Dodaj do ulubionych

dwadzieścia pięć minut

21.12.22, 17:13
Zapraszam do posłuchania sobie pp prof Grossego i Ziemkiewicza.
Bardzo gorzkie.
Zapraszam wszystkich. Zewsząd.

Do wyszukiwarki:

Ziemkiewicz: KPO potrzebne Polsce jak zęby w... youtube radio supernova

*

U. E.
🧱
Obserwuj wątek
    • mateusz572 Re: dwadzieścia pięć minut 21.12.22, 19:50
      Wysłuchałem dwadzieścia minut tych nieprawd i półprawd. Żal mi cię pepe 49, że zdajesz się na takiego pana Ziemkiewicza.
      Nie chce mi się wymieniać tutaj tych nieprawd i półprawd. Wiadomo zgodnie z logiką Kurskiego ciemny lud to kupi.
      Podam mały przykład. Pan Ziemkiewicz płacze, że w UE to musimy być zgodni i klimatyczni a według niego tak się nie da bo np.samochodów elektrycznych możemy wyprodukować tylko maksymalnie 8 milionów sztuk rocznie bo na więcej nie starczy litu. No i gdzie ten pan Ziemkiewicz się uchował, że wciska taki kit ciemnemu ludowi ?
      Pan Ziemkiewicz nie bierze pod uwagę, że to się dopiero rozpędza na świecie, a on chce aby w Polsce np. samochody były na węgiel i parę. wink

P.S. Cena litu sięgnęła sufitu bo tak się rozkręca produkcja samochodów elektrycznych. Poza ty wojna i związane z nią perturbacje. W 2021 roku na drogi wyjechało ponad 5 milionów aut elektrycznych. Surowce na akumulatory będą bo baterie podda się recyklingowi tym intensywniej im bardziej będzie to opłacalne. Po prostu rynek. Amerykanie budują największą kopalnię litu na świecie "Thacker Pass". Litu nie zabraknie i jego cena spadnie, prawa rynku.
      Poza tym w niedalekiej przyszłości okaże się, że do baterii można używać zupełnie innych surowców.
      Tak, że pepe49 panu Ziemkiewiczowi po prostu jest dobrze mieszkać w takim zaścianku jakim on chciałby, aby była Polska.
      • mateusz572 Re: dwadzieścia pięć minut 21.12.22, 19:55
        I mamy szczęście, że UE wyciągnęła nas z tego zaścianka za uszy i ciągnie dalej mimo, że wierzgamy bo wolimy taplać się we własnym sosie i urządzać się w tej części ciała, o której mówił Kisiel.
      • pepe49 lit 21.12.22, 20:11
        mateusz572 napisał:

> Wysłuchałem dwadzieścia minut tych nieprawd i półprawd. Żal mi cię pepe 49, że
        > zdajesz się na takiego pana Ziemkiewicza.
        > Nie chce mi się wymieniać tutaj tych nieprawd i półprawd. Wiadomo zgodnie z log
        > iką Kurskiego ciemny lud to kupi.
        > Podam mały przykład. Pan Ziemkiewicz płacze, że w UE to musimy być zgodni i kli
        > matyczni a według niego tak się nie da bo np.samochodów elektrycznych możemy wy
        > produkować tylko maksymalnie 8 milionów sztuk rocznie bo na więcej nie starczy
        > litu. No i gdzie ten pan Ziemkiewicz się uchował, że wciska taki kit ciemnemu l
        > udowi ?
        > Pan Ziemkiewicz nie bierze pod uwagę, że to się dopiero rozpędza na świecie, a
        > on chce aby w Polsce np. samochody były na węgiel i parę. wink
        >
        > P.S. Cena litu sięgnęła sufitu bo tak się rozkręca produkcja samochodów elektry
        > cznych. Poza ty wojna i związane z nią perturbacje. W 2021 roku na drogi wyjech
        > ało ponad 5 milionów aut elektrycznych. Surowce na akumulatory będą bo baterie
        > podda się recyklingowi tym intensywniej im bardziej będzie to opłacalne. Po pro
        > stu rynek. Amerykanie budują największą kopalnię litu na świecie "Thacker Pass"
        > . Litu nie zabraknie i jego cena spadnie, prawa rynku.
        > Poza tym w niedalekiej przyszłości okaże się, że do baterii można używać zupełn
        > ie innych surowców.

Optymizm. To się mi u pana Mateusza podoba.
        Istotnie. Wynajdą nowe materjały i nowe sposoby magazynowania energji.
        Na razie 8 mln rocznie ma zastąpić 2 mld istniejących.
        Bez ciężarówek. Tego w rozmowie nie było, ale nie istnieją tiry na baterje.
        To robią państwa i chciwe korporacje a nie chciwi przedsiębiorcy. Różnica. To nie jest kapitalizm.

Dobrze, że posłuchał Pan 20 minut, polecam pozostałe pięć. Pozna Pan obawy tych, których należy reedukować. Poinformować.

Biedny p. prof. Grosse. Rewolucjoniści wyrzucą go z pracy.

> Tak, że pepe49 panu Ziemkiewiczowi po prostu jest dobrze mieszkać w takim zaści
        > anku jakim on chciałby, aby była Polska.

Jeżeli o mnie idzie to owszem, tak, panie Mateuszu. Mnie się to podoba.

*

U. E. musi zostać zakończona.
        Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka