Dodaj do ulubionych

staż- pośrednik pracy

10.04.14, 09:50
Stowarzyszenie Qźnia z siedzibą w Kobyłce poszukuje osoby chętnej do podjęcia stażu w charakterze pośrednika pracy.
Do zadań zatrudnionej osoby należałoby:
- monitorowanie lokalnego rynku pracy,
- współpraca z pracodawcami i osobami poszukującymi zatrudnienia,
- pomoc w tworzeniu dokumentów aplikacyjnych beneficjentom,
-aktywne uczestnictwo w życiu Stowarzyszenia.
Warunkiem niezbędnym do podjęcia stażu jest bycie zarejestrowanym w Powiatowym Urzędzie Pracy w Wołominie.
Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV na adres mailowy: qznia@qznia.org.pl
Obserwuj wątek
    • 11111 Re: staż- pośrednik pracy 11.04.14, 01:05
      Pani Żaneto! Chciałbym z ciekawości zapytać, czy wiadomo Pani jakie są losy tak szumnie zapowiadanej rewolucji mającej nastąpić jakoś tak właśnie teraz w naszych pośredniakach? Miało się skończyć przychodzenie tylko po zasiłek a w zamian pojawić profesjonalne doradztwo, roboty publiczne, no i przede wszystkim wyższa skuteczność w znalezieniu zatrudnienia. Kiedyś tak o tym trąbili a teraz kompletna cisza. Czyżby się wycofali z tych zamierzeń? A może jest tylko jakiś poślizg?
      • z.rechnio Re: staż- pośrednik pracy 11.04.14, 08:29
        Witam,
        Zapewne mówimy o nowelizacji Ustawy o Promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, z informacji które posiadam ustawa na dniach ma być przyjęta przez Senat i przekazana do Prezydenta.
        Jeśli pyta Pan czy ta ustawa coś zmieni...to ja bardzo bym chciała, ale myślę, że długa droga przed nami:)
        Nowelizacja ustawy mówi między innymi o profilowaniu osoby bezrobotnej - moim zdaniem to jest tak oczywiste, że powinno funkcjonować od dawna, ale cieszę się, że chociaż teraz ktoś zauważył taką potrzebę.
        Jeden z zapisów mówi o zdywersyfikowanych działaniach na rzecz osób oddalonych od rynku pracy (współpraca urzędów pracy z agencją zatrudnienia, OPS-ami, organizacjami pozarządowymi).
        Wiem, że prowadzone są takie działania pilotażowe w niektórych miastach Polski i są oceniane pozytywnie.
        Nie uważam, że wprowadzenie nowelizacji ustawy spowoduje po pierwsze natychmiastowy spadek stopy bezrobocia, a po drugie zmianę naszej mentalności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka