viper39
26.07.11, 19:26
co mamy w menu;
(tak z pamieci wiec nie bedzie chronologicznie)
- czesciowe bankrutowanie Grecji - czy ktos wogole slyszale o czym takim? jak mozna czesciowo zbankrutowac? czy to tak samo jak byc troche w ciazy? w zasadzie kazdy wie ze Grecja jest bankrutem i tylko media na uslugach politykow / bankow / korporacji mieszaja ludziom w glowie aby osiagnac swoje cele, bo oglupiony "czytacz" kupi wszystko / wystraszy sie / ucieszy sie /itd tym co zostanie mu zaserwowane
- wysoki kurs franka - czytajac gazeta i tych wszystkich jej specow od ekonomii / gospodarki zaczynam sie zastanawiac czy oni maja nas wszystkich za kompletnych durniow, nie czesc nas ale wszystkich nas, bo to co pisza to jest jedna kompletna bzdura, ktos wymyslil sposob na skrojenie ludzi ktorzy uwierzyli ze moga wlasnie w taki sposob pomoc swoim inwestycjom (np kupno mieszkan) i to dokladnie zostalo zrealizowane, a prasa tylko podrzucala ludziom wytlumaczenia i wykresy bzdurne....
- niski kurs dolara - no nie wiem ile osob - pamieta przed-eurowe Wlochy, bo to oni wpadli na pomysl zanizania kursu swojej waluty aby ich produkty i kraj byl konkurencyjny na rynkach, tanie fiaty, wakacje, zarcie, ubrania, itd zalewaly nie tylko europe ale i w pewnym sensie swiat, pozniej na to wpadly Chiny, ktore walily USA po lbie i dopiero od jakiegos czasu USA zdecydowaly sie na obnizenie kursu dolara, co spowodowalo wzrost produkcji w USA, wzrost turystyki (do USA, szczegolnie tej zakupowej...).... no ale to tez ma swoje zle strony, ale to nie wazne, powod byl konkurowanie z Chinami.... i nie tylko
- upadek USA, nawet nie bede pisal od ilu lat to slysze, bo ci starsi na forach pamietaja brezniewa ktory to obiecywal, jakos do dzis nie upadly USA a zsrr juz dawno nie istnieje....
- bankructwo USA - temat zastepczy nie tylko w USA ale tez np w Polsce, po co? wiadomo ze sie dogadaja w jakis sposob, itd.....
- USA-nskie dlugi: czytam sobie czasami w postach jakichs tam baranow ze trzeba skonczyc z tym amerykanskim zyciem na kredyt, ze to "on" nie chce juz za nas w USA placic.... no i tak sobie mysle...hmmm... karty kredytowe splacam regularnie (nie mam dlugow)... dom splacilem sam bez pomocy nikogo (nie mam dlugow)... samochody zaplacone przy kupnie (nie mam dlugow)... szkola zaplacone bez brania pozyczek (nie mam dlugow)... to tak sie zapytam kto placi za mnie te dlugi? i jakie dlugi ten "on" ma na mysli? tego nie moge sie dowiedziec bo ten "on" na forum nie umie odpowiedziec na to pytanie, ale ten "on" placi za amerykanskie dlugi...
- porownanie Grecji do USA... jakos trudno mi sobie wyobrazic to porownanie ale czytalem paru "gazetowych fachowcow" ktorzy to tak wlasnie ujmuja - dlatego "USA padnie"
- cuda o tragedii w Norwegii - szczegolnie watek o Breiviku jako fundamentaliscie katolickiemu, no i w zasadzie nie ma ZADNYCH dowodow na to ze tak jest ale lewacka prasa / media trzepie ten temat bo to jej pasuje, nawet porownuja jego (i juz skombinowany extremizm katolicki) do fanatyzmu islamskiego, hmmm... codziennie jakis baran islamski sie rozwala biorac ze soba pare niewinnych osob, ale teraz bedzie porownanie, nareszcie lewactwo bedzie mialo temat, nie wazne ze nieprawdziwy ale on moglby byc prawdziwy, przeciez Norweg jest bialy, czyz nie?
- ciekawy jestem prawdziwych powodow tego co sie stalo, czy bylo to planowane przez mosad? jako odwet za poparcie dla palestyny?
- wybory sie zblizaja - jakie haslo? ano Kaczynski i Ziobro przed trybunal, nie wazne ze to bzdura ale wazne ze jest temat na pierwsza strone gazety....
- nadal niewyjasniona sprawa Smolenska - sprawa jest nie wyjasniona, i dodawane sa do niej kolejne watki / zaklamania - prawdy sie nie dowiemy, no chyba ze bylby w Polsce przelom i nagle ci ktorzy sa winni tej tragedii przyznali sie do tego i wskazali tych kto im pomagal... my wiemy kto i to najwazniejsze..... w katastrofe nie wierze, to nie zdarza sie w takich okolicznosciach.... to bylo zaplanowane i wykonane...
- jak zrobionio chinczykow w konia, czyli sprawa COVECa i dlaczego oni nie moga dac sobie rady z budowa w Polsce, kazdy wie ze chodzi o grube lapowy ktorych chinczycy nie wreczyli i dlatego maja problem.... no wlasnie kazdy normalnie myslacy wie, bo jak wczesniej bylo wiadomo kilometr autorstrady dzieki chinczykom stanial o polowe w ciagu roku, co sie stalo? ano ta druga polowa to lapowy ktorej nie dostaly kacyki lokalno / globalne...
- homoseksualizm zalegalizowany.... nie rozumiem tego do dzis, mnie nie przeszkadzaja homisie, ale na malzenstwa sie nie zgadzam, i powodow jest wiele, no ale jest to temat na wielkie debaty i mydlenie ludziom uczu, tzw "przyjezdny warsiawiak" bedzie bardziej warszawski / europejski jak poprze homosiow... ot przeciez europejczy....
- facebook vs nasza klasa - zbieracze informacji o ludziach - bardzo prosty sposob, bardzo tani sposob, nie naleze do facebooka, no bo po co mam ulatwiac komus zbieranie informacji o mnie... ale nie ma tygodnia aby o tym sie nie pisalo... wiem nie jestem z duchem czasu, powinienem byc na facebooku... mam gdzies ducha czasu...
- iran zaatakowany przez izrael... slysze o tym od jakiegos czasu, nie wiem po co te spekulacje, po to aby sie iran przygotowal? czy po to aby sie przestraszyl? przygotowani oni juz sa przestraszyc sie oni nie przestrasza...
- jak udupiono Straussa Khana - czy bylo to planowane czy nie ktos chce wyeliminowac go z brania udzialu w wyborach prezydenckich we francji... czy jest winny czy nie to juz nie ma znaczenia, jego osadzono przed sprawa i wpakowano do pudla....
- jak koncza oficerowie kontrwywiadu... no wieszaja sie, czasami przy tym lamia wszelkie prawa fizyki i logiki... wazne ze jest to material na artykul....
- ksiadz Natanek - nie wiem czy ktos mial mozliwosc posluchania go, bardzo polecam, nie to ze zgadzam sie z nim we wszystkim ale jest to glos ktory powinien byc slyszany, bo obnaza nie tylko to co sie dzieje w Polsce ale i sytuacje we wladzach koscielnych (nie mylic kosciola w wiara w Boga...)... jeden z niewielu ktorzy przestal milczec.... robai z niego wywrotowca i lobuza a tak nie jest
- zielona wyspa... czy ktos nadal w to wierzy ze Polska to zielona wyspa? wyglada na to ze albo nasi politycy sa zupelnie oderwani od rzeczywistosci albo oklamuja juz nie tylko spoleczenstwo ale i samych siebie...
- oczywiscie tematy te przwijaja sie miedzy cyckami dody, polkami w tunezji,
moze za duzo napisalem i moze nie na temat....
ale zastanawia mnie jedno, jaki procent piszacych na forach to zwykli "zagluszacze" (matoly nalezace do jakiejs tam partii ktore maja za zadanie agitowac / osmieszac inne partie) a jaki procent to ludzie zwykli ktorzy chcieliby podzielic sie swoimi opiniami...