Szlem, no dobra, szedłem rano kolo BP Petrolium i pacze: 3.99/ galon w piatek poszlo do 4.09 za galona a dzis juz 4.18. Ale to pipka chociaz istotna dla wielu w USA. Prawie kazdy jezdzi do roboty jednak czyms.
Czytam o czynszach bo to koszula blizsza cialom ludzkim:
Last month, the US median asking rent rose 2.3% to nearly $2,000 a month. Ta, 2.3% w MIESIAC
Another reason rents are ticking up? The alternative is too expensive. With mortgage rates at 6.7% and home prices hovering around all-time highs, more would-be homebuyers are renting for longer.
Ludzie wynajmuja, bo nie stac ich na pozyczke na dom przy aktualnym oprocentowaniu :
Another reason rents are ticking up? The alternative is too expensive. With mortgage rates at 6.7% and home prices hovering around all-time highs, more would-be homebuyers are renting for longer.
Ale najgorsze jest w tym wszystkim to ze Swiniak dal, falszywie, poczucie relatywnego bogactwa....patrza na swe PPK i im "rosnie" jak panu mlodemu na weselu. A tu pipa- pieniadze dla 35- latka beda tam siedziec jeszcze 25 lat albo dluzej i tylko Dobry Bog wie co sie z tym stanie. .
Oliwy do ognia dolwewa deweloperka, bo...przestali budowac. Nie dziwie sie, w sytuacji gdy Pierdolniety jest prezydentem, tez bym na doopie siedzial cicho.
Ale , kolezka z pracy, wlasnie taki 35- latek poczul sie tak pewnie ze kupil nowy dom, wprowadzil sie a dopiero potem wystawił stara bude na rynek. Co znaczy ze placi DWIE pozyczki i musial pozyczyc od taty 20% na nowy dom. Ma duze jajca i ogromna wiare w Swiniaka, bo ja juz bym tak nie zrobil- coraz glosniej o podwyzce stop % plus moja wiara w to se Swinia swymi cotygodniowymi sztuczkami utrzyma rynki w formie do Midterms.