Dodaj do ulubionych

niestety opuszczam forum

25.11.13, 18:25
sorry gandalph - ale dłużej tego gów na nie ścierpię
rozpanoszyła się tu najgorsza żulia
niech się sami onanizują
przynajmniej wiecie, że robicie to na żydowskim forum agory?
wy wielbiciele Żyda Jezusa?

mam dość, więcej tu nie napiszę
jeep
Obserwuj wątek
    • teodor_jeske_choinski_1 Nie plakalem za Kuroniem i Mazowieckim... 25.11.13, 19:11
      www.youtube.com/watch?v=XuAaVVPEGoY
      i za toba jeb w dyszlu toze..
      a tak a propos; Jestes Litwakiem czy Sefardem?
      Szalom!
    • gandalph Re: niestety opuszczam forum 25.11.13, 19:56
      No cóż, szkoda, ale rozumiem. Takie są jednak skutki, gdy admin puszcza forum samopas, wtedy zaczyna się panoszyć element różnego rodzaju.
      W takiej sytuacji również i ja zastanawiam się nad sensem dalszego udzielania się na forum. Zalew tłuszczy jest tego rodzaju i w takich rozmiarach, że nie widzę celu.
      • wallenrod-7 Re: niestety opuszczam forum 26.11.13, 07:35
        gandalph napisał:

> No cóż, szkoda, ale rozumiem. Takie są jednak skutki, gdy admin puszcza forum s
        > amopas, wtedy zaczyna się panoszyć element różnego rodzaju.
        > W takiej sytuacji również i ja zastanawiam się nad sensem dalszego udzielania s
        > ię na forum. Zalew tłuszczy jest tego rodzaju i w takich rozmiarach, że nie wid
        > zę celu.

- a mógłbyś tak ten swój cel bliżej nam objaśnić.
        Co pragniesz osiagnąć idąc do swego celu ?
    • teodor_jeske_choinski_1 Obludne typy.. 25.11.13, 19:59
      wasza pogarda dla innych uczestnikow tegoz forum jest juz "talmudyczna"...
      Palcie trampki!
    • berncik Re: niestety opuszczam forum 26.11.13, 00:14
      jeep:Glupis : ze dajesz sie prowokowac przez paru idiotow:Teodor powinien sie cieszyc ze sie moze czegos nauczy,c to jest Tro.l On nie chce nic tylko Was tz Ciebie i Gandolpha odwiesc od tego co robicie .Przemyslcie swojoa decyzje, albo zalorzcie wlasne forum.
      • wallenrod-7 Re: niestety opuszczam forum 26.11.13, 07:40
        berncik napisał:

Przemyslcie swojoa decyzje, albo
        > zalorzcie wlasne forum.

-własne,czyli jakie i komu ma służyć,bo mi się wydaje,że jakie by nie było w tej ponoć polskiej Gazecie,to każde forum w niej winno służyć Polsce i jego społeczeństwu,no nie ?
        Jak sądzisz,Bercik ?
        • berncik Re: niestety opuszczam forum 26.11.13, 12:20
          wallenrod-7 napisał:

> berncik napisał:
          >
          > Przemyslcie swojoa decyzje, albo
          > > zalorzcie wlasne forum.
          >
          > -własne,czyli jakie i komu ma służyć,bo mi się wydaje,że jakie by nie było w te
          > j ponoć polskiej Gazecie,to każde forum w niej winno służyć Polsce i jego społe
          > czeństwu,no nie ?
          > Jak sądzisz,Bercik ?
          Sadze ze Ty wiesz o co chodzi ? Historia to jest to co bylo ,a nie propaganda w imie czegos tam.
          Idzie o prawde ,a ze nas w szkolach dezinformowali i do dzis ucza dzieci nieprawdy z Histori Polski.
          Przykro jest podczas dyskusji z nauczycielem Histori, ktory przytacza fakty z powiesci Sienkiewicza .Np.Obrona Czestochowy ktorej nie bylo albo Przeor Kordecki Patriota wedlug Sienkiewicza Sprzedal sie Krolowi Szwedzkiemu .Tym samym zdradzil Polskiego Krola.
          Jak widzisz dobrze jest jak jest ktos ktory mysli troche na porzek i podwaza niejasne i nieprawdziwe fakty i probuje innych zmusic troche do myslenia.Tylko Ty i Tobie podobnym lubicie sie w tych klamstwach.Wyzywacie ich Klamcami i propagandystami ,a tymi klamcami jestescie Wy.
          • wallenrod-7 Re: niestety opuszczam forum 27.11.13, 06:45
            berncik napisał:

> Przykro jest podczas dyskusji z nauczycielem Histori, ktory przytacza fakty z p
            > owiesci Sienkiewicza .Np.Obrona Czestochowy ktorej nie bylo albo Przeor Kordeck
            > i Patriota wedlug Sienkiewicza Sprzedal sie Krolowi Szwedzkiemu .Tym samym zdra
            > dzil Polskiego Krola.

Cytat nie z Sienkiewicza:

Postać o. Kordeckiego przez jednych postrzegana jest przez pryzmat dzieła Henryka Sienkiewicza; na przeciwnym biegunie są ci, którzy próbują zanegować ten obraz obrony Jasnej Góry i udziału w niej o. Kordeckiego, zarzucając mu próbę paktowania ze Szwedami. Moim zdaniem prawda leży gdzieś pośrodku; postawa o. Kordeckiego była podyktowana względami praktycznymi, a jego list do króla szwedzkiego był ewidentną grą na zwłokę, na przetrwanie

- ocenił historyk z Uniwersytetu Śląskiego prof. Idzi Panic.

Ja,ja,bercik,ja wiem komu służą twe oczy i uszy ty widzisz i słyszysz to co sobie wymyślisz,t.zn.co wymyślili ci co pragną,abyś ty opowiadał takie swoje głupoty.
          • wallenrod-7 Refleksja 27.11.13, 06:51

Decyzja żołnierska, ale o dziwo, podejmuje ją mnich, kapłan. Widać do takiej wielkiej decyzji trzeba było nie tylko odwagi wodza, ale także i poświęcenia i pokory zakonnika. I wiemy, że o. Augustyn Kordecki odniósł zwycięstwo. Jasna Góra zadziwiła cały naród. Ona jedna potrafiła się obronić przed potopem; ostatnia wyspa niepodległego bytu i niepodległego ducha. Ten fakt mówił bardzo wiele współczesnym, ale ten fakt mówił jeszcze więcej potomnym. Bo potop wieku XVII był tylko zapowiedzią gorszego potopu, który przyszedł na Polskę w wieku XVIII, w wieku rozbiorów

- mówił kard. Wojtyła.
            • gandalph Re: Refleksja 27.11.13, 12:19
              wallenrod-7 napisał:

>
              >
              > Decyzja żołnierska, ale o dziwo, podejmuje ją mnich, kapłan. Widać do takie
              > j wielkiej decyzji trzeba było nie tylko odwagi wodza, ale także i poświęcenia
              > i pokory zakonnika. I wiemy, że o. Augustyn Kordecki odniósł zwycięstwo. Jasna
              > Góra zadziwiła cały naród. Ona jedna potrafiła się obronić przed potopem; ostat
              > nia wyspa niepodległego bytu i niepodległego ducha. Ten fakt mówił bardzo wiele
              > współczesnym, ale ten fakt mówił jeszcze więcej potomnym. Bo potop wieku XVII
              > był tylko zapowiedzią gorszego potopu, który przyszedł na Polskę w wieku XVIII,
              > w wieku rozbiorów
              >
              > - mówił kard. Wojtyła.

Owszem, mówił tyle, że to miało niewiele wspólnego z prawdą historyczną. A o niej mówimy, nie o mitologii.
        • gandalph I tu się właśnie mylisz 26.11.13, 12:53
          wallenrod-7 napisał:

>
          > -własne,czyli jakie i komu ma służyć,bo mi się wydaje,że jakie by nie było w te
          > j ponoć polskiej Gazecie,to każde forum w niej winno służyć Polsce i jego społe
          > czeństwu,no nie ?

No właśnie nie! Forum, czyli platforma wymiany myśli i poglądów, ma służyć PRAWDZIE a nie Polsce. PRAWDZIE, niezależnie od tego, jaką ona jest, dokładniej mówiąc: dociekaniu prawdy i jej odfałszowywaniu. Nie jest możliwe, aby jeden człowiek dotarł do wszystkiego, przeczytał wszystko: jeden zna to, drugi tamto.
          Powtórzę: dla mnie PRAWDA jest ważniejsza od Polski, bo na kłamstwie Polski nie zbudujemy.
          Niestety, wymiana myśli i poglądów staje się coraz mniej możliwa, bo na forum nalazło się mnóstwo takich, którzy niczego nie czytają i w związku z tym niczego nie wnoszą, za to plują jadem, a przynajmniej g...em. Dlatego coraz bardziej przychylam się do decyzji jeepa.
          > Jak sądzisz,Bercik ?

Odpowiadam w zastępstwie.
          • berncik Re: I tu się właśnie mylisz 26.11.13, 15:43
            gandalph napisał:

> wallenrod-7 napisał:
            >
            >
            > >
            > > -własne,czyli jakie i komu ma służyć,bo mi się wydaje,że jakie by nie był
            > o w te
            > > j ponoć polskiej Gazecie,to każde forum w niej winno służyć Polsce i jego
            > społe
            > > czeństwu,no nie ?
            >
            > No właśnie nie! Forum, czyli platforma wymiany myśli i poglądów, ma służyć PRAW
            > DZIE a nie Polsce. PRAWDZIE, niezależnie od tego, jaką ona jest, dokładniej mów
            > iąc: dociekaniu prawdy i jej odfałszowywaniu. Nie jest możliwe, aby jeden człow
            > iek dotarł do wszystkiego, przeczytał wszystko: jeden zna to, drugi tamto.
            > Powtórzę: dla mnie PRAWDA jest ważniejsza od Polski, bo na kłamstwie Polski nie
            > zbudujemy.
            > Niestety, wymiana myśli i poglądów staje się coraz mniej możliwa, bo na forum n
            > alazło się mnóstwo takich, którzy niczego nie czytają i w związku z tym niczego
            > nie wnoszą, za to plują jadem, a przynajmniej g...em. Dlatego coraz bardziej p
            > rzychylam się do decyzji jeepa.
            > > Jak sądzisz,Bercik ?
            >
            > Odpowiadam w zastępstwie.

Bardzo dobrze mowisz Gandalph. Lepiej potrafisz przekazac moje mysli jak ja. Dziekuje.
            • gandalph Re: I tu się właśnie mylisz 26.11.13, 16:42
              "Bardzo dobrze mowisz Gandalph. Lepiej potrafisz przekazac moje mysli jak ja. Dziekuje."

Nie ma za co! Powiem więcej: jeżeli ktoś pretenduje do miana całego, pół, czy choćby tylko ćwierć-inteligenta, powinien dbać o to, by nie stać się tubą do powielania bzdur. Powinien być raczej niewiernym Tomaszem, który woli wszystko sprawdzić i szukać dziury w całym. W tym celu jednak potrzebne są dwie rzeczy: myśleć (samodzielnie) i szukać, zdając sobie przy tym sprawę, że w historiografii nic nie jest BEZWZGLĘDNIE PRAWDZIWE. Wszelkie "prawdy" są tylko na danym etapie - do nowszych ustaleń. I w związku z tym ostatnim już dawno zauważyłem, że historia najnowsza jest totalnie zakłamana i to nie tylko przez komunistów, Żydów i cyklistów. Wszyscy kłamią, tzn. chowają swoje smrody pod korcem, Polacy też. Rolą inteligenta jest te kłamstwa wydobywać na wierzch. To właśnie usiłował robić jeep i ja - przy okazji.
              (Kłamstwa dotyczą także epok wcześniejszych, ale tam jest i trudniej, i łatwiej. Łatwiej, bo emocje już przeważnie wystygły, trudniej, bo mniej źródeł. Ale powoli...).
              • teodor_jeske_choinski_1 Re: I tu się właśnie mylisz 26.11.13, 16:46
                gandalph napisał:
                Wszyscy kłamią, tzn. chowają swoje smrody pod korcem, Polacy też.
                Rolą inteligenta jest te kłamstwa wydobywać na wierzch. To właśnie usiłował robić jeep i ja - przy okazji.
                ---------------------------------------------------------------------
                Jeep kłamał(ty zresztą też) jak żyd w talmudzie. Moim obowiązkiem wobec prawdy było go powstrzymać.
                • gandalph Re: I tu się właśnie mylisz 26.11.13, 16:49
                  "Jeep kłamał(ty zresztą też) jak żyd w talmudzie. Moim obowiązkiem wobec prawdy było go powstrzymać"

Udowodnij to! W przeciwnym razie głosisz oszczerstwa, za które można dostać po pysku.
                • teodor_jeske_choinski_1 Re: I tu się właśnie mylisz 26.11.13, 16:52
                  Na tematy żydowskie. Ty doskonale wiesz gdzie. Nie będę nic szukać i przypominać, bo łatwo samemu znaleźć.
                  • gandalph Re: I tu się właśnie mylisz 26.11.13, 17:21
                    teodor_jeske_choinski_1 napisał(a):

> Na tematy żydowskie. Ty doskonale wiesz gdzie. Nie będę nic szukać i przypomina
                    > ć, bo łatwo samemu znaleźć.
                    >
                    >
                    >
                    G...o wiesz na ten temat! Dlatego jesteś zwykłym oszczercą. Spadaj!
                    • teodor_jeske_choinski_1 Re: I tu się właśnie mylisz 26.11.13, 17:27
                      gandalph napisał:
                      G...o wiesz na ten temat! Dlatego jesteś zwykłym oszczercą. Spadaj!
                      ---------------------------------------
                      I gadaj tu z beznapletkowcem..
                      • teodor_jeske_choinski_1 żydzi, przestańcie kłamać! 26.11.13, 17:30
                        gloria.tv/?media=180287
              • wallenrod-7 Re: I tu się właśnie mylisz 27.11.13, 07:13
                gandalph napisał:

> Nie ma za co! Powiem więcej: jeżeli ktoś pretenduje do miana całego, pół, czy c
                > hoćby tylko ćwierć-inteligenta, powinien dbać o to, by nie stać się tubą do pow
                > ielania bzdur. Powinien być raczej niewiernym Tomaszem, który woli wszystko spr
                > awdzić i szukać dziury w całym. W tym celu jednak potrzebne są dwie rzeczy: myś
                > leć (samodzielnie) i szukać, zdając sobie przy tym sprawę, że w historiografii
                > nic nie jest BEZWZGLĘDNIE PRAWDZIWE. Wszelkie "prawdy" są tylko na danym etapie
                > - do nowszych ustaleń. I w związku z tym ostatnim już dawno zauważyłem, że his
                > toria najnowsza jest totalnie zakłamana i to nie tylko przez komunistów, Żydów
                > i cyklistów. Wszyscy kłamią, tzn. chowają swoje smrody pod korcem, Polacy też.
                > Rolą inteligenta jest te kłamstwa wydobywać na wierzch. To właśnie usiłował rob
                > ić jeep i ja - przy okazji.

> (Kłamstwa dotyczą także epok wcześniejszych, ale tam jest i trudniej, i łatwiej
                > . Łatwiej, bo emocje już przeważnie wystygły, trudniej, bo mniej źródeł. Ale po
                > woli...).

cytat słów INTELIGENTA:

sorry gandalph - ale dłużej tego gów na nie ścierpię
                rozpanoszyła się tu najgorsza żulia
                niech się sami onanizują
                przynajmniej wiecie, że robicie to na żydowskim forum agory?
                wy wielbiciele Żyda Jezusa?

mam dość, więcej tu nie napiszę
                jeep
                • gandalph Re: I tu się właśnie mylisz 27.11.13, 12:21
                  To była, misiu, reakcja obrzydzenia na wcześniejsze bluzgi innych.
                  • wallenrod-7 Re: I tu się właśnie mylisz 27.11.13, 12:44
                    gandalph napisał:

> To była, misiu, reakcja obrzydzenia na wcześniejsze bluzgi innych.

Inteligent nie zniża się do poziomu MOTŁOCHU,wbij sobie to do głowy.
                    A co ty tak po imieniu,czyżbyś miał jakąś orientację zboczoną ?
          • wallenrod-7 Prawdzie... 27.11.13, 07:05
            ...jak najbardziej,lecz nie manipulacją w tej prawdzie.
            A ty i twój koleś jepp,stali bywalcy tego historycznego forum,bercika nie wspominając oraz kilku innych,jedynie manipulujecie tą prawdą na swój własny użytek,ale czy jedynie własny,że tak się spytam ?
            Trochę mi przypominacie taką Kolumnę historyczną.
            Ciekawe dlaczego to ten jepp tak się wścieka,już wielokrotnie widziałem jego wściekłą minę i obrażonego udaje,niby z powodu jakiego,że ktoś ma inne zdanie ?
            Bercik stwierdził,że Kordecki był zdrajcą i że obrony Częstochowy nie było,no to jak to było,jak mógł Kordecki coś zdradzić czego nie było ?
            • berncik Re: Prawdzie... 27.11.13, 11:18
              wallenrod-7 napisał:

> ...jak najbardziej,lecz nie manipulacją w tej prawdzie.
              > A ty i twój koleś jepp,stali bywalcy tego historycznego forum,bercika nie wspom
              > inając oraz kilku innych,jedynie manipulujecie tą prawdą na swój własny użytek,
              > ale czy jedynie własny,że tak się spytam ?
              > Trochę mi przypominacie taką Kolumnę historyczną.
              > Ciekawe dlaczego to ten jepp tak się wścieka,już wielokrotnie widziałem jego wś
              > ciekłą minę i obrażonego udaje,niby z powodu jakiego,że ktoś ma inne zdanie ?
              > Bercik stwierdził,że Kordecki był zdrajcą i że obrony Częstochowy nie było,no t
              > o jak to było,jak mógł Kordecki coś zdradzić czego nie było ?

Jana Kazimierza Durniu : Jana Kazimierza !
              • wallenrod-7 bercik uwierzył w szczerość Polaka... 27.11.13, 12:37
                ...kolejny cud nad Wisłą.

berncik napisał:

> Jana Kazimierza Durniu : Jana Kazimierza !

- te inteligent,czy ty potrafisz normalnie rozmawiać ?
                Kazimierza i króla zarazem polskiego zdradził,jak twierdzisz,więc uzasadnij.
                Siadaj do stołu pogramy w durnia,ciekawe kto wyjdzie na niego.

Ja wiem,że ty masz dowody zdrady,o których,żeś wspomniał już wcześniej,ale ty przecież wiedzieć winieneś,że Polak jest fałszywy do potęgi entej,boś sam nieraz o tym wspominał.
                Zatem się spytam ciebie,bercik,cóż to się stało,że tak nagle uwierzyłeś w to co do króla szwedzkiego napisał ten ksiądz Kordecki i w jego szczerość,którą przedstawił w swym liście.

"Niechaj się dowie szanowna i szlachetna Dostojność Wasza, że nasz stan zakonny nie posiada prawa wybierania królów, lecz czci tych, których szlachta ktrólestwa wybrała. Ponieważ Jego Królewską Mość Króla Szwecji całe królestwo uznaje i na swego pana wybrało, przeto i my z naszym miejscem świętym (...) pokornie poddaliśmy się Jego Królewskiej Mości Szwecji (...) Czcimy więc jako ulegli poddani Jego królewską Mość Szwecji, Pana naszego najłaskawszego, nie zamierzamy też podnieść zaczepnego oręża przeciw wojsku Jego Królewskiej Mości (...) Nasz klasztor (...) zasyła do Boskiego Majestatu modlitwy za bezpieczeństwo Najjaśniejszego Króla Szwecji, Pana i protektora naszego królestwa, jak i nas samych, których bynajmniej nie jest powołaniem opierać się potędze królów (...) Cokolwiek Jego Królewska Mość rozkaże, spełnimy".

• grba Festung Tschenstochau 27.11.13, 19:26
      Myly Państwo, niedawno zamieściłem kilka tekstów źródłowych na temat obrony klasztoru...
      forum.gazeta.pl/forum/w,175,146760386,146760386,Z_cyklu_mity_polskie_cz_4.html
      Wtedy harcownicy odpadli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka