Dodaj do ulubionych

Polska plama berlinska

18.08.14, 20:02
www.dziennik.com/wiadomosci/artykul/to-porazka-polskiej-dyplomacji
Njo, ile jeszcze tego trzeba , zeby PiS poszedl do wyborow jak po swoje?
Sikorski, jako osoba pochodzaca z Bydgoszczy powinien znac powiedzonko:” Nie tlumacz sie, Raczka tez sie tlumaczyl a i tak go powiesili”. Hehe. Tadzik Raczka to byl taki bydgoski morderca, zdaje sie dwi osoby trupem polozyl albo trzy.
Widocznie Pan Minister sie nie bawil w piaskownicy.
A na powiaznie, to lekarz Ministra powinien mu moze w koncu wytlumaczyc, ze amykanie sie w klinice na tydzien- dwa nic nie da, trzeba sie z ate dolegliwosc wziac pozadnie a to moze oznaczac nawet 6 miesiecy leczenia.
Pan Minister zas wypisuje siena wlasna prosbe po dwoch tygodniach i straszy wyborcow wyrazem twarzy, fryzura I wpisami na Twitterze.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16492281,Opozycja_pyta__dlaczego_Sikorskiego_nie_bylo_w_Berlinie_.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • ewa12321 Re: Polska plama berlinska 19.08.14, 06:44
      Nie wiem, czy to plama. Jestesmy krajem, ktory przez caly czas tylko i wylacznie podjudza przeciw Rosji, a to nie jest partner do rozmow dyplomatycznych. Kazdy, kto przeciw Rosji jest naszym sojusznikiem. Tymczasem sytuacja na Ukrainie nie jest na tyle jasno okreslona, iz mozna powiedziec, ze oni to ci dobrzy. Ja mam wiecej niz mieszane uczucia.

Panstwo w zasadzie nie istnieje, szerzy sie od lat korupcja, ludzie maja dosc niesprawiedliwosci. Zwracajac sie w strone Rosji wydaje im sie, ze wybieraja mniejsze zlo.
      Gdyby w Donbasie wszystko sie toczylo, jak powinno w cywilizowanym swiecie, ludzie nie wyszliby na barykady. Donbas tez nie jest ta jedyna dochodowa czescia Ukrainy. Wprost przeciwnie, Zachodnia Ukraina doplaca do tej uprzemyslowionej czesci kraju. Pytanie, jak dlugo ja na to bedzie stac. Bez obawy, tak, jak przejecie Krymu bedzie dla Rosji wydatkiem nie do przelkniecia, tak przejecie Donbasu pograzy ja juz zupelnie.

• glupi_jasio Re: Polska plama berlinska 19.08.14, 12:54
      Przykre to bardzo. Ale nie moze dziwic, skoro pewien Pan nie chce draznic Rosji i Niemiec i widzi scisla wspolprace z USA w kategoriach "robienia laski", to jego nieobecnosc na tym spotkanie jest, jak najbardziej na miejscu. Ta nieobecnosc na pewno nie rozdrazni Niemiec i Rosji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka