapomnieli o tym ze bez wspolpracy z tymi ludzmi nie beda znaczyli nic, i zamiast rozwoju bedzie powolna stagnacja i cofanie sie.... bo strach o swoja przyslowiowa dupe zabije mozliwosci rozwoju...
            wiesz w zasadzie ciezko czasami sie z Toba nie zgodzic, szczegolnie o "chamie ktory potrzebuje Pan(stw)a" - tragedia...

dziekuje za nazwanie mnie romantykiem, a nie naiwnym, bo w sumie dzis zostala miedzy tymi slowami mala roznica... tragiczne ale tak jest...

wiesz byc moze nie bylo inaczej kiedys, moze dostawalismy tez gowno... ale chyba ludzie byli inni, moze inny zapach? moze mniej rozumielismy? sam juz nie wiem

to jaki swiat beda mialy nasze dzieci?

PS. moje dziecko padlo po examinach....heheh ... Wasze tez wymeczone co?
            teraz tylko nerwowka do listopada czekajac na wyniki...hehe
            pozdrowienia

PS2. nie dziala stopka? musze sprawdzic, wiesz rzadko pisalem cokolwiek na forach, nudzilo mnie i denerwowal mnie idiotyzm... mam nadzieje ze jak od czasu do czasu cos naskrobie nie bedzie to komentowane przez baranow... moja cierpliwosc i tolerancja na idiotyzm sie zmniejsza z wiekiem... tetryczeje...hehehe
            • lastboyscout Re: To jest zle postawiona teza 28.07.11, 16:21
              > hmmm... myslisz ze starsi ludzie potrzebuja potwierdzenia bryndzy na swiecie ab
              > y lepiej bylo im zyc w koncowce zycia i umierajac wmawiac sobie ze - "teraz to
              > juz w zasadzie nic dobrego nie bedzie dobrze ze umieram"?
              > o Rydzyk ma takie poparcie, bo on daje ludziom slowa ktore oni potrzebuja... a
              > sam wiesz ze nie sa to slowa aprobaty tego co sie dzieje...

Wszyscy niestety dowiemy sie jak to jest ale wlasnie po sposobie glosowania najlepiej widac, ze ludzie starsi majac bardzo dorazne zycie glosuja na niezwykle dorazne programy wyborcze i na Pana Boga co osobiscie nie uwazam za bardzo racjonalne/przyszlosciowe dla swiata postepowanie ...
              Logiczne. Ludzie starsi musza stanowic naturalny balans dla nieracjonalnosci mlodszych.

> informacja jest oplacana reklamami<

Wszystko co jest oplacane przez sponsorow w naturalny sposob nie moze dzialac wbrew ich interesom (mialem okazje sie o tym przekonac sam piszac za pieniadze i ... dlatego to odpuscilem).
              Uczciwa (choccby mylna) informacje mozemy przekazac sobie tutaj wzajemnie jezeli nie jestesmy tutaj na sluzbie ... jesli wiesz KOGO mam na mysli, he, he wink

>moze nie w sensie przeszlym a
              > le w nowym wydaniu "baran do roboty i glosowania"

Tak jest wszedzie. I dlatego podatki, szkola musza byc przymusowe (nawet jezeli amerykanska konstytucja mowi inaczej, he, he)

>ludzie nie chca byc brani za idiotow ... ni
              > e chca byc sterowani, to przeciez dlatego ladowali w USA...
              > to sie niestety zmienia i tutaj...

Ale co w tym zlego, ze pozwalam byc rzadzonym przez madrzejszych od siebie?
              Jedyny problem jest w tym abym potrafil stworzyc i utrzymac system w ktorym bede potrafil dokonac prawdziwie wolnego wyboru i NAPRAWDE ukarac tych, ktorzy probuja byc TYLKO odpowiedzialni "politycznie" czy "moralnie".

> wiesz byc moze nie bylo inaczej kiedys, moze dostawalismy tez gowno... ale chyb
              > a ludzie byli inni, moze inny zapach? moze mniej rozumielismy? sam juz nie wiem

Pewnie, ze wiele rzeczy inaczej: pomidory ze sklepu pachanialy jak ten, ktory teraz wcinam (z mojego ogrodka!) a wszystkie dziewczyny mialy prawdziwe piersi a faceci miesnie.
              Nic w tem, ze przynalezymy do naszych czasow.
              Jestem pewny, ze zanim to sie zmieni diametralnie zdazymy fajnie pozyc.
              Przeciesz Szef nie ma personalnie przeciw nam ! wink

> PS. moje dziecko padlo po examinach....heheh ... Wasze tez wymeczone co?
              > teraz tylko nerwowka do listopada czekajac na wyniki...hehe
              > pozdrowienia

Moja cora nawet poszla na balety aby odreagowac iale jej cale towarzystwo i tak padlo w klubie ze zmeczenia i stresu.
              Za kilka dni wysylamy ja na Hawaje aby przypomniala sobie, po co tak naprawde zyjemy.
              Pozdrawiam.
              • tartaczek Re: To jest zle postawiona teza 29.07.11, 10:50
                @Lsb :troche przekornie- a po co zyjemy? Bo ja sie nadal nad tym zastanawiam. Podroze zdecydowanie umilaja zycie, ale sens mi ciagle umyka.
                A odnosnie poprzedniej dyskusji - ludzie uciekaja od tej rzeczywistosci kreowanej przez media, zeby nadal zyc iluzja. Te wszystkie negatywne informacje, bo takie dominuja, zasmiecaja umysl i wpedzaja ludzi w zly nastroj. Co moga zmienic? Prawie nic.To chca sie odciac od tego i wola spedzac czas na lonie natury niz przed TV. Ja mowie o moich znajomych. Dzieki temu nie jada na antydepresantach. Taki maly protest przeciwko temu co sie dzieje. Wielu pamieta czasy komuny-czy ktos wierzyl w serwowana propagande ? Czy cos sie zmienilo? Poziom ksztalcenia publicznego w Polsce nadal jest na niezlym poziomie. To samo dotyczy sluzby zdrowia.
                Ja juz pozbylam sie zludzen , ze rzeczy dzieja sie same z siebie. Czy jest mi z tym lepiej? Jaki mam na to wplyw? Dlatego tez wybieram nature. Coraz czesciej.
                • lastboyscout temat weekendowy 29.07.11, 15:38

To jest forum polityczno-gospodarcze, ktore co prawda nie powinno sprowadzac sie do analizy wykresow ale chyba nie powinno zanadto wkraczac w tematy filozoficzne.
                  Zapytany zrobie, z racji nadchodzacego weekendu maly wyjatek:
                  (uprasza sie o zaprzestania czytania tych, ktorych to zraza czy nudzi)

>>a po co zyjemy?<<

Jestem otwarty, otaczam sie ludzmi z roznych srodowsk, zdarza mi sie cprowadzic porywajace dyskusje rowniez na ten temat ale oczywiscie ... nie znam odpowiedzi na to pytanie!

Dla teologow sprawa jest jasna: mamy BEZKRYTYCZNIE zyc wedlug dogmatow i mamy BEZKRYTCZNIE wierzyc, ze mamy w kieszeni szczescie wieczne wedlug regul tych samych dogmatow.
                  Ja osobiscie chromole takie faszystowskie ubezwlasnowolnienie, w pelni zgadzam sie ze Stachura z naglowka drugiego swietnego motta naszego forum.
                  To JA chce kreowac moje zycie i korzystac z niego tak jak mi MOJA moralnosc podpowiada!

Moja corka wlasnie zostala doktorem (prawa) i wielokrotnie dyskutowalismy o teoriach filozoficznych zwiazanymi z tym tematem.
                  Te teorie sa bardzo ciekawe ale bardzo skomplikowane wiec dla uproszczenia powiem, odnoszac sie do tego co napisalas, ze jedni uwazaja, ze nie mamy na nic wplywu (wszystko co sie dzieje, jest z gory ustalone) a inni, ze mamy wplyw na wszystko.
                  Pierwsza opcje osobiscie od razu odrzucam poniewaz nie widze powodu aby ktos mial sie stawiac ponad mna w MOIM zyciu, wszystko jedno czy nazywa sie Bog czy Natura.
                  I wymyslilem sobie tak:
                  Wszystko kreci sie w cyklach, w ktorych tworzymy DZIELO, dazac do doskonalosci (niekoniecznie w ogolnie rozumianym sensie).
                  To dzielo bedzie nasze ale w miedzyczasie nie musimy wiedziec (nie ma to zadnego znaczenia dla naszych dzialan) CZYM to dzielo jest
                  (np. moze byc czyms bardzo rozrywkowym ... MAM NADZIEJE ! wink.

Nie musimy tez zdawac sobie sprawy z nieprzemijalnosci naszego zycia poniewaz tylko swiadomosc smierci moze napedzic nas ku maksymalizacji/pospiechu w wykorzystaniu naszego istnienia (majac gwarancje wiecznosci wiecznie bysmy nic nie robili).

Nie mozemy miec tez pewnosci, czy nie bedziemy za nasze postepowanie rozliczeni poniewaz tylko strach przed pieklem moze nas motywowac do nie poddania sie wylacznie uciechom doczesnym.
                  Tak wiec zyjemy sobie tworzac i doskonalac to dzielo.
                  Doraznie wynagradza sie nas za to odbieraniem przyjemnych bodzcow naszymi zakonczeniami nerwowymi (pewnie sie domyslasz ktorymi najprzyjemniej, he, he smile ).
                  www.wykop.pl/ramka/115751/strefy-erogenne-kobiety-i-mezczyzny/
                  Niedoskonalosc tego mechanizmu czy tez moze male "hint, hint" daje nam czasem wrazenie Daja Vu, ktore potwierdza, ze doskonalilismy juz nasz wklad do dziela w poprzednich cyklach.

Niedawno wprowadzilem dwa nowe elementy do mojego myslenia o tym temacie.
                  Pierwszy opisalem tutaj:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,17007,116864265,116978560,Nie_zyje_Matrix_.html
                  Chodzi w nim o to, ze jednostki same ksztaltuja swoja bezuzytecznosc lub uzytecznosc dla tworzenia dziela poprzez pojmowanie swiata z pozycji wlasnego zlego lub dobrego wkladu w jego tworzenie.
                  Drugi mowi o tym, ze w miare uplywu czasu dla nas wszystkich (wzajemnie!) stanie sie coraz bardziej oczywiste czym jest to dzielo i kim my jestesmy w procesie jego tworzenia:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,17007,116864265,116978698,Fragment_artykulu_1.html?wv.x=2
                  forum.gazeta.pl/forum/w,17007,116864265,116978791,Fragment_artykulu_2.html?wv.x=2
                  Zauwaz, ze w to wszystko mocno wpasowuje sie twoje upodobanie do natury a odrzucanie tego co zaburza prawidlowy stan rzeczy (np. media komercyjne).

Jezeli znalazlas w tym co napisalem powyzej swoj sens, moze udalo mi sie podzielic sie z toba moimi impresjami zwiazanymi z twoim pytaniem.

Zycze milego weekendu!

P.S. Bedac przy temacie podrozy to jedziemy pierwszy raz na Turks and Caicos (wspolne wakacje siatkarzy z calego swiata), ciekaw jestem czy tam bylas i jakie masz wrazenia.
                  • tartaczek Re: temat weekendowy 30.07.11, 01:45
                    @Lsb
                    Nie , nie bylam. Ale bede niedaleko.
                    Dzieki za odpowiedz. Mam wrazenie , ze ustalony to jest czas narodzin i smierci , a to co pomiedzy to nasze wlasne wybory i tzw. "przypadki". Z tym Sadem Ostatecznym tez sie raczej zgadzam. Wazne jest jak wypelnimy to pomiedzy. Kazdy z nas chyba ma w sobie takiego ktosia , ktory mu podpowiada co jest wlasciwe a co nie. Ciekawe jak inni potrafia tego ktosia wylaczyc. Wolna wola, czyli mozliwosc dokonywania wyborow. Jak juz sobie tak filozofujemy to interesujace jest istnienie innego wymiaru. Opowiesci i legendy o duchach nie wziely sie znikad. Kiedys to pewnie wszystko ogarniemy. A narazie to tylko duzo znakow zapytania.
                    Co do natury to zawsze mnie ciagnelo do lasu, jak wilka. Lubie zbierac to czym natura nas obdarza. I w ten sposob sie relaksuje. Gratuluje sukcesu corki.
          • vice_versa Re: To jest zle postawiona teza 29.07.11, 00:41
            Last Boy Scout napisał:
            <popyt ksztaltuje podaz (nigdy odwrotnie)>

Bezapelacyjnie! Jak tworzysz dziurkę w pączku nazywając go donutem, to najpierw 100 razy dostałeś pytanie do klientów, czy czasem nie masz na sprzedaż ciastek z dziurą w środku. A Ty podążając za potrzebami mas...

Nigdy przenigdy nie oznacza to że sam zrobiłeś dziurę w pączku i postanowiłeś to sprzedać pod nazwą "donut"!
            Morał z tej historii jest taki, że zawsze popyt na dziury wyprzedza podaż na ciastko.
            wink

Tak samo oczywiście było z internetem, sam pamiętam jak pod koniec lat 80tych wszyscy chcieli od Tepsy dostać modem wireless, na szczęście 15 lat później dzielna Tepsa sprostała wyzwaniu i przychyliła się do próśb ludu... A jak wchodziło pierwsze Cinquecento to ludzie już pytali o napęd hybrydowy!

• lastboyscout Re: To jest zle postawiona teza 29.07.11, 05:06
              Jasne!
              To podaz ksztaltuje podaz!
              W socjalizmie i monopolu... smile smile smile
              • viper39 Re: To jest zle postawiona teza 29.07.11, 14:51
                lastboyscout napisał(a):

> Jasne!
                > To podaz ksztaltuje podaz!
                > W socjalizmie i monopolu... smile smile smile

o ile to bylo bardzo trafne kiedys dzis jest cos przed podaza/popytem....
                kreowanie potrzeb... to wielki przemysl ktory nazywa sie PR/Marketing
                pozniej dopiero promocja produktu
                pozniej dopiero podaz i popyt...
                w zasadzie masz racje, popyt na durnia dzis jest duzy... patrzac na reklamy niby smieszne zaczynam sie zastanawiac co bedzie nastepne...

przykladow wiele...
                ja pamietam czasy bez telefonow stacjonarnych w Polsce... bo byly one tylko dla wybranych i nawet czasami lapowka nie pomagala w ich dostaniu... i czlowiek zyl jakos
                dzis chyba dzieci w przedszkolu nie maja telefonow (ale nie jestem tego pewien)
                babcie komorkami skrzykuja sie na nieszpory i procesje
                rydzyk ma swoje komorki aby dzwonic do niego i do Boga
                internet skrzykuje green-sh*t na kolejne zadymy
                robienie idiotow z ludzi jest dzis ogromnym biznesem
                z kazdej stony masz reklame
                polknij te tabletke a staniesz sie szczuply - malym drukiem napisane: mozliwe ze bedziesz po niej mial sraczke i duzo bedziesz zygac,... no to po jasnego diabla ta tabletka? jesli co zjem to wydale jedna lub druga dziura w swoim ciele?
                ale to nie tylko o tabletki chodzi... sami wiecie ze reklamuja sie tez politycy...
                glosuj na mnie, wszyscy bedziemy mieli lepiej zalatwie wam DARMOWE ______ (tu wpisac cokolwiek wam pasuje), polityk jak k&*rwa da dupy kazdemu, z tym ze tu jest problem o ile K*&rwa wywiaze sie z zobowiazania o tyle polityk nie dosc ze nas ograbi z kasy po sexie to jeszcze nas dodatkowo wydyma.... o przyjemosciach nie bede nawet wspominal
                co do obietnic to przewaznie nie sa one spelniane, ale ile to jest powodow na niespelnienie to az ciezko uwierzyc w to ze mozna ich tyle wymyslec...

hmm... moze ktos wymysli jakies prezerwatywy anty-polityczne ktore spowoduja ze choc czlowieka dymaja nie zarazimy sie jakims paskudztwem? (kreowanie potrzeby...hehe)

i teraz do sedna... zaczalem moze niewinnie i naiwnie, ale kazdy z nas sobie zdaje sprawe ze robienie z ludzi idiotow to biznes... socjalistyczna socjotechnika zostala zatrudniona przez kapitalistyczny swiat... choc do konca nie wiem czy socjotechniki nie wymyslono na zachodzie a socjalisci jej poprostu nie ulepszyli maxymalnie...
                co mnie wkurza to to ze dzis robienie z nas idiotow jest robione bez zadnych zachamowan czy skrupulow, poprostu nikt sie juz nie buntuje nawet....
                czyzby 1984 stawalo sie powoli rzeczywistoscia?
                • lastboyscout Re: To jest zle postawiona teza 29.07.11, 14:56

Uwzgledniajac wspolczesne uwarunkowania (sam o tym ciagle pisze: monopole, oligopole) macie z Vice_Versa calkowita racje!
                  "Marketing" rzeczywistosci ciaglej sprzedazy calkowicie karykaturyzuje podstawy ekonomii ale ja wyraznie odnioslem sie do definicji a nie do praktyki.
                  • viper39 Re: To jest zle postawiona teza 29.07.11, 17:21
                    lastboyscout napisał(a):

>
                    > Uwzgledniajac wspolczesne uwarunkowania (sam o tym ciagle pisze: monopole, olig
                    > opole) macie z Vice_Versa calkowita racje!
                    > "Marketing" rzeczywistosci ciaglej sprzedazy calkowicie karykaturyzuje podstawy
                    > ekonomii ale ja wyraznie odnioslem sie do definicji a nie do praktyki.
                    >

w zasadzie pozostalo jedno pytanie, bo miales racje o tym ze zostalismy wszyscy maluczcy i zmarginalizowani...
                    kto jest naszym "panem" i kiedy nastapi totalny upadek panstw jako takich (kiedy to bedzie sie oplacalo rzadzacym??), bo to co teraz mamy na swiecie to jest karykatura panstwowosci jako takiej, aby tego nie zauwazano robi sie z nas wszystkich matlow, to jest skomplikowany proces bo biora w nim udzial nie tylko media ale i politycy a takze szkolnictwo, szkolnictwo jest pewnie bardzo kluczowe w tym procesie bo potrzeba "wyszkolic" odpowiedniego czlowieka, bardzo plastycznego, aby on dzialal tak jak media / politycy mu beda kazali
                    mysle ze ci ktorzy widza ten proces i wiedza ze on sie dzieje i kiedy on sie zaczynal (czyli np my) sa wspolodpowiedzialni za to ze on sie wogole zaczal... choc w natloku "zagluszaczy" ciezko bylo uslyszec racjonalny glos (np takich jak Ty czy nam podobni...)

wroce do jednego z watkow poczatkowych: co do upadku / bankructwa np Grecji? przeciez to nastepne (bo jest ich codziennie wiele) glupie haslo... ktos skroil kase, i to gruba w Grecji, podzielil sie ta kasa z Niemcami czy Francuzami (mowie o tych co rzadza w obu krajach a nie zwyklym zjadaczu chleba, zwykli ludzie sie wogole w niczym nie licza, oni maja pracowac, sluchac i kupowac kit ktory im sie wciska) aby byli cicho...
                    Grecja (ale i Wlochy i Hiszpania) to specificzny przypadek, ludzie okradali rzad/panstwo, rzad udawal ze nic nie wie, rzad okradal ludzi a ludzie udawali ze nic takiego sie nie dzieje...
                    no i tak to wzajemne okradanie trwalo latami, az zabraklo kasy w banku... nie ma juz co ukrasc..
                    pytanie kto na tym wygral...heheh... oczywiscie wszyscy znaja odpowiedz...
                    chcialo by sie poznac twarze (czytaj mordy) tych ludzi.... bo nie jest ich tak duzo jak sie nam wydaje

ktos kiedys rzucil haslo ze przestepczosc nie poplaca... nam to wmowiono, i tak idziemy przez zycie...
                    ja mysle ze jednak przestepczosc poplaca, popatrzcie dookola siebie...
                    (ciezko nam byloby sie przestawic na inna droge niz ta ktora idziemy, nie umialbym byc zlodziejem czy handlarzem narkotykow, itd...., wiec tylko tak dywaguje...)
                    • tartaczek Re: To jest zle postawiona teza 30.07.11, 02:08
                      Jak Ty jako jednostka mozesz cokolwiek zmienic? I jak? Wizja z Orwella jest jak najbardziej prawdopodobna. W czym ta wiedza moze pomoc? Prawdopodobnie bedziesz mial prawo wyboru czy dasz sie zaczipowac czy nie. O reszte raczej nikt nie bedzie cie pytal. Min. Prawdy oglosi, ze prawie wszyscy ankietowani sa za. Jak juz pisal wczesniej Lsb - jestesmy tylko numerami - czy to sie nazywa social security, perssonnr czy pesel - juz jestesmy ponumerowani. W urzedzie nikt sie nie pyta jak sie nazywasz, tylko jaki masz nr. Tak to sie odbywa. Ktos to porownal kiedys do gotowanej zaby i analogia jest swietna. Zawsze jest obawa , ze nagle obywatel stanie deba i dlatego te dyskusje w necie o probach rozbrojenia spoleczenstw, ktorym sie jeszcze tego prawa nie odebralo. Mnie bawi bardziej delegalizacja ziolek nieszkodliwych, ale mogacych otworzyc oczy na inne rzeczywistosci niz nam serwowane , czyli czego obywatel wiedziec nie powinien.
    • viper39 Re: masowa dezinformacja - c.d. - czyli niedlugo.. 04.08.11, 17:19
      ano panie dziejku niedlugo wybory...
      wiec po opublikowaniu raporty millera mamy dzialanie (nie)rzadu

tusk rozwalil spec grupe #36
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10062876,Donald_Tusk_rozwiazal_36_Specjalny_Pulk_Lotnictwa.html
      i teraz, jesli ktos wierzy w to ze to proba naprawienia sytuacji to jest w bledzie, to eliminajca tych ktorzy nie sa zaprzyjaznieni z tuskami i POmylencami
      • lastboyscout Gdzie jest POlszewicka granica absurdu? 04.08.11, 18:05

> tusk rozwalil spec grupe #36

Nalezy pamietac, ze to TUSK rok temu "zreformowal" ten pulk lotnictwa.

Teraz podwazajac WLASNE efekty tych "reform" podwaza je likwiduje CALY pulk lotnictwa.

Wynika z tego, ze CALY zreformowany przez Tuska pulk lotnictwa jest zly a Tusk, TWORCA stworzonego przez siebie niedobrego pulku jest ... dobry bo likwiduje zly pulk lotnictwa ...
        smile smile smile

Jakby tego bylo malo, Tusk chce oddac obowiazki specjalnego pulku lotnictwa ... LOTowi !

Tusk twierdzi, ze obowiazki pulku specjalnego przejma kursowe samoloty LOTu.
        Tymsamym Tusk sprawia, ze na misje specjalne np. do Afganistanu bedzie latal samolot ...rejsowy LOTu a wiec z ... normalnymi pasazerami na pokladzie, ktorzy pod grozba natychmiastowego rozstrzelania nie beda mogli sprzeciwic sie przedluzeniu ich kursu np. o Afganistan poniewaz godziloby to przeciez w racje stanu ....
        • viper39 Re: Gdzie jest POlszewicka granica absurdu? 04.08.11, 23:30
          lastboyscout napisał(a):

>
          > > tusk rozwalil spec grupe #36
          >
          > Nalezy pamietac, ze to TUSK rok temu "zreformowal" ten pulk lotnictwa.
          >
          > Teraz podwazajac WLASNE efekty tych "reform" podwaza je likwiduje CALY pulk lot
          > nictwa.
          >
          > Wynika z tego, ze CALY zreformowany przez Tuska pulk lotnictwa jest zly a Tusk,
          > TWORCA stworzonego przez siebie niedobrego pulku jest ... dobry bo likwiduje z
          > ly pulk lotnictwa ...
          > smile smile smile

tego ze on reformowal to nikt nie pamieta, to wszystko gra na pokaz...

>
          > Jakby tego bylo malo, Tusk chce oddac obowiazki specjalnego pulku lotnictwa ...
          > LOTowi !

super... chyba wiekszego policzka Polskiemu Wojsku nie mogl walnac... LOT to jeszcze wieksza padaka niz sie ludziom w Polsce wydaje... absurd goni absurd

>
          > Tusk twierdzi, ze obowiazki pulku specjalnego przejma kursowe samoloty LOTu.
          > Tymsamym Tusk sprawia, ze na misje specjalne np. do Afganistanu bedzie latal sa
          > molot ...rejsowy LOTu a wiec z ... normalnymi pasazerami na pokladzie, ktorzy
          > pod grozba natychmiastowego rozstrzelania nie beda mogli sprzeciwic sie przedl
          > uzeniu ich kursu np. o Afganistan poniewaz godziloby to przeciez w racje stanu
          > ....

czyli nie lataj tuskowym LOTem, bo mozesz byc bardzo zdziwiony...heheh
          • viper39 Andrzej Lepper - nastepna dez-info 16.08.11, 17:07
            Andrzej Lepper nie zyje - to jest fakt (chyba... w tym swiecie nic nie jest pewne..)

od pierwszego dnia w prasie i nie tylko (lekarz stwierdzajac zgon, napisal smierc bez udzialu osob trzecich...) krzyczano ze to samobojstwo...
            samoboj z roznych powodow... choc sa nie wyjasnione rzeczy w tym calym zajsciu, prasa (michnikowa) dorabia teorie do swojej pierwszej informacji
            dzis serwuja nam ze mial dlugi, pozyczal, itd....
            co dalej?????
            ano jest fakt, trzeba dorobic do tego "nasza" wersje zajscia ktora pasuje "nam" a nie koniecznie faktom.... wooow... po-paprancy ida na calego...
            pytanie - kto nastepny??
            • przycinek.usa nie moga ustalic kto sie wysadzil w Bulgarii 30.07.12, 06:23
              pisze o tym gazeta israelska:
              www.haaretz.com/print-edition/news/bulgaria-sends-dna-to-u-s-in-bid-to-identify-burgas-bomber.premium-1.452628
              false flag?
          • nsfast Re: Gdzie jest POlszewicka granica absurdu? 30.07.12, 09:47
            > super... chyba wiekszego policzka Polskiemu Wojsku nie mogl walnac... LOT to je
            > szcze wieksza padaka niz sie ludziom w Polsce wydaje... absurd goni absurd

Mimo wszystko LOT lata dużo częściej, ale spada rzadziej. Szkoda, że dopiero teraz - gdyby takie działania podjęto po katastrofie CASY, pewnie nie byłoby Smoleńska, a PiS byłby już dawno w politycznym niebycie.
    • byly-kadi Zadluz sie Viper. Kasa za darmo dzis jest. 30.07.12, 14:52

Ja tez nie mam ani centa dlugu,ale zastanawiam sie czy nie warto by co kupic i to koniecznie na kredyt, pienadz jest praktycznie za darmo, kredyt na dom 15 lat PONIZEJ 3% (!) W Polsce znajdziesz ponizej 6 % to gratulacje.
      Samochod mozna znalezc na 5 lat z 0% opocentowaniem i to nie zaden laps, tylko daja takie kredyty . Moze kupic 10 kilo srebra na kredyt? Albo 20 ?
      Praktycznie mioj kazdy post z ostanich miesiecy dotyczy idiotyzmow serowanych narodowi polskiemu przez media. Polska dzis to kraj „krecenia lodow”, zbliza sie zmiana waaadzy i waadza kradnie na potege, ustawiaja sobie miejsce na reszte zycia, bo przeciez gdzies musza zwiac.
      Zobacz afere z Amber Gol di liniami lotniczymi OLT – 28 letni palant, skazany za drobne przewaly malu kruczek wyciaga z kieszeni 50 mln zlotych i kupuje linie lotnicza ; ) i nikt nie mowi ani slowa, chociaz jego firma Amber Gold to zupelnie oczywista piramida i przewal, a38 mln baranow na to patrzy i nikt nie otwiea geby nawet. Boja sie?
      Niektorzy ludzie Polsce to juz wiedza- ze cos sie gotuje i buzuje, bo pomalu ustwaiaja sie na ogromy jebut. W koncu ta muzyka nie bedzie grala wiecznie, tango sie skonczy, kiedys trzeba bedzie wrocic do stolika i jesc te zabe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka