kobylka34 27.09.14, 21:24 www.fakty.wwl.pl/component/content/article/135-nr-16-288/3294-W-Kobylce-moze-byc-lepiej.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomaszko74 Re: W Kobyłce może być lepiej 28.09.14, 09:28 Dla mnie to to zwykłe bla,bla ,bla szkoda że rzeczowo nie napisze skąd zadłużenie i skąd brać pieniądze skoro blokuje się duże inwestycje a duże firmy =duże podatki a co do zadłużenia można sprawdzić to na stronie RIO ,po analizie wynika że Kobyłka nie jest zadłużona bardziej niż inne gminy które prowadzą tak duże inwestycje przy tak małych dochodach. Odpowiedz Link
rokerperejro88 Re: W Kobyłce może być lepiej 28.09.14, 12:46 Cóż. Troska o dług publiczny, zapowiedź likwidacji drugiego zastępcy burmistrza praz pełnomocnika do spraw instytucjonalnych i ogólnoorganizacyjnych, zapowiedź walki o środki unijne przy zdobytym doświadczeniu w tej kwestii w komercyjnym banku. Jak na wstęp całkiem przyzwoicie. Czekam na 17 października. Odpowiedz Link
antoni_68 Re: W Kobyłce może być lepiej 28.09.14, 14:13 Juz mamy lepiej, zablokowana inwestycja do ktorej Kobylka nie dołożyłaby ani złotówki! Mam nadzieje, ze to pierwszy i ostatni "sukces" Pana Huberta Gniadowicza i jego drużyny Odpowiedz Link
damyk1 Re: W Kobyłce może być lepiej 28.09.14, 15:06 a czemu już w tym komercyjnym banku od dawna nie pracuje? Panie Adamie Ż.? sądziedzie mój? Odpowiedz Link
kobylka34 Re: W Kobyłce może być lepiej 28.09.14, 20:02 Panowie trochę spokoju już niedługo idziemy do wyborów i okaże się komu zaufają mieszkańcy Kobyłki.Ja jedynie mogę powiedzieć,że nawet jeżeli Jeden Powiat będzie w dalszym ciągu wkręcał w żałosne Intrygi WS Kobyłkowskiego Koła to i tak nie przebije swoimi przekrętami a jedynie doprowadzi do zwycięstwa PIS tj. Pana Szulca a wówczas to tylko strzępy zostaną w Kobyłce z Jednego Powiatu.Tak więc zastanówcie się co będzie lepsze dla Kobyłki czy szlachetny i kompetentny Hubert Gniadowicz czy tak bardzo znienawidzony przez Was PIS. Odpowiedz Link
k.dworak12 Re: W Kobyłce może być lepiej 01.10.14, 10:09 Z ta szlachetnością i kompetencja bym nie przesadzał. Raz go juz starosta olal i pokazał gdzie jest jego miejsce jak prosili o zabezpieczenie środków na budowę dojazdu do S8 wtrącając się nie tam gdzie trzeba. Teraz dzięki niemu PKP podjęło katastrofalna decyzje dla miasta po akcjach z podpisami. Tak wiec kompetencje to on ma żadne. Odpowiedz Link
na.po.leon Re: W Kobyłce może być lepiej 28.09.14, 20:38 Czego wspólnota nie che już wiemy m.in z gorliwej obecności na tym forum niejakiego pana roke... Wiemy że nie chcą wiaduktów, tunelu, CH itd. poza tym znamy listę pobożnych życzeń pana roke... bo pan kandydat jeszcze wszystkich doniesień nie potwierdził. Dobrze by było jeszcze powiedzieć czego chce i w jaki sposób chce to osiągnąć. Z 1 strony obecne władze pozyskują środka ale zadłużają gminę - chyba pan kandydat wie coś o zarządzaniu finansami i powinien przyznać że nie każde zadłużenie jest samo w sobie złe. Trzeba spojrzeć nieco szerzej na sprawę a przede wszystkim do przodu w prognozy. Czy nikomu z Was nie przytrafia się kupowanie na kredyt? Czym się wtedy kierujecie? Chyba każdy widział kiedyś tablicę informującą o inwestycji za środki unijne, rzadki jest finansowane 100%, żeby coś dostać trzeba coś wyłożyć. I wtedy czasem trzeba się zapożyczyć ale tym sposobem wydając np. 20 mln robi się inwestycję wartą 60 mln. Trudno więc obiektywnie stwierdzić, że to jest złe a nowe będzie na pewno dobre. Póki co mam wrażenie, że we wspólnocie są osoby chcące raczej załatwić swoje sprawy po dojściu do władzy (a może i przed - wynikiem są blokady inwestycji). Włączając się w pomoc należało powalczyć o godziwe stawki za ziemię a nie o zablokowanie wszystkiego. Zbierając podpisy pod kościołem wystarczy tylko odpowiedni przedstawić problem i połowa babć podpisze nie wiedząc do końca o co chodzi. Tak czy siak pierwsze sukcesy już są. Zaraz kolega roke... naskoczy na mnie ale mam to w głębokim poważaniu. Nie jestem związany z żadną polityką, mam zastrzeżenia do obecnej władzy ale to nie oznacza też że ślepo poprę każdego kto powie że na pewno będzie lepiej. Odpowiedz Link
rokerperejro88 Re: W Kobyłce może być lepiej 28.09.14, 21:38 Do tych ciut myślących: Spokojnie. Zaczekajmy na stanowisko Pana burmistrza Roberta Roguskiego, dzięki którego katastrofalnej decyzji o wybudowaniu wiaduktu nie w śladzie ulic Napoleona i Poniatowskiego cała ta sytuacja wyniknęła. Mieszkańców ulicy Jasińskiego całkowicie zignorowano i mamy to co mamy. Gdyby podjęto decyzję o budowie wiaduktu w śladzie Napoleona i Poniatowskiego całego tego bajzlu by nie było. Zaczekajmy co powiedzą nasze wspaniałe władze. Pozdrowienia dla myślących a nie producentów hejtu. Odpowiedz Link
bolo-777 Re: W Kobyłce może być lepiej 10.10.14, 08:02 Nie można wpadać ze skrajności w skrajność. Roguski totalnie zły, a Gniadowicz to superbohater, który wprowadzi Kobyłkę w epokę mlekiem i miodem płynącą. Obecnym władzom może nie wszystko się udało, nie wszystko jest jak powinno być, ale jest całkiem nieźle. Pan Gniadowicz natomiast przedstawiany jest mąż opatrzności, Mojżesz wyprowadzający lud Kobyłki z niewoli egipskiej. U mnie ma czerwone światło, wczoraj się nie urodziłem, a prezentowana przez Wspólnotę i jej zwolenników ewangelia sukcesu to utopia. Świętej pamięć prezydent Lech Kaczyński będąc jeszcze prezydentem Warszawy co dla niej zrobił, jakie były inwestycje? Dopiero jak nastała pani HGW inwestycje ruszyły, a Warszawa stała się placem budowy. Czy chcemy aby Wspólnota doszła do władzy i w Kobyłce było jak za czasów poprzednika HGW? Odpowiedz Link
na.po.leon Re: W Kobyłce może być lepiej 11.10.14, 21:46 "Oprotestowany przez Mieszkańców szlak komunikacyjny został określony na etapie opracowania i przyjęcia MPZP. W obecnej chwili projekt modernizacji linii E75 jest na tyle zaawansowany, że wprowadzenie istotnych zmian na tym etapie jest niemożliwe, bo wiązałoby się z utratą dofinansowania z funduszy Unii Europejskiej." Odpowiedz Link
agata_zientek1 Re: W Kobyłce może być lepiej 09.10.14, 20:37 Zostając w temacie Mazowieckiej Wspólnoty Samorządowej polecam stronę mariuszambroziak.pl. Kandyduje do Sejmiku , ogólnie mają bardzo fajny plan działania więc może w szerszym spektrum uda się zrobić dla nas jeszcze więcej :) Odpowiedz Link
closh Re: W Kobyłce może być lepiej 09.10.14, 21:09 Agato otwieram n-ty wątek i w jednym pytasz czy ktoś zna Wspólnotę a w drugim popierasz ich plany a w trzecim popierasz pana, którego dzisiaj już ktoś dzisiaj drugi raz spontanicznie chwali ;) Skoro nie znasz ich dobrze to uważaj na nich, bo na razie więcej byli na nie. Polecam kobyłczanina gdzie jest info co im nie pasiło od lat ;) Odpowiedz Link
agata_zientek1 Re: W Kobyłce może być lepiej 13.10.14, 18:00 Closh - oczywiście nie są idealni , nikt z nas nie jest a polityka tym bardziej , po prostu wydaje mi się że Wspólnota Samorządowa jako samorządowcy są jakoś "bliżej " niz politycy którzy jak sępy tylko krążą nad stołkami Odpowiedz Link
bolo-777 Re: W Kobyłce może być lepiej 13.10.14, 18:09 politycy nie politycy wszyscy krążą nad stołkami. Wspólnota- juz pokazali na co ich stać, część z nich już była u władzy albo z władzą- niczym szczególnym sie nie popisali, a ich ostatnie poczynania to aż strach się bać. PIS jak rządzi w powiecie to widać. Zresztą Wspólnota i PIS to jeden czort. PO- przykład pani Hanny GW, jest politykiem, ale bardzo dobrym prezydentem miasta. Może dać szansę platformie? Ale tylko do rady miasta, dla obecnego burmistrza nie ma alternatywy. Odpowiedz Link