Dodaj do ulubionych

Pan Obajtek

16.03.21, 10:45

Ponieważ polska mafja użyła swojej największej siły, czyli niszczącej propagandy, tzw. szczujni, do zniszczenia pana Obajtka, warto popatrzeć dlaczego i czy jej się uda.

Wiadomo już, że był sprawdzany przez mafijną prokuraturę.

"...
podkreślił - został sprawdzony przez CBA i prokuraturę pod kątem swojej działalności biznesowej.

- Kontrola zaczęła się w 2011, skończyła się w 2013 (roku), prokuratura umorzyła postępowanie. I zostałem sprawdzony z całego swojego życia zawodowego do 2013 roku - wszystkie konta, wszystkie przelewy, wszystkie akty notarialne.
..."

"... Obajtek podkreślił też, że nie łamał prawa nie ujawniając swoich zeznań podatkowych, gdy pełnił funkcję szefa ARiMR. „Prawo mówi wprost. Nie są one zeznaniami jawnymi. W żadnym wypadku nie łamałem prawa. Tak samo robili poprzedni prezesi ARiMR” - wskazał."

"O kompleksową kontrolę majątku i ponowne sprawdzenie oświadczeń majątkowych wystąpił we wtorek do CBA prezes PKN Orlen Daniel Obajtek - poinformował jego pełnomocnik mec. Maciej Zaborowski.
...
Adwokat podkreślił, że oświadczenia majątkowe jego klienta były wielokrotnie badane przez różne służby, w tym m.in. przez CBA i prokuraturę za czasów rządów poprzedniej koalicji...."

"... Prezes Orlenu wyjaśnił, że to, czym się zajmuje, to budowa "potężnego koncernu multienergetycznego", a tego rodzaju działalność zawsze uderza w czyjeś interesy.

- (Budujemy koncern), który będzie dywersyfikował dostawy, dywersyfikuje dostawy ropy, który będzie rezygnował z pewnego kanału pośredników. To jest uderzenie w bardzo duże interesy, to są interesy miliardowe.
Od samego początku, będąc w Orlenie, a jestem już przeszło 3 lata, buduję koncern z pewnymi sukcesami. Zyski ten koncern ma w ciągu pięciu lat (wynoszące) ok. 26 mld zł.
Przypomnę, że w ciągu pięciu lat Platformy zysk wynosił 1,7 mld zł. Przerywa się pewne interesy, pewne grupy wpływów - mówił Daniel Obajtek...."

" ...
robimy strategiczne procesy dla państwa, .. połączyliśmy Energę, .. kupiliśmy Ruch, kupiliśmy Polskę Press, czego do tej pory nie mogą mi zapomnieć. A opozycji przeszkadza przede wszystkim kwestia fuzji Lotosu — powiedział Obajtek. Jak podkreślił, fuzja Orlenu z Lotosem jest strategiczną z punktu widzenia interesów państwa.
Zapytany, czy właśnie w kwestii planów dotyczących fuzji Orlenu z Lotosem upatruje źródła ataków opozycji i części mediów, Obajtek odparł, że tak. „To jest niczym innym, jak jedną wielką nagonką, to pewne zlecenie” - mówił.

- Robienie tak dużych fuzji, to przecięcie pewnych interesów, centralizacja zakupów ropy, to pomijanie pewnych pośredników, to centralny zakup, to wprowadzenie wielu systemów, procesów optymalizacyjnych, a na tym pewne grupy będą tracić ... "

www.polskieradio24.pl/130/5553/Artykul/2697854,Uderzylismy-w-miliardowe-interesy-Daniel-Obajtek-o-przyczynach-atakow-medialnych

www.pap.pl/aktualnosci/news%2C834144%2Cdaniel-obajtek-wnioskuje-do-cba-o-kompleksowa-kontrole-jego-majatku.html

tvrepublika.pl/Ataki-na-prezesa-Orlenu-inspirowane-przez-sfery-biznesowe-Obajtek-opozycji-to-odpowiada,114336.html

W przypadku prezesa NIK mafji prawie wyszło. Pokłócił się z PiScią ale pozostał porządnym człowiekiem.
Zdaje się, że w przypadku prezesa Orlenu im nie wyjdzie. Pepe się cieszy.

*

E. U.
Zu Ende
Obserwuj wątek
    • herr7 Re: Pan Obajtek 16.03.21, 10:55
      Ja też uważam, że nie chodzi tu o uczciwość lub jej brak, ale o to że ten pan wielu nastąpił na odcisk.
      • zimna-wodka Upodlenie. 16.03.21, 12:17
        herr7 napisał:

> Ja też uważam, że nie chodzi tu o uczciwość lub jej brak, ale o to że ten pan w
        > ielu nastąpił na odcisk.

Wniosek jest prosty: można kraść byle nikomu nie deptać po odciskach. Ważne, że kradną nasi.

Pytanie - czy ktokolwiek z partii rzadzącej zdaje sobie sprawę do czego ta partia doszła.

Rok 2015: "bedzie uczciwie i transparentnie, żadnego nepotyzmu, żadnego kolesiostwa, będziemy patrzeć na ręce swoim i bezwzględnie tępić nieuczciwość w naszych szeregach"

Wygrane wybory, jedne i drugie, rok 2021:

"Kradniemy i będziemy kraść. "Słychać wycie (okradanych) - znakomicie." Bo mamy władzę i możecie nam skoczyć. Wyjcie dalej bo jesteście bezradni. A my chapiemy i bedziemy chapać - bezczelnie, oficjalnie, tak na żywca. Masz pińćset to się odpierdol, najgorszy sorcie, komunisto i złodzieju."
        • dorota_333 Re: Upodlenie. 16.03.21, 15:36
          Po przeczytaniu pierwszego zdania tego wątku miałam odruch wymiotny. To łajdactwo uprawia propagandę zbyt ordynarnie.
          • zimna-wodka Re: Upodlenie. 16.03.21, 18:48
            Nie. Pissowska kURwa jest doskonale przewidywalna. Jak MY leżymy w gównie po same uszy to nie leżymy tylko dumnie stoimy, nie w gównie tylko na straży wartości. I zawsze dla Polski i Polaków.
            Jeśli ktoś jednak widzi i czuje to gówno to znaczy, że chce waaadzy, że szczuje a może nawet chciałby zarobić choć część tego co nasi kradną.

Ciekawsza jest argumentacja gównojadów.
            1. Obajtej jest czysty jak łza tylko źli Niemcy nie chcą fuzji z Lotosem. A wtóruje im opozycja antypolska tylko dlatego, że jest antypolska.
            2. Obajtek jest czysty itd ale tym razem chodzi o przejęcia mediów (póki co lokalnych)
            3. Obajtek to geniusz bo zrobił super zysk w Orlenie.

Jest to tak głupie, że nikt nawet z tym nie polemizuje. A szkoda bo może cokolwiek by dotarło do ludzi typu "piSSowska kURwa' (o ile cokolwiek do nich może dotrzeć).

Po kolei:
            Wywalenie Obajtka w celu zablokowania fuzji jest bez sensu bo następca to zrobi. Po to zostanie powołany.
            W biznesowy charakter przejęcia mediów nikt nie wierzy. Nie wierzą sprzedający bo nikt przy zdrowych zmysłach nie wywaliłby całkiem sporych pieniedzy na interes skazany na zagładę. Nie wierzy opozycja (wiadomo). Nie wierzą zwolennicy bo we wszystkich ich radosnych komentarzach króluje zachwyt, że wreszcie będą mogli przeczytać o sobie to co chcieliby przeczytać. Biznes nikogo nie obchodzi bo Orlen ma z czego dokładać.
            Orlen ma imponujący zysk. A z czego bierze się imponujący zysk monopolisty? Z dojenia maluczkich. Im więcej monopolu tym więcej dojenia. Ale klakierzy będą zachwyceni nawet płacąc rachunki na stacjach.
            Na marginesie - za peło Orlen nie miał zysku bo Tusk go zmusił do jechania po kosztach. Chyży ruj nie chciał dobijać gospodarki w czasach kryzysu wysokimi cenami paliw.
            Teraz drenować kieszenie można. Jest pińćset jest drenaż.

Aby dokończyć temat CBA. Oczywiście się nie czepią Obajtka bo nie mają powodu. Stare sprawy są za stare a w nowych Obajtek jest kryształowy prawie jak Banaś.
            To nie on wydał 5 mln na pałać tylko jego brat. Pracowity brat wywalił swoje 60-letnie zarobki i ma do tego prawo. Nie pełni funkcji publicznych więc CBA nic do niego nie ma.
            Dworek remontowały za państwowe pieniądze fundacje. Obajtek nawet o to nie prosił. Fundacja prosiła, dostała, wyremontowała. A jak oddała to miała taki obowiązek - w końcu nie jej było. Obajtek nawet może być pokazany jako przykład działania charytatywnego. W końcu nie wziął od fundacji pieniedzy za wyremontowanie swojego domu a mógł.
            Mieszkanie Obajtek kupił z rabatem bo jest operatywny. A temu akurat nikt nie zaprzeczy.
            Kasę dla dawnych (a może i obecnych) wspólników Obajtka dawał NCBiR, który nie podlega Obajtkowi.
            Inwazja dawnych (a może i obecnych) przyjaciół biznesowych na spółki skarbu państwa to rzecz naturalna. W Pcimiu rodzą się wielkie talenty bo Pcim tak ma. Nie można nikogo dyskredytować tylko dlatego, że pochodzi z Pcimia.

Bo tak jakoś się składa, że ludzie związani z waaadzą mają szczęście w życiu. Potoki ze szczęściem zainicjował bezdomny rozdający samochody a potem poszło - AK-owiec na wymarciu podarował kamienicę, brat podarował pałac, deweloper postanowił NIE zarobić na mieszkaniu, fundacja wyremontowała za państwowe itd.
            Errata. Zaczęło się wcześniej. Kościół darował pewnemu panu działkę (a raczej sprzedał za półdarmo). Jest to jedyny przypadek we współczesnej historii Polski żeby kosciółł coś komuś dał; szczególnie nieruchomość. Ale dał.
            Zupełnie przypadkiem obdarowanym okazał się Pan Premier Pinokio. A potem poleciało.
            • mateusz572 Re: Upodlenie. 16.03.21, 19:00
              A wszystko dlatego, że Polacy wolą ośmiornicę niż ośmiorniczki.

PS. Dobrze, że jesteś. Masz twardy charakter. Ja z niejakim pepe49 nie mogę rozmawiać bo mam ten sam odruch co Dorota.
              • zimna-wodka Re: Upodlenie. 16.03.21, 19:16
                mateusz572 napisał:

> A wszystko dlatego, że Polacy wolą ośmiornicę niż ośmiorniczki.

Nie wolą. Nie wiedzieli w co się pakują. A i teraz część nie chce wiedzieć.

> PS. Dobrze, że jesteś. Masz twardy charakter. Ja z niejakim pepe49 nie mogę roz
                > mawiać bo mam ten sam odruch co Dorota.

Rany, mam wielbiciela! Szkoda, że jesteś facet.

A że gadam z piss-kurWą. Bo bawi mnie pokazywanie elementarnych błędów w logice, prymitywizmu myślenia, durnego walenia łbem w mur argumentów. Czasem mam nadzieję że to COŚ wykaże choć ciut inteligencji i wyjdzie nieco poza partyjne przekazy dnia. Wiem, że to nierealne ale wierzę w ludzkość.

A najfajniejsze jest to, że burzę samozachwyt, to uwielbienie dla własnej głupoty. I cieszą mnie argumenty, że jestem komunista, ubek, esbek, pieszczoch PRL-u, nomenklatura albo resortowe dziecko, ruska onuca itp. Jeszcze tylko nie zarzucano mi, że jestem Niemcem ale cierpliwie czekam.
                >
                • mateusz572 Re: Upodlenie. 16.03.21, 19:54
                  No ale trzeba mieć już taki charakter aby walić tak głową w mur. Przecież wcale nie burzysz w nim samozachwytu. Ten samozachwyt a zarazem zachwyt obecną władzą głeboko jest zakorzeniony w niejakim pepe49. Niezależnie od tego co ta władza sobą reprezentuje. On ma na plecach kluczyk, którym się go nakręca. Jak jest nakręcony to grochem o ścianę. Dlatego podziwiam. Ale trzym się ciepło. Może inni coś pożytecznego z tego wyniosą.
                  • dorota_333 Re: Upodlenie. 16.03.21, 20:19
                    Przypisujecie Pepemu intencje, których on (najprawdopodobniej) nie ma. To nie nawiedzony i oczadziały tylko chłodny kłamca propagandowy.

A najlepiej takie indywidua przemilczać. Żywi się tylko odzewem, jaki powoduje.
                    • zimna-wodka Re: Upodlenie. 16.03.21, 20:46
                      dorota_333 napisała:

> Przypisujecie Pepemu intencje, których on (najprawdopodobniej) nie ma. To nie n
                      > awiedzony i oczadziały tylko chłodny kłamca propagandowy.
                      >
                      > A najlepiej takie indywidua przemilczać. Żywi się tylko odzewem, jaki powoduje.

Dorota , myśl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wytłumaczę bo to trochę zawiłe. Kiedyś fascynował mnie wczesny PRL. Bo o starożytnej Mezopotamii wiedziałem więcej niż o niedawnych latach. Wiec ściągałem wszystko co było dostępne, także propagandę.
                      Więc trochę się otrzaskałem, trochę popatrzyłem na to co jest dzisiaj tylko na innym tle. Tamto tło było lepsze bo wyraźniej na nim widać o co biega. Dzisiaj trudniej ale też można.
                      Ogólnie: dzisiaj propaganda jest skierowana do:
                      1. wielbicieli
                      2. niezdecydowanych
                      3. ludzi takich jak ty
                      4. ludzi takich jak ja.

Ad 1. Dostarcza argumentów do przekazywania treści dalej. Ot, taki sposób rozmnażania.
                      Ad 2. Dostarcza argumentów na to, że jednak nie jest tak bardzo źle, a jeśli jest bardzo źle to może być gorzej. Nawet tak źle jak było wtedy kiedy nie pamiętasz albo wtedy kiedy pamietasz ale wmówiono ci, że świat jest inny niż był.
                      Celem jest stworzenie przekonania, że jednak MOŻE mają rację, może jednak... Nie wiadomo ale MOŻE... I jest OK - zostajesz zneutralizowana. WYCOFAJ SIĘ! bo może jednak oni...
                      Ad 3. Trochę jedziesz Herbertem. "Kwestia smaku" to cudowna rzecz ale chybiona. "odwrócić się, wycedzić szyderstwo ..." I tylko tyle. Wycofaj się z walki bo to poniżej twojej godności, bo nie będziesz się babrać..." Chuj z tym czemu, ale WYCOFAJ SIĘ!
                      OK Zostajesz zneutralizowana.
                      Ad 4. Nie wyszło z 1,2,3 - ostatnia szansa. Zrozum, że jesteś bezradny; nic nie możesz zrobić. Twoje działanie jest skazane na klęskę. Nic nie rób bo to nie ma sensu. WYCOFAJ SIĘ!!!

Jak widzisz waadza nie chce twojej miłości ani nawet akceptacji. Owszem, mile widziane ale konieczne nie jest. Po prostu nie przeszkadzaj. Obraź się, "wycedź szyderstwo", uwierz w bezradność, chuj z tobą. Po prostu WYCOFAJ SIĘ!

Tu, na tym forum pisowska kurwa odwalała robotę w tematach 1-3. Od tematu 4 był szczurek. Teraz szczurek zamilkł więc kuRWa przymierza się do tematu 4.

A taki jestem mądry nie tylko ze wspomnień z młodości ale i z lektury sióstr Karnowskich. Dokładnie wszystko co piszą siostrzyczki możesz wrzucić na jedną z tych 4 kupek.
                      • dorota_333 Re: Upodlenie. 17.03.21, 10:26
                        Ciekawa analiza, nie rozkminiałam tego nigdy tak dokładnie. I rzeczywiście masz rację. To są taktyki neutralizacji - i jeśli się powiodą, to zostanie tylko jeden, oficjalny przekaz.

Ale mnie dyskusja z Pepem kojarzy się z grzebaniem w świeżej kupie. I to nie patykiem, ale własnym palcem. Żeby rozbroić kolejne kłamstwa, to musisz się zniżyć do poziomu uznania ich z argumenty do rozbrojenia. A Pepe działa dokładnie tak jak pisowska władza: zawsze wykazuje złą wiarę. Skłamane (na różne sposoby) jest wszystko lub prawie wszystko.

Dlatego jestem skłonna kwitować go frazą : nie pierdol. Lub przemilczać.

• pepe49 Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 16.03.21, 20:52
              zimna-wodka napisał:

> Errata. Zaczęło się wcześniej. Kościół darował pewnemu panu działkę (a raczej s
              > przedał za półdarmo). Jest to jedyny przypadek we współczesnej historii Polski
              > żeby kosciółł coś komuś dał; szczególnie nieruchomość. Ale dał.
              > Zupełnie przypadkiem obdarowanym okazał się Pan Premier Pinokio. A potem poleci
              > ało.

Szczujnia do kłamstwa się nie przyzna. To podstawy.
              Kręci, komentuje już wykazane kłamstwa. Dokleja stare. Z nadzieją, że nikt się nie ruszy, bo wszyscy się już przyzwyczaili. Lej wiadro GWna, musi się coś przykleić.

No to proszę:

dorzeczy.pl/kraj/103172/gw-atakuje-morawieckiego-cir-to-niedopowiedzenia-domysly-i-nieprawdziwe-sformulowania.html

wpolityce.pl/polityka/447387-rzecznik-archidiecezji-wroclawskiej-o-dzialce-morawieckich

dorzeczy.pl/kraj/103293/To-ona-wycenila-dzialke-Morawieckiego-Kim-jest-Marlena-Joks.html

m.fronda.pl/a/wyborcza-klamala-ws-dzialki-morawieckiego-jest-sprostowanie,130141.html

https://media.wplm.pl/thumbs/ODMweDYwMC9jY183OGFlZS9wLzIwMTkvMDcvMTYvODI1LzQ3OS8xYmU2MTZhNTZlMjU0YjkzYTZiMmY4MzZkYzk2ZGIxYy5qcGVn.jpeg

*

U. E.
              Wiadomo. Nic dobrego.
              • zimna-wodka Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 16.03.21, 21:10
                pepe49 napisał:
                ........

Kurwa kurwie łba nie urwie. Nie 100 razy więcej tylko 20 razy więcej.

Dla nieznających tematu - każdy rzeczoznawca majątkowy, który się uważa za dobrego w swoim fachu, rozmowę z klientem zaczyna od pytania "a ile ma być?". I stara się uczciwie zarobić na swoje wynagrodzenie.

Była taka jednostka gdzie zarząd żarł się między sobą. Było ich trzech, każdy chciał co urwać dla siebie.
                Chodziło o nieruchomość więc każdy zamówił operat. Powstały trzy na przestrzeni pół roku a wynikały z nich kwoty 8mln, 14 mln i 16 mln. Do wyboru.

I jeszcze. Już na początku XXI w kręciłem się przy kupnie mieszkania. Gdzieś właśnie w 2002 roku cena przyzwoitego m2 w Warszawie to było ok 4000 zł. Dzisiaj to 12 000 zł.
                Trzykrotny wzrost ceny nieruchomości w WARSZAWIE. Na zadupiu - tam gdzieś leży działka Pinokia - wzrost centy20 krotny i to wg operatu zamówionego przez Pinokia po to żeby udowodnić, że nie jest bogaty.

Piękne.

Ale może i tak. Kościół był hojny i dał. Tylko po chuja p. Pinokio przepisał tą działkę na żonę? A czemu w ogóle ma rozdzielność majątkową? Czyżby swoje ciężkozarobione chciał mieć tylko dla siebie? Nie ufa matce swoich dzieci? Toż to wzorowy mąż i ojciec.

Czyli: "kurwa kurwie łba nie urwie".
                • pepe49 rzeczoznawcy 16.03.21, 22:11
                  Kiedy gmina gwizdnęła pepemu kawałek działki na drogę, proponując 20% wartości, pepe poszedł na udry. Niezależny rzeczoznawca, poproszony o pomoc przez gminę, wycenił działkę na 30%. Postęp.
                  To się nazywało operat szacunkowy.
                  Zawierał ceny działek m. in. z odległości 30 km.
                  Wiadomo, będzie dobry operat, będzie zleconko z gminy na następny. Kumpel kumpla.
                  Od tej pory pepe nie lubi rzeczoznawców.

Dlatego się nie dogadamy.
                  Co najwyżej możemy próbować nie przeklinać.
                  Za dużo wymagam?

A działkę panu M. wyceniała działaczka komunistyczna, mająca poglądy typu z-w&co. Jest w linkowanym artykule. Zdradziła za kasę?

*

.
                  .

• stasi1 Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 27.03.21, 22:21
                  Właśnie Morawiecki ufa żonie dlatego ma z nią rozdzielność majątkową i wszystko co zarobił oddał jej. Gdyby nie ufał zostawiłby sobie
                  • zimna-wodka Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 28.03.21, 14:15
                    stasi1 napisał:

> Właśnie Morawiecki ufa żonie dlatego ma z nią rozdzielność majątkową i wszystko
                    > co zarobił oddał jej. Gdyby nie ufał zostawiłby sobie

Niekoniecznie. To co zarobił do czasu rozdzielności jest wspólne. Może to błąd młodości.
                    To co zarobi od czasu rozdzielności jest tylko jego.

Ale żona nie musi być biedna. Od 2008 prowadzi działalność gospodarczą. Do tej działalności p. Pinokio dołożył "swoje" działki i już są własnością żony. Na czym polega działalności pani żony - nie wiadomo. Ale jedno jest pewne.
                    Jak znam uczciwość tego towarzystwa pani Morawiecka NIE korzysta z pozycji p. Morawieckiego przy prowadzeniu interesów. Swoich i tylko swoich interesów.
              • damkon Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 16.03.21, 21:35
                Pepe, a co to za propagandę nam znowu tutaj serwujesz? smile

Miało być pilnowanie władzy, patrzenie rządzącym na ręce a jest tak, jak zwykle, tzn. tylko powielanie pisowskiej propagandy...
                • pepe49 Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 16.03.21, 22:15
                  Pepe podjął się obrony zaszczuwanego. Wiadomo, napierw zaszczują dużych, potem średnich, potem pepego. Trzeba coś zrobić.

*

.
                  .
                  • damkon Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 16.03.21, 22:23
                    Pepe podjął się obrony zaszczuwanego

zaszczuwanego czy do cna skorumpowanego? smile
                    • pepe49 Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 17.03.21, 22:05
                      damkon napisał:

> Pepe podjął się obrony zaszczuwanego
                      >
                      > zaszczuwanego czy do cna skorumpowanego? smile
                      >
                      >
                      >

Skoro pana O. sprawdzały różne policje za PO, bezlitosne wobec wrogów, a potem za PiS, które też są bezlitosne wobec swoich (sprawa prezesa NIK) to jestem spokojny o swoją reputację, jeżeli pana O. bronię.
                      A, że pan zw się zapluł bo mu się przekleństwa zdublowały w buzi, to tylko dobrze świadczy o mafijnej propagandzie. Czytasz gw, newsw., okopr., onet, itepede, dobijasz tefałenem i masz amok w sobie.

Co ja robię? Nic. Napisałem na temat sprawy p. O. wszystko w pierwszym poście, wszystko inne to było wycie nienawiści.

Propagandą jest wszystko co ktokolwiek powie na temat tej sprawy, bo wszystko będzie użyteczne albo dla białych albo dla czerwonych. Można albo się nie odzywać w ogóle albo wybrać.
                      Uważam, że warto się odezwać i obrywać, bo nie można bandytów zostawiać w przekonaniu, że mogą wszystko i nikt nic nie burknie, ze strachu, że go zwyzywają.
                      To i tak nic. Potem przyjdą bić, wyrzucać przez okna, a co bardziej aktywni spłoną żywcem. Była taka pani w Warszawie, która wojowała na papiery z Mafją, uważając, że to są normalni ludzie i w sądzie i w urzędzie sobie poradzi. Spłonęła żywcem. Pani Jolanta Brzeska.

Póki można, trzeba nie odpuszczać.

Tak to widzę.

*

U. E.
                      .. ....
                      • damkon Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 17.03.21, 23:41
                        pełna zgoda Pepe, że powoli musimy się przyzwyczajać, że pisząc publicznie o panu Obajtku powinniśmy używać formy pan O.

Uważam także, że już niebawem o bardzo wielu czołowych przedstawicielach tzw. "dobrej" zmiany będziemy mówili: pan K., pan Z., pan S., pani Sz. itd.... smile
                        • pepe49 Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 18.03.21, 01:05
                          damkon napisał:

> pełna zgoda Pepe, że powoli musimy się przyzwyczajać, że pisząc publicznie o pa
                          > nu Obajtku powinniśmy używać formy pan O.
                          >
                          > Uważam także, że już niebawem o bardzo wielu czołowych przedstawicielach tzw. "
                          > dobrej" zmiany będziemy mówili: pan K., pan Z., pan S., pani Sz. itd.... smile
                          >

Oj, pisałem też o pp zw i d.
                          Niepoprawna maniera.
                          I to nie było o Panu.

Ale się teraz ... zdenerwują.

*

.

P. S.

Ciekawe, co będzie, gdy pisowcy nie zechcą wyskakiwać z okien po dobroci.
                          Albo, gdy wygrają następne wybory.
                          Uff

P. S. II

A zwrócił Pan uwagę, że na informację o tym, że peowskie i pisowskie policje badały mocno pana O,. żaden peowski stronnik w dyskusji nic nie rzekł? A postów już parę ładnych poleciało.
                          Sprawa ich nie obchodzi.

Nienawiść!
                          Kasa! Posady! Oddajcie!
                          Pissowskie ku.wy!
                          Nienawiść! AAAA!!!!!

Gadaj tu z takimi.
                          • damkon Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 18.03.21, 02:01
                            Niepoprawna maniera.

coś się obawiam Pepe, że ta Twoja "niepoprawna maniera" pewnie już niebawem stanie się niczym innym, jak zwykłym przymusem zgodnie zresztą z wymogami obowiązującego prawa i tzw. zasadą anonimizacji osób oskarżonych polegającej właśnie na skróceniu nazwiska do inicjału... smile
                            • pepe49 Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki 18.03.21, 05:25
                              damkon napisał:

> Niepoprawna maniera.
                              >
                              > coś się obawiam Pepe, że ta Twoja "niepoprawna maniera" pewnie już niebawem sta
                              > nie się niczym innym, jak zwykłym przymusem zgodnie zresztą z wymogami obowiązu
                              > jącego prawa i tzw. zasadą anonimizacji osób oskarżonych polegającej właśnie na
                              > skróceniu nazwiska do inicjału... smile
                              >

To już się dzieje.

- Sławomir N.
                              🥳

*
                              .
                              • damkon Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki 18.03.21, 07:25
                                To już się dzieje.

- Sławomir N.

Zgadza się!

dzisiaj jest Sławomir S. a już niebawem lista nazwisk pisanych za pomocą inicjałów wprost eksploduje. Będzie można przeczytać we wpisach Pepego nie tylko Daniel O. ale także, Mateusz M., Zbigniew Z., Beata Sz., Jacek S.; Andrzej D. i oczywiście sam herszt Jarosław Polskę Z. K... smile
                                • zimna-wodka Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki 18.03.21, 12:38
                                  Pan X ex Tymoteusz Szydło ma pracę. To dobrze. Pan X pracuje u p. Obajtka. OK - mnie to wisi. Ale fajne są dwa artykuły na moim ulubionym portalu sióstr K.

W pierwszym czytamy o oświadczeniu pełnomocnika pana X:

[i]Syn obecnej europosłanki PiS poprosił o pomoc swoją matkę, która miała szukać pracy wśród znajomych, nie przedstawicieli spółek Skarbu Państwa. W bieruńskiej spółce szukano pracownika, kandydat przeszedł normalny proces rekrutacji. [/i]

W drugim:

Wyjątkowe obrzydzenie wywołuje u mnie patrzenie na osoby, które drwią z nowej posady Tymoteusza Szydło. (....) To jest ich mentalność, w głowie im się nie mieści, że można być synem premiera i iść do normalnej pracy. Bez żadnej protekcji.

Kto dzisiaj odpowiada za przekazy dnia?
                          • zimna-wodka Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 18.03.21, 02:31
                            pepe49 napisał:

>
                            > Ciekawe, co będzie, gdy pisowcy nie zechcą wyskakiwać z okien po dobroci.

Nie będą skakać to bedą siedzieć. Ich sprawa co wybiorą.

> Albo, gdy wygrają następne wybory.

A, tu jest się czego bać.

> Nienawiść!

Bo najgorszy sort tak ma.

> Kasa! Posady! Oddajcie!

Właśnie. Pokażcie, że jesteście skromnymi patriotami co to dokładają ze swojego do wspólnego dobra. I zrezygnujcie z kasy i posad. A przynajmniej przestańcie kraść albo choć kradnijcie z umiarem.
                            Bo na razie to wspólne dobro dokłada do was. Nie zawsze dobrowolnie dokłada.

> Pissowskie ku.wy!

A czemu liczba mnoga? Na razie zidentyfikowano jedną. Pisowska kurwa jest na razie unikalna. Brak towarzystwa?

> Nienawiść! AAAA!!!!!

Tu się nie zgadzam. To nie ja wkręciłem piSSowskiej kurwie jajeczka do maszynki do miesa.

> Gadaj tu z takimi.

No to nie gadaj. wróć do starych zwyczajów czyli pepe, niepierDDoll.

PS. to był cytat z samego siebie. Dzisiaj już nie pepe tylko piSSowska kuRRwa.
                            • pepe49 Niezasłużona nobilitacja 18.03.21, 05:42
                              zimna-wodka napisał:

> PS. to był cytat z samego siebie. Dzisiaj już nie pepe tylko piSSowska kuRRwa.
                              >
                              >

Czyli uszlachcenie.
                              Drogi zw.
                              Pepe pamięta od jakiego momentu czerwony propagandzista zaczął tym sposobem pepego uszlachcać.
                              Od kiedy pepe przypomniał chyba 30-sto letnią piosenkę punkrockowego zespołu Prowokacja, "Matki zbrodniarki, wyrodne matki..." o matkach zlecających szpitalom zabicie swoich dzieci.

Pepe zapewnia zw, że pisowcy, którzy mówią - "jesteśmy za życiem, spójrzcie!"
                              po przecinku dodają - "ale przecież pozostają przypadki, w których kobieta może przerwać ciążę, np. gwałt."
                              Jak to przyjemnie zwalić na kobietę.
                              Pepe prosi czerwonego o nie zrównywanie go w tym wypadku z pisowcami.
                              Piosenka zespołu Prowokacja siedzi od 30 lat w głowie pepego a nie "pisowców".

To było nie na temat wątku, ale czerwony propagandysta słowa tutaj na temat nie dopisał.
                              Pepe się przystosowuje do maniery polemisty.

*

U. E. musi zostać zakończona.
                              Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska jak najszybciej z tego wyszła.
                              Pomimo twardej proeueckiej postawy PiS, PO i starej komuny.

• zimna-wodka Re: Niezasłużona nobilitacja 18.03.21, 12:16
                                pepe49 napisał:

> zimna-wodka napisał:

> > PS. to był cytat z samego siebie. Dzisiaj już nie pepe tylko piSSowska ku
                                > RRwa.

> Czyli uszlachcenie.

Czyli co? Co to uszlachcenie? To od słowa "szlachtować"?

PisSSowskiej kurwie do reszty odbija?

> Drogi zw.
                                > Pepe pamięta od jakiego momentu czerwony propagandzista zaczął tym sposobem pep
                                > ego uszlachcać.

PiSSowska kuRRwa znów o szlachtowaniu? Na mózg padło? No, nie - mózgu brak. To na co padło?

> Od kiedy pepe przypomniał chyba 30-sto letnią piosenkę punkrockowego zespołu Pr
                                > owokacja, "Matki zbrodniarki, wyrodne matki..." o matkach zlecających szpitalom
                                > zabicie swoich dzieci.

Pissowska kurwa jedzie punkiem? Niebywałe. Jak tak można? Jazda obowiązkowa to Martyniuk.

> Jak to przyjemnie zwalić na kobietę.

To nie jest wątek o kobietach. To wątek o Obajtku, który na razie nie jest kobietą choć w jego przypadku wszystko jest możliwe.

> Pepe prosi czerwonego o nie zrównywanie go w tym wypadku z pisowcami.

Mogę nie zrównywać. W tym przypadku. Ale piSSowska kurwa taką pozostaje choć sama uważa się za kuRRwę wybitną.

> Piosenka zespołu Prowokacja siedzi od 30 lat w głowie pepego a nie "pisowców".

W głowie piSSowskiej kuRwy nic nie siedzi. Próżnia doskonała.

> To było nie na temat wątku, ale czerwony propagandysta słowa tutaj na temat nie
                                > dopisał.

Proszę piSSowską kuRwę o kierowanie swoich uwag do czerwonego propagandysty. Nie znam człowieka.

> Pepe się przystosowuje do maniery polemisty.

Czyżby piSSowska kuRWa miała zamiar przestać pierdolić?

A w ogóle to zacznę pisać piSSku. Wygodniej. Czasem mogę przypomnieć co to znaczy o ile będą pytania.
                      • zimna-wodka Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 18.03.21, 00:08
                        pepe49 napisał:

> Uważam, że warto się odezwać i obrywać, bo nie można bandytów zostawiać w przek
                        > onaniu, że mogą wszystko.

Oto, to , to... Po to piszę w odpowiedzi piSSowskie kuRRwie.

> To i tak nic. Potem przyjdą bić, wyrzucać przez okna, a co bardziej aktywni spł
                        > oną żywcem.

Czy jest na sali psychiatra? PiSSowska kuRwa też człowiek (prawie) wiec trzeba jak kazał Hipokrates.,
                  • zimna-wodka Re: Szczujnia się potyka. Pan Morawiecki. 17.03.21, 00:38
                    pepe49 napisał:

> Pepe podjął się obrony zaszczuwanego. Wiadomo, napierw zaszczują dużych, potem
                    > średnich, potem pepego. Trzeba coś zrobić.

Gorzej. Bo mogą wsadzić do pierdla a jest za co. Póki co "kurwa kurwie łba nie urwie" więc spoko. Jeszcze trochę można przytulić z państwowego. No może więcej niż trochę.

A dalej ból. Kurwa ufa kurwie bo mają wiele wspólnego. Ale jak kurwa orchroniarka pójdzie w odstawkę to kurwa ochraniana może mieć przejebane.
                    Kurwy się boją. I pepe się boi. Cóż, taki los piSSowskiej kuRwy. Pytanie tylko czy piSSowska kurwa (ex pepe) już zdążyła przytulić tyle coby starczyło na dlużej czy dopiero wyciąga łapki po nieswoje.

Na zlodzieju czapka gore, oj gore.
    • vivi86 Re: Pan Obajtek 19.03.21, 18:23
      Czemu niby kradł? Nie wierzycie Obajtkowi? Wszak w stosownych tematach tu co druga w wieku 19 wyprowadziła się z domu, a od 16 zasuwa na cały etat smile Wy się podorabiałyscie mieszkań, a Obajtek nie mógł 😁?/
    • dorota_333 Wytęż wzrok i na załączonym zdjęciu wskaż 19.03.21, 21:29
      ... nieruchomość, która NIE jest własnością Daniela Obajtka (dla ułatwienia: w lewym dolnym rogu):

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/gY-k9kqTURBXy9jNzc0NzU4ZDNmOTcxNGJiMzdkYWU4NDA4ZTU5YzZiOS5qcGVnkpUDABHNAyDNAcKTBc0Djs0CX4GhMAU
      • zimna-wodka Re: Wytęż wzrok i na załączonym zdjęciu wskaż 19.03.21, 22:01
        dorota_333 napisała:

> ... nieruchomość, która NIE jest własnością Daniela Obajtka (dla ułatwienia: w
        > lewym dolnym rogu):

Ufff. To centrum. Ale nie zamieszczaj takich fotek z Mokotowa bo mi serducho nie wyrobi jak się dowiem, że pan O kupił moje (jak mi się wydawało) mieszkanie i to z wkładką (czyli ze mną). Kupił, czy dostał od brata, czy od bezdomnego - nieważne. Mokotów omijaj!
        • dorota_333 Re: Wytęż wzrok i na załączonym zdjęciu wskaż 19.03.21, 22:18
          Kwestia czasu.

Obajtek jest przy tym tytanem intelektu. Na pytanie o nieruchomości odpowiada: a pan potrafiłby powiedzieć, ile ma pan nieruchomości? smile Spadłam z krzesła.

Jaka szkoda, że suweren tych szczegółów nie pozna.
    • dorota_333 Paciorek do zmówienia wieczorem dla Pepego 19.03.21, 22:24
      Nadziejo dla Polski

Nadziejo wszystkich Polaków

Który chcesz po prostu dobra naszego narodu

Którego kapituła nagrody świetnie wybrała

Który masz ogromne możliwości

I niezwykłą determinację

I coś takiego, co daje Pan Bóg

Co trudno zdefiniować

Co pozwala Ci mobilizować ludzi

I jednoczyć ich wokół jakiegoś celu

Który działasz obecnie na terenie Międzymorza

Który potrafisz wszystko wszystkim załatwić

Który zacząłeś od folii

Który jesteś atakowany, i to takimi brudnymi sprawami

Uderzony odgrzewanym kotletem

Człowieku Wolności

Którego nikt nie zastraszy

Który nie zrobi ani kroku w tył

Który jest krystalicznie czysty

Który sam się wydałeś w ręce kontrolerów CBA

Który chcesz pokazać, jak bardzo nie masz nic do ukrycia

Który zostałeś dotknięty koprolalią

A nie objawem złej kultury osobistej

Który słyszysz na swój temat kłamstwa

I zmanipulowane informacje

Który naruszyłeś potężne interesy

Który nie masz nic do ukrycia

I odpierasz zmasowane ataki

Który uczynisz jeszcze dużo więcej dla Polski

Plany będą niedługo przedstawione

Naprawdę ambitne, daleko idące

W dalszym ciągu prospołeczne

I prorozwojowe

Nadziejo dla Polski

Nadziejo wszystkich Polaków

Człowieku Wolności

tiny.pl/rn3tc
      Proszę codziennie odmawiać.

Do mnie przemawia szczególnie: Który sam się wydałeś w ręce kontrolerów CBA. Amen.
      • dorota_333 Re: Paciorek do zmówienia wieczorem dla Pepego 19.03.21, 22:26
        Chociaż: "Uderzony odgrzewanym kotletem" też przemawia.
      • zimna-wodka Re: Paciorek do zmówienia wieczorem dla Pepego 20.03.21, 00:37
        dorota_333 napisała:

(....)

Jak już cytujesz to cytuj wszystko. Pominęłaś to co na końcu - czyli najważniejsze:

Wszystkie wersy pochodzą z wypowiedzi prominentnych polityków PiS oraz Daniela Obajtka
        • dorota_333 Re: Paciorek do zmówienia wieczorem dla Pepego 20.03.21, 14:15
          No tak, chętniej sie będzie modlił; słusznie, że zwróciłeś uwagę.
    • dorota_333 Rośnie popularność p. Obajtka 20.03.21, 14:14
      https://pbs.twimg.com/media/EwhmPi-XIAMCXDT?format=jpg&name=medium
      • zimna-wodka Re: Rośnie popularność p. Obajtka 01.04.21, 00:16
        Pan Obajtek NIE spotkał się z Lewandowskim.

Robert Lewandowski został uznany za najlepszego kopacza piłki. Jest to największy sukces w uznawaniu jaki odnieśliśmy od czasu kanonizacji Wojtyły (i równie bez sensu). Z tej okazji niejaki Du*a zaprosił Lewandowskiego do siebie i dał order. Związek KK Orderu Odrodzenia Polski z kopaniem piłki u Niemca, dla Niemca i za pieniądze Niemca jest zagadką , nad którą nikt się nie zastanawia.

Media za to zwróciły uwagę na zegarek p. Roberta jaki miał na ręku podczas spotkania z Du*ą . Bo drogi.

Inne media zwróciły uwagę na zegarek p. Roberta jaki miał na ręce podczas gali "the best" bo jeszcze droższy.

A mnie zastanawia: czemu na galę "the best" został założony zegarek droższy niż na spotkanie z Du*ą. Może dlatego, że ranga imprez była różna a i różna była proweniencja osób uczestniczących w tych imprezach.

A jeśli tak to JAKI ZEGAREK ZAŁOŻYŁBY ROBERT LEWANDOWSKI NA SPOTKANIE Z OBAJTKIEM?

Możliwości widzę trzy:

1. Taki jak na galę. Bo Obajtek to "Człowiek Wolności". A Wolność p. Robert kocha i rozumie bo dzięki niej może kopać piłkę tam gdzie dobrze za to płacą.
        2. Taki jak na Dudę. Bo i Obajtek i Du*a to postacie zbliżone. Wiele je łączy - tu wymienię tylko stosunek do uczciwości.
        3. Żadnego. Dla bezpieczeństwa. Bo to jednak drogie zegarki (nawet ten tańszy).

Odpowiedzi proszę kierować na adres PKN Orlen.
        • dorota_333 Re: Rośnie popularność p. Obajtka 01.04.21, 12:17
          Głosuję na opcję nr 3. Choć tylko kopacz, to facet ma na tyle rozumu, żeby nie ryzykować (musiałby podawać rękę Obajtkowi).

> Związek KK Orderu Odrodzenia Polski z kopaniem piłki u Niemca, dla Niemca
          > i za pieniądze Niemca jest zagadką

Słuszna uwaga. Nie pomyślałabym w ten sposób (ale elektorat PiS tez na szczęście nie pomyślałby).
          • zimna-wodka Wszystko mogę? 03.04.21, 11:59
            Mazowiecki Urząd Wojewódzki zaalarmował szpitale, by "ograniczyły wysokie przepływy tlenu" oraz bardzo rozsądnie nim gospodarowały. - W najbliższych dniach możemy mieć do czynienia z sytuacją, że cysterna nie dojedzie do szpitala, zatem pozostanie on bez tlenu - napisał szef Wydziału Zdrowia.

Kwestię możliwych niedoborów w placówkach poruszał już w ubiegłym tygodniu szef PSL Władysław Kosiniak-Kamysz. "Już brakuje tlenu w szpitalach, a szczyt III fali pandemii dopiero przed nami. PKN Orlen musi PILNIE zwiększyć produkcję tlenu technicznego i dostarczyć go producentom. Nie ma na co czekać! Stawką jest życie tysięcy chorych" - pisał na Twitterze.

Państwowa firma na apel polityka odpowiedziała, że obecnie odbiory tlenu są realizowane zgodnie z założonymi harmonogramami,
    • deluc Re: Pan Obajtek 21.03.21, 08:40
      @pepe49 - wg mnie Obajtek śmierdzi na milę. Owszem, podejmuje on i podejmował rozsądne działania w zakresie ekspansji Orlenu i spółek państwowych (na takie przynajmniej wyglądają). Tylko do tego nie trzeba być ekonomicznym geniuszem ale ogarniętym absolwentem Wydziału Zarządzania. Dlaczego PIS postawił właśnie na niego ? Jest przesłanka za moją tezą, że PIS to miernoty, które doszły do władzy tylko dlatego że PO to jeszcze większe miernoty ... Przekaz, ze strony PIS-u "jesteśmy uczciwi ..." zgrzytał już od jakiegoś czasu, a teraz jest nie do obrony (jak się broni Obajtka, to jak można krytykować takiego Adamowicza ?)
      • dorota_333 Zakamuflowana opcja rosyjska 21.03.21, 11:48
        > podejmuje on i podejmował rozsądne działania w zakresie ekspansji Orlenu
        > i spółek państwowych (na takie przynajmniej wyglądają)

Orlen przy fuzji z Lotosem będzie musiał zbyć część aktywów (sprzedać lub "wymienić"). Przynajmniej część weźmie węgierski MOL, a on odsprzeda je... komu? No, zgadujemy?

www.money.pl/gospodarka/fuzja-orlenu-z-lotosem-byly-wicepremier-ostrzega-ze-zagraniczne-koncerny-wykorzystaja-nasza-slabosc-6616235068561984a.html
      • pepe49 Re: Pan Obajtek 21.03.21, 13:44
        deluc napisał:

> @pepe49 - wg mnie Obajtek śmierdzi na milę. Owszem, podejmuje on i podejmował r
        > ozsądne działania w zakresie ekspansji Orlenu i spółek państwowych (na takie pr
        > zynajmniej wyglądają). Tylko do tego nie trzeba być ekonomicznym geniuszem ale
        > ogarniętym absolwentem Wydziału Zarządzania. Dlaczego PIS postawił właśnie na
        > niego ? Jest przesłanka za moją tezą, że PIS to miernoty, które doszły do władz
        > y tylko dlatego że PO to jeszcze większe miernoty ... Przekaz, ze strony PIS-u
        > "jesteśmy uczciwi ..." zgrzytał już od jakiegoś czasu, a teraz jest nie do obro
        > ny (jak się broni Obajtka, to jak można krytykować takiego Adamowicza ?)

Ponieważ Orlen za czasów PiS ma kilkadziesiąt mld zł zarobku więcej w tym samym czasie, przyjmuję, że jest uczciwie i dobrze zarządzany.
        To jest zaleta w porównaniu z czasem PO/PSL, kiedy albo Orlen był tragicznie źle zarządzany, albo okradany na te kilkadziesiąt mld zł. Może jedno i drugie.
        Może przygotowywany, poprzez obniżenie jego wartości, do sprzedaży jakiejś zagranicznej firmie. Podobnie jak Lot.

Teraz czerwona propaganda, a może jednak mafijna propaganda wychodzi z siebie, żeby człowieka, który dobrze zarządza Orlenem zniszczyć.

Ponieważ pan Obajtek był sprawdzany za mafijnych rządów i nic nie znaleźli, więc sprawa zamknięta.
        Pozostaje medjom mafijnym tylko wbudzić u wyborców niechęć do p. Obajtka, bo jest bogaty. Dość dobrze ulokowane uderzenie, bo elektorat PiS jest w dużej części biedny i rozniecenie zawiści mogłoby się udać; PiS głosy by stracił.
        Z drugiej strony, biedni nienawidzący bogatych to frajerzy już głosujący na mafję, która nimi gardzi i ich okrada. Więc te medja w dużym stopniu gadają do własnego elektoratu.
        Mam wrażenie, że na PiS głosują ci biedni, którzy chcą się dorobić, bogatym dorównać i aby ich dzieci lepiej żyły. Może się niekoniecznie ta kampanja mafji udać.

Mafijni są twardzi. Odrzucili propozycję nadania p. Jolancie Brzeskiej honorowego obywatelstwa Warszawy. Nic by ich to nie kosztowało, nieco obłudy. Odrzucili nawet obłudę. Tak, my mamy samorząd, sądy i bandytów palących ludzi żywcem. A nawet policjantów zadeptujących ślady. I co?

Propaganda mafijna bazuje na nienawiści, zaszczuwaniu. Tutejszy pisarz z tamtej strony wiernie przepisuje co należy:

"Pan X ex Tymoteusz Szydło ma pracę. To dobrze. Pan X pracuje u p. Obajtka. OK - mnie to wisi. Ale fajne są dwa artykuły na moim ulubionym portalu sióstr K.

W pierwszym czytamy o oświadczeniu pełnomocnika pana X:

Syn obecnej europosłanki PiS poprosił o pomoc swoją matkę, która miała szukać pracy wśród znajomych, nie przedstawicieli spółek Skarbu Państwa. W bieruńskiej spółce szukano pracownika, kandydat przeszedł normalny proces rekrutacji.

W drugim:

Wyjątkowe obrzydzenie wywołuje u mnie patrzenie na osoby, które drwią z nowej posady Tymoteusza Szydło. (....) To jest ich mentalność, w głowie im się nie mieści, że można być synem premiera i iść do normalnej pracy. Bez żadnej protekcji.

Kto dzisiaj odpowiada za przekazy dnia?".

Ano, to był właśnie mafijny przekaz dnia. Człowiek ukrył swoje znane nazwisko, został jednym z tysięcy przedstawicieli handlowych, człowiek kompletnie szary i bez znaczenia. Nie, musieli zacząć go niszczyć. A potem taki jeden z drugim bałwan bez wstydu i własnej trzeźwej myśli to powtarza.

Ad rem.
        Mamy dobrą firmę, która zarabia i płaci podatki w Polsce. Mamy przyzwoity, stateczny katolicko-demokratyczny rząd.
        Odmiana po poprzednich szaleństwach.
        Szanujmy to.

Komentarz, który polecam:

m.youtube.com/watch?v=U6hDgNn3bhw

*

U. E.
        Jak zwykle. Wystaczy. Szlus.

P. S.

> ny (jak się broni Obajtka, to jak można krytykować takiego Adamowicza ?)

Pan Adamowicz był człowiekiem z mafijnej strony, który się wyłamał i nie rezygnując z robienia interesów zaczął tworzyć swoją formację polityczną. Ponieważ organizował ją z czerwonych samorządowców, zabierał mafji kasę. Więc szczujnia ruszyła. TVN i inne ścieki wykazywały, że pan Adamowicz jest złodziejem. A potem ktoś go zabił, ktoś podobno podszczuty przez telewizje, które oglądał; "formacja samorządowa" nie powstała.

Można krytykować obu panów, tylko, że pana Adamowicza za lepkie ręce a pana Obajtka? Podobno za brzydkie słownictwo.
        • zimna-wodka Re: Pan Obajtek 21.03.21, 17:07

Toż to czyste pierdolenie piSSkura. Nie wiem, nie rozumiem. Bo nawet piSSkur powinien nie przeczyć sam sobie. A przeczy. Powinien rozumieć to co krytykuje - nie rozumie a krytykuje.
          PiSSkur się zdradził, że paraliżuje go strach. Władza się zmieni i piSSkura podpalą uduszą albo wbiją na pal. Nie, piSSkurze, lewactwo takich rzeczy nie robi. Katolicy owszem, nawet się w tym lubują.

Zbijmy parę rzeczy:

> Ponieważ Orlen za czasów PiS ma kilkadziesiąt mld zł zarobku więcej w tym samym
          > czasie, przyjmuję, że jest uczciwie i dobrze zarządzany.
          > Teraz czerwona propaganda, a może jednak mafijna propaganda wychodzi z siebie,
          > żeby człowieka, który dobrze zarządza Orlenem zniszczyć.

Pozostaje medjom mafijnym tylko wbudzić u wyborców niechęć do p. Obajtka, bo je
          > st bogaty. Dość dobrze ulokowane uderzenie, bo elektorat PiS jest w dużej częśc
          > i biedny i rozniecenie zawiści mogłoby się udać; PiS głosy by stracił.

Orlen ma zysk bo kroi ludzi na cenach. Biednych też bo i biedni mają samochody. Ale biedni lubią Obajtka bo to ich Obajtek, zajebał ich pieniądze i ma dużo (ich pieniędzy).
          ( W swoim czasie był pik na ropie, Tusk wziął za mordę Orlen i kazał jechać po kosztach. To i zysku nie było. Dzisiaj Obajtek może szaleć bo lud trzeba kroić - za dużo się rozdało).
          >
          > Ponieważ pan Obajtek był sprawdzany za mafijnych rządów i nic nie znaleźli, wię
          > c sprawa zamknięta.

Jak wynika z kontekstu "sprawdzania". Obajtek poręczył majątkiem kredyt, coś się omskło, sprawdzali czy Obajtek nie poręczył czymś czego nie miał. Ze sprawdzania wyszło , że za bardzo nie ZAWYŻYŁ swojego majątku więc mu odpuścili.
          Ale dzisiaj nikt nie spodziewa się, że Obajtek ZAWYŻYŁ swój stan posiadania w oświadczeniach majątkowych i trzeba patrzeć w drugą stronę.

> Mam wrażenie, że na PiS głosują ci biedni, którzy chcą się dorobić, bogatym dor
          > ównać i aby ich dzieci lepiej żyły.

Bo to rozsądne. Wystarczy zapisać się do piSS i bieda z głowy. Obajtek może być wzorem - od zera do milionera. Pierwszy milion (i to nie cały) zajebał rodzinie. A potem poszło - worek ze szczęściem sam się rozwiązał. Dał (nie)bogaty brat, dali bogaci rodzice, dał NCBiR, dał skarb państwa (via fundacje), dał deweloper. Nie do końca wiadomo czy lista darczyńców jest pełna - pewnie pojawią się inni jak ktoś zsumuje wartość tych nieruchomości.

> Mafijni są twardzi. Odrzucili propozycję nadania p. Jolancie Brzeskiej honorowe
          > go obywatelstwa Warszawy. Nic by ich to nie kosztowało, nieco obłudy. Odrzucili
          > nawet obłudę. Tak, my mamy samorząd, sądy i bandytów palących ludzi żywcem. A
          > nawet policjantów zadeptujących ślady. I co?

I jajco. Brzeską pewnie spalili czyściciele kamienic - przynajmniej to do nich podobne. Jest już skwer nazwany jej imieniem, jakaś tablica pamiątkowa. Za mało?

> Propaganda mafijna bazuje na nienawiści, zaszczuwaniu. Tutejszy pisarz z tamtej
          > strony wiernie przepisuje co należy:
          >
          > "Pan X ex Tymoteusz Szydło ma pracę. To dobrze. Pan X pracuje u p. Obajtka. OK
          > - mnie to wisi. Ale fajne są dwa artykuły na moim ulubionym portalu sióstr K.
          >
          > W pierwszym czytamy o oświadczeniu pełnomocnika pana X:
          >
          > [i]Syn obecnej europosłanki PiS poprosił o pomoc swoją matkę, która miała szuka
          > ć pracy wśród znajomych, nie przedstawicieli spółek Skarbu Państwa. W bieruński
          > ej spółce szukano pracownika, kandydat przeszedł normalny proces rekrutacji. [/
          > i]
          >
          > W drugim:
          >
          > Wyjątkowe obrzydzenie wywołuje u mnie patrzenie na osoby, które drwią z nowej p
          > osady Tymoteusza Szydło. (....) To jest ich mentalność, w głowie im się nie mie
          > ści, że można być synem premiera i iść do normalnej pracy. Bez żadnej protekcji
          > .
          >
          > Kto dzisiaj odpowiada za przekazy dnia?".
          >
          > Ano, to był właśnie mafijny przekaz dnia. Człowiek ukrył swoje znane nazwisko,
          > został jednym z tysięcy przedstawicieli handlowych, człowiek kompletnie szary i
          > bez znaczenia. Nie, musieli zacząć go niszczyć. A potem taki jeden z drugim b
          > ałwan bez wstydu i własnej trzeźwej myśli to powtarza.
          >

PiSSkur nie rozumie? Pan X składa oświadczenie, że poprosił mamusię o załatwienie roboty. Oburzony piSSowczyk napisał, że pan X nie prosił nikogo o załatwienie roboty. No i przekaz dnia się rozjechał.

"Człowiek kompletnie szary i bez znaczenia" był księdzem i to nie byle jakim. Na jego inauguracji (czy jak się to tam nazywa) były najwyższe władze partyjne i państwowe a przede wszystkim kościelne. Była transmisja w TVP i wielodniowe zachwyty piSSkurczyków okraszone zdjeciami.
          Pan X wlazł na świecznik a może tam został wciągnięty przez mamusię. Ale tam jest. Razem z dziećmi Tuska czy Wałęsy, Martusią Kaczyńską (czy jak się teraz nazywa), Moniką Jaruzelską, Aleksandrą Kwaśniewską itd.
          Tyle, że ci inni znaleźli się na świeczniku tylko z powodu znanego rodzica. Pan X wlazł tam z wielką pompą, sam wykrzyczał światu jakiego to p. Szydło ma wspaniałego syna. I teraz ma.

A jak "przypadkiem" pan X trafił do firmy p. Obajtka (którą to firmę wspomaga datkami NCBiR)? Właśnie przypadkiem. Może już nie tylko nieruchomości należą do Obajtka ale i firmy. Może już 80% z nich należy do Obajtka i trudno zaczepić się gdziekolwiek poza Obajtkiem. Ciekawe.

> Można krytykować obu panów, tylko, że pana Adamowicza za lepkie ręce a pana Oba
          > jtka? Podobno za brzydkie słownictwo.

Adamowicz miał 3 mieszkania (chyba). Akurat piSSkur nie wierzy, że dostał kasę od rodziców. Obajtek sam już nie wie ile ma. PiSSkur wierzy, że dostał od rodziców, brata i w ogóle skądś. Wszystko jedno skąd i jak - bo jest uczciwy.

Nie może być nieuczciwy (wg piSSkura). Kurwa kurwie łba nie urwie.

Dle niekumatych piSSkur = piSSowska kuRRwa
          • zimna-wodka Zwykły, szary człowiek (Tymoteusz S.) 21.03.21, 17:34
            Zainspirowany przez piSSkura wymyśliłem sobie rozmowę kwalifikacyjną pana X (ex Tymoteusz szydło). Bo chyba ją miał skoro "bez żadnej protekcji). Rozmowę prowadzi Łowca Talentów (A)

A: Witamy, panie Tymoteuszu!
            X: Ja już jestem Zdzicho....
            A. Dobrze , panie.... Zdzichu. To proszę powiedzieć co skłoniło pana do pracy w naszej firmie.
            X.: Mamusia.
            A: To wiem. Ale pytałem CO a nie KTO.
            X: Mamusia.
            A. No dobrze... A jakie ma pan doświadczenie zawodowe?
            X. Byłem księdzem...
            A. Taaaak... To może: co pan umie?
            X. Znakomicie odprawiam roraty. Nawet biskup był zachwycony choć on nie lubi tak rano...
            A. Taaaak... A ma pan jakieś doświadczenie w handlu? Sprzedawał pan coś?
            X. Nieeeee. W zasadzie tak... Odpusty sprzedawałem.
            A. Taaaak. Ciekawe.... Miał pan sukcesy?
            X. Nieeeee... Konkurencja duża. I cenowo i w ogóle. W sąsiedniej parafii promocje były - trzeci odpust za 50%...
            A. Dobrze. Co pan wie o folii ?
            X. O folii? Nie rozumiem...
            A. Folia. Produkujemy. Przezroczyste takie...
            X. Jak Duch Święty?
            A. No może nie aż tak. Ale przezroczyste. Rozumiem, że ma pan samochód, prawo jazdy. Trzeba sporo jeździć, wie pan.
            X. Nie.
            A. Co nie?
            X. Nie mam samochodu ani prawa jazdy.........
            A. Taaak.... To już tylko kwestia wynagrodzenia. Ile pan chciałby zarabiać?
            X. Nie wiem..... Co łaska?
            A. Co łaska to nie. Może być tak jak ustaliliśmy z Mamusią?
            X. Jeśli z Mamusią to dobrze.
            A. To witamy na pokładzie! Proszę teraz odpocząć, wymęczyłem pana. Tylko jeszcze proszę wpaść do kadr, podpisać umowę i zostawić numer konta.
            X. A kiedy mam przyjść do pracy?
            A. Pośpiechu nie ma. Odpocznie Pan, może trochę Mamusi pan pomoże w ogródku, Tatusiowi... i w ogóle...
            X. A to dziękuję.
            A. To my dziękujemy. Nasza firma bazuje na takich ludziach jak pan. Kompetentnych, zaangażowanych, pracowitych itd. Bardzo jesteśmy zadowoleni z umowy z panem.
            I jeszcze proszę przekazać Mamusi, że dotacja wpłynęła a następna w drodze. Proszę nie pytać o szczegóły, Mamusia bedzie wiedziała.
            • pepe49 zapłodnieni literacko 21.03.21, 20:54
              W wątku o panu Obajtku pani dorota napisała wiersz, pan z-w opowiadanie. Rysownik z "Gazety Wyborczej" wspomniał czasy satyrycznego "Krokodyla".
              W ramach "wytwarzania atmosfery".

Zadanie wykonane. Atmosfera została wytworzona.
              Na przyszłość pepe zaleca Espumisan. I troszeczkę mniej zimnej wódki przy niedzieli.

*

U. E. musi zostać zakończona.
              Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła.
              Albo oprócz wszystkiego innego będziemy musieli żyć w takiej, hm, atmosferze.
              • dorota_333 Re: zapłodnieni literacko 21.03.21, 20:59
                Bez zimnej wódki historia Obajtka jest nie do strawienia. Z takim rozmachem nie jumał jeszcze nikt.
                • zimna-wodka Re: zapłodnieni literacko 22.03.21, 00:42
                  Strawić można a nawet znaleźć sens. A to wcale takie trudne nie jest.
                  W końcu sam najjaśniejszy stwierdził, że Obajtek "ma takie coś, taki dar od Boga". I już wiadomo kto narozrabiał - Bóg.
                  Bóg miewa pomysły różne, czasem dziwne. Np lubi majdrować przy rękach. Wykombinował z Midasem ale wyszło chujowo. To myślał parę tysięcy lat; opracował klej do smarowania rąk i wypuścił prototyp czyli Obajtka. I pewnie znów chujowo wyjdzie.

Bóg tak się Midasa wstydził że wrobił w temat Dionizosa. Bez sensu zupełnie. W końcu wszyscy wiedzą, że bogów greckich nie ma bardziej niż nie ma Boga żydowskiego.
                  Ciekawe komu Bóg podłoży Obajtka. Bedą jaja jak wyjdzie, że Obajtek to robota Hindusów - taka Kali w wersji AD 2021 z łapkami z cjanopanu.
                  • pepe49 Re: zapłodnieni literacko 22.03.21, 15:55
                    Wreszcie coś od pana zw, które i jest bajką (to bez zmiany) i się przyjemnie czyta (gigantyczne przyjemne zaskoczenie).
                    • zimna-wodka Re: zapłodnieni literacko 22.03.21, 20:50
                      pepe49 napisał:

> Wreszcie coś od pana zw, które i jest bajką (to bez zmiany) i się przyjemnie cz
                      > yta (gigantyczne przyjemne zaskoczenie).

Jeśli sprawiłem pisKurowi radochę to najmocniej przepraszam. Nie było to moim zamiarem.
                      • zimna-wodka To mnie rozwaliło 25.03.21, 18:25
                        1. W grudniu 2019 roku Daniel Obajtek kupił pierwszą swoją działkę na Mazurach.

2. Wśród dokumentów finansowych, które reprezentujący Daniela Obajtka mecenas Maciej Zaborowski udostępnił dziennikarzom, odnaleźliśmy dwie umowy dotyczące zakupu działki. Pierwszą, warunkową umowę z 28 września 2020 roku i drugą umowę przeniesienia własności z 3 listopada 2020.

3. Jak wynika z dokumentów zakupu obu mazurskich działek Daniel Obajtek wykazał się przed notariuszami posiadaniem kwalifikacji rolniczych. Zapewnił, że od co najmniej 5 lat osobiście prowadzi gospodarstwo rolne o powierzchni prawie 10 hektarów użytków rolnych w Stróżach w gminie Pcim, Borkowie Lemborskim i Choczewie.

To kto jest prezesem Orlenu? Bo Obajtek to sieje , orze.... Fakt - może także doi (i to by wiele tłumaczyło)

www.money.pl/gospodarka/deweloper-od-mieszkania-ze-znizka-jest-sasiadem-daniela-obajtka-na-mazurach-6621922900724640a.html
                        PS. W artykule jest jeszcze parę ciekawych szczegółów. Polecam.
                        • dorota_333 Re: To mnie rozwaliło 25.03.21, 20:42
                          Kilka smaczków, rzeczywiście. Zatoka Świń na Kisajnem (ładna okolica Giżycka) i znamy już dewelopera, który wybuduje flagową inwestycję tysiąclecia: dwie srebrne wieże.

No i prezes będzie miał wygodnie: jego odkrycie, Daniel, w sąsiedztwie siostrzenicy Marty. Jakie imprezy będzie można robić.

A rolnicze kwalifikacje O. dziwić nie powinny: on ma coś takiego od Boga, że ma wszystkie możliwe kwalifikacje. Kiedyś będzie na wózku widłowym pracował.
      • deluc Re: Pan Obajtek 06.08.21, 10:29
        Tak jak pisałem ... Daniel Obajtek jest wzorem uczciwości ... którego bóg w nagrodę za uczciwość obdarza pięniędzmi z nieba (tj. z nie wiadomo skąd) ... jego i jego rodzinę (a szczególności mamę) - "(...)Z dokumentów, do których dotarła redakcja "GW" wynika, że matka ówczesnego wójta Pcimia zapłaciła gotówką 260 tys. zł za 2,6 tys. udziałów w firmę ERG Bieruń Folie. Do transakcji doszło 12 czerwca 2012 r., a Halina Obajtek oświadczyła, że pieniądze pochodzą z jej osobistego majątku.(...)"
        www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/daniel-obajtek-jego-matka-wylozyla-gotowka-800-tys-zl-na-akcje-firmy/we21g4k,79cfc278
        • vivi86 Re: Pan Obajtek 06.08.21, 12:40
          no coż, jak wielu zarabia na mieszkania w przerwach między lekcjami, a w wieku 19 lat ma wypasione lokum i nikt im nie pomógł to co mają nie wierzyć Obajtkowi, który naukę zarzucił szybko (więcej czasu), pracował i wstawał wcześnie rano suspicious
    • stasi1 Re: Pan Obajtek 28.03.21, 09:59

>
      > "... Prezes Orlenu wyjaśnił, że to, czym się zajmuje, to budowa "potężnego konc
      > ernu multienergetycznego", a tego rodzaju działalność zawsze uderza w czyjeś in
      > teresy.
      >
      > - (Budujemy koncern), który będzie dywersyfikował dostawy, dywersyfikuje dostaw
      > y ropy, który będzie rezygnował z pewnego kanału pośredników. To jest uderzenie
      > w bardzo duże interesy, to są interesy miliardowe.
      > Od samego początku, będąc w Orlenie, a jestem już przeszło 3 lata, buduję konce
      > rn z pewnymi sukcesami. Zyski ten koncern ma w ciągu pięciu lat (wynoszące) ok.
      > 26 mld zł.
      > Przypomnę, że w ciągu pięciu lat Platformy zysk wynosił 1,7 mld zł. Przerywa si
      > ę pewne interesy, pewne grupy wpływów - mówił Daniel Obajtek...."
      >
      >
      > " Skoro z tym Orlenem jest tak dobrze to czemu akcje Orlenu pod panowaniem Obajtka staniały o połowę?
    • dorota_333 Pan Obajtek bierze wszystko 21.07.22, 10:42
      ...w sensie: całą polską energetykę.

Zaskakujące odejście Piotra Naimskiego. To jeden z najdawniejszych współpracowników prezesa. Ale przeciwstawiał się fuzji Orlenu z Loosem i planowanej likwidacji PGNiG.

"Spór mógł dotyczyć przede wszystkim planu likwidacji i rozbiorów Lotosu oraz likwidacji PGNiG forsowanego przez prezesa Orlenu Daniela Obajtka.
      (...)
      Symbolicznie Piotr Naimski został odwołany przez premiera w chwili wielkiego triumfu Daniela Obajtka. W przeddzień tej dymisji rząd Morawieckiego zaakceptował fuzję Orlenu z Lotosem, czyli likwidację gdańskiego koncernu . W środę tę transakcję zaakceptowali akcjonariusze Lotosu, a w czwartek uczynią to akcjonariusze Orlenu.

W kolejnym ruchu Orlen ma zlikwidować PGNiG i taka reorganizacja w czasach gazowego ataku Putina na UE jest czymś niesłychanym.

Obajtek wziął rządową energetykę
      Odwołanie Piotra Naimskiego oznacza też usunięcie z rządu osoby kompetentnej w sprawach energetyki, która mogła blokować kolejne posunięcia Daniela Obajtka i jego zaplecza."

Całość tutaj, a jest ciekawa:

wyborcza.biz/biznes/7,179190,28708251,morawiecki-zdymisjonawal-naimskiego-w-energetyce-cala-wladza.html?_ga=2.98261599.1539864122.1649514550-2140624628.1649514550#S.MT-K.C-B.1-L.1.duzy
      (wytłuszczenie w cytacie moje)

No więc: demolowanie systemu energetycznego Polski - tuż przed dużym kryzysem energetycznym - musi się dokończyć. I nie przeszkodzi temu nawet stary współpracownik Kaczyńskich.

Ta władza zrealizuje obietnicę o "Polsce w ruinie", sytuacja do tego zmierza.

O fuzji Orlenu z Lotosem pisaliśmy już tutaj, przypominam wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,173627729,173627729,Orlen_Lotos_Wyprzedaz_aktywow.html
    • mateusz572 Re: Pan Obajtek 21.07.22, 20:45
      Okazuje się, że stajemy się sponsorami Rosji po fuzji Orlenu i Lotosu. Na pokaz dla maluczkich z pełną pompą i
      wielkim hałasem zrezygnowaliśmy z ogrzewania na zimę 2022/2023 i powoli szykujemy sprzęt himalaistyczny, aby zabezpieczyć cztery litery przed zbliżającą się wielkimi krokami zimą. Zrezygnowaliśmy bo nie chcemy sponsorować ludobójstwa popełnianego przez kremlowską mafię, a cichaczem szykujemy bogaty sponsoring tejże mafii w tajemnicy, poprzez fuzję Orlenu z Lotosem. Na przykład taki Saudi Aramco podwoił w pierwszym kwartale zakupy w Rosji oleju opałowego z tendencją do wykładniczego wzrostu zakupów w tejże.
      Poza tym w tak spreparowanej firmie będzie 11 ( jedenastu ) prezesów z bogatego nadania partyjnego jedynie słusznej partii. Będzie się działo, że hej,
      A tymczasem kontynuujmy zbieranie chrustu.
      • pepe49 Re: Pan Obajtek 25.07.22, 23:52
        > stajemy się sponsorami Rosji po fuzji Orlenu i Lotosu.
        > Saudi Aramco podwoił w pierwszym kwartale zakupy w Rosji oleju opałowego z tendencją do wykładniczego wzrostu zakupów w tejże.

O panu dr Grodzkim napisałem, że szefowie w rosyjskim wywiadzie kazali mu się ujawnić, gdy wygłosił manifest do Ukraińców jako marszałek polskiego Senatu, mówiąc kłamstwa, że rząd polski kupuje węgiel od Rosji i w ten sposób wspiera ludobójczy reżym.

Teraz Pan to robi:

> cichaczem szykujemy bogaty sponsoring tejże mafii [kremlowskiej] w tajemnicy, poprzez fuzję Orlenu z Lotosem.

Tak? Polski rząd to zaplanował, tak?

Co do Saudi Aramco.
        Ponieważ włączenie SA do interesu było warunkiem połączenia Orlenu i Lotosu narzuconym przez władze okupacyjne U. E. przekazuję Panu telefon informacyjny do Komisji E.ropejskiej:
        00 800 67 89 10 11
        ec.europa.eu/info/about-european-commission/contact_pl

Ponieważ U. E. jest obecnie filją rządu niemieckiego, który interweniował ostatnio w Kanadzie, żeby złamać sankcje na Rosję i przekazać jej maszyny objęte tymi sankcjami;
        przekazuję Panu telefon do niemieckiego MSZ:
        +49 30 5000 2000
        www.auswaertiges-amt.de/de/service/buergerservice-faq-kontakt/kontaktformular

Ponieważ Saudowie są ścisłym partnerem USA przekazuję Panu telefon do Departamentu Stanu:
        001 202 647-6575
        www.state.gov/contact-us-office-of-public-liaison/

> w tak spreparowanej firmie będzie 11 ( jedenastu ) prezesów z bogatego nadania partyjnego jedynie słusznej partii.

Tak.

*

Projekt U. E. musi zostać anulowany.
        Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła.
        • mateusz572 Re: Pan Obajtek 26.07.22, 20:48
          Odpowiem krótko pepe : kłamiesz i jak zwykle manipulujesz. Nie dziwota jednak bo ty już tak masz.
          Przepraszam w jednym nie mijasz się z prawdą : 11 prezesów z nadania partyjnego - tak.
    • mateusz572 Re: Pan Obajtek 25.07.22, 20:35
      Ty pepe nie dostajesz rozdwojenia jaźni ? Węgierski przyjaciel twoich przyjaciół z pisiastego rządu doskonaląc swój putinizm przechodzi samego siebie wchodząc coraz głębiej w cztery litery swojego moskiewskiego przyjaciela. Jak sobie radzisz z tymi dwoma osobami w jednej (mówię o tobie i twoich pisiastych przyjaciołach). ? Czy to jest coś na kształt Mr. Hyde, Dr. Jekyll ?
    • dorota_333 Prezes węgierskiego koncernu MOL nie pojawi się w 03.08.22, 12:47
      ...w Polsce na uroczystym podpisaniu umowy z PKN Orlen. Powód? Wirtualna Polska potwierdziła, że Zsolt Hernádi wciąż jest ścigany Europejskim Nakazem Aresztowania. Zdaniem PKN Orlen jednak Hernádi został uniewinniony.

MOL ma kupić ponad 400 stacji połączonego właśnie z PKN Orlen Lotosu, Orlen od MOL-a zaś blisko 200 stacji na Węgrzech i Słowacji. Prezes węgierskiego koncernu nie będzie mógł jednak być obecny podczas podpisania umowy. Gdyby Zsolt Hernádi pojawił się w Polsce, zostałby aresztowany.

Portal Wirtualna Polska potwierdził, że prezes MOL-a wciąż objęty jest Europejskim Nakazem Aresztowania. Hernádi usiłował bowiem przekupić premiera Chorwacji podczas przejmowania koncernu INA. Został za to skazany na dwa lata więzienia (wyrok jest prawomocny), ale do celi nigdy nie trafił."

wyborcza.biz/biznes/7,179190,28749879,prezes-koncernu-mol-skazany-za-korupcje-wedlug-pkn-orlen-jest.html

Nie wiem, jak to skomentować. O, k... .
    • dorota_333 Wygląda na to, że starszy pan po prostu się zakoch 04.08.22, 22:16
      ...zakochał. Dlatego tak uparcie i bezrozumnie lansuje Daniela O.

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,28756218,daniel-obajtek-omotal-jaroslawa-kaczynskiego-prezes-pis-pochloniety.html#s=BoxOpImg4

• zimna-wodka Wielki powrót. Vampiryna. 29.02.24, 11:47
        Pan Obajtek wraca w wielkim stylu. Na łamy oczywiście.
        www.bankier.pl/wiadomosc/Daniel-Obajtek-byl-inwigilowany-za-rzadow-PiS-Operacja-Vampiryna-8703223.html
        Muszę przyznać nieco racji pepemu, który w pierwszym wpisie zauważył:

Ponieważ polska mafja użyła swojej największej siły, czyli niszczącej propagandy, tzw. szczujni, do zniszczenia pana Obajtka, warto popatrzeć dlaczego i czy jej się uda.

A może ktoś ma dostęp do całego artykułu na Onecie?
        wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/obajtek-cba-i-papiez-mamy-dowody-ze-obajtek-byl-inwigilowany-za-rzadow-pis/y2y4yye
        • dorota_333 Re: Wielki powrót. Vampiryna. 29.02.24, 13:38
          Z tego wynika, że materiały z podsłuchów są teraz w dyspozycji nowej władzy.

I to ja rozumiem. Gangsterzy sami zbierają na siebie nawzajem kompromaty i zostawiają je w rękach wymiaru sprawiedliwości.

Daniel Obajtek to większy cwaniak i w śledztwach (a zapowiada się ich mnogość) przeciwko Danielowi Obajtkowi będzie usiłował uzyskać status świadka koronnego.
          • dorota_333 Re: Wielki powrót. Vampiryna. 29.02.24, 13:42
            W innym miejscu piszą, że treść podsłuchów "uderza w PiS. Obciążają głównie prezesa". Jak rozumiem, prezesa Kaczyńskiego?

No to fajnie. Tera bedzie zabawa. Topienie Marzanny i orgia świętojańska w jednym smile
            • zimna-wodka Re: Wielki powrót. Vampiryna. 29.02.24, 22:35
              Zwracam uwagę na fragment artykułu:

Jak czytamy w Onecie, agenci podejrzewali "popełnienie przestępstwa niegospodarności, nadużycia zaufania oraz działania na szkodę spółki" przez byłe władze koncernu podczas "zakupu w Chinach przez spółkę PKN Orlen S.A. maseczek ochronnych za pośrednictwem spółki E&K Sp. z o.o." To firma znana z afery z respiratorami.

Trup wypada z szafy choć szafa w Albanii a trup spopielony(?). Kim był/jest facet, który stuknął Orlen, ministerstwo zdrowia i może coś jeszcze. Musiał mieć niezłego protektora skoro docierał tak wysoko i tak chętnie robiono z nim interesy (za państwowe pieniądze).
    • dorota_333 Fajny wątek, tak nawiasem mówiąc 01.03.24, 12:25
      ...wyszedł Pepemu. Bo możemy dodać teraz wiele do glorii Pana Obajtka. Jego wspaniałość - na przekór mafji - zaczyna świecić, choć do pełnego blasku to tu jeszcze daleko.

wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tasmy-obajtka-prezes-orlenu-o-jacku-sasinie-trzeba-zrobic-tak-zeby-go-za/p0exw8s

Jedno wiemy już na pewno: Pan Obajtek jędrny był w mowie. Nad resztą pracują służby.
      • pepe49 porównanko 01.03.24, 20:43
        Nie bójta się, chłopaku i dziewczyno. Zara będą straty.
        Żeby było tak jak było smile

Ale fajnie, że podbijacie wątek. Za roczek się przypomnę, za dwa roczki, za cztery.
        Na razie szykujta zaskórniaki na nowe podatki na dopłatę do Orlenu smile))
        Ktoś będzie musiał zapłacić.

...
        2015

"PKN Orlen odnotował 2,4 mld zł skonsolidowanego zysku netto w 2015 roku. W porównaniu z poprzednim rokiem wynik wydaje się dość oszałamiający. W 2014 roku Orlen stracił aż 5,8 mld zł.

Koncern podkreślał w 2014 roku, że strata "powstała przede wszystkim na skutek odpisów wartości aktywów finansowych spółki w kwocie 5 mld zł" z kapitału zapasowego płockiego koncernu.

Co ciekawe, w 2015 skonsolidowane przychody ze sprzedaży wyniosły 88 mld zł. To mniej niż rok wcześniej, gdy osiągnęły poziom 107 mld zł."

businessinsider.com.pl/wiadomosci/pkn-orlen-wynik-finansowy-za-2015-rok/jhw1kqr

2023

www.money.pl/gospodarka/orlen-odslonil-karty-wyniki-finansowe-za-2023-r-6998353026505696a.html
        "Grupa Orlen wypracowała 373 mld zł przychodów w całym 2023 r. W samym IV kw. sięgnęły 98 mld zł. Kwartalny zysk netto Grupy wyniósł 7,3 mld zł, a za cały rok - 27 mld 565 mln zł.

Przychody Orlenu wyniosły w czwartym kwartale 98,3 mld zł, a rok wcześniej 106,2 mld zł. Wynik EBITDA wyniósł 10,5 mld zł, a rok wcześniej było to 14,3 mld zł. Orlen zakłada, że w 2024 roku jego wydatki inwestycyjne wyniosą 38,6 mld zł.

Skonsolidowany wynik operacyjny Grupy Orlen za okres 12 i 3 miesięcy zakończony 31 grudnia 2023 roku wzrósł odpowiednio o około 4,7 mld zł oraz 1,6 mld zł. Skonsolidowany wynik netto Grupy Orlen w 2023 roku zwiększył się odpowiednio o około 3,6 mld zł oraz 0,8 mld zł."

www.bankier.pl/wiadomosc/Rekord-za-rekordem-w-Orlenie-Najwieksze-przychody-w-historii-i-podtrzymana-sciezka-wzrostu-8546913.html

https://galeria.bankier.pl/p/7/d/3eecf69061e678-948-341-0-0-1562-563.webp
        • dorota_333 Re: porównanko 02.03.24, 10:42
          To teraz porównaj jeszcze zyski Lotosu, łajzo. Jak już sięgasz po demagogię, to jednak nie tak głupio, please.

> Ale fajnie, że podbijacie wątek. Za roczek się przypomnę, za dwa roczki, za cztery.

Za roczek będą jeszcze trwały śledztwa i dochodzić pewnie będą ciągle nowe, bo Pan Obajtek był bardzo aktywny na wielu polach. Za dwa roczki takoż, więc prezydent Duda nie będzie mógł hurtowo ułaskawić Pana Obajtka.

Za cztery roczki powinny już zapadać jakieś orzeczenia, ale przy nowym prezydencie Pan Obajtek może łaski nie doświadczyć.
          • pepe49 porównanko 02.03.24, 12:22
            Tak Wam tłumaczą niemieckie i ubeckie medja. Czytałem te tłumaczenia. Był biedniutki orlen i Bogaty Lotos i pizdzielce jedne zamachnęły się na bogacza, ukradły.
            Nie kupuję tego tłumaczenia. Gdyby wartości wzrosły dwa razy, może bym wątpił. Wzrosły bardziej.

Za 4 lata Orlen będzie dobrą niemiecką spółką, zaraz potem, gdy zbankrutowanego polskiego niewydajnego kolosa uratuje porządna niemiecka inwestycja.
            Z LOT-em też tak kombinowaliście, kombinacja z OLT nie wyszła, buu. Teraz się naprawi?

Płacić podatki, polskie bydełko poddane bandytom. Płacić.

P. Obajtek do więzienia. A co! Nie możemy?!
            Możecie.

https://files.niezalezna.tech/images/upload/2024/01/25/w_7ad320cd4b9e1171bac4fb290ce6c98f913ed0d9f347527e3ef26b6ea108016f_o.jpg?r=0,0
            • zimna-wodka Re: porównanko 02.03.24, 13:27
              Pepe, była na to rada. Niemcy prawie nie mają armii lądowej. Czemu wasz Wuc tego nie wykorzystał? Polski sztandar nad Berlinem był na wyciągnięcie ręki.
              Tylko nie zasłaniaj się Unją. Unja nie ma armii to i przeszkodzić nie mogła.

PS. Wyjaśniałem ci, że ten obrazek to wizja pisowca. Za PIS wszystko moje a za PO kratki. Tak nam dopomóż buk.
              • zimna-wodka Re: porównanko 02.03.24, 13:34
                Na pocieszenie dla pepego:
                Do ciekawej sytuacji doszło podczas wizyty Andrzeja Dudy w Mławie. Do głowy państwa niemal garnęły się dzieci! Prezydent przytulił malców. Nagranie ze spotkania zdobywa wielką popularność w mediach społecznościowych.

Do ciekawej sytuacji doszło podczas wizyty Andrzeja Dudy w Mławie. Do głowy państwa niemal garnęły się dzieci! Prezydent przytulił malców. Nagranie ze spotkania zdobywa wielką popularność w mediach społecznościowych.

Obrazki z Mławy po prostu chwytają za serce! Dzieci były pod wrażeniem spotkania z głową państwa.

wpolityce.pl/kraj/683692-wzruszajaca-sytuacja-dzieci-przytulily-sie-do-prezydenta

Można się porzygać, można się zachwycić.
                • dorota_333 "Do głowy państwa niemal garnęły się dzieci!" 02.03.24, 13:59
                  ...ale co to właściwie znaczy? Że się prawie garnęły? Że nie chciały się garnąć, a ktoś je zachęcił?

Ale link i tak fajny. Wpolityce już jest na poziomie nędznych laurek, czyli na deskach.
                  • zimna-wodka Re: "Do głowy państwa niemal garnęły się dzieci!" 02.03.24, 23:18
                    Prawie się garnęły to chyba znaczy, że były garnięte. Choć ten ostatni przytulił się sam. Instynkt stadny?
                    A wpolityce wygląda dość interesująco. To był portal zwyczajowo dudosceptyczny. Ale od wyborów produkuje dudowazeliny ogromne ilości. Ostatnia nadzieja?
                    • pepe49 Pepe gratuluje. 03.03.24, 08:52
                      W sumie, najgorzej mają ci, których okłamali Kulczykowie, ci głosujący na p. Hołownię. Młodzi. Myśleli, że dostaną jakieś wzrosty, bogactwo, perspektywy zamożności. Widzą starych komuchów na stanowiskach, działaczy partyjnych, Kasa, Władza, Posady, prawo nie obowiązuje bo tylko głupi czeka na skończenie kadencji jeśli ma siłowików z pałami. Dla reszty większe podatki do zapłacenia, bo przecież VAT znowu znika i żadne CPK czy inne pisowskie głupoty podatków nie zapłacą. Żadnej lepszej przyszłości.

Była taka historyjka; umarł wioskowy złoczyńca i nikt nie chciał powiedzieć kilku dobrych słów o nim nad grobem. Zwyczaj każe powiedzieć. Zgłosił się jakiś spryciarz za kilka złotych i powiedział:
                      - wszyscy wiecie co za człowiek był ze zmarłego. Każdemu zrobił coś, za co go będziemy pamiętać, oj każdemu.
                      Ale spójrzcie. Żyją jego synowie. Pomyślcie - przy nich to on był jak ten święty Franciszek.

No to mamy KO2050LPSL. Tacy synowie.

Mata gratulacje od pepego, przekonywacze wy, wyborczy
                      • dorota_333 Jesteś daleko od rzeczywistości, jak zwykle zreszt 03.03.24, 09:37
                        ...zresztą.

Jacyś Kulczykowie, jakieś "stare komuchy". Kogo masz na myśli, Kujdę? Faktycznie, stary komuch.

Nie ma dnia, żeby nie wyszły jakieś grube afery PiS i satelitów. Co na to poradzić? Bełkot o "okłamaniu".
                        • pepe49 Re: Jesteś daleko od rzeczywistości, jak zwykle z 03.03.24, 16:10
                          "..Filipa Styczyńskiego, który ze stacji TVP World zrobił kanał rozpoznawany na całym świecie - zwłaszcza wśród środowisk zmagających się z różnego rodzaju dyktaturami i uciskiem - zastąpił Michał Broniatowski.
                          ...
                          W latach 2003–2009 Broniatowski był wiceprezesem rosyjskiej agencji informacyjnej Interfax, odpowiedzialnym za międzynarodową działalność firmy. ..."

niezalezna.pl/polska/nowy-szef-tvp-world-wczesniej-byl-wiceprezesem-rosyjskiej-agencji-prasowej-a-w-polsce-chcial-robic-majdan/512380

Okłamanie swoją drogą.
                          Na temat złamania Konstytucji przez bandytów i udanego przerzucenia winy na drugą stronę, co było najważniejszym tematem gazetowym ostatnich ośmiu lat streściłem w Pani wątku:

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,177297493,177297493,Trybunal_Konstytucyjny_do_naprawy.html

Kłamstwo na kłamstwie po to, żeby wrócić do żłoba.

Ostatnio p. Ziemkiewicz przypomniał, że PZPR skasował w 1997 r. wydział Milicji O. zajmujący się przestępczością gospodarczą. Dwa lata po spotkaniu w Wiedniu, na którym Sowjeci zgodzili się wyjść z państw Środkowej E.ropy.
                          Potem towarzysze zabrali się za "przekształcenia własnościowe" w gospodarce.

Dlatego pan Z. przypomniał, bo w zeszłym tygodniu bandyci odwołali naczelnika wydziału gospodarczego Prokuratury. Przenieśli go do wydziału zajmującego się konstytucją. Prokuratora z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.
                          Każdy płacący podatki w Polsce straci.
                          Najdroższe autostrady w E.ropie, pamięta Pani? Do 2015. Ktoś musi za to płacić.

www.youtube.com/watch?v=IToji5Oo-1A
                          wpolityce.pl/polityka/683293-nasz-news-bodnar-usunal-ze-stanowiska-znanego-prokuratora
                          www.rp.pl/podatki/art2499641-rzeczoprawie-tomasz-piekarski-jak-prokuratura-walczy-z-wyludzeniami-vat
                          www.rp.pl/opinie-prawne/art10622371-tomasz-piekarski-karuzele-vat-zagrazaja-finansom-panstwa
                          • pepe49 errata 03.03.24, 18:32
                            1987 nie 1997
                            • zimna-wodka Re: errata 03.03.24, 23:35
                              Miło się czyta takie biadolenia. Obiecaliście już, że zabierze wszystkie plusy, płace po 5 zł/godz, sprzedaż a raczej oddanie Niemcom wszystkiego za darmo, upadek kultury (brak finansowania pistwórców), koniec chrześcijaństwa czyli konkordatu i brak dotacji dla Rydzyka (to by się akurat przydało), cukier na kartki, oddanie wschodniej połowy Rosji, sojusz z Rosją i atak na Ukrainę, krwawą jatkę urządzoną pisowcom (nakarmiono Kamińskiego - to fakt) i inne rzeczy, których nie pamiętam.
                              A tu kicha. Odebrali wam telewizję i prokuraturę, które uważaliście za swoją własność i zaczynają wyciągać liczne trupy z licznych szaf.
                              Więc słychać wycie.
                              Więc znakomicie.

A jeszcze prezes zostanie dalej prezesem. To cieszy i Tuska i mnie.
                              • dorota_333 Re: errata 04.03.24, 08:29
                                > A jeszcze prezes zostanie dalej prezesem. To cieszy i Tuska i mnie

I tym wyłącznie różni się PiS od mafii, że nie przewiduje sukcesji po szefie. To rzeczywiście dobrze: mamy pewność, że organizacja się nie zreformuje i nie dostosuje do nowej rzeczywistości.
                              • pepe49 Re: errata 06.03.24, 12:35
                                w zeszłym tygodniu bandyci odwołali naczelnika wydziału gospodarczego Prokuratury.

Najdroższe autostrady w E.ropie, pamięta Pani? Do 2015. Ktoś musi za to płacić.

> Miło się czyta takie biadolenia.

Znaczy, dostaniesz Pan z tego kasę. Głupota ma granice. Nie głupi, tylko ukierunkowany na zarobek.

*

> Obiecaliście już, że zabierze wszystkie plusy, płace po 5 zł/godz, sprzedaż a raczej oddanie
                                > Niemcom wszystkiego za darmo, upadek kultury (brak finansowania pistwórców), koniec
                                > chrześcijaństwa czyli konkordatu i brak dotacji dla Rydzyka (to by się akurat przydało), cukier na
                                > kartki, oddanie wschodniej połowy Rosji, sojusz z Rosją i atak na Ukrainę, krwawą jatkę
                                > urządzoną pisowcom (nakarmiono Kamińskiego - to fakt) i inne rzeczy,

Za sprawozdanie jakie głupoty wkładane są do głów odbiorcom Onet (niemcy, tak, niemcy) i TVN (wywiad wojskowy PRL, tak) dziękuję.
                                M. in. po to czytam PiG.

Skasowania budów CPK, elektrowni atomowych, kanału odrzańskiego, rolnictwa, wprowadzania podatków „klimatycznych” na liście nie ma. Znaczy, niemcy/komuna tego nie grzeją.

Koniec z prawem, rozbiórka inwestycyj i więzienia dla niepokornych. I to w Polsce. Ale się doczekałem.

Obrazek jest zgodny z prawdą. Tylko zamiast "PO" powinno być KO2050LPSL. Mafja ma szerokie krycie.

https://files.niezalezna.tech/images/upload/2024/01/25/w_7ad320cd4b9e1171bac4fb290ce6c98f913ed0d9f347527e3ef26b6ea108016f_o.jpg?r=0,0
                                • zimna-wodka Re: errata 06.03.24, 14:44
                                  Jak ci pisałem - za czasów PIS wszystko miał PIS; za czasów PO czy tam koalicji PIS ma świat za kratkami. I dobrze, posiedzi, pomyśli to się nauczy. A jak się nauczy to może nawet przekona Prezesa że czarne jest czarne a białe jest białe.
                                  I o tym jest ten obrazek.
                                  A pepe niech sobie wykopie schron albo cokolwiek w tym rodzaju skoro się boi krwawego terroru.
                                  • dorota_333 Kiedyś mu proponowałam, żeby się lasami przedarł 06.03.24, 14:52
                                    ...na Śląsk, to go przerzucę przez granicę z Czechami. Teraz to by musiał uciekać na Słowację i dalej na Węgry. Coraz mniej wolności w Europie.
                                    • zimna-wodka Obajtek forever 15.03.24, 01:37
                                      wiadomosci.wp.pl/dziennikarz-na-tasmach-obajtka-na-jaw-wychodza-nowe-informacje-7005986207820672a
                                      Cały tekst na Onecie ale ja nie mam dostępu. Kto ma niech przekopiuje bo ponoć przyjemny.
                                      • dorota_333 "Dziennikarz na taśmach Obajtka. Na jaw wychodzą n 15.03.24, 08:56
                                        ...nowe informacje".

To nie jest za bramką, mam bez problemu (wyłącz blokowanie banerów na tej stronie, jeśli masz blokadę). Podaję całość i link:

"Daniel Obajtek w czasie, gdy był prezesem Orlenu, został nagrany w trakcie rozmowy z dziennikarzem prawicowych mediów Piotrem Nisztorem - podaje Onet. Nisztor miał załatwiać u Obajtka pracę dla swojej żony i ojca. Po publikacji były prezes Orlenu oświadczył, że składa zawiadomienie do prokuratury.

Centralne Biuro Antykorupcyjne prowadziło operację wobec Daniela Obajtka i zbierało na niego materiały. W tym celu w 2018 roku zamontowano w jego gabinecie pluskwę - podaje Onet.

Portal dotarł także do jednego z nagrań. Chodzi o rozmowę Daniela Obajtka z Piotrem Nisztorem, dziennikarzem śledczym związanym z media Tomasza Sakiewicza, które były wydawane przez spółki powiązane z PiS. Nisztor wielokrotnie gościł w Orlenie - z ujawnionych danych spotkał się w koncernie z Obajtkiem aż 72 razy.

Zgodnie z treścią nagrania, które przytacza Onet, Nisztor przyszedł do Obajtka z prośbą o zatrudnienie jego żony, Aleksandry Dołhan, w Orlenie.

- My o nią zadbamy i my tu słowa dotrzymamy - mówi Obajtek. Nisztor mówi, że zatrudnienia szuka także jego ojciec.

- No dobrze, to może kogoś wyp***ę - powiedział prezes koncernu.

- Przyjacielu, uważam, że te skur****** kradły i jeszcze stanowiska załatwiały. A my przynajmniej nie kradniemy, staramy się zrobić, żeby nasi luzie, k****, zarabiali. Bo przyjdą chude lata, że będziemy musieli wszyscy przetrwać - mówi Obajtek na nagraniu, do którego dotarł Onet. Nisztor z kolei wskazuje, że prezes Orlenu jest "jedną z nielicznych osób, która w ten sposób na to patrzy".

Niedługo po odbytej rozmowie Dołhan została zatrudniona w Orlenie, a ojciec Nisztora w należącej do koncernu spółce Energa-Operator.

Obajtek chce nagrania z afery GetBack
                                        Rozmowa przeszła na aferę GetBack. Dwa miesiące wcześniej, w kwietniu 2018 roku, obrót akcjami spółki został wstrzymany, a prezes Konrad K. został odwołany ze stanowiska. Poszkodowanymi przez spółkę zostaje 9 tys. osób, a straty wynoszą 2,5 mld zł. Konrad K. miał duże wpływy w środowiskach Zjednoczonej Prawicy.

Nisztor mówi, że posiada nagranie rozmowy członka rady nadzorczej Banku Pekao Stanisława Kaczoruka z menedżerką GetBacku. Przekonuje, że jeśli wyjdzie ona na jaw, może być zagrożeniem dla PiS oraz uderzyć w Kornela Morawieckiego, ojca premiera. Przypomnijmy: "Gazeta Wyborcza" informowała, że istnieją nagranie, zgodnie z którymi Kornel Morawiecki miał obiecywać państwową pożyczkę dla GetBacku.

Obajtek mówi Nisztorowi, by przekazał mu nagranie. Przekonuje, że ma "służyć temu by tych sk***ów w końcu na smycze pozawiązywać".

"Nie skonsultował się ze mną, debil"
                                        Obajtek i Nisztor poruszają także kwestię Kacpra Płażyńskiego, który kandydował na prezydenta Gdańska. Nisztor opowiada o materiale przygotowywanym dla "Gazety Polskiej", który miał uderzyć w konkurenta Płażyńskiego Jarosława Wałęsę (finalnie Płażyński przegrał w drugiej turze z Pawłem Adamowiczem). Obajtek krytykuje z kolei Płażyńskiego, że ten rzucił pracę w Enerdze, by nie wyciągali mu zatrudnienia w spółce Skarbu Państwa.

- Problem polega na tym, że chłop jest za bardzo uczciwy, przeraźliwie uczciwy - ocenia Obajtek.

- Ten k**** nie skonsultował się ze mną, debil, ino zrezygnował z roboty. Stracił narzędzia realnej pomocy k****, realnej pomocy stracił na życie, na własne k**** życzenie - dodaje Obajtek na nagraniu.

Oprócz tego panowie omawiają styl prowadzenia polityki przez Mateusza Morawieckiego. Obajtek zarzuca, że były premier nie chce "wychodzić do ludzi".

Obajtek i Nisztor nie chcą komentować
                                        Daniel Obajtek pytany o to nagranie przez Onet przekazał, że spotykał się z różnymi dziennikarzami, w tym z Piotrem Nisztorem. "Moje rozmowy jako Prezesa Orlen nadal pozostają poufne, tym bardziej te prywatne. Jeśli zaś chodzi o działania rekrutacyjne koncernu - to pytania do Spółki" - napisał w oświadczeniu były prezes koncernu.

Nisztor przekazał, że "dochodziły go słuchy", że jego rozmowy z Obajtkiem mogły zostać nagrane. - Nie wiem jednak, czy są one wiarygodne, czy nie zostały zmontowane oraz w jakich okolicznościach powstały - mówił. Nie chciał komentować taśm ani sytuacji zawodowej swojej rodziny.

Po publikacji Obajtek zamieścił wpis w serwisie X. "Nielegalne nagrywanie prezesa największej spółki w Polsce i regionie, w jego gabinecie jest patologią samą w sobie. Ale przekazywanie tych nagrań 'dziennikarzom' to już skrajna patologia i zaprzeczenie wszelkich zasad funkcjonowania kraju, służb, instytucji. Przez ostatnie lata próbowano mnie zniszczyć, a teraz widać, jak wielka była tego skala. Tylko dlatego, że budowałem silną polską firmę. To potężny atak na mnie i kolejna próba zohydzenia mojej osoby. Składam zawiadomienie w tej sprawie do prokuratury" - oświadczył były prezes Orlenu."

Całość tutaj:

wiadomosci.wp.pl/dziennikarz-na-tasmach-obajtka-na-jaw-wychodza-nowe-informacje-7005986207820672a

Z dedykacją dla Pepego fragmencik:

"Przyjacielu, uważam, że te skur****** kradły i jeszcze stanowiska załatwiały. A my przynajmniej nie kradniemy, staramy się zrobić, żeby nasi luzie, k****, zarabiali. Bo przyjdą chude lata, że będziemy musieli wszyscy przetrwać".
                                        • cojestdoktorku Re: "Dziennikarz na taśmach Obajtka. Na jaw wycho 21.03.24, 13:45

> Z dedykacją dla Pepego fragmencik:
                                          >
                                          > "Przyjacielu, uważam, że te skur****** kradły i jeszcze stanowiska załatwiały.
                                          > A my przynajmniej nie kradniemy, staramy się zrobić, żeby nasi luzie, k****, za
                                          > rabiali. Bo przyjdą chude lata, że będziemy musieli wszyscy przetrwać".

nie wiem z czy jest sie z czego cieszyć, przecież Obajtek mówi ze my załaątwiamy stanowiska zeby ludziom było lepiej (tak robiła kazda włądza i nowa tej juz ta robi) a poprzednicy jeszcze dodatkowo kradli,

do tego okazuje sie ze niektórzy pisowscy są do na 100% uczciwi do tego stopnia ze sir nie da z nimi skutecznie polityki robic

• dorota_3 Re: "Dziennikarz na taśmach Obajtka. Na jaw wycho 21.03.24, 14:02
                                            Jeżeli Obajtek mówi, że nie kradną, to nie traktowałabym tego oświadczenia bardzo serio.

Jakiś uczciwy osobnik w PiS? Może się zdarzyć, choć też nie bardzo wierzę.
                                            • zimna-wodka Re: "Dziennikarz na taśmach Obajtka. Na jaw w 21.03.24, 15:14
                                              Jeśli to Płażyński to młody jest i może jeszcze niezdeprawowany. Albo nie zdeprawowany do końca. Bo jednak w Enerdze działał. I odszedł dla możliwego złego pijaru a nie przez wątpliwości etyczne.
                                              Zatem ma zadatki na dobrego polityka PIS.
                                              • zimna-wodka Wkład p. Obajtka w kształtowanie nowego człowieka 21.03.24, 16:06
                                                Tako rzecz NIK:

W ramach prowadzonej SOR "Vampiryna" ustalono, iż mogło dojść do popełnienia przestępstwa niegospodarności, nadużycia zaufania oraz działania na szkodę spółki przez Wiceprezesa Zarządu PKN Orlen S.A. - Adama Buraka podczas sponsoringu filmu pt. "Zenek" dla Telewizji Polskiej S.A. w kwocie 900.000 PLN. W toku stosowania kontroli operacyjnych zarejestrowano rozmowy, z których wynika, że kwota 900.000 PLN miała zostać podzielona przez Adama Buraka na inne spółki zależne od PKN Orlen S.A. w taki sposób, aby wartość udzielonego sponsoringu nie przekroczyła pół miliona złotych przez żadną ze spółek.
                                                "Powyższe zachowanie miało na celu uniknięcie konieczności uzyskania zgody rady nadzorczej na sponsoring przekraczający ww. kwotę. [...] Należy podkreślić, że przedmiotowy sponsoring został narzucony firmie PKN Orlen S.A. oraz spółkom zależnym od PKN Orlen S.A. 'z zewnątrz' i nie miał żadnego związku z rzeczywistą polityką marketingową spółki"
                                                • dorota_3 200 milionów z Kancelarii Premiera 21.03.24, 16:51
                                                  ...poszło w maliny. A Ty mówisz o 900 tysiącach? smile

To są dopiero "nowi ludzie":

trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,30818333,nik-zawiadamia-prokurature-po-skandalu-ujawnionym-przez-wyborcza.html

Jedno im trzeba przyznać: talent do dużej kradzieży. Ci najwyżej nie rozdrabniali się, ale każda ranga kradła.
                                • zimna-wodka Re: errata 06.03.24, 14:47
                                  pepe49 napisał:

> > Miło się czyta takie biadolenia.
                                  >
                                  >
                                  > Znaczy, dostaniesz Pan z tego kasę. Głupota ma granice. Nie głupi, tylko ukieru
                                  > nkowany na zarobek.

Coraz bardziej mi się podoba. Każdy "idjota" pyta się mnie ile zarabiam bo "idjoci" lepszych pomysłów nie mają.

"Był czas siania i czas żniw. Czas młócki właśnie nadszedł".
                                  "Niemcy mnie biją!!! (J.M.Rokita)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka