lebiotko 20.05.10, 05:40 A to kolejny link w sprawie drogi 634: www.mywolomin.pl/?a=a&i=1538 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mietoo Re: Droga 634 26.05.10, 12:17 tutaj natomiast jest ogólna charakterystyka planowanej inwestycji wraz ze wstępnymi projektami: siskom.waw.pl/DW634.htm Odpowiedz Link
mietoo Re: Droga 634 27.05.10, 14:44 lebiotko napisał: > Jednak mamy na forum kierowcow :) Prawko wprawdzie mam, ale przebudowa drogi 634 bardziej interesuje mnie ze względu na planowaną ścieżkę rowerową, która zgodnie z tą koncepcją to jeden wielki bubel. Projektant powinien zapaść się ze wstydu pod ziemię. Odpowiedz Link
kris_3063 Re: Droga 634 07.06.10, 12:09 Nie tylko was interesuje ta droga ;) Myśle że każdego. Odpowiedz Link
wmocko Re: Droga 634 08.06.10, 13:55 srutututu dupa z drutu jak mawiała moja śp Babcia. Papier jest cierpliwy i wszystko zniesie. Jestem pewny że po zakończeniu projektu okaże się że nie ma kasy na realizację, poźniej protesty mieszkańców, ekoterrorystów i problemy z wykupem gruntu. Nie wierzę że ta droga kiedykolwiek będzie zmodernizowana. Jeśli mieszkańcy nie nacisną odpowiednio mocno na władze to dalej będziemy stać na dziurawej i wąskiej ścieżce zamiast śmigać do stolycy. Odpowiedz Link
lebiotko Re: Droga 634 09.06.10, 02:15 Wlasnie. Chociazby sprawa stacji LOTOS przy rondzie w Zielonce. Podejzewam, ze skutecznie przyblokuje jakakolwiek przebudowe obu tras. Odpowiedz Link
wmocko Re: Droga 634 09.06.10, 09:08 Sprawa Lotosu była opisywana w jednej lokalnych z gazet (szkoda że nie w krajowej) i jest znakomitym tematem dla CBA - czy jak to się teraz nazywa. Do tej pory zastanawiam się jak to możliwe że stację paliw można było wybudować łamiąc mnóstwo przepisów (gaz, linia energetyczna, połowiczne pozwolenie na budowę ząbki/zielonka) i CO NAJWAŻNIEJSZE kilkadziesiąt metrów od siedliska unikalnej strzebli błotnej, która skutecznie powstrzymała prace przy budowie wschodniej obwodnicy warszawy. Jak jakiś eko będzie protestował przy przebudowie 634 to mu osobiście wsadzę w ..... nalewak do paliwa a potem podpale i wyśle w kosmos. Odpowiedz Link
sebku1 Re: Droga 634 09.06.10, 09:27 W pierwszym linku który podał/podała lebiotko jest dokładnie wszystko opisane na temat stacji benzynowej (jak powstała), jest też napisane, że... "strony rozważą możliwość funkcjonowania obiektu lub jego elementów w nowym układzie komunikacyjnym. W przypadku braku takich możliwości MZDW będzie upoważnione do wypowiedzenia niniejszej umowy..." "Likwidację wzniesionym obiektów i urządzeń lub ich adaptację do nowych ustaleń, WODBUD wykona na swój koszt..." Odpowiedz Link
lebiotko Re: Droga 634 12.06.10, 10:34 Dobrze, ze sa takie zapiski w tej umowie. Ale patrzac na przyklad komisu z Ostrobramskiej i blokowania budowy wezla przy marsa to mozna sie obawiac, ze na wiele lat zostanie wstrzymana jakakolwiek inwestycja. Odpowiedz Link