Dodaj do ulubionych

Tusk hunting 2.0

29.12.22, 22:54
...popełniłam już kiedyś wątek na temat polowania pisowskiej władzy na Donalda Tuska*, ale mam wrażenie, że zbliżamy się do ostatecznego starcia. Decyduje kalendarz wyborczy: mamy niespełna rok do przełomowych wyborów parlamentarnych. PiS zagra o wszystko i my niechcący też zagramy o wszystko.

Stąd coraz brutalniejsza propaganda, pokazywanie wizerunku Tuska w telewizji publicznej z dodanym celownikiem na klatce piersiowej (jest już pozew w tej sprawie).** Polityk dostał też ochronę SOP; groźby okazały się niemożliwe do zignorowania. SOP słynie ze swojej indolencji, chyba ta ochrona nie przynosi mu poczucia bezpieczeństwa.

Czytam tamten wątek i widzę, jak bardzo zmieniło się życie publiczne w Polsce, jak bardzo na złe. Bo w międzyczasie zdarzyło się zabójstwo prezydenta Adamowicza. Dramatyczny przykład, że medialna szczujnia może być skuteczna.

Ponuro kończy się ten rok, ponuro. Z przykrością myślę o tym, jakim trzeba być bydlęciem, żeby wizerunek człowieka opatrzyć celownikiem, jak zwierzyny łownej. Jakim? Pisowskim.

*
forum.gazeta.pl/forum/w,17007,163615979,163615979,Tusk_hunting.html#p167100883

**
www.wirtualnemedia.pl/artykul/donald-tusk-tvp-wiadomosci-wykrzywiony-obraz-celownik

PS. Tak, tak, "ujęcie pochodzi z monitora odglądowego drugiej kamery. Bardzo popularny zabieg".

Obserwuj wątek
    • pigeon_shit_dust To ro lk nawolywania do mordow. 29.12.22, 23:18

>
      > Ponuro kończy się ten rok, ponuro. Z przykrością myślę o tym, jakim trzeba być
      > bydlęciem, żeby wizerunek człowieka opatrzyć celownikiem, jak zwierzyny łownej.
      > Jakim? Pisowskim.

Albo "demokratycznym". Jak senator Chuck Schumer nawolujacy do mordowania konserwatywnych sedziow US Supreme Court sad
      Spoko, wy wymordujecie swoich nawolywaczy a my swoich. Wszystko po kolei.

> forum.gazeta.pl/forum/w,17007,163615979,163615979,Tusk_hunting.html#p167100883
      >
      > **
      > www.wirtualnemedia.pl/artykul/donald-tusk-tvp-wiadomosci-wykrzywiony-obraz-celownik
      >
      >
      >
      > PS. Tak, tak, "ujęcie pochodzi z monitora odglądowego drugiej kamery. Bardzo po
      > pularny zabieg".
      >
      • dorota_333 Re: To ro lk nawolywania do mordow. 30.12.22, 10:30
        Jeśli nawoływał do popełnienia przestępstwa, to chyba ma zarzut prokuratorski z tego powodu?

My nikogo nie będziemy mordować. Pójdą normalnie do więzienia, po wyczerpaniu procedury sądowej, po rzetelnym procesie. I to będzie zemsta doskonała. Ja chcę zobaczyć w telewizji Jarka wypikselowanego jako Jarosława K. smile

Może to jest trochę przestrzelony przykład, ale zauważ, że Żydzi nie ukatrupili Eichmanna gdzieś pod płotem choć mogli (i byłoby to bezpieczniej dla agentów Mosadu). Oni zrobili mu normalny, cywilizowany proces, miał obrońców. Tak samo rozliczymy pisowskie złodziejstwo i demolkę państwa prawa.
        • senioryta13 Re: To ro lk nawolywania do mordow. 30.12.22, 12:21
          dorota_333 napisała:

> Tak samo
          > rozliczymy pisowskie złodziejstwo i demolkę państwa prawa.

hmmm...ciekawe zjawisko, swojemu rzadowi nie wierzysz, ale ich mediom owszem.
        • pigeon_shit_dust Buahahahahahahahahahahhhahahahahahahahahaha !! 30.12.22, 14:14
          dorota_333 napisała:

> Jeśli nawoływał do popełnienia przestępstwa, to chyba ma zarzut prokuratorski z
          > tego powodu?

Demokraci morduja celwowo i z remedytacja 300 osob dziennie fentanylem. SLyszalac o zarzutach? Chucka wybrali liderem mniejszosciowym demsow w Kongresie smile

>
          > My nikogo nie będziemy mordować. Pójdą normalnie do więzienia, po wyczerpaniu p
          > rocedury sądowej, po rzetelnym procesie. I to będzie zemsta doskonała. Ja chcę
          > zobaczyć w telewizji Jarka wypikselowanego jako Jarosława K. smile

NIkt nigdzie nei pojdzie, PiS pozostanie u wladzy i wsio. Tylko dlatego wadza trzyma sie stolkow, zeby siedziec nie isc .

>
          > Może to jest trochę przestrzelony przykład, ale zauważ, że Żydzi nie ukatrupili
          > Eichmanna gdzieś pod płotem choć mogli (i byłoby to bezpieczniej dla agentów M
          > osadu). Oni zrobili mu normalny, cywilizowany proces, miał obrońców. Tak samo r
          > ozliczymy pisowskie złodziejstwo i demolkę państwa prawa.

To niesprawiedliwe, bo Eichman nikogo przeciez nie zamordowwal. No, ale widocznie nie mogli zlapac prawdziwych nazistowskich mordercow, ktorzy schowali sie u nas . Wygugluj no sobie Operation Paperclip smile

Dobrze? NIedobrze ? Popchnneli nasza amerykanska nauke i sto lat ?He ?
          • dorota_333 Re: Buahahahahahahahahahahhhahahahahahahahahaha ! 30.12.22, 14:34
            > Demokraci morduja celwowo i z remedytacja 300 osob dziennie fentanylem.

Mocna teza, ale rzeczywiście rozwój uzależnienia Amerykanów od opioidów wygląda, hm, dziwnie. Tak jakby władzom nie zależało na ukróceniu czegoś, co dosłownie zabija naród. Dlatego tutaj nie polemizuję.

> Tylko dlatego wadza trzyma sie stolkow, zeby siedziec nie isc

Zostaną odspawani od stołków prędzej czy później - demografia to zrobi; starszy elektorat się wykruszy. Tylko pytanie, jak bardzo zdążą zdemolować kraj.

> Popchnneli nasza amerykanska nauke i sto lat

Ano, coś czytałam, von Braun. Wiesz, nie będziemy Suskiego zatrudniać do programu rakietowego smile Władza PiS jest zrobiona z [...], więc nie ma kogo przejmować.
    • dorota_333 Analiza przekazu propagandowego 30.12.22, 10:31
      ...w TVP:

wyborcza.pl/7,75398,29308665,donald-tusk-vs-tvp.html#S.TD-K.C-B.2-L.1.duzy
      • zimna-wodka Re: Analiza przekazu propagandowego 30.12.22, 13:59
        Pominięta jest jedna ale istotna kwestia. Lansowana jest teoria, że najbliższe wybory będą miały kluczowe znaczenie dla długofalowej przyszłości Polski. Czyli co do rangi będą wydarzeniem równym chrzcie Polski, odzyskaniu niepodległości czy nawet kremówkowym objawieniom JP II.
        Wybory przegrane przez PIS mają spowodować armagedon , w skutek którego Polska zniknie z mapy świata a 38 mln ludzi (exPolaków) zostanie niewolnikami budującymi piramidy dla Niemca.

To plus celownik sugeruje patriotyczne rozwiązania w stylu Niewiadomskiego czy choćby Walusia.
        • dorota_333 Re: Analiza przekazu propagandowego 30.12.22, 14:38
          No bo jak zmobilizować elektorat, jak już nie ma kasy na prezenty? Tylko strachem: przyjdą po was gendery. Naród nie jest jednak tak głupi, żeby dać sobie wcisnąć maczetę do ręki i pójść mordować Tutsi (totalsów).

Zauważ, że ci mordercy są coraz bardziej parszywi. Niewiadomski to był artysta, Waluś ideowiec. Wilmont to już tylko ponury prymityw udający świra.

• zimna-wodka Niewiadomski pilnie poszukiwany. 31.12.22, 16:12
        Na koniec roku siostrzyczki K uraczyły czytelników ciekawą ankietą:

Kto wygra bój o Polskę?

Jarosław Kaczyński (obóz niepodległościowy)

Donald Tusk (siły zewnętrzne)

Nie mam zdania

Komentarz zawarłem w tytule.
    • pepe49 Mr Adamowicz hunt 31.12.22, 18:24
      zdarzyło się zabójstwo prezydenta Adamowi
      > cza. Dramatyczny przykład, że medialna szczujnia może być skuteczna.
      >

Pisaliśmy o zabójstwie na pig. Pana Adamowicza zabił człowiek wskazany przez TVN. Która to telewizja zwalczała człowieka, który rozpoczął tworzenie związku miast niezależnego od PO. Zdradził. A potem chciał zabrać pieniądze.

wpolityce.pl/kryminal/607810-stefan-w-zabil-adamowicza-przez-tvpupada-narracja-opozycji
      wpolityce.pl/polityka/429992-sw-stefan-w-nie-mogl-ogladac-w-wiezieniu-stacji-tvp-info
      wpolityce.pl/polityka/430015-analiza-kim-jest-morderca-pawla-adamowicza

Najpierw była szczujnia a potem pan Owsiak, fanatyczny zwolennik PO, osłabił ochronę policyjną na swojej imprezie i zaprosił pana Adamowicza.

Wnioski?

*

U. E. musi zostać zakończona.
      Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła.

• zimna-wodka Re: Mr Adamowicz hunt 31.12.22, 19:23
        Wnioski? Proste. Peło chce zabić Tuska bo ten jest pieszczochem obecnej władzy. Załatwi to Owsiak ręcyma biednych zagłodzonych dzieci wygonionych z puszkami na siarczysty mróz.
        • dorota_333 Re: Mr Adamowicz hunt 01.01.23, 14:34
          Puszkami go zatłuką? Proszę o prawa do ekranizacji.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka